Biiiiig news. Its happening

Sooooo nu börjar livet falla pÄ plats lite. En bit i taget vet ni. Idag har jag bestÀmt mig för det slutgiltiga beslutet att Hampus kommer att stanna i Holland för att sÀljas. Jag har velat lÀnge bÄde fram och tillbaka som ni vet och det senaste var ju att han skulle komma hem, men efter mycket funderande sÄ tror jag att det Àr bÀttre för hans skull att vara kvar dÀr nere och att Zach och My hittar ett hem till honom via sina kontakter. DÄ vet jag att han kommer att hamna hos nÄgon duktig som verkligen vill satsa pÄ honom, han utvecklas under tiden och jag slipper mitt eviga dÄliga samvete för att jag inte gör honom rÀttvisa.
 
IstÀllet kommer Humlis att synas hÀr pÄ bloggen. Inom nÄgra veckors tid sÄ flyttar hon ner till Linköping till ett fantastiskt fint stÀlle jag hittat hÀr nere och ska dÄ sakta men sÀkert börja ridas igÄng efter nÀstan ett helt Ärs vila och fortsatta specialskoningar osv. SÄ smÄningom ska jag ta med henne till Chris för att kolla hur benen ser ut nu och sÄ tar vi det dÀrifrÄn.
 
"Varför sĂ„hĂ€r?" kanske man kan frĂ„ga sig. Varför skritta runt pĂ„ en skadad kuse istĂ€llet för att ta hem en "fĂ€rdig" vĂ€lriden hĂ€st som man ta med ut och tĂ€vla direkt? Av den enkla anledningen att jag Ă€lskar Humlan. Jag tycker att hon Ă€r helt fantastisk verkligen och hon Ă€r en Danai-hĂ€st ut i tĂ„spetsarna. Hon förtjĂ€nar verkligen att fĂ„ mĂ„ bra och att fĂ„ visa vad hon kan för det Ă€r verkligen en magisk kĂ€nsla att fĂ„ sitta pĂ„ den ryggen nĂ€r hon hoppar. Hittills har Hampus tagit rampljuset ifrĂ„n henne lite, men vĂ€nta ni bara 😉 
 
Utöver det hÀnder det andra spÀnnande saker i livet ocksÄ och jag Àr sÄ REDO för allt vad som komma skall. Efterhand sÄ mÀrker man hur allting blir som det ska, till slut!
 
Humlis och Johanna precis nĂ€r hon börjat rida henne i juli 2016. 
 
(null)

New kid on the block

12,5 timmar i bilen senare Àr min nya kompis hemma! Efter mycket om och men och kanske föll valet pÄ en Thule Premium 2011 som jag tyckte var prisvÀrd med fantastiska lastutrymmen och fiffiga lösningar. Kan ju egentligen bara jÀmföra med Boj eftersom det Àr det enda jag haft förut. Men jag gillar Thules sÀkerhetsbommar mer Àn Bojs och ventilationen Àr betydligt bÀttre Àn i en Boj i samma prisklass. I övrigt kÀnns slÀpet rejÀlt med isolerade vÀggar som jag förstÄtt pÄ mÄnga Àr vÀldigt uppskattade bÄde pÄ sommaren och vintern dÄ de jÀmnar ut temperaturen och dessutom minskar vÀgljuden för hÀstarna, som annars ofta blir högre i en glasfibertransport Àn i en med plyfavÀggar. Glasfiber all around och Àven i golvet (med gjuten gummimassa ovanpÄ ist för matta) sÄ man slipper rötan som jag vet att mÄnga drabbats av framförallt i vÀggarna. Det enda jag Àr lite tveksam till i nulÀget Àr varför Thule envisas med plastöverdragen glasfiber eftersom plasten och dÀrmed fÀrgen mattas av lite och bleknar i solljus, men jaja. 
 
Riktigt nöjd, ska bli kul att testa den och se hur den fungerar "pĂ„ riktigt". LĂ„g som en tung krabba pĂ„ vĂ€gen hem igĂ„r iallafall trots att den var tom och det blĂ„ste, inte minst pĂ„ Högakusten bron, som vi för övrigt passerade. Stabil som attan med andra ord. Aldrig varit sĂ„ lĂ„ngt norrut i mitt liv 😂 
 
Tack vĂ€rldens bĂ€sta mams som glatt följde med pĂ„ en "liten" söndagsutflykt! ❀❀ 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 

Goodmorning

Vaknar med sÀsongens första frost utanför fönstret och dimma som liksom rullar lÄngsamt över hela sjön i solljuset. Magiskt vackert och en svÄrslagen start pÄ dagen. 
 
Idag ska jag och mamma och pĂ„ Ă€ventyr! Ca 13h i bil vĂ€ntar vi oss att klara av och ca 100 mil körda. Jag ska nĂ€mligen köpa en transport! Är innerligt tacksam för all er input, det har till sĂ„ stor hjĂ€lp i allt funderande fram och tillbaka och jag har lĂ€st era kommentarer om och om igen och vĂ€gt fram och tillbaka och grubblat en hel del pĂ„ detta de senaste dagarna. 
 
Vad det blev? Det fÄr ni se senare idag eller imorgon, beroende pÄ nÀr jag har tid att lÀgga upp nÄgonting till er hÀr. Jag kan iallafall sÀga att det inte Àr en Ifor W dÄ jag tycker att de Àr för skramliga och de flesta i min prisklass saknar sadelkammare. Det Àr inte heller en Boj..... (och inte heller slÀpet som döljer sig bakgrunden pÄ bilden nedan).