Good food is good mood

Tisdag idag och dagen till Àra tÀnkte jag dela med mig av hur jag kÀkar om dagarna. De hÀr tipsen Àr hÀmtade direkt frÄn PT-vÀrlden sÄ det Àr inte jag som sitter hÀr hemma och tror att jag vet nÄgot, haha! NejdÄ, det hÀr Àr hur jag brukar försöka tÀnka, med lite inspo frÄn G som ihÀrdigt har försökt fÄ mina matvanor att bli lite bÀttre.
 
Jag Àr ganska kÀnslig för blodsockerfall och blir lÀtt irriterad, tjurig och allmÀnt dryg nÀr mitt blodsocker Àr lÄgt. Vid nÄgra tillsÀllen har det gÄtt sÄ lÄngt att jag fÄtt blodtrycksfall, vilket inte Àr nÄgon vidare trevlig upplevelse (illamÄende, svettas floder, tjuter i öronen, synen försvinenr och sÄ trillar man ihop) och efter det har jag blivit mer eller mindre noggrann med att kÀka ordentligt. 
 
En optimal dag ser ut pÄ ett ungefÀr sÄhÀr:
 
08.00 Frukost
Och nu menar jag inte en halvtorr knÀckemacka utan frukost. Jag Àr en riktig periodare men brukar försöka se till att fÄ i mig ordentligt med bÄde protein och kolhydrater sÄ man hÄller sig mÀtt. Jag Àr inte sÄ förtjust i mackor sÄ det kan vara lite klurigt att fÄ till, men exempel pÄ vad man kan stoppa i sig Àr: 
 
Keso, kvarg, yoghurt
MĂŒsli
KnÀckebröd (m. ost och/eller skinka)
Frukt
Ägg
Avokado
 
För tillfÀllet Àr kombon jag kör: Keso m. frukt, ett stekt Àgg och 2-3 riskakor m. pÄlÀgg. Men jag Àr som sagt periodare och det varierar frÄn vecka till vecka. 
 
 
10.00 MellanmÄl 1
UngefĂ€r hĂ€r nĂ„gonstans brukar iaf min kropp börja bli lite lĂ€tt hungrig. För att palla till lunchen utan problem Ă€r mellis viktigt, hur larvigt det Ă€n kĂ€nns 🙃 Tips pĂ„ mellanmĂ„l Ă€r: 
 
Kvarg
Yoghurt
Proteinbar
Proteinmilkshake
Frukt
Proteinpannkakor
 
HĂ€r beror det ju lite pĂ„ om man Ă€r nöjd med sin vikt eller vill gĂ„ upp/ner vad man vill ta som mellanmĂ„l. Jag har inga sĂ€rskilda viktmĂ„l sĂ„ jag varierar frisk mellan alla dessa, haha. Om ni inte gillar proteinbars sĂ„ kan jag tipsa om Nutraminos bars, de Ă€r SÅÅÅÅÅ goda!! Smakar more or less godis och har inte den dĂ€r lĂ€skiga konsistensen som tex Barebells har. men sĂ„ Ă€r det ju mer socker i dem ocksĂ„, hehe..  
 
12.00-13-00 Lunch
Iom att jag ogillar att laga mat sÄ blir lunchen och middagen oftast samma sak eftersom jag gör nÄgon form av storkok som sedan fÄr agera föda i ca 1 vecka i strÀck, haha. Bra mat med hyfsat bra avvÀgning mellan kolhydrater och protein Àr till exempel: 
 
Kött (helst inte flÀsk dÄ det Àr mycket fett)/fisk/Kyckling m. ris eller potatis
Spaghetti bolognese
Chili con carne
 
Finns ju oÀÀÀÀndligt mÄnga varianter pÄ t.ex "kött och potatis" sÄklart, men jag Àr ganska basic, haha. 
 
Ca. 15.00 MellanmÄl 2
Copy paste frÄn emllanmÄl 1. 
 
19.00-20.00 Middag/kvÀllsmat/whater you call it
Samma som lunchen men ev lite annan mÀngd (jag Àr tex oftast hungrigare vid lunch Àn pÄ kvÀllen)
 
(22.00 extra mellanmÄl)
Den hÀr Àr inte obligatorisk, men ibland nÀr jag Àr uppe pÄ kvÀllen sÄ blir jag smÄhungrig innan jag ska sova. Har mÀrkt att det enklaste dÄ Àr bara slurpa i sig en proteinshake. Eller nÄgot av ovanstÄende mellanmÄl. 
 
 
Det hĂ€r Ă€r liksom grunden jag förösker utgĂ„ ifrĂ„n. Sen blir det aldrig exakt sĂ„hĂ€r i vekligheten nĂ€r man pendlar, trĂ€nar, Ă€r i stallet osv, och beroende pĂ„ nĂ€r man lĂ€gger in trĂ€ningen sĂ„ Ă€ndras det ju ocksĂ„ lite iom att man gĂ€rna vill fĂ„ sig en mĂ„ltid ca 2h innan trĂ€ning och sen vill man gĂ€rna ha mat direkt efter ocksĂ„. SĂ„ man fĂ„r anpassa lite helt enkelt. Att kĂ€ka bra gör dock stor skillnad för energinivĂ„n och humöret, sĂ„ jag rekommenderar verkligen att Ă„tminstone försöka fĂ„ till en hĂ„llbar rutin 😃
 
 
Ha det gött kompisar, ciao!
 
Anonym:

Att du orkar, haha 😅

Kommentera inlÀgget hÀr: