Bombs away

Godafton på er! 

Ännu en dag som gått i ett börjar lida mot sitt slut och jag har slagit mig till ro i soffan för att "avnjuta" lite plugg innan sängdags. Känns som om dagen är slut trots att klockan bara är 17.00.. Detta mörker alltså. 
 
Anyhow. Blev en kort stallvisit då jag hade lömt min nyckel till stallet och därmed inte ens kommer in i byggnaden, haha.. Och jag hade helt enkelt varken ork eller tid att åka 5 mil extra för att hämta den, så murmeldjuret fick lite godis och tillsyn ute i hagen iallafall, alltid något.. 🙄 Note to self: Lägg nyckeln i BILEN, inte jackfickan. 
 
Hunnit med ett schysst arm-pass också. Hade tänkt köra ben idag men hade delvis sjukt ont i ryggen efter gårdagens bravader och ont i ryggen i benböj är ingen höjdare tycker jag. Och delvis hade jag ätit katastrofalt dåligt, och att köra en så stor muskelgrupp utan ordentlig uppladdning blir sällan bra (inte för mig iallafall). Så det stod med a ndra ord mellan bröst och armar och av de två blir det alltid armar om jag får välja, haha.. Hyfsat bra pass faktiskt. Var nästintill tomt på gymmet så jag vågade mig på att testa lite grejer även idag. 
 
Ni får en liiiten film. Alla övningar är inte med för hade ingenstans att ställa telefonen på alla, haha. De som syns är: 
 
Hantelcurls: Försöker tänka på att vinkla handlederna utåt som ni ser. Tycker de tar bäst när man verkligen vrider utåt längst upp. Väldigt lätt att axeln kopplas in vilket syns i sista repsen när jag är helt sluuuut, vilket jag inte egentligen tycker gör så mycket så länge man känner det och är medveten om det. Många kör biceps/axlar under samma pass. Första ggn med bigboy-hantlarna för övrigt, haha.
 
Curls med EZ-bar: Detta är SÅÅÅÅ svårt tycker jag!! Lyckas alltid släppa för snabbt på ena sidan eller dra hårdare med ena armen eller något. Ni ser ju själva att det är lite ostadigt, haha.. Men det är en väldigt fokuserad övning när man sitter i en sådan mojäng som på filmen iaf. Då får man både stabilitet och starkt fokus på endast biceps. Bra för att få upp rejält med pump i muskeln. Man kan hålla smalare om man vill men eftersom jag ännu är gansk instabil så föredrar jag att hålla som på filmen. 
 
Cable curls med rep (film från sist jag tränade armar, hehe): Denna är klurig!! Svår att få till utan att man rör armbågen för mycket och skjuter fram axlarna (ta mig som exempel). Därav att jag flyttar runt lite och kollar och drar bak axlar osv. Kom ihåg att vinkla handlederna i slutet av rörelsen och sikta på att dra mot pannan. Ger inte så mycket synligt tryck men den KÄNNS vill jag lova! 
 
Triceps pushdown med rep: Man kan göra denna ståendes helt rakt också, men jag tycker att den tar bättre när man står lite lutad. Smaksak helt enkelt. Även här viktigt att vinkla ut handlederna för att hitta det sista trycket och VIKTIGT att hålla armbågarna stilla för att få triceps att kriga. Som ni ser flaxar mina armbågar lite, särskilt på min vänstra sida som är svagare. Pausar i någon sekund precis när jag vinklat ut händerna för att öka effekten ännu lite mer. 
 
Hammercurls med lutande bänk (film från förra ggn): Som vanliga curls fast man inte vinklar in handleden utan drar vikten rakt upp "längs med" överarmen. Varierar med att köra varannan//båda samtidigt som ni ser. Effekten blir mycket tydligare när man kör bägge samtidigt och särskilt effekten av att "bromsa" rörelsen på väg ner och sen komprimera muskeln igen gör den svinjobbig.
 
 KAN VI LÅTA BLI ATT KOMMENTERA ALLA MINA MISSTAG FÖR ÄR LIVRÄDD ATT LADDA UPP DENNA OK TACK. 
 
Nu ska jag pluuuuuggga inför morgondagens seminarium i el Stockholm. Ciao!
 
Börjar känna mig riktigt nöjd med formen på överkroppen faktiskt. Frågan är vad man gör när man är nöjd med formen och storleken? Slutar träna tungt? NEVER, haha... Tål att funderas på. 
(null)

Malin Vestergren:

Du är ju grym!! Å visst blir man beroende av resultaten haha.. :'D

Svar: TACK! Ja gud ja, man blir ju det...
Danai

Anonym:

SNYGGT, och kul med film! Modigt att du vågade ladda upp den, det hade aldrig jag gjort...

Svar: Haha, tacktacktack!!
Danai

Louise:

Så grym! Meeeer sånt här :) har precis själv kommit igång med min gymträning igen, alltid kul med lite inspiration när man själv är helt lost :P

Svar: Vad roligt att höra att det uppskattas! Kör hårt och försök hitta rutiner är mitt tips till en början. När man är hemma i rutinerna kan man börja ändra runt med övningar osv, så kändes det ”tryggast” för mig att göra iaf. Lycka till! 😃
Danai

Anonym:

Hur långt har du till stallet? 🤔 5 mil??? Hur orkar du? Har 7 km och tycker det är pest 🙈

Svar: 2,6 mil enkel väg, hehe..
Danai

Cornelia:

SÅ kul med film! Är ju nybörjare själv så jag ska inte klaga på nåt, ser inte ens de felen du tydligen gör ;) Bara kul med inspo och såklart tips på övningar, har ju ofta noll koll på vad namnen på övningarna faktiskt betyder så jag uppskattar det här jättemycket! Heja dig!

Madde:

Såååå grym🙌🏼

Svar: 😘😘😘❤️
Danai

Kommentera inlägget här: