Funderingar, funderingar

Har kollat och dubbelkollat och trippelkollatmed Chris, hovis och nĂ„gra veterinĂ€rer i WĂ„ngen som utbildar hovslagare i sjuk- och specialbeslag och har kommit fram till att: 
  1. Humlans Äkomma Àr inte Àrftlig
  2. Den kommer gÄ att avhjÀlpa med skoning
  3. DrÀktighet medför ingen överbelastning
Skorna hon kommer ha pĂ„ framfossingarna kommer att ha smĂ„ kilar i dem som höjer upp trakten lite. Vid lĂ€tt belastning utgör detta ingen risk för att hon överbelastar en annan led eller liknande och Ă€ven nĂ€r (om...) hon kommer igĂ„ng och ska bli ridhĂ€st sĂ„ smĂ„ningom sĂ„ Ă€r det inte ett mĂ„ste att det skapar en överbelastning. Vilken lĂ€ttnad. Hon ligger mig sĂ„ varmt om hjĂ€rtat den dĂ€r lilla hĂ€sten. Som trots alla motgĂ„ngar i livet Ă€r vĂ€rldens snĂ€llaste och alltid har ett sĂ„ vĂ€nligt och klokt uttryck i sina ögon. Hon Ă€r en riktig pĂ€rla verkligen, jag gillar henne sĂ„ himla mycket. 
 
Vad gĂ€ller hingstfunderingar lutar det mest Ă„t All Star 5 just nu. Jag ska kolla med seminstationen om de har möjlighet att fĂ„ tag pĂ„ honom. Jag fullkomligt Ă€lskar den dĂ€r spĂ€nsten och inneboende gummisnodden som han har! Annars blir det kanske en till Baltimore Ă€ndĂ„... Crusader Ice som diskuterades flitigt Ă€r inget alternativ iallafall. Jag tycker att han Ă€r vĂ€ldigt intetsĂ€gande och trĂ„kig och han har inga speciella kvalitĂ©er i mina ögon. Ligger dessutom konstant i handen och drar och ser inte sĂ€rskilt trevlig ut att sitta pĂ„. Kommer sĂ€kert bli fin och han har ju ett vĂ€ldigt gulligt uttryck, men mer Ă€n sĂ„ har han inte att komma med tycker jag. 
Har Ă€ven lite funderingar pĂ„ Diarado och ev Dylan N, men det Ă€r nĂ„gonting i Dylans sprĂ„ngkurva jag inte riktigt gillar.... Gaaah, ni mĂ€rker ju.... 🙄 

Humlis har iallafall inga större svagheter som behöver "rĂ€ttas till" som jag kan se det. Hon har lite taskig exteriör sĂ€rskilt kring halsen men det Ă€r ju all felridning som gjort det. Och nĂ„got lĂ„gstĂ€lld kanske. Hon Ă€r lugn, trygg och tappar aldrig fattningen, inte mĂ€rkvĂ€rdigt tittig eller spooky, inte svĂ„r i munnen, hoppar scoopigt osv. Hon blir dock gĂ€rna lite framtung i ridningen sĂ„ att vĂ€lja en hingst med alltför mycket tyngd i fram Ă€r kanske dumt (ytterligare en anledning att vĂ€lja bort Crusader), men det finns liksom inga stora skavanker som jag mĂ„ste lĂ€gga extra stor vikt vid vid ett hingstval kĂ€nns det som. 
 
 
Vet ni nÄgon mer gummiboll till hingst sÄ kommentera gÀrna!
 

Magda:

Singular, en riktigt hĂ€ftig gummiboll tycker jag. TyvĂ€rr kanske i minsta laget och sĂ„g frĂ„n bruksprovet att han fĂ„tt kommentaren ”lite i framvikt” sĂ„ kanske inte blir sĂ„ bra dĂ„ du nĂ€mnde humlans framvikt. Annars en mycket fin hingst😊

Linda:

Kolla in Marcus Ehnings Comme il faut. Liten men en riktig gummiboll!

Anonym:

Emeraaaaaald!!! ❀ Inte Dylan, han hoppar för lĂ„ngt och liksom framĂ„t.

Svar: HĂ„ller med!
Danai Doverholt

Anonym:

Vi Àr oerhört nöjda med vÄr 2-Äring efter Comfortuna VDL, sÄ jag skulle rekommendera honom. Han hoppar fint, har lagom storlek, ett mycket bra temperament och jÀttefin högstÀlld exteriör. Fortfarande ung men hoppar pÄ 1.40 m / 1.45 nivÄ med stor framgÄng. En riktig gummiboll ocksÄ. Mamman till vÄr 2-Äring har sjÀlv tÀvlat t.o.m 1.40 m med mig. Hon Àr ganska liten, bara 1.56 m manken, nÄgot lÄgstÀlld och ganska lÄng kropp, med ett ganska hett temperament, mycket egen vilja och stark. Hoppar dock fantastiskt! Vi kunde inte vara mer nöja med vÄrt val av hingst till henne, kÀnns som att vi har lyckats komplettera vÄrt sto vÀl, för hennes dotter har blivit precis som vi önskade, mer högstÀlld och kompakt (kommer bli betydligt högre Àn sin mamma). SnÀll, trevlig, nyfiken, lÀraktig, sjÀlvstÀndig och modig individ. Hoppade sjÀlvmant nÄgra fÀlttÀvlans stockar vi hade i hagen bara nÄgra veckor gammal. Har egen vilja men det tror jag behövs det med för att det ska bli en bra hopphÀst. Ska bli sÄ spÀnnande att rida in henne! Vi Àr ocksÄ vÀldigt förtjusta i All Star. Andra hingstar vi gillar Àr Winningmood och Taloubet Z. Hoppas det blir ett fint föl för dig med, ska bli kul att följa!

Emelie:

Kommentaren ovan om Comfortuna VDL var frÄn mig :)

Emelie:

Cornado NRW Àr ocksÄ fin!

Anonym:

All Star 5!!!!

A:

Diarado lÀmnar vÀldigt skarpa hÀstar, dom jag vet Àr vÀldigt kaxiga och krÀver ordentligt med arbete redan som smÄ frÄn marken, för att inte koka över

Anonym:

Jag sÀger inte att all star Àr en dÄlig hÀst, men han Àr galet förberedd nÀr han vÀl hoppar felfritt. Finns bÀttre hÀstar att vÀlja pÄ. Diarado som du nÀmner sjÀlv Àr ett trevligt alternativ. LÀmnar mycket hÀstar med scope och trevligt temperament. Tycker Àven mycket om emerald som nÄgon nÀmnde tidigare.

Johanna:

Min röst pÄ Diarado. Tullstorp har ett par fina hingstar ocksÄ.

Emelie:

Embassy II som rids av Hans-Dieter Dreher lÀmnar fina avkommor och har en enormt fin sprÄngkurva och har vÀldigt lite vikt fram :)

Anonym:

Casall

Anonym:

Zafferano

J:

Jag hade gĂ€rna haft en avkomma efter Ike! Även om jag gillar All star mycket sĂ„ kĂ€nns det som en vĂ€ldigt dyr hingst till ett ganska oprövat sto? Om du förstĂ„r va jag menar. Men ring till olika seminstationer Ă„ be om förslag, nĂ€mn hennes stam etc. HĂ€stak har flera fina och fick tvĂ„ nya godkĂ€nda nu, men Casanova (e Cosmeo) Ă€r grymt fin! Fina hingstar finns det gott om :)

Anna :

Om jag inte haft vÀldigt mycket fuck-you-money hade jag inte chansat pÄ FAI pÄ mitt förstagÄngssto. Finns sÄ mÄnga lÀckra hingstar pÄ AI, men All Star Àr kanske en av dom? Hade inte valt en superpremiumhingst till ett oprövat sto men pga kostnaden. Lycka till! Blir kul att följa :)

mariam:

Ung hingst men bra utlÄtande;
Mr Vain GJ e Diarado ue Lavirco.
Hopphingst med gÄngarter(multitalang) Finns filmer pÄ uppsutten hoppning,löshoppning och föl att titta pÄ.
Tittar man 5 generationet bak ser det bra ut. Varierat bÄde europeiskt och svenskt.
Dock har jag alltid velat ha en Magini-avkomma..Ă€lskade ju min:-)

Lollo:

Hej! Kolla Chacfly PS, fantastisk gummiboll 👌

Svar: Tack!
Danai Doverholt

Lollo:

Fick inte med att vĂ„rt sto vĂ€ntar bebis efter Chacfly, berĂ€knas föla i maj 😊

Anonym:

Conthargos sjÀlv Àr vÀl ingen gummiboll, men sök pÄ youtube och kolla pÄ hans avkommor. Riktigt spÀnstiga :)

Johanna:

Harrie smolders emerald Àr to die for! dÀr kan du snacka gummiboll vet dock inte hur mycket den gÄr i avel :)

Anonym:

Maria Gretzers Singular la Silla, han första avkommor Àr 3 Är och ser vÀldigt lovande ut. Singular sjÀlv Àr som en gummiboll och gick WC redan som 8 Äring.

Svar: Oj vilken spÀnst! Honom gillade jag! Tack för tipset :)
Danai Doverholt

erikabergqvist.se:

Zambesi!! Han Àr halvtrÄk sjÀlv men lÀmnar asbra. Erika Lickhammer har typ betÀckt miljarders ston med honom.

Kommentera inlÀgget hÀr: