Livet

Goddagens på er! 
Phew, vad livet håller på att ta kol på mig, haha. De senaste veckorna har varit helt insane på alla fronter. Kontentan och det ni behöver veta är iallafall att jag är sjukskriven fram till den 11/4 på grund av lite olika skäl som inte uteslutande har med influensa att göra och fram tills att jag är back on track där så ska jag ta igen mig ur alla aspekter.
 
 Man lär så länge man lever heter det ju och jag är i full gång med att lära mig saker om både mig själv och om andra människor i detta nu. Det är fascinerande hur man tror att man vet saker om folk (och sig själv) och beroende på när, var och hur man träffar och bemöter människor så kan allt vändas uppochner. Och sen ruskas om lite och vändas tillbaka igen. Så himla märkligt. För att förstå mig på dessa företeelser har jag börjat simultanläsa "Omgiven av idioter" och "Omgiven av psykopater" vilket har fått mig att få en otroligt cynisk syn på världen, haha. Skämt åsido så är böckerna genialiska. Uppskattar dem verkligen enormt. 
 
På hästerifronten så har stallägar-Matilda fått ta över Hampus roder fram tills nu i veckan då jag ska våga mig tillbaka efter ett ganska så långt uppehåll då motivationen, orken, glädjen och den allmänna lusten verkligen trytit. Mycket på grund av att jag varit sjuk såklart, men jag gissar att det även ligger lite andra orsaker här som jag inte behöver gräva i med er 😉 
 
Anyway. Solen skiner, jag har fått mina första fräknar och allting händer av en anledning. Livet är ganska så bra ändå ju. Även om man är lite sjuk och så ibland. Carpe diem osv. Love ya'll för att ni envist hänger kvar här trots frånvaro. Pusshaaaj.
 
Mvh jag efter 15 min i solen. Saknar mina fransar för övrigt.  
 
 
 

Lever

Vill bara säga att jag lever. Mår under omständigheterna bra ändå. Ni kommer att få ta del av livet som vanligt så fort flunsan är borta och livet är lite mer normalt igen. För tillfället är livet ganska så negativt laddat och jag har ingen positiv energi att dela med mig av till er vilket känns sjukt tråkigt.. men kan Britney Spears repa sig så kan nog jag det också. Jag jobbar på det, promise.

Cheerio! ❤️ (katter är bra skit, visste ni det?)

(null)


Blooming out

Godmorgon!
Så har äntligen sjukdomen och illamåendet jag känt av i kroppen till och från blommat ut i en riktig superinfluensa och jag ligger helt däckad och tycker väldigt, väldigt synd om mig själv. Febern är på topp och min hals känns som om den hellre skulle ta livet av sig än att försöka svälja någonting. Det enda positiva med det är väl kanske att jag får käka obegränsat med Ben & Jerrys.. 
 
Anyway. Nu vet ni varför jag är lite seg här inne. Mår kasst, helt enkelt. Men läser era kommentarer angående talibantygel med stort intresse! Vilka kloka läsare jag har, och som vanligt är det så himla kul att ni tar er tiden att skriva långa, välformulerade kommentarer med hur ni tänker. Mycket intressant! Tack!
 
Bild från en dag då jag mådde en aning bättre. Oh lord, vad lite man uppskattar att man är frisk, tills man blir sjuk, haha.. 
 

FFffFFFFffriiyaaaaaay!!

FREDAAAAG!! 
Shit, den här veckan har av någon anledning känts helt oändlig. Men nu är det iallafall äntligen fredag!! Jobbar bara 2-3h idag pga flex osv och sen sticker jag hem och ut till stallet för att hinna rida i solskenet (och kylan). G-man åker hemöver innan jag kommer hem, så att han hinner med sitt liv också och jag förföljer honom imorgon. Någonstans är det ju ändå viktigt att hinna med vardagligheterna i livet, vilket är såååååå himla svårt att prioritera när man har så begränsat med tid tillsammans. Sjukt svårt! Men jag märker att ger man inte uttrymme för sådana saker så känner man sig bara trängd och lite stressad hela tiden, vilket är ännu sämre, haha... 
 
Anyway. Tror faktiskt att jag och Hampestamp sticker ut i skogen en sväng idag när vi ändå hinner i dagsljuset. Det är -20ish nu på morgonen men jag hoppas att det tinar upp lite till mitt på dagen. Sådana mysturer gör själen gott märker jag. Lite mer strukturerat jobb för honom imorgon. Hade tänkt kila förbi gymmet under eftermiddag/kvällen för att kötta lite BEEEEEEN <3333 också. Veckornas bästa pass, får ALLTID bra dagar på legdays. Och ingen tidspress eller så av att köra tidigt på morgonen heller. Kan vara där och mosa dem hela kvällen om jag vill. Underbart! Enda negativa är att G inte är med och då vägrar jag knäböj, haha.. Ändå liiiite konstigt med fredag- eller lördagkvällar utan honom.. Hrmf. 
 
Ha en GRYYYYYYM fredag peeps, det ska jag ha! 
 
 
(null)
 


Trötter

Godmorgon!
Trötter idag. Min normalt sett väldigt skärpta tidsuppfattning försvinner helt så fort G är närvarande vilket minst sagt bäddar för att jag kommer i säng aaaalldeles för sent, haha. Tiden går fort när man har kul osv. Jaja, jag är glad att han är här iallafall. Livet är liiiite bättre när jag vet att han är hemma när jag kommer hem på kvällarna (läs: SJUUUUUKT mycket bättre). Idag sitter jag och filar på presentationer hela dagen. Ska iväg och pitcha vår idé för diverse aktörer nämligen, så jag håller på att plöja igenom statistik och prognoser av alla dess olika slag för att göra oss så trovärdiga som möjligt och sedan ska jag sammanställa detta i någon form av PPT för att kunna övertyga alla om vilken fantastisk möjlighet vi sitter inne på. Slitig läsning helt klart, men ack så roligt att pilla med diagram och statistik ändå. Gillar själva grejen med att kunna bygga tillförlitlighet på fakta.  
 
Anyhow. HampeStamp vilar förmodligen idag. och Humlis får nya skor idag äntligen. Världens största TACK till familjen Lindblom som har henne hos sig och tar sig an henne som sin egen, är där när hovis kommer och settar upp mig med deras hovis som dyker upp på utsatt tid och inte ställer in hur som helst när som helst (jag är så trööööött på hovslagare....) Jag är så så så tacksam för människor som villkorslöst ställer upp och bara erbjuder sig att hjälpa till när jag inte riktigt räcker till. Underbara människor verkligen. 
 
Ha en toppentorsdag gang! Imorgon är det freeeedag och då jobbar jag bara sisådär 3h. Älskar flex. Pusshaaaj!
 
 
 
 
 

Talibantygeln

Om ni får gissa vilken tygel som är talibantygel - vilken gissar ni på då? Vilken tygel får man "aldrig" släppa? Vilken tygel vänder man med? Vilken tygel ska man i 99% av fallen ha det största stödet i?
 
Jag HOPPAS att det är en röst i era huvuden som skriker "YTTERTYGEEEEEELLLLNNNN"  nu. Om så INTE är fallet så BERÄTTA VARFÖR för jag har hittills bara stött på en enda person som inte förespråkar talibantygel på yttern i alla lägen och framförallt i hoppning. Jag själv har också lärt mig ridning på yttertygeln.
 
Vad jag vill fråga er idag är däför följande:
 
"Varför det är viktigt med stöd på yttertygeln?" Varför ska man sträva efter att lätta av i innern och vända hästen för ytterhjälperna? Vad ger det för effekt? 
 
Jag tror att det är viktigt att tänka och reflektera kring sådant här för att förstå varför man gör saker och därigenom kunna applicera dem på ett bättre sätt. Så har jag tänkt i min arbetsroll mycket på sistonet - dvs undera över syftet med vad jag gör innan jag börjar. Det gör att jag bättre kan avgränsa det jag håller på med och fokusera på det som är viktigt istället för att sväva iväg allt för mycket. Tänker att det är samma princip här. 
 
 
Så, hit me med era tankar kring yttertygel. Varför yttertygeln? Hur gör ni? Hur tänker ni? Vad vill ni ha ut av att ha hästen "på yttern?" Varför vill man trycka ut hästen från innern till yttern? Varför vända med ytterhjälper och inte med innertygeln? Osv.. Shoot!
 
 

Strong

04.00 ringde klockan imorse och 05.00 knatade jag in på gymmet för att riva av ett bröstpass och sedan befinna mig på jobbet innan 06. Jobbar bara fram till lunch idag för att Humlan ska skos, så tänkte vara här en timme extra och vänta med lunchen så blir det inte så många timmar som går bort. Skön feeling att vara på gymmet ensam och sedan få knalla in på ett mörkt kontor och ha någon timme för mig själv. 
 
Jag ogillar verkligen att träna bröst och särskilt drygt är det när jag är själv för då vågar jag mig aldrig på lite tyngre vikter i bänkpressen vilket gör att jag känner att jag är helt värdelös pga orkar ingenting osv osv. Men idag gick det ändå över förväntan med tanke på att det var 2-3 veckor sedan jag tvingade mig själv till det, hehe.... Märker sådan sjuk skillnad på kroppen sedan jag började träna, även om jag inte alltid tränat systematiskt och dessutom inte haft någon som helst kontroll över kosten, hehe.. G skäller och skäller på mig över mina fantastiska kostvanor (middag = två riskakor och en stoooor skål frosties osv) men det är så sjuuuuuukt omotiverande att laga mat till mig själv tycker jag. Helt värdelöst. Känner mig iallafall stark på ett helt annat sätt jämfört med tidigare och även om jag är konstant bloated tack vare min kost (hehe) så är jag ganska nöjd ändå. Det kanske inte måste handla om veins och gains precis jämt. Sparar det tänket till det är dags för beach-semster och jag får panik istället tänker jag, haha! 
 
(null)

Anyway. Bra start på dagen och nu ska jag sticka iväg till jobbet för att som sagt knega fram till 12.00 och sedan swisha ivög till Humlis som ska skos och sedan vidare till Hampestamp. Hade tt riktigt nice chill pass med honom igår där han bara joggades lite lång och låg och kände lite på öppnor och skänkelvikningar. Nothin' special. I em får vi se vad som hinns med men tanken är att jobba lite övergångar och tempoväclingar (=HALVHALTER) iallafall. 
 
Ciao peeps!Lillfredag!

Godmorgon! 
Allting blir vad man gör det till hörrni! Tisdagar är väl ändå typ veckans tråkigaste dag..? Ugh. Jaja. Idag ska jag kriga på med varumärkesprofileringar och logistiklösningar hela dagen. Sedan ska jag vidare till stallet för lite lösgörningsjobb med HampeStamp. Vi var ute och gasade i skogen i söndags så jag skulle kunna tänka mig att han är lite stel såhär två dagar efter. Igår skrittades han bara och lite chill jobb idag väntar alltså ikväll för att stretcha ut honom bara. Nothin´special! 

(null)

I övrigt så kommer G hit imorgon så en smärre sanering av huset är väl på sin plats ikväll. Han är pollenallergisk och känner av pälsdjur litegrann också, så mitt hus är ju som att vandra in i en bomb för honom, haha... Farväl alla drömmar om att ha inneboende hästskötare osv.. Nejdå, faktum är att han gått en akupunktur-kur som hjälpt massor! Kan vara värt att lägga på minnet. Jag hade ingen aning om att allergier kunde avhjälpas med nålar, men tydligen så är så fallet. Jag har lite svårt för sådana där magi-kurer med energier och balans i kroppen osv men det verkar ju onekligen fungera.. Kanske skulle testa det mot min korta stubin, det är kanske balans i kroppen/hormonerna jag behöver uppnå, haha....
 
Anyway. Igår pratade jag med min vän Ursula en stund och fick återigen mycket att fundera på vad gäller ridning och utveckling. Vad roligt det är med vänner som ger en tankenötter i present varje gång man talas vid. De funderingarna kommer upp här ikväll eller imorgon. 
 
Ciao!
 
 

Om att jaga endorfiner och nöja sig med halvmesyrer

Hey gang!
Ber om ursäkt för frånvaron. Eller åtminstone för den ojämna närvaron som råder just nu. Jag befinner mig i ett väldigt mystiskt stadium i livet där jag håller på och funderar väldigt mycket på vem jag är, vart jag ska, vem jag vill vara, vem jag borde vilja vara, varför jag är som jag är nu och så vidare. Jag kanske har någon form av liten existentiell kris? Jag vet inte.
 
Jag vet iallafall att jag söker en rutin i vardagen som ger mig energi snarare än att suga ur den. Jag letar efter endorfinkickar i småsaker och nöjer mig med halvmesiga ridpass i full kareta i skogen för att de gör mig GLAD och lite hög på livet. Jag tränar inte systematiskt och proportionerligt utan prioriterar passen jag tycker är KUL. Skitsamma om det blir två benpass och två ryggpass på en vecka liksom. Vem bryr sig.  Jag letar efter att komma bort från stress och jag söker efter ett sätt att sluta pressa mig till max i alla aspekter av livet. Jag letar efter mig själv och undrar vilka egenskaper som egentligen är just jag. Under väldigt lång tid har dessa manipulerats och tryckts ned och nu vill jag hitta dem. Vem är jag? Vad vill jag? Stora frågor med långa svar. 
 
Som sagt. Jag finns här, i min lilla stuga i Falun. Jag knegar på som vilken annan som helst. Men under ytan är det lite rörigt just nu och därför är min närvaro hos er lite sviktande. Jag mår inte dåligt, det vill jag vara väldigt tydlig med. Tvärtom finns det så mycket i livet som gör att jag mår bra och det är där jag väljer att lägga mitt fokus. Jag är väldigt funderande och inne i mig själv just nu, och hit kommer vi nog alla förr eller senare tror jag. Ville bara att ni skulle veta det 🙃
 
En liten söndagsfundering blev det av det här inlägget, haha. Ha en toppendag peeps ❤️❤️
 
 
(null)


Alive

Godmorgon! 
Efter en vecka där måendet gått som en bergochdalbana med allt ifrån magsjukekänningar till konstig feber så ser jag väldigt mycket fram emot fredag vill jag lova. G har varit här hela veckan och utsatt sig själv för alla möjliga basilusker i syfte att omhänderta en liten ämlig mig, men SSK-student som han är så verkar han ha klarat sig undan insjuknande. Det kan ju hända att han faktiskt har ett bättre immunförsvar än mitt non-existena också, vem vet. 
 
Vanlig dag på jobbet idag iallafall, med alla dess utmaningar och roligheter. Sedan ska jag förbi stallet och därefter väntar ÄNTLIGEN ett besök hos världens bästa Cissi som varit mammaledig sedan i januari för att få fransar och naglar fixade. YESYESYES!!!!! Och så väntar G på mig hemma när jag väl anländer i Kalvsbäcken igen sent ikväll. Det måste ju ändå vara en av de bästa känslorna - att få komma hem till någon man verkligen, verkligen tycker om efter en lång dag. Det är en vardagslyx som jag bara älskar, särskilt när bae bor 35 mil bort och i vanliga fall inte har möjlighet att vara här i veckorna. Big up på den! 
 
Vi hörs finisar, ville bara säga att jag lever. Hingstletandet går för övrigt vidare, STORT tack för alla era värdefulla och intressanta tips, erfarenheter och idéer. Jag uppskattar verkligen enormt att ni tar er tid att skriva ner era tankar.  Jag är övertygad om att någonstans bland era kommentarer finns blivande bebisens farsgubbe ;) 
 
 

Funderingar, funderingar

Har kollat och dubbelkollat och trippelkollatmed Chris, hovis och några veterinärer i Wången som utbildar hovslagare i sjuk- och specialbeslag och har kommit fram till att: 
  1. Humlans åkomma är inte ärftlig
  2. Den kommer gå att avhjälpa med skoning
  3. Dräktighet medför ingen överbelastning
Skorna hon kommer ha på framfossingarna kommer att ha små kilar i dem som höjer upp trakten lite. Vid lätt belastning utgör detta ingen risk för att hon överbelastar en annan led eller liknande och även när (om...) hon kommer igång och ska bli ridhäst så småningom så är det inte ett måste att det skapar en överbelastning. Vilken lättnad. Hon ligger mig så varmt om hjärtat den där lilla hästen. Som trots alla motgångar i livet är världens snällaste och alltid har ett så vänligt och klokt uttryck i sina ögon. Hon är en riktig pärla verkligen, jag gillar henne så himla mycket. 
 
Vad gäller hingstfunderingar lutar det mest åt All Star 5 just nu. Jag ska kolla med seminstationen om de har möjlighet att få tag på honom. Jag fullkomligt älskar den där spänsten och inneboende gummisnodden som han har! Annars blir det kanske en till Baltimore ändå... Crusader Ice som diskuterades flitigt är inget alternativ iallafall. Jag tycker att han är väldigt intetsägande och tråkig och han har inga speciella kvalitéer i mina ögon. Ligger dessutom konstant i handen och drar och ser inte särskilt trevlig ut att sitta på. Kommer säkert bli fin och han har ju ett väldigt gulligt uttryck, men mer än så har han inte att komma med tycker jag. 
Har även lite funderingar på Diarado och ev Dylan N, men det är någonting i Dylans språngkurva jag inte riktigt gillar.... Gaaah, ni märker ju.... 🙄 

Humlis har iallafall inga större svagheter som behöver "rättas till" som jag kan se det. Hon har lite taskig exteriör särskilt kring halsen men det är ju all felridning som gjort det. Och något lågställd kanske. Hon är lugn, trygg och tappar aldrig fattningen, inte märkvärdigt tittig eller spooky, inte svår i munnen, hoppar scoopigt osv. Hon blir dock gärna lite framtung i ridningen så att välja en hingst med alltför mycket tyngd i fram är kanske dumt (ytterligare en anledning att välja bort Crusader), men det finns liksom inga stora skavanker som jag måste lägga extra stor vikt vid vid ett hingstval känns det som. 
 
 
Vet ni någon mer gummiboll till hingst så kommentera gärna!
 


Friyaaaay

Guten morgen mein leiblings...!! Okej jag kan inte ens tyska, HAHA.
Anyway. Godmorgon! Fredag it is! Min morgon har spenderats i stallet med att släppa ut hästar i 20 minus och fixa klart allting åt HampeStampe. Åker till Gustaf direkt efter jobbet för att spendera en helg i Linköping nämligen så jag behövde få klart det innan wörk. Jag antar att det är fint att man ska längta efter varandra i veckorna när man gör en sådan här distansgrej men jag AVSKYR att vara ifrån honom i 4,5 hela dagar varje vecka, haha.. Jag antar att jag helt enkelt får vara glad att han inte bor i Japan eller något. Bluah. Jaja. 
 
Den här veckan har jag försökt sänka kraven på mig själv lite men jag måste säga att det är väldigt svårt. Jag har bara tränat ett endaste morgonpass och även försökt sänka mina krav på både mig själv och Hampe i ridningen. Varken han eller jag behöver vara världsbäst på allt, och särskilt inte i en sådan här liten dip-period. Då känns det som om nöjet i hela grejen är det viktigaste för att vi båda överhuvudtaget ska palla med att fortsätta. Men fy tusan vad svårt det är att inte vara och peta i allting jag känner som är fel när jag rider, haha. VÄLDIGT bra träning att fokusera på det som är bra dock, eftersom åtminstone jag annars alltid fastnar i ett sökande efter problem som jag måste hitta lösningar och arbetssätt för att överkomma. Det är kanske inte fel att vara som en målsökande missil efter problem, men det är svårt att släppa press då. 
 
Jag hoppas att ni får en sjukt bra fredag och en fantabulous helg peeps! 
 
 

RSS 2.0