Att nÄt sÄ nÀra kan va sÄ lÄngt bort

Godmorgon pÄ er,
Kliver upp i ottan och klampar runt dÀr hemma med katter runt benen och PWO:n i högsta hugg. TÀnker att det skulle vara mysigt att smyga omkring med en kaffekopp, men jag dricker ju inte kaffe.. Funderar pÄ om jag skulle hÀlla PWO:n i en kopp och ler Ät hur dum jag Àr pÄ morgonen innan hjÀrnan Àr igÄng. En dag i mÀngden, pecis som vanligt. Men ÀndÄ inte. Det Àr nÄgonting som saknas och det Àr ju han, sÄklart. Abstinensen Àr ibland total nÀr man har ett förhÄllande pÄ det hÀr sÀttet.
Men hÀr i mitt lilla hem Àr jag ÀndÄ i de bÀsta av hÀnder. HÀr fyller jag pÄ med energi genom att klippa grÀs och mÄla fönterkarmar och det hÀr gamla, gamla huset har aldrig kÀnts lÀskigt med sitt knarrande och sin fÀrg som sedan lÀnge börjat flagna pÄ sina stÀllen. HÀr har jag kÀnt mig hemma sedan jag klev innanför dörren för första gÄngen och jag minns vad jag sa till mamma nÀr jag stod i hallen första gÄngen. "HÀr ska jag bo".. PÄ grekiska, sÄ att de andra inte skulle höra. Det kÀnns i vÀggarna att det hÀr huset varit Àlskat och jag har alltid kÀnt mig trygg innanför den hÀr timrade fasaden dÀr sÄ mÄnga tassat runt innan mig. Min plats pÄ jorden. NÄgonting att sakna nÀr man Àr borta och glÀdjas över att komma hem till varje dag. Det Àr man lyckligt lottad om man har! 
 
 
TrÀningen Àr avklarad pÄ ren rutin och jag mÄste ÀndÄ sÀga att det finns klara fördelar med att vara sÄ otrÀnad som jag Àr. Bland annat att man kan riva av ett högintensivt pass pÄ 35 min och ha trÀningsvÀrk i 4 dagar efterÄt, haha. Dessutom gÄr det snabbt och smidigt att slÀnga pÄ och av vikterna nÀr man bara behöver en skiva eller max tvÄ per övning. Försöker se det positiva i att vara svag hÀr, ni ser det va..? 
 
Jobb pÄ g nu och jag har lite möten och grejer att ta tag i idag. Sen ska mitt slÀp in pÄ service inför besiktning pÄ torsdag och lite sÄdant pyssel. Det finns ju alltid nÄgonting att göra. Alltid pÄ vÀg nÄgonstans. 
Checkar av grej pÄ grej pÄ mina att-göra listor och undrar ibland om livet Àr detta? Jobb, listor att checka av och platser att vara pÄ vÀg till. I en hjÀrna som kantas av mycket tankar och som precis som skolan lÀrt mig problematiserar allting den stöter pÄ Àr det ganska skönt om livet kan baseras pÄ listor och rutiner tÀnker jag. Check, check, check och sÄ Àr man klar för dagen. Ny dag, ny lista. Knata pÄ. 
Jag inser ju att jag mer liknar en pensionÀr Àn en ungdom - skriver mina listor, behöver ensamtid, trivs bra med att sitta ute pÄ altanen och lyssna pÄ naturen runt omkring mig pÄ kvÀllarna, gillar mina katter mer Àn de flesta mÀnniskor, kan ringa folk bara för att prata om ingenting sÀrskilt, oroar mig för ALLT och Àr mer noggrann med grÀsmattan Àn mitt eget hÄr. 23 bast, haha. Livet rullar pÄ. Listorna checkas av. Allting blir ju ÀndÄ som det ska, till slut.
 
 
 
 
 
Evelina:

Hej frÄn en annan förtidspensionÀr!

Svar: Styrkekram ❀ we got this
Danai

Anonym:

SÄ fint du skriver. Ibland Àr dina inlÀgg vÀldigt uppÄt och peppiga och ibland skriver du som nu - nÀr det kÀnns som om det kommer ur dina djupare funderingar och mer frÄn hjÀrtat. SÄ fint. Hoppas bara att det inte Àr för att hjÀrtat gör ont som du lÄter det komma till tals. Kram

Kommentera inlÀgget hÀr: