Sweat

Goddagens! 
Yours truly har hittills haft en produktiv dag. Ryggpass på gymmet och det är ju helt klart en av favoriterna må jag säga. Hade lite tidspress men övningarna jag hann med var: 
 
Latsdrag 5 set (ett för uppvärmning) x 8-15 reps
Latsdrag smalt grepp 4 set x 10-15 reps
Låg rodd 4 set x 10-15 reps
Vertical pulldowns (ingen aning om det heter så egentligen, men kolla filmen så ser ni) 4 set x 10-25 reps
Hantelrodd 3 set x 20-25 reps (låg vikt) 
 
Som ni ser varierar antalet repetioner en hel del medan antalet set är ganska jämnt. Anledningen är att jag oftast lägger upp det så att jag kör ett set med låg vikt och fler reps och sedan ökar vikten upp till tredje setet då jag maxar och då tar minst antal repetitioner. Försöker alltid ta 10 reps på tyngsta men är man ute efter att jaga PB:n så blir det ibland bara 2-3 😅 Det är ju inget man gör varje dag dock. Inte jag iaf 🙃
Direkt efter det tredje och tyngsta setet (dvs helt utan vila) går jag ner på låg vikt och pumpar ut muskeln så mycket det bara går och det kan bli allt från 8-25 reps. Man ska iallafall vara helt SLUT efteråt 😅😉 I allmänhet tycker jag det är svårt att räkna utan jag brukar för det mesta köra tills musklerna skriker efter vila och sen 3-5 repetitioner till, haha.. Men spannet är ungefär som beskrivet ovan iallafall! 
 
En bra grej att tänka på som jag nästan alltid (selektivt) glömmer är att nypa till längst ut i rörelsen där det är som tyngst och sedan HÅLLA emot och gå SAKTA tillbaka. Då får du träning i båda riktningar. Men det är som sagt trevligt att glömma bort sådana detaljer eftersom det genast blir betydligt svettigare att orka med sina reps då, haha.. 
 
'
 
I övrigt har jag varit hos min terapeut idag (ja, jag går hos en terapeut numer tack vare min arbetsplats - tolka fritt 😉) och fick SÅ mycket bra tips och idéer idag. För alla er som funderar på om ni behöver någon att prata med, eller funderar på allt ifrån ångest till dålig självkänsla eller personlig utveckling och sociala färdigeter - GÅ till en KBT-terapeut! Det är så värt det. Jag lär mig massor varje gång jag är där. Det är verkligen ingenting att behöva skämmas över utan tvärtom ett tillfälle att utvecklas. Så har jag valt att se det iallafall. Rekommenderar det varmt, även om det kan kännas fruktansvärt obekvämt i början.
 
Nu väntar solstolen och hemmapyssel för mig resten av dagen. Ha det bäst peeps! 
 
 
Kommentera inlägget här: