Lugnet

Godafton! 
Det hĂ€r med att blogga sommartid Ă€r sannerligen ingen enkel match som ni mĂ€rker. Menmen, plötsligt sitter jag sysslolös och andan faller pĂ„, haha. Just för tillfĂ€llet Ă€r jag i G's lĂ€genhet i Linkan medan han jobbar natt. Jag gĂ„r och lĂ€gger mig snart efter att ha plöjt nĂ„gra avsnit av nya favvo-serien Peaky Blinders. Namnet gör att den lĂ„ter sjukt löjlig men den Ă€r grym! Rekommenderas. 
 
Idag har vi iallafall hunnit med ett axelpass inann Gurris skulle jobba och det gick finfint. Baksida axlar Ă€r dock en synnerligen svĂ„r rackare att fĂ„ kontakt med vill jag lova.. Glömde sĂ„klart filma dĂ„ vi i vanlig ordning hade lite tidspress, och jaghar i Ă€rlighetens namn inte en aning om vad en enda av övningarna vi gjorde idag heter förutom axelpress, haha.. TĂ€nker atti fortsĂ€ttningen försöker jag klippa ihop en liten film dĂ„ och dĂ„ med typ en liten flmsnutt frĂ„n varje övning sĂ„ att jag slipper krĂ„ngla med svengelska namn pĂ„ övningar som jag inte vet vad de heter egntligen och sĂ„ kan ni se hur den utförs ocksĂ„. Lite enklare att tala om vad man kan tĂ€nka pĂ„ osv dĂ„ ocksĂ„. 
 
I övrigt har jag inget sĂ€rskilt spĂ€nnande att komma med dessa dagar.. Jag Ă€r ledig, G jobbar en del och vi försöker hinna med sĂ„ mycket tid som möjligt ihop. Humlan tas om hand som den prinsessa hon Ă€r av familjen Lindblom och Hampestamps liv rullar pĂ„ nere i Holland dĂ€r han sakta men sĂ€kert blir stor och vuxen och stark. Livet "bara Ă€r" just nu och nog Ă€r det skönt att ha det sĂ„ Ă€ndĂ„..Efter den hĂ€r vĂ„ren och sommaren vill jag lova att kroppen och knoppen njuter i fulla drag av dagar som dessa. Utan mĂ„sten och krav och deadlines och Ă„ngest. NĂ„gonstans mellan sömnlösa nĂ€tter, tidspress, hjĂ€rtklappning, affĂ€rsmĂ„l och karriĂ€rtĂ€nk kom jag pĂ„ att livet omöjligt kan gĂ„ ut pĂ„ att göra saker för folk som inte uppskattar en. Att man inte mĂ„ste ett skit och att man Ă€r skyldig sig sjĂ€lv att stega ivĂ€g frĂ„n saker som inte fĂ„r en att mĂ„ bra. Och medan man knatar ivĂ€g frĂ„n skit man inte förtjĂ€nar kan man passa pĂ„ att förgylla tillvaron med naglar som dessa. Wow-faktorn = skyhög. 
 
 
  (null)

 
 

Sweat

Goddagens! 
Yours truly har hittills haft en produktiv dag. Ryggpass pÄ gymmet och det Àr ju helt klart en av favoriterna mÄ jag sÀga. Hade lite tidspress men övningarna jag hann med var: 
 
Latsdrag 5 set (ett för uppvÀrmning) x 8-15 reps
Latsdrag smalt grepp 4 set x 10-15 reps
LĂ„g rodd 4 set x 10-15 reps
Vertical pulldowns (ingen aning om det heter sÄ egentligen, men kolla filmen sÄ ser ni) 4 set x 10-25 reps
Hantelrodd 3 set x 20-25 reps (lÄg vikt) 
 
Som ni ser varierar antalet repetioner en hel del medan antalet set Ă€r ganska jĂ€mnt. Anledningen Ă€r att jag oftast lĂ€gger upp det sĂ„ att jag kör ett set med lĂ„g vikt och fler reps och sedan ökar vikten upp till tredje setet dĂ„ jag maxar och dĂ„ tar minst antal repetitioner. Försöker alltid ta 10 reps pĂ„ tyngsta men Ă€r man ute efter att jaga PB:n sĂ„ blir det ibland bara 2-3 😅 Det Ă€r ju inget man gör varje dag dock. Inte jag iaf 🙃
Direkt efter det tredje och tyngsta setet (dvs helt utan vila) gĂ„r jag ner pĂ„ lĂ„g vikt och pumpar ut muskeln sĂ„ mycket det bara gĂ„r och det kan bli allt frĂ„n 8-25 reps. Man ska iallafall vara helt SLUT efterĂ„t 😅😉 I allmĂ€nhet tycker jag det Ă€r svĂ„rt att rĂ€kna utan jag brukar för det mesta köra tills musklerna skriker efter vila och sen 3-5 repetitioner till, haha.. Men spannet Ă€r ungefĂ€r som beskrivet ovan iallafall! 
 
En bra grej att tĂ€nka pĂ„ som jag nĂ€stan alltid (selektivt) glömmer Ă€r att nypa till lĂ€ngst ut i rörelsen dĂ€r det Ă€r som tyngst och sedan HÅLLA emot och gĂ„ SAKTA tillbaka. DĂ„ fĂ„r du trĂ€ning i bĂ„da riktningar. Men det Ă€r som sagt trevligt att glömma bort sĂ„dana detaljer eftersom det genast blir betydligt svettigare att orka med sina reps dĂ„, haha.. 
 
'
 
I övrigt har jag varit hos min terapeut idag (ja, jag gĂ„r hos en terapeut numer tack vare min arbetsplats - tolka fritt 😉) och fick SÅ mycket bra tips och idĂ©er idag. För alla er som funderar pĂ„ om ni behöver nĂ„gon att prata med, eller funderar pĂ„ allt ifrĂ„n Ă„ngest till dĂ„lig sjĂ€lvkĂ€nsla eller personlig utveckling och sociala fĂ€rdigeter - GÅ till en KBT-terapeut! Det Ă€r sĂ„ vĂ€rt det. Jag lĂ€r mig massor varje gĂ„ng jag Ă€r dĂ€r. Det Ă€r verkligen ingenting att behöva skĂ€mmas över utan tvĂ€rtom ett tillfĂ€lle att utvecklas. SĂ„ har jag valt att se det iallafall. Rekommenderar det varmt, Ă€ven om det kan kĂ€nnas fruktansvĂ€rt obekvĂ€mt i början.
 
Nu vÀntar solstolen och hemmapyssel för mig resten av dagen. Ha det bÀst peeps! 
 
 

Summertime

Vad skönt det Ă€r Ă€ndĂ„ att ha sĂ„ mycket pĂ„ g att man inte hinner kika in hĂ€r som sig bör! Den senaste veckan har jag varit sĂ„ ledig man bara kan, och igĂ„r hade jag mitt sista arbetspass pĂ„ ICA för i sommar (tror jag). Nu Ă€r jag ledig pĂ„ riktigt. Och ledigheten spenderas med att kika efter extrajobb pĂ„ alla möjliga orter, för jag vet ju inte riktigt var jag komemr att höra hemma nĂ€r skolan börjar. I vanlig ordning Ă€r huvudet en hel karusell av tankar kring just detta, och precis som en karusell sĂ„ kommer Ă€ven dessa att sakta ner, sluta snurra runt i hisnande fart och sĂ„ smĂ„ningom bli helt stillastĂ„ende sĂ„ att de gĂ„r att sĂ„lla och bestĂ€mma vilken sittplats man ska vĂ€lja för det kommande Ă„ket. 
 
I övrigt spenderar jag lĂ„nga dagar i solen med katter och personer som stĂ„r mig nĂ€ra om vartannat, picknickar pĂ„ strĂ€nder jag inte sett förut, omĂ„ttliga mĂ€ngder vattenmelon och jordgubbar och en famn jag kĂ€nner mig trygg i. Just hĂ€r och just nu sĂ„ fĂ„r livet bara vara. Jag har lĂ€rt mig att framtiden och alla dess bekymmer kommer att komma oavsett om jag oroar mig eller inte. SĂ„ jag trĂ€nar, Ă€ter gott, skrattar med mina nĂ€ra och tar en dag i taget. 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

ApropĂ„ trĂ€ning sĂ„ funderade jag pĂ„ om det ev skulle vara intressant att jag skriver lite mer ordentligt om vad jag gör för övningar och varför osv? Hit me up med en kommentar isf sĂ„ ska jag försöka fĂ„ ner pĂ„ prĂ€nt vad jag sysslar med đŸ˜ƒâœŒïž