Status

Godmorgon! 
Hade ställt klockan på 7 imorse men 05.30 vaknade jag pigg och glad så efter att ha legat och dragit mig i sängen ett tag så har jag nu klivit upp och käkar frukost. Ska slänga på mig träningskläder nu och bege mig till gymmet för ett bröstpass. Därefter ska jag kika på ett stall till kusarna och sedan ska Humlan få sin specialskoning med en betydligt lähgre klack denna gång. Men ni bryr er säjkert inte om mina vardagliga bestyr utan det ni egentligen vill veta är väl hur återbesöket igår gick? Eller? 
 
Jodå! Det går åtminstone framåt! Haha. Hampus har klivit över från behandling/rehabilitering till optimering. Nu försöker vi alltså hjälpa honom att bli så stark och bärig han bara kan. Hans stora svagheter sitter i länden och korset där hans muskler gärna krampar och drar ihop sig istället för att tillåta honom att vinkla in bäckenet under sig och trampa på. Därför har han fått behandling i ryggen nu och får börja ridas i alla gångarter. 
 
Humlan ska börja skrittas. mycket och länge. Hon var rejält öm i kotan igår och riktigt halt, stackaren. Dock säkert lite ömfotad också eftersom de drog av skon när vi var på plats igår. Hon fick precis som väntat en Chris-cocktail i kotleden och ska som sagt få en mycket lägre kil påslagen idag. Och ska börja skrittas både för hand och uppsuttet, så mycket det går i kombination med Metacam. 
 
Från att ha haft noll ridbara hästar så har jag alltså 1,5 nu! Haha. Äääääntligen säger jag bara, det var inte en dag för tidigt att slänga på sadeln igen. Tjoho!
 
 
 
Såg förresten på nyheterna att stamceller nu även ska testas på Parkinson-patienter i Japan, Europa och USA. De ska sprutas in i hjärnan och förhoppningsvis bilda hjärnceller som ska hjälpa den drabbade. Intressant!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kollade på veterinärerna på tv i tisdags och då gjorde de stamcellsbehandling på en häst med senskada, väldigt intressant!! Och känns ju mer logiskt att använda hästens naturliga produkter än att spruta in massa skit.. hade själv en häst som blev behandlad i bakknät för en minimal hälta som endast sågs efter böjprov på böjt spår. Jag min idiot behandlade med kortison.. på återbesöket var hästen ful i pälsen (alldeles tuffsig) och väldigt mycket mera halt, nu även utan böjprov på rakt spår. Veterinären ville behandla med kortison igen vilket jag litade på.. tog sen efter det mig en riktig funderare och tänkte varför hästen blev mer halt. Hittade en annan veterinäre. Visade sig att bakknä skadan kom ifrån överansträning i stora ryggmuskulaturen och vilan som hästen fick efter behandlingen gjorde att ryggen blev stel och gjorde mer ont..

2018-01-11 @ 08:51:20
Postat av: Anonym

Summan av min kommentar är att jag har lärt mig att läsa på mer, rådfråga flera och ta reda på orsaker. Veterinär 1 som alla sa var så himla bra kände intr ens på ryggen, han frågade mig inte om vad jag hade hästen till (hoppning). Hästen har dessutom haft korsförlamning tidigare och är bygd med lång rygg.

Svar: Tråkigt, men väldigt intressant och talande för hur många veterinärer behandlar idag. Jag har lärt mig på precis samma sätt, tyvärr. Hoppas att ni får rätt hjälp nu och att din pålle blir helt återställd. Lycka till, och tack för att du delar med dig! Detta är verkligen ett problem som behöver belysas så SJUKT mycket!
Danai Doverholt

2018-01-11 @ 08:54:03
Postat av: Anonym

Har du provat irap?

Svar: Nej, irap har en betydligt svagare effekt till dyrare pris än vad vi varit ute efter. I förebyggande syfte eller vid en liten indikation på en eventuell inflammation är det dock säkert suveränt bra men efter uppkommen inflammation/skada är det inte tillräckligt effektivt 😊
Danai Doverholt

2018-01-11 @ 15:32:08
Postat av: Anonym

Fast det där är ju bara din åsikt för det håller jag verkligen inte med om. Hade en häst som blev rejält halt i båda hovleder, behandlade med kortison men det kom tillbaka två gånger så då provade vi irap och hon har varit helt skadefri i över ett år nu.

Svar: Okej 👍🏻 Jag fick en fråga och vill svara samt förklara varför jag inte använt mig av det. Fakta är ju dock att kortison är betydligt kraftigare antiinflammatoriskt än Irap ☺️ Jag gillar ju som jag nämnt tidigare inte att behandla med endast kortison vilket jag inte längre gör. Så länge man hittar något som fungerar så är ju det bra! Hoppas ni får fler skadefria år!
Danai Doverholt

2018-01-12 @ 13:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0