Lucky

Varje nyår sedan långt innan jag föddes har vi haft som tradition i min familj att min morfar köpt ett hängsmycke till mig, min mamma, min mormor och mina kusiner. På senare år Hr även min lillebror fått ett. Det är ett smycke ifrån en grekisk guldsmed som görs i begränsad upplaga inför varje nytt år och som betyder tur. Varje år har ett nytt motiv och iår var det en blomma med 8 blad inför 2018. 

Nu när min morfar gått bort så har det inte varit självklart att vi ska fortsätta med denna tradition men ifjol fixade min mormor dem och iår var det mamma som införskaffade ett var till mig, till henne och till min bror. Hade det med mig upp hit för att öppna nu när det nya året är påbörjat och nu hänger det runt halsen, där det kommer att hänga dygnet runt i 362 dagar till innan det kanske är dags för ett nytt. 
De här smyckena är så synonyma med tur för mig så jag vågar knappast ta av mig det, haha. Jag är verkligen skrockfull på alla fronter 😅 Men jag tycker iallafall att det är så fint att min familj har likadana, särskilt nu när vi bor en bit ifrån varandra allihop. ❤️  

(null)


 
Kommentera inlägget här: