Dagens fundering

Något av det första folk började säga till mig efter att jag varit hos Chris första gången var att han "aldrig blir klar" med en häst, och att behandlingarna ofta fortsätter i evigheters evighet. Jag är ju lite tvärtemot i många fall, och så även här. 
Jag gillar att Chris inte riktigt släpper hästarna bara för att de inte är halta. Vilken elitidrottare har inte en läkare/fysioterapeut i sitt team som ständigt övervakar och sätter in rätt behandlingar i stärkande och förebyggande syfte? Inte särskilt många. Så varför skulle vi inte göra detsamma med våra hästar som förväntas prestera? Varför är det en dålig sak att regelbundet besöka veterinären för fortlöpande, förebyggande arbete? Fattar ej den där insträllningen att veterinär = dåligt.... man måste bara hitta rätt veterinär ✌️
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida

Jag kan förstå både dig och dom som ifrågasätter veterinärer som ”aldrig blir klara” satt säga.
Absolut är det jätteviktigt och BRA att ens veterinär intresserar sig för hur det går med ens häst när man varit där tidigare, beroende på orsak. Men sen får man också ha i åtanke att veterinärer är ett jobb, även fast dom älskar (hoppas jag) djur får dom betalt. Och letar man tillräckligt noga finns det ju alltid någonting att behandla eller som är mer eller mindre fel. Som djurägare känner man oftast sitt djur bäst själv och får väl helt enkelt ibland göra en avvägning helt enkelt. För dom är som oss människor, har bra eller mindre bra dagar/ perioder och det behöver inte alltid vara nödvändigt att uppsöka veterinär och göra en lång utredning. Man kan och får vara lite stel ibland, man går ju faktiskt inte till doktorn för minsta lilla krämpa. Hoppas du inte missförstår, vart lite snurrig kommentar kanske. :) såklart alltid bra att vara på den säkra sidan och kolla upp saker om man är osäker.

2018-01-28 @ 01:39:32
Postat av: Lovisa

Jag tror också att vissa veterinärer "inte blir klara" för att dem kanske är mer noggranna och har mer erfarenhet än andra. Nu för tiden har vi också procentuellt mer skadade hästar också samtidigt som tekniken att finna skador går framåt, så det är ju inte helt häpnadsväckande att behandlingar bara fortlöper och egentligen aldrig blir klara.
Min häst blev han klar med på två besök, dock av den tråkiga anledningen att det inte var någon idé att försöka behandla hans åkommor...

Svar: Vad trist att höra Lovisa!

Håller helt med om det du skriver. Klokt resonerat :)
Danai Doverholt

2018-01-28 @ 20:20:21
URL: http://nouw.com/lovisalibell
Postat av: Lina

Jag själv tänker att principen är Bra, aldrig ge upp förrän allt är okej och ta ett problem i taget. Självklart försöker jag göra allt jag kan för min häst, men hur många besök har du gjort nu? Jag hade ALDRIG haft råd. Hur får du ihop det?

Svar: Har inte räknat, men grävt djupt i reserverna för att kunna göra detta för mina hästar. Så långt det är möjligt vill jag verkligen hjälpa dem.
Danai Doverholt

2018-01-30 @ 11:34:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0