Dagens fundering

NÄgot av det första folk började sÀga till mig efter att jag varit hos Chris första gÄngen var att han "aldrig blir klar" med en hÀst, och att behandlingarna ofta fortsÀtter i evigheters evighet. Jag Àr ju lite tvÀrtemot i mÄnga fall, och sÄ Àven hÀr. 
Jag gillar att Chris inte riktigt slĂ€pper hĂ€starna bara för att de inte Ă€r halta. Vilken elitidrottare har inte en lĂ€kare/fysioterapeut i sitt team som stĂ€ndigt övervakar och sĂ€tter in rĂ€tt behandlingar i stĂ€rkande och förebyggande syfte? Inte sĂ€rskilt mĂ„nga. SĂ„ varför skulle vi inte göra detsamma med vĂ„ra hĂ€star som förvĂ€ntas prestera? Varför Ă€r det en dĂ„lig sak att regelbundet besöka veterinĂ€ren för fortlöpande, förebyggande arbete? Fattar ej den dĂ€r instrĂ€llningen att veterinĂ€r = dĂ„ligt.... man mĂ„ste bara hitta rĂ€tt veterinĂ€r ✌
 
 
Frida :

Jag kan förstĂ„ bĂ„de dig och dom som ifrĂ„gasĂ€tter veterinĂ€rer som ”aldrig blir klara” satt sĂ€ga.
Absolut Àr det jÀtteviktigt och BRA att ens veterinÀr intresserar sig för hur det gÄr med ens hÀst nÀr man varit dÀr tidigare, beroende pÄ orsak. Men sen fÄr man ocksÄ ha i Ätanke att veterinÀrer Àr ett jobb, Àven fast dom Àlskar (hoppas jag) djur fÄr dom betalt. Och letar man tillrÀckligt noga finns det ju alltid nÄgonting att behandla eller som Àr mer eller mindre fel. Som djurÀgare kÀnner man oftast sitt djur bÀst sjÀlv och fÄr vÀl helt enkelt ibland göra en avvÀgning helt enkelt. För dom Àr som oss mÀnniskor, har bra eller mindre bra dagar/ perioder och det behöver inte alltid vara nödvÀndigt att uppsöka veterinÀr och göra en lÄng utredning. Man kan och fÄr vara lite stel ibland, man gÄr ju faktiskt inte till doktorn för minsta lilla krÀmpa. Hoppas du inte missförstÄr, vart lite snurrig kommentar kanske. :) sÄklart alltid bra att vara pÄ den sÀkra sidan och kolla upp saker om man Àr osÀker.

Lovisa:

Jag tror ocksÄ att vissa veterinÀrer "inte blir klara" för att dem kanske Àr mer noggranna och har mer erfarenhet Àn andra. Nu för tiden har vi ocksÄ procentuellt mer skadade hÀstar ocksÄ samtidigt som tekniken att finna skador gÄr framÄt, sÄ det Àr ju inte helt hÀpnadsvÀckande att behandlingar bara fortlöper och egentligen aldrig blir klara.
Min hÀst blev han klar med pÄ tvÄ besök, dock av den trÄkiga anledningen att det inte var nÄgon idé att försöka behandla hans Äkommor...

Svar: Vad trist att höra Lovisa!

HĂ„ller helt med om det du skriver. Klokt resonerat :)
Danai Doverholt

Lina :

Jag sjÀlv tÀnker att principen Àr Bra, aldrig ge upp förrÀn allt Àr okej och ta ett problem i taget. SjÀlvklart försöker jag göra allt jag kan för min hÀst, men hur mÄnga besök har du gjort nu? Jag hade ALDRIG haft rÄd. Hur fÄr du ihop det?

Svar: Har inte rÀknat, men grÀvt djupt i reserverna för att kunna göra detta för mina hÀstar. SÄ lÄngt det Àr möjligt vill jag verkligen hjÀlpa dem.
Danai Doverholt

Kommentera inlÀgget hÀr: