Bottomless

På så många plan i livet så är allting på topp just nu. Det är helt makalöst hur många bitar som fallit på plats under de här första två månaderna och även om lycka oftast är kortvarig så är jag så sjukt, sjukt tacksam för att jag får vara såhär lycklig i de perioderna det går. Tyvärr har ju också vissa bitar fallit ifrån pusslet. Vissa för det bättre och andra som känns lite jobbigare att tappa.
 
En av dessa är ju Humlan. Hur jag än vrider och vänder på min situation gentemot hennes så kan jag inte riktigt få till motivationen, ekonomin och orken till att pusha henne genom X antal behandlingar till. Jag har verkligen försökt hjälpa henne men så fort ett problem är löst så dyker nästa upp, och det har gjort att min generella motivation till hästeriet nått nya bottenrekord. Jag försöker göra allt jag kan, söker info, lär mig, ändrar mina grundvärderingar, betalar, åker, lyssnar på andra, jämför åsikter, analyserar - ALLT för att mina fyrbeningar ska må så bra de bara kan och när det liksom inte räckte utan det bara dyker upp mer grejer så tappade jag bara lusten helt. Därav har Hampus gått lite på halvfart även om jag verkligen försökt hålla igång honom på heltid de senaste veckorna. Det kanske är okej att ha sådana här dippar, jag vet inte. Men samtidigt som motivationen är i botten så får jag ju givetvis dåligt samvete också. Bra kombo, haha. Nästa vecka ska jag iallafall till Göteborg och insupa en hel drös inspiration. Det har aldrig varit mer välbehövligt vill jag lova! 
 
Vad gäller Humlan så kommer hon med 90% säkerhet att bli betäckt iår, och bara få vila sin stackars trasiga kropp. Jag tror så så så mycket på henne, hennes huvud och hennes kapacitet. Så hon får nu mest troligt 1,5 års semester. Jag kommer aldrig att varken vilja eller kunna sälja henne och har därför all tid i världen på mig att låta henne bli frisk. Jag ska kolla upp om skoning osv kan avhjälpa henne under tiden och så får hon förhoppningsvis en liten bebis nästa sommar. Om ni har motiverade tips på hingstar ni gillar så shoot! Det lutar givetvis åt Baltimore eller evntuellt All Star 5, som är mina all-time-favorites, men jag är öppen för förslag!  
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag skulle inte välja Baltimore, även om eran avkomma verkar vara väldigt trevlig så har jag annars sett aaaaalldeles för många med dålig inställning!! Om ditt sto är bra i huvudet skulle jag titta på bravour, verkar ge lite vassa och knepiga hästar, men fruktansvärt spänstiga och fina. Conthargos verkar också ge gummibollar. Kannatol har väldigt bra stam, men är ganska ung så man vet inte riktigt vad som kommer efter honom. Det är iallafall dom tre hingstarna jag funderar på just nu.. annars kanndarco, chacoon blue, i’m spezial de muze, eklundas egna hingst Ike verkar också riktigt fin. Även Verdi har jag hört ska lämna väldigt fina och med bra psyke.

2018-02-17 @ 17:52:41
Postat av: Anonym

Sen vet jag såklart inte vad du letar efter för storlek och exteriör osv.. :)

2018-02-17 @ 17:53:53
Postat av: Sara

Jag ÄLSKAR baltimoreavkommor!
Hoppar fantastiskt, luftigt och fint, superteknik. De jag träffat har varit skarpa bitvis i ridningen, men supergoa i hanteringen. Hade jag haft ett sto själv hade jag valt honom alla dagar i veckan.
Gå in på Annie Lineaus instagram, hon köpte en efter Baltimore oinriden, jag hjälpte till i början med att hålla när hon hängde osv i inridningen, men den var inga konstigheter med så hon klarade sig själv snabbt i ridningen. Jobbade iaf i det stall hästen stod i och den var supergo på alla sätt och vis. Tävlingsskalle på den, men som man vill ha det. En tvärhand hög men hoppar hus. Såld till Grevlunda nu :)
Kika på filmerna från Breeders!

2018-02-17 @ 18:34:47
Postat av: Evelina

Helt klart ett vettigt beslut, tror inte det är bra att behandla i massor. Vila är ändå den bästa medicinen i mina ögon på långsikt.
Jag tycker inte Baltimore heller, har hört lite halvdåliga saker om hans avkommer. All Star 5 är ju sjukt fin, skulle bli en intressant kombination.
Annars jag älskar Verdi, Mikael van der Vleutens hingst. Otroligt bra psyke men ändå lite humör och hoppar som tusan. Har hört att han lämnar bra avkommer efter sig.
Sedan är ju Bertam Allans häst Hector Van d’Abdijhoeve intressant. Finns många bra där ute, som ett smörgåsbord helt klart! :)

2018-02-17 @ 19:02:27
Postat av: Malin

Rekommenderar Figo de Muze, eller golden hawk som han nu kallas för. Fantastiskt fin häst! Min är efter honom och han har det mest underbara psyket och inställning till allt! Hoppar som en gud också 😅

2018-02-17 @ 22:14:20
Postat av: Cornelia

Kommer hennes kropp och skador tåla den belastningen som kommer med att bära ett föl då? Och är hennes skador sådant som kommit av felridning/dålig skötsel och ni är säkra på att det inte är dålig hållbarhet som hon riskerar att nedärva? Tycker det är klokt och fantastiskt av dig att ge henne tid men undrar bara hur tankarna går kring det hela? Medveten om att vi som läsare inte vet allt och du är ju (eller verkar iaf vara) otroligt noggrann med dina hästar så jag antar att du tänkt på detta länge men vore ändå intressant att läsa hur tankarna har gått. Är för dåligt insatt i hopphingstar så kan tyvärr inte hjälpa till med tips ;) Tycker det har märkts att din inspiration har dalat lite men det är ju helt okej, allting går upp och ner hela tiden men jag känner igen det dåliga samvetet, tycker man har det jämt som djurägare... Det hör liksom till ;)

2018-02-17 @ 23:23:44
Postat av: Anonym

Älskar Verdi! Jobbar med en Verdi-avkomma som har den bästa attityden jag någonsin har stött på. Hoppar 5* GP men är samtidigt världens mest personliga häst och bra att ha och göra med alla dagar i veckan. Verdi själv har ett väldigt bra temperament. Diamant de Semilly har annars mycket trevliga och ridbana avkommor. Om du letar efter scope så kan jag starkt rekommendera casall.

2018-02-18 @ 00:33:25
Postat av: Anonym

Älskar Verdi! Jobbar med en Verdi-avkomma som har den bästa attityden jag någonsin har stött på. Hoppar 5* GP men är samtidigt världens mest personliga häst och bra att ha och göra med alla dagar i veckan. Verdi själv har ett väldigt bra temperament. Diamant de Semilly har annars mycket trevliga och ridbana avkommor. Om du letar efter scope så kan jag starkt rekommendera casall.

2018-02-18 @ 00:33:25
Postat av: Anonym

Bengt Nabab, Kannatol eller Heartbeat 😍 Baltimore lämnar också sjukt fina, men har som ovanstående kommentar träffat på en hel del avkommor med lite speciellt psyke (fast det kan vara det som är bra oclså) :)

2018-02-18 @ 20:33:44
Postat av: Johanna

Ta någon utav Fendis släktingar. Crusader Ice eller den andra hingsten som blev godkänd nyligen, Valentino. Dylan N är väldigt fin och korrekt exteriör mässing men verkar skarp i ridningen å mycket bett i munnen.. annars är han verkligen fin! Instämmer annars med föregående om både Bengt och Kannatol.

2018-02-19 @ 02:56:36
Postat av: Anonym

nu måste jag flika in igen (a) jag skulle tänka till en extra gång innan jag väljer både Heartbeat och Crusader ice. Heartbeat har lämnat otroligt många avkommor, men hälften (av dom jag har sett) ser riktig tråkiga ut. Många har dålig galopp och den Heartbeat avkomma som jag har nu har också dålig inställning. Crusader ice hade dom problem med att få godkänd, och det känns som att den lever lite på vad Fendi lyckades med. Den ser absolut ut som en trevlig häst, men inte den bästa avelshingsten. Dessutom tror jag inte att Grevlunda själva har betäckt något med den? Det ska jag ha osagt men jag har för mig att någon sa det. :)

Svar: Är också lite tveksam till Crusader. Tycker han är helt ok fin och ser trevlig ut i hoppningen, men det är i mina ögon en ganska intetsägande hingst... Och dessutom obeprövad.
Danai Doverholt

2018-02-19 @ 09:03:20
Postat av: A

^ fast Lisen har själv gått ut både i intervjuer och poddae och sagt att hon tror ännu mer på Crusader ice än på Fendi. Dock kommer han nog inte vara så aktiv i aveli år, eftersom Peder börjat tävla honom. Sedan har även Steffi (innan hon fick sparven) sagt att han är hennes favorit i stallet.
Sedan är det många fina hingstar som inte blivit godkända problemfritt, tex Maria Gretzers Singular som inte blev godkänd här, men en otroligt bra och populär hingst!

Jag tycker iaf att Crusader Ice är otroligt fin och det ska bli spännande att se hur avkommorna blir! Han verkade iaf som en väldigt trygg individ när jag mötte honom på Lövsta

2018-02-19 @ 10:01:05
Postat av: Anonym

Skulle inte ta en oprövad hingst som tex Crusader Ice. Det kostar lika mycket att föda upp ett dåligt föl som ett bra. Menar inte att crusaders skulle bli dåligt men jag hade helt klart valt ett säkrare kort istället om jag bara skulle ta ett föl, seminkostnaden är ju inte den största kostnaden i det stora hela. Absolut inte Dylan N, osmart häst med dålig hinderuppfattningsförmåga. Jag hade valt Diamant de Semilly, Mylord Carthago eller Casall.

2018-02-19 @ 11:17:02
Postat av: Anonym

men OM lisen trodde så mycket på crusader ice, varför betäcker dom inte alla sina egna ston med honom?

2018-02-19 @ 14:07:26
Postat av: Lina

Jag älskar heartbeat hästar ! Dock är det väl inte så mkt nytänk i det, all star 5 kan väl va ett bra alternativ, har argentinus bakom min häst också 😊 dock verkar argentinus lämna mkt hästar med "gnista", min har väldigt mkt åsikter om allt... hehehe....

2018-02-19 @ 16:18:46
Postat av: A

^ fast hur insatt är du i deras avel? Sedan vore det ju inte klokt att betäcka ALLA med en och samma hingst, oavsett vilken hingst, man måste ju välja hingst efter stoet och inte bara gå efter vad man själv gillar... det vore ju inte precis genomtänkt. Sedan är det ju det faktum att du vet inte hur avkommorna blir än, så det är ju mest genomtänkt att välja honom till rätt ston och se vad dom får för kvaliteer. Det ligger väldigt mycket tanke bakom hingstval, bådas temperament, exteriör, rörelsemönster, hur dom reagerar i olika situationer, hur dom är i munnen, hur dom belastar olika kroppsdelar, hoppteknik, intelligens, för och nackdelar. Vilka sidor hos stoet kan förstärkas med vilken hingst, vilka kan man kanske förbättra.
Det finns tusen vinkla att se ifrån, saker att överväga, listan kan göras oändlig.
Så att ställa frågan varför dom inte betäcker alla ston med en och samma hingst, är att tänka väldigt kortsiktigt. Det finns ju en anledning till att det ständigt tas upp att folk ska sluta välja hingstar och endast gå efter egen smak och faktiskt börja tänka på STOET, som är minst lika viktig vid en betäckning

2018-02-19 @ 19:34:17
Postat av: Anonym

Om du väljer All star 5 så får du gärna berätta vart du beställer semin? Jag hittar bara inte pris/villkor på honom ;) Sen får du gärna berätta om humlans styrkor/svagheter, vad du vill ha för egenskaper hos hingsten, även hur du resonerar med typ, exteriör ridbarhet osv...

2018-02-19 @ 20:56:40
Postat av: Anonym

Till A: Haha! Tycker du är lite naiv som köper allt Lisen säger. Förstår du inte att hon är smart och gör ALLT för att tjäna pengar? För varenda sto som Crusader betäcker tickar det uppåt på Lisens konto så det förstår du väl själv att hon pushar som bara den för att få folk att betäcka med honom? Steffi är anställd och säger det Liswn vill att hon ska säga, svårare än så är det inte. Självklart ser Lisen att Crusader inte kommer bli nån Fendi, det gör nog de flesta förutom kanske du då.

2018-02-20 @ 09:06:06
Postat av: Rebecka Karlsson

Fick jag välja åt dig av dem två hingstar du själv funderat på hade det varit All Star 5. Han har en helt annan galopp och hopp genom kroppen än Baltimore. Inget fel på Baltimore, dessutom förbannat snygg att se på! Men jag hade tagit All Star 5.

Sen är ju jag en Heartbeat lover, alla dagar!

2018-02-20 @ 09:41:55
URL: http://picturemethis.blogg.se/
Postat av: A

Fast anonym, du tänkte ju tydligen inte alls? Eftersom du inte klarade av att lista ut att det krävs flera faktorer för att välja en hingst, så gå och lägg dig 😂
Om han nu vore så dålig, varför skulle då Peder ta över honom och dom DRAR NER aveln för honom i år pga att dom ska satsa mer på hand tävlingskarriär i år, trots att han var superpopulär att betäcka med.
Du kanske ska läsa på lite istället för att kasta dig med hittepå 😘

2018-02-20 @ 18:24:25
Postat av: Elin

Vi betäckte vårt For Feeling sto med Dylan N och fick en underbar bebis som dessutom vann riksföl, hett tips!

2018-02-20 @ 19:01:44
Postat av: Anonym

Återigen, för att Lisen är smart. Han behöver resultat för att folk ska fortsätta välja honom och då sätter de världens bästa ryttare på ryggen (vilket han behöver och vilket även imponerar på folk som dig som då tror Peder sååå gärna vill rida honom för att han är såååå bra) för att hoppas få det. De gör det även för att de vill ha in investerare som kan köpa in sig i honom och då behöver han också resultat för att de ska vara intresserade av det. Så, varsågod där har du lite mer info. Kan lova dig att jag jag betydligt mer koll på detta än vad du har, puss på dig du.

Svar: Passa tonen sins emellan. Uppskattar verkligen er diskussion då jag tycker att den är underhållande och intressant med två väldigt olika men relevanta synsätt, men vill inte ha några syrliga personangrepp i kommentarerna :)
Danai Doverholt

2018-02-21 @ 07:51:11
Postat av: Gabriella

Är du ute efter ren hoppeskuttare eller multitalang? Vad är hennes starka/svaga delar fysiskt/psykiskt? Det jag brukar tänka på är att försöka matcha med en hingst som förstärker stoets bra delar och egenskaper samt se till att man inte förstärker negativa delarna.

Många räknar med att fölet får allt bra från båda sidorna men så är ju tyvärr inte fallet ;)

Vet inte om du helst kör väl beprövade hingstar men annars tycker jag Hemerald är en spännande som gett galet fina föl och gillar även Dylan N

2018-02-21 @ 16:46:30
Postat av: Anonym

Lisen är smart ja, smart nog att veta att man inte höjer en häst till skyarna utan att veta att den måste kunna leverera också, annars försvinner hennes trovärdighet.
Du verkar inte veta speciellt mycket om avel, iom din ogenomtänkta kommentar om att dom skulle använda honom på alla ( 😂), så du skulle kanske börja med att läsa på om hur man väljer en hingst efter stoet 🙌🏼

Svar: Passa tonen sins emellan. Uppskattar verkligen er diskussion då jag tycker att den är underhållande och intressant med två väldigt olika men relevanta synsätt, men vill inte ha några syrliga personangrepp i kommentarerna :)
Danai Doverholt

2018-02-22 @ 08:31:26
Postat av: Anonym

Dessutom rids alla topphingstar av elitryttare, så att han skulle rida honom bara för att imponera på folk, det vore slöseri med tid, då som sagt, alla topphingstar har fantastiska ryttare på ryggen 😴

2018-02-22 @ 08:34:32
Postat av: Anonym

Jag har inte skrivit det där med att hon inte betäckt med honom själv, det finns fler som kommenterar under anonym (som du själv) du vet (😂), så det är någon annan du hånar, grattis! 😃 Vi är fler som inte håller med dig, men du får gärna tro att du har koll, du får väl se sen 😉

2018-02-22 @ 20:02:58
Postat av: Anonym

Men Crusader är ingen topphingst, inse det 😂 vet inte om du betäckt med honom själv och det är därför du tar så illa upp, men tought luck i så fall.

2018-02-22 @ 20:04:57
Postat av: Anonym

Har själv en förkärlek till Crusador. Tycker avkommorna ser riktigt härliga ut och han är inte så dålig själv.

2018-02-23 @ 19:48:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0