Push it.

Fick verkligen lite griller i huvudet igår morse när jag sådde fröet att fundera på måsten i livet. Vad måste man och vad måste man inte egentligen? För mig personligen hamnar dilemmat i att jag vill prestera på topp i samtliga delar av livet. Just nu är dessa:
 • Jobb
  En av de större punkterna såklart. Jag vill prestera så bra jag bara kan och visa framfötterna. Tycker jobbet är roligt men det är väldigt "mycket". Jag jobbar på en arbetsplats bestående av 99% män (det är en kvinna utöver mig på jobbet och hon jobbar mycket hemifrån så basically är jag ensam). Jag är nästintill yngst och dessutom kvinna bland män i en ganska macho bransch. Man får säga vad man vill, men klart som attan att det leder till att jag känner att jag verkligen behöver hävda mig för att de ska tycka jag är tillräcklig. Utmanande men kul. 

 • Ridning
  Jag vill bli tillräckligt duktig för Hampus. Han är en kuse med helt sjuka kvalitéer som jag ju sagt att jag ska försöka matcha och ta vidare. Det innebär många, många timmars slit, långa resor till vettiga tränare, tidigare morgnar och sena, ensamma kvällar. Tid, tid, tid och väldigt mycket pengar. Som med allt inom hästeriet. Det är ju så det fungerar. Men jag älskar ju den här sporten och vill så mycket. 

 • Träning
  När det kommer till träning så känner jag sådan otrolig skillnad på min kropp när jag tränar och inte. Jag mår otroligt bra av att få träna och märker skillnad på kroppen vecka för vecka samtidigt som jag får bättre självförtroende och sakta men säkert jobbar bort komplex efter komplex - och tro mig, det finns måååååååånga att ta av, haha. Jag hatar att göra halvmesyrer och vill därför träna för att få resultat. Märker jag ingen skillnad så tycker jag inte att det är värt det. All or nothing liksom. 

 • Hemmet
  Jag ÄLSKAR mitt hus. Jag vill inget hellre än att det ska vara städat och fint jämt, med säsongsbetonade inredningsdetaljer, nyklippt gräsmatta, välmående rabatter i överflöd, noll tvätthögar osv. Det ska helt enkelt vara ordningssamt och fint hemma för att jag tycker om att ha det så. Som det är nu så står ljusstakarna kvar i fönstren för att jag inte hunnit ta ned dem och byta ut dem och dammråttorna hotar att käka upp katterna :)))

 • Familj/vänner
  Kanske den viktigaste punkten av alla. Min ambition är att vara en vän man kan lita på, en som man kan ringa för att prata av sig eller bara snacka strunt, en hängiven flickvän som pushar, stöttar, finns när jag behövs och älskar villkorslöst, en (dotter)dotter som bryr sig, ser, frågar, berättar och delar med mig, och en syster som är som en bästa vän och "bara finns där". 
Hur rimligt är det egentligen att tro att man kan leva upp till ALLA dessa krav på ALLA dessa punkter VARJE dag? För mig är det ett pussel som bara ska gå ihop, men när jag skriver upp det såhär så inser jag att det förmodligen är klokt att sänka ambitionsnivån på ett eller flera områden. För mig återstår nu att fundera över vilka områden dessa ska bli. Väldigt, väldigt viktiga funderingar för att livet ska gå ihop över en längre period. För utöver detta finns det ju mycket, mycket mer som ska hinnas med. Man kanske någonstans vill hinna med sig själv också, exempelvis. I mitt fall handlar det mest om att jag helt enkelt vill se OK ut. Smink, BUS, klä sig ordentligt, raka benen, hinna med ansiktsmasker, duscha mer än 2 min åt gången, eventuellt göra NÅGOT annat än sätta upp en snabb hästsvans osv. Det kanske är en petitess på det stora hela men det är ändå tidskrävande och för mig blir det ofta en stress att uppleva att jag inte hinner fräscha till mig eller göra mig "fin" utan ständigt går runt med hy som skriker panikslaget efter hjälp och hår som en dränkt katt osv. Kalla det fåfänga eller osäkerhet eller whatever u want men sådan är jag iallafall. 
 
 
Vad jag egentligen vill säga är att jag knappast tror att jag är ensam i det här. Vi är många - troligtvis framförallt kvinnor - där ute som har sådana här krav på oss själva och som hela tiden lever med mer eller mindre press att prestera, prestera, prestera. Ta er en funderare ni också. Det blev ganska tydligt för mig att det kanske inte går att upprätthålla en hög standard på så många områden över en längre tidsperiod utan att börja känna sig pressad, stressad och ångestfylld för att man inte lever upp till sina egna (alldeles för högt ställda) krav. För min del leder det till att jag blir sjukt orkeslös och halkar efter på samtliga områden istället, vilket leder till än mer prestationsångest och sen är man igång i den onda cirkeln. Prioritera, sålla och fundera. Det måste jag göra -pronto. Och det är så viktigt! 
 

Mitt liv är bara mitt

Godmorgon! 
Lyssnade på Gabriellas sång för full hals imorse, därav rubriken, haha. Det är någonting jag verkligen insett den senaste tiden. att mitt liv faktiskt är just mitt och inte går att leva genom eller för andra. Kan ju låta självklart men för den här lilla greken tog det iallafall 23 år att lista ut. Fint det. 
 
Anyway, efter en fullsmetad helg och en fullsmetad start på veckan igår så hoppas jag att resten av veckan har ett lite mer normalt tempo att erbjuda. Jag har dock tusen och en grejer att hinna med, så vi får väl se. Idag är det jobb, ridning av röding och städning hemma som står på schemat. Det låter som en ganska chill dag, men det är sjukt svårt att trycka in alla delar i schemat och göra allting  bra tycker jag. Jag kan slänga undan det värsta hemma och longera runt Stampe några varv för att han ska få bli av med den värsta överskottsenergin, men det är verkligen en utmaning att göra saker och ting noggrant och grundligt och ändå komma i säng före midnatt för mig. Och jag MÅSTE lägga mig i tid för att orka upp och träna innan jobbet. Måsten, måsten, måsten. Är de verkligen måsten kan man ju fråga sig? Eller ska jag byta ut dem mot "borde"? Hmm. Det är iallafall väldigt svårt för mig att leverera på topp inom heltidsjobb, ridning och träning. Två av dem funkar superbra att upprätthålla, men jag vill verkligen inte göra avkall på någon av dem vilket såklart blir något av ett dilemma. Hrmf. Jaja. Som med allting annat så måste jag nog bara hitta ett system för det som fungerar. Tids nog. Jag som älskar att slösa tid osv.. 
 
Jaja. Nog funderat. Ha en bra tisdag peeps!
 
KOLLA jackan jag fick av Gurris i födelsedagspresent!!! Seriöööst hur fin är den inte.. 
  (null)
 
(null)
 

I been up aaaaall night, no sleep.

Gooodmorgon! 
Sovit hela svindlande 2,5 timme inatt. Pigg much? Haha.. NOCCOOOOOOO....! Jag har som sagt haft det riktigt struligt med sömnen senaste veckan, men så har det varit en hel del att stå i på alla plan också. Det är inte helt enkelt att gå från att vara helt ledig till att gå in i en ansvarsposition på 100%. Det är ett fantastiskt jobb som jag verkligen trivs med, men självklart har det sina svårigheter att inte ha några direktiv att jobba efter mer än mitt egna huvud. Sätter sina spår i form av stress och lite prestationsångest minsann. Och så allt annat man ska hinna med i livet och alla andra plan man ska prestera på ovanpå det. Puh! Det tär på krafterna men inte tillräckligt för att jag ska få sova på nätterna tydligen, haha... Oh well! Behöver bara komma in i det så kommer det där också ge sig är jag helt säker på.. 
 
Anyway. I helgen väntar GHS i trevliga vänners lag. Väldigt välbehövligt med lite miljöombyte och socialisering tror jag, särskilt när man kommit in i en rutinfast vardag. Jag ÄLSKAR rutiner, det är inte det. Men hamnar man i ett mindre fördelaktigt mönster är det generellt sett väldigt mycket svårare att ändra det om man inte kan kliva ur rutinen och bryta av den med någonting annat. Med andra ord lite extra tacksam för rutinändring just den här helgen!
Blir iallafall en på alla sätt lugn helg för mig, jag behöver coola ner mer än något annat. Lite shopping, lite god mat, massor av fina hästar och matnyttig inspiration. All I need för att koppla av och hitta motivation. Jag hoppas verkligen att det gör susen, eller åtminstone ger mig en liten skjuts i någon form av riktning så att jag kan sluta stå och stampa.. 
 
 

Workin' it

Goddagens på er favvisar! 
Riktig trög kväll igår och seg morgon idag av olika anlendingar. Främst pga att jag lider av lite energibrist, sover lite dåligt vilket jag ju gör i perioder och dessutom känner mig riktigt brakförkyld för tillfället. Ipren, Strepsil, Zyx osv är mina bästisar för tillfället. Menmen, till helgen väntar ÄNTLIGEN GHS med en hel drös motivation, härliga människor, säkert lite shopping och annat skoj. En av årets mest efterlängtade helger! För min, Linns, Vikkis och Alvinas del blir det nästintill bara hoppning på programmet. Ska i ärlighetens namn säga att jag helt släppt kontrollen (kors i taket) på vilka biljetter som inhandlades utan jag lät övriga ta tag i det där, haha. Vet bara att det var mycket hoppning. För övrigt är bara det ett steg ur min komfortzon, vanligtvis är jag reseledare, haha.. 
 
Idag har jag ritningar på jobbprogrammet. Ska rita upp mätinstruktioner på allt från ventilationshuvar till skorstensbeslag idag förstår ni. Tjoho! Jag börjar bli en riktig takexpert ska ni veta! Lagom ansträngning för en febrig och snorig hjärna idag alltså. Så TYPISKT mig att bli sjuk inför en sådan här helg när någonting roligt händer. 
Hästisarna ska iallafall pussas på och Hampe ska motioneras i vanlig ordning. Det blev the easy way out med longering igår, och idag blir det nog mer av den varan skulle jag tro, om inte mitt tillstånd förbättras avsevärt under dagen. Lite skrittjobb i tömmarna kanske. Blah. Suger att vara krasslig och hängig. 
 
Anyhow. Ha en toppen-lillördag peeps! 
 
 
 

Backattack

Godmorgon fella's! 
Gick och la mig riktigt krasslig igår kväll med en riktig brakförkylning vilande i kroppen. Snor i hela huvudet, ont i leder och hela den där biten ni vet. Ugh. Vaknade dock lite fräschare imorse vid 4 och begav mig till gymmet för att riva av ett ryggpass. Gick SJUKT bra! Riktigt bra tryck faktiskt, kanske var G's PWO som talade.Eller min enorma portion Cornflakes till frukost, haha. Efter att endorfinkicken lagt sig mår jag dock 1000 ggr sämre nu och inser att det kaaanske inte var det bästa valet i livet att sova lite för få timmar och mosa kroppen på morgonkvisten innan en held dags jobb + stall. Har frossa delux och halsont från hell, haha. Orkar inte hur dum jag är ibland. 

(null)

 
Anyway. Idag krigar jag på med webbshoppar och logistiklösningar innan stallet väntar. Jag får helt enkelt se hur pigg och kry jag känner mig i em. Är jag pigg nog så rider jag och är jag inte det så får rödingen lite longering för att inte stagnera helt. Blir tillräckligt med vila för honom i helgen när jag är i Göteborg ändå. SÅ motivationlös just nu alltså, och sjuk på det. Sorry för tråkig läsning just nu 🙄 
Have a good one peeps!
 
  (null)
Monday

Gooodmorgon på er fella's!
Rivstartade den här måndagen med benpassens benpass imorse. Så gött, är helt slut i spirorna. Gustaf glömde sin PWO här när han åkte hem igår så jag klunkade i mig lite för mycket av den varan imorse när jag var lite trött. Är inte helt normal i varken kropp eller huvud nu, haha! Det var dock helt klart till fördel för gympasset, bara mosade mina stackars lemmar. 
 
Anyway! FullSMETAT schema hela veckan på jobbet. Har varit lite orolig att jag inte skulle kunna hitta på saker att göra när rollen är szå öppen och fri, men det hade jag definitvt inte behövt vara, haha. Har mer än tillräckligt med jobb framöver. Denna vecka är ju faktiskt också GHS-VECKAN!! Vilket innebär att jag i helgen kommer att befinna mig på västkusten för att kolla på fina hästar, shoppa lite och umgås med härliga människor. Det ska i vanlig ordning bli sjukt roligt! 
 
Innan dess är det ju dock några helt vanliga dagar kvar. Hampestamp ska motioneras och jag ska jobba på motivationen. Upp, upp upp och iväg, eller något. Blev väldigt glad över er fina respons angående hingstval måste jag säga, väldigt roligt att läsa era erfarenheter av olika hingstar. Nu har jag verkligen att fundera på! TACK för att ni engagerar er!
 
Ha nu en bra start på veckan peeps så hörs vi. Pusshaaaj
 
 

Bottomless

På så många plan i livet så är allting på topp just nu. Det är helt makalöst hur många bitar som fallit på plats under de här första två månaderna och även om lycka oftast är kortvarig så är jag så sjukt, sjukt tacksam för att jag får vara såhär lycklig i de perioderna det går. Tyvärr har ju också vissa bitar fallit ifrån pusslet. Vissa för det bättre och andra som känns lite jobbigare att tappa.
 
En av dessa är ju Humlan. Hur jag än vrider och vänder på min situation gentemot hennes så kan jag inte riktigt få till motivationen, ekonomin och orken till att pusha henne genom X antal behandlingar till. Jag har verkligen försökt hjälpa henne men så fort ett problem är löst så dyker nästa upp, och det har gjort att min generella motivation till hästeriet nått nya bottenrekord. Jag försöker göra allt jag kan, söker info, lär mig, ändrar mina grundvärderingar, betalar, åker, lyssnar på andra, jämför åsikter, analyserar - ALLT för att mina fyrbeningar ska må så bra de bara kan och när det liksom inte räckte utan det bara dyker upp mer grejer så tappade jag bara lusten helt. Därav har Hampus gått lite på halvfart även om jag verkligen försökt hålla igång honom på heltid de senaste veckorna. Det kanske är okej att ha sådana här dippar, jag vet inte. Men samtidigt som motivationen är i botten så får jag ju givetvis dåligt samvete också. Bra kombo, haha. Nästa vecka ska jag iallafall till Göteborg och insupa en hel drös inspiration. Det har aldrig varit mer välbehövligt vill jag lova! 
 
Vad gäller Humlan så kommer hon med 90% säkerhet att bli betäckt iår, och bara få vila sin stackars trasiga kropp. Jag tror så så så mycket på henne, hennes huvud och hennes kapacitet. Så hon får nu mest troligt 1,5 års semester. Jag kommer aldrig att varken vilja eller kunna sälja henne och har därför all tid i världen på mig att låta henne bli frisk. Jag ska kolla upp om skoning osv kan avhjälpa henne under tiden och så får hon förhoppningsvis en liten bebis nästa sommar. Om ni har motiverade tips på hingstar ni gillar så shoot! Det lutar givetvis åt Baltimore eller evntuellt All Star 5, som är mina all-time-favorites, men jag är öppen för förslag!  
 
 
 
 

FfFfFFfriiyaaaaay

Gooooddagens!
Idag är första dagen jag är ensam på jobbet. Förra projektledaren Linda har gått hem på föräldraledighet och lämnat mig med allt från matematiska kalkyler till namnförslag och varumärkesprofilering. WOOPIIIE!! Alltså det är SÅÅÅÅÅ mycket att göra och såååååå roligt. Jag är så glad, så glad över den här rollen, trots att jag fått lov att väcka liv i mattehjärnan, som ju varit vilande ett bra tag nu, haha. Går lite seeeegt med att jobba fram formler osv vill jag lova, sowly but surely osv. Det är iallafall en sjukt spännande roll där ingen dag är den andra lik och jag får göra ALLT, vilket passar mig som handen i handsken. Såklart inte helt enkelt att arbeta helt utan att någon ger mig några som helst riktlinjer förutom projektetramarna. Mycket ansvar och mycket egen planering. Big like på den. 
 
Slutar tidigt idag och beger mig ut till odjuren i stallet och tar hand om dem innan jag ska hämta upp Gustaaaf vid tåget. Han hade en massa obligatoriska moment i skolan idag, så han åkte hem igår och kommer tillbaka i eftermiddag. Skytteltrafik delux mellan Kalvsbäcken och Linköping, haha.. 
  Hampestamp får nog en lugn tur i snövädret, tänkte rida ut en vända och mysa bara. Han höll sig på mattan igår och fick godkänt i åtminstone några av momenten, men satan vad svårt det ska vara att ta en halvhalt på yttertygeln och behålla böjningen på kusen. Gaaah. Blir tokig. Han är för seg att svara tillbaka och jag är för seg i mina hjälper. Jaja, chill för honom idag som sagt, även om jag skulle kunna nöta halvhalter till döds, haha. Tänk att det kan vara såååå svååååårt! 
 
 

Best Valentine

Alltså att G körde 4h enkel väg från Linköping igår för att jag inte skulle vara ensam på alla hjärtans dag. Vilken pärla han är!! Rosor dagen till ära fick jag också, vilket jag inte fått sedan högstadiet typ? Haha.. Han är för underbar,. Snacka om att bli tagen på sängen när han dyker upp bara sådär. Efter en högst medioker dag på andra plan så blev avslutningen iallafall perfekt. 
 
Kusen skötte sig fint igår också i tömkörningen och idag väntar lite tuffare pass med mer krav på att ta halvhalter korrekt och lite sådant. Han har fått lite lugnare, enklare pass den här veckan för att inte pressa honom för mycket utan han ska få känna att han faktiskt är duktig också. Försöker tänka mig in i min egen position med träning när jag gymmar. Och då är det ju precis så att man kan pressa och försöka göra nya övningar - de ska man - men om man aldrig får göra någonting som känns bra och enkelt så kommer inte de nya övningarna heller att kännas särskilt bra eller vara lika utvecklande. Lite så. Han har känts väldigt nöjd de här senaste dagarna iallafall så jag hoppas att han är fin även ikväll då det blir lite mer press. 
 
 

Hearts in the air

Godorgon på er såhär på kärleksdagen! 
Tog mig en sovmorgon idag och gick inte upp förrän 05.40. Skippade träningen imorse med andra ord och satsade på att få iordning min morotskaka som jag utlovat gubbarna på jobbet, haha. Hade en väldigt lugn födelsedag med noll antal presenter, X antal härliga gratulationer från nära och kära (TACK!), nudlar till middag och sänggång kl 21.45. En helt vanlig dag med andra ord. Hampestamp fick ett lite lugnare pass igår med lägre krav och han var SÅ mycket mer nöjd än de senaste passen. Frustade runt och kändes väldigt fin, även om lösgjordheten inte var på riktigt samma nivå som efter att jag krigat med honom.. Men det tar vi ikväll.. ;)
 
Dagen till ära vill jag också tala om för er att den här Gustaf ni hört talas om lite lätt är här för att stanna. Efter 2,5 år av alla möjliga olika slags ångest och annat skit jag burit runt på utan att berätta för någon så bara dök den här människan upp och gjorde livet så självklart och så mycket bättre på alla plan. Han är bäst. Tjoho! ❤️❤️ 
Nu kallar jobbet, ciao peeps!
 
  (null)

 
 
 Birthday girl

Godmorgon! 
Idag fyller jag hela 23 år! Ett år äldre och faktiskt ofantligt mycket klokare än för ett år sedan. Enormt mycket lyckligare och på det stora hela betydligt mer välmående än för 365 dagar sedan. Lite extra glad för mina nära och kära som hjälpt mig komma ur dåliga vanor, skadliga relationer och samtidigt aldrig skulle tvinga mig till någonting utan alltid stöttar mig när jag behöver dem. Jag har inte många sådana människor runt mig, men de jag har är 100% guld värda. Så idag känner jag mig lite extra tacksam för dem. 

Somnade 20.30 igår för övrigt och var uppe 04.15, haha.. ska bege mig till gymmet nu för en backattack innan jobbet väntar. Har lite roliga möten och sådant att se fram emot idag, och så mina två fina springare som ska tas om hand såklart. Mys! Hörs sen! 

(null)


Alive and well

Jesus, vad helgerna går fort. De bara försvinner ju iväg. Någonstans är det ändå otroligt skönt att bara "vara" på helgerna. Har bestämt mig för att faktiskt låta mig själv göra ingenting utan att få panik. Vardagarna startar 04.30 och sedan åker jag hemifrån 05.10 och är inte hemma igen förrän 20.30, så att få vara lite ledig är sjukt underskattat och välbehövligt.
 
Anyway! Denna helg har jag spenderat hos Gustaf nere i Linkan och eftersom tiden går fort när man har kul så känns det som om jag bara hann blinka innan helgen var över. Aldrig i mitt liv skrattat så mycket med någon utom möjligtvis min lillebror. Världens bästa G!
Idag är det dock tillbaka till verkligheten och Hampestamp ska back to work. I fredags longerades han bara lite och i torsdags avslutade han riktigt starkt faktiskt. Just nu handlar det mest om att hitta till det där avslappnade, korrekta läget tidigare och utan så mycket stress. Ska prova några av era olika metoder och se om någonting kan hjälpa, men innerst inne så tror jag egentligen att det är en fas jag måste dra oss igenom innan vi kan återgå till avslappnat och korrekt balanserat arbete. Vi jobbar iallafall på det! Denna vecka tänkte jag pallra mig iväg till ridhuset någon dag och jobba lite med bommar/småhinder för att göra någonting lite roligare än bara harva runt på ridbanan utan några roliga hjälpmedel. 
 
Så ser planen ut för dagen! Ska visa er mina nya tävlingsset jag fick hem förra veckan. Beställde dem i oktober så det var SKAPLIGT lång leveranstid, men de är sååå fina! Ni får en sneakpeek här!
 
 
(null)


Gooooodmorning!

Gooodmorgon! 
Sovmorgon till 07.30 på jobbet idag då jag ska iväg på frukostmöte, men passade på att gå upp samma tid ändå för att hinna beta av stallet innan jobbet denna morgon. Vid lunch beger jag mig nämligen till Linköping, via Stockholm där jag ska stanna till och hjälpa mamma kika på en bil hon eventuellt ska köpa. Innan 07.30 ska jag ha hunnit klart med allt det där samt hunnit byta om, fixa till mig och bege mig till möte. Tjosan, bara att jobba på liksom. 
 
Jag kom på att jag nog inte förklarat så ingående vad jag faktiskt jobbar med, och min "om mig"-sida är GAAAAANSKA ouppdaterad. Så jag tänkte bistå er med lite info! Jag jobbar nu som projektledare och marknadsansvarig på ett litet byggbolag i Falun som heter TAKAB. Min uppgift hos dem är att hjälpa dem digitalisera sin verksamhet på olika vis, och utöver det sköta löpande marknadsföring osv. Sjukt dynamiskt och roligt jobb där jag nu får jobba med allt ifrån att hitta programmerare och lösa administrativa felaktigheter till att reda ut logistiska svårigheter. Jättejätteroligt verkligen! Så det pysslar jag med på dagarna, även om det just nu till stor del också är ren inkörningsperiod där jag måste lära mig ALLT om taktyper, taksorter, avvattning, taksäkerhet osv. Så himla roligt. Är mer än glad! 
 
 
(null)It’s real

KOLLA VAD SOM KOM MED POSTEN IDAAAG!!! Nu är det på riktigt, jag är så glaaaaaaad!! 


(null)


Weeerk

Goddagens på er!
Hade skrivit en inlägg imorse om dagens to-do men det kom tydligen inte upp. Jag var iallafall uppe 04.30 i vanlig ordning och landade på gymmet 05.30, laddad och glad för liiiiiite (MED BETONMING PÅ LIIIITE) cardio och axlar. Jag acskyr verkligen allaa former av cardio, men har sååå mycket äckelpäckel i kroppen (läs:vätska) nu när jag trycker i mig Frosties varje morgon så jag måste verkligen om jag inte ska se gravid ut. Är inget fan av gravidmagar tyvärr. Särskilt när de inte består av bebisar. Anyway. Roligt var att cardion gick sjukt bra och axlarna verkade vara ur funktion för det gick PISSdåligt. Jag bestod av en enda stor boll avv ihopknuten frustration efter gymmet idag. Bluäh. 
 
Jobbet mellan 07-16 i vanlig ordning med injobbad lunch så att jag kan sluta vid lunch imorgon istället. JAG ÄLSKAR FLEX!!!!!! Tar typ 10 min lunch varje dag och slutar tidigt varje fredag istället har jag tänkt. Fkn amazing påfund med flextider verkligen. När jag fått sluta ska jag till stallet för att motionera vilddjuret tänkte jag. Blir more of the same för honom nu framöver, och nästa vecka tänkte jag faktiskt ta mig iväg och hoppa monstret lite. Lite gymnastik - more or less - hade jag i åtanke. Måste ju börja någon gång, även om jag mest känner för att harva dressyr 6 dagar i veckan nu för att få någon ordning på monstret, haha... 
 
 
Stort tack för era tips och idéer angående stress också! Det är verkligen alltid lika roligt att ta del av era tankar och åsikter i olika saker. Ni är bäst.

Working hard or hardly working

Som jag nämnde imorse så funderar jaglite över HampeStamp. Vi är i en period där ingenting riktigt stämmer, och varje pass innehåller en hel del stress för honom innan han spänner av och överhuvudtaget kommer till arbete. Jag har tidigare nästan aldrig stressat och pressat honom utan strävat efter att jobba honom i avslappnat läge eftersom han lätt går upp i varv och blir lite okontaktbar. Det är en bra tanke att jobba hästen mot att vara avspänd tycker jag, men det blir svårt när man måste introducera nya, jobbiga rörelser och ändra i hela hans sätt att bära sig osv. Då kommer han ju automatiskt att försvara sig, inte vilja arbeta, spänna sig och stressa upp sig eftersom han inte till 100% förstår i kombination med att hela passen blir väldigt mycket mer arbetsamma för honom än vad de varit tidigare.

Det känns ju lite sisådär att sitta på en häst som spänner sig, slänger sig undan, springer och kastar med huvudet osv i perioder av ridpassen. Men jag har blivit tvungen att inse att jag kanske måste jobba genom stressen och fortsätta pressa honom över tröskeln och där hittar man arbetsläget. I slutet av passen är han nämligen alltid väldigt fin, men början – mitten är riktigt jobbiga. Det svåra här är ju såklart också att inlärning och samling inte går att göra med en stressad häst. Här handlar det alltså mest egentligen om att få honom att fysiskt göra de rörelser jag kräver oavsett anspänning och när han gör dem bra berömma honom så pass mycket att han slappnar av, sen på det igen och igen och igen i etapper tills han blir så pass bekväm i rörelsen att han kan göra det avspänt. Förstår ni hur jag menar?

Så till min fråga. Vad tycker ni? Är det ok att jobba med stress i syfte att stärka hästen och hitta till ett avslappnat läge där hästen jobbar korrekt? Jag är lite kluven, men vet inte hur jag annars ska kunna få honom att arbeta korrekt och slippa skador. Jag vill ju honom bara väl, såklart.

 

 


Slept in (overslept..)

Goddagens!
Första försovningen gjord! Tog 4 dagar, hahaha.. Jag skulle skippa gymmet imorse och hade sovmorgon till 05.30 imorse men vaknade 06.00 i lite halv panik. Hann liksom inte duscha och sådana där trevliga saker, men raggardusch är icke att förakta, haha! 

Idag jobbar jag till 16 och sedan ska jag iväg och fixa fransarna. Jag har varit utan sedan början av januari då jag fick ryck och drog loss allihop,haha.. Men jag ÖÖÖVERLEEEVEEER INTEEEE. Hahahaha. Alltså jag känner mig helt naken efter nästan 3 år med konstanta förlängningar. Ska testa en tjej här i Falun denna gång och se om de duger, måste åka så långt till min ordinarie, och hon är dessutom föräldraledig. Att man kan vara så fåfäng.. Skäms lite över mig själv, haha.. 
 
Anyhow. Hampus ska skrittas idag efter en rejäl workout igår som jag tänkte skriva lite funderingar kring här i eftermiddag, och så ska Humlisen pysslas med. Same same, but slightly different. Älskar rutiner. Mvh "har-säkert-någon-bokstavskombination". 
 
Ha en super-lillördag peeps!
 
 

Morning

Goddagens! 
Uppe med tuppen i vanlig ordning och på g till gymmet för att riva av ett ryggpass innan jobbet. Det funkade bra att träna innan jobbet igår, bara det att jag var så slut att jag höll på att somna efter lunch 😂 Så idag har jag laddat upp med dextrosol att spruta igång blodsockret med när det börjar tryta, haha.. 

Anyhow. Hampus var en riktig liten jäkel igår. Han såg ut som en irländare ungefär. Jag har honom alltid inspänd på tömmarna för att jag tycker att jag lättare kommer åt en rundad överlinje som jobbar korrekt då. Men igår sprang han och HÄNGDE i handen och bara spjärnade allt vad han orkade uppåt vilken såklart är jättejättedåligt eftersom det endast bygger underhandla osv. Spelade ingen roll vilken gångart jag testade eller vad jag gjorde, han var bara jättejättspänd, haha 🙄 Till slut tog jag in honom på en liten volt och ställde igenom honom ordentligt inåt. Då släppte det och han slappnade av i hela överlinjen och avslutade superfint i både skritt trav och galopp. Han ger mig grå hår den där rödingen, haha... ikväll väntar ridning iallafall, men har faktiskt ingen plan utan tänker känns efter och rida utefter det. Känns fruktansvärt jobbigt för mitt kontrollbehov, men jaja.. Ska ju kliva utanför min komfortzon iår osv.. 🙄 Är ungefär lika bekväm med det som Hampus ser ut på nedan bild. 

(null)

Kommer förresten hem typ 20.30 på kvällarna nuförtiden så det är lite tight att hinna blogga då. Ska jobba på att hitta något fungerande upplägg såklart. Ciao! 

Monday

Godmorgon! 
04.40 ringde klockan imorse och innan klockan slagit 5 hade jag slängt i mig frukost och är nu på väg till gymmet för att avverka ett benpass innan jobbet. Jobbar ensam på förmiddagen idag och hemma hos min handledare på eftermiddagen vilket jag tror blir en superbra start på veckan. Just nu är det ju mest att sätta mig in i allting och bläddra runt i alla filer osv för att bekanta mig lite med jobbet. Det känns fantastiskt bra hittills iallafall. 

Efter jobb väntar i vanlig ordning stallet där kusarna ska få sin beskärda del uppmärksamhet och Hampus ska tömköras. Tragglar på med slutorna just i tömkörningen för att han har så himl svårt för dem. Det är så himla nyttigt för honom att hitta balansen själv utan att jag hjälper honom. I ridningen sitter de nämligen som en smäck, men just i tömmarna har han det väldigt kämpigt lille gubben. More of that helt enkelt!  Tömkörningen är rolig för att jag kan grotta ner mig i sådana detaljer, som att få honom att skritta i ramen utan att ligga i handen osv. Det är så kul och så nyttigt att se allt från marken. 

(null)


Humlan update

Så var det dags för er att få updaten om Humlis. Har inte riktigt vetat vad jag ska skriva här den senaste veckan eftersom motivationen runnit ut lite. 

Vi var ju på återbesök i onsdags och ja.. Det gick helt enkelt inte som planerat. Hennes skada i gaffelbandet har läkt jättefint! Hon var dock fortfarande halt och efter 6 olika bedövningar lyckades vi äntligen lokalisera var det satt. Visade sig att hon har flera fel i just höger fram och kommer behöva ännu fler behandlingar för att kunna hålla som rid- och hopphäst. Och nu börjar jag fundera lite på hur mycket man egentligen kan behandla en häst med gott samvete.  Man behandlar ju egentligen hästar för att man inte har tid att vänta på att de läker själva. Och tid har jag i massor, jag har inget som stressar mig med henne. Jag varken vill eller kan sälja henne och dessutom springer det iväg rätt rejält ekonomiskt. Så jag har lite att fundera på helt klart. Just nu känns det som att det bästa kanske är att hon får vila ut rejält i kombination med en skoning som avhjälper felen eller någonting liknande. Kanske betäcker jag henne eftersom jag älskar hela hennes psyke, hoppteknik osv. Kanske låter jag henne bara vila. Jag vet inte. Men något beslut måste jag komma fram till. Vad som helst för att hon inte ska ha ont iallafall, älskade häst. 

Jag har liksom tappat lusten lite. Allting har gått lite på halvfart den här veckan känns det som. Samtidigt som det varit full rulle med nya jobbet, Gustaf på besök osv. 
Imorgon är det dock ny vecka med nya utmaningar på g och jag tänker att det någonstans är okej att ha haft en deppvecka. Nu är den dock över och jag tänkte ta och försöka masa mig tillbaka till real life igen. Kickar igång imorgon bitti med LEGDAY innan jobbet. Känns som en bra start tror jag bestämt. Och så får Humlan-funderingarna liksom finnas med lite överallt så ser vi var jag landar. Hon är värd ALLT. ❤️

(null)
Hurrying

HEJ på er!!!! 
Alltså förlåt för världens sämsta update här inne, haha... Det har har varit full rulle delux och jag har bara helt fått prioritera andra saker än att skriva, tyvärr. Gustaf kom hit upp från Lkp igår och då vill jag såklart spendera den lilla fritid jag har med honom iom att jag numera jobbar vanliga tider osv. 

Jobbet känns iallafall fantastiskt bra även om det är ENORMT mycket att sätta mig in i. Alltså verkligen galet mycket. Men det är sjukt kul samtidigt! Mångfacetterat och omväxlande jobb med mycket frihet. Precis som jag vill ha det. 

Vad gäller Murmeldjurets behandling i förrgår så kommer ni få all info i helgen. Det är lite stormigt kring henne nu kan jag säga. Älskade lilla djur! ❤️  

För övrigt så väntar fredagsmys ikväll och jag gissar att vi bara hamnar i soffan framför Talang eller något. Är liksom nöjd bara han med stort H är här. Myspys. Hörs imorgon med lite mer och ingående info, promise! 


(null)


RSS 2.0