Push it.

Fick verkligen lite griller i huvudet igÄr morse nÀr jag sÄdde fröet att fundera pÄ mÄsten i livet. Vad mÄste man och vad mÄste man inte egentligen? För mig personligen hamnar dilemmat i att jag vill prestera pÄ topp i samtliga delar av livet. Just nu Àr dessa:
 • Jobb
  En av de större punkterna sÄklart. Jag vill prestera sÄ bra jag bara kan och visa framfötterna. Tycker jobbet Àr roligt men det Àr vÀldigt "mycket". Jag jobbar pÄ en arbetsplats bestÄende av 99% mÀn (det Àr en kvinna utöver mig pÄ jobbet och hon jobbar mycket hemifrÄn sÄ basically Àr jag ensam). Jag Àr nÀstintill yngst och dessutom kvinna bland mÀn i en ganska macho bransch. Man fÄr sÀga vad man vill, men klart som attan att det leder till att jag kÀnner att jag verkligen behöver hÀvda mig för att de ska tycka jag Àr tillrÀcklig. Utmanande men kul. 

 • Ridning
  Jag vill bli tillrÀckligt duktig för Hampus. Han Àr en kuse med helt sjuka kvalitéer som jag ju sagt att jag ska försöka matcha och ta vidare. Det innebÀr mÄnga, mÄnga timmars slit, lÄnga resor till vettiga trÀnare, tidigare morgnar och sena, ensamma kvÀllar. Tid, tid, tid och vÀldigt mycket pengar. Som med allt inom hÀsteriet. Det Àr ju sÄ det fungerar. Men jag Àlskar ju den hÀr sporten och vill sÄ mycket. 

 • TrĂ€ning
  NÀr det kommer till trÀning sÄ kÀnner jag sÄdan otrolig skillnad pÄ min kropp nÀr jag trÀnar och inte. Jag mÄr otroligt bra av att fÄ trÀna och mÀrker skillnad pÄ kroppen vecka för vecka samtidigt som jag fÄr bÀttre sjÀlvförtroende och sakta men sÀkert jobbar bort komplex efter komplex - och tro mig, det finns mÄÄÄÄÄÄÄÄnga att ta av, haha. Jag hatar att göra halvmesyrer och vill dÀrför trÀna för att fÄ resultat. MÀrker jag ingen skillnad sÄ tycker jag inte att det Àr vÀrt det. All or nothing liksom. 

 • Hemmet
  Jag ÄLSKAR mitt hus. Jag vill inget hellre Ă€n att det ska vara stĂ€dat och fint jĂ€mt, med sĂ€songsbetonade inredningsdetaljer, nyklippt grĂ€smatta, vĂ€lmĂ„ende rabatter i överflöd, noll tvĂ€tthögar osv. Det ska helt enkelt vara ordningssamt och fint hemma för att jag tycker om att ha det sĂ„. Som det Ă€r nu sĂ„ stĂ„r ljusstakarna kvar i fönstren för att jag inte hunnit ta ned dem och byta ut dem och dammrĂ„ttorna hotar att kĂ€ka upp katterna :)))

 • Familj/vĂ€nner
  Kanske den viktigaste punkten av alla. Min ambition Àr att vara en vÀn man kan lita pÄ, en som man kan ringa för att prata av sig eller bara snacka strunt, en hÀngiven flickvÀn som pushar, stöttar, finns nÀr jag behövs och Àlskar villkorslöst, en (dotter)dotter som bryr sig, ser, frÄgar, berÀttar och delar med mig, och en syster som Àr som en bÀsta vÀn och "bara finns dÀr". 
Hur rimligt Ă€r det egentligen att tro att man kan leva upp till ALLA dessa krav pĂ„ ALLA dessa punkter VARJE dag? För mig Ă€r det ett pussel som bara ska gĂ„ ihop, men nĂ€r jag skriver upp det sĂ„hĂ€r sĂ„ inser jag att det förmodligen Ă€r klokt att sĂ€nka ambitionsnivĂ„n pĂ„ ett eller flera omrĂ„den. För mig Ă„terstĂ„r nu att fundera över vilka omrĂ„den dessa ska bli. VĂ€ldigt, vĂ€ldigt viktiga funderingar för att livet ska gĂ„ ihop över en lĂ€ngre period. För utöver detta finns det ju mycket, mycket mer som ska hinnas med. Man kanske nĂ„gonstans vill hinna med sig sjĂ€lv ocksĂ„, exempelvis. I mitt fall handlar det mest om att jag helt enkelt vill se OK ut. Smink, BUS, klĂ€ sig ordentligt, raka benen, hinna med ansiktsmasker, duscha mer Ă€n 2 min Ă„t gĂ„ngen, eventuellt göra NÅGOT annat Ă€n sĂ€tta upp en snabb hĂ€stsvans osv. Det kanske Ă€r en petitess pĂ„ det stora hela men det Ă€r Ă€ndĂ„ tidskrĂ€vande och för mig blir det ofta en stress att uppleva att jag inte hinner frĂ€scha till mig eller göra mig "fin" utan stĂ€ndigt gĂ„r runt med hy som skriker panikslaget efter hjĂ€lp och hĂ„r som en drĂ€nkt katt osv. Kalla det fĂ„fĂ€nga eller osĂ€kerhet eller whatever u want men sĂ„dan Ă€r jag iallafall. 
 
 
Vad jag egentligen vill sÀga Àr att jag knappast tror att jag Àr ensam i det hÀr. Vi Àr mÄnga - troligtvis framförallt kvinnor - dÀr ute som har sÄdana hÀr krav pÄ oss sjÀlva och som hela tiden lever med mer eller mindre press att prestera, prestera, prestera. Ta er en funderare ni ocksÄ. Det blev ganska tydligt för mig att det kanske inte gÄr att upprÀtthÄlla en hög standard pÄ sÄ mÄnga omrÄden över en lÀngre tidsperiod utan att börja kÀnna sig pressad, stressad och Ängestfylld för att man inte lever upp till sina egna (alldeles för högt stÀllda) krav. För min del leder det till att jag blir sjukt orkeslös och halkar efter pÄ samtliga omrÄden istÀllet, vilket leder till Àn mer prestationsÄngest och sen Àr man igÄng i den onda cirkeln. Prioritera, sÄlla och fundera. Det mÄste jag göra -pronto. Och det Àr sÄ viktigt! 
 

Mitt liv Àr bara mitt

Godmorgon! 
Lyssnade pÄ Gabriellas sÄng för full hals imorse, dÀrav rubriken, haha. Det Àr nÄgonting jag verkligen insett den senaste tiden. att mitt liv faktiskt Àr just mitt och inte gÄr att leva genom eller för andra. Kan ju lÄta sjÀlvklart men för den hÀr lilla greken tog det iallafall 23 Är att lista ut. Fint det. 
 
Anyway, efter en fullsmetad helg och en fullsmetad start pĂ„ veckan igĂ„r sĂ„ hoppas jag att resten av veckan har ett lite mer normalt tempo att erbjuda. Jag har dock tusen och en grejer att hinna med, sĂ„ vi fĂ„r vĂ€l se. Idag Ă€r det jobb, ridning av röding och stĂ€dning hemma som stĂ„r pĂ„ schemat. Det lĂ„ter som en ganska chill dag, men det Ă€r sjukt svĂ„rt att trycka in alla delar i schemat och göra allting  bra tycker jag. Jag kan slĂ€nga undan det vĂ€rsta hemma och longera runt Stampe nĂ„gra varv för att han ska fĂ„ bli av med den vĂ€rsta överskottsenergin, men det Ă€r verkligen en utmaning att göra saker och ting noggrant och grundligt och Ă€ndĂ„ komma i sĂ€ng före midnatt för mig. Och jag MÅSTE lĂ€gga mig i tid för att orka upp och trĂ€na innan jobbet. MĂ„sten, mĂ„sten, mĂ„sten. Är de verkligen mĂ„sten kan man ju frĂ„ga sig? Eller ska jag byta ut dem mot "borde"? Hmm. Det Ă€r iallafall vĂ€ldigt svĂ„rt för mig att leverera pĂ„ topp inom heltidsjobb, ridning och trĂ€ning. TvĂ„ av dem funkar superbra att upprĂ€tthĂ„lla, men jag vill verkligen inte göra avkall pĂ„ nĂ„gon av dem vilket sĂ„klart blir nĂ„got av ett dilemma. Hrmf. Jaja. Som med allting annat sĂ„ mĂ„ste jag nog bara hitta ett system för det som fungerar. Tids nog. Jag som Ă€lskar att slösa tid osv.. 
 
Jaja. Nog funderat. Ha en bra tisdag peeps!
 
KOLLA jackan jag fick av Gurris i födelsedagspresent!!! Seriöööst hur fin Àr den inte.. 
  (null)
 
(null)
 

I been up aaaaall night, no sleep.

Gooodmorgon! 
Sovit hela svindlande 2,5 timme inatt. Pigg much? Haha.. NOCCOOOOOOO....! Jag har som sagt haft det riktigt struligt med sömnen senaste veckan, men sÄ har det varit en hel del att stÄ i pÄ alla plan ocksÄ. Det Àr inte helt enkelt att gÄ frÄn att vara helt ledig till att gÄ in i en ansvarsposition pÄ 100%. Det Àr ett fantastiskt jobb som jag verkligen trivs med, men sjÀlvklart har det sina svÄrigheter att inte ha nÄgra direktiv att jobba efter mer Àn mitt egna huvud. SÀtter sina spÄr i form av stress och lite prestationsÄngest minsann. Och sÄ allt annat man ska hinna med i livet och alla andra plan man ska prestera pÄ ovanpÄ det. Puh! Det tÀr pÄ krafterna men inte tillrÀckligt för att jag ska fÄ sova pÄ nÀtterna tydligen, haha... Oh well! Behöver bara komma in i det sÄ kommer det dÀr ocksÄ ge sig Àr jag helt sÀker pÄ.. 
 
Anyway. I helgen vĂ€ntar GHS i trevliga vĂ€nners lag. VĂ€ldigt vĂ€lbehövligt med lite miljöombyte och socialisering tror jag, sĂ€rskilt nĂ€r man kommit in i en rutinfast vardag. Jag ÄLSKAR rutiner, det Ă€r inte det. Men hamnar man i ett mindre fördelaktigt mönster Ă€r det generellt sett vĂ€ldigt mycket svĂ„rare att Ă€ndra det om man inte kan kliva ur rutinen och bryta av den med nĂ„gonting annat. Med andra ord lite extra tacksam för rutinĂ€ndring just den hĂ€r helgen!
Blir iallafall en pÄ alla sÀtt lugn helg för mig, jag behöver coola ner mer Àn nÄgot annat. Lite shopping, lite god mat, massor av fina hÀstar och matnyttig inspiration. All I need för att koppla av och hitta motivation. Jag hoppas verkligen att det gör susen, eller Ätminstone ger mig en liten skjuts i nÄgon form av riktning sÄ att jag kan sluta stÄ och stampa..