Morning rollin'

Gooodaaaag!! 

Sitter i skrivande stund pĂ„ tĂ„get pĂ„ vĂ€g till Stockholm för att beta av ett i raden av seminarium. NĂ€st sista veckan innan jul nu och det Ă€r MÄNGDER av grejer kvar att klara av, hua. För att inte tala om de tvĂ„ tentorna som hĂ€grar direkt efter nyĂ„r. Men det har varit skönt med en hyfsat pluggfri helg och lugn start pĂ„ veckan iallafall. 
 
Morgonen har jag spenderat i stallet med ett pass i ridhuset pĂ„ Humlis. Blir max tvĂ„ dagar pĂ„ rad i ridhuset för henne tĂ€nker ja, sĂ„ imorgon Ă€r det ute i skogen som gĂ€ller. Torka ur alla leder osv med skritt pĂ„ hĂ„rt underlag Ă€r aldrig fel. Eftersom jag böjde mycket igĂ„r rakriktade jag idag. La ut en bom pĂ„ medellinjen och gjorde följande: 
 
Halt precis nĂ€r hon vĂ€nt upp och var rak -> Rygga -> Skritt fram till bommen, halt PRECIS innan den -> Kliv över bommen med frambenen -> Halt -> FortsĂ€tt framĂ„t i skritt -> Halt lĂ€ngre fram pĂ„ medellinjen -> Rygga -> Fram igen
 
Gjorde lite olika varianter dÀr jag la in lite trav pÄ rakt spÄr osv ocksÄ, men hade samma grund-övning genom hela passet. LÄter kanske som en smÄtt löjlig övning men den Àr suverÀn för koordinationen, lydnaden och rakriktningen och fÄr hÀstarna att stanna upp, lyssna och tÀnka.
Tricket Ă€r att inte pilla för mycket och att inte bry sig om form etc utan rĂ€tta hĂ€sten framĂ„t nĂ€r den börjar vingla samt rida för vikthjĂ€lperna i avsaktningarna. LĂ„ngsidorna anvĂ€nde jag till att rida öppnor (i skritt) i tvĂ„ intervaller med rakriktning emellan. Ryggningarna fungerar bĂ„de som en lydnadskoll och en koll pĂ„ hur rak hĂ€sten Ă€r - Humlan backade snett Ă„t höger i början men avslutade rakt och snyggt och prydligt. Hon var SÅÅÅ duktig, det Ă€r verkligen en fröjd att rida henne trots att hon inte Ă€r helt enkel. 
 
Har varierat bett nu mellan tredelat med fasta/rörliga ringar och de senaste tvĂ„ passen har jag anvĂ€nt mitt supertunna raka Bombersbett med tungfrihet och det Ă€r verkligen ett helt suverĂ€nt bett pĂ„ alla möjliga olika typer av hĂ€star. Hampus gick sjukt bra pĂ„ det tidigare och Humlan gĂ„r ocksĂ„ riktigt bra pĂ„ det, vĂ€rt varenda krona! 
 
Mitten högst upp Ă€r bettet jag pratar om. 
(null)


Nu: sista minuten-plugg och efter hemgkomst ikvĂ€ll vĂ€ntar ett benpass pĂ„ gymmet. Framsida lĂ„r Ă€r det som hĂ€grar idag.. Ciao! 
 

Kommentera inlÀgget hÀr: