Good times all around

Godafton! 
Taskig update här alltså. Det är så mycket att skriva om nu med både gymmande och häst så jag vet knappt var jag ska börja när jag väl slår mi ned och skriver. Min dag började iallafall med en redig sovmorgon. 10,5h låg jag totaldäckad och 11.15 slog jag upp ögonen, vilket var tur eftersom jag hade bokat ridhuset kl 12, och ja har 30 min till stallet, haha.. Menmen, det gick fint! 

Idag red jag på lite mer böjda spår och la fokus på att börja få igång rörligheten i Hummusens lilla kropp. Flyttade bakdelen utåt på volt så att hon fick böja igenom och "kliva i" med inner bakben och gjorde sedan en liten övergång till trav med bakdelen utanför medan hon korsade bakbenen, just för att få henne att kliva igenom. Tanken är då att när innerskänkeln läggs på så ska hästen svara med att kliva i och "komma uppåt med framdelen och sätta sig på bak, även på raka spår. Men än så länge är det låååångt bort. 
 
Avslutade med något så kontroversiellt som sk. "hyperflexing" och då menar jag inte att jag slängde på en graman och drog allt vad jag orkade. Nej, jag förböjde henne helt enkelt åt bägge hålle på några varv minivolter i skritt. Så hemskt, va?? Tanken är "nosen till mina tår", basically. Ingen stress och hets utan bara böjböjböjböjböj för att helt enkelt stretcha yttersidorna.. Sjukt nyttigt då man verkligen stretchar ut yttersidan och för hästar som Humlis med läbbigt mycket underhals gör det under för att mjuka upp. No hate pls, tycker det är mer effektivt än att stå med en odis och stretcha dem efter att man ridit färdigt bara. Hon tog hela passet riktigt bra idag trots att jag bad henne om saker hon tycker är lite svåra. Hon ballade bara ur av frustration en gång när jag skulel flytta bakdelen i det svåra varvet, men fann sig snabbt igen och var lugnet själv resterande del av passet, vilket också är någonting nytt. Ett sammanbrott tidigare betydde att passet var över, more or less, haha.  Så duktig tjej!
 
Ska nog klippa henne i veckan, får paniiiiik på björnpälsen, haha...
 
Smet iväg till gymmet under eftermiddagen också och körde igenom ett pass bröst/triceps. Gårdagens var rygg/biceps och har lärt mig att man kan tänka i termer av push/pull. Rygg/biceps är drag/pull-övningar där man drar i skrot för att aktivera muskeln och bröst/triceps är exempel på muskelgrupper där man trycker/pushar vikterna för att aktivera muskeln. Sen jobbar dessa ihop ganska mycket vilket gör att man kan köra dem på samma pass. Nackdelen med att köra ihop passen såhär är att de tar lååååång tid, långt över mina vanliga 45 min.. Funkar bra nu när jag inte har allt för mycket i skolan, men när det blir mer eller jag jobbar mer så kommer jag defintivt köra en muskelgrupp i taget igen. Bra för kroppen att variera dock!
 
Pers i hantelrodd igår iallafall och pers i bänk och hantelpress idag, plus att jag pallade med att cykla bättre än tidigare - points for moi! Har faktiskt börjat köra lite cykling innan/efter varje pass, tar bara 15 min extra typ så why not 🤷🏻‍♀️ Är inne i någon fas där jag bara vill variera och utsätta kroppen för allt möjligt skit, vilket är ett FETT KORS I TAKET för mig som annars ÄLSKAR komfortzoner mest av allt, haha.. 
 
 
Dagens bestod av:

Uppvärmning (ja, har börjat värma upp nu också.. Så duktig så):
Cable flyes 
Y-lyft med hantlar på lutande bänk (ligg med magen mot bänken och lyft armarna snett uppåt/utåt som ett Y)
Off the knee-rotationer (bra för axlarna med!)
 
 
 
Sedan:
Bänkpress
Hantelpress på lutande bänk
Maskinpress
Superset 1 (triceps-bröst):
Smal-bänk (dvs bänkpress men med smalt grepp)
Cable flyes
Superset 2 (triceps):
French press 
Pushdown med rep
Superset 3:
Skull crushers
Bench dip
 
DÖD.
Vet att många av er inte bryr er om träningsinläggen men för några kanske de kan ge lite inspo på övningar att göra. För mig har jag iallafall märkt att det är toppen att få "färdiga pass" serverade att bara köra efter, särskilt när jag ska prova något nytt.
Nu ska jag plugga liiite. Åt, duschade, borstade tänderna och gick och la mig efter gymmet innan jag kom på att klockan var 20.00. Fan, det har ju varit mörkt i ett dygn?? Jaja. Hörs imorgon lovies pusshaj. 
 
Kommentera inlägget här: