Endgame

De sista, flĂ€mtande timmarna pĂ„ 2018 Ă€r hĂ€r nu. Äntligen. Jag ska vara Ă€rlig med er. Jag trodde det hĂ€r Ă„ret skulle sluta helt annorlunda. Med andra personer, med andra nyĂ„rslöften. Men det kunde inte ha blivit bĂ€ttre Ă€n att jag nu sitter hĂ€r, 110 mil frĂ„n dĂ€r 2018 startade, i ett grĂ„kallt SkĂ„ne.  
 
Vilket Är. Mitt rakt igenom sÀmsta Är nÄgonsin. Jag har aldrig trott pÄ nÀr folk sÀger att de haft skitÄr. Ett helt Är kan omöjligt vara dÄligt, har jag resonerat. Inte heller hela mitt Är har varit dÄligt. TvÀrtom har jag nog lÀrt mig mer om livet iÄr Àn vad jag gjort pÄ mina 22 tidigare Är sammanlagt. Jag har blivit krÀnkt, stampad pÄ, förminskad, slagen, tillintetgjord och kuvad. Ord jag aldrig i min vildaste fantasi kunde tro skulle förekomma i samma mening som Danai. Jag har sagt upp mig frÄn arbetsplatser, gjort mig av med hÀstar, trott att man kan laga mÀnniskor med kÀrlek, grÄtit, grÄtit och grÄtit. Jag visste inte ens att man kunde grÄta sÄ mycket. Jag har vridit och vÀnt pÄ hela mig för att passa nÄgon annan och haft den finaste av fasader och det höll pÄ att ta kol pÄ mig. PÄ riktigt. Jag har lÀrt mig att psykisk misshandel finns överallt och jag kommer aldrig mer att vara tyst om det. Aldrig. 
 
Men sĂ„ har jag ju en envis liten grekjĂ€vel i mig Ă€ndĂ„. Som till slut gjorde vad som Ă€n krĂ€vdes för att överleva. Och de sista mĂ„naderna av 2018 blev tack vare det de allra bĂ€sta. Jag har min bĂ€sta vĂ€n Johanna i mitt liv igen, och henne har jag att tacka för MYCKET. Jag unnar alla en vĂ€n som henne, en sĂ„dan som bara finns dĂ€r dygnets alla timmar. En sĂ„dan som stöttar i varje sekund man behöver det. En sĂ„dan som sĂ€ger "om du inte orkar sĂ„ orkar jag för tvĂ„". TACK bae ♄ Och ni andra, ni vet vilka ni Ă€r. Tack, frĂ„n djupet av mitt hjĂ€rta verkligen. Jag hade inte existerat idag utan er.
 
Och sÄ har jag trÀnat. TrÀnat, trÀnat och trÀnat. Och det kommer jag att fortsÀtta med. Och sÄ har jag hittat mig sÀlv, mer Àn nÄgonsin tidigare. Jag har hittat det som Àr jag och det som fÄr mig att mÄ bra. Humlan Àr pÄ g igen och gladare Àn nÄgonsin, jag har mittt lilla paradis-hus.. jaa hörrni.. Det Àr som om jag hittade mig sjÀlv dÀr i spillrorna nÄgonstans och jag kommer aldriog nÄgonsin att svika mig sÀlv sÄ hÄrt igen. Ur askan in i elden, eller hur? Thank u life for being awesome, trots allt. 
 
2019, BRING IT.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aktiva överben?

TÀnkte passa pÄ att frÄga er hÀr pÄ bloggis eftersom ja ju ÀndÄ brukar fÄ sÄ himla intressant och lÀsvÀrd respons frÄn er nÀr jag undrar över nÄgonting. Humlis har som sagt slagit sig pÄ ett framben. Ett typiskt sÄdant överben-stÀlle verkligen. Hon Àr nu svullen och "hÄrd" och lite öm, men ingen vÀrme, puls, hÀlta osv. För mig har ett överben alltid bara varit ett överben, en broskbildning som till sin natur Àr "död" -  dvs att nÀr den vÀl har bildats sÄ orskakar den egentligen ingen skada/smÀrta, mer Àn att det kan sitta lite olÀgligt med skydd osv.  
 
Men sÄ har jag fÄtt höra om nÄgonting som kallas "aktivt överben" dÀr hÀstarna har fÄtt vila flera mÄnader utan anstrÀngning osv för att det ska kunna lÀka ut. Jag har hört mig för lite, men för mig Àr detta verkligen ett msyterium pga att jag verkligen inte förstÄr hur en broskbildning kan vara aktiv... Har nÄgon av er nÄgon erfarenhet av detta? BerÀtta jÀttegÀrna dÄ jag Àr mer Àn nyfiken pÄ detta fenomen!!
 
 

Middle days

Mellandagarna har hittills verkligen varit just det. Mellandagar. Har förutom lite plugg inte gjort sÀrskilt mycket nytta. Humlis har slagit sig pÄ ett framben och varit lite öm sÄ hon har haft vila nu i nÄgra dagar över jul och den fÄr fortsÀtta fram till nyÄr tror jag, lite beroende pÄ hur benet ser ut. Hon Àr ganska nöjd med att bara fÄ chilla och mysa ÀndÄ, haha. 
 
Som sagt sÄ har mina mellandagar hittills bestÄtt av att slÀppa alla mina hÀmningar (som redan frÄn början Àr ganska fÄ) vad gÀller mat, strÀck-kolla orimligt mycket serier, sova, ta mig till gymmet och bara andas och vara lite. PÄ söndag Äker jag ner till SkÄne för att fira nyÄr med nya och gamla bekantskaper innan livet drar igÄng pÄ allvar igen med rapporter som ska in och tvÄ hemtentor som ska skrivas. 
 
Men just nu Àr det vÀldigt skönt att bara vara just hÀr just nu. LORD KNOWS att det Àr vÀlbehövligt efter ett turbulent Är frÄn helvetet, haha. 
 
Tog ett PB i benböj igĂ„r ocksĂ„ för örvigt. Julmat Ă€r bra skit 😉