Lördagsfundering

Har gått och grubblat halva dagen på vad tusan som hände med Hampe igår när Z red som jag inte riktigt lyckas med. Jag såg liksom ingenting speciellt men ändå så var han en helt annan häst när jag fick sitta upp på slutet. Tycker ofta att det är så när man ser duktiga ryttare få igenom saker man själv inte lyckas med. Man ser liksom inte riktigt vad de gör men plötsligt är hästen bara "där". 
 
Vad tror ni? Vad är hemligheten? Jag tror att det ligger i små, kvicka hjälper som får betydligt högre effekt än mina lite långsamma och större hjälper. Just kvickheten i hjälperna tror jag gör att hästen inte får samma tillfälle att falla ur ramen eller arbetet utan de hålls på plats på ett annat sätt vilket får till följd att arbetet har en jämnare röd tråd samt får en större effekt eftersom det aldrig blir halvdant utan tas igenom helt och hållet. Vad tror ni? Har ni några andra idéer om varför två olika ryttare kan få så olika resultat på en och samma kuse med hyfsat likartat arbete? Blir inte klok på det. 
 
 
 
Lina:

Ja jag tror som dig. Att dom är kvickare med små hjälper som inte hinner störa hästen utan bara få den att reagera och att de ger dem med helt rätt tajming.

Sara:

Kvickare hjälper men jag tror att det mest beror på tajming, de känner av och hinner reagera innan hästen är utanför ramen. Koordinera sina hjälper tillsammans på ett bättre sätt som får hästen att förstå lite till helt enkelt :)

Svar: Ja det var precis det jag menade men du förklarade det på bättre sätt, haha 😅🙌🏻
Danai Doverholt

Evelina:

Jag tror främst anledningen är att man som ryttare ser olika på hur man ska rida och hur man ska få hästen dit man vill. Till exempel du tycker någon ser ut att rida likadant som du gör man den personen kanske känner av saker som inte du känner av med mera. Vet exakt hur det är och blir rätt frustrerad av det själv...

Alice:

Har Hampus sålts till Holland? Tråkigt då jag verkligen trodde på er 😊

Kommentera inlägget här: