Lördagsfundering

Har gÄtt och grubblat halva dagen pÄ vad tusan som hÀnde med Hampe igÄr nÀr Z red som jag inte riktigt lyckas med. Jag sÄg liksom ingenting speciellt men ÀndÄ sÄ var han en helt annan hÀst nÀr jag fick sitta upp pÄ slutet. Tycker ofta att det Àr sÄ nÀr man ser duktiga ryttare fÄ igenom saker man sjÀlv inte lyckas med. Man ser liksom inte riktigt vad de gör men plötsligt Àr hÀsten bara "dÀr". 
 
Vad tror ni? Vad Àr hemligheten? Jag tror att det ligger i smÄ, kvicka hjÀlper som fÄr betydligt högre effekt Àn mina lite lÄngsamma och större hjÀlper. Just kvickheten i hjÀlperna tror jag gör att hÀsten inte fÄr samma tillfÀlle att falla ur ramen eller arbetet utan de hÄlls pÄ plats pÄ ett annat sÀtt vilket fÄr till följd att arbetet har en jÀmnare röd trÄd samt fÄr en större effekt eftersom det aldrig blir halvdant utan tas igenom helt och hÄllet. Vad tror ni? Har ni nÄgra andra idéer om varför tvÄ olika ryttare kan fÄ sÄ olika resultat pÄ en och samma kuse med hyfsat likartat arbete? Blir inte klok pÄ det. 
 
 
 
Lina:

Ja jag tror som dig. Att dom Àr kvickare med smÄ hjÀlper som inte hinner störa hÀsten utan bara fÄ den att reagera och att de ger dem med helt rÀtt tajming.

Sara:

Kvickare hjÀlper men jag tror att det mest beror pÄ tajming, de kÀnner av och hinner reagera innan hÀsten Àr utanför ramen. Koordinera sina hjÀlper tillsammans pÄ ett bÀttre sÀtt som fÄr hÀsten att förstÄ lite till helt enkelt :)

Svar: Ja det var precis det jag menade men du förklarade det pĂ„ bĂ€ttre sĂ€tt, haha đŸ˜…đŸ™ŒđŸ»
Danai Doverholt

Evelina:

Jag tror frÀmst anledningen Àr att man som ryttare ser olika pÄ hur man ska rida och hur man ska fÄ hÀsten dit man vill. Till exempel du tycker nÄgon ser ut att rida likadant som du gör man den personen kanske kÀnner av saker som inte du kÀnner av med mera. Vet exakt hur det Àr och blir rÀtt frustrerad av det sjÀlv...

Alice:

Har Hampus sĂ„lts till Holland? TrĂ„kigt dĂ„ jag verkligen trodde pĂ„ er 😊

Kommentera inlÀgget hÀr: