Sunyay

Godmorgon!
Tog en lååång sovmorgon ända till nu när klockan slagit 9 idag. Vet inte när jag sov så länge senast. Vaknar pigg och utvilad denna soliga söndag!
Mycket enkla planer för dagen idag! Båda hästarna ska joggas på ett eller annat sätt och jag ska gymma. Hampus får helvila i 3-4 dagar efter idag för att komma ikapp livet lite och fullt fokus kommer ligga på Humlus i början på nästa vecka. Henne ska jag såklart mest känna och klämma på. Förmodligen tömkör jag nog idag och någon/några dagar framöver dock. Hon är väldigt tom och omusklad bakom bogbladen/runt manken vilket gör det väldigt svårt att lägga sadeln bra iom att det liksom blir ett hål bakom bogbladen,och pga det så trycker vulstren på bladen trots att min sadel är en mästare på att flexa och byggd för att ta stora bogar. Nåväl. Tömkörning över cavaletti är perfekt för att få dem att jobba med de musklerna men jag vill ju sååå gärna sitta på den ryggen... Vi får se, men kan man inte lägga på sadeln bra så kan man inte, och då får jag vackert tömköra, haha. Nyttigt för mig också iof. 
 
Vad jag kunde känna igår när vi var ute och skrittade samt sist jag red är hon också tyngre i handen än vad jag föredrar, så tänker mig att det framöver blir en mängd pass med en sisådär 300-400 övergångar för att få henne att lätta av och lägga vikten på sina bakben. Mycket träning på att ta sätet och benen istället för handen framöver. Älskar’t! Massor att jobba vidare med. Hörs finisar.  
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Hej! Jag har en häst med hopplöst sadelläge. Han är insjunken bakom bogbladen och nedanför manken och jag har haft säkert 10 sadlar som jag fått byta på honom. Både Butet, Prestige,osv men sen tog vi hem Lars Sundin som provade ut en Morris and Nolan med reglerbar bom och den ligger toppen. Ingen padd behövs, och den ligger still och i balans. Bara ett tips om du inte hittar någon annat :)

Svar: Tack så mycket för tipset! Ska kolla upp det! Vet du vad modellen på din heter?
Danai Doverholt

2017-09-19 @ 19:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0