Resultatrapportering

Godafton på er! 
Konstigt hur jag lyckas fördriva varenda dag med full upp från start till mål. Jag måste lägga ner mer energi på tanken om att gifta mig rikt och bli hemmfru, för jag kan som jag nämnt förut inte första hur livet ska gå ihop när jag har ett jobb 9h/dag sen, haha! 
 
Hampus fick en lång skritt- och joggtur i skogen idag iallafall. Han var som smör att rida idag med. Flyttade sig för snkänkeln utan minsta mostånd åt bägge håll och sådär loss och genomsläpplig och härligt mjuk i hela kroppen. Underbart. Nu får han några dagars mycket välförtjänt vila och fullt fokus läggs på Humlan.
 
Ja, lilla, lilla Humlan. Hur jag än vred och vände med diverse olika paddar så finns det i dagsläget nog inte en sadel i världen som ligger riktigt bra på henne. Provade 3 st olika sadlar idag som alla är riktigt bra och ligger bra på de flesta hästar annars, men det kändes helt otänkbart att sitta upp i någon av dem oavsett paddar etc. Ska ringa ut någon kunnig pronto för att se vad det finns för alternativ. Fram tills dess tömkörs hon iallfall, med debut idag. Det var en väldigt vinglig, pigg och lite stressad tjej vi fick se. Emma som äger stallet jag står i fick ta tömmarna eftersom hon är betydligt mer kunnig än mig, och efter en stunds tragglande så spände hon av ganska fint min lilla Humla. Hon är istadig, spänd och krullar gärna ihop överlinjen och bär upp sig med sin fantastiska underhals istället för att välva sig i dagsläget. Ännu svårare för henne är det såklart i tömkörningen där hon måste hitta balansen själv, och jag kände inte riktigt igen henne från när jag satt på henne sist. Säkert som sagt pga att hon måste balansera sig själv utan en ryttare som rätar upp henne konstant.
 
Fokus kommer att ligga VÄLDIGT mycket på att få in bakbenen och länga överlinjen samt elasticera hennes muskler rent generallt då de just nu är korta och stumma. Noga med stretching efter varje pass osv. Det kommer bli superbra med en massa tid. Hon är en fruktansvärt go häst iallafall, tror mycket på henne. Någon tävling tror jag dock inte att det blir för oss förrän på andra sidan årsskiftet. Men vi får se hur snabbt hon tar sig, hittills har hon ju visat prov på att utvecklas fort. Gullehästen! 
 
 
För övrigt så har jag storstädat hela huset idag, plockat undan varenda pryl i hela hemmet och fått lite ordning. fick något ryck. Skönt! Skippar gymmet och tar en mys-söndag med missarna nu. Imorgon är det minst sagt full rulle igen så en lugn kväll sitter inte fel. Adios!

Kommentarer
Postat av: Linnea

förstår att varken du eller johanna hade svarat på frågan om det hänt något mellan er eftersom du redan tagit tillbaka humla, hästen som johanna älskar helt gränslöst verkar det som. och med tanke på att hon krivit som hon skrivit på sin blogg, tex. att hon kollat tävlingar redan nu i sep., och nu skriver du att tävlingar är långt borta med tanke på att hon är spänd och inte går riktigt korrekt samt är hård i musklerna...
tror du inte johanna tar illa vid sig av att du skriver så som du gör efter det hon skrivit?

hoppas inte kommentaren misstolkas alldeles tokigt, är inte menat på ett negativt sätt men vet inte hur jag ska formulera mig för att få fram det jag vill utan att det kanske låter negativt och nedlåtande?

Svar: Jag har skrivit ut varför Humlan är hemma, och det beror inte på min och Johannas relation. Det är absolut ingen hemlighet och beror till 100% på mig. Det är väl helt enkelt olika hur vi känner när det kommer till tävling osv. Menar absolut inte att Johanna gjort ett dåligt jobb utan att det är väldigt väldigt långt kvar och det vet Johanna också! Jag personligen väntar hellre längre med tävling iom att jag inte känner Humlan alls och än så länge inte ens har en passande sadel och tycker att hon är obalanserad osv. Jag har 100% tilltro till Johanna och ville hon tävla henne så var det absolut fritt fram. Det är väl olika hur vi känner helt enkelt. Hon har ju ridit Humlis bra mycket mer än mig och känner sig förmodligen mycket mer hemma med henne än vad jag gör, därav väntar jag hellre :) Det är absolut inte meningen att framställa Johanna i dålig dager, vi båda vet att Humlan kommit långt men att det är väldigt långt kvar 😄

Ang. att hon är hård i musklerna kan det lika gärna vara något som sitter i sen resan, vad vet jag. Jag vill bara lösa det.
Danai Doverholt

2017-09-17 @ 20:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0