Film på Heli

Här kommer filmen på Heli från i måndags! Var lite stressad att få upp den så det blev ingen voiceover på den då jag verkligen inte har tid att sätta mig ner och göra något sådant fokuserat. 
 
Heli är iallafall väldigt bussig och rolig att rida. En ponny i storhästformat på alla sätt. Det kluriga med honom är att man aldrig får bromsa med bara handen för då drar han järnet och man har inte en susning av en chans att bromsa, haha. Vanligtvis använder jag säte, knän och sist handen för att få ner honom i tempo. Det var lite av min struggle i måndags när vi red i så mycket lätt sits - vanligtvis använder jag som sagt sätet otroligt mycket som hjälp för att få tillbaka hästen jag sitter på, men det var ju svårt i trepunktssits. Fick istället använda överbenen och klämma med knäna mer än vad jag brukar göra för att kunna vara något så när lätt i handen i tempoväxlingar och avsaktningar. 
 
Heli skötte sig iallafall utmärkt. Han har ju aldrig gjort något liknande med så många olika moment på samma träning, men han gjorde allting galant. För mig gäller det nu att kunna sitta upp även i lätt sits för så fort jag faller minsta lilla framåt så blir det kaos och rivningar direkt, haha 😅 Enjoy! (Och skäll på hans matte som filmar med teletuten åt fel håll ;))
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0