Dagens

Dagens utvÀrdering: wow! Hampus har skött sig helt exemplariskt hela dagen. Gick rakt in i transporten, stod som en liten Àngel under alla vÀntande timmar, reagerade inte trots att flera hÀstar sprang rakt in i rumpan pÄ honom, stod pÄ lÄnga tyglar och sov medan vi vÀntade pÄ vÄr tur osv. SÄ himla trygg och stabil Àr han, en riktig pÀrla.

 

VĂ€l inne pĂ„ banan i första klassen var han dock ALLT annat Ă€n lugn och stabil vill jag lova, haha! Stackaren var livrĂ€dd för precis ALLT utom sjĂ€lva hindren. Kom pĂ„ nĂ€r jag red runt pĂ„ en 300% spĂ€nd hĂ€st att jag faktiskt aldrig har hoppat en bana utomhus pĂ„ honom, haha.. LĂ€ktare, bilar i lĂ„nga rader, parkeringar, domartorn, containrar – sĂ„nt har han ju aldrig sett förut sĂ„klart! Gullig som han Ă€r trotsade han rĂ€dslan bĂ€st han kunde och hoppade runt felfritt i 90cm. Att han sen kastade sig Ă„t sidan innan ett hinder och jag tvingade honom att hoppa Ă€ndĂ„ sĂ„ att min fot tog i ett av hinderstöden och rev med halva hindret Ă€r vĂ€l en annan sak, haha! Hampe var i alla fall felfri. Tycker han var sĂ„Ă„Ă„ duktig som inte frös till is helt trots att han var rĂ€dd utan han krigade pĂ„ Ă€ndĂ„. Duktig skrutt! Med det sagt red jag inte speciellt bra i 90:n. Rattade lite för mycket ur svĂ€ng istĂ€llet för att fortsĂ€tta framĂ„t hela tiden. Iof inte helt enkelt nĂ€r hĂ€sten Ă€r som en fiolstrĂ€ng och inte helt lĂ€ttkontrollerad, haha. Men Ă€ndĂ„, jag borde veta bĂ€ttre. 

 
 
BestĂ€mde mig ganska omgĂ„ende efter 90-starten för att efteranmĂ€la till 1m iallafall. Eftersom han var sĂ„ enormt tittig i första klassen tyckte jag att det kĂ€ndes som en bra grej att gĂ„ in i en till klass och kanske göra det lite mer avspĂ€nt. Han var verkligen som smör att rida fram till andra klassen. Galopperade honom i lĂ€tt sits pĂ„ hellĂ„nga tyglar och gjorde 10m volter med bara skĂ€nkeln och vikten, helt i balans. LĂ„g, men i total balans. Vilken utveckling! SÅ fin var han verkligen. Även inne pĂ„ banan gick det sĂ„Ă„Ă„ mycket bĂ€ttre! Delvis för att jag red bĂ€ttre och tog mer framĂ„tlĂ€gen, men ocksĂ„ för att han insett att aaallt inte var totalt livsfarligt. Fortfarande skraj, men mycket bĂ€ttre. Nolla Ă€ven hĂ€r och eftersom jag höll tĂ„rna i styr sĂ„ fick han med sitt livs första rosett hem!

 

 

Filmen frÄn 90-starten krÄnglar och vill inte laddas upp sÄ ni fÄr nöja er med den finare av vÄra tvÄ rundor sÄ lÀnge. Lovar att visa upp vÄr totalfail ocksÄ, haha. 

 

Är sĂ„ glad över lillskrutt som visade prov pĂ„ ett inre cool idag och att han dessutom inte blir helt blockerad om stressen smĂ€ller till. Trots spĂ€ndhetsgraden bjöd han pĂ„ nĂ„gra vĂ€ldigt fina sprĂ„ng hĂ€r och var, och han Ă€r magisk att sitta pĂ„ trots att det inte alltid ser sĂ„ ut.
   Nu ska han fÄ jogga imorgon och sedan vÀntar 3-4 dagar helvila för honom sÄ att han fÄr smÀlta allting lite innan vi drar igÄng igen och eventuellt letar pÄ nÄgon tÀvling om tvÄ veckor. Hade velat rulla pÄ med lite tÀvlingar nu innan vintern Àr hÀr pÄ riktigt. Hade velat gÄ in i en 1m direkt nÀsta gÄng och se hur han hanterar det nu nÀr han gjort det en gÄng, för han var verkligen trött efter 2 klasser. GÀspade 10 min i strÀck nÀr vi kom hem, haha. Nu Àr han Back-on-trackad frÄn topp till tÄ och ska fÄ gosa ner sig i nytt spÄn efter att ha varit sÄ duktig. Och jag ska krypa ner i soffan med popcorn, skita i att trÀna och mÄ lika bra för det. Adios och godnattos. 

Kommentera inlÀgget hÀr: