Andningspaus

Wooooh! TĂ€nk att jag alltid lyckas fylla upp dagarna till max. Hur ska jag ens ha tid att jobba? 😂 Kom hem frĂ„n stallet för en liten stund sedan och har sedan dess packat ur bilen som var fylld till bredden med grejer jag fĂ„tt av mormor igĂ„r (mest böcker❀❀). Ska alldeles strax ivĂ€g till gymmet för att dra av ett axelpass innan jag ska hem och sova. Var bara tvungen att andas lite först. 
 
Hampus började passet idag med att böna och be om en tur till Gustafs (vĂ„rt lokala slakteri som gör hĂ€stkorv) men avslutade pĂ„ tipp topp! I början bara studsade han och hoppade jĂ€mfota rakt upp i luften för att sedan hĂ€nga sig i handen och bara dddrrrraaaa nedĂ„t nĂ€r jag bad honom fatta galopp ifrĂ„n skritt. Hade ett mildare bett idag och det fick jag sota för nĂ€r han vilade igĂ„r kan jag lova - han tyckte fattningar frĂ„n skritt var 300% onödigt. Menmen. Jag nötte och nötte och nötte och tĂ€nkte att om inte annat borde ju slutkörningsmetoden fungera. JodĂ„. Efter 30 min tjafs sĂ„ var han som en liten dröm att rida. Red rĂ€ttvĂ€nd galopp pĂ„ kortsidorna, bröt av till skritt nĂ€r jag vĂ€nt upp pĂ„ lĂ„ngsidan, fattade förvĂ€nd galopp fram till nĂ€sta kortsida, bröt av, rĂ€ttvĂ€nd galopp osv. SĂ„ rĂ€tt galopp pĂ„ kortsidorna och förvĂ€nd pĂ„ lĂ„ngsidorna. MYCKET nyttig övning för honom för att han fick lov att faktiskt lyssna - vilken galopp Ă€r det? Och inte bara ösa ivĂ€g. Gav riktigt bra slĂ€pp bĂ„de mentalt och fysiskt. Hade sedan tvĂ„ bommar som jag vĂ€nde in pĂ„ frĂ„n förvĂ€nd galopp pĂ„ lĂ„ngsidan och bytte galopp över - och det gjorde han(som inte kan byta galopp) klockrent!! Avslutade med att vĂ€nda in snĂ€vt pĂ„ bommarna och bara göra byten över dem med fokus pĂ„ lĂ€tt sits och att vĂ€nda utan tygel. Gick alldeles galant, han var som smör att rida. Fina lillkillen ❀ imorgon blir det stretch och uteritt för hans stackars muskler. Superdupernöjd med honom. 
 
 
 
NÀ, nu vÀntar gymmet. KÀnner mig inte lÀngre ett dugg nöjd om jag bara klarat av ridningen pÄ en dag, mÄste ösa pÄ med nÄgot mer för att vara nöjd med kroppens dagsverke. Hm. Ciao! 
Kommentera inlÀgget hÀr: