Andningspaus

Wooooh! Tänk att jag alltid lyckas fylla upp dagarna till max. Hur ska jag ens ha tid att jobba? 😂 Kom hem från stallet för en liten stund sedan och har sedan dess packat ur bilen som var fylld till bredden med grejer jag fått av mormor igår (mest böcker❤❤). Ska alldeles strax iväg till gymmet för att dra av ett axelpass innan jag ska hem och sova. Var bara tvungen att andas lite först. 
 
Hampus började passet idag med att böna och be om en tur till Gustafs (vårt lokala slakteri som gör hästkorv) men avslutade på tipp topp! I början bara studsade han och hoppade jämfota rakt upp i luften för att sedan hänga sig i handen och bara dddrrrraaaa nedåt när jag bad honom fatta galopp ifrån skritt. Hade ett mildare bett idag och det fick jag sota för när han vilade igår kan jag lova - han tyckte fattningar från skritt var 300% onödigt. Menmen. Jag nötte och nötte och nötte och tänkte att om inte annat borde ju slutkörningsmetoden fungera. Jodå. Efter 30 min tjafs så var han som en liten dröm att rida. Red rättvänd galopp på kortsidorna, bröt av till skritt när jag vänt upp på långsidan, fattade förvänd galopp fram till nästa kortsida, bröt av, rättvänd galopp osv. Så rätt galopp på kortsidorna och förvänd på långsidorna. MYCKET nyttig övning för honom för att han fick lov att faktiskt lyssna - vilken galopp är det? Och inte bara ösa iväg. Gav riktigt bra släpp både mentalt och fysiskt. Hade sedan två bommar som jag vände in på från förvänd galopp på långsidan och bytte galopp över - och det gjorde han(som inte kan byta galopp) klockrent!! Avslutade med att vända in snävt på bommarna och bara göra byten över dem med fokus på lätt sits och att vända utan tygel. Gick alldeles galant, han var som smör att rida. Fina lillkillen ❤ imorgon blir det stretch och uteritt för hans stackars muskler. Superdupernöjd med honom. 
 
 
 
Nä, nu väntar gymmet. Känner mig inte längre ett dugg nöjd om jag bara klarat av ridningen på en dag, måste ösa på med något mer för att vara nöjd med kroppens dagsverke. Hm. Ciao! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0