Träningsfilm

Häääär kommer träningsfilmen från i måndags! Jag har PLENTY att jobba på men ack vad härlig han är. Jobbigt som attan hade vi det med de tighta svängarna i galopp, och dem jobbar jag mycket med sedan innan. 5m volter rider jag ofta, men bara en i taget och sedan rakta fram igen. De fungerar bra, men 2-3m (eller egentligen en bakdelsvändning i galopp = piruett) och sedan rakrikta är varken han eller jag särskilt bra på än. Haking tyckte det var super för en femåring iallafall, får väl ta fasta på det, haha. Tycker att han visar fin kvalité i många av sprången vilket såklart är roligt. Finkillen! ❤️
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nog de bästa sprången jag har sett han göra utifrån dina filmer. Bravo 👏🏼🤗

2017-10-25 @ 19:19:38
Postat av: Anonym

6m volter är det absolut minsta du skall rida och finns enbart med i svårare dressyrprogram, mindre volter än det är det nog ingen häst som mår speciellt bra av att gå på ;)

Svar: Ser ingenting dåligt med att ha en häst på bakdelen (gärna i sluta) i små volter så länge man inte nöter 14 varv på dem. Finns i mina ögon inga "du ska inte" så länge hästen är i egen balans. Formulerade mig kanske lite dåligt men det jag är ute efter i sådana mindre volter är ju givetvis att jobba hästen på bakdelen och gärna då med bakdelen lite innanför spåret.
Hur ser du på piruetter? Är de också nedbrytande i din mening?
Danai Doverholt

2017-10-25 @ 19:50:01
Postat av: mariam

....och sedan rakrikta...skrev Danai. Volt och inte volter..:-)

2017-10-26 @ 06:39:30
Postat av: mariam

Haha kan inte heller läsa utan att lägga in min tolkning...volter stod det ju.
My bad

Svar: Haha, menade dock volter i allmänhet, brukar inte lägga så många på varandra. Din tolkning var korrekt med andra ord, men jag ska ändra formuleringen lite så att folk förstår ;)
Danai Doverholt

2017-10-26 @ 07:00:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0