TrÀningsfilm

HÀÀÀÀr kommer trĂ€ningsfilmen frĂ„n i mĂ„ndags! Jag har PLENTY att jobba pĂ„ men ack vad hĂ€rlig han Ă€r. Jobbigt som attan hade vi det med de tighta svĂ€ngarna i galopp, och dem jobbar jag mycket med sedan innan. 5m volter rider jag ofta, men bara en i taget och sedan rakta fram igen. De fungerar bra, men 2-3m (eller egentligen en bakdelsvĂ€ndning i galopp = piruett) och sedan rakrikta Ă€r varken han eller jag sĂ€rskilt bra pĂ„ Ă€n. Haking tyckte det var super för en femĂ„ring iallafall, fĂ„r vĂ€l ta fasta pĂ„ det, haha. Tycker att han visar fin kvalitĂ© i mĂ„nga av sprĂ„ngen vilket sĂ„klart Ă€r roligt. Finkillen! ❀
 
Anonym:

Nog de bĂ€sta sprĂ„ngen jag har sett han göra utifrĂ„n dina filmer. Bravo đŸ‘đŸŒđŸ€—

Anonym:

6m volter Àr det absolut minsta du skall rida och finns enbart med i svÄrare dressyrprogram, mindre volter Àn det Àr det nog ingen hÀst som mÄr speciellt bra av att gÄ pÄ ;)

Svar: Ser ingenting dÄligt med att ha en hÀst pÄ bakdelen (gÀrna i sluta) i smÄ volter sÄ lÀnge man inte nöter 14 varv pÄ dem. Finns i mina ögon inga "du ska inte" sÄ lÀnge hÀsten Àr i egen balans. Formulerade mig kanske lite dÄligt men det jag Àr ute efter i sÄdana mindre volter Àr ju givetvis att jobba hÀsten pÄ bakdelen och gÀrna dÄ med bakdelen lite innanför spÄret.
Hur ser du pĂ„ piruetter? Är de ocksĂ„ nedbrytande i din mening?
Danai Doverholt

mariam:

....och sedan rakrikta...skrev Danai. Volt och inte volter..:-)

mariam:

Haha kan inte heller lÀsa utan att lÀgga in min tolkning...volter stod det ju.
My bad

Svar: Haha, menade dock volter i allmÀnhet, brukar inte lÀgga sÄ mÄnga pÄ varandra. Din tolkning var korrekt med andra ord, men jag ska Àndra formuleringen lite sÄ att folk förstÄr ;)
Danai Doverholt

Kommentera inlÀgget hÀr: