Nothing but love

Jaa hörrni! Riktigt bergochdalbane-dag idag, haha. Hampus var SJUKT spänd inför första klassen och det fanns INGENSTANS att rida fram förutom på en liten parkering. De har en jättefin utebana i Falun men det var inte ens blött utan det var 300% ren gyttja att rida fram i och det vägrar jag. det och lite taskig ridning från min sida resulterade i två ner i den klassen och en ganska dålig känsla. Han kändes liksom loj och jag fick inget tryck i honom. Vi glömmer den rundan helt enkelt.
 
Bestämde mig iallafall för att gå in i 1,20 för att hoppa några språng och sen utgå, mest för att få avsluta med några bra språng innan vi åkte hem liksom. Red fram på ett helt annat sätt och väckte upp honom samt satte bättre galopp i honom och höll upp huvudet på honom lite. Han går ju gärna i sin form numer och trivs bra där, men jag får inget tryck i honom från den formen. 
  Jaja. Det hela slutade iallafall med att jag red hela banan med två ner även här. Han hoppade helt makalöst bra fram till 6a+b och sen tog bensinen slut lite. Det var en lång bana (12 språng) med ganska stora hinder och betydligt mer tekniskt än någonting han gjort tidigare. Men han löste det, som med allt annat. Ett ner för att han knep med bakbenen över en bred oxer och sista hindret ner för att:
1. han var trött, och
2. jag min dumma idiot ser ett superläge och släpper tygeln istället för att driva fram honom till det med skänkeln 0 Hampus (som redan har lite mjölksyra) blir 75 meter lång och flack som en jagvetintevad. Blir så irriterad på mig själv så jag spyr. Oh well. 
 
 
Men ACK vilka språng kusen har i sig. ni ser ju själva. Första halvan av banan gör han verkligen så SJUKT bra! Han hoppade SÅ mycket mer UPPÅT än framåt och bjöd på några lyror så jag satt riktigt löst där uppe ett tag, haha! ÄLSKAR känslan på honom, den är magisk! Tredje tävlingen i livet och gör det så coolt och så bra ändå, va?? 
 
Han har fått så mycket lovord idag också - från veterinärer, vänner, människor jag aldrig pratat med förut och banpersonal. Mammahjärtat nästan brister ju av stolthet
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker det ser väldigt enkelt ut för honom. Mer styrka så kommer detta bli kanon 🐴🤗

Svar: Kul att höra! Håller helt med 😄
Danai Doverholt

2017-10-14 @ 20:28:30
Postat av: Maria

Så kul! Kan du inte skriva lite om dina tankar om hur han kom ifrån basic inridningsstadium (minns att du skrev att du inte visste hur man rider in egentligen?) till att bli en "riktig häst" som kan göra ganska avancerade övningar? har det liksom gått av sig själv? tycker det va nyss ni satte upp o plötsligt är kusen ute på tävling, haha! Trodde du på honom från början lika mycket som du gör nu, eller har kapaciteten växt fram? Grattis i alla fall till din fina häst, bra jobbat!! ^^

Svar: Kul frågor, tar dem i ett inlägg framöver! Och tack för komplimangerna 😃
Danai Doverholt

2017-10-14 @ 22:05:10
Postat av: Pernilla

Så bra ridet, och vilken häst 😍 Syns att han har kapacitet!

2017-10-15 @ 07:28:12
Postat av: Ellen - tävlingsryttare

Riktigt snygg ridning. Han är riktigt fin! Kommer bli grymt detdär.

2017-10-15 @ 19:44:30
URL: http://ellenshorselife.blogg.se
Postat av: Anna

Ser ju kanon ut!! :)

2017-10-16 @ 11:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0