Nothing but love

Jaa hörrni! Riktigt bergochdalbane-dag idag, haha. Hampus var SJUKT spÀnd inför första klassen och det fanns INGENSTANS att rida fram förutom pÄ en liten parkering. De har en jÀttefin utebana i Falun men det var inte ens blött utan det var 300% ren gyttja att rida fram i och det vÀgrar jag. det och lite taskig ridning frÄn min sida resulterade i tvÄ ner i den klassen och en ganska dÄlig kÀnsla. Han kÀndes liksom loj och jag fick inget tryck i honom. Vi glömmer den rundan helt enkelt.
 
BestÀmde mig iallafall för att gÄ in i 1,20 för att hoppa nÄgra sprÄng och sen utgÄ, mest för att fÄ avsluta med nÄgra bra sprÄng innan vi Äkte hem liksom. Red fram pÄ ett helt annat sÀtt och vÀckte upp honom samt satte bÀttre galopp i honom och höll upp huvudet pÄ honom lite. Han gÄr ju gÀrna i sin form numer och trivs bra dÀr, men jag fÄr inget tryck i honom frÄn den formen. 
  Jaja. Det hela slutade iallafall med att jag red hela banan med tvÄ ner Àven hÀr. Han hoppade helt makalöst bra fram till 6a+b och sen tog bensinen slut lite. Det var en lÄng bana (12 sprÄng) med ganska stora hinder och betydligt mer tekniskt Àn nÄgonting han gjort tidigare. Men han löste det, som med allt annat. Ett ner för att han knep med bakbenen över en bred oxer och sista hindret ner för att:
1. han var trött, och
2. jag min dumma idiot ser ett superlÀge och slÀpper tygeln istÀllet för att driva fram honom till det med skÀnkeln 0 Hampus (som redan har lite mjölksyra) blir 75 meter lÄng och flack som en jagvetintevad. Blir sÄ irriterad pÄ mig sjÀlv sÄ jag spyr. Oh well. 
 
 
Men ACK vilka sprĂ„ng kusen har i sig. ni ser ju sjĂ€lva. Första halvan av banan gör han verkligen sĂ„ SJUKT bra! Han hoppade SÅ mycket mer UPPÅT Ă€n framĂ„t och bjöd pĂ„ nĂ„gra lyror sĂ„ jag satt riktigt löst dĂ€r uppe ett tag, haha! ÄLSKAR kĂ€nslan pĂ„ honom, den Ă€r magisk! Tredje tĂ€vlingen i livet och gör det sĂ„ coolt och sĂ„ bra Ă€ndĂ„, va?? 
 
Han har fÄtt sÄ mycket lovord idag ocksÄ - frÄn veterinÀrer, vÀnner, mÀnniskor jag aldrig pratat med förut och banpersonal. MammahjÀrtat nÀstan brister ju av stolthet
 
Anonym:

Tycker det ser vĂ€ldigt enkelt ut för honom. Mer styrka sĂ„ kommer detta bli kanon đŸŽđŸ€—

Svar: Kul att höra! HĂ„ller helt med 😄
Danai Doverholt

Maria:

SÄ kul! Kan du inte skriva lite om dina tankar om hur han kom ifrÄn basic inridningsstadium (minns att du skrev att du inte visste hur man rider in egentligen?) till att bli en "riktig hÀst" som kan göra ganska avancerade övningar? har det liksom gÄtt av sig sjÀlv? tycker det va nyss ni satte upp o plötsligt Àr kusen ute pÄ tÀvling, haha! Trodde du pÄ honom frÄn början lika mycket som du gör nu, eller har kapaciteten vÀxt fram? Grattis i alla fall till din fina hÀst, bra jobbat!! ^^

Svar: Kul frĂ„gor, tar dem i ett inlĂ€gg framöver! Och tack för komplimangerna 😃
Danai Doverholt

Pernilla:

SĂ„ bra ridet, och vilken hĂ€st 😍 Syns att han har kapacitet!

Ellen - tÀvlingsryttare:

Riktigt snygg ridning. Han Àr riktigt fin! Kommer bli grymt detdÀr.

Anna:

Ser ju kanon ut!! :)

Kommentera inlÀgget hÀr: