Filmtajm!

Känner att jag jobbar på bra på filmfronten nu alltså. Skoj skoj (tycker iallafall jag, haha). Här kommer filmerna från gårdagens gymnastik. 
 
Hampus var först ut. Samma övning för båda med fokus på att inte länga iväg sig på varken raka eller böjda spår utan kunna gå kvar lugnt mellan hinder. Lättare sagt än gjort i kombinationer med två språng (lite kort) vill jag lova. Men titta så fint han gör det! Inte världens vackraste språng när vi höjde, men de bygger styrka eftersom han måste verkligen sätta sig på haserna och trycka ifrån. Därav det lite "stillastående" intrycket. Sjukt nöjd med hur bra hans styrka utvecklats, och hans schyssta inställning. Tog bara oxern en gång på slutet för att flyta på lite och känna hur hans känns att faktiskt styra på ett hinder på 1,25. Inga problem sa han och klev över snyggt och prydligt, Magisk häst. Aldrig varit med om en hästs om är så enkel att rida på hinder. 
 
 
Humlan var då näst på tur och hon överträffade mina förväntningar på ALLA plan. Hennes signum i hoppningen har ju varit att rusa. Oavsett bett, martingal osv osv så har hon dragit järnet sista steget mot hindret. Jag var beredd på totalt plockepinn i studsarna på volt. Men rusningarna lyste med sin frånvaro. Vad jag än styrde mot så bara väntade hon, snyggt och prydligt trots att jag höll ihop henne i relativt kort galopp på vanligt bett. Så otroligt fint kvitto på att hon börjar hitta balans och liksidighet. Hon har liksom börjat galoppera bakifrån och framåt istället för att driva med frambenen.
 
Hon hade det svårt i kominationerna då hon gärna vill balansera sig i handen och dra iväg lite efter hinder, men även här har hon börjat hitta en fin rytm. Och vilken KÄNSLA hon ger på hinder alltså. Underbar häst, gillar henne mer för varje dag. Gillar också hur hon tar sig an svårigheter och hoppar väl när hon kommer lite tight istället för att hoppa flackt och framåt. Hon är underbar verkligen, SÅ härlig!
 
 
Jag tror aldrig att jag haft två så fina hästar. Förutom Tango då. Men dessa två.. Olika varandra på ALLA sätt som går, men jäklar vilka kusar alltså. Just u wait!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ett tips! Prova ponnyhack med curbgag med kedja på Humlan. Hade en häst förr som alltid ville dra iväg det sista och det blev heeelt fantastiskt!

Svar: Upplevde inte att hon drog någonting alls igår på vanligt bett faktiskt. Hört mycket bra om curbgag dock, får se om jag kanske testar framöver. Tack för tipset!
Danai Doverholt

2017-10-06 @ 16:35:27
Postat av: Anonym

Nice! Vad har du för distanser på linjen du hoppade Hampus på?

Svar: Ögonmått😂😂 nä men typ 9,5m till oxern och 10m till räcket. Ungefär, haha 😅
Danai Doverholt

2017-10-06 @ 17:38:29
Postat av: Frida

Vilken kul övning! Tack för inspiration till vad jag ska göra med min :-)

2017-10-06 @ 17:51:07
Postat av: Anonym

Oj, autocorrect förstörde min kommentar! Menade ponnyhack med curbSTRAP med kedja 😅

2017-10-06 @ 18:58:18
Postat av: Anonym

Men HALLÅ vilken skillnad på Humlan! Wow 😃

2017-10-07 @ 06:46:05
Postat av: Jenny

Vilken skillnad mot förut på Humlan! Kommer bli kul att se hennes utveckling framöver!

2017-10-07 @ 08:54:05
Postat av: Anonym

Hade inte trott att det var humlan 😱😍

2017-10-08 @ 11:36:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0