Kotknackare

Ja, som ni vet sÄ var ju Finn ute och gick igenom bÀgge kusar igÄr. Jag var inte med men jag pratade med honom efterÄt och fick höra var det satt fast pÄ respektive hÀst osv. Han Àr verkligen suuuuuuverÀn. 
 
Humlan var SÅ mycket bĂ€ttre Ă€n sist. Vilken lĂ€ttnad! Satt lite smĂ„grejer kring manken och nacken, men det lossnade vĂ€ldigt lĂ€tt och vi behöver i kiropraktor-kretsar inte kalla henne för renoveringsobjekt lĂ€ngre. Fantastiskt skönt! Ang. spĂ€nningen runt manken undrade jag om det berodde pĂ„ sadeln men han trodde snarare att det var kvar sedan gammalt - dvs att Ă€ven om man lossar pĂ„ det sĂ„ har hon ett invant rörelsemönster som gör att lĂ„sningen gĂ€rna kommer tillbaka. Man kan aldrig veta sĂ€kert, men sadeln Ă€r ju kollad och Ă€ven om hon fyllt ut riktigt bra runt manken sĂ„ kan jag inte se att den Ă€r trĂ„ng pĂ„ nĂ„got vis.
 
Hampus Àr ju aldrig kollad av kotknackare förut. Han hade en del lÄsningar i framförallt vÀnster sida och sÄ var han nÄgon cm högre i vÀnster sida av korset vilket jag kÀnt vÀldigt tydligt. Förklarar varför han har haft svÄrt att lÀnga galoppen pÄ böjda spÄr och har haft problem med att flytta in vÀnster bak under sig utan att rulla ihop sig. Han hade Àven lÄsningar kring manken men efter att ha kollat sadeln tror vi mer att det berodde pÄ hans bomhoppning i transporten förra helgen. FÄr ju panik nÀr nÄgon nÀmner lÄsningar kring manken men som sagt sÄ har jag vÀldigt svÄrt att tro att det skulle vara sadeln. 
 
 
Det kluriga med kiropraktik (tycker jag) Ă€r att inte fĂ„ panik och Ă„ka och köpa en nya sadel direkt (vilket Ă€r en typisk Danai-reaktion) utan man mĂ„ste ju se hur kroppen pĂ„ hĂ€sten utvecklas och svarar över tid innan man kan dra konkreta och realistiska slutsatser. Denna gĂ„ng var det sĂ„hĂ€r. Om samma problem kvarstĂ„r efter 1-2 behandlingar till - DÅ tycker jag att man ska kolla pĂ„ exempelvis sadel och/eller kanske framförallt hur man sjĂ€lv rider. 
 
PÄ fredag fÄr jag massage och knackning av min Lennart och efter det ska kusarna skrittas igÄng lugnt pÄ raka spÄr. Hampus ser pigg och frÀsch ut igen, tack och lov. Ser sÄÄÄÄ mycket fram emot vintertrÀningen med de hÀr tvÄ stjÀrnorna. 
Sanna:

SÄ spÀnnande, jag har funderat lÀnge pÄ att ta ut nÄgon och nÀr man lÀser din text ovan lÄter det ju verkligen som att det Àr vÀrt!

Kommentera inlÀgget hÀr: