Kick ass shoes

Det verkar ha uppstÄtt lite frÄgetecken kring Hampus skor i diverse forum sÄ jag tÀnkte ta och skriva lite vad som hÀnde sedan vi började med Razer och anledningen till att han inte har de skorna lÀngre. 
 
Hampus skoddes med Razer första gÄngen i vintras typ november/december. Jag hade dÄ lÀst och lÀst och lÀst och kollat pÄ filmer och ringt folk (bland annat min fd hovis uppe i Dalarna som tagit fram skon) innan jag slutligen bestÀmde mig för att prova. Information om hur Razer fungerar fÄr ni googla, men poÀngen Àr att det ska vara som att gÄ barfota (dvs naturlig belastning för hÀstens alla leder) fast man skyddar hoven. UngefÀr. Dessa skor Àr gjorda i fjÀderstÄl som Àr gjort för att fjÀdra med hoven nÀr hÀsten rör sig pÄ ojÀmna underlag, istÀllet för att leden ska flexa. 
 
 
Hampus har rÀtt stora och vÀldigt runda labbar och har vanligtvis 3or i sina skor. Razers skor finns bara i stl 2 vilket gör att de mÄste riktas en hel del innan man fÄr pÄ dem pÄ hans vÀldigt runda, stora hovar. Det gick superbra och jag Àlskar hur skon Àr utformad efter hoven och Àr lÀtt samt tar minimalt med plats. Fantastiskt. Problemet Àr att man mÄste ha en fantastiskt duktig hovslagare som vet hur skon fungerar för att den ska sitta bra, och i Stockholm hade jag en sÄdan. Han var fantastiskt kunnig och duktig och dÄ satt skorna. Men med övriga hovslagare jag provat med sÄ har skorna flugit som löv. Jag pratade med min fd hovis om detta och han berÀttade för mig att det beror pÄ att Hampus Àr sÄ pass tung (egentligen för stor för dessa skor) att om man inte riktar och skor helt korrekt sÄ trycks skorna ut iom sitt fjÀdrande material nÀr han kliver pÄ dem, och sÄ hamnar de liksom lite utanför hovens ram och dÄ kliver han av sig dem. Simple as that. 
 
Av rent praktiska skÀl har jag dÀrför gÄtt tillbaka till att anvÀnda valiga skor. Jag kan inte hÄlla pÄ med tappskor X antal ggr varje skoperiod. GÄr ju liksom inte. Men jag gillar verkligen idén bakom dem och om jag nÄgon gÄng skaffar en lite mindre kuse med lite mindre fossingar sÄ kommer jag att testa dem igen. 
 
 
Titta bara pÄ hur liten och smidig denna sko (t.h) Àr jÀmfört med en vanlig jÀrnsko (t.v). 
 
 
 
Kommentera inlÀgget hÀr: