Nationaldag

Goddagens!
Pratade med mina elever igår på en av mina lektioner, och vi pratade då om just nationaldagen. Det blev så himla tydligt då hur opatriotiska vi är i det här landet, haha. Missförstå mig rätt nu, patriot har fått en så enormt negativ klang men jag menar det i all välmening. Många av mina elever berättade hur de marscherar på gatorna, sjunger, dansar osv i sina länder och verkligen FIRAR denna dag. Här i Sverige känns det mer som om vi bara är glada över en ledig dag och eventuellt hissar någon flagga. Undrar vad det beror på. Om det har med rädsla över att vara lite "för" stolt över vårt fina land och därmed få den fruktade SD-stämpeln eller om det bara är vårt svenska sätt att fira det - lite lagom sådär. 
 
I vilket fall som helst så bjussar denna nationaldag på fantastiskt fint väder. Påbörjade den hemma hos mamma där jag sov efter vår personalfest igår. Det var otroligt kul, och himla roligt att träffa folk från våra andra kontor i regionen också. Lyckat värre!
   Jag och A har suttit i bilen heeeela dagen. Åkt ner till Stockholm och sen har vi varit och handlat lite grejer som saknades till det sista fixet i lyan. Och lite blommor och växter och sådant som ska placeras ut. Är sjuuuukt otaggad på det här nu, haha. Jag vill bara ha det färdigt. så jag slängde ner några växter i korgen och så fick det va, haha.. Det blir säkert bra! Nu ska det jobbas i några timmar innan vi beger oss hemåt igen, ciao!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0