Bumblebee

I helgen fick jag rida Humlan "pÄ riktigt" för första gÄngen. TÀnkte skriva nÄgra rader om hur det kÀndes, med tanke pÄ att det var typ 3 mÄnader sedan jag satt pÄ henne, och dÄ bara i skritt ute i skogen ;) 
 
Till att börja med sÄ vill jag sÀga tat hon verkligen har tagit sig fantastiskt bra i kroppen. Nu har den dÀr runda bollen till mage kombinerat med spinkig kropp blivit mer av en helhet och hon har en betydligt jÀmnare och finare form att utgÄ ifrÄn. Fantastiskt kul att hon tagit sig sÄ fort. Och sÄ har hon blivit sÄ enormt harmonisk. Det var hon Àven uppe hos mig, men nu nÀr hon verkligen fÄtt landa hos Johanna och blir överöst med kÀrlek av henne sÄ har hon verkligen hittat hem. Det Àr helt underbart att se, dÄ hon tidigare slog sönder box efter box och var fruktansvÀrt stressad och mÄdde vÀldigt dÄligt. Hon Àr verkligen till freds pÄ alla sÀtt och vis nu. 
 
SÄ var det dÄ Àntligen dags att sitta upp pÄ henne och jag kan inte sÀga nÄgonting annat Àn att Àr man en irlÀndare sÄ kommer alltid att vara en irlÀndare, haha! Hon Àr fortfarande vÀldigt dragig och lite stum i munnen, men sÄÄÄÄÄ mycket bÀttre. Traven Àr som traven Àr. Hon har ett riktigt sÄnt dÀr lite stabbigt och vaggande steg som behöver elasticeras maaaaassor för att bli reglerbart. Men som sagt. Tids nog. Och typiskt irlÀndare ÀndÄ. De Àr ju inte kÀnda för sina flÄdiga gÄngarter precis. Det Àr ocksÄ lÀtt att glömma att Humlis bara Àr 7 Är och bara Àr igÄngsÀtt sedan 3 mÄnader tillbaka, och dÄ ytterst lÄngsamt och försiktigt. SÄ det kommer. Tids nog. 
 
 
Galoppen dĂ€remot Ă€r en hĂ€rlig historia. Det Ă€r sĂ„ mycket tryck i den att det Ă€r svĂ„rt att sitta ner, och dĂ„ extra svĂ„rt i en sadel som Ă€r snorhal och lite för stor, haha! Även hĂ€r behöver hon jobbas för att lyssna mer pĂ„ sĂ€te och mindre pĂ„ handen dĂ„ hon blir lite stum och oelastisk. Men hon har en riktigt nice utgĂ„ngspunkt kan man lugnt sĂ€ga.
 Tog ju Àven nÄgra smÄ sprÄng och dÀr finns det mycket att ta av vill jag lova. NÀr hon lÀr sig lyssna pÄ sÀtet sÄ att man kan lÀtta av i handen och hon ligger kvar hela vÀgen fram till hindret - dÄ kommer det bli riktigt bra. Fick nÄgra sÄdana sprÄng mot slutet och dÄ tjongar hon i rejÀlt kan jag lova. Det finns MYCKET kapacitet i den kusen. Visste jag redan innan iof, men det var hÀrligt att fÄ kÀnna pÄ lite ocksÄ. Kommer bli en grym hÀst i framtiden. FÄr se hur lÀnge Johanna fÄr ha kvar henne ;) Hon har gjort ett fantastiskt jobb med henne Àn sÄ lÀnge iallafall, och jag hyser inga tvivel om att det kommer att fortsÀtta Ät det hÄllet. 
 
Och sÄ mobbar vi inte Danai som tappat varenda uns av sits/stabilitet pÄ 3 mÄnader utan hÀst, tack. 
 
 

Monday funday

GODMORGONNNNNN :D
Landade hemma igÄrkvÀll efter en magisk helg. Har fÄtt sitta pÄ Humlan, vilket var en otroligt hÀrlig upplevelse. Har fÄtt umgÄs med vÀrldens bÀsta vÀn en hel helg och Àven om tiden med henne alltid gÄr alldeles för snabbt sÄ Àr det faktiskt inte lÄngt kvar tills vi ses igen nu. SÄ underbart att vÄr vÀnskap var bra redan innan, men den har verkligen fÄtt ett annat djup sedan vi började ses pÄ riktigt och mer kontinuerligt under det hÀr Äret. En Johanna borde alla ha! Jag unnar ALLA en Johanna. En sÄdan dÀr som man ringer till oavsett om man grÄter eller om man bara vill fÄ ett peptalk eller bara prata. Hon Àr bÀst. Min soulmate i bÀstisformat. 
 
Sista veckan innan semesterrrrrrr Ă€r ocksĂ„ kommen nu! 4 dagar kvar innan 4 veckors ledighet. Det ska bli SÅ skönt. Har faktiskt inga planer alls för ledigheten, mer Ă€n att kanske boka en sista minuten till Grekland. Det hade varit sĂ„ otroligt skönt att komma ner en vĂ€nda och fĂ„ avnjuta sol, bad och GREKISK MAT.  I övrigt ska det bli skönt att bara fĂ„ gĂ„ hemma och pyssla och fĂ„ hem möblerna frĂ„n Stockholm sĂ„ att det kan bli klart i bĂ„de hus och gĂ€ststuga nĂ„gon gĂ„ng. Lite ICA-jobb inplanerat ocksĂ„. En helg hĂ€r och var Ă€r aldrig fel. 
 
Fram tills semester har jag iallafall en ytterst normal vecka framför mig. Hampus ska ridas, jag ska jobba, grÀset ska klippas, skotern ska rastas, rÀkningarna ska betalas, blommorna vattnas. Ja, ni vet. SÄdÀr som livet Àr nÀr man Àr vuxen och inte riktigt pÄ vÀg nÄgonstans. Rutiner, rutiner. Skönt, men en aning trÄkigt pÄ samma gÄng, haha. Hörs!
 
 
 
 

Vi gÄr ut och brinner upp i natten

Godmorgon pÄ er och ursÀkta min frÄnvaro. Har helt enkelt haft bÀttre stuff för mig Àn att slÄ mig till ro och skriva nÄgra rader till er. Men nu sover Johanna som en stock hÀr bredvid och jag ska snart ruska liv i henne sÄ att vi kan kasta oss över hotellfrukosten. 
 
Har haft en heeelt fantastiskt bra helg med bĂ€stis. FĂ„tt rida Humlan, vara med Johanna en hel helg, myst runt i Gebege och fĂ„tt se HĂ„kans magiska avslut pĂ„ Ullevi. Spelningen igĂ„r var verkligen fantastisk, med en magisk publik och en magisk HĂ„kan. Underbart! Vi hade storslagna planer pĂ„ att gĂ„ ut och möta morgonsolen pĂ„ nĂ„gon fin nattklubb, men slopade dem, köpte korv och gick hem och sov istĂ€llet. SÅ vĂ€rt det kan jag lova, haha. 22 going och 50 bast, typ.
 
Hittade för övrigt den bÀsta sovtröjan jag sett i mitt liv pÄ H&M igÄr:
 
 
Sov gott i den vill jag lova! Nu ska vi proppa i oss av frullen och sedan vÀntar 5h bilresa hem för mig och Hugo. Bara njuter av att jag ska fÄ köra bil sÄ lÀnge idag. Fina fina Hugo!