Pluggeriet

Halloj!

Det har till och frĂ„n under sommaren kommit in lite frĂ„gor gĂ€llande vad jag pluggar, sĂ„ jag tĂ€nkte besvara dem nu. Har ju pluggat samma linje sĂ„ lĂ€nge sĂ„ jag har faktiskt inte tĂ€nkte pĂ„ att skriva ut det pĂ„ lĂ€nge. Men varför skulle ni ha koll pĂ„ det, egentligen, haha


Jag lÀser i alla fall ett kandidatprogram i företagsekonomi pÄ Stockholms Universitet. Det finns ett antal olika inriktningar att vÀlja pÄ och det visade sig efter de tvÄ första obligatoriska terminerna (dÀr alla lÀser samma Àmnen) att marknadsföring var det jag ville hÄlla pÄ med. Hade ingen aning om vad jag ville göra nÀr jag började, men jag ville i alla fall plugga nÄgonting, och FEK verkade som en vÀldigt bred inriktning som Àr bra att ha som grund, och dÀrav tog jag den. Att jag skulle tycka sÄ mycket om marknadsföringen visste jag verkligen inte, men det föll sig ju vÀldigt vÀl.

 

 

Nu Ă€r jag alltsĂ„ inne pĂ„ min sjĂ€tte och sista termin pĂ„ programmet och i december/januari ska min kandidatuppsats lĂ€mnas in sĂ„ att jag fĂ„r en kandidatexamen (Bachelor’s degree pĂ„ engelska). PĂ„ grund av att jag slopade nationalekonomi (”NEK”) och valde att lĂ€sa sĂ„dant som jag faktiskt ville sĂ„ kommer jag inte att fĂ„ en ekonomie kandidat utan en filosofie kandidat. Men vad gör det? Ek. Kand ser kanske bĂ€ttre ut pĂ„ papper men jag vill inte jobba med finans/redovisning etc sĂ„ för mig har det absolut ingen betydelse överhuvudtaget.

GĂ€llande fortsatt plugg Ă€r jag lite kluven. Jag borde kanske lĂ€sa en magister (1 Ă„r till) eller master’s degree (2 Ă„r till) men just nu har jag riktigt bra jobberbjudanden frĂ„n ett flertal olika stĂ€llen, och jag börjar bli ivrig pĂ„ att fĂ„ komma ut och faktiskt jobba.. Jag vill inte slopa jobbtillfĂ€llen som Ă€r attraktiva men heller inte kasta mig in i nĂ„got.
SĂ„ som sagt; jag Ă€r vĂ€ldigt kluven och kommer i vilket fall som helst att söka bĂ€gge utbildningar och se om jag ens kommer in sĂ„ fĂ„r jag helt enkelt bestĂ€mma mig efter det. Man Ă€r vĂ€ldigt fri att planera sin egen tid under studietiden och det finns en hel drös med fördelar med de bĂ„da högre nivĂ„erna av examen, samtidigt som man Ă€ven fĂ„r rĂ€kna nackdelarna i ökat studielĂ„n, knaper inkomst, etc etc. Jag har helt enkelt mycket att fundera pĂ„ den hĂ€r hösten. KĂ€rt besvĂ€r ska dock tillĂ€ggas – det Ă€r inte alla som har sĂ„dana fina möjligheter att börja jobba direkt efter studietiden och det Ă€r jag tacksam för att jag fĂ„tt hur jag Ă€n vĂ€ljer att fortsĂ€tta i januari. 

Kommentera inlÀgget hÀr: