Man (woman) down, mayday

 
 
Så. Att försova sig, knappt komma ur sängen pga ont i halsen och feber och sen få lov att tvinga kroppen att röra sig snabbare än snigeltakt till pendeln ut mot stallet är ingen bra idé. Faktum är att jag spurtade som en jagad antilop från lägenheten till tågstationen. Och faktum är nu att svetten bokstavligt talat rinner, hjärtat bultar som domedagsmusik i bröstet och andningen är som efter ett maraton. Väntar på att Alvedonen ska börja verka och rädda mig, och därefter ska jag och Hampus ge oss ut på en liten tur i regnet. 
 
 
Tenta i eftermiddag också, och sen träning i Vallentuna direkt efter det. Tip-top. 

Hampelitooo

Godafton mina kära!
I skrivande stund sitter jag på bussen på väg hem efter att ha trotsat halsflussen och ridit en vända och sedan varit iväg med bilen till dragkroksmontören som låg på heeeeelt fel sida om stan och tog ca 1,5 h att pallar sig ut till. 
 
Hanpus var en riktig pärla idag måste jag dock säga! För set första hade han för första gången sedan vi flyttade till Stockholm inga nya sår på benen!!! Och de andra har läkt så fint så såg ingen anledning att inte rida.
 
Innanför spåret på ena långsidan stod två hinder så jag red in parallellt med det första och sen skänkelvikning och ut på andra sidan av nästa hinder, så att jag red som en diagonal emellan dem. Hans skänkelvikningar är varken vackra eller jämna, men han FÖRSTÅR att han ska gå undan för skänkeln, vilket ju är det viktiga. Repeterade det i skritt några gånger och travade omväxlande på rakt spår, volter och över några bommar på ena långsidan däremellan. Så duktig! Hyfsat jämn och inte konstant för låg i formen utan stundtals väldigt bärig och fin. Avslutade med några galopper. Superfina lugna fattningar bjöd han på idag, och härliga tempoväxlingar - kul! Avslutade med några enkla byten på diagonalen (dvs med trav emellan) och det gjorde han också bra. Sammanfattningsvis ett superbra pass!! Extra nöjd med att han höll fokus iprincip hela passet trots skällande hundar aom sprang omkring, åkgräsklippare som raceade runt precis vid ridbanan osv osv. Sådana småsaker är viktiga.
    Imorgon blir det en lugn skogstur för at bli av med träningsvärken, haha ;)
 
 

Details

Fick reda på igår att mäklaren tagit fel på veckor och därav kommer förmodligen inte fotografen att hinna fota min lägenhet förrän NÄSTA vecka. Värt att man la X antal hundringar på att styla till den med blommor och frukt + all tid det tog att sanera den och få den att se bebodd men inte stel ut. Ugh. Jaja, jag fick lite bilder på den iallafall. Hade en totalt värdelös florist + att alla blommor jag ville ha var slut, så buketterna blev väl inte riktigt som planerat, men jaja. Helt okej med tanke på att jag är estetiskt tondöv och fick plocka ihop hela buketterna själv utan minsta insyn/hjälp från floristen. Men ja. Ha överseende. 
 
 
 
 
 
 
 
Har för övrigt dragit på mig halsfluss eller något väldigt liknande och är totalt sängliggande idag. Tenta imorgon och Bieber (<3333333) på torsdag. Precis vad jag behövde, yes. 

Det var ju inte så bara, det här...

 Har börjat kika runt på antagningskrav för diverse olika masterprogram och kommit fram till att man behöver göra ett sk. GMAT eller GRE test, som vad jag förstår är som ett högskoleprov men på engelska.  Haha, tur att jag kollade. Jag har gått runt i tron om att det bara är att ansöka.. Har i alla fall anmält mig till ett sådant prov och ska göra det  här i Stockholm den 21 oktober, så att addera till vardagslistan för ”att-göra” är alltså plugg inför det. Tur att jag fick lite mer att pyssla med på min extensiva fritid känner jag, det är så ofta jag sitter hemma och är sysslolös………
 

I vilket fall som helst så var intagningspoängen ganska låg för just marknadsföring, de flesta vill ju läsa finansiell ekonomi, redovisning eller liknande. Så det var väl tur det i alla fall. Eller inte, det kanske är en helt värdelös utbildning, vad vet jag., haha. Ska ge allt jag har för att klara intagningsprovet med schysst poäng i alla fall.

 

 

Så småningom ska jag också ta mig an ett TOEFL-test som är ett test i engelska. Tänker söka till lite olika skolor och på Handelshögskolan (bland annat) behöver de ett sådant provresultat för att bedöma om man är tillräckligt kunnig i engelska. Mycket på g nu med andra ord, men söker jag till en master så vill jag komma in där jag vill. Synd att testerna är så förbaskat dyra bara..


Myser

Godafton! 
Hemma i Avesta (var är ens hemma nuförtiden? Avesta, Stockholm, sommarstugan..?) för tillfället och håller på att styla lägenheten lite. Mest städa, men plockade ihop en fruktkorg och lite blommor och sådant som ändå gör helhetsintrycket lite bättre. Nästa vecka ska den fotas!!!
 
 
Igår bjöd Anton mig på en surpriseresa till Gävle inkluderat blommor, champagne, middag utan dess like,en fantastisk liten present som jag ska visa så småningom och hotellnatt på det. Underbara Anton, han kan han <3
 
Vaknade upp och åkte efter en redig hotellfrukost till Strömholm imorse för att agera coach till ett duktig ekipage jag tränat lite. De var så duktiga! Därefter åkte jag via mormor i Västerås hem igen. Har pysslat och plockat grejer i lägenheten i evigheter nu och ska nu slå mig ner för att tentaplugga och sen åker vi till Stockholm lite senare ikväll. Oooooch sen börjar arbetsveckan igen.. Puh 

Pluggeriet

Halloj!

Det har till och från under sommaren kommit in lite frågor gällande vad jag pluggar, så jag tänkte besvara dem nu. Har ju pluggat samma linje så länge så jag har faktiskt inte tänkte på att skriva ut det på länge. Men varför skulle ni ha koll på det, egentligen, haha…

Jag läser i alla fall ett kandidatprogram i företagsekonomi på Stockholms Universitet. Det finns ett antal olika inriktningar att välja på och det visade sig efter de två första obligatoriska terminerna (där alla läser samma ämnen) att marknadsföring var det jag ville hålla på med. Hade ingen aning om vad jag ville göra när jag började, men jag ville i alla fall plugga någonting, och FEK verkade som en väldigt bred inriktning som är bra att ha som grund, och därav tog jag den. Att jag skulle tycka så mycket om marknadsföringen visste jag verkligen inte, men det föll sig ju väldigt väl.

 

 

Nu är jag alltså inne på min sjätte och sista termin på programmet och i december/januari ska min kandidatuppsats lämnas in så att jag får en kandidatexamen (Bachelor’s degree på engelska). På grund av att jag slopade nationalekonomi (”NEK”) och valde att läsa sådant som jag faktiskt ville så kommer jag inte att få en ekonomie kandidat utan en filosofie kandidat. Men vad gör det? Ek. Kand ser kanske bättre ut på papper men jag vill inte jobba med finans/redovisning etc så för mig har det absolut ingen betydelse överhuvudtaget.

Gällande fortsatt plugg är jag lite kluven. Jag borde kanske läsa en magister (1 år till) eller master’s degree (2 år till) men just nu har jag riktigt bra jobberbjudanden från ett flertal olika ställen, och jag börjar bli ivrig på att få komma ut och faktiskt jobba.. Jag vill inte slopa jobbtillfällen som är attraktiva men heller inte kasta mig in i något.
Så som sagt; jag är väldigt kluven och kommer i vilket fall som helst att söka bägge utbildningar och se om jag ens kommer in så får jag helt enkelt bestämma mig efter det. Man är väldigt fri att planera sin egen tid under studietiden och det finns en hel drös med fördelar med de båda högre nivåerna av examen, samtidigt som man även får räkna nackdelarna i ökat studielån, knaper inkomst, etc etc. Jag har helt enkelt mycket att fundera på den här hösten. Kärt besvär ska dock tilläggas – det är inte alla som har sådana fina möjligheter att börja jobba direkt efter studietiden och det är jag tacksam för att jag fått hur jag än väljer att fortsätta i januari. 


FRIYAY

Idag är det extra mycket FRYAY eftersom det dessutom är löning! Personligen har jag ca noll i LÖN och ca väldigt mycket LÅN nu under höstmånaderna men det är det värt för att få en bra utbildning tycker jag. Känns helt sjukt att om 4 månader har jag en kandidatexamen och är förhoppningsvis ute och jobbar.
 
Idag väntar iallafall jobb, plugg, stall och sedan hemfärd till Antån och Dalarna <3 Ska städa ur lägenheten och pyssla inför fotograferingen. Blir verkligen spännande att se hur bilderna blir när en riktig fotograf tar dem! 
 
 
 

Pysseldag(kväll)

Hej på er!
Är precis på väg i säng men tänkte skriva några rader först. Jobbat och plggat i vanlig ordning och tog mig tid med en pysselafton i stallet med HampeStampe. Han har sår över hela benen nu efter att ha ränt runt som en galning i nya hagarna utan att ha en ning om var han sätter fötterna och har dessutom dragit på sig mugg på ett bakben så idag var det bentvätt, sårvård och annat pyssel som gällde. Hade ändå ingen bomull att linda såren med om jag skulle ut på ridbanan och det var för mörkt för att rida ut. Plus att jag inte hade någon större lust att spendera halva kvällen med att plocka sand ur sår. Hagarna är torra och fina iallafall så där håller det sig hyfsat rent även utan bandage. 
Tvättade hans ben för första gången idag också, har bara spolat av dem lite tidigare, haha..  Men tro det eller ej så fanns det faktiskt riktigt schyssta vita strumpor där under! Kapade även av luggen på honom efter att ha stått i 10 min och försökt dra loss de 568 triljoner kardborrarna han tryckt in i den. Då fick det bli saxen och pottfrilla istället, haha! Tur att den växer ut... 
 
 
 
 
Nu är det sängdags inför fredag. Äntligen fredag. Jobbar halvdag på praktiken, sedan vidare till skolan i någon timme och sen via stallet hem. Blir nog uterittspremiär imorgon skulle jag tro, mysigt! Sen hem till Anton som jag inte sett på hela veckan för att han varit i Östersund på jobb. Vilken fredag <3333

Bygelnosgrimma

Ett av mina bästa köp i hästväg är nog bygelnosgrimman jag använder flitigt på Hampus just nu. Den är suverän! Som en remont men en miljard gånger bättre, haha. Den ligger inte an på några konstiga ställen, skaver inte mot varken bett eller tänder och kan aldrig hamna på ett vis som begränsar luftintaget (vilket jag - tro det eller ej - tyvärr har sett många gånger med remont..).
    Dessutom ser hästens huvud inte ut som en lång klump utan det ser helt enkelt bättre ut. Upplever att Hampus trivs finfint med den också, även om han iof är för snäll för att säga ifrån till något.. Jag är otroligt nöjd med min som jag lyckades hitta på en begagnat-sida på fb iallafall och vill verkligen slå ett slag för detta smarta alternativ till remont.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Explanation

Godmorgon!
Ja, som ni såg igår så välkomnade vi en ny liten räcer till familjen. Har bytt ner mig till en lite mindre, lite äldre bil men med starkare (och roligare, hehe) motor som är bättre som dragbil men som dessutom hade en hel drös rolig utrustning (nland annat AUTOMAT<3333333) och var till salu för ett pangpris. Så blev RäcerRut alltså min. Hade aldrig tänkt köpe en Audi då de brukar vara väldigt trista inuti, men komforten och utseendet på RäcerRut är outstanding, så direkt när jag såg den på Blocket sa jag bara till Anton: "jag SKA ha den" och så blev det så, haha. Inge spontan eller så. 
 
RäcerRut är iallafall en fyrhjulsdriven Audi A4 3,0 TDI från 2009 och hon gillar att gaaaaaasa, haha. Tror vi ska komma väldigt bra överens. Kommer fler och bättre bilder så snart jag varit hemma och haft tid att greppa kameran, den här nedan är ungefär lika som min ser ut inuti iallafall. Ni vet jag + ljust skinn = never ending love story ;) 
 
Nu ---> mot jobbet för en hel dag av researcharbete! :D
 
 
 
 

Så det kan bli..

TADAAA!!!  Låt mig presentera RÄCER-RUT!
 
 
 

More of the same

Haha, varför bloggar jag ens. Samma visa varje dag, more or less. Helt galet hur mycket jag har att göra, dagarna är just nu planerade mer eller mindre minut för minuyt för att gå ihop, och ändå är jag borta hemifrån från ca 07.30 till 20.30 med lunchen på 15 min borträknad, haha. Jobba, sen driekt till skolan om jag har något där och sen direkt därifrån till stallet och så hem och plugga/jobba ikapp det jag missat om jag gått tidigare. Det är absolut roligt, men tufft. Fast det har ju vetat hela tiden att det skulle bli. Bara jag får in lite mer rutiner i det hela så ska det nog bli bra! 
 
Tänkte egtnligen strunta i stallet idag för att jag kände mig så stressad över jobbet, så jag gick först hem istället för att åka direkt från skolan till jobbet. Men sen ångrade jag mig och åkte dit en stund ändå. Får sådn frid i själen av att bara pyssla med min lilla röding. Red inte ens idag utan bara andades häst en stund och putsade på honom lite. Ibland räcker det. Nu blir det dusch, plugg en timme och sen SOVA (äntligen!!). Åkte från dalarna hit innan sex imorse och sov inte speciellt bra i helgen - att jag längtar efter sängen är en underdrift!! Tyvärr är Anton och jobbar så det är bara jag och Tisse som skedar ikväll, men det är ack så mysigt det också!
 
 
 

Lever (nätt och jämt)

Återigen blir det en kvällsblogg. Är slut som artist, och imorgon börjar en nya arbetsvecka iom att jag jobbar söndag-fredag. Tjoho! (Eller..)
 
Dagen började i Sthlm där vi monterade Tisses katt-träd och plockade upp lite annat krafs vi tog med igår (bla WI-FI<33333). Sedan for vi ut till stallet där Hampus fick sig en lätt skritt-och-trav-genomkörare. Samma fokus som sist - inte ramla inåt. Tycker det gick betydligt bättre idag måste jag säga! På måndag när jag åker ut blir det rakriktning, det kan man aldrig få för mycket av även om man lätt glömmer bort att träna det. Eller jag gör det iallafall. 
 
Nöjdare katt än Tisse fick man leta efter imorse!
 
Åkte därefter hem till Dalarna och sedan vi kom hem kl. 15.00 har jag målat KONSTANT. Nu är det bara en halv dörr kvar att måla och sen är allihop vita och fina! Hoppas på att hinna färdigt innan jag åker till jobbet imorgon em (jobbar 13-20.30) så att det är fint när de kommer och värderar lyan. Är lite nervös ändå, även om den har ganska fin standard för att vara i Avesta... Och kommer sakna att bo här... :( 
 
Nu ska jag, Anton och några av hans vänner ut och käka lite. Finmiddag har då iallafall jag förtjänat, är helt slut i kroppen, haha..
 

Åhej och hå

Hej svejs! 
Kör väl en liten kvällsblogg medan jag är på g hem till Dalarna, hinner ju inte blogga annat än när jag är på väg någonstans haha.. Avslutade veckan på topp på HK (praktikplatsen) iallafall då jag fick ett för mig ganska stort ansvar på ett stort kommande projekt. Så himla kul att få ta lite mer plats och göra lite researcharbete. 
 
Nu är vi alltså på g hemåt och jag ska hämta BMW:n och en massa grejer och sen ska vi ner ikväll igen, haha. Snacka om skytteltrafik! Men så är det, vi får flytta grejer på den tid vi har.. Skulle egentligen ha jobbat på ICA både lördag och söndag men det blev bara söndag till slut, vilket jag kan tycka är ganska skönt, hehe... Blir verkligen helt slut i huvudet av praktiken + plugget! På söndag kommer de och värderar lägenheten också så det blir lite fart på försäljningen. Många bollar i luften just nu - japp!
 
 
 

Done

Godafton! 
Nu är Hampus tiden första ggn på nya stället! Åkte dit direkt efter jobbet och är nu på väg hem. Med tanke på hur lång semester han haft och att det var på nytt ställe och allt så tycker jag ändå att han gjorde det rätt så bra måste jag säga. Han var dock RIKTIGT slö för skänkeln så nästa gång blir det spö så jag slipper skänkla ihjäl mig för det hatar jag. Usch för skänkeldöva pållar..
 
Körde lite basövningar med inåt- och lite utåtställning idag och hade mest fokus på att han inte fick ramla inåt i volterna, vilket är lite halvsvårt att parera på en smålat valack som inte förstår hur man flyttar in/ut för skänkeln än, hahaha... Men man får styra lite som en lastbilschaufför och knacka lite här och lite där och hoppas på att det händer något, ungefär. Till slut tyckte jag ändå att jag kunde trycka ut honom mot staketet och ha honom svagt inåt utan att hela hästen liksom ramlade ihop i en hög innanför spåret, haha..
  Nya tag imorgon! Praktikjobb som vanligt och sen stall och sen hem till Dalarna och jobba helg på ICA, hejaheja! 
 
Miljön här är så fantastiskt fin!! Precis vid en liten gammal kyrka, och MIL med skog runtom som vi får rida i, mums.
 
 

Mitt motto, always.

 

Slut som artist

Hej på er!
Dagarna går iallafall fort, för jag har så mycket att hålla reda på så jag vet knappt ut eller in, haha. Får iallafall uppgifter på byrån så det räcker och blir över, hade behövt några till arbetstimmar per dag känner jag, haha.. Och det är så KUUUUL!!!! Så otroligt skönt med ett jobb där man får 2-3 uppgifter och sedan får disponera tiden emellan dem som man vill så länge de är klara innan deadline. Underbart verkligen, verkligen mitt sätt att jobba på. ENSAM dessutom, tjoho<3333
 
Var iallafall till banken efter jobbet och jag kom väl hem för en timme sedan, har proppat i mig mat och nu väntar någon timmes plugg innan jag ska krypa till kojs. Är verkligen brutalt trött - så mkt ny information hela tiden så hjärnkontoret går i 100 knyck från morgon till kväll.
 
 
Ska sätta ihop en liten plugg-guide för er som behöver lite studietips ikväll + imorgon tänkte jag, det är några av er som frågat efter det och det kan vara bra med lite inspiration så att man vet i vilken ände man ska börja, universitet innebär ju så mycket mer hemstudier än grundskolan + gymnasiet.. 

Regimskifte

Varje gång jag är i stallet funderar jag alltmer på om jag måste byta ut min sadel till Hampus. Min fina, fina, älskade Bruno kanske måste bytas ut mot en yngre variant..
    Han ser ju helt annorlunda ut i ryggen än mina tidigare hästar med lång manke och rygg + att han är lite bredare och för tillfället lite överbyggd pga unghästkropp osv. Har aldrig märkt av någon ömhet eller liknande hos honom och den ligger helt klart dugligt, men i det långa loppet måste jag förmodligen byta. Blir självklart en likadan, kommer nog aldrig ha något annat. Förmodligen köper jag en ny isåfall, så att jag får kåporna, vulstren, sätet etc som jag vill ha dem. Har exempelvis memory foam i vulstren på min sadel och det är OSLAGBAR komfort i det, fullkomligt oslagbart. 
Helst skulle jag bara ha kvar min trotjänare, både rumpan och plånboken skulle vara nöjda med det. Time will tell, helt enkelt! Först ska herren växa klart och bygga på sig lite muskler :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It has begun!

Hallå på er! Kör lite varannan-dag.blogg nu har jag märkt, men jag skriver så fort jag hinner. Idag har jag varit på min prajtikplats första gången och ja - vad ska man säga? Det är alltid lite stelt när man sitter där och inte vet ritkigt vad eller hur man ska göra, inte har fått allt material man behöver och inte är så insatt i branschen mer än den lilla teori jag lärt mig i skolan. Men alla verkar vara väldigt trevliga så det ska säkert bli bra! Har även blivit låntagare till en väldigt flott liten Mac som jag prompt inte vill ha, haha. Jag älskar Apples telefoner, men deras datorer vill jag gärna inte ha med att göra, haha. Ska få en PC i veckan istället - yes plz. 
 
Jobbade till 12 idag och sen hade jag seminarie mellan 13-16 och är nyss hemkommen från det. Ska plugga i någon timme nu och sen bege mig till stallet och ta en första liten ridtur och därefter hem igen för plugg, plugg, plugg och lite jobb. Ska även sätta mig ner med de HUNDRA kommuner jag fått tilldelade och leta reda på olika chefer för olika politiska inriktningar hos allihop. Jag har med andra ord att göra, sysslolös kommer jag inte att vara i det närmaste!
 
 

Sol <3333

Hej på er!
I stockholm skiner solen och jag håller på att smälla i mig lite frühstück och plugga lite presentationsteknik medan jag gör det. Ska strax iväg till en tävling i fälttävlan som är precis i närheten av där jag bor och kika på en fd elev som är med och tävlar. Så kul!
 
Resan igår gick bra för stackars lilla Hampus. Tog runt 2,5h för att GPS:en lurade ut oss på några små villovägar där vägen knappast var bredare än en cykelväg och så mötte vi långtradare och Gud vet allt där ute på småvägarna. Det var en intressant resa iallafall, haha! Anton bailade dessutom så jag fick lasta SJÄLV, åka SJÄLV, och lasta ur SJÄLV. Inte optimalt med en 4åring som åkt transprt ca 1 gång i sitt liv tidigare.. Men det gick bra!! Hampus är ju en dream come true att hålla på med alltså, vilken sköning han är. Får dock se om han någonsin går in i en  transport igen efter den lååånga och förmodligen lite obekväma resan igår ;) 
 
 
 
 
Idag blir det bara pyssel för hans del iallafall. Eventuellt lite longering också för att röra på sina stela muskler lite. Han går dock ute på bete med sina två nya hagkompisar nu så överdrivet stel borde han inte vara iom att han har rört på sig hela natten. Ska fråga stallägaren om jag får fota lite på gården och lägga ut här så småningom också - stället är så mysigt!!
 
 

Hååår

Som jag nämnt tidigare så har jag nu tagit tag i barret och kapat av det REJÄLT! Kapade av runt 15 cm och klippte upp det en hel del för att få lite liv i det. SÅ SKÖNT!!! Och så färgade vi det lite mörkare brunt med lite koppartoner för att bli av med det äckliga blonda. Trivdes aldrig riktigt med det ljusa, gillar mitt kopparbruna bäst, hehe. Min frisör Sarah är helt fantastisk! 
 
Syns inte hur mkt som är avkapat på grund av vinkeln men tro mig det var MYCKET! 
 
 
 
 

Studentlife

Goddagens! 
Hittills idag har jag hunnit åka till Dalarna, läsa och analysera en 15 sidor lång artikel, klippa mig och färga håret, avmaska Hampus, måla en dörr och nu sitter jag på tåget mot Stockholm igen. Väl framme där ska jag direkt in i ett seminarium och leda en debatt samt diskutera artikeln jag läste imorse (+ en annan artikel som jag ska läsa och analysera nu på tåget) och därefter ska jag käpprätt ut till Vallentuna innan jag får åka hem och TA IGEN MIG, haha. Kanske inte låter som så mycket men jag kan lova er att det går i ett, speciellt när jag pluggar på tåget blir det inget andrum alls, haha.. 
 
Menmen, hellre detta än att bara sitta hemma och glo, och om två dagar flyttar Hampus ner till oss i storstaden också!! <3 
 
 

Höst- och vinterupplägg

Nu under sommaren har ju Hampus vilat en hel del i och med att jag helt enkelt inte haft tid att hålla på tack vare jobb och så vidare. Det har inte gått ihop rent tidsmässigt helt enkelt. I höst kommer det som jag tidigare beklagat mig över också vara limiterat med häst-tid, men min tanke är att rida MINST 4 ggr/veckan och inte ha någon längre vila under vintern utöver en eventuell vila runt nyår då vi kanske åker till Sälen eller någon liknande. Annars så ska han hållas igång regelbundet och när magen försvunnit tillfredsställande mycket och ratt etc fungerar tillräckligt bra i alla gångarter så ska jag leta reda på någon tränare här i närheten som kan hjälpa oss. Jag vet exempelvis att Haking håller till i ett ridhus bara någon km från där Hampus kommer att bo, men han kanske är lite för avancerad för oss n00bs, hahaha...
 
I vilket fall så kommer vi att mjukstarta med mycket skritt och trav på varierande underlag så får det ta den tid det tar helt enkelt. Jag är allt annat än stressad när det kommer till honom, är bara så glad att jag har möjlighet att ta med honom hit!!
 
 
 

All day, all night

Hejsan svejsan. 
Livet går just nu ut på att hinna få in så mycket förskotssplugg som möjligt så att jag klarar mig helskinnad genom kurserna sen när praktiken börjar, haha. Har en föreläsning idag mellan 14-16 och före och efter den ska jag införskaffa litteratur och plugga, plugga plugga, haha.. Så ser dagarna ut just nu! Hoppas på att jag pallar hålla ångan uppe hela denna vecka iallafall så blir det lite lättare sen. 
 
Imorgon åker jag hem till Avesta tidigt på morgonen för att klippa mig. Ska kapa av dryga decimetern från barret nu tror jag bestämt, samt återgå till min litte brun/kopparfärg som jag haft förut ca 15 ggr och gillar. Det är så slitete nu och det blonda lyser igenom vad jag än gör med det så nu får jag väl klippa bort det så gott det går, haha.. Lite ångestfyllt är det allt, men som det är nu ser det bara trist ut. Bättre att korta av det och kunna hålla det fint istället :) 
 
Ca 3,5 år gammal bild don't judge me.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Go moi

Hej svejs! 
Idag skulle jag vilja vara fruktansvärt osvensk och ge mig själv en eloge. Idag har jag nämligen varit ute bland folk frivilligt i åtta timmar i sträck, och två till kommer det bli då jag är på väg till kvällsföreläsning i en kurs jag ser fram emot att läsa under hösten, nämligen praktisk retorik! Ska lära mig tala inför folk, mer eller mindre. Är inte speciellt förtjust i det i dagsläget så den här kursen ser jag som väldigt viktig och förhoppningsvis lärorik. 
 
Har iallafall haft grupparbete på förmiddagen och från lunch till skrivande stund har jag återförenats med en vän jag träffade på en karibisk kryssning julen 2012. Så roligt!!!  :D 
 
 
 
 

Paket #2

Och här har vi vad paket #2 hade att erbjuda! SOM JAG LETAT EFTER DETTA SET!!! Och lyckades inte bara med att hitta det, utan hitta det i rätt stl, färg (vill inte ha ett marint utan svart) och bra pris. Är helt överlycklig, nu måste jag och Hampus bara komma ut och tävla lite internationellt! Eller typ komma ut på en P&J. Eller typ motionsrida regelbundet iallafall. Jaja, kan man inte vara bäst får man vara snyggast, det är mitt motto. 
 
Ser ju helt urtvättat ut pga ljuset men det är det faktiskt inte. Det är så fiiiiint. 
 
 
 

Paket #1

För att dra ut på det roliga lite så börjar vi med det (i era ögon) tråkigaste paketet som dagen hade att erbjuda. Detta innehöll ett par stövlar som jag längtat vääääldigt mycket efter då mina gamla Falsterbostövlar är helt kaputt i hällorna. Eller de fungerar fortfarande finfint att använda, men de ger inte direkt optimalt stöd, hehe.. Idag hämtade jag därför ut ett par bättre begagnade som får bli mina nya hemmakompisar, så skönt!!
 
Har tyvärr bara my lone self som fotograf, men vi alla vet ju hur Tretornstövlarna ser ut, så ja. Såhär ser mina ut, tadaaaaa. Älskar dessa stövlar, amazing komfort och lättskötta som attan. Perfekta att ha hemma, speciellt under kommande lersäsong..  
 
Nästa paket får ni se ikväll! DET är ett roligt paket för en samlare så som mig själv, hehe...  

Går ut hårt

Godkväll!
Som ni vet så har plugget dragit igång nu och all min lediga tid har jag spenderat med att plugga på ordentligt så att jag ligger lite före inför att praktiken börjar och kusen flyttar och all min lediga tid blir obefintlig, haha.. 
 
Just idag har det inte blivit något pluggande dock. Jobbade sista passet på ICA fram till 14.00 idag och sen var jag hos mamsen på försenad födelsedagslunch. Riktigt blandade känslor över att vara klar på ICA faktiskt. Det är inget jag någonsin hade kunnat hålla på med hela livet, men det är ju min första riktiga arbetsplats och jag har ändå varit där i tre somrar nu.. Lite av en era som tar slut faktiskt. Blir säkert lite ströpass lite helger framöver ändå känner jag på mig ;) 
 
 
Just för tillfället är jag iallafall på väg till Vikkis (som jag träffade för ganska precis ett år sen via min "kontaktannons" här på bloggen för er som minns den :D Vi ska ha en riktig myskväll. Bara vara lata, dricka vin, kolla på film allt det där. Underbart.
   Imorgon ska ni få se två roooliga paket jag har att hämta ut! Eller jag tycker iallafall de är roliga, haha.. 

Hemma i verkligheten

Goddag goddag! 
Efter en relativt lång resa hem igår så var det VÄLDIGT skönt att slänga sig ner i sin egna säng hemma i Stockholm runt 1ish inatt. Idag väntar terminens första föreläsning och imorgon det första seminariumet. Min sista termin. Det känns verkligen märkligt att jag redan börjar min allra sista termin i skolan, med kandidatuppsats och praktik och allt det där. Praktiken börjar den 12:e så jag har nästa vecka på mig att packa och få ner Hampus hit också. Det kommer som jag nämnt tidigare att bli en helt galet stressig höst, men jag är helt säker på att det kommer att vara värt det!
 
Utöver detta har jag haft en riktigt bra resa. Ibiza är fint (inte galet vackert men fint) och HUTLÖST dyrt, men det var det värt för att få se Aviciis sista spelning från VIP:en på en av världens bästa nattklubbar. Ushuaia, vilket ställe!! Helt amazing var det, är så tacksam och glad över att jag fick uppleva det! 
 
 
 

RSS 2.0