Stugan

Ja, som ni säkert förstått så har jag och Anton numer en sommarstuga som vi gärna spenderar all vår lediga tid i. Den ligger ca 2,5 mil utanför Hedemora, som i sin tur ligger ca 2 mil från Avesta där jag har bott sedan vi flyttade hit från Grekland.  Fantastiskt roligt att ha hittat en sådan liten pärla så nära våra hemstäder och dessutom i Dalarna. Jag älskar Dalarna men vill för allt i världen inte bo kvar i den lilla hålan Avesta. Människorna i småstäder...  Finns dock en hel drös otroliga människor också, som det är skönt att inte hamna så långt bort ifrån.

Stugan är väl runt 100 kvm exklusive källaren som är rätt så stor och innehåller garage, tvättstuga, kontor och pannrum. Utöver själva huset finns det gäststuga, ett litet fristående garage utöver det i källaren och en liten fiskebod.  Vi har en egen strand som ska fixas i vår med sand och Anton planerar även att involvera palmer i hela strandprojektet. Hur han ska få dem att överleva vet jag inte men palmer vill han i alla fall prompt ha, hahaha.

Just nu fungerar den som tillflykt över helger och längre ledigheter. Inte renodlad sommarstuga alltså, vi är mer än gärna där på vintern också. Det är så fantastiskt mysigt på alla vis, förr eller senare kommer jag att bosätta mig där på heltid tror jag, älskar det verkligen.

En liten tjuvtitt till får ni ;) 

Nu är dessutom jacuzzin till altanen beställd!! Så om ca 2 veckor så kan vi förhoppningsvis sitta där ute på kvällarna och dricka champagne och sedan krypa ihop framför kaminen inne. Livet!!!! <333333

 

 


Catching

Jobbar 12h-pass på ICA idag. Sista minirasten nu innan jag ska jobba till kväller. Är helt slut haha. Var så glad över att jag skulle få träffa mina gamla kunder igen men de var lika sura som vanligt så den entusiasmen försvann rätt snabbt hahahahaha.... Oh well, kul att vara tillbaka hur som helst. Men det ska bli väldigt, väldigt skönt att vara ledig imorgon. Ska bara släpa 7 ton möbler o så då. Hehe. 
 
 

Dat feeling

Alltså.. GAAAH! Känslan på Hampus idag!! han var lite tragglig i början men även om vi bara skulle rida ett väldigt lugnt pass rent fysiskt så behåll jag tänket lite frn igår med att han inte får knäppa av i nacken och flyttade in bogen lite hela tiden så att jag kunde vara lätt i innerhanden. Slutade med att han till och med orkade bära sig på rakt spår i galopp några steg innan det blev för jobbigt. Wow, det trodde jag skulle dröja mååååånga månader innan han skulle göra. Så roligt, helt plötsligt känns det som en normal häst att sitta på och inte n gänglig liten 4åring. Riktigt häftigt. Sncka om aha-moment igår när jag fick rätt verktyg att jobba med, det kommer jag att kunna leva på länge.
 
 
Nu: försöka få lite sömn på tåget upp till Dalarna så jag pallar 12h på ICA imorgon! 

Wind-down.. Eller?

God eftermiddag!

Sitter på jobbet och väntar på en Donuts- och champagne-fredag som vi ska frossa i under eftermiddagen, haha. Ibland har denna praktikplats helt klart sina fördelar!

Efter jobbet ska jag bege mig ut till stallet för ett lugnt pass på Hampus som förmodligen har lite träningsvärk efter gårdagens super-pass. Blir därför ett pass med lång- och låg tänk och lite galoppjobb för att träna flåset lite, men inget som är direkt muskulärt jobbigt tänker jag. Lite massage och BoT på det (Kors i taket så kunde han ha BoT-täcket i 145!!!!!) så blir det nog prima tror jag. 

 

När jag kommit hem från stallet senare ikväll ska jag städa undan lite i lägenheten och sedan packar jag och beger mig mot Dalarna och laddar för ett tolvtimmarspass på ICA imorgon! Ska bli roligt att träffa alla kollegor och kunder igen :D I övrigt antar jag att söndagen innehåller lite fix i stugan och eventuell också första flyttlasset så vi får dit lite möbler, tjoho!


Coachning

Godafton!! 
Idag fick jag en riktig aha-upplevelse när jag red Hampus. Fick rida för Ursula vars dotter jag hjälper lite med hoppningen och det var fantastiskt bra! Jag fokuserar ofta på bakdelen från början - att den ska gå att flytta och påverka. Men idag lärde Ursula mig att fokusera på bogen och genomsläppligheten i innerhanden i istället. Wow. Wow säger jag bara. Det blev en HELT annan häst att sitta på i framförallt galoppen. Lätt i handen och med ett helt annat lyft i gångarterna och en helt annan ryggverkan. Riktig aha-upplevelse! Så detta tränar vi vidare på, otroligt kul att inte bara sitta och traggla själv. Så glad!! Vet inte hur mycket ni ser på filmen men känslan var en HELT annan verkligen, fantastiskt roligt och SÅ motiverande, nu är jag bara så himla sugen på att komma igång och träna ordentligt och regelbundet igen. 
 
Och vet ni vad jag ska göra nu tills jag går och lägger mig? INGENTING. Känns helt otroligt att inte behöva sitta uppe halva natten och plugga. Vilken fantastisk torsdag. Och en film får ni också, som grädden på moset!
 

Jobba jobba joooobbbaaa

Goddagens på er! 
Dagen idag har jag helhjärtat ägnat åt hemtenta från morgon till kväll. Fick en hemtenta idag som vi bara har 24h att skriva så jag har skrivit så att tangentbordet glöder, och så håller jag på att avsluta en annan tenta med längre deadline så att det är färdiginlämnat och ästoch jag fokusera på uppsatsen, praktiken, flytten, hästen och diverse andra grejer som kräver uppmärksamhet. Puh.
 
Hampus får med andra ord vila idag (jaja jag har dåligt samvete, ni behöver inte skälla på mig), men som plåster på såren så får ni en liten video som Anton tog igår! Blev bara en kort snutt för att stackars Anton höll på att frysa ihjäl och dessutom var det så mörkt så kvalitén blev inte amazing direkt.. Nåväl, upphöjda travbommar på volt och sedan lite galoppjobb stod på schemat igår efter att han vilat i helgen. Lite lätt arbete som ändå är otroligt bra och viktigt för hans koordination. Han tyckte bommarna var väääääldigt svåra att ta sig över och klonkade i dem 99% av gångerna, men det var trots allt hans första försök så han gjorde det bra ändå tycker jag. Det handlar mycket om att få in snitsen på hur, var och när man ska lyfta på fossingarna tror jag :) Duktig skrutt. 
 
Galoppen tar sig mer och mer även om han är en riktig gigant att rida när han galopperar, haha! Tyckte det gick huuuuur fort som helst när jag satt på igår men på filmen ser det ju ut att gå i slow-motion, HAHA!! Därför är det bra med filmer! Framöver blir det till att jobba med ännu mer tryck i galoppen på volterna så att vi kan få lite power i honom så småningom! :) Just nu orkar han liksom inte med sig själv riktigt och då blir det den här lite sävliga galoppen, men jag har börjat fodra upp honom lite mer i kraftfodret så jag hoppas att det och bättre kondition ska göra susen så småningom. Sakta men säkert.. ;)
 

Monday Funday

God morgon! Sitter på jobbet och väntar på veckans första möte. Jobbar halvdag idag och ska sedan vidare till sista seminariet på min retorik-kurs. Har en hemtenta som ska in för av avsluta den kursen också, och den har jag skrivit färdigt under helgen så den ska bara läsas igenom. Ganska tråkig kurs för att vara helt ärlig, med en del intressanta inslag i form av verktyg man får för att förbättra sina tal.

Så fort jag är klar där så ska Anton med mig ut till stallet för att rida en sväng på HampeStampe. eller ja, jag ska rida och han ska filma och bära foder, hehe.. Vi blev megasena hem igår igen så Stampe har vilat 2 dagar. Blir därför ett lätt pass idag, fokus på att han inte får knäppa av i nacken. Har slarvat lite med det för att jag varit nöjd med att han är lätt i handen och söker sig nedåt, så det har blivit en ond cirkel det där. Nu ska den brytas och han ska upp med näsan! Ev. slänger jag in lite travbommar eller liknande också, vi får se. Försöker att rida ganska mkt bommar och liknande med honom bara för att få in bom-vanan på honom och att det inte ska vara konstigt eller läskigt med bommar och småhinder. Det ska vara naturligt liksom.

I fredags gjorde han det riktigt bra och kröp inte in i sin egen bringa alls, hoppas på att det är lika idag även om han vilat. Längtar INTE till att rida utomhus i dagens grådassiga regnväder, men vad ska man göra? Hittar inte till närmaste ridhuset än och det är dessutom svindyrt att rida där så jag håller mig på ridbanan tills det fryser och sen ett tag efter det också, haha. Det finns inga dåliga kläder och det där, ni vet ;)

MÅSTE fixa nya bilder snart. Jag har det i åtanke hela tiden, jag lovar! Så himla svårt att hinna ut till stallet medan den är ljust och DESSUTOM få med sig någon dit bara, ugh.

 
 

Regn o regn...

Goddagens! 
Hann inte skriva något igår för det var fullt upp med målning från morgon till kväll, haha. Men fint blir det! Är klar med all målning nu och har spenderat eftermiddagen med lite plugg. Anton trimmar bort träd ich buskar för allt han är värd och om han hinner ska han ta ner jätteträden som är i vägen för sjöutsikten. Tur att en av oss är händig känner jag..
 
Ska lämna bilen på service om en stund iallafall och sen åker vi via stallet hem till Stockholm och kör vår vanliga söndagsmiddag på en grekisk restaurang som ligger precis vid lägenheten. Lindrar söndagsångesten lite, haha.. 
 
Nästa vecka väntar inget speciellt vad jag vet. Har hemtenta på tisdagen men annars är det ganska lugnt utöver den vanliga vardagsstressen ;) 
 
 

Om att plugga

Det här med att hitta en studieteknik som passar och dessutom ta sig tid att plugga är något som några stycken frågat hur man kan lösa. På universitete ser det helt annorlunda ut i jämföresle med gymnasiet. När man studerar vid ett universitet tar de lärarledda föreläsningarna ochh seminarierna minimalt med tid, och majoriteten av tiden läggs ned på självstudier. Haha. Innan man kommit in i det är det snarare 3 veckor ledighet och 1 vecka totalt panikplugginför tentan. Nedan tänkte jag lista några tips som fungerar för mig, men studieteknik är otroligt individuellt så det är absolut ingen garanti för att det ska fungera för mig.
 
  • Avsätt tid för plugget. Ofta avsätter man ingen särskild tid för att studera utan man låter det falla mellan stolarna lite. Och lets be honest - så roligt är det inte att plugga så kan man hitta på något annat så gör man gärna det. Därför är det för mig väldigt viktigt att avsätta tid för plugget och definiera vad jag ska göra färdigt under dagen. Då blir det lättare att fokusera än om man bara sätter sig ned och sedan inte har en klar bild över vad man faktiskt ska göra. Struktur, helt enkelt.

  • Ta anteckingar på föreläsningarna! Och gör dem FÖR HAND. Jag vet att det är mycket lättare och kanske också bekvämare skriva dem och ha dem på datorn, men när vi skriver saker tar vi in dem bättre än när vi knappar på en telefon eller dator. För mig är detta jättetydligt och det finns studier på det också, har någonting med muskelminne att göra eller något sådant. Det blir iallafall mycket enklare att komma ihåg om ni skriver på gammalt hederligt analogt vis. 

  • Plugga på gamla tentor. På SU lägger de oftast (förutom gamla tentor) upp "bäst skrivna tenta" från föregående år så då kan man titta delvis på hur tentan är utformad och vilken typ av frågor som kommer och delvis på vilka svar som efterfrågas. 

  • Plugga något du tycker är intressant. Det låter kanske självklart men många väljer att läsa något för att de tror att det ser bättre ut på CV:t. Visst, en ingenjörsexamen är bredare än en konstvetarexamen, men vill du jobba som ingenjör? Om inte så är din utbildning ändå "bortkastad", det är lika bra att utbilda sig till något man tycker är spännande och intressant, men såklart ska man också ha framtiden i sikte när man gör sitt val. Jag menar bara att man inte ska ta något som allmänheten tycker är en bra utbildning, utan att man ska välja själv. Man ska ändå spendera några år med det valet man gör och det lägger på sätt och vis grunden för hur arbetslivet kommer att se ut. 

  • Ta seminarierna på allvar. Ofta ser man seminarierna som en jobbig måste-grej eftersom de ofta innefattar tidskrävande inlämningar med lite tuffa deadlines. Men det är av seminarierna man lär sig mest tycker jag. Då får man tillfälle att applicera teorin på diverse frågor etc som kommer upp i inlämningsuppgifterna och man får (om läraren är bra) feedback som gör att förståelsen för ämnet ökar ännu mer samt att man får tillfälle att fråga om och reda ut begrepp som man kanske inte riktigt förstår. 

  • Sammanfatta kapitlen i litteraturen. Jag läser absolut inte hela böckerna, iland har aldrig ens köpt boken till vissa kurser. Men att skumläsa igenom dem och skriva ner de viktigaste poängerna i varje kapitel är ett bra sätt att skaffa sig överblick.

  • Referera till litteraturen på tentan! Lärare älskar när man kan citera och kommer ihåg vem som sa vad, det visar att man kan sin sak och är införstådd i ämnet, så var inte rädd för att referera till vad författaren av kurlitteraturen skirivit :) 
 
 
Ja hörrni, det var mina tips. Jag hoppas att de kan hjälpa någon vilsen student där ute! Inga revolutionerande grejer kanske, men det behöver det ju inte vara så länge det fungerar. Detta fungerar säkert inte för alla, men kanske kan ge en fingervisning iallafall. 
 
 

Hets

Idag blev det så mkt att göra så jag vet inte riktigt var jag ska vägen. En hemtenta, en presentation och en hel hög med jobb har jag kvar att göra ikväll. Och så en tur ut till Hampus såklart. Han blir så föredömligt skött ute i Frösunda, jag bara åker dit, pysslar och rider och så sköter de allt annat och säger till när kraftfodret börjar ta slut. Det är sådan lyx att ha det så när livet ser ut som mitt gör nu! 
 
Hade tänkt åka ut för att skritta honom idag men det är bara inse att jag inte hinner. Skola och jobb går trots allt först eftersom han får mat och kärlek även utan att jag är där. Ibland suger livet men jaja. Hela den här veckan har varit lite av en bergochdalbana och nu börjar jag till råga på allt bli sjuk också. Precis vad jag behöver! :)
 
 
 

Galoppgalopp

Sitter på tåget på väg för att hälsa på Saga och Cleo. Fick sluta jobbet vid lunch idag så passade på att åka ut till Hampus innan Saga för en gångs skull, kommer inte hem förrän vid 21.30 annars. Åker alltså direkt från HameStampe till dem, det är bara två stationer emellan så det är supersmidigt. 
 
Jag och Hampus har iallafall varit ute och galopperat på åkrarna idag! Skulle ju bli ett galopp-pass så vi körde lite lugna intervaller i solskenet på stubbåkrarna. Underbart att hinna med att rida ut! Han skötte sig fantastiskt bra, ligger aldrig på och blir stark när man är ute på de stora fälten, utan ligger och rullar i det tempot man lägger honom i vilket är otroligt skönt. 
 
 
Täcket passade också! FINALLY! Haha! Det absolut dyraste och krångligaste regntäcket någonsin, hahah. Han blev så fin så fin, tycker det är så synd att han ska smutsa ner det där nu :( 
 
 
 

Nästa sneakpeek

Medan jag sitter på jobbet och knegar får ni nästa lilla sneakpeek på sommarstugan, denna gång en del av det fantastiska köket och matplatsen! Vill bara påpeka att allting är rakt och fint, bara panoramaperpektivet på iPhone som får det att se knasigt ut. Alltså aah, längtar som attan tills jag får åka dit i helgen igen (längtar inte så mycket till målningen som ska göras men jaja).
 
 

Fix&Trix

Jobbet hela dagen idag (för en gångs skull, haha) och sedan åkte jag till Strömsbergs gård för att fortsätta krångla med dem om Hampus jäkla täcke, haha. Köpte ju ett jättefint Rhinotäcke till honom i lördags men det var för stort. Eller det satt bra i bogen men det var för långt. Så det var bara för mig att kånka tillbaka det igen och försöka hitta någon bättre lösning. Slutade med ett 100g Amigotäcke som bara måste passa annars går jag i väggen på riktigt, haha... Jag är iallafall mkt nöjd då det är LILA! <3 

Blev ingen provridning idag heller för dagens provryttare har en massa tentor att ta tag i, stackarn. Igår blev dock ett hårdare pass än vad jag egentligen tänkt men ville få igenom det jag höll på med så vi höll nog på i gott och väl 50 min innan jag var nöjd (och Hampus helt slut, haha).  Så det kanske är lika bra att ingen ny ska hoppa upp idag för han lär nog vara lite stel, hehe. Blir en skritt-tur istället och lite lugnare jobb imorgon också. 

Han har kommit in i en period nu då han i framförallt galoppen blir helt överkänslig för handen och springer runt och kröker och böjer på nacken på alla möjliga olika vis, men bakdelen hänger liksom 2m utanför. Och så blir han lite skänkeldöv samtidigt vilket gör det JÄTTESVÅRT att komma åt honom, haha.. men jag ska slänga på ett par sporrar och se om det kan öka effektiviteten. Han är väldigt känslig annars, men just i galoppen när han tycker att det är jobbigt så stänger han av helt och totalknäpper av i nacken. Kul kombo, eller inte.


Operation håll alla bollar i luften

Måndag igen, KUL!! Eller? ;) Sitter på kontoret och skickar iväg lite mail innan jag beger mig mot skolan för seminarier av alla dess olika slag hela dagen. Klämde in 2h här på jobbet innan de börjar kl.9.
 
Efter skolan ska jag ut till Hampus och motionera honom lite. Han skulle ju ha provridits av eventuell medryttare igår men vi hade så enormt mycket kvar att göra i stugan så jag fick ställa in, och med tanke på att jag ombokat 3ggr nu så tror jag hon är ganska less på mig den stackars människan. Livet </3. Men imorgon kommer en annan iallafall, så får vi se hur det fungerar.
 Börjar iallafall bli fint i stugan nu! Altanen är helt färdigoljad och Anton håller nu på att klä in grunden på den så att man inte ser rakt in under. Ni får inga work-in-progress-bilder utan ni får före och efter sen när allting är färdigt, roligare så ju. Vårt mission under helgen var iallafall att städa undan i garaget och källaren samt måla alla väggar där nere vita, det ska nämligen läggas klinker i hela källaren + garaget under kommande veckor. Kommer bli så fint så fint!
 
Svårt att få panoramabilderna bra på iPhone, men här ser ni iaf den ENORMA trädgården sedd från altanen (gräset ska kapas i veckan). Till vänster gäststuga och till höger längre ner mot sjön fiskebod. Ska (förhoppningsvis) kapas en massa träd i helgen också så att sjöutsikten breddas lite och inte skyms av nån jäkla tall, haha. 
 
Idag börjar förhoppningsvis budgivningen på min lägenhet i Avesta också. Vore skönt att bli av med den nu - ett problem mindre liksom. Sen är det ju bara den där lila detaljen med att hinna flytta ur alla grejer också, hehehe.
 
Mycket som händer nu med andra ord, men mycket roligt är det :)
 
 

Sommarplace

Är i stugan denna dag och tänkte dela med mig av lite bilder därifrån så ni får se hur det ser ut! dock har vi inget wi-fi här än så det går knappt sätta ladda upp bilder, hehe. Därför får ni hålla till godo med den här som är tagen igår kväll :)
Det är så mysigt, vill egentligen bara bo här hela tiden. kommer lite mer bilder ikväll när jag är hemma i lägenheten.
 
 
 
 

Full rulle

7 imorse var denna grek uppe och pluggade färdigt nästan allting inför helgen. Lite fix kvar ikväll men utöver det är jag klaaaaaaar. Underbart!! Åkte via Strömsbergsgård och bytte täcket som jag beställde i fel storlek, haha... Bytte dessutom till ett med mer foder i nu när det börjar bli lite kallare. Efter mycket dividerande och diskuterande med deras otroligt tillmötesgående personal la jag beslag på ett Rhino-täcke med 100g foder i - håll i er nu - STORLEK 160!!!!! Hahaha, bamsehäst.. Men det blir perfekt nu tills han klipps iallafall. Har ett splitternytt HW vintertäcke i 400g med hals och allting liggande hemma men det är i stl. 145 så det är väl bara att skrota och köpa ett i stl 155 istället, haha.. Så typiskt!! 
Nu är han iallafall utrustad för ett tag till, lillgrabben. Men ja, hela min täckesgarderob måste bytas ut... Kul tycker jag och plånboken vrider sig redan i ångest... 
 
 

Slut som artist

Sitter och skriver litteratur-recension på litteratur-recension och försöker samtidigt få ordning på ett tal jag ska ha förberett färdigt till på söndag med manus och allt. Tjosan. Ja, det snurrar en del i huvudet kan jag lova, och ja, jag är fruktansvärt uttråkad och stressad denna kalla fredagkväll. Vill bara få allting KLART men det liksom lägger sig nya saker på hög hela tiden. Gah! 
 
Hampus var döfin på nya bettet idag iallafall, klockrent att variera med! Kom på att jag har ju en tjej som provrider honom på söndag och imorgon hinner jag inte ut eftersom jag ska upp till Dalarna, och att då vara ute och racea på en åker idag kändes inte helt rätt. Det blev ett pass på banan istället och idag "hoppade" vi vår första trekombination! 3 sockerbitar stod på rad med 1 steg mellan varje och där skuttade Hampus igenom som om han aldrig gjort annat, som vanligt.
 
Idag fick han dessutom bakskor för första gången! Hovslagaren blev lite orolig när hon fick reda på att han bara var 4 och aldrig haft skor bak förut.. Men Hampus är ju Hampus. Kan ni gissa hur svårt och komplicerat det var på en skala 1-10? Ca -74 skulle jag säga. Han stod och bokstavligt talat SOV medan hon skodde, hahahah.. 
 
 
Utöver detta har jag varit och ridit ut en sväng på en annan fuxkille vid namn Kian som en kompis till mig äger. Hon hade inte tid idag så red ut en sväng på honom och han var så duktig så duktig om än MKT pigg :) Och sen kom jag hem. Och sen har jag pluggat. Och pluggat. Och pluggat. Det tar aldrig sluuuuuuuut.

Kort dag

Har slutat jobbet för idag (var dock på plats 7 imorse) och är på g ut till stallet för att plåstra om Hampus alla småsår och få honom ordentligt skodd. Det blir premiär för bakskor idag också, skönt att ha honom helskodd nu när frosten är på ingång och man förmodligen måste brodda relativt snart. Hoppas att hösten håller sig såhär torr iallafall så man slipper all lera och hemskheter. 
 
Ridmässigt blir det nog galopp på fälten idag. Cardio cardio cardio. Nu ska han bli uthållig minsann!
 
 
Ska sedan vidare till en kompis häst och rida honom också (även han är en fuxvalack, hehe) innan jag beger mig hem för att plugga hela kvällen och förmodligen halva natten också. Imorgonbitti tar jag katten och åker upp till stugan och målar iallafall, längtaaaar!! Vill bara va där hela tiden nu ju :( Ni får en första liten mini-sneakpeek här iallafall, håll till godo ;) 
 
 
 

Testing testing

På väg hem från skolan idag sprang jag in på Hööks och inhandlade förnödenheter i form av stövelstrumpor. Har slängt så mycket iom flytten så till slut hade jag ETT par ridstrumpor som jag tvättat febrilt, haha. De var på extrapris dessutom!! 49 spänn för ett trepack, dvs halva priset. Sjukt bra! 6 nya par strumpor är nu införskaffade och ska svettas ner från och med imorgon. 
 
Utöver det köpte jag även ett rakt bett till Hampus. Har varit sugen på att testa ett tag och de kostade bara 139;- på Hööks så jag tyckte att det var lika bra. Jag har tre stycken olika varianter på tredelade bett just nu (ogillar tvådelade) där ett är roterande med parerstänger och de andra två är olika tjocklek och har fasta resp. lösa ringar. Han är ju så enormt mjuk och känslig i sin mun så jag tänkte att ett rakt bett kan vara schysst att variera med även om precisionen i tygeltagen försvinner lite. Ska bli väldigt spännande att prova iallafall, tror det är ett bra komplement till de andra. 
 
 

Underbart

Hemma igen lite sent om sides och har nyss proppat i mig lite käk som Anton lagat åt mig, gulle (igår kom jag förresten hem till oxfilé, bara sådär). Men ack vad det var värt en sen kväll i stallet idag. Ni vet när hästrackaren bara är så SATANS fin och man rider med sytråd snarare än tyglar och det känns som om man äntligen funnit meningen med livet? Så var Hampus idag. Skulle ju bara rida ett lättare pass så började trava lite på halvlånga tyglar och hästskrället bär sig klockrent ändå. Varv på varv på varv åt bägge håll och kors och tvärs. Frustar och frustar och är hur nöjd som helst. Hade kunnat rida i evigheter, så fantastiskt mjuk och fin var han, underbara Hampus! Kunde inte motstå att galoppera lite eftersom jag VET hur mycket jobb vi har att göra där och varje galoppsprång vi får in i ett ridpass räknas. Pretty much samma visa där, ställde fint inåt på vomyrorna i bägge varv och blev lite i obalans när jag rätade ut. Men alltså. Wow. Kommer leva länge på det där enkla lilla ridpasset, vilken kuse!!! 
 
Har ju inga nya bilder så en utsiktsbild med öron i förgrunden får duga ;) nattinatt!! 
 
 

Mot stallet

Efter en fullspäckad dag (fick igen för att jag var hemma och pluggade halva dagen igår, haha) är jag nu på g ut till Vallentuna för att träffa lilla Saga en stund och hjälpa henne lite och när hon är klar ska jag transportera mig vidare till Hampus för ett lugnt skritt-och-jogg-pass där jag bara tänkte stretcha ut lite muskler som förmodligen fick kämpa lite igår när vi körde cardio. Alltså VILKA ÅKRAR vi har att rida på!!! Den jag var på igår lär ha varit typ 2 hektar ren stubbåker. Helt underbart! Trodde Hampus skulle få ryck när han fick komma ut och galoppera på en så stor öppen yta men han cantrade på hur lugnt och rytmiskt som helst, som om han aldrig gjort annat. Verkade väldigt nöjd med livet men utöver det ingen reaktion alls, haha. Borde inte bli förvånad längre ;) 
 
 
Ikväll blir det dock som sagt lugnare arbete för att lösgöra litegrann och imorgon vilar han för då ska jag och Anton på hemligt uppdrag direkt när jag slutar jobbet ;) 
 
 

I väntan på nytt material

Goddag! 
Denna tisdag till ära slutade jag vid lunch på praktiken och har nu åkt hem för att plugga ett tag. Har så mycket att stå i med skolan och allt just nu så det är guldvärt att de är flexibla så att jag kan få gå hem och plugga när jag har det lugnt med jobb. Eventuellt hinner jag ut till stallet sen innan det blir mörkt så vi kan rida ut en sväng på någon av gärdena och konditionsträna lite. Mycket det det hänger på nu, att han ska orka jobba mer och längre. Och så är det alltid kul att komma ut och racea lite! ;)
 
Min plan är att börja med en del galoppbommar och små gymnastikserier typ 2 dagar i veckan nu framöver så att han stärker sig i galoppen, MYYYYCKET jobb att göra där! 
 
Bjuder på en liten travprint från i förrgår så länge, tills jag har något nytt att komma med :) Det är av denna anledning jag gillar att jobba mycket med bommar. 
 
 

HampeStampe

Igår filmade Anton lite när vi red! SÅ kul att se hur Hampus ser ut från backen nu, jag sitter ju liksom alltid ovanpå. Jag är fullt medveten om att han går lite bakom lod och vi jobbar på det, tidigare gick han med näsan bokstavligt talat i bringan, men nu har han kommit upp lite, och såklart så fortsätter vi jobba åt det hållet. Men å andra sidan tycker jag att det är ganska tydligt att han bär sig rätt så bra och är enormt lätt och mjuk i sin mun (dvs inte ligger på sina bogar) så jag låter honom vara där oc h jobbar honom kortare perioder med att komma upp med näsan tilsl ahn rokar längre och längre. Ja, ni fattar. Han var också extremt stel i sin högra sida igår vilket syns tydligt i vänstergaloppen, men batteriet i le iPhone höll på att dö så jag fick inte med på film hur bra det släppte på slutet. Sen behöver han så mycket mer styrka för att orka med sig själv i galoppen, han är ju så STOR, haha. Men vi jobbar på det! Han är ju trots allt en enorm jättebebis fortfarande :)
 
Tog några skutt också, mest för att hålla hoppminnet fräscht på honom. En liten kombination där han får lite tight men gör det så himla enkelt ändå. Plutt. Ska ändra om hindren på banan så att jag kan komma med mer galopp i anridningarna och ge honom lite schysstare förutsättningar att hoppa ut sig mer över hindren. Men han gör det så lätt ändå, inga överhoppningsfasoner eller något sådant. Bara små skutt liksom, som det ska vara. 
 

Heldag på stan

Goddagens!  
Efter att under gårdagskvällen ÄNTLIGEN ha återförenats med Antonbae som varit borta heeeeela veckan så var vi uppe i ottan imorse för att hjälpa min lilla adept Saga på hennes första tävling. Två felfria och fantastiskt fina rundor gjorde hon och fick med sig två rosetter hem :)
 
 
Sen har vi varit ute på stan heeeela dagen tills nu. Brunch på IKEA och lite diverse shopping. Fick med mig en blus från Filippa K och en fantastiskt fin klänning från Ralph Lauren hem iallafall. Nu är vi på g till Godknowswhere för att kika på en klocka till Anton och sedan ska jag till stallet. Anton hänger på och filmar TJOHO!!!!

Yaaaaaas

Är så glad, så glad!! Glömde skriva det igår men lyckades lägga vantarna på förköpsbiljetter till COLDPLAY nästa sommar på Ullevi!!!! Underbart. Utöver det blir det kanske (förhoppningsvis) Håkan i Oslo med Anton i december också. Roligare att se honom i Göteborg men biljetterna är sopslut/svindyra och så kan det vara roligt att se en ny stad också. 
 
Så roligt!!!!! Konserter<33333
 
 
Nu: tåg från Västerås till Stockholm och sen jobb hela dagen och sen ut till min lilla röda springare och motionera honom. 

Här händer det grejer

Sitter på jobbet och håller på att avsluta lite projekt innan jag ska bege mig till tåget för att åka till Västerås och käka middag med mormor. Ska bjuda ut henne på lite mat tänkte jag, because why not. Anton är ju bortrest och jag orkar i vilket fall som helst ändå inte laga mat (har inte ätit LAGAD mat sen… hm lördags?) .

SÅ ikväll ska jag och mormisen ut och äta. Jobbar som vanligt imorgon och blir kvar i Stockholm denna helg trots att vi får tillträde till sommarstugan imorgon. Skullle gärna åka dit men jag har SÅ mycket plugg att göra.

 

Utöver detta är det lite spännande grejer på g! Har sökt medryttare till Hampus så att han blir riden även när jag inte hinner ut till stallet och hittills hittat två riktigt intressanta kandidater som förhoppningsvis kommer och provrider honom nästa vecka..  Det är verkligen otroligt svårt att hitta någon som är tillräckligt duktig och som jag vågar lite på – inte bara vad gäller ridningen utan när det kommer till utrustning, pyssel, noggranhet och allt sådant också. Hans ben tvättas varje dag, utrustningen MÅSTE smörjas varje dag om jag inte ska få panik osv.. 

 
Men jaja. Så ser det iallafall ut. Under morgondagen ska jag ta mig ut till stallet direkt efter jobbet och kuska runt med min lille röding. Blir nog lite lösgörande och så tar vi en uteritt på lördag när jag ändå hinner ut till stallet medan det är ljust.  Eventuellt kanske Anton kan tänka sig att hänga på och fota också (heheheh). Fint som snus! 

Hands up for Stampeeeee

Världens bästa HampeStampe!!! Sitter på tåget alldeles varm av glädje över hur duktig han var idag, min plutt. Mycket galoppjobb stod på schemat och för en gångs skull så kunde jag följa planen, haha. Han var galet fin redan från start, mycket tack vare alla övergångar och tragglande igår tror jag. SÅ lätt och fin i handen, underbart. 
 
Gjorde lite galoppfattningar och sedan la vi fokus på att orka med några varv inåtställd på volt och sedan räta ut och fortsätta längs med spåret. Det låter väldigt enkelt, men det tyckte inte Hampus kan jag lova, haha. På volterna tycker han att det jobbigt när jag sitter ner vilket med all säkerhet beror på att min sits är som sladdrig överkokt spaghetti för tillfället, men han bär sig ändå bra tycker jag. Med tanke på hur lite han faktiskt är riden och arbetad menar jag.
  På raka spår kommer han upp med huvudet och orkar inte med riktigt, men det har ingen betydelse i mina ögon så länge han är just RAK och inte drar iväg som en ostoppbar ångvält. Han var mjuk och lydig hela passet igenom och jag kunde inte vara gladare! Imorgon hinner jag TYVÄRR inte ut till stallet, hade varit SÅ bra att komma ut och skritta/trava lite i skogen men jaja. 
 
 
Nu sitter jag på tåget på g hem och ska springa in på universitetet på väg hem för att låna lite böcker på biblioteket och sen hem och plugga lite. Kommer leva länge på dagens ridpass, så kul! 
 

Favvisar

Det här är helt klart mina favvisar i hästgarderoben. Equilines chabrak är helt suveräna, de andas bra, håller formen och färgen i tvätt efter tvätt efter tvätt, har suverän passform och är dessutom snygga. Många andra märkesschabrak (RG, AS tex) är mjukare och "sladdrigare" (dock underbara schabrak de också med sina våfflade insidor) vilket gör att de inte håller formen lika bra och inte ligger lika still under sadeln. Equilines schabrak är mer styva i passformen och ligger som en smäck dag ut och dag in. Har två stycken tävlingsset och två hemmaset som jag bara älskar. De här två nedan används flitigt kan jag lova, och trots flertalet tvättar så ser de fortfarande lika fina ut. Kvalité när den är som bäst!
 
 
 

Late night show

Ja så sitter man här igen klockan halv tio och har nyss ätit middag och har en skoluppgift som ska göras innan jag får krypa i säng. Anton är i Värmland ich jobbar hela den här veckan så jag är alldeles alone här i lägenheten tills han kommer hem. Visserligen bra med lite mindre distraheringsmoment i form av pojkvänspussar osv så att jag får plugget överstökat. 
 
Hampus skötte sig prima idag iallafall! Blev ett skritt-och-trav-pass idag på grund av tidsbrist, och han var så duktig! Han börjar sakta men säkert förstå hur man flyttar ut bakdelen för innerskänkeln på böjda spår samt hur man kan rätta sig om någon kroppsdel går lite åt fel håll och matte lägger till ena skänkeln. Plutten, han är så duktig! Imorgon ska jag vara snabbare ut till stallet så att jag hinner göra ett ordentligt galoppjobb också, det är där han behöver jobba mest (jag med, haha..). 
 
 
Imorgon kommer förhoppningsvis lägenheten ut på annons också om jag förstått det hela rätt, woop woop! :D 

Monday

Hej svejs!

Dagens planer är de vanliga, haha.. Men tänkte ändå skriva här för att stilla mitt dåliga bloggsamvete.

Jobb, sedan någon timmes plugg och sedan ska jag bege mig till stallet. Har hittat en parkeringsplats för bilen som kostar en bråkdel av vad övriga parkeringar här i Stockholm kostar så jag ska köra dit bilen ikväll också. Den ligger precis vid stallet så det är ju skönt, eftersom majoriteten av tiden jag kommer använda min lilla räcer är i samband med körning av Hampus, eller efter att jag varit där (tex när vi åker till Dalarna på helgerna åker jag ju först till stallet och sedan vidare upp till Dalarna). Kommer bli superbra, och så skönt att slippa punga ut 600;- I VECKAN för att bara ha bilen STÅENDE. Jag vill bara ha ett hus NU så att jag bara kan parkera framför ytterdörren när jag kommer hem och inte behöver leta parkering i 45 min för att sedan behöva gå 500m till lägenheten OCH betala hutlösa summor samt behöva flytta på bilen varje dag eftersom det är städning osv på alla parkeringar olika dagar. Är så trött på det redan så jag håller på att kräkas. Funderar på om det är värt att bo här 2,5 år till för Mastern pga detta, haha ;) 

 

 

För Hampus står det lite lösgörande på schemat idag. Alla pass är ju utveckling i något led för honom. Den allmänna ridbarheten förbättras självklart för varje pass samtidigt som han lösgörs, stärks och bygger sin väldigt minimala kondition. Det är nästan det som är roligast med unghästar, aha-upplevelserna kommer så ofta under den här perioden och liksom bekräftar att man är på väg åt rätt håll. Nu är jag färdig med den egentligen enda ”plugg-kursen” för i höst så nu kommer det finnas lite mer tid under kvällarna för honom tror och hoppas jag.  

 Kurserna som återstår är en metodkurs inför uppsatsen (som egentligen är som en förberedelse för själva uppsatsen) och sedan är det ju då kandidatuppsatsen som jag ska skriva med min kompis Elin. Vi har smalnat ner vårt ämne till employer branding som vi ska koppla till varumärkesbranding (hur detta ska gå till har vi dock inte riktigt bestämt än, hehe) och ringat in några intressanta företag som vi ska ha som case-studie att analysera. Kommer nog bli kanonbra, det här ämnet är så intressant så jag tror inte det kan bli annat än bra faktiskt. Elin har dessutom skrivit en kandidatuppsats tidigare, så hon har stenkoll på hur det går till vilket känns tryggt för mig som inte har gjort det och dessutom inte hinner gå på alla intro-föreläsningar kring det..

Nu står snabblunch på schemat och sedan ska jag bege mig tillbaka till jobbet för att klara av resten av dagen. 


Operation olja altan

Goddagens! Eller godkväll passar nog bättre..
Har  precis sjunkit ner i stolen i Stockholm efter att ha spenderat precis hela dagen förutom min ngale-timme på morgonen med att olja in altanen i sommarstugan. Tro mig det är inte så enkelt som det låter, damn vad vi har krigat med den där altanen idag! Det är mysigt med stor altan.. MEN.... Och inte hann vi färdigt heller, färgen tog helt slut när vi hade målat heeeela räcket och bara hade halva golvet kvar... Menmen, det blev fantastiskt fint iallafall! Och som tur är så åker Antons pappa dit och penslar på resten imorgon medan vädret fortfarande är bra så att det är helt torrt när oljan läggs på. Blir ruggigt bra när det blir klart tror jag. 
 
Den lilla resterande delen av kvällen ska jag pyssla med en uppgift som ska in ikväll och sedan ladda för jobb imorgon, tjoho!
 
 
 
 

Styling 2.0

Ja men sisådär då! Lägenheten omstylad (blev bannemig bättre den här gången, haha), varit till stugan och kikat och avnjutit fantastiskt middag hemma hos mamsen. Nu ska Anton bara bygga färdigt hennes garderob och sen ska vi bege oss hemåt för en lugn kväll. Imorgon ska jag fixa naglarna på morgonen, sedan ska vi olja in hela mega-altanen i stugan innan det blir för blött/kallt och sedan bär det av ner till Stockholm i vettig tid så att vi 1. Hinner in på Bauhaus och köpa en jacuzzi och 2. Hinner till stallet innan det är kolsvart ute igen.. 
 
Hörs imorgon baes!
 
 
 

Mot Dalarna <3

Febern har äntligen gett med sig och idag beger jag och Anton oss mot Dalarna för att kolla in de sista ändringarna som görs i sommarstugan innan vi får tillträde. Passar på att käka lite middag hos mamam också och stula om hela lägenheten eftersom mäklaren tagit fel på när fotografen skulle komma.. Mer blombuketter och exotiska frukter åt folket!!
 
 
 
Ska se om jag hinner med att fota badrummet vi håller på att installera i stugan. Alltså det är SÅ fint, verkligen ett top-notch badrum i mina ögon. Inget vitt tråkigt kakel där inte, så mycket kan jag säga ;) 

RSS 2.0