Det här med benskydd

Ja hur ska man egentligen göra med det här eviga problemet benskydd? Jag har nog kört alla varianter, och är nog inte mest kinkig i hela världen för att vara helt ärlig. Flisan hade skydd och boots på sig (på frambenen endast) i hagen när hon var broddad, av den anledningen att hon var så enormt klantig och kom in med nya sår och svullnader varje dag innan jag bestämde mig för att börja med det. Annars är jag ganska emot det, tror mest att senor och leder blir överhettade och risken för skavsår och andra åkommor ökar enormt med skydd på. Boots har jag kanske mer förståelse för, men ogillar det ändå. Mina hästar har så långt det är möjligt alltid fått vara hästar ute i hagen.
 
Hästar som är skodda runtom rider jag med skydd runtom, och hästar som är halvskodda har jag oftast bara skydd fram på. Varför? Det kan jag inte svara på helt ärligt, jag har bara gjort så för att jag tycker att det är mest rimligt, haha. Undantaget är Flisan som fick skavsår av skydd bak så hon reds utan förutom i hoppningen. Men annars är det skydd runtom som gäller. Hampus har ridits helt utan skydd några veckor nu pga:
 
1. Hans mugg, vill inte att skydden ska ligga utanpå och skava, och
2. Leran. Antingen är den blöt så man inte får bort den och då sätter jag inte på skydd utanpå eftersom det bara kommer att skava och bli kletigt och äckligt. Eller så har man spolat av leran från benen, och av samma anledning så har jag inte heller skydd utanpå blöta ben.
 
Vid longering och uteritt har jag samma skyddkombination som vid vanlig ridning, och vid promenixer brukar jag inte ha några skydd alls, hästen ska väl kunna gå rakt fram på en grusväg/åker utan att slå sig tänker jag, haha.
 
 
Tror mest att det handlar om att vara lyhörd för hästens individuella behov, men jag tycker inte att man ska ha mer skydd än vad man behöver.
 
 

Better

Goddag!
Strålande nyheter; Hampus ben såg MYCKET bättre ut igår, svullnaden hade gått ner betydligt men han var fortfarande väldigt öm. Tvätt och kylning av ben stod därför på gårdagens schema samt jobb från backen så han fick lite hjärngympa åtminstone. Vi tränade på att flytta undan för tryck, vilket han är väldigt väldigt känslig för och duktig på men fram tills igår hade han inte fattat vad man ska flytta på för kroppsdel när jag trycker på bogen, så det tränade vi på igår. Väldigt simpelt men väldigt bra träning, både för att han får tänka till men också för koordinationen eftersom meningen är att han ska korsa det yttre frambenet framför det inre när han flyttar framdelen. Det blev både tramp på sig själv och en massa andra konstiga sidoförflyttningar innan han förstod poängen, haha. Känns iallafall väldigt skönt att svullnaden är bättre, hoppas att det fortsätter på den vägen.
 
I övrigt väntar en helt vanlig dag. Sjukt tråkigt men sådant är livet. Lever inte the lush life just nu precis, hahaha..
 
 

Sjuk kuse

Hampus har dragit på sig lymfangit i ett ben där han haft mugg under hösten. Så det är promenader, skrittjobb, kylning och spritbandage för hela slanten för honom nu… En vän till mig var ute och kikade och trodde att det kunde ha uppkommit för att jag rakade benen på honom, men jag vet inte, har alltid gjort det på alla mina hästar tidigare och aldrig haft en häst med lymfangit förut. Tråkigt som fasen men om jag ska vara riktigt krass så passar det i alla fall bra att det hände just nu eftersom jag är helt begravd i jobb och uppsatsskrivande för tillfället. Hoppas bara att det försvinner utan att han får feber och ska behöva få penicillin både högt och lågt. Gillar inte alls att behöva ge hästar det så jag hoppas innerligt  att han slipper. Det handlar ju egentligen bara om en inflammation som gått in i kroppen istället för ut ur den så nu när såren är öppna så borde det vara lugnt. Hoppas jag. Jävla mugg.

 

Mot SHS

Styr återigen kosan mot SHS efter att mödosamt ha släpat mig till stallet under dagen. Solen strålade när jag åkte men när jag väl kom fram så vräkte det ner regn och blåste stormvindar. Nöjde oss därför med en inte särskilt givande men lite motionerande tur på banan idag. Så typiskt när jag för en gångs skull hinner ut till stallet när det är ljust.. Lagom till jag kom hem sken solen igen dessutom, kul! Tummen upp för Sverige! Verkligen!
 
Har iaf hämtat ut ett paket innehållande en ny Akton-pad nyss. Hade en tidigare innan jag skaffade min Ogilvypad. Går tillbaka till dem nu, Ogilvyn är superbra men lite för tjock för att ha under sadeln på Hampus. Gillar nästan materialet i Akton bättre också, det är stötdämpande på ett helt annat sätt. 
Den förra jag hade var en modell som var rundad bak och därmed lite nättare. Den nya är helt fyrkantig, hoppas inte det gör någon större skillnad för passformen.
 

Black Friday

Jaha kära vänner, gjorde ni några deals igår? Själv köpte jag mest grejer jag hade tänkt köpa länge men som jag dragit ut på just för att det brukar vara billigare på BF. Mest nödvändiga grejer, som en ny säng till lägenheten i Stockholm och en tvättmaskin till sommarstugan. Inte superroligt men ack så nödvändigt. Någon julklapp slank det med också. Och så ett skoterställ till moi, hehe. 
 
Var på Sweden Horse show en sväng igår också, mest för att gå på mässan utan att behöva bry mig om att hinna in till en massa shower. Vilken otrolig besvikelse alltså, SÅ dåligt utbud! Alla har exakt samma saker till exakt samma priser och EVENTUELLT 10% rabatt. Fruktansvärt besviken.. Det jag mest av allt ville hitta var ett par Eskadronskydd att ha hemma, men det FINNS inte. Finns inte en enda utställare som har ett par vanliga j*vla benskydd, uta det ska vara Zandona eller EQuick eller Veredus som kostar multum och det vill jag överhuvudtaget inte ha som hemmaskydd. Gah. Sjukt störigt. Jag vet ju att Hööks har dem, men de var inte ens där och kunde rädda upp situationen, haha.. 
 
Börjes var räddningen iallafall, hittade ett jättefint showtäcke i tunn microfleece från Kingsland som var nedsatt med 1000;- och en piké till mig själv. Jättebra att ha som svettäcke. Men that's it, haha.. Hade tänkt köpa ett ländtäcke från BoT också men de hade inte en endaste krona rabatt? Utan tvekan den absolut tråkigaste mässa jag varit på. Ska dit idag igen, får se om det blir något mer men jag tippar på att det är färdighandlat för min del.
 
 

Livets alla vändningar

Funderar mycket på var jag är någonstans i livet nu, och om det är där jag faktiskt vill vara. Är på väg att avsluta min utbildning (redan - det har gått så fort!!!) och förhoppningsvis flytta ifrån Stockholm och läsa min master på distans. Har lyckats fortsätta rida under hela tiden vilket jag ska skatta mig lycklig över, men jag har sänkt min nivå så oerhört mycket. Inte kanske på själva ridningen för jag anser mig fortfarande veta ett och annat, men på den kvalitativa fronten. Jag hinner varken träna eller tävla och jag står bara och stampar. Det är så tråkigt när det kommer ikapp mig och sköljer över mig att jag har stått nästintill helt still i 2-3 år och verkligen inte kommit någonvart alls. 
 
Jag tycker absolut att det är roligt att rida som jag gör nu, och jag är inte redo att ge upp det för allt i världen. Men mina mål kommer alltid att mätas i tävlingar. Inte i fantastiska resultat. Bara att kunna tävla, och att göra det på en nivå jag tycker är utmanande och stimulerande. Visst finns det utmaningar i hemmaridningen - men det är på tävling och träning man får det slutgiltiga kvittot på om man lyckats eller ej. Och det är det jag saknar nu tror jag, bekräftelse och kvitton på att det jag gör någonstans fungerar och är korrekt. Och så är det ju så jävla roligt rent ut sagt. Finns inget jag älskar så mycket. Bölar nästan nu när jag tänker på hur mycket jag saknar tävlingslivet.
 
 
 
 
 
 
 
Det är så mycket man vill hinna med  under de här åren så jag vet inte alltid hur jag ska prioritera det för att inte uppleva stress och press av det. Så fort plugget är klart och jag "bara" jobbar i vår (och bedriver lite andra hemliga projekt) så ska jag verkligen ta mig i kragen och organisera upp livet så att jag hinner göra de saker jag vill utan att andra får falla bort. Puh
 
 

Det här med skoning

Det är inte helt enkelt att hitta bra hovslagare hörrni. Speciellt inte här nere i Stockholm. I Dalarna har jag världens bästa hovslagare och har funderat mycket på om jag då och då ska ta med Hampus upp på helgerna för att få honom skodd av den hovslagaren, men det går inte riktigt ihop rent logistiskt tyvärr.

Här nere är hovslagarna otroligt eftertraktade, och jag upplever efter att ha ringt runt och letat en del att de ofta är allt annat än trevliga och inte har ett speciellt bra kundbemötande – de får jobb ändå helt enkelt. Nyligen uttryckte jag missnöje för den som skott Hampus nu när vi flyttat till Stockholm och menade att hon fick sko honom igen men då ville jag se en förbättring. Han är fruktansvärt snett skodd just nu, insidan på skon trycker i princip på strålen på tre av hovarna. Då blev jag helt enkelt ombedd att hitta någon ny för den kritiken kunde hon tydligen inte ta åt sig, haha. Blev helt tagen på sängen faktiskt, aldrig varit med om att någon som utför en tjänst inte kan antingen förklara varför är tjänsten är utförd som den är eller erkänna ett misstag och göra om och göra rätt. Är i lite chock tbh, haha! Men detta är väl iof inte första exemplet på att hästvärlden inte fungerar som resten av omvärlden när det kommer till arbete - på gott och ont.

 
Nu har jag i alla fall fått tag på en som verkar riktigt vettig faktiskt, han är välrenommerad av folk som är otroligt kunniga och som jag litar på. Har hållit på i många år vilket numer är ett krav från min sida efter att ha sett en del inkompetens hos nyutbildade hovisar. Han kommer ut och skor Hampus nästa vecka iallafall och från och med då kommer vi att köra med Razer skor. Har läst på en del om dem och pratat med diverse hovslagare och annat löst folk, och det verkar för mig ofattbart att jag inte hört talas om dem förut. Eller jag har hört om dem, men jag har rättare sagt inte fattat vilken otrolig skillnad det är mellan denna och en vanlig sko.

Razers skor är gjorda i fjäderstål som flexar med hoven på ojämna underlag och gör att strålen och trakterna tar mer av trycket som uppstår i alla former av landningar, vilket den är gjord att göra. Traditionella skor gör ju att hovväggarna tar stryket i landningarna och eftersom hästen inte är gjord för det så ökar belastningen på lederna. När stötarna tas emot av strålen/trakterna behöver inte lederna ta lika mycket stryk eftersom trycket i högre grad fördelas över hoven. Så har jag förstått det. Finns en hel mängd filmer man kan kolla på, och det verkar faktiskt helt otroligt. Är väldigt spänd på att få testa dem i alla fall!

 
 
 Har någon av er någon erfaranhet av Razer?

Bootcamp

Nu ni, är det bestämt. I december åker Hampus iväg på bootcamp hos en av mina största förebilder för att under 2,5 vecka blir drillad i hoppningens och markarbetets ädla konst. Han ska under 18 dagar befinna sig hos ingen mindre än Cornelia Rylén! Cornelia är en ryttare jag tycker är helt fantastisk i både sin hantering och ridning och som jag följt i jag-vet-inte-hur-många år. Många i alla fall. Tycker att är en otroligt inspirerande och på alla sätt helt otrolig ryttare (och skön person, haha) så det är något av en liten dröm att kunna ha Hampus där under tiden som jag är hemma i Dalarna/uppe i fjällen över jul och nyår.  Tror att det kommer att göra sjukt mycket för hans utveckling. Han lär sig så fort så 2,5 vecka kommer han att hinna lära sig väldigt mycket på tror jag.  Ska bli Så roligt att se honom under en annan ryttare och höra vad hon tycker om honom rent generellt. Den 16e december landar han hos henne nere i Norrköping!

 

 

Frustrationen som uppstår...

När man inte riiiiktigt får igenom det man vill i ridpassset. Var tvungen att hinna med ett tåg då jag inte får komma hem senare pga massa plugg att göra så fick avsluta innan jag var riktigt nöjd. Han var otroligt fin genom hela passet och kändes faktiskt inte stel alls (tack BoT!) men hade lite problem i vänstra galoppen där han inte riktigt gick att räta ut och hålla formen lika bra som i höger. Beror mestadels på mig då jag är sned i min rygg och sitter mycket bättre i höger varv, men det var så jäkla nära att släppa för oss båda när jag fick lov att avsluta. Så drygt när jag KÄNNER att jag inte sitter rakt men jag känner inte alls hur jag ska rätta till det. Usch. Suger att vara bunden till tåg när de går så sällan också, GAH. Jaja, får vara glad över att han inte var stel iallafall, och att han var enormt lyhörd och härlig på rakt bett idag!
 
Imorgon vilar han då jag måste göra intervjuer för min uppsats efter jobbet och sen rids han torsdag-söndag eftersom jag blir kvar i Stockholm hela helgen. Finally lite kontinuitet och ridning i dagsljus! 
 

Hopp & skutt

Goddagens!

Det bästa med tisdagar är att när tisdagen är slut så är halva min arbetsvceka redan över, haha. SÅ skönt att ha det i åtanke när man knallar till jobbet. Kom hem från stallet kring 23 igår och skulle duscha och käka efter det, så är lite sliten idag. Hampus var kalasfin igår iallafall, jobbade mycket galopp med två cavalettis på volt och ett litet kontrollhinder. Han har aldrig gjort galoppbommar med mig på förut, men det var i vanlig ordning inga som helst bekymmer. I slutet var han riktigt genomsläpplig och fin, lätt i handen och avspänd genom hela övningen.
 
Jobbade mer i höger varv då jag inte riktigt fick honom runt innerskänkeln där utan han tryckte lite inåt hela tiden. I övrigt tyckte jag dock at han i sluet var väldigt liksidig och fin, plutten. Lite plattare i vänster men det var ändå överomligt. Annars otroligt trevlig att sitta på, skrutten. Ikväll väntar ett lång och låg-pass för honom, han har nog träningsvärk stackaren! Tänker mig att vi kanske försöker hoppa lite mer ordentligt i slutet av veckan, det var länge sedan nu och denna helg är jag kvar i Stockholm hela helgen så det är bäst att passa på.
 
PS. KOLLA MED LJUDET PÅ PÅ SISTA KLIPPET!! Alltså Anton hahahhahaha.
 

Back at it

Måndag igen och livet rullar på som vanligt. Praktik på dagarna och häst/uppsatsskrivning på kvällar och nätter, haha. Jag har mycket på gång nu och väldigt mycket tankar som snurrar runt. Vad ska man egentligen göra när man blir "stor"? Jag börjar allt mer inse att kontorsjobb 8-5 inte är så jag kommer att vilja jobba. Jag trivs mycket bättre med dynamiska tider där jag kan lägga upp dagarna som jag vill, då hinner jag med otroligt mycket mer. Hur man tar med sig det in i arbetslivet vet jag inte riktigt än, men jag börjar komma fram med allt fler idéer och teorier kring hur det skulle kunna se ut. 
 
I övrigt är jag väldigt inne på att jobba med Anton. Han och jag är otroligt bra partners när det kommer till att åstadkomma saker, jag är hjärnan och han är handyman #1 haha. Skämt åsido så har vi en del projekt vi gärna vill sjösätta tillsammans, vilket vi förmodligen också kommer att göra längre fram.
 
Med andra ord: Det är måndag! Hjärnkontoret fungerar, det snurrar på som attan och jag kan inte säga annat än att jag har mycket roligt framför mig. 
 
 

Lite mer av den där sommarstugan...

Glömsk som jag är kom jag precis nu på att ni ju bara sett källaren i sommarstugan på bilderna jag utlovat, hahaha... Här kommer några till!
 
Gardinerna ska klippas till, haha. Fönstren satt lite högre upp i lägenheten...
 
Här är vårt mys-TV-rum som ligger i anslutning till sovrummet på övervåningen. Det är et väldigt litet rum men jag gillar det. Det ökar myskänslan på något vis. Den konstiga stolen till vänster är en massagestol modell advanced as hell som jag fått av min mormor. Den är värd sin vikt i guld för min slitna rygg och jag och Anton slåss om den på helgerna, haha. 
 
 
 
Vi tog bort hyllorna ni ser nedan och satte upp mina otroligt härliga recept-tavlor istället. Tycker det blev himla fint!
 
 
 
Bästa kompisen dagar som dessa. 
 

Filmis

Red ett lite kortare pass i samband med att vi provade ut sadel på Hampus igår. Var väldigt bra att vi gjorde det för då såg vi att panelen behöver byggas upp lite för att sadeln ska ligga bra även utan padd. Han var inte ordentligt genomriden innan igår och då är han alltid lite tråkig i formen och saknar lite action i sin kropp, men det är roligt att han blir mer och ner stabil i formen i galoppen ändå. Han är väldigt känslig vilket märks mer och mer ju mer jag rider, i fel händer tror jag att han kan bli en väldigt stressad individ då det handlar om millimeterrörelser med både hand och vikthjälper. Ser dock detta som endast positivt måste jag säga, vill inte hamna i ett läge där jag sitter på en enorm häst som dessutom är tungrodd åt alla håll och kanter.
 
Tycker man ser det bra nu när jag red utan handskar att jag aldrig egentligen rör händerna, utan alla mindre volter osv sker med skänklarnas och viktens hjälp och mer en vinkling av handen när man vill ställa lite inåt eller räta ut. Otroligt att han blivit så lyhörd trots att han är så lite riden. Så roligt att sitta på en stor häst som är känslig utan att vara stressad, i mina ögon en optimal kombo. 
 

Ny sadel på g

Så var efterträdaren till min fantastiska BD beställd. Svider lite i hjärtat då jag verkligen älskar min sadel, men han behöver en som är något vidare. Kikade noga på hur min nuvarande ligger och det är absolut ingen katastrof, men den trycker lite längs med panelerna bak. Fram är den inga problem (min är extra utskuren fram för att passa hästar med större manke och bogblad). 
 
Det blir iallafall en med samma färgsättning - brun och guld. I början av januari väntas den anlända, så tills dess återstår för mig att kränga iväg min som jag har nu. Bästa (och garanterat snyggaste) sadlarna, kommer dröja läääääänge innan jag byter märke.
 
 
 
 

Dress for the job u want, not the one u have

...Så tänkte jag när jag sent igår kväll åkte ut till stallet för att klippa Hampus, haha ;) Han kan ju se ut som en tävlingshäst även om han inte är en (än) ;)
 
Skulel ju egentligen till ridhus och rida men det strulade till sig av div. anledningar och jag kan inte rida på ridbanan som den ser ut nu. Så egentligen hade jag tänkte stanna hemma, men så kunde jag inte hålla mig borts så jag åkte ut sen igår bara för att klippa honom, haha. Han är ju aldrig rakad förut, så förväntade mig en hel del spänningar. Trodde jag ja. Han stod som ett litet ljus och sov. Såg drogad ut, haha.. Iof hade jag bomull i öronen på honom, så lite fusk var det väl ;) Men ansiktet, magen, mellan öronen - ingenting var något problem. Inte ens minsta lilla osäkerhet eller spänning från hans sida. Helt makalöst vilket underbart psyke den där kusen har alltså. Helt imponerad av honom (igen). Ikväll fortsätter jag med benen också tänkte jag, medan vi ändå håller på. Han är liksom inte "storhäst-hårig" utan mer SHETTISFLUFFFFF så med benen orakade ser han lite ut som en pudel. Tänkte iallafall testa och se vad han tycker om det. Tvivlar på att det framkallar någon reaktion, men vi får se. Därefter tänkte jag iallafall åka till något ridhus om det finns något ledigt, blir sen kväll med andra ord men det är det värt!
 
(OBS, har inte klippt huvudet på honom här ännu, nu är även det klippt. Lämnade det inte såhär fult menar jag ;))
 
Imorgon väntar sadelutprovning för herr'n också, har insett att vare sig jag vill eller ej så är min för trång, jäkla mega-häst...

Gårdagens pass

Ja hörrni, nu har jag nog mött min överman underlagsmässigt. Den j*vla kramsnön är ju VIDRIG. Försökte mig på ett pass på Hampus igår men det var verkligen omöjligt, lyckades skritta och trava några varv innan vi fick ge upp, haha.. Idag ska jag därför bege mig iväg till ridhus (om jag utan större svårighet får in honom i transporten vill säga, haha). Åker iväg till ett i närheten som jag känner väl till isåfall. De har träningar där ikväll men man brukar få rida samtidigt, vilket jag ser som ett ypperligt träningstillfälle för lilleman.
1. Han har aldrig varit i ridhus och
2. Han har iprincip aldrig blivit riden samtidigt som någon annan ridit.
 
Så det vore verkligen väldigt bra för honom på alla plan. Vi får se hur jag gör. Det tar ju en jäkla tid om man ska åka iväg bara och eftersom jag förlitar mig på tågen som går 1gång/timme till och från stallet så är det alltid lite klurigt att få till det bra tidsmässigt. Kan iallafall inte rida utomhus förrän det antingen blir helt bart på marken igen eller blir pudersnö. Suck. Nästa stall jag står i ska ha ridhus punkt slut, haha... Aldrig varit bortskämd med det förut men nu börjar det kännas oumbärligt...
 
 
 
 

Det här med november

Ibland har man sådana där perioder när allting går åt skogen. Har en sådan period just nu (som alltid i november, haha) och det är SÅ tråkigt verkligen. Kommer inte till skott med någonting känns det som, och har noll energi och motivation. Uppsatsen har strulat till sig, börsen är som en begravning att följa den här årstiden och jag kan inte rida på ridbanan pga underlaget och ridhuset närmast är ofta upptaget och i vilket fall som helst är det sjukt dyrt för att rida på halvbra underlag lite halvlångt bort. BLÖÖÖÖÖ.

Behöver få en liten uppsving på något vis, till att börja med tänkte jag proppa i mig lite D-vitamin och utöver det ordnar väl allting upp sig sakta men säkert. Tror och hoppas jag. Tiden har ju en tendens att laga saker, ni vet. Som tur är har jag världens bästa Anton som backar upp mig dagar som dessa i ur och skur och det om något är ju en rejäl ljusglimt i allt detta! Och så kommer snart julbelysningen upp, då blir jag per automatik positivt inställd till life in general, haha.

 

 
 Blev för övrigt inget provbad i jacuzzin i helgen, får vänta till nästa helg istället. Längtaaarrrrrr.

Hehe

En bild säger ju mer än tusen ord.. Så som förklaring på vad vi gjorde igår... Yeah, I'm just gonna leave this here. 
 
 

Dessa helger

Varit fullt upp de senaste dagarna, därav bloggmängden. Tidigare under har vi iallafall raceat runt med snöskotrarna i trädgården på den lilla snö som finns här uppe i Dalarna. SÅ KUL, omg. Förmodligen har vi också försört gräsmattan för evigt, men det var det värt, haha. 
 
  
 
 
Idag ska jag, Anton och mamma på roadtrip iallafall. Vad vi ska göra får ni se senare ikväll eller imorgon. Tro mig, u have NO IDEA vad som komma skall, hahah.. 
 

Right here, right now

Detta håller vi på med just nu. Snart, snart.... 
 
 

New in

Trots att det är en sorgens dag på alla vis så har jag iallafall köpt mig lite glädje i form av drömskydden från Veredus. Hittade dessa begagnade och fick dem till ett superpris, så då tyckte jag att Hampus skulle få dem. Någon gång i framtiden ska han ju trots allt ut och tävla ;) Har suktat efter dem länge, för vem vill inte ha GULDPLÄTERADE skydd liksom????
 
Jag gillar Vento-modellen också även om de är väldigt mycket smalare runt benen än de vanliga Veredusskydden. De jag köpt är stl L men kommer med all säkerhet vara för tighta för Hampus mega-ben. Då får man ta lite vatten på resåren och spänna ut dem ordentligt runt någonting under ca 24h så att resåren töjs ut lite medan den torkar - voíla, skydden passar! Fick köra den varianten både på Tangos Carbon Gel skydd och på Flisans Vento skydd och det gick hur bra som helst. Inväntar spänt deras ankomst!
 
 

Stugis

Tänkte inleda denna brutalt jobbiga morgon med lite stugbilder. Inleder stugbilderna med att visa vad vi åstadkommit med källaren hittills. På bilderna är det inte helt färdigt (var lite ivrig) utan sen de togs har vi även målat över märkena på väggarna som blir efter fogarna i klinkersen och även tvättat av golven så de är helt rena, blir sjukt äckligt av fogmassan(?). På bilden helt nytvättat en gång, och totalt har vi nu tvättat 4 ggr, så ja, ni förstår skillnaden. Första rummet är tvättstuga och sen har vi garaget.
 
 
 
 
Kommer lite mer bilder på alla andra (lite roligare) utrymmen så småningom! Det är dock som sagt inte färdigt än. Framöver ska jag måla alla dörrar och allting vitt och så har jag som sagt målat över märkena på väggen efter fogningen. Men visst är det väl ett schysst garage och tvättrum? 

Där satt den

Yaaaaaaas!! Idag satt allt som en smäck när jag avslutade passet på Hampe. TJOHOOO. Tragglade på med bogen in i skritt och trav och växlade mellan att ha honom inåtställd, rak och utåtställd, med det genomgående kravet ett bogen INTE fick flyta ut utan den skulle vara något innanför (svårt när man ställer utåt, men ja). In vänster varv lossnade han jättefint men i höger nötte jag och nötte och nötte och tyckte aldrig at han kom igenom riktigt.. Vad som är sjukt bra att göra när man hamnar i ett läge där ena varvet är mycket sämre och man sitter och nöter är att avbryta och gå över i andra varvet en stund igen/skritta/göra något annat för att sedan återgå till det svåra, då brukar det kunna ha lossnat. Iallafall, efter 75 varv med samma jobb i höger varv då jag nästan trodde jag skulle dö av tristess så släppte det. FINALLY, haha. 
 
Underlaget utomhus är inte så roligt just nu men jag vågade mig på att galoppera några varv åt bägge håll eftersom galoppen verkligen är kvittot på om han är igenomriden eller ej. Och jodå, även idag hade han små vingar under hovarna och sytrådar i bettet. Underbart!! Så synd att Anton inte kunde vara med och filma då bara, men jaja. Det blir nog fler gånger :D Nu finns det iallafall hopp om livet igen, haha. 


 
 
 
 

En dag i mängden

Idag är en dag liksom alla andra dagar då jag sitter på jobbet med diverse projekt. Börjar få in snitsen på detta nu så det är roligt. Efter jobbet ska jag direkt ut till Hampus för en kort ridtur i snöovädret och därefter ska jag med en bekant till mig som ska kika på en ny kuse och se vad det är för något. Kommer hem seeent ikväll.
 
Hampus var urtrist i ridningen igår, vilket iof inte är så konstigt eftersom ahn inte var riden på 1 vecka.. Markbunden och allmänt stel, tung och tråkig. Men jaja. Gjorde en del övergångar med fokus på att han ska fortsätta i samma form och ah lite driv framförallt när man saktar av eftersom han väldigt lätt dör då. Ingenting fungerade som jag ville men han var åtminstone inte tung i handen, vilket han brukar kunna bli när han vilat. Alltid något I guess, haha..Blir så arg på mig själv för jag glömmer liksom bort att korta tyglarna och lägga fram handen när han kryper in bakom lod så att han inte får stöd där utan får leta stöd i en högre, bättre form. Och när jag inte gör det så blir han såhär. Bakom lod och framtung och skittråkig, haha. Så dåligt av mig, men jaja. Bra med film iallafall så jag ser allting jag gör fel och kan försöka rätta till det nästa ridpass.
 
Om jag hinner ska jag slänga ut lite upphöjda travbommar ikväll så han får lyfta på benen lite också. Går tyvärr inte att galoppera på ridbanan nu när det frusit lite och han är så obalanserad, men trav går finfint. Ska ta mig bort till ridhuset så snart jag kan men vet inte riktigt hur man rider dit än, hehe. Plus att de tar 100 spänn/GÅNG och finns inag terminskort så kommer bli urfattig om jag ska ner dit varje kväll, haha.. jaja, försöker i vilket fall som helst bara att glömma gårdagens pass och se det som att han förhoppningsvis kanske är lite mjukare idag så att vi får en lite trevligare upplevelse.
 
Bjussar på en liten film från tråkigheterna igår iallafall. Jag rider bläa och han är blä och det mesta är blä men jaja. Bryt ihop och kom igen eller vad man nu säger, haha. Det är verkligen katastrof på alla fronter, se och njut alla haters! ;) Tack till världens bästa Anton som stod ute i snöstorm utan vantar och filmade utan ett endaste klagomål iallafall <3333
 

Hej å hå

Goddag! 
3 timmar tog det mig från Dalarna till Stockholm imorse, åkte 05.30 ifrån stugan och var framme ganska precis 08.30... Säger en del om väglaget iom att det vanligtvis tar ca 1h 50min inkl köer... 
 
Idag är jag äntligen åter på praktiken och ska jobba hela dagen. Därefter ska jag hämta ut min stövel som de lagat dragkedjan på och sedan ska jag ta med mig min kära sambo och bege mig ut till stallet där han ska få filma lite i kylan, hehe. Ska även ta tag i alla bilder jag tagit på stugan och redigera och slänga upp dem här under kvällen/morgondagen så att ni får se hur fantastiskt mysigt det är! :) 
 
 
Hampus har longerats lite lätt medan jag varit borta men inget hårdare arbete så jag lär väl få händerna fulla nu antar jag.. Blir klippning för honom denna vecka eller nästa också, spännande att se hur han hanterar det ;) 
 
 

Dålig update

Godmorgon på er och förlåt för min dåliga update!
 
Finns som sagt inget wi-fi här ute och jag har ändå ingen dator med mig så kan ännu inte visa er alla bilder jag tagit på stugan... FRUSTRERANDE. Menmen, den som väntar på något gott... Det största som hänt är väl att jag lite halvspontant köpt en snöskoter den här veckan! Blev ju först kvar uppe i Dalarna pga vädret och väglaget och sen fick jag ingen rid för däckbyte i torsdags och Anton hann inte göra det. Igår var det halvdag på praktiken pga alla Helgona så då fick jag vara kvar här uppe och jobba härifrån istället för att åka ner för en halv dags jobb. Så då tänkte jag iallafall "varför inte köpa en skoter??". Har aldrig kört en snöskoter men det verkar sjukt roligt och jag ville kunna åka med Anton i vinter, så med hans hjälp så valde jag ut en passande som dessutom var väldigt billig.
 
Den är lite mindre och kortare än hans superskoter så den klarar väl inte alltför mycket lössnö, men jag kommer nog främst att köra på led ändå. Och jag tycker den här känns som ett monster att försöka kontrollera, hade inte velat ha en som är ännu en meter längre, haha. Ska bli kul att se hur många nära-dödenupplelser vi hinner med i vinter! 
 
Justja, vi målade lite spontant dit "his" och "hers" på vägen för någon dag sedan. Blev inte så fantastiskt vackert men väldigt roligt :D 
 
 

Snöstorm men jag är glad ändå

Goddag!
Igår var jag med Anton på diverse upptåg i Falun och dit ska vi även idag för att fortsätta. Allt ifrån rättegång (vill bara påpeka att det inte var vi som var åtalade för något, haha) till påskrift av kontrakt har vi hunnit med, och lägenheten är nu såvida inget oväntat händer SÅLD!!! Vi har iprincip flyttat ut alla möbler och nu återstår mest att plocka ur alla skåp med miljoner grejer i och så småningom boka flyttstädning. 
 
Skulle egentligen ha åkt till Stockholm idag men jag hinner inte få på vinterdäcken tror jag och med väglaget och vädret här uppe i Dalarna just nu så tror jag att jag blir kvar en natt till.. Vi sov iallafall i stugan första natten igår och det är så mysigt. Jag älskar varje millimeter av det här hemmet, vill aldrig åka härifrån, hehe.. 
 
Har fotat allting med kameran idag men datorn är inte med och vi har inte fixat wi-fi här än så uppladdning är dessutom nästintill omöjlig.. Men en mobil-bild får ni iallafall som bevis på att vi börjat möblera ;)
 
 
 

RSS 2.0