Det hÀr med benskydd

Ja hur ska man egentligen göra med det hÀr eviga problemet benskydd? Jag har nog kört alla varianter, och Àr nog inte mest kinkig i hela vÀrlden för att vara helt Àrlig. Flisan hade skydd och boots pÄ sig (pÄ frambenen endast) i hagen nÀr hon var broddad, av den anledningen att hon var sÄ enormt klantig och kom in med nya sÄr och svullnader varje dag innan jag bestÀmde mig för att börja med det. Annars Àr jag ganska emot det, tror mest att senor och leder blir överhettade och risken för skavsÄr och andra Äkommor ökar enormt med skydd pÄ. Boots har jag kanske mer förstÄelse för, men ogillar det ÀndÄ. Mina hÀstar har sÄ lÄngt det Àr möjligt alltid fÄtt vara hÀstar ute i hagen.
 
HÀstar som Àr skodda runtom rider jag med skydd runtom, och hÀstar som Àr halvskodda har jag oftast bara skydd fram pÄ. Varför? Det kan jag inte svara pÄ helt Àrligt, jag har bara gjort sÄ för att jag tycker att det Àr mest rimligt, haha. Undantaget Àr Flisan som fick skavsÄr av skydd bak sÄ hon reds utan förutom i hoppningen. Men annars Àr det skydd runtom som gÀller. Hampus har ridits helt utan skydd nÄgra veckor nu pga:
 
1. Hans mugg, vill inte att skydden ska ligga utanpÄ och skava, och
2. Leran. Antingen Àr den blöt sÄ man inte fÄr bort den och dÄ sÀtter jag inte pÄ skydd utanpÄ eftersom det bara kommer att skava och bli kletigt och Àckligt. Eller sÄ har man spolat av leran frÄn benen, och av samma anledning sÄ har jag inte heller skydd utanpÄ blöta ben.
 
Vid longering och uteritt har jag samma skyddkombination som vid vanlig ridning, och vid promenixer brukar jag inte ha nÄgra skydd alls, hÀsten ska vÀl kunna gÄ rakt fram pÄ en grusvÀg/Äker utan att slÄ sig tÀnker jag, haha.
 
 
Tror mest att det handlar om att vara lyhörd för hÀstens individuella behov, men jag tycker inte att man ska ha mer skydd Àn vad man behöver.