Pretty fly

Tjena tjena tjena tjena!! 
Nu håller bloggen igång minsann, om än med ack så ointressanta inlägg.. Men vet ni vad?? Idag kommer Johanna hem till Sverige, vilket betyder att Hampus relativt snart ska bli skånebo.. DET om något ska bli intressant! 
 
Idag har jag och Marcus strosat runt och shoppat samt varit uppe vid Parthenon och vandrat och kollat på ruiner. Han handlade sina sedvanliga Nikes och jag köpte ett par sommarskor. Och så har vi ätit gott såklart. Grekisk mat går inte att jämföra med något annat för att vara helt ärlig, haha.. 
 
 
 
 

Ur askan in i elden

Hej igen! 
Kom på att jag glömde berätta att jag och Anton bokat en resa till Rom nästa vecka!. Först skulle vi till Sälen men sen insåg vi att en långhelg i Rom kostar lika mycket, så då bestämde vi oss för att åka dit istället. Jag älskar kultur och historia så jag ser verkligen fram emot att få komma dit och strosa runt.
 
 

Greklandet

God eftermiddag! 
Som ni förstår så befinner jag mig nu i Greklandet. Det är första gången på runt fem år jag är i Aten med familjen så det är verkligen helt underbart att vara här med dem. Skulle ha skrivit en massa tidsinställda inlägg till er i i onsdags, men det hann jag givetvis inte. Hann däremot köpa ett våffeljärn, utomhusmöbler och boka klipptid vilket också var bra, om än inte lika fördelaktigt för er läsare kanske, haha.. 
 
Idag har vi iallafall turistat, varit på Akropolismuséumet och gått längs med shoppinggatorna här i Aten i timmar. Och ätit fruktansvärt mycket god mat såklart. Ser det som ett misslyckande om jag kommer hem och inte gått upp 2-3 kg ;) 
 
 

Min träningsfilosofi

Fler inlägg som det förra önskades, och eftersom er önskan är min lag så kommer det här. Eller åtminstone en början. Har jobbat och pysslat med annat på fritiden sedan i fredags och därmed inte hunnit med bloggen alls, men blir så glad när jag kikar in och ser att ni tagit er tiden att kommentera någon fint här. :D
 
 Min träningsfilosofi är nog inget jag riktigt kan förklara i bara ett enda inlägg. Det ingår liksom så himla många delar i den, allt ifrån hur man uppfostrar en häst till hur jag tycker den ska tränas osv osv. Men jag tänkte mig att jag kanske kan göra en lite följetong med lite olika delar ur mitt tänk varje gång, så får vi se vart det leder helt enkelt. Det är väldigt taskigt med tid just för tillfället dock då jag åker till Grekland på lördag, och innan dess jobbar jag onsdag- fredag och dagen efter att vi kommer hem från moderlandet så åker jag och Anton till Sälen. Mm, så kan det vara. Men jag ska se om jag kan hinna med att skriva ihop något bra under morgondagen då jag bara jobbar halvdag.. WE SHALL SEE helt enkelt! Imorgon på kvällen ska jag iallafall se BATMAN VS SUPERMAN och inget annat, WOOPWOOP!!!! Väntat i 3 år på den här filmen......
 
 

Liksidig häst

Att få en häst liksidig är lättare sagt än gjort, helt klart. Men att konstant jobba med liksidigheten är ju som vi alla vet enormt viktigt om man ska ha en häst som fungerar väl att styra åt bägge håll. Det handlar egentligen bara om två enkla saker: att vara lyhörd och analytisk. Det handlar om att hela tiden i sin ridning känna av vilket varv som känns emklast i alla övningar man gör, oavsett om det är öppnor, övergångar, galoppombyten eller hörnpasseringar. Jag ställer mig konstant frågan "Vad känns enklast? Höger eller vänster varv? Varför?". Just frågan "varför?" är också otroligt viktig, därför att om man kan svara på den så vet man var svagheten hos hästen sitter (i just den övning, en häst har sällan bara en enda svaghet). Varför flyttar den undan bakdelen sämre i vänster varv? Jo, för att den inte orkar sträcka ut sitt inre bakben ordentligt in/under kroppen (dvs korta muskler i vänster/inre bakben), eller den orkar inte vara rak utan flyter ut med ytterbogen (dvs har den långa muskler i högerbogen). 
 
Det är att vara analytisk som tar en vidare som ryttare. Som gör att man öht har någonting att konstant jobba med. Alla muskler ska vara som ett dragspel i hästen. De ska gå att korta och de ska gå att länga. Är en muskel kort så ska den längas ut och är den lång så ska den kortas, vilket man kan göra på 10 000 olika fungerande sätt. Det viktiga är att man vet det, och att man kan sätta sig in i och förstå när en muskel längs och när den kortas, samt vilka rörelser som har vilken effekt. Liksidigheten är ju faktiskt det man tränar för att uppnå varje dag hos hästen. 
 
 
Utöver det jag redan skrivit så finns det en grundövning som är basal om man ska ha en liksidig häst, och det är rakriktning. När man rakriktar måste hästen jobba lika mycket med båda sidor, vilket gör att den starka sidan bibehåller styrka och den svaga byggs. Så fastna inte på volter bara för att pållen har svårare i ena varvet! Rid rakt!

Nya klor

Var hos Cissi och fick fransarna och klorna tillfixade idag. Skulle ha varit där förra veckan men hon fick förhinder så det blev idag istället. Tur det, för jag höll på att få panik på både naglar och fransar för allt var så långt och slitet. Har hlt ändrat formen på naglarna denna gång, så jag hoppas att jag klarar av det, då de är betydligt längre nu när det är mandelformade istället för väldigt runda, som jag haft tidigare... Time will tell!
 
 
 
 
Är för övrigt ledig idag och sedan jobbar jag fredag - tisdag, uppdelat på Alpha CE och ICA. Jag som skulle vara hel ledig i en månad, slutade med att jag jobbat mer eller mindre heltid istället, haha. Typical moi. 

Homeward bound

Hallå i stugan! Detta måste vara första gången på ca 6 månader som jag skriver här 2 dagar på rad?? Wow. 
   Var som sagt på en intervju för praktik idag och det verkade bra. De lät intresserade av att ha mig där iallafall och jag är väldigt positiv till företaget också. Himla roligt! Har två intervjuer till inbokade och några till företag att höra av mig till innan jag bestämmer mig, men en väldigt bra kandidat är det iallafall. 
   Har även varit hos studievägledaren och fått lite hjälp med ansökningar etc i för hösten då jag bara ska läsa delar av ett kurspaket, och det är inte helt lätt att få till kan jag lova. Pappersarbete till tusen säger jag bara! 
 
Är i vilket fall som helst strax på väg hem och tänkte slänga mig i soffan med currisarna och kika på House of Cards. En löprunda kanske, om det inte är kallt och så för då stannar jag hellre inne :)))) 

Pluggjobb jobbplugg

Goddagens på er!
 
En härligt snabb måndag har jag haft med en drös härliga elever. Det är väl typiskt att när man ska vara ledig så jobbar man istället mer eller mindre heltid, haha.. Just precis nu förbereder jag en gruppuppgift till på fredag då jag och en kollega ensamma ska rodda runt 96 stycken vilsna elever i Avesta på lite olika missions, haha... Blir nog kul! Ska till Stockholm senare ikväll då jag faktiskt ska på en intervju för praktikplats imorgon!!! Är redan hur nervös som helst, har aldrig varit på en riktigt arbetsintervju förut, utan jag har liksom bara glidit in och börjat jobba, ungefär. Det ska bli väldigt spännande iallafall. 
 
Det är lite så det rullar just nu. Praktikplatsletandet är inte enkelt när det inte är kopplat till en skola, av någon anledning. Riktigt störande, då jag behöver en praktikplats lika mycket som övriga trots att jag läser ett mer teoretiskt program. Menmen, någonstans finns det nog någon som vill ha en gratisjobbande halvgrekisk dalmas, haha!
   Kikar om och om igen på schemat framöver och kollar när jag skulle kunna klämma in en hovslagare, till den lille röde också, men när han kan så kan inte jag och vice versa, så vi får väl se om Hampe får några skor iår överhuvudtaget, lol... Mitt dåliga samvete håller ärligt talat på att ta över mitt liv, men det är inte mycket att göra. jobbar jag inte så har jag iallafall inte råd med några nya pjucks till pållen, så jag får ta det som det är helt enkelt. 
 
Hyfsat "liten" häst, hahaha...
 

Allt går åt skogen

Har ni hört talas om Murphys lag? Där står skrivet att "everything that can go wrong - will." Lite så känns mitt liv just nu. Kan inte ens lämna in bilen på service utan att det ska bli en jädra massa komplikationer jämt, urk. Har iallafall bestämt mig för att sko Hampus så snart det bara är möjligt och sedan kommer han att åka ner till Johanna i april någon gång när hon kommit hem från Tyskland och landat lite. För mig är det den absolut bästa lösningen och om jag får vänta någon vecka extra så får det väl vara så då. Är helt övertygad om att hon kommer att göra ett briljant jobb med honom. Den som väntar på något gott..... helt enkelt ;) 
 
On a more positive note så ska jag på en praktikintervju på tisdag. Har börjat se mig omkring efter en PR-byrå som skulle vilja ta sig an mig i kanske 10-12 veckor under hösten, så att jag verkligen kan se vad som krävs i yrket och komma in i arbetsuppgifterna på ett helt annat sätt än vad man gör genom att bara läsa teori. Tyvärr erbjuder inte SU någon som helst praktik på skoltid, så denna blir på heltid utöver mina obligatoriska tillfällen i skolan, samt helt utan ersättning. Ser verkligen enormt mycket fram emot en intervju iallafall. Vore otroligt kul och intressant att skaffa mig lite verklig erfarenhet från jobbet innan man ska börja söka jobb så småningom. Ju mer jag läser om yrket, ju mer övertygad blir jag om att det är det jag vill hålla på med. Men det återstår att se om det går att lösa, då de flesta byråer endast verkar ta emot studenter som gör sin praktik som en del av skolan, och inte vid sidan av studierna. Hm. 
 

Please be seated

Illamåendet håller i allra högsta grad i sig nu under eftermiddagen och kvällen och jag är hyfsat imobiliserad och begränsad till sängställning alternativt halvt hukande gående position för att inte involvera mig i kräk-konster. Nåväl, lyckades åtminstone hämta ut min nya boss-stol som jag beställt från världens bästa EBay. Kostade en bråkdel av vad en kontorsstol (räknat på IKEAS priser) i Sverige kostar, och dessutom är den i kritvitt skinn - hyfsat svårt att få tag på. Är än så länge väldigt nöjd, om jag kunnat plugga mig till A:n och B:n vid köksbordet tidigare så kommer det blir A++++ när man sitter i en sådan här chef-stol! ;) 
 
 
 

In sickness and in health

Tjena mittbena! 
Idag var illamåendet 1000 ggr värre och jag blev hemma från jobbet tyvärr. Man känner sig helt klart dubbelt så kass när man är VIKARIE och blir sjuk, man är liksom där för att man definitivt INTE får bli sjuk eftersom man jobbar åt någon annan som redan fyllt sjukplatsen. Men jaja, det är ju som det är helt enkelt. Har ingen feber eller yrsel idag iallafall, alltid något. Men kan å andra sidan inte göra annat än att ligga ihoprullade i en boll i sängen, haha.. Har åtminstone två aliens som håller mig sällskap. 
 
 
Blev dock ändå en rätt bra dag då jag fick tillbaka min förra tenta som jag trodde jag misslyckats kapitalt med. Visade sig att jag ändå fick ett B!! Inte med enorm marginal visserligen, men ett B är ett B. Så skönt att ha det ur världen så jag slipper gå och oroa mig för omtenta. Extra skönt när jag verkligen var säker på ett F, haha. Tänk så fel man kan ha.
 
Eftersom jag är hemma hela dagen tänkte jag iallafall fila på några lite längre, roligare inlägg. Får se vad jag hittar på. Puss&skram

Sista rycket

Sitter på jobbet och kör sista rycket nu på eftermiddagen. Har mått illa och haft yrsel och frossa och huvudvärk hela dagen, ingen höjdare vill jag lova. Menmen. Snart klar för dagen! Sen återsår bara lite planering inför morgondagen innan jag ska hem och slänga mig på soffan med kissemissarna och kika på lite House of Cards. Det är illafall skönt med att endast a jobb nu, när man kommer hem är man helt färdig för dagen, snarare än att komma hem och behöva sätta sig och plugga X antal timmar. Lyxigt. Hampus får vänta med uppärksamhet till imorgon, så kasst mår jag :( Skönt med pållen på lösdrift så att man slipper oroa sig dagar som dessa. 

 

Lazy days

Vad ska jag säga? Min lediga månad blev inte så ledig, haha.. Jobbar och jobbar och är lite småledig på helgerna, ungefär så. Har inte fått tag på hovslagaren för att slå på Hampus ett par dojjor ännu så vi kör vidare på stallmys och skritt-träning på isbana, haha. Superintressant att blogga om verkligen. Måste dessutom serva bilen nu och med min plånka så blir det lite att man får välja mellan att kunna åka frisk och glad bil eller köpa vinterdäck till pållen med körförbud, hahahaha.. Nejdå riktigt så illa är det inte (ännu). Men än är det långt kvar till lön! ;) Jag vill bara få iväg honom någonstans men har inte hittat något alternativ som jag trivs helt med än, tyvärr. Jaja. 
 
Idag har jag och Antoine kikat på Vasaloppet med katterna i tevesoffan (på säkert avstånd från sådana läskigt hurtiga människor) och han har sovit sig igenom exakt hela dagen, tråkmåns. Utöver det har jag varit ute och sprungit/gått en vända och kollat in ett hus jag vill köpa här i Avesta. Tror hus är min grej alltså, längtar verkligen efter att få ha ett hus att komma hem till, även om min lilla lägenhet är perfektion<3 
 
 

Wow

Jag tror Kingsland slagit något slags rekord i tristess vad gäller deras vårkollektion. Satt och letade lite inspiration i form av härliga vårkläder, men kände bara för att gå och lägga mig och dra täcket över huvudet när jag såg detta. Eventuellt också gå i dvala till sommaren. HUA vilken otroligt färglös och extremt intetsägande kollektion. Betyligt billigare än vanligt dock, om man nu ska se det från den ljusa sidan. Synd att jag hellre skulle frysa ihjäl än att ta på mig något av detta :/  Det känns utdaterat och ionispirerat tycker jag. Hur länge sedan var det inte knallrött/vitt/blått var på tapeten liksom? 3 år? 4? 7? Och blandingen med babyrosa/cerise får mig att rysa. Gör om gör rätt.
 
 

RSS 2.0