Innan ni kliver in i min ICA-butik

[Om ni ej kan läsa sarkasm förelår jag att ni slutar läsa nu. You are härmed warned]
 
Innan ni kliver in på ICA där jag jobbar (eller egentligen alla matbutiker) finns det vissa saker som ni behöver tänka på. Jag har därför sammanställt en lista med punkter som ni som kunder kan följa för att kassapersonalen inte ska behöva bita ihop med öronen ångandes av kvävd ilska. Skriv gärna ut och sätt upp på ytterdörren/lägg i plånboken så att ni kan checka av den!
 
För det första vill jag bara poängtera att oavsett om er IQ överstiger 250 utanför ICAs dörrar så är ni som kunder invalida. ALLA kunder är det. Jag med, trots att jag JOBBAR på ICA så är jag också fullständigt inkompatibel som kund, jag ställer samma urkorkade frågor och tar fel på rabattvara och icke-rabattvara etc etc. Det är fullkomligt hopplöst. Så ni är inte ensamma, finn styrka i det.
 1. DUSCHA
  Tro det eller ej men det är inte en, och inte två kunder om dagen då jag faktiskt håller andan medan jag sitter där med ett påklistrat leende i kassan. Okej om ni nyss tränat och är svettiga, men ingen - INGEN - uppskattar unken gammal svett-/smuts/allmänt-äckel-lukt. Snälla, gör er själva, ert oljebad till hår och alla i er omgivning en tjänst och ta en dusch. En lång en.

 2. KNYT PÅSEN MED ALL FRUKT/GRÖNSAKER/WHATEVER
  ...eller skyll åtminstone inte på mig när dina äpplen leker bowling på bandet och blir mosade av alla andra 62729kg tunga varor som du slängde på efter dem. 

 3. ... BLANDA INTE 83910 OLIKA SORTER I SAMMA PÅSE
  "Men det är ju samma kilopris...." är inte en valid ursäkt. Inte heller "men det är ju äpplen alltihop!". Du kan mycket väl ha rätt, men på ICA gör vi skillnad på äpplen och äpplen förstår ni, annars dyker det up 3 ton Pink Lady medan Jonagold-lådan ekar tom nästa gång vi får leverans och då blir ni återigen förbannade på......*trumvirvel* JA - oss i kassan såklart!!!! Vilket för oss till nästa punkt. 
   
 4. BETE ER SOM FOLK
  Hur dålig din dag än har varit så har ni INGEN - jag repeterar IIIINGEEEEENNNNNN - rätt att skrika och gorma på stackaren som sitter i kassan och tar betalt för dina varor. Hen har garanterat ont i ryggen/axlarna, är hungrig alt. kissnödig och lite ensam alt. sönderstressad pga kunder har alltid bråttom men hen sitter ändå och ler och är trevlig. KAN HEN SÅ KAN DU. MAN UP.

 5. ANVÄND ÖGONEN
  I 99,9999999999% av fallen då jag (and i quote:)"SLÅR IN VARAN FÖR FEL PRIS!!!!!!!" så är det DU, kära kund, som ÅTERIGEN glömt kolla vilket märke rabatten gäller och bara tagit tag i första bästa finaste förpackning och tyckt att det ser bra ut. Let me be clear: LIFE är det som står i det finstilta. Missar du det finstilta så blir du garanterat lurad, oasvett om det handlar om köpeavtal för en 2 miljonersyacht eller en falukorv. Lika bra att lära sig det på ICA innan ni går vidare till några större affärer. 

 6. PENGAR ÄR VÄRDEHANDLINGAR
  Varför jag inte kan ta emot en smutsig, överkörd sönderriven femhundring? "Det är ju fortfarande pengar"? Av samma anledning som du ALDRIG skulle tro att ditt pass skulle fungera på en flygplats om det kom fram helt deformerat och oläsligt. Men det är klart, det är fortfarande ett pass - om än TOTALT ODUGLIGT. KOM IGEEEEEN det är värdehandlingar people jag jävlas inte för att det är kul när ni blir arga (okej jo ibland gör jag det hahahaha).

 7. SÄG ÅT DIN UNGE ATT HÅLLA KÄFTEN
  ... INNAN JAG GÖR DET ÅT DIG. Tro mig, ingen skulle tacka dig mer än vi kassörer om ni var lite arga på era barn och faktiskt vågade TA TAG i dem när de springer runt som hulliganer och skriker så det ringer i hela huvudet och kastar godis och Gud vet vad över hela butiken samt slemmar ner allt. Om ni släpade med dem ut UTAN GODIS skulle jag applådera. For real, more power till arga föräldrar med icke-bortskämda snorungar. All heder till er, mina trumhinnor speciellt är mycket tacksamma.

 8. "En trisslott också!!.. Med vinst...."
  *spyr*
 
 
 
Solklart va? Go now, friend, och återkom som en liten ängel till kund nästa gång du handlar mat!

Världen är så liten

Godkväll på er!

Jag har legat sjuk halva veckan och knappt orkat äta (ni som känner mig vet att mat = life för mig så då förstår ni hur febern varit) så därav har bloggningen uteblivit. Ännu inte fått svar angående Borrelia eller inte Borrelia men hoppas på INTE såklart. 
 
Idag var jag iallafall feberfri och på jobbet i vanlig ordning. Vad som gjorde denna dag lite extra speciell var att jag innan jobbet begav mig ut till en otroligt mysig gård ute i Dalaskogarna för att träna ett för mig helt nytt ekipage. Inte bara var ekipaget fantastiskt duktigt och lyhört, ponnypappan i familjen visade sig jobba med PR!! Och inte nog med det så har han jobbat på firman jag ska praktisera på i höst - vad är chanserna?!! Så himla roligt hur liten världen är ibland alltså, fantastiskt roligt att få prata med någon erfaren inom området som delar intresset för PR och förstår att man kan brinna för en sådan sak. Två böcker har han srivit också, och dessa ska jag hugga tag i så snart jag är klar med min nuvarande skönlitterära tegelstensvariant av bok (hehe).
 
Nu väntar en 12-timmarshelg med pass från 08.00-20.30 fredag, lördag och söndag.. Med det sagt så kryper jag ner och tackar för idag samt hoppas på en feberfri löningshelg ;)
 
 
 

Dörrjävlar

Hej svejs!
Sjuk och arg är jag idag. Som ett bi. Har proppat i mig Ipren och tragglat på med de nya dörrarna som
anlände idag. Jag måste tydligen vara dum i huvudet för jag läser "standardmått" överallt men när dörrhelvetena väl anlänt finns det INGENTING som är standard på dem. Jag vet inte vad byggmänniskor menar med standard men THIS AINT IT iallafall. Blöööööh. Får se om Anton kan komma och rädda situationen eller om jag prompt skickar tillbaka allihop. Urk. 
 
Nu knarkar jag febernedsättande istället och kryper ner framför en film och laddar för lite arbete imorgon till måndag. Hoppas febern ger sig bara. Har glömt skriva här men har ev fått en släng av Borrelia. Som att livet inte sög tillräckligt ändå, haha. 
 
Det hade blivit så bra om bara dörrjäveln gick att stänga...Asdfhjgfssfhgjkljhss
 

Step in the right direction

PluttHampus har idag stått lugnt och snällt med mellanväggen smal istället för bred som annars. WIN!!! Imorgon stänger vi in skrället och ser vad som händer ;) Haha skämt åsido så tar han det verkligen med en klackspark och jag är mer än nöjd med att vi tagit det så lugnt så han känner sig trygg snarare än tvingad. Ridningen ligger lite på hyllan nu tyvärr då prio ett är att han ska bli lastbar och jag hinner inte göra bägge delar på morgonen innan jobbet, och efter jobbet är jag så slut så jag vill bara hem.
 
 
Särskilt dagar som dessa då vi krigar på 12h med totalt 1h rast på hela dagen är jag D Ö D när jag väl får sluta, haha.. Nöjdheten med hur enkelt han gick in idag lever jag dock länge på! Att man kan bli så glad över en så otroligt simpel sak.. Unghästar säger jag bara, haha..  

Saknad

Det finns så mycket som jag saknar. Utöver personer och djur som försvunnit på ett eller annat sätt så saknar jag mest av allt att tävla. Och att kunna rida ordentligt och inte BARA unghästrida. Just nu finns inte alls den tid jag skulle vilja lägga ner på Hampus och det gör mig verkligen frustrerad att det inte går i den takt det skulle kunna gå om jag bara hade tid. Tävlandet saknar jag VERKLIGEN. Men även alla stunder av trim på ridbanan. När hästen förstår alla rörelser man ber den göra men man måste finslipa på att vara PRECIS rak, eller ha bakdelen ännu lite mer innanför, korta galoppen ännu lite mer, göra skänkelvikningen ännu lite tvärare. Sådana saker. DET är det bästa jag vet, utan tvekan.
    Hampus kommer också att hamna där såklart, men iom hans storlek och min bristande tid så tar det ett tag. Det är bara kriga på, och jag njuter av varje sekund i sadeln på min fantastiskt trevliga kuse. Men saknaden finns där ändå - att få sitta och fila på en "riktig" pålle hade varit drömmen för mig just nu, utan tvekan. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tar det launaaaa

Hejsan svejsan på er!
Har inte mycket att komma med då jag lämnade in bilen på lite service idag och därmed är jag bil-lös för tillfället = jag kan inte göra NÅGONTING. Förhoppningsvis är den färdig till imorgon, men pga detta har min dag har varit mycket lugn. Käkat glass med Anton, jagat Pokémons, varit ute och sprungit, städat lite - ja det har helt enkelt vatit väldigt skönt att bara göra igenting. Och så kommer det förbli i två lediga dagar till innan jobbet återgår till sitt vanliga tempo. Hinner inte med så mycket ridning nu tyvärr då en kollega till mig blivit sjukskriven och för att fylla hålet består mina veckor för tillfället av ca 50-60h jobb, haha.. Men det är som det är, Hampus återstår även efter att sommaren är över och iom att jag i nuläget absolut inte har någon plan på att sälja honom så får det helt enkelt bli som det blir. Jag gör det jag kan :) 
 
 

Feels

Om det finns något jag hatar så är det att inte ha sikten klar och veta vilket håll jag är på väg åt. Kan inte längre skylla på puberteten och hormonsvängningar heller, haha. PMS? Velig deluxe? Knäpp? Nobody knows. 
 
 

Lastträning done

Godmorgon! 
Denna morgon spenderade jag och Hampus med frisering och sedan lastträning. Frisering är inte min grej alls då jag inte lärt mig rycka manar utan jag bara kapar av dem med sax. Funkar prima när manen är tunn men med Hampus SHETTISMAN är det värre. Han ser förjävlig ut, hahaha! Men nu är den åtminstone KORT och förjävlig och inte travarman-förjävlig. 
 
Idag var vi ensamma med lastträningen vilket innebär att vi inte riktigt kan komma år problemet - som just nu är att han inte riktigt accepterar att vi stänger dörrarna bakom honom. Han känner sig lite instängd och då backar han ut i en sjudundrande fart istället, lilleskrutt. Idag stod dessutom transporten på ett annat ställe vilket såklart var JÄTTELÄSKIGT, haha.... Spände på repgrimman och SLÄPADE in honom första gången och sen gick han in utan minsta problem. Stängde ena dörren så att det blev smalt (lastar alltid brett annars för att göra det lättare) och han gick in och stod och sov i transporten medan jag fäktades med bromsar. Stängde sen igen båda dörrarna halvt så att det blev en smal genomgång i mitten men så att det fortfarande blev en "stängd" känsla när han väl kommer in ich ser dörrar på båda sidor bakom sig, och inte heller det var något problem. Imorgon kanske jag och mamma kan få igen dörrarna, vi får se! 
   Det absolut viktigaste med Hampus är att man inte kan tvinga honom till någonting för då säger han upp sig direkt. Allting går hur bra som helst med honom bara man låter det ta sin lilla tid och låter honom acklimatisera sig. Det får ta den tid det tar helt enkelt, förr eller senare fungerar det. Duktig liten skrutt! 
 
Nu bär det av mot jobbet till kl. 18 och sen ska jag ut och jaga Pokemon, hahaha... 
 

I NEED to show u this

När jag kom hem nyss så var golvet KLART!!! Och det är såååå fint så ni anar inte, STORT kliv upp från den trötta parketten som legat där sedan 50-talet.. Är så nöjd och glaaaaaad.
 
 
 
 
 
 
 

Sthlm callin'

Goddagens goddagens!
Sitter och fikar på min minirast på jobbet och försöker sammanfatta de senaste två dagarna. Jobbade till 14.00 i fredags och därefter åkte jag och några kompisar till Stockholm på en spontanare och hade det lite mysigt. Lördagen bjöd på två stallvisningar, varav det ena var helt perfekt, så nu har jag och Hampus stallplats från och med september!! 
Utöver detta blev det ett besök på Naturhistoriska Riksmuséet och en middag på Fridays samt någon timmes Pokémon-jagande innan vi åkte hem. Och sen fortsatte vi jaga Pokémon hemma i Avesta. Alltså vi var ute och jagade Pokémon kl 1 på natten i AVESTA (läs: zombiestad) och det var folk överallt som SPRANG runt i klungor och jagade dem. HAHAHA!!! Vilket fenomen det blivit, så kul!! 
 
 
Idag jobbar jag till 18 och sen ska jag hem och kolla om Anton lagt färdigt golvet (hehe) så att jag kan visa er hur FIIIINT det blir!! Beställt nya dörrar till lyan nu också så snart är allting tip-top!! Lagom tills jag ska flytta såklart, men jaja. 

Sjukling

Börjar tära på kroppen att jag sover dåligt och jobbar/stressar mycket tror jag, för nu vaknar jag tätt som oftast upp med sprängande huvudvärk och känner mig döförkyld. Imorse hade jag feber också men det har gått över under dagen. Vill gärna ha stallet avklarat innan jobbet och då blir sömnen lidande eftersom jag är tvärkass på att lägga mig i tid. Blir en vilodag idag och sen är jag förhoppningsvis fit for fight igen. Jobbar fredag och söndag denna vecka och min lediga lördag spenderar jag förmodligen med att kika på lite stall i Stockholm. Hittat framförallt ett som skulle vara suveränt bra om vi får plats där. Spännande spännande!
 
 
 
Men först jobb till 18.00 och sen hem och städa samt lägga lite golv.... Längtar tills jag kan visa er hur fint det blir!!!
 

Betar av

Hej på er!!
 
Betar av ärenden på mina luncher numer eftersom jag jobbar helt omöjliga tider när man ska ha med kontorsmänniskor á 8-17-jobb att göra. Botar samtidigt min prata-i-telefon-fobi och jobbar på att vara lite mindre Svensson-snäll och få min vilja igenom. Tänk vad mycket personlig utveckling det finns inbakat i allt från bilservice-bokningar till stallplatsletande. 
 
Hampus ligger på minus för tillfället då han 3 dagar på rad sprängt staketen och tagit sig ut på fri fot. Tror det beror på att det varit enormt mycket ohyra som stressat honom, även om de har en lösdrift att gå in i. Jaja. Nu är han instängd och på plats iallafall, knasen. Imorse lasttränade vi bara och allt går bra nu utom att stänga dörrarna bakom honom. Det tycker han är DRYGT. Han är inte rädd, han bara ogillar det. Skulle egentligen bara vilja kasta in honom och stänga och låta honom slamra runt där inne tills han inser att det inte är någon fara, men det finns ingen chans i världen att någon är snabb nog med dörrarna och sen lämmen på transporten, hahaha ;) 
   Ridningen går iallafall prima och just nu fokuserar jag (som jag kanske nämnt tidigare) på att få loss honom i sidorna med mycket volter och inåtställning samt börjat introducera utåtställning på böjda spår för honom. Han känns riktigt fin och så fort han är lite jämnare kommer jag lägga på ännu mer rakriktning (vilket vi gör 1 dag i veckan nu). Ska verkligen bli bättre på att uppdatera så att ni kan hänga med mer i hans utveckling. Det har bara varit lite mycket på senaste tiden... 
 
 

Död, dödare... Danais blogg

Hej på er!
Det har varit full sula under föregående vecka då jag jobbar som en tok, lägger nytt golv (fast jag inte har en aning om hur man egentligen lägger golv), rider osv osv. Hittills går allting bra iallafall, men det är mycket att jonglera helt klart. Hampus är fortsatt fin och just nu jobbar jag mycket med lösgjordheten och att han verkligen ska komma runt innerskänkeln på volter. Traven är riktigt bra om än lite oliksidig, och galoppen är på g den också. Sakta men säkert! 
 
Golvet blir nog en riktig fullpott när det är klart tror jag!
 
 

Gaaal1

Hejsan svejsan!
Sitter på jobbet och är helt förstörd efter lördagens festivalbesök. Min dygnsrytm är helt rubbad efter att jag körde hem i lördags natt, haha. Var hemma runt 7 på morgonen och sov till 13.00 = kunde inte somna igår kväll = totalt död idag, haha.. Men SATAN I GATAN vilken dag jag hade igår!!! Såg ALLT jag ville, och vilken stämning alltså! Hardwells spelning var den galnaste jag någonsin varit på. Ni har aldrig sett ett raveparty innan ni varit på en Hardwellspelning alltså, damn vilket ös han bjöd på! 
 
 
Nöjd och glad är jag med andra ord, och väldigt trött, haha. Jobbar till 18 och därefter ska jag ut till stallet en sväng innan jag ska ut och flyga (!!!) med en kompis som har ett litet flygplan. Jag är ju flygrädd deluxe men vafasen - YOLO. 

#VRÅBALLA

Nu ni, är vi på G! Har varit ute i stallet på morgonen och ridit en vända på HampeStampe. Idag gjorde vi bommar i alla färger och former, haha. Nejdå, fokuserade på rakriktning med trav- och galoppbommar vilket är supernyttigt för honom eftersom han är så pass oliksidig. Bommarna gör att steglängden måste  vara lika i bägge varv (at least över bommarna, haha) och därmed tänjer man korta muskler och kortar de långa musklerna. Mycket effektivt även om vi i början mer snubblade över pinnarna på backen i galopp än att faktiskt galoppera över dem. Första gången vi faktiskt tränade på detta uppsuttet så jag är mycket nöjd ändå. Allt sådant här är ju utvecklande för honom både fysiskt och psykiskt. Jag tycker dock att han tar sig an allting på ett väldigt enkelt sätt och han är i vanlig ordning väldigt klok. 
 
Men nu: BRÅVALLA!! Svenska Björnstammen, Alan Walker och HARDWELL here I come!!
 

Work & Rest

Tjohej!
Tänkte skriva några snabba rader här innan jag checkar ut för dagen. Kör en spontanare till Bråvalla imorgon eftersom jag är ledig. Det ska ösregna men det är väl bara att klä på sig. Finns inget dåligt väder osv, ni vet ;) 

Hampus har i vanlig ordning tagit det lite chill efter ett hårdare pass för att låta kroppen återhämta sig. Brukar köra ett eller två lite mer hårda pass (med fokus på olika saker oftast) och sen två återhämtningdagar då vi rider ut eller typ skrittjobbar eller något annat som tar på knoppen snarare än kroppen. Vilan är i mina ögon minst lika viktig som själva träningen, och då inte bara att de får längre vinter- resp. sommarvila utan att vila hela tidedn läggs in som ett kontinuerligt och planerat element i träningen. Tycker att det är ett koncept som fungerar riktigt bra framförallt på yngre hästar som Hampus som aldrig har belastats förut. Har dock samma tänk med alla hästar, men med äldre är alla pass inte lika jobbiga eftersom de är mycket mer grundarbetade. För Hampus är ju ALLT ett styrkepass tills han fått lite mer muskler och dräav krävs (i mina ögon) mer regelbunden återhämtning. 
 
Japp, jag skaaaaa fixa nya bilder. Snart ;)
 

RSS 2.0