BĂ€sta!!

VĂ€rldens bĂ€sta Flisis och Nikkis var felfria i sin debut i 1,20 idag! De har mycket att jobba pĂ„ men ack sĂ„ lĂ„ngt de kommit redan och vilket fint flyt Nikkis hittade i Flisans stora galopp. Är stolt som en tupp! TAck till Ella som filmade ocksĂ„ sĂ„ att jag kunde kika :D
 

Nu pÄgÄr förberedelser för fullt inför Halloween hÀr hemma.. Min lÀgenhet Àr mer mysig Àn kuslig hur mycket jag Àn försöker bloda ner och spöka ut den, men jaja. Happy Halloween folks!
 
 

Spices n' stuff

Goddag!

Förmiddagen har jag Ă€gnat Ă„t att ÄNTLIGEN fĂ„ mina kryddhyllor pĂ„ plats i köket. Haft dem stĂ„endes pĂ„ köksbĂ€nken i evigheter men nu gjorde jag slag i saken och fick upp dem sĂ„ att det slipper vara sĂ„ rörigt och ont om plats. Tycker det Ă€r himla fint att ha kryddorna stĂ„ende framme faktiskt, iallafall om burkarna Ă€r lite halvfina Ă„tminstone. Är supernöjd! 
 
 
 
Nu ska jag ivÀg och kika pÄ Flisan och Nikkis och sen ska jag hem i ilfart och förbereda för HALLOWEEN-fest! Ska spöka ut mig rejÀlt vill jag lova ;) Happy Halloween pÄ er!
 
 

Planer, planer

Planen med Hampus Àr lite svÄr att lÀgga upp tycker jag, dÄ han tar stormsteg framÄt hela tiden trots att jag inte har jÀttemycket tid att lÀgga ner pÄ honom. IgÄr galopperade vi liksom och innan jag hoppade upp pratade jag och Sussi om att mÄlet nu innan hans vintervila Àr att kunan rida honom stadigt i skritt och trav och sÄ kommer galoppen till vÄren. Men han har sÄ enormt lÀtt för sig med allting sÄ jag tvingas liksom lÀgga om planen hela tiden, haha. 
 
Som jag ser det nu sÄ Àr planen att rida honom till mitten/slutet pÄ november och dÀrefter fÄr han vila iprincip hela December. Icke att förglömma Àr ju att han gÄr pÄ lösdrift och det kommer bli jobbigt för honom att motionera med all den dÀr vinterpÀlsen, haha ;) SÄ till slutet pÄ november borde bli lagom tror jag. MÄlet fram till dess Àr att minska pÄ longeringen innan passen Ànnu mer och rida enstaka pass helt utan att ha longerat innan. I ridningen tÀnker jag mig att vi ska ha hunnit skutta över nÄgra minihinder i följd, dvs kunna styra runt nÄgon typ av miniatyrbana i trav/galopp. AlltsÄ typ 20cm, bara för att ha koll pÄ att jag kan styra mellan tvÄ hinderstöd liksom, haha. 
 
 
Jag bryr mig inte det minsta om formen hos honom och inte heller om reglerbarheten mer Àn att kunna göra övergÄngar mellan gÄngarterna just nu. Jag vill att han ska hitta till en naturlig framÄtbjudning i ridningen som jag senare kan anvÀnda nÀr det börjar komma in lite samling pÄ schemat. Men just nu tÀnker jag bara framÄt nÀr jag rider honom och lÄter honom mer Àn gÀrna gÄ i nÄgot högre tempo Àn normalt. Jag vet inte alls om det Àr rÀtt eller fel eftersom jag aldrig gjort nÄgot sÄdant hÀr förut men det kÀnns rÀtt iallafall. FramÄtbjudning Àr ju nÄgot av det viktigaste vi har i hÀstarna tycker jag och det vore synd att plocka bort den nÀr han har sÄ fin bjudning. Litar dessutom mer eller mindre helt pÄ honom och har inga problem med att lÄta honom trava/galoppera framÄt eftersom han Àr sÄ löjligt snÀll. Fina, fina lillskrutten.