Lycka på bild

Här är lite bilder från idag! Snacka om lycklig tjej, haha. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att min lilla hispiga tittiga häst skulle gå in och gör en sådan kanonrunda i en så svår 1,30. Bästa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glader choklader

Nu är vi hemma, allt är urpackat, Flisan är stretchad, linimentad, matad med 2kg godis och jag har precis kommit ur duschen och tänkte bjuda er på lite film såhär på söndag kväll.
 
Innan ni ser den så tänkte jag bara klargöra att jag är mycket väl medveten om att jag inte direkt gör en stilritt, haha! Men man tar ju de framåtlägen man får i en A:0, och jag hade bestämt mig för att idag skulle jag satsa för en gångs skull ;) Var längesedan jag verkligen gasade nu, typ 2012? Anyhow. När man rider fort förlorar sprången kvalitet, det är väl knappast en nyhet. Men idag var snabbt och felfritt målet, och det uppnådde vi med råge! Är ändå nöjd med att jag vågade rida framåt och ta framåtlägena vi fick, jag brukar annars kunna vara lite feg och vänta på nästa läge.
   Tycker Flisan sköter sig heeelt exemplariskt också för att vara ärlig, med på noterna och tar eget ansvar i 6a-b där vi kommer in aaaaaaalldeles för stort men hon backade av klockrent bra där själv samt var superkvick i tassarna. Hoppar av 2m ifrån största oxern på banan (nr 5) som om det vore en söndagspromenad. Så jäkla bra helt enkelt, vilken liten krigare! <3
 
 
Jag är stolt som en tupp och ööööverlycklig över min otroliga lilla häst! 

Överlycklig

Världens bästa Flisa!! Går in och är felfri och superdupersnabb idag trots någon miss från piloten. Red inte så vackert men vi kämpade tillsammans idag hon och jag. Det vackra kommer senare ;)
 
Men alltså OMG så bra hon skötte sig, grinade som ett litet barn av lycka när jag kom ut från banan. Kom kort in i första kombinationen som var oxer-räcke och det löste hon utan problem. Hon bara bjuder till liksom. Lång som en måndag in på andra kombinationen och då var hon så himla klok - studsade till när jag halvskrek PTROOOOOO över a-hindret och hoppade strålande ut. Nemas problemas. Såg inte ens svårt ut.  Så himla klok är hon. Jag är så stolt att jag spricker. Världens allra bästa Flisan, vilken fin liten kämpe till häst jag har <3 Hemresan går lätt vill jag lova!
 
 

Sovdags

Så var det sovdags! Jag och Pont tog en "liten" siesta på 3,5 timme tidigare idag så jag kan ärligt säga att jag inte känner mig direkt supertrött, haha. 
 
Vi var iallafall ut till stallet en sväng för en stund sedan och gick med Flisan, stretchade henne ytterligare en gång, mockade, putsade lite på henne och såg till så hon hade allt hon behövde inför natten :) Gosehäst, ska bli kul att se vad morgondagen har att bjuda på! Var snabbast i grunden idag iaf, tjoho ;) 
 
 

Kort dag!

Jahapp, på väg hem och klockan är knappt 10, haha.. En riktig skitrivning i grunden blev dagens resultat! Återigen på grund av att hon fokuserade på annat än hindren och därför fick jag inget stöd i handen ur svängen så det var egentligen inget konstigt att hon inte vågade gå av. Sånt som händer med en orutinerad höst helt enkelt. Inget att säga om saken egentligen utan det är bara att gå på't igen liksom :)
Men det var en riktigt bra rutinrunda för henne ändå och hon var helt stencool med VIP-tält, vattengravar, spektakulära hinder osv. Något jag aldrig trodde skulle hända, haha. Sprången var riktigt fina och hade en fin rytm. Dock blev det ingen film pga hällregnet, menmen!
Hade lust att efteranmäla till 1,30 men eftersom hon tävlade förra helgen motstod jag frestelsen ;) Nya tag imorgon igen helt enkelt då det är 1,30 och vår specialitet A:0! :D 
 
 
För övrigt: FYFAAAAAAN VAD JAG ÄR TRÖTT PÅ DET HÄR JÄVLA HELVETES SKITREGNET HELA TIDEN!!!!
 

06.17

Godmorgon!
05.30 ringde klockan och nu är vi på G till stallet. Fyfaaaaan vad drygt det är att hoppa första klassen, haha! Startar som nr 17 eller något iallafall så har åtminstone någon att kolla på innan jag ska in och rida. Vi hörs senare :D
 
 
 

On our way

Nu är vi på g mot NHS och två klasser i helgen. 1,20 imorgon och 1,30 på söndag - första klassen båda dagar :/// Och vi bor hos vänner ca 1h bort, så det lär bli TIIIIDIGA morgnar, hahaha. 
 
Ser fram emot helgen iallafall, ska bli himla härligt att tävla på fantastiska Åby igen! Var nog 3 år sedan vi var där nu. Ska bli spännande att se hur Flisan reagerar på en mer arenaliknande bana :) 
 
 

Älskade underbara fina Flisan

Finaste finaste Flismaskinen!! Blir så glad av att se hur hennes teknik utvecklas hela riden. Hon kanske inte är en perfekt natubegåvning som får allt gratis med teknik, ryggverkan osv, men hon är min lilla krigare ändå. Hennes inställning är så himla guld värd och jag skulle inte byta bort henne mot någonting någonsin. Bästa lilla häst.
 
 
 
Nu: packning inför två dagar på NHS!

Har härmed F på JÖKen

Godmorgon!
Idag var dagen då jag skulle tentapluggat rejält i några timmar innan vi skulle iväg. Lagomt långt innan själva tentan för att jag ska hinna smälta allting innan tentan och jag var rät taggad på att verkligen ösa några timmar idag. Istället var jag korkad nog att tacka ja till jobb sent igår kväll när jag var trött och mamma ringde och sa att hon var sjuk. Så jag jobbar 8-12 och sen är det bara rejsa hem och packa alla mina saker innan Flisan ska tvättas, trimmas osv osv. Great! Vilket riktigt jävla genidrag Dajjan! 
Jaja vad gör man inte för mamsi. 
 
Random bild jag gillar bara.
 

Kvällens

Det blev lite galoppbommar ikväll med My nu när hon ÄNTLIGEN är hemma från Egypten igen. Satte upp en liten bana som vi galopperade runt. Varierade med 6 eller 7 steg på 19m samt 4 steg på 13 - inte illa för Flisan iallafall! Nu ska det bli lite mer tryck i henne bara så att galoppen blir med lite mer power även när man kortar henne. Kändes enkelt iallafall och behövde inte jobba mycket alls för att korta henne, vilket var fallet tidigare (då "kort galopp" inte ens var i närheten av att existera i Flisans register, haha). Hon var också väldigt duktig på att vara rak genom alla övningar och bibehålla samma galopp över bommarna också, vilket även det varit probleatiskt förut. kort sagt kändes det skitbra! :D
 
Ni får en liten film också! :) 
 

Vad ska stå i en annons?

Ja hörrni det här är ju ett ämne man kan diskutera i oändlighet. Hur ärlig ska man egentligen vara i en annons?  Och vad ska man inte skriva öht? Tänkte skriva några rader om vad jag personligen tycker. Utgår från hopphästar då jag är lite mer haj på dem, haha ;)
 
Till att börja med så handlar ju annonsering av hästar precis som helt vanlig marknadsföring att först och främst locka in läsare att läsa om din produkt (eller i detta fall: häst). Det gör man INTE med en bild tagen med mobilkamera i motljus och spöregn med en ful grimma ur en konstig vinkel ute i hagen. ANSTRÄNG er lite folket!! Har du inga bra bilder så fixa det. Jag vill gärna se hoppbilder så att man får ett hum om hur hästen hoppar. Och om den har gått Falsterbo så betyder det inte att MAN SKA ta bilder därifrån så att man ser arenan osv, utan ta en bild där hästen hoppar väl. 
 
Filmer tycker jag är oerhört viktigt att kunna se tycker jag, och annonser som är utan filmer eller länkar till dem blir snabbt ointressanta för mig för att vara ärlig. Här gäller lite samma sak som med bilder. Även om hästen gått 1,40 med 8 fel (vilket ju är ett hyfsat bra resulat beroende på ekipagets rutin, ryttaren, ålder på häst osv) så ger det ett bättre intryck att lägga ut en felfri runda, även om hindren är 10cm lägre. har ryttaren dock lagt en volt och man är felfri på hinder kan jag tycka att det är okej ändå. Men felfritt på hinder går före höjden alla gånger för mig. 
 
Till exempel lade vi ut denna som försäljningsfilm på Pepsi. 0 fel på hinder men en volt. Hennes MsvA-debut :)
 
 
Och så till texten då! Ålder, stam mankhöjd är ju givet tycker jag. Gärna också reslutat på mödernets sida då det ofta glöm bort i dagens avel. Namn på hästen tycker jag personligen att man skriver ut om man inte har något att dölja resultatmässigt. Om man är noga med att man först vill ha kontakt för att se vad det är för mäniskor som är intresserade kanske man inte gör det, men det beror lite på hur man är som säljare. Pris tycker jag också är en självklarhet att skriva ut, så att en köpare vet vad de ger sig in på. Skriver inte annonsören ut priset är förmodligen hästen dyrare än vad vi medelSvensson har råd med ;) Dock kan jag även här tänka mig undantag, till exempel vi bloggare som ändå har HYFSAT med läsare (kanske 600/dag och uppåt). Man kanske inte vill ha en så himla stor diskussion om varför man la ut för det priset, vad man ser för kvalitéer i hästen för dom pengarna, varför vi vill ha så mycket (eller lite) osv osv.  Men som huvudregel gäller för mig att priset SKA stå. 
Tycker även att man skriver ut var hästen ligger ubildningsmässigt i markarbetet samt lite hur den är att rida. Tex storgalopperad, lätt att vända, kräver lugn ryttare eller ryttare med mjuk hand osv. Så att man som köpare kan få en uppfattning om det är en häst för mig eller inte redan när man läser annonsen. 
 
Vad som däremot INTE behöver stå är att man legat vaken i flera veckor innan man kommit fram till det hjärtskärande beslutet att sälja sin vackraste ögonsten. Man skriver att den säljs pga studier, eller pga av utlandsflytt osv, punkt slut. En köpare vill inte veta hur fäst du är vid hästen. I mina ögon behöver man heller inte skriva om hästen har "skönhetsfel" (missförstå mig rätt) som gallor, överben osv (om de inte är betydande art eller storlek) då det är väldigt individuellt hur man ser på sådant. 

 
Avslutningsvis kan man väl säga att det är lite sunt förnuft gäller. Jag tycker att annonsen ska vara lite "opersonlig" just för att föräenkla för spekulanter. Skriv i enkla meningar och korta ner så mycket det går (ingen orkar läsa en bibel). Var ärlig men inte dumdristig - det gör inget om hästen har fått regnskållor som ettåring eller har lite vita hår på benen efter skavsår, eller om den måste smörjas med vaselin i mungiporna. Se det från ett stort perpektiv och försök göra din annons trevlig för spekulanten att se på och läsa (styckeindelning osv är också viktigt tycker jag!), och framhäv hästens starka sidor. 

Bedhead

Gooooodmorgon!
Tog mig en liten sovmorgon idag efter att ha sovit urkasst och sedan gått upp vid 7 och skjutsat Pont till jobbet. Har lite dåligt samvete för det nu när klockan blev så mycket och jag inte har fått ett skit gjort än, men det är sånt man får tåla ibland. Skönt att få sova tills kroppen vaknar av sig själv iallafall. 
 
På schemat idag står TENTAPLUGG med stora röda bokstäver (skrivet i blod I guess, för att jag ska inse allvaret någon gång) högst upp och därefter står sanering av lägenheten och sedan trimpass på Flisan. Tänkte lägga ut lite bommar och rida på lite olika antal språg emellan. Var länge sedan jag gjorde det nu, ska bli bättre på att lägga upp planen för henne med lite mer mångsidigt arbete i veckorna. Dock har det varit lite undantagsveckor nu iom att det har varit en hel del tävlande nu i maj. Kommer upp ett inlägg om det så småningom! 
 
Måste sätta fart nu hörrni, men vi höres :*
 
 
 

BoT <333

Tror inte att min kärlek till Back on Tracks produkter passerat obemärkt förbi va? Ren magi är det, vilka fantastiska grejer verkligen. Påskyndar läkning och raderar svullnader på väldigt kort tid, jag tycker alla deras produkter är värda sin vikt i guld!  Hämtade ju Flisans nya täcke här i Sthlm idag och det känns som en lättnad och trygghet att kunna lägga på henne det efter hårda pass, under längre resor och på nätterna när vi är på meeting. Jag har 200% tillit till att produkterna fungerar och högt på önskelistan står nu lite grejer till min trasiga nacke och rygg. 
 
Valde att slänga ut några hundringar extra för ett nättäcke istället för fleece då det ju går att använda året om medan man blir lite begränsad med ett i fleece. Så småningom kanske jag införskaffar en halsdel till det också men det är ingen prioritet. Är så nöjd med detta köp! Väntar bara på att transportpaddarna ska anlända nu så är hon ekiperad och klar min pärla. Eller klar lär hon förresten aldrig bli, men lite mer välutrustad iallafall ;)
 
 

Full fart

Något tentapluggande har det ännu inte hunnits med idag, och det lär det nog inte göra heller. Blä. Det har gått i ett från att jag vaknade tills nu när jag sitter på tåget mot Sthlm för att hämta hem min lagbok som jag lämpligt nog glömde där i måndags. Bra timing måste jag säga! 
 
Började iaf med att släppa ut hästar, mocka osv. Som tur är har Flisan vilodag idag för annars vet i katten hur jag hade hunnit, haha. Kom hem och bokade veterinärtid för lilla Tisse som har fått någon extrem allergisk reaktion och sen for jag iväg för att fixa naglarna. De blev sååå fina! Efter detta  var jag med Tisse till veterinären där de skrev ut Kortison i pillerform till henne. Hur jag ska få i henne det återstår att se men det löser sig säkert.. Därefter var jag vuxen en stund och betalade + sorterade lite räkningar, tycker alltid så himla skönt när man fått det gjort! När det var avklarad åt jag frukost (!!!) och åkte till tåget, stannade på vägen och tog ut pengar till täcket jag ska köpa åt Flisan i Sthlm nu när jag ändå är där. Klart hon ska ha ett BoT-täcke liksom! 
 
Ja, utöver det har jag faktiskt inte hunnit så värst mycket. Det har liksom rullat på. Från och med imorgon är det tentaplugg deluxe som gäller hela vägen fram till onsdag nästa vecka.. Veckan innan tenta är alltid hemsk, usch. Men det ör väl bara köra på I guess, så jag får den avklarad! 
 
Game of Thrones fans will get this.
 

Löshoppning

Godmorgon!
Är på väg ut till stallet men tänkte dela med mig av detta först! Lite bilder + film på Hampus från igår. Han var lite dryg så vi hoppade inte alls högt utan bara enkelt så att han fick rulla över några gånger och komma in i det hela litegrann. Tycker han visar på en bra teknik trots att han var väldigt spänd. Han går ju liksom bara och käkar hela dagarna så spänsten är ju inte på topp direkt, haha ;) Men det blir nog bra så småningom!!
 
Ser ni hur STOR han är?! Jag är liksom 1,67... :(((
 
 
 
 
 
 

Real Techniques procrastination

Fick hem mina nya borstar från Real Techniques + mitt Anastasia Contour Kit igår! Tänkte att om jag har dyra grejer så kanske jag automatiskt blir bättre på att sminka mig?! Totalsuger nämligen på att "forma" mitt fyrkantiga ansikte (suger faktiskt på allt som har med smink att göra, haha) och allt vad man nu ska göra så jag tänkte att med detta + en Youtubetutorial borde göra susen. PLING och så är man modell liksom. 
 
Vi älskar webcamkvalité eller hur? Tänker INTE ta selfies med systemkameran såaaaattte ni får hålla till godo med denna ;))) JAG VET att man inte ser ett skit av konturer etc men jag tänkte iaf bjuda på en bild på mig själv utan hjälm så BE NICE haha. Det där är min dåliga ögonbrynsida btw, lyckas ALDRIG på den lika bra som den högra (spegelvänd bild). Blaaarrgh.  
 
 
 
Tyvärr var jag dum nog att fota EFTER att jag testat spackla på mig hela kitet så därav är borstarna i en lite fin brungrå nyans, haha. Menmen, såhär ser de iallafall ut! Fick varje kit i en liten händig transportväska också, superpraktiskt :D
 
 
 

Duktiga kusaaaarrrr

Hej igen på er!

Flismaskinen har fått sig en lång skritt-och-trav-tur som vi avslutade med att klättra i en mördarbacke 2 ggr. Jag lovar er att det är runt 45-50 graders lutning is lutet, satan vad det går uppför alltså! Flisan (som ju ändå har ganska bra kondition) svettades och flåsade som ett ånglok efter två gånger, haha. Nyttigt iallafall! 
 
Mikey fick gå ett pass på banan. Mycket övergångar och lösgörande på små volter då han är stel i yttersidorna och saknar lite gummisnoddskänsla i kroppen. Väldigt fin var han, specieltl med tanke på att jag knappt ridit honom nu under tiden My varit borta, och inte känner honom så bra! :) 
 
Ni får en liten film på Flisan när hon går och piper. Hon gör alltid såhär när hon är avspänd och är på väg att frusta. Ibland piper hon bara någon sekund, och ibland låter det såhär, haha..
 
 
Nu blir det lunch för min del! Höööörs!

Morgonmys

Goddag! 
Hoppas ni sovit gott? Det har jag iallafall, försov mig till och med, haha... Är i stallet nu iallafall och ska spendera förmiddagen här med att skritta ut Flisan, rida Mikey en sväng, mocka och putsa av grejerna jag inte hann med igår :) 
Ikväll ska Hampus löshoppas, var nog ett helt år sedan sist nu tror jag så det ska bli spännande att se hur tjockisen sköter sig! Och ja, utöver det är det tentapluggs-mode som gäller nu.. Blöäh.. 
 
 
 

Myspass

Chacha bloggisch!

Nyss hemkommen efter ett lugnt lång-och-låg-pass på Flisan. Det var lite stelt idag kände man, men släppte fort måste jag ändå säga. Red nog inte mer än kanske 15-20 min idag. Bara lite lugn men aktiv stretching för musklerna liksom. Hann inte rida Mikey tyvärr men det blir desto mer jobb med honom imorgon helt enkelt :)
 
Har hittat ett begagnat BoT-nättäcke till primadonnan också som blir hennes på onsdag, och även 4 st BoT-transportpaddar har införskaffats på begagnad väg och är på väg hit. Sedan är hon färdigekiperad vad gäller den biten iallafall! :) En riktig prinsessa ska ha bra grejer, så är det bara! :D Känner mig trygg med att använda BoT's produkter och vet säkert hur bra effekt de ger, skulle ha mängder av grejer till mig själv också om jag hade råd, men det får kanske bli efter att jag jobbat i sommar lite. Först och främst Flismaskinen <3
 
 
 Har dock inte fattat varför de sytt ihop bogvecket sådär- någon som vet? Det tappar ju liksom sin funktion när det ser ut sådär? Haha..
 

Nytt objektiv

Justja! Har glömt tala om vad det blev för objektiv till slut! Ett Nikkor 55-300mm föll valet på efter mycket om och men och kanske. Har läst recensioner tills jag spytt, haha. Men detta verkar vara ett trevligt allroundobjektiv där man får hyfsat mycket för pengarna.
 
 
Förhoppningsvis dyker det upp under nästa vecka :)
 

Ny vecka

Godmorgon!
Knappt har man hunnit hem innan man ska iväg igen. Denna vecka påbörjar jag på ett tåg till Sthlm och avslutar i Norrköping på NHS.
 
Sitter alltså just nu på tåget mot allas vår hufvudstad för ett seminarium. Hade egentligen tänkt hoppa över det men sedan framkom att vi skulle gå igenom lite gamla tentor och eftersom tentan är nästa vecka tänkte jag att det kan vara himla bra. Herregud det är bara en vecka kvar tills jag får ledigt (eller ja, tills jag börjar jobba, tekniskt sett). Gud vad tiden går FORT!! 
 
Är fortsatt nöjd med Flisan iallafall. Nu när jag sovit på saken inser jag att missen igår inte är en katastrof även om det var säkert 5 år sedan eller mer som jag kraschade sådär. Det händer liksom inte i min värld, hahah. Men som sagt, miss i protokollet av oss båda I guess! Men med så många fina språng i helgen så gör det inte så mycket :) 
 
 
 
 
 
 
 

Filmisch

Ger alla som tycker att Flisan inte är klar för 1,30 lite andrum och en känsla av att ha rätt iom denna film, haha. Men det är skönt att kuna göra någon lite sadeglad om inte annat ;D
 
Jag har sutit halva vägen hem och kollat och kollat i slowmotion på allting. Vägen, tempot, att hon var framme för skänkeln - allt! Pausat, spelat om, pausat i varenda frame på filmen och jag förstår fortfarande inte vad som hände. Det blev en miss i kommunikationen helt enkelt, och det är ju såklart himla tråkigt då hon trots att hon blev väldigt spänd var fin resten av banan. Men det är sådant som händer. Bara att analysera och move on liksom :)
 
(Hon var fin i benen när vi kom hem nu och allt är i sin ordning med henne, så ingen skada skedd btw!)
 
 
Jag är iallafall toknöjd med Flisan. Sprången blir hela tiden bättre och hon är en fröjd att rida på hinder. Kombinationerna sitter som en smäck nu och trots att det varit trångt i många av dem i helgen har hon löst det på ett väldigt enkelt och fint sätt. Djupare analys kommer imorgon! Nu ska jag och hjärtat äta lite, KRAMAS och kolla på Game of Thrones. 

Hemåt marsch!

Halloj! 
Sista klassen är riden och Flisan är spolad, stretchad och inpackad i transporten och vi är på g HEMÅT! Skönt att komma hem i någorlunda vettig tid :)
 
Sista klassen blev lite av ett kaos, haha. Av någon oförklarlig anledning kastade hon sig åt sidan på första hindret, precis där hon borde ha hoppat av, och sedan försökte hon rädda upp situationen och hoppa ändå, pluttan. Jag har tittat på filmen 10000 gånger och kan ärligt talat inte förstå eller förklara vad som hände. Kommer ihåg att jag till och med tänkte att "Gud vad skönt med ett så fint läge på ettan", haha. Hamnade i ett perfekt lite framåt läge, och hon bjöd bra, men det måste ha blivit någon kommunikationsmiss ändå. Sista dagen av tre och hennes fokus var kanske inte på sin höjd. Jag vet inte. Men det var synd för även om hon var väldigt spänd och det blev lite springigt efter en sån miss så var hon felfri på resten. Menmen, det är sådant som händer! Mer rutin i bagaget helt enkelt! :) 
 
 
En väldigt bra helg ändå! Inte resultatmässigt men rutinmässigt. Ska sammanfatta allt i ett inlägg lite senare men måste landa litegrann känner jag. Är väldigt väldigt nöjd med världens bästa lilla häst iallafall! 
 
Filmen dyker upp lite senare, så länge kan ni kolla på failen på första hindret på min instagram: Purplefluffyunicornz heter jag där! ;)

Fantabulous

0+4 blev dagens resultat i en ganska stor och relativt teknisk 1,30. Den svåraste hittills för oss iallafall! En rättvis rivning i omhoppningen på andra hindret på en linje med 4 steg. Kom in stort och var seg att ta tillbaka henne + att det var nerförsbacke så hamnade i botten på den. Så den får jag het klart ta på mig och det var liksom bara rätt åt mig, haha.
   Annars en ganska bra runda. Jag red lite segt i början men det släppte efter hinder tre. Hon var väligt förlåtande på de tre första faktiskt, och sprången var sådär fina nu igen, iallafall runt 80% av banan. Det tar sig! 
 
Är så nöjd med mina fina pärla, hon sköter sig exemplariskt måste jag säga. Stencool i allting runtomkring trots tokbrunst osv. Så härlig häst! Ska bli intressant att se hur hon sköter sig imorgon när det är tredje dagen och det kanske suger lite i benen från de två tidigare dagarna. Piloten ska vara lite mer reaktionssnabb imorgon iallafall, så löser sig resten nog alldeles utmärkt!
 

Pics

I väntan på dagens klass (som kommer gå typ ikväll..) bjuder jag på lite bilder från igår. Alltså jag ÄLSKAR den här hästen så himla mycket, knasbollen. Min duktiga lillebror som fotat i hällregnet, tusen tack till honom <3 Tyvärr har vi ju bara det lilla objektivet eftersom det stora är trasigt, men så roligt med lite kort ändå! Det är verkligen ett kasst objektiv menmen. Kommer ett nytt så småningom!
 
 
 
 
 

Goodmorning!

Godmorgon på er! 
Jag fick en välbehövlig sovmorgon idag och med tidigt sänggående på det så är nog kroppen utvilad nu. Mamma har matat Flisan och jag ska strax bege mig ut på en låååååång promenad med henne samt stretcha och lite sådant. Märker faktiskt stor skillnad sen jag börjat stretcha efter varje ridpass! Har alltid stretchat efter hårdare pass men nu när jag stretchar efter varje känns hon överlag mer rörlig från början när jag rider. 
 
Uppdaterar väl lite under dagen om jag har något att komma med ;) Har världens goaste sambo iallafall! <3
 
 
 
 

En duktig Flismaskin!

Flisan var så fin idag! Red en fin felfri 1,20 utan konstigheter. Red väldigt lugnt och gasade ingenting i omhoppningen. Enkla schyssta vägar. Vill ha henne lika fräsch imorgon och att rida fort och gasa gör lätt att hästarna delvis blir tröttare men också att de blir lite mer flacka i resterande klasser. Inte för att hon är en flack typ av häst, men ni förstår grejen. Vi är ju främst här för att ge henne bra rundor och träna på at hoppa hela meeting, och det inledde vi med bra idag. Kändes väldigt enkelt och hon skötte sig väldigt fint med tanke på att det var plakat längs med alla staket och ganska "spektakulära" hinder med roliga utfyllnader. Är otroligt nöjd med rundan faktiskt, hade så härligt flyt.
 
Ingen placering idag men ännu en nolla i protokollet för min pärla. Hon kändes verkligen så himla fin! Ska bli spännande att se hur hon känns imorgon :)
 
 

Dör *.*

BÄSTA BIIIIEEEEBS!!! Har inte lyssnat på honhom på år och dag för jag lessnade på hans attityd osv men råkade surfa in på detta klipp. Och så var man liksom 14 år gammal Belieber deluxe igen, haha. Bästa!
 

Trimpass

Trimpasset för dagen är avklarat och nu inväntar vi vår första start för helgen som är en 1,20. Fick rida lite längre än jag hade tänkt då hon var lite stretig och VÄLDIGT stel i högersidan. Red loss henne med öppnor och mycket utåt/inåtställning. Vill inte göre för svåra/jobbigra grejer samma sag som man tävlar så jag försökte göra det enkelt men effektivt. Kändes fint i slutet iallafall. Travade ner henne länge och skrittade av ca 15-20 min så att hon inte ska bli stel, och så stretchade jag efter passet såklart. Så förhoppningsvis är hon i finfin form när det är dags för start!
 
Vädret duger totalt iallafall, regn, regn och mer regn.. Jättetråkigt. Är lite otaggad när starten är såhär sen också, föredrar att vara uppe med tuppen och dra igång direkt liksom. Menmen, ska kolla på lite filmer från föregående tävlingar och så så jag kommer igång litegrann.
 
Haha skapligt tjock man ser ut med dunväst, två tröjor etc. Bor i min dunväst året runt mer eller mindre, bästa klädesplagget <333
 
 

Morgonfix och promenix

Godmorgon! 
 
Jag och mamma sitter efter några ynka timmars sömn på Donken i Östersund och har precis avnjutit frukost. Flisan är promenerad i 35 min, boxen är mockad och alla grejer putsade (igen). Ska in på Hööks en snabbis här och köpa ett grimskaft så jag kan ställa upp henne på gången medan jag gör iordning. Boxarna är pyyyyyyyttesmå så vill inte hålla på där inne. Fina fasta stall iallafall, bra möjlighet till att spola ben osv, det tycker jag är viktigt.
Det vankas ett trimpass om en liten stund också. Vi hörs senare! 
 
Hahaha har fått stapla alla grejer ovanpå varandra för att få plats xD Skönt med hörnbox iallafall!
 
 

Vi är på G!!

Hej på er! 
Nu är vi på G! Vi blev lite sena men man får inte komma tidigare än 21.30 i vilket fall så det spelar ingen större roll. Vi har några stopp att göra på vägen, bl.a Hööks så jag kan köpa putsprejer och så lite käk och sådant. Vi räknar med att vara framme vid 22.30 kanske. Flisan står snällt iallafall och det ska bli spännande att se hur hon hanterar en så lång resa, både mentalt och fysiskt. Såhär långt har hon inte åkt sedan hon kom hit från Holland för 2,5 år sedan, haha.. Tror hon fixar det galant, så lugn och tillfreds som hon blivit.
 
Haha skapligt fullproppat sadelskåp... ;)
 

6,5 hours to go

AVRESEDAGEN ÄR HÄR!!! 

FINALLY. Som jag har längtat! Dagen D är nu här och det är dags för avresa mot mitt första riktigt meeting sedan 2012!!! Jag dör vad taggad jag är, och solen skiner dessutom! (Dock ska det regna hela helgen men det struntar vi i just precis nu). Har påbörjat dagen med att smocka i mig 1l jordgubbar + 2 aprikoser och sen vanliga filen och nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen. Kom på imorse att jag bara har ett par rena vita ridbyxor så tvättmaskinen är i full gång nu också. Hoppas på att de hinner torka hyfsat iallafall, hehe. Sånt som händer när man är van vid att mamma fixar! ;) 
 
Efter duschen ska jag till stallet där Flisan och Mikey ska ridas, det ska mockas, putsas, packas, tvättas häst och packas lite till. Hur vi ska få med oss allting i ett valigt litet släp vet jag faktiskt inte, men det löser vi. Är ju van vid våra stora trehästarssläp med bodel + dubbelt så stor bil som vi åker med nu, hahah.... Det är väl bara pressa i guess, vi har ju iallafall bara en häst med oss så det blir ju en del utrymme över :) Är superdupermegadundertaggad iallafall, wihoo! Hörs sen!
 
Haha har fortfarande inte tagit bort de 10000000 dekaler som hängde med på transporten. Tydligen heter jag Ellen Andersson och har tre hästar ;)
 

Transportpaddar

Struntar i transportskydden och har nu bestämt mig för att köpa 4 st transportpaddar från BoT
istället. Känns säkrare och skönare med lindor vid längre resor. Det har ju inte varit aktuellt på ett tag (vi har inte varit på meeting/längre resor sedan 2012/2013!!!!) men nu ska hon få rejäla grejer att åka i, prinsessan. Tack till min kompis Frida som tipsade om dem, visste inte ens att BoT hade tjockare paddar! Efter detta saknas bara ett par svarta lindor (äger bara marinblåa haha) så blir det finfint! 
 
 
 
 

Bästa fyndtipsen

Hej hopp i galopp! 

Tänkte dela med mig av mina allra bästa fyndtips för er som vill handla lite begagnade grejer till era påller (eller er själva för den delen). Jag är ju något av en expert inom ämnet ;) 
 
  • Grupperna på FB!! Gå med i alla du kan hitta för det är den nya grejen när folk vill bli av med grejer. Hästnet tar mycket längre tid och är omständigare i jämförelse, så in och blie medlem! Några tips är "Hästsaker säljes och bytes!", "Märkessaker för häst och ryttare" och "Hästprylar/Hästtjänster", men det finns mängder med andra också. De där tre är väl de tre jag hänger på mest. 

  • Kolla OFTA!! Det gäller att hänga med i svängarna för de billiga grejerna är ju de som säljer bäst och försvinner fortast. Så vill man ha något till ett riktigt bra pris måste man verkligen vara med i svängarna och hålla sig uppdaterad konstant. Surfar alltid in så fort jag har tid och bara skrollar igenom för att se om något intressant kommit upp. Glöm inte att man kan använda sökgfunktionen längst upp till höger för att leta efter något specifikt på FB-sidorna :) 

  • Lägg ut sökes-annonser. Ofta har folk grejer liggandes som de inte tänkt på att sälja men som de kan tänka sig at bli av med om någon liksom "frågar" efter det. Så om man säker något specifikt är det alltid ett bra tips! Om det blir flera stycken säljare av en sak kan man alltid förhandla ner priset lite också ;) 

  • Erbjud snabba affärer med Swishbetalning. Det lockar många säljare att välja just dig även om du kanske inte var allra först i kön. 

  • Kolla på Ebay/Tradera efter det du söker. På Ebay finns mååååånga säljare som tex bjuder på internationell frakt och där varorna ibland säljs för någon tusenlapp mindre än i Sverige. Nya varor alltså. Kan vara värt att kolla in.

  • Kolla alltid vad nypriset IDAG ligger på för det du söker. Många gånger är saker köpta för mycket pengar för några år sedan och då vill säljaren (såklart!) ha ut så mycket som möjligt i andrahandsvärde. Men har värdet på produkten sjunkit kanske det är lika bra att köpa en ny vara från affär för någon hundralapp extra och få garantier osv på köpet. 
Happy shopping you guys! :D
 
 

Bra onsdag

Goddagens!

Har varit fullt upp från att jag klev upp vid halv 7 tills nu. Flisan är riden och nyskodd inför helgen. Red ut en sväng idag med mycket skritt på asfalt och så lite trav där det var mjukare underlag. Gjorde någon enstaka galoppfattning också men mest skritt och trav. Lite övergångar och rakriktning för att känna att hon var på plats liksom. Damen har dagen innan avresa till ära börjat TOKBRUNSTA. Gaaaaaaaah. Har ju haft henne i 2,5 år och aldrig märkt en susning av brunst, men nu drog hon till REJÄLT, haha. Som tur är märktes det ingenting i ridningen (hittills) vilket var skönt, men ändå.. Så typiskt. 
 
Så kääääääääääääär i Mikey helt plötsligt...  ;)
 
 
Har även bokat in equiterapeut till första veckan i juni, några dagar efter vi kommer hem från Norrköping. Hon ska få en lite lugnare period tävlingsmässigt i juni eftersom jag ändå kommer ha fullt upp med jobb, så tyckte det passade perfekt att ta ut honom då för att känna igenom henne efter några lite mer intensiva månader. 
 
Ja, vad mer? Tvättat och putsat lite inför avresan imorgon. Ser ut att bli skitväder i Östersund så det känns lite onödigt att ha allt minutiöst putsat, men jag måste. Min OCD TILLÅTER INTE att jag åker iväg på tävling med grejerna osmörjda. Det finns liksom inte på världskartan, haha.. Nu ska jag strax bege mig till Rusta som öppnar i stan idag iallafall. Tänkte att de kanske har några bra erbjudanden på något kul. Vad vet jag inte men tänkte kika åtminstone ;) 
 
Vi höööörs :D

BoT transportskydd

Vad tror herrskapet om transportskydd från Back on Track? Tror ni det kan vara något som är värt att investera i för längre resor till tävling? Har inte sett att det finns ens. Jag brukar ha lindor + boots när vi åker längre resor men hade helst haft BoT paddar, vilket jag inte äger. Dock finns ju alltid risken att man lindar för hårt, för löst osv, och stallbandagen från BoT tycker jag inte sitter riktigt bra nog för att ha dem längre resor och försöka traggla in boots och grejer under. Hmmmm. Tror detta kan vara en bra grej faktiskt. Bra skydd samtidigt som man ökar cirkulationen i hela benen och inte bara längs skenbenen/kotan. Känns skönt vid långa resor.
 
 Någon av er som testat  och har erfarenheter av dem kanske? Shoot!
 
 
 
 

BLÖT men nöjd

Hej igen!
 
Blöt ändå in på trosorna sitter jag nu och tittar ut på uppehållet med mord i blicken. 3, 5 timme i stallet, en longerad häst och en riden i SPÖREGN och NU blir det uppehåll. GAH. Jaja, känner mig duktig som stod ut iallafall, hade inte ens jacka utan bara väst på mig till stallet, hahah.. 
 
Mikey longerades iallafall till slut då ha var väldigt öm i ryggen när vi tog in honom. Detta visade sig senare bara bero på att han var kall (han är VÄLDIGT känslig) men vi fick iallafall prova lägga på min sadel och longera honom med den vilket var bra eftersom han kan få ganska rehjäl sadeltvång. efter longeringen var han precis som vanligt så det var ju skönt. 
 
Flisan reds för första gången på Baucherbettet idag. Oj vilket trevligt bett! Fick jämnt och mjukt stöd i handen från start till mål verkligen och en mer ärlig form och bjudning till bettet. Suveränt verkligen! Det tråkiga var att det inte gick att ha det med remonten då det satt heltokigt då, och Flisan ska ju inte gå mer än nödvändigt med Aachen, men löst spänd någon gång ibland är inga problem och idag var hon superfin. Kändes så lätt med tempoväxlingar så red lite skänkelvikningar i främst galopp och övade på att räta ut henne på medellinjen UTAN att byta galopp vilket hon gärna gör istället för att stabilisera yttersidan. Med lite nötande så gick det väldigt bra! 
 
 
 
Sedan började jag packa lite inför helgen, lite ledträns och sådant. Ska putsa benskydd osv imorgon så de hinner torka innan avfärd. Hade världens rutin på packningen förut så allting för 3 hästar kunde ta 15 min att packa, inkl sadlar, träns (ca 2 träns/häst), benskydd, alla möjliga täcken, ca 7 schabrak- och/luvset, träningsschabrak, nummerlappar, puts, lindor osv osv. Nu när jag inte gjort det på länge kommer det ju ta flera timmar, haha! Har även fixat hjälp med att byta däck på transporten så attd det blir gjort innan avfärd, hade liksom glömt det. Tur att Mys pappa är händig (och snäll)! <3<3
 
NU ska jag ta en låååååång dusch för att tina up mig själv och sedan förebereda inför TV-kväll - Eurovision semifinal 1!!!

Gårdagens hoppning + film

Hej på er!

Nu har jag slutat jobbet för dagen och innan jag beger mig ut till stallet tänkte jag dela med mig av filmen från igår! Jag var inte jättenöjd kan jag väl erkänna, då jag tycker hon hoppar lite tråkigt. Men det var en nyttig övning. She gets the job done iallafall, och det är ju ändå huvudsaken. Och så är hon avslappnad och rytmisk genom hela övningen, vilket är jätteviktigt eftersom hon tidigare varit så spänd. 
 
Hade en trekombination med tre glesa räcken varav det högsta var i mitten, och nej det inbjuder ju inte till speciellt bra språng, så är det ju. Och så var det en aning kort också så hon fick det lite kämpigt några gånger. Med tanke på att vi inte gör sådant här så ofta så tycker jag att hon gjorde det bra ändå. Hon gör det lugnt och avslappnat vilket absolut är prio ett iom att hon som sagt har farit fram som en orkan tidigare. Rytmen är liksom jämn hela vägen och det är verkligen viktigt. Trycket och explosiviteten kommer senare. Sen byter hon galopp lite inne i kombinationen också och det ska vi jobba vidare med fast med bommar på marken. Lydnad, lydnad, lydnad! ;) 
 
Ett helt okej pass ändå, sista språnget på oxern kändes riktigt bra och hon får ju som sagt jobbet gjort och tvekar inte en sekund även om det är jobbigt. Helt underbar inställning har hon!
 
 
 
Som sagt så inbjuder ju glesa räcken med kort emellan inte till några magnifika språng direkt, men det var nyttigt för henne att jobba lite själv med hindren och tänka lite. Pärlan <3
 

Tisdagsplaner

Goddag! 
Efter en sömnlös natt pga helt psycho katter som ränt rynt som galningsr är jag inte så speciellt taggad för denna dag, haha.. Telefonskärmens lagning får iallafall vänta, jag får leva med att gissa vad som står ett tag. 
 
Jag jobbar iallafall under förmiddagen och ska vara provvakt, vilket passar ganska perfekt för då kan jag plugga lite under tiden de gör provet. Därefter ska jag ut till stallet och rida Flisan och Mikey. Flisan ska bara gå ett enkelt pass nu efter hoppningen och inför tävling. Tänker mig lite tempoväxlingar på raka spår och liknande för att få lite gummisnodd i pållen. Hann inte prova Mikey igår så det får bli idag istället, dvs bara hoppa upp och kolla av lite hur han fungerar :) 
 
 
Därefter ska jag till Apoteket och uträtta ett ärende och sedan kanske jag hinner en sväng till gymmet innan jag ska iväg och ha en liten lektion för två smågrabbar som håller på och kommer igång med ridning, superkul! 

Godnatt

Godkväll!
Film från dagens hoppning kommer imorgon. Har storstädat bilen under kvällen och tappat min älskade underbara iPhone så att skärmen gått i tusen delar och det är glassplitter överallt och jag har inte råd att laga den. Kan knappt hålla i den i nuläget för det är små glasbitar överallt. GREAT när man ska till Östersund i helgen osv. Riktigt vältajmat. Får se om jag kan åka till Västerås och lämna in den på lagning där imorgon, om de har typ fakturamöjlighet eller något. 2500;- var lite väl stor ansträngning för min plånbok med skoning och bilservice inplanerat. Men bilen blev väldigt fin när jag skurade rent varenda lite list tidigare under kvällen iallafall, tjoho!
 
Ska lägga mig och gråta lite nu. Min iPhone </3
 
 

Hoppning

Hej igen!
Nu är jag hemma och ska bara byta om och styra skutan mot stallet. Idag står hoppning på schemat för Flisan! Skulle ju varit igår men pga sjö på ridbanan så blev det inte så. Tänker mig mycket räcken och bara någon enstaka oxer. Oxrar är vi bra på nämligen så tänkte ta tag i räckena lite, kanske med en galoppbom innan lite här och var så hon får tänka till lite. Blir inget avancerat eller jättejobbigt dock med tanke på kommande tävlingshelger.
 
 
Ska rida Mys pålle Mikey också. Hon ska åka bort på onsdag och jag ska rida honom under tiden hon ligger på playan och solar så jag tänkte provköra honom nu när hon är hemma och kan säga till vad jag ska göra och inte göra ;) 

Godmorgon från tåget

Goddag goddag! 
Sitter nu på tåget mot Stockholm för ytterligare ett juridikseminarium. Efter att ha försovit mig ca 45 min och ändå försökt hinna sminka mig innan jag ska iväg ser mitt ansikte nu ut som om jag försökt måla en abstrakt tavla snarare än att få någon form av utökad skönhet. Utöver det har jag även en katastrofalt dålig hårdag så ja, livet suger lite för tillfället. Ca 4,5 h sömn i kroppen också så är väl inte överdrivet pigg. Oh well. 
 
Åt iallafall en riktigt mogen och vuxen frulle bestående av fil med hallon, linfrön och chiafrön. Wow! Jag hatar fil men slänger i mig detta varje morgon endast pga att det är nyttigt, haha. Så grown up är jag liksom. Vet inte ens vad chiafrön är bra för men jag läste om att det var trendigt i någon tidning + att 80% av alla som handlar på ICA när jag jobbar köper sådana och befolkningen i Horndal är ju till största del 75+ och fortfarande starka som oxar så något lär det ju vara bra för tänker jag. 
 
 
 
Hörs senare! Kul att läsa om era prisförslag på Flisan också, väldigt varierat. Fortsätt ös in svar där, jättekul att se om era motiveringar och priser stämmer överens med det jag själv tänkt :D
 

Sälja eller inte sälja...

Jag har ett tag gått i funderingar kring att sälja Flisan, för att kunna satsa på Hampus ordentligt. Men nu har jag efter mycket om och men och kanske bestämt mig för att behålla henne. Jag trivs så himla bra med henne i vardagen, inte bara när man ska träna och tävla utan kanske mest när man står på gången och pysslar och när man trimmar på banan hemma. Jag blir glad av att vara i närheten av henne och nu när hon utvecklas och presterar så pass bra är motivationen verkligen på topp vad gäller henne. Plus att jag har ett tänkt pris på henne om jag ska sälja och för det priset vill jag att hon ska ha gått lite fler 1,30 och kanske även någon 1,40. Om jag ens överuvudtaget säljer mitt lyckopiller. 
 
Har tänkt om lite med Hampus och insett att jag tyvärr inte har den tid som krävs för två hästar just nu. Om mina planer går i lås kommer han dock att flytta under sommaren, och inte till vem som helst heller :D Kanske hamnar han till och med utanför landets gränser om jag har tur. Men mer om det en annan gång!
 
 
 
Vad hade ni betalat för en häst som Flisan, utifrån det ni läst här på bloggen? Motivera mer än gärna! Vore kul att se hur rätt/fel jag tänkt ;) 
 
 

Vuxenjobb

Har under eftermiddagen storhandlat med Pont efter ett riktigt bra gympass. Körde ben och avslutade med lite magövningar även idag. Mage är nog det jobbigaste att träna, jag glömmer liksom bort hur man andas när jag späner magen, haha. Efter handlingen storstädade vi kylskåpet och kylen på gamla grejer som bara blir liggande och tog dessutom tag i vårt matlådeskåp och gjorde fint där. Inte världens roligate grej men så himla skönt när man väl fått ordning på allt (så man kan fylla på kylen med nya grejer igen, haha). 
 
Vet ni förresten hur man vet att ens pojkvän nyss fyllt 20? Man kollar kylen, haha. 
 
Nu under kvällen ska jag beställa hem ett nytt objektiv till kameran också. Blir ju inga nya bilder alls nu när mitt Sigma är trasigt så jag ska ta tag i det där nu så att bloggen inte stagnerar helt. Lutar mot ett Nikkor 55-300mm. Får leva på provokationsinlägg så länge ;) Hörs!

Skitvädeeeeeeer

Blev ingen hoppning idag pga att ridbanan såg mer ut som en sjö än som en ridbana, haha.. Var så gyttjigt och så spöregnade det så jag longerade fasktiskt bara idag. Flisan var lagom irriterad över att behöva motionera överhuvudtaget, haha.. Ville knappt röra sig framåt och sparkade som en tok i galoppen innan hon insåg att hon var tvungen att röra på fläsket innan hon fick gå in. Hon är vääärldens snällaste häst och brukar aldrig protestera, men idag var hon inte på hugget direkt. Inte jag heller. Bäddade in henne i sitt tjocka vintertäcke innan hon fick gå ut igen och så fick hon en massa nytt fräscht spån i boxen att komma in till efter dag ute i skitvädret. Kallt är det också! Bara 5 grader här i Dalarna, blä.
 
Hoppningen får med andra ord bli imorgon iställlet, om vädret tillåter. Ridbanan är otroligt väldränerad så slutar det bara regna så torkar det upp fort. Men det är ingen panik egentligen, bara skönt med ett genrep innan man ska på meeting :) Blir det inget så blir det inget, no worries. Skulle ju kunna pallra mig iväg till ridhus också, men det är jag för lat för, haha ;)
 
 
 
Jag och Pont ska nog iväg och träna en sväng nu och sedan ska vi nog mest bara lata oss, haha. Det lir lätt så när vädret är såhär. Fruktansvärt omotiverande verkligen :(((

Sunday fundaaaay

Goddag på er!

Hade planerat en tripp till Falun och Dalahoppet idag men eftersom jag 
a) vaknade 3 timmar senare än planerat, och
b) inte vill vara ute i regn i 3-4 timmar
 
så hoppar jag nog över det. Ska ut till stallet nu och hoppa Flisan lite. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på för att vara helt ärlig, men vill hoppa lite bana inför helgen iallafall. Blir nog ågot liknande som förra gången, slänger in filmen från då så länge, kommer en ny i eftermiddag om My orkar filma! ;) 
 

Idag vill jag slå ett slag för...

Min gamla hederliga komapnjon åttvolten. Den har jag använt mig av sedan jag började träns för min pärla till tränare Sussi.  Hon lärde mig hur viktigt det är att känna om hästen är liksidig genom att ha e dialog med mig istället för att bara säga åt mig vad jag ska göra nu. Jag kan ärligt säga att det är hon som gett mig den finkänslighet jag har i ridningen än idag och hon som lärt mig att analysera varifrån stelhet/oliksidighet kommer ifrån, utöver att bara konstatera att hästen är oliksidig.Ovärderlig kunskap!
 
Men så till åttvolten då. Varför är den så bra? Jo för att den ger en jämn intervall. Varannat varv vänster och varannat varv höger. Utifrån en jämn intervall kan man göra vadsomhelst anser jag. Om hästen (som Flisan) är stelare i vänster varv så tar man två varv åt vänster och ett till höger tills hon känns jämn i sidorna, eller tvärtom till höger. Den ger liksom en enkel översikt över hur hästens sidor är gentemot varandra och gör att man jobbar båda två på ett födelaktigt sätt, snarare än att bara rida i det enkla varvet för att det känns bättre, eller tvärtom i det svåra varvet för att man vill bygga hästen. Man behöver växla varv delvis för ansträngningens skull, men också för att få känna "hur det ska kännas" när man är i det enkla varvet. Det är alltid enklare om man har en känsla att sträva mot, snarer än att sikta blint efter någonting, om ni förstår hur jag menar? ;)
    Man kan träna rakriktning även om man rider på volt och man kan även rida öppnor/slutor på volt.  Man kan jobba yttre och inre bogar, bakdel, galoppombyten, bommar, förvänd galopp - allt. Det är bara fantasin som sätter stopp - och allting blir med en jämn intervall så att man minimerar risken för att hästen överanstränger sig pga att man bara sitter och nöter i det svåra varvet tex. 
 
Flisan, Johanna och Sussi förra våren.
 
Ja hörrni, åttvolten är verkligen suverän. Jag gillar övningar som man kan repetera men som för den sakens skull inte blir tråkiga utan man kan variera dem. repetition ger hästarna trygghet, men man måste ändå kunna variera innehållet för att komma någon vart. Åttvolten är bra därför att man kan rida den 3ggr/veca utan att göra samma sak. 
 
Dag 1 kan man ställa utåt/inåt och lossa bogar och ytter-/innersidor.
Dag 2 kan man rida slutor i trav och galopp med några stegs rakritkning precis där man byter varv.
Dag 3 kan man sätta upp ett hinder och träna på att hålla ut vägarna/hoppa snett eller whatever. Man kan även sätta upp så att det blir som att hoppa klockan åt två håll - där snackar vi bra träning! ;) 
Osv, osv, osv, använd fantasin!
 
Finns liksom oändliga möjligheter och det är därför jag gillar den, speciellt på unghästar som behöver bygga upp styrka och orka bära sig på volter är den riktigt bra, men även på vuxna hästar är den fiffig. Självklart ska man som med allt annat inte nöta den varje dag, men det utgår jag ifrån att ni förstår ;)
Om ni vill kolla in fler av Sussis träningstips finns några av dem på Hippson, klicka HÄR! En av Sveriges absolut bästa tränare i att bygga upp hästar, har ni chansen så TRÄNA FÖR HENNE :)

Godmorgon lördag

Mooooorning!!
 
Hej på er! Ännu en härligt ledig dag. Dock ingen sovmorgon idag men med det här underbara vädret gör det knappast någonting.. Var uppe och släppte ut hästarna och pussade på Flisan + mockade imorse och nu ska jag och Pont snart bege oss iväg mot Västerås. Han ska tatuera sig och jag ska shoppa, haha. 
 
Ridningen idag får vänta tills jag kommer hem i eftermiddag. Blir lite bomövningar tror jag, typ galoppera över två st med relaterat avstånd eller något liknande. Blev ganska mycket böjda spår igår så lite rakriktningsarbete hade varit bra tror jag! Dyker kanske upp lite övningstips under dagen, keep your eyes peeled!
 
 

Portalbyte?

Går i portalbytartankar.. tycker Blogg.se är helt okej men jag skulle vilja få bort lite reklam och annat urtråkigt skrammel härifrån utan att betala för det, haha ;) Just nu lutar det mot Wordpress.. Ska kolla runt lite så får vi se. En egen domän ade ju varit nice också men det lär man ju betala för oavsett portal. Om inte Horsesport skulle börja älska mig helt plötsligt men det tvivlar jag starkt på, haha!
 
Har ni några erfarenheter? Länka era bloggar ni som har en annan portal ochs kriv för-/nackdelar!!
 
 

Begagnat <3

ÄLSKAR alla begagnade-hästgrejer-sidor på FB. Man kan hitta så mycket fint för en spottstyver av originalpriset, älskar det! Att fynda grejer är ju som ni vet min stora passion i livet, hahaha.. Köper knappt nya grejer längre ;) Igår köpte jag ett Baucherbett till Flismaskinen som jag hoppas dyker upp i början på nästa vecka. Ska bli jättespännande att prova ett sådant på henne då jag hört så mycket bra om dem. Jag gillar att variera mellan minst 2-3 bett/vecka och jag tror och hoppas att detta kan bli en av favoriterna i samlingen. Gummibettet från Hervé Godignon som jag köpte för dyra pengar på SIHS har vi fått plocka bort ur ekvationen helt för det HATAR hon. Känns som att hon mest tycker det är stort och klumpigt för hon går med munnen konstant öppen med det, haha. Longerar med det ibland men rider inte på det. Jag som hade hoppats att det skulle vara bra för henne med ett rakt gummibett att variera med, haha.. Där fick jag för att jag ville vara snäll. Förhoppningsvis är detta en bättre investering!
 
 

Freeeeeeeedaaaaaag

Goddag!

Ännu en sovorgon senare och kroppen mår prima. Det var välbehövligt med några sovorgnar på rad. Ska alldeles strax till gymmet med hjärtis. Blir bröst och triceps idag. Lite störe boobs hade man ju inte tackat nej till liksom (nej jag vet att det inte fungerar riktigt så but hey a woman can dream right).
 
Har under morgonen varit en duktig vuxen och bokat in service på bilen á 3000;- som förhoppningsvis blir av innan vi åker till Östersund nästa torsdag. SÅÅÅÅ tråkiga pengar men ändå skönt att få det gjort. Med lite tur så hinns det med innan vi ska iväg! Vore skönt att både få bilen fixad och Flisan skodd innan vi ska ut på längre resor. Skoningen är inplanerad iallafall, men bilens uppfräschning hänger lite på vilken tid verkstaden kan ta emot min lilla pärla för en liten vårrensning. Ska göras lite större grejer så småningom också, men det har jag inte råd med just nu och det stör inte bilens skick och körbarhet. ÄLSKAR min lilla Honda! Tuffar och går i alla väder och är rymlig och rolig att köra (även om motorn inte är en Ferrari direkt ;)). Är så nöjd med den verkligen!
 
 
Efter gårdagens maxade pass med Flisan och Mikey ska de bara gå lugnt idag. Lång och låg form på banan tror jag, lite jogg i lätt sits bara för att få bort lite mjölksyra. Imorgon blir det ett mer "vanligt" pass på ridbanan och på söndag ska vi hoppa litegrann inför kommande helg. Känns riktigt bra nu, allt börjar komma på plats liksom. Flisans ansikte var f.ö inte alls svullet senare under kvällen igår, kollade när vi ändå var där och grillade. Svullnaden var helt nere och hon var knappt öm längre. Maximal otur, men det gick bra den här gången! :)

Kristi flygare

Godafton!

Efter ett bra gympass (axlar + mage) och en tvåtimmarstur med galoppintervaller blandat med skritt på hårt och mjukt underlag är jag skapligt trött. Men en riktigt bra dag har det varit måste jag säga! Hästarna fick en hel del mjölksyra båda två tror jag, vi galopperade i en drygt 1km lång sandad uppförbacke 4 ggr och sedan på en rak 1km sträcka en gång med skritt emellan. På väg hem lyckades Flisan snubbla till ordentligt och Mikey som gick framför blev rädd och råkade sparka henne i ansiktet. Som tur är träffade han inte ögat utan strax under, precis under kindbenet, på sidostycket liksom. Hon var svullen och lite öm och chockad stackaren, men jag tror iallafall inte att det var någon fara. Ska kolla till henne lite senare ikväll.
 
 
Nu har Pont precis kommit hem från poledancingen och han ska bara duscha så ska vi till My och grilla lite. Passar på och pussar på Flismaskinen lite och lindar in henne i BoT bandage samt kollar så hennes ansikte ser okej ut, plutten. Jag har FYI aldrig grillat något förut och My har aldrig tänt en grill ens så det är nog tur att vi har en manlig figur med i bilden, haha... Jag är iallafall bra på att äta grillad mat! Alltid något.

Hööks-funderingar

På lördag ska jag och Pont förmodligen en sväng till Västerås. Lite shopping och allmänt mysig dag tillsammans, bara skönt att komma bort lite och inte sitta hemma hela dagarna :) Har ett presentkort på Hööks som jag lyckats spara sedan jag fyllde år, och tänkte sätta sprätt på det nu i helgen. Det jag mest skulle vilja ha är ett Baucherbett. Det verkar vara ett väldigt trevligt bett som måga hästar trivs med. Skulle ju helst ha ett anatomiskt från Sprenger, men det ryms inte i min budget för tillfället. Ett tredelat (liksom alla mina bett, haha) ska det vara iallafall.
 
 
 
Utöver det ska jag i vilket fall som helst köpa hem lite putsmedel då mitt är så gott som slut. Det absolut bästa jag provat är Absorbine - Horsemans One Step! Sedan får förmodligen en vanlig Stübbentvål följa med hem då min (efter drygt 2 års daglig användning) börjar sina litegrann. Behöver även nya putssvampar och Hööks är faktiskt ganska bra! Min nuvarande har hållit i iallafall 2 år med daglig putsning.
 
 
 
 
 
Har någon av er erfarenheter av Baucherbett? Positiv/negativ upplevelse?
 
 
 
 

Kloka ord

Börjar dagen (efter en LÅÅÅÅÅÅNG sovmorgon). Med dessa kloka ord: 
 
 
Och med det sagt så ska jag mosa axlar och mage på gymmet och så ska Flisan och jag ut tillsammans med My och Mikey och träna galoppintervaller i backe. Finns en superfin sandad backe som vi tänkte ge oss ut i. Kommer bli superkul, galoppera i uppförsbacke är ju helt makalöst underbart tycker jag, när man verkligen känner hur hästarna trycker på bakifrån. 
 
Utöver det ska vi röja lite i lägenheten och så ska jag plugga lite medan Pont är på poledancing, jag gav upp för några veckor sedan jag, haha ;) Ska även kolla var jag kan lämna in bilen på service också, dags för en sådan lite utgift nu snart.. Hade suttit fint om jag kunde klämma in det innan vi ska iväg på långresor och tävla ;)

Lite nytt

Blev så sugen på lite sommarshopping när jag var inne på Nelly och kikade, så nu är en playsuit och en klänning på väg hit. Så fina! Jag kommer säkert se ut som en ök i dem för det brukar jag göra i allt annat än jeans och en tröja men WHO CARES de var fina iallafall. 
 
      
 
 Även lite nya sminkborstar och liknande fick hänga på, dock var de från Ebay. Man måste älska Ebay och piratkopierade produkter! ;)

Mysonsdag

Hej på er, 
Har tyvärr inte hunnit med så mycket till uppdatering här. Det har gått i ett helt enkelt! Nu är jag iallafall hemma efter tidernas sämsta gympass, haha.. Gick så dåligt så jag gav upp i mitten. Har käkat fför dåligt och var allmänt oladdad och PMS-bitchig såaaaattteee nej. 
 
Han med en mystur med Flis iallafall. Klippte manen, svansen och luggen och sådant fix och trix innan vi red ut en sväng. Ridbanan var så plaskig så tänkte att det var lika bra att rida ut en tur. Skittade och travade en bit på asfalt och sedan lite galopp på grus/gräs. Inga krav utan vi busade bara, det är så himla underbart och känna att hästen är påväg att explodera av lycka under en. Hoppade över grenar som låg tvärs över vägen gjorde vi och lite sådana bus. En riktig mysvända. 
 
 
Nu ska jag och Pont käka ett axplock av lite allt möjligt. Lite frukt, lite ost & kex, och så Marabous nya SUPERGODA kakor. Nomnomnom. Inget speciellt men väldigt gott iaf.
 
 

Sista jobbdagen

Då så var min första och sista jobbdag denna vecka kommen (tror jag). Men man vet aldrig, någon på ICA kanske blir sjuk så jag får hoppa in eller så. Men vad skönt det ska bli att vara ledig från jobb några dagar så jag kan plugga helhjärtat och spendera lite mer stressfri tid i stallet. Underbart! 
 
Utöver jobb ska jag och Flisan mysa lite med ett enkelt joggingpass i låg form med mycket böjda spår idag. Imorgon börjar vi rida "normalt" igen med lite jobbigare övningar än bara låg form. Dock inget supersvårt eftersom vi vill ha en bra känsla inför nästa helgs meeting. Ser SÅ mycket fram emot det!!!
 
 
Nu är jag i vanlig ordning lite sen, vi hörs senare!

När hon står i boxen

När hon står i boxen och tuggar hö, helt likgiltig inför hur sjukt mycket jag älskar henne, då är hon som allra mest värd. När hon liksom helt oskyldigt och lite smutsig och i behov av manvård står och kollar på mig med sina stora rådjursögon och ändå bara är den finaste häst jag skulle kunna tänka mig. Bästa bästa Flisan. 
 
 

Om utveckling utan tränare

Kan man utecklas utan tränare? Utan någon som regelbundet står och ger feedback samt ger tips och råd om klasser på tävling, hur framhoppningen ska gå till osv. Klarar man sig utan någon som är mer rutinerad och erfaren än en själv? Jag vet faktiskt inte riktigt för att vara ärlig. Det finns enligt mig inget enhetligt svar på detta utan det har med varje unik persons intresse och motivation att göra. Men med anledning av inlägget jag skrev igår tänkte jag diskutera lite kring hur jag resonerar i detta avseende.
 
Jag tränar inte för någon för tillfället. Det är kanske inte bra, men i mitt egna fall anser jag det vara bättre att inte träna alls än att träna för en tränare som inte ger min ridning någonting eller som inte förstår min filosofi (den kan vi ta mer ingående en annan gång). Detta urval kan man göra när man är rutinerad och ridit för ett antal tränare samt utvecklat ett eget tänk, anser jag. Är man mer orutinerad eller nybörjare kanske en hyfsad tränare är bättre än ingen alls, för att man behöver rutin just på att träna och känna vad som känns rätt och vad som inte gör det, och träningar regelbundet är förmodligen viktigare än för någon som har utvecklat ett eget tänk. Tex behöver jag oftast bara en push i rätt riktning för att kunna ta för mig och ha jobbmaterial att utveckla flera månader framöver.
 
 
 
Men till att utveckla sig utan tränare då. Jag tror att det är enkelt att utveckla sig "i stora drag" när man har erfarenheten på sin sida, exempelvis rida framåt ur svängar om man har en tendens att backa, eller hålla kvar tygeln ända in till avsprånget, eller räta på överlivet. Sådana tydliga saker som man själv vet om. Grunden i detta är att man klarar av att vara genomgående självkritisk och har en bra och fokuserad självdisciplin som man kan använda sig av när man tränar själv. Vissa personer är jätteduktiga i teorin men när de sitter upp är det som om hjärnan står kvar på marken. Det är viktigt att lära sig överföra teoretiska kunskaper till praktiska!
 
Men resten då? Alla småsaker och detaljer och övningar som gör det hela så mycket bättre? Den biten måste man jobba lite för anser jag. Leta igenom övningsarkiv på Hippson tex, och ha erfarenhet nog att veta att detta är en bra övning för min häst och detta är inte det. Annars riskerar man att träna bara på enkla saker som man redan kan. Utöver det tillkommer att läsa artiklar och kolla på klipp varteftersom de dyker upp i massmedia och kunna sålla ut det som är av intresse för just den hästen man har i åtanke. Det tar tid, och det kommer inte att gå lika fort som att träna för en tränare med bra öga som kan ge aha-upplevelser på rad. Men det fungerar. Åtminstone för mig har det gjort det! Men det är liksom inte bara att rida runt och tro att man ska bli bättre av fler ridtimmar när man gör exakt samma sak som man alltid gjort alla andra ridtimmar man spenderat i sadeln. Man måste våga utmana sig själv lite och kliva ur komfortzonen även utan att det står någon på marken och tvingar en till det. Men ja, det går ibland lite segt och är lite tungrott, det har jag inga problem med att erkänna. Eock får man aldrig glömma att man lär sig mycket på vägen också, även av saker/övningar som inte fungerar! :)
 
 
 
Nu när jag skrivit texten och läser den ser jag att jo, det går att utvecklas utan tränare. Men det är i mina ögon svårt att få till det där extra klivet upp. Har man erfarenhet, är målmedveten och enträgen samt har en fin känsla kan man dock komma en bra bit på vägen tror jag.
 

Bright and early

Godmorgon godmorgon! 
 
Sitter nu på tåget på väg till Stockholm för seminarium mellan 9-12. Det är fasen tungt med 3h seminarium med bara 10-15 min rast på mitten alltså, man blir verkligen trött i huvudet mot slutet och det känns liksom lite som korvstoppning i hjärnan, haha. 
 
Efter seminariet ska jag plugga vidare själv en stund om jag orkar och därefter ska jag till mormor och morfar för att käka lite med dem och umgås. Var så länge sedan jag var där nu!
   Flisan vilar i vilket fall som helst idag. Beroende på när jag kommer hem kanske jag åker ut och ger henne lite morötter samt går en promenad med henne eller något, men ingen ridning för henne iallafall. En vilodag har hon minsann förtjänat, men lite pussar och godis kan man aldrig få för mycket av! 
 
 
 
 

Rödgrön röra, varma mackor och en finfin häst

Nyss hemkommen från stallet och lite mathandling och nu ska jag och världens finaste sambo slå oss ner i soffan och käka varma mackor och kika på gårdagens partiledardebatt. Vi började kolla igår. Skrattretande och skrämmande att vissa av dessa människor ska tillhöra den absoluta toppen i Sverige.... Mest skrämmande dock. 
 
Flisan var superfin när vi joggade ikväll, lite seg i benen tror jag dock att hon var. Mycket böjda spår i både trav och galopp blev det, med bara lätt sits i galoppen och fokus på att få henne att komma runt innerskänkeln och ner i formen. Väldigt avslappnad och fin var hon, är mycket nöjd! :) Blir vila för henne imorgon och sen liknande jobb på onsdag innan vi återgår till normalt schema igen inför Östersund nästnästa helg! :) 
 
 

Är du en dålig ryttare?

Jag kanske är fördomsfull, vad vet jag. Men efter helgens tävlingar är jag (återigen) förvånad över hur illa folk rider. Sen kan vi alla ha en dålig dag, det har jag full förståelse för, men 90% av alla ekipage kan OMÖJLIGT ha en dålig dag samtidigt. Tycker jag att du är dålig om din häst inte kan ta ett enda steg i något som ens liknar en bärig form om du ska starta 1,20 och uppåt? JA, det tycker jag. Tycker jag att du är en dålig ryttare för att du sliter och drar och flaxar och flänger? JA, det tycker jag. Tycker jag att en häst borde kunna ta ett steg rakt fram utan att gå som en makaron lite DÅ OCH DÅ iallafall? JA, det tycker jag. Tycker jag ni borde kunna räkna skillnaden mellan att rida på 4 och 6 steg på en linje? JAPP. Tycker jag du borde träna 10000 timmar till (för vettig tränare) innan du är välkommen tillbaka för att försöka igen? JAPP. 
 
 
Vem tränar de här mäniskorna för är min stora fundering. VEM vill ha elever som rider på det här sättet? Och hur kan man som elev tycka att sådana här träningar är givande? Vad säger ens tränare till en när man sliter som en dåre i munnen på hästen, bogen och bakdelen är 3 meter utanför resp. bakom själva kroppen i varje sväng osv osv. För mig är det ofattbart hur man kan vara så oanalytisk, självkritisk och på någon vis sakna allt vad känsla heter. Jag blir så besviken när jag ser sådant här. Vet inte hur jag ska förklara riktigt. Men det gör mig arg och besviken att folk som ändå har tävlingsambitioner inte har vett att markarbeta hästarna, eller ens ge dem en fair chans inne på banan.
 
Men hästar är som hästar är - världens snällaste mest förlåtande djur. Det spelar ingen roll om du sätter dem i skiten 7 av 10 språng på banan. Det spelar ingen roll hur många gånger den får ta smällar på ben och kropp, den bara fortsätter och fortsätter. Tills den tröttnat på att bara få skit. Och då är det liksom försent. Tyvärr är det ju faktiskt så att det är ENDAST hästarna och inte ryttarna som får lida för denna kassa ridning. Om det ändå vore tvärtom. Om någon bara kunde ruska om och slå och sparka på en kass ryttare litegrann eller slänga in den i ett hinder så att precis varenda bom rasar så de får KÄNNA HUR DET FRICKIN KÄNNS. Men icke. Usch vad jag ogillar sådan här ridning, och mentaliteten "det får se ut som skit bara bara man vinner". Skärp er för helvete känner jag. Ursäkta argt inlägg, men GAH..

Segstartad

God förmiddag! 
En stycken seg grek har vi här vill jag lova. Var uppe och körde Pont till jobbet imorse men sedan bestämde jag mig för att en sovmorgon var på plats. Har med andra ord precis vaknat och ska nu börja ta tag i dagens måsten :)
 
För det första ska jag sammanställa lite olika personers CV:n i ett mail och skicka vidare till ICA inför sommarens jobb, därefter ska jag plugga någon timme åtminstone och därefter väntar en mystur med Flisan. Blir som vanligt efter tävling bara lite kravlös jogg idag. När Pont kommit hem från jobbet väntar ett gympass också, rygg & biceps blir det idag! Sen borde jag förmodligen äta och sova, men någon mer timmes plugg hinner jag nog klämma in här någonstans också! 
 
 

Stolt som en tupp.

Var tvungen att skriva en snabbis här. Är så stolt över Flisan. Fast hon inte alltid hoppar som en gud och fast hon har sina väl valda hopplösa dagar så är jag så fantastiskt stolt över att detta lyckopiller till häst faktiskt hamnade hos mig. Hon tragglar sig över fast jag gör lite ringrostiga missar lite då och då. Jag är stolt över att hon visar att hon kan och jag är stolt över att hon gör allt med så himla stor glädje. Jag är stolt över att ha en häst man ser fram emot att rida varenda jäkla dag och bara så himla glad över henne. Hon är värd varenda krona jag betalade för henne, och så mycket mer. Energin jag förlorar när jag pluggar och jobbar istället för att sova får jag igen ggr 1000 när jag får vara i stallet med henne. Hon är värd alla plugg- och jobbtimmar i världen. Kan inte säga annat än att livet med en häst som Flisan äger. Världsbäst är hon! <3
 
Jag hoppas nu att hon fortsätter visa sig lika stabil som hon varit på alla tävlingar hittills, och att det ska ge henne mycket rutin med några större meeting framöver. Fortsätter hon lika fint som hon börjat säsongen känns 135- och 1,40-debuterna inte långt borta faktiskt. I höst någon gång kanske. Men först ska hon prövas på lite svårare och större banor, samt gå flera dagar i sträck. Ser med spänning fram emot de två kommande tävlingarna Brunflo och NHS. Känner att rutinen är viktigare än resultaten på dessa tävlingar, dvs långa resor och flera dagars tävlande på lite mer arenaliknande banor + sova borta såklart. Men för mig kommer hon såklart vara bäst oavsett resultat. Som hon kämpar den lilla damen. Så mycket kärlek till henne. 
 
 

Hon bara fortsätter leverera

Ja, vad ska man säga? Ännu en start idag gav ännu en placering. Bra sätt att fira sin födelsedag på tyckte Flian! En riktigt bra runda faktiskt, där det bara flöt på och stämde. Lite kort på sista hindet, skulle ha hållit kvar i handen tills hon hoppade istället för att lätta sista steget, men annars en riktigt bra runda. En andraplats och nu är vi kvalade till 1,40 också :) Om hon fortsätter visa sig såhär stadig även i lite större 1,30-klasser under sommaren kanske en debut är på plats till hösten någon gång, vi får se. Men skönt att ha kvalen klara hur som helst, så man slipper "jaga" dem. 
 
 
Hon är så härlig att rida nu! Hon bjuder till lite själv och man behöver inte längre komma precis på millimetern rätt för att hon ska fixa att komma över. Hon tar vara på sig själv på ett annat sätt liksom. Vinnaren idag var 3 sekunder snabbare än mig, och den tiden ville jag ärligt talat inte jaga, för så fort hade jag nog inte kunnat rida utan att riskera både liv och lem, haha. Är iallafall väldigt nöjd med svängen efter 6an (svart/röda hindret) då de flesta red runt där och jag var lite osäker på om jag skulle hinna innanför, men det var inga problem med att varken hoppa oxern snett eller vända efteråt. Duktiga duktiga Flisan, vilken pärla hon är min tjej! <3

Congratz Flisan!!

Glömde skriva imorse att Flisan fyller 8 idag! Grattis världens bästa Flismaskin!!
 
 
 
 

Tävlingsdag 2.0

Godmorgon! 
Då var tävlingsdag 2 kommen och idag väntar en 1,30. Har laddat upp med inte mindre än 12 timmar sömn, haha.. Slocknade totalt vid 19.30 igår.. 
 
Satsar på en nolla i protokollet även idag. Ska lägga upp framhoppningen lite annorlunda så att hon kanske "hoppar till" lite mer och inte bara kliver över, haha.. Tyvärr är hon ju lite trist i sprången när det inte är stort och svårt också, ni får tycka vad ni vill om det men hon är helt enkelt en sådan typ av pålle. Gårdagens 1,20 var väl som en 1,10 på en större tävling höjdmässigt ;)
 
 
Foto: Lovisa Rengren Söderlind -taack för bilderna! Vi hörs senare :)

Sen tävlingsrapport

HEJ och förlåt!
 
Jag har varit SÅÅÅ sliten hela dagen. Tequila- och Flatlineshots (vidrigaste jag smakat i hela mitt liv) går inte bra ihop med tidiga morgnar, och nr jag kom hem var jag så slut så jag somnade på soffan framför Gossip Girl. Sen hade Pont även utlovat pizza om jag red felfritt, och eftersom det var vad dagens resultat var var jag även tvungen att casha in den ;) Men nu är jag här!
 
Så till dagens runda då! Den var väl helt okej. Ingen superrunda, men så känns det av någon anledning aldrig speciellt bra när jag är i hemmatrakterna och tävlar heller. Jag vill vara lååååångt bort, haha. På grund av ett missförstånd så hade vi en ganska urkass tid, men knep en fjärdeplacering ändå. 
 
Hinder 1-2 var en böjd linje med 7 steg, men över ettan så tryckte Flisan inåt och hela linjen blev knäpp. Dåligt rattat av piloten också, och för att hamna i ett läge som var något så när genomförbart styrde jag ut på ytterkanten på hinder 2. Ni ser på filmen att det blev urkasst. Hon var i tvåan lite (LITE.. alltså det hörs knappt på filmen, HAHA) och jag kikade när jag red mot nästa hinder (bra ryttare..) såg jag en bom nere och antog att vi rivit, så jag tog det luuuuuuugnt med låååååååååånga vägar och försökte hitta rytmen bara. Visade sig efter att jag ridit klart att bommen jag såg låg nere bara var markbommen, hahahahah. KLANTIGT. Menmen, skönt med en nolla i protokollet i vilket fall, absolut en godkänd runda om man bortser från linjen till hinder 2.
 
 
Sen måste jag bara säga HERREGUD HUR FOLK RIDER?!?!??! Som om de stulit hästen och har polisen i Porschar efter sig. Jag förstår att man vill vinna, Lord knows att jag om någon har största vinnarskallen in the history of mankind, men det finns ändå rimliga gränser kan jag tycka. No hate, alla gör som de vill - såklart! Det är inte min cup of tea bara, även om jag själv inte rider som ett snyggt pro så kan man ju åtminstone spela teater och försöka liksom. Men idag var till stor del en spektakulär show av hästtjuvar som lekte hoppryttare. Mäkta imponerad!

Hemma och vänder

Hej på er!
 
Nu är jobbdagen över och kan inte säga annat än att man får så mycket energi av alla dessa underbara människor där. Gick dit trött, väldigt stressad över dagens alla måsten och lite grinig och kom hem 8 h senare svävandes på moln, haha. Så goa är de! På lunchen hann jag med att åka ut till stallet och mocka samt packa och skicka några paket som skulle iväg, plus käka lite snabbt och planera såklart. Nu efter jobbet ska jag återigen käka så fort Pont kommit hem (han slutar egentligen 4 men är försenad...) och sen ska jag ut till stallet för att trimma igenom Flisan inför morgondagens 1,20. Blir lite enklare jobb med tempoväxlingar och sådant tror jag :)
 
Som tur är ska vi inte så långt till tävlingen imorgon och jag startar sista klassen, så putsningem får nog vänta till imorgon om jag ska hinna med resten av dagens program utan min time-turner. Lite lätt stressigt får jag väl erkänna att det är, menmen. 
 
 

Sålt mitt PS-träns

Som rubriken lyder så kom jag inte överens med det till slut. Var så himla många småsaker som jag störde mig på med det som jag liksom inte kunde släppa. Som att det ligger an emot öronbasen hela tiden. På insidan/baksidan liksom ligger det och snuggar. Ska se om jag kan fota, Flis fick iaf skavsår. Anatomiskt my ass. Sen är det utformat så att pannbandet sitter så lågt att det skavde på Flisans tinning, ni vet knölen som är lite snett ovanför ögat, på sidan. Där låg det emot hela tiden. Och så lite andra grejer som att sömmen på nosgrimman vek sig inåt heeeeeela tiden så det blev som en vass kant som också låg och gnussade emot ansiktet hela tiden. Även den broderade delen på sidan av nosgrimman vek sig inåt så att kanten mellan paddingen och själva lädret var det som låg emot kindbenet. Inte så nice.
 
 
Antingen är Flisan fruktansvärt oanatomiskt byggd, eller så är jag för noggrann, eller så fick jag ett måndagsexemplar eller så är tränset helt enkelt inte bra. Jag köper då inga fler iallafall, den saken är given. För så mycket pengar ska tränset ta mig tusan kunna sitta bra iallafall. Dyon forever. 
 

En mindre god morgon

Hej på er!


Blev inkallad på jobb på Miroi även idag (hela dagen) och för första gången är jag riktigt otaggad. Är lite småsjuk fortfarande, har sovit sisådär 4 timar inatt och jag har 1 miljard andra saker som jag måste ta itu med idag, bland annat så ska ju Flisan trimmas inför täving imorgon, jag ska försöka få iväg några paket plus putsa, packa lite och klippa man, svans och hovskägg på Flismaskinen. Sedan kvarstår även plugg och så är det födelsedagsfest för Pont här ikväll också och sedan utgång på krogen då det kommer hit någon häftig förortsrappare som jag inte kan stava till. Blir varken sent eller mycket dricka för mig ikväll dock, är väl mest med för att visa min support för sambon, haha. 
 
Radom full bild från Napa förra året, haha
 
Igår var Flisan riktigt sjukt jäkla SUPERFIN iallafall!! Kom hem så sent efter att ha ridit galen Welsh, lönerapporterat med mammas hjälp och kört hem släpet så jag orkade inte blogga om det igår.
   Rakriktade iallafall på medellinjen samt gjorde små volter när jag kom ut till spåret igen, med intervallen 2x vänster, 1x höger för att komma åt hennes stela högerbog som måste stretchas ut. Skrittade först hela medellinjen, sen skritt-trav övergångar och till slut skritt-galopp. Galoppfattningarna var amazing i slutet och hon har aldrig varit så mjuk i handen som igår. Hon är  absolut aldrig tung men igår hade man kunnat rida med sytrådar. Jobbade på bra i båda varv på småvolterna i galopp också, trots att det går lite tungt i vänstervarvet emellanåt. Är inne i ett bra flow med henne nu, vilket verkligen är underbart, fina Flisan <3 

These cats of ours...

Woooop, kattgrejer beställda nu igen, haha! Nästan lika roligt som att handla grejer till hästen ju. Denna gång blev det inget mindre än en enorm (190 cm lång, hahah) räcerbana att kicka runt (lysande!) bollar i samt en foderautomat som förhoppningsvis ska göra att Tisse kan äta fancy torrfoder i normalt tempo utan att spy upp allting. Visst funkar det med blötfoder också, men har man katter värda lika mycket som bilen vill man gärna att de inte dör av matförgiftning, diabetes, högt kolesterolvärde etc ;) 
 
 
 
 
 

Plans for today

Hej på er!
 
Vaknade precis nyss och ska alldeles stax (och efter lite mental förberedelse) kliva upp ur sängen och göra mig iordning för 2,5 h juridikseminarium. Tågen till Dalarna går lite knasigt jämfört med seminarietiderna, så när seminariet är slut har jag 2 timmars väntan innan nästa tåg går (missar det tidigare med 15 min...), menmen! Tänkte ägna tiden åt lite plugg så att jag är klar på den fronten iallafall. När jag kommer hem vid 15.30 ska jag direkt ut och motionera Flismaskinen och sedan direkt därifrån ut till mammas place för att pussa lite på Hampus samt rida en welsh cob som behöver lära sig att galoppera, haha. Därefter ska jag köra hem släpet som är kvar hos mamma till Flisans stall så att det är klart för avfärd innan helgens bravader. Borde tvätta lite skydd och sådant pyssel också, men vi får se vad klockan blir. Har knappt sett min Jonathan på hela veckan så hoppas jag får liiiite tid till att kramas med ooch pussa på honom också. Fullt upp som vanligt, in other words.
 
Hörs senare, ciao!
 
 

Höll NÄSTAN på att glömma

Idag fyller Hampus 3! Herregud, att glömma en sådan sak... Men med en halvtimme till godo kom jag ihåg! Tänk att det var tre år sedan jag var ensam hemma och hittade dena lilla krabat i boxen på morgonen när jag skulle fodra hästarna. Pluppen! Ska ut till gården imorgon en sväng så då ska han minsann få sig lite morötter för att fira i efterskott (och lite lastträning kanske) ;)
 
 
 

Full kareta mot hufvudstaden

Hejsan svejsan, 
 
Nu är jag på tåget som är svindyrt att åka med men som åtminstone låter en åtnjuta gratis (supersegt) wi-fi. Yay. Ska på en sen föreläsning och sedan kolla på Sverige-Kanada (tror det var Kanada iaf) i hockey-VM ikväll. Jobbade som sagt fram till lunch idag och kan inte säga något annat än att det var lika roligt som vanligt. Så himla givande arbete verkligen. 
 
Hann ut en snabbis till stallet också mellan jobb och tåg-avgång och jag och Flisis var ute på en kort vända i skogen. Tyckte det var lagom ansträngning med lite trav i ganska öppen form på lite skogsstigar och sandvägar såhär dagen efter ett hopp-pass. Imorgon och på fredag blir det dock lite mer rejäla trimpass inför helgen. 
 
 

Duktig Flisa

Här är filmen på Flismaskinen från gårdagen! Blev så sent igår så orkade inte klippa ihop och ladda upp den då. Tycker som sagt hon skötte sig fint. Visst var inte bakbenen uppe bland molnen och vände, men å andra sidan har hon aldrig hoppat lika bra på träning som på tävling. Dock tycker jag mig se skillnad på hennes språngkurva nu, om det inte bara är önsketänkande. Tycker att hon rundar sig mer över hindren på framförallt oxrarna och har en mer fördelaktig frambensteknik, samt att frambenen var ganska jämna igår, dvs hon hängde inte med höger vilket hon gjort sedan tidernas begynnelse ;) Tycker också hon har ett tydligare avstamp än tidigare, speciellt i höger varv där hon är starkast. Kul när man känner skillnad! Fick ta mantag i några av spången igår, haha!
 
 
Nu ska jag sminka mig lite snabbt och sen till jobbet! Jobbar halvdag idag, sen ska jag ut till Flisan och sedan direkt till tåget mot Stockholm för att spendera natten där :) Vi hörs under dagen!

Och så var det det där med tiden igen

Flis var superfin när vi hoppade ikväll! Mer än så hinner jag inte säga för nu är det sovdags igen, haha. Men det kändes riktigt bra inför helgen iallafall, håll utkik efter film imorgonbitti!
 
 

Hopptänk

Jag upptäckte igår när jag pratade med en vän att jag mer eller mindre aldrig tränar på kombinationer. Det är verkligen extremt sällan. Hoppar inte speiellt mycket överhuvudtaget på hemmaplan faktiskt. Däremot serier med bommar innan och efter gör jag ganska mycket, men just kombinationer och rena hoppövningar med större hinder tränar jag väldigt sällan. Kombinationer iprincip aldrig. Har heller aldrig haft problem med det sen när man kommer på tävling - Flisans och min första trekombination någonsin var på en tävling förra året,  den efter det var på senaste tävlingen. Jag kommer mig liksom aldrig för att träna på det.
 
Det känns som en så pass simpel grej, för kommer man in (och har en ärlig häst) så kommer man ut. Kommer man inte bra kommer man oftast ut bra. Kommer man in skitdåligt så kommer man med all säkerhet ut skitdåligt. Det är ju inte svårare än så.
   Svårare är det ju däremot med linjer, speciellt bågar som man kan variera antalet steg på. Det tränar jag på lite med bommar då och då, men har oftast valt att inte hoppa så mycket utan att ha hoppningen som en grej man gör inför tävling, för att känna att allting sitter. Speciellt nu när jag inte har någon riktig tränare utan rider mycket själv tycker jag inte att det egentligen ger något att sitta och hoppa högt och mycket hemma. Jag kan ju inte tipsa mig själv om saker, och höjden är vi ju stabila på nu så den behöver vi inte heller sitta och nöta för att känna oss säkra. När man är själv tycker jag helt enkelt att det är mer lärorikt för hästen att jobba med teknikträning, så länge ryttaren vet vad den pysslar med såklart. Man får såklart ut mer av den också om man har en tränare med sig, men jag tror ni förstår vad jag menar. Högt hoppar jag nog inte mer än max varannan vecka, om ens det numer.
 

Hur tänker ni kring detta? Hur ofta och mycket hoppar ni? Med eller utan tränare?

När man börjar tro på karma

Hej på er,
Fick jobba halvdag idag istället då:
1. Jag vaknade med feber och dunderförkylning (IGEN)
2. Jag fick klockan 7 imorse mail om en hemtenta. En oförberedd sådan alltså.
 
GREAT känner jag! Tur att jag satt och pluggade i åtminstone 4 timmar igår så jag förstår en del av vad som försiggår i uppgifterna iallafall ;) Jag har med andra ord min eftermiddag uppbokad, det ska vara klart klockan 6.. Och mitt huvud är som en stor påse snor och febern vill inte ge sig. Och Flisan ska hoppas ikväll oavsett vad. Det går bra nu! Förhoppninsgvis piggar jag på mig med några piller till, en varm choklad som pluggsällskap och en tjock filt så jag slipper huttra.
 
 
Angående hoppningen ikväll tänkte jag nog sätta upp en liten bana så vi får in flowet och rytmen bra på 1,30-höjd ungefär. Var ett tag sedan vi hoppade nu, runt 3 veckor tror jag. Kanske någon linje med 3 steg eller något om hindermaterialet räcker också. Vi får se :)
 

Och så försvann även denna dag

Ja hörrni, var tar dagarna vägen egentligen? Denna försvann liksom alla andra i ett nafs med stall, gym ich plugg på agendan. Och imorgon jobbar jag heldag igen, fick rycka in lite plötsligt och har inte hunnit skriva några tidsinställda så vi får se hur uppdaten blir. Fasen, jag som äntligen trodde jag skulle ha tid, haha.. Oh well, MONEY TALKS U KNOW ;) 
 
Kommer förhoppningsvis kunna bjuda på film imorgon iaf då jag tänkte hoppa lite inför helgens bravader. Någon liten bana av något slag blir det nog! :)
 
 

Tävlingar - maj

Maj blir en ganska intensiv tävlingsmånad för Flisan med tre meeting inbokade - två tvådagars och ett tredagars. Vi börjar redan nu i helgen med Folkärna RS som ligger 10 min från där Flis står - lagom avstånd alltså ;) såhär ser det alltså ut:
 
9-10/5 Folkärna RS 
1,20 på lördag & 1,30 på söndag
 
22-24/5 Brunflo RS
1,20 på fredag, 1,30 på lördag & 1,30 på söndag
 
30-31/5 Åby Ridklubb (NHS)
1,30 på lördag & 1,30 på söndag
 
Japp, det är intensivt, absolut. Men det är också rutinbildande. Och det kommer ge henne mycket att gå in på banan och hoppa även om vi har 2/3 ner sista dagen, just för att det stärker henne mentalt. Man måste ju träna på det liksom. Och att gå ner en klass känns inte som ett alternativ om det inte är katastrofvarning, för så småningom kommer finalklasserna - de som är STÖRST och svårast - gå den sista dagen. Så denna period handlar helt enkelt om att ge Flisan rutin och stärka henne både mentalt och fysiskt i tävlingssammanhang :) Ser mest fram emot Brunflo i Östersund, sjukt härliga och underbara människor och tävlingar! Och så vann ju jag och Tango meetingpriset där för hela 5 år sedan så det är ett sådant där ställe med bra feeling ;)
 
 
 

Skitmåndag

Goddag goddag!
Klockan är knappt 10 och den här dagen är redan dålig, haha.. Försov mig och missade tåget till Stockholm och därmed givetvis även tåget hem som jag betalat för. Snacka om onödig utgift..... Jag HATAR onödiga utgifter! Anyway, tog det som ett tecken på att kroppen behövde sova ut, och har därför sovit fram till nu, vilket ju är bra iof. 
Planerna för dagen ser ut som så att jag ska ägna mig åt några timmars seriöst pluggande först och främst då jag jobbat och farit runt så mycket den senaste tiden så det har kommit i andra hand lite. But NO MORE!
   Sedan ska jag till stallet innan Pont slutar jobbet och därefter ska vi till gymmet tillsammans. Känner nu att ju längre jag skriver desto nöjdare blir jag med att få plugga hemma och disponera tiden själv. Kanske inte var så dåligt att försova sig ändå, hehe.
 
Ganska mysigt att vakna såhär också! 
 
 

Slagna kämpar överallt

Hej på er.
 
Nu närmar sig stressveckan från helvetet sitt slut och jag hoppas kunna bjuda på bra och läsvärda inlägg igen. Jag har helt enkelt inte hunnit. Är nu på väg att krypa ner i soffan med världens finaste 20-åring och mysa någon timme innan jag ska krypa till kojs. Ska med tiiidiga tåget till Stockholm och lever just nu på 8 timmars sömna uppdelat på två nätter, haha..
 
Flisan fick sig en genomkörare idag iallafall. Det var egentligen inte meningen, utan jag och My red först ut en kortare sväng. Men båda hästara var så dryga och övertaggade så de fick gå ett pass på banan efter. För Flisans del blev det galoppfattningar från skritt på rakt spår, vilket hon haaaaatar. På böjda spår gör hon det med bravur, men det blev både ett och sjuttiofem känguruhopp rakt upp i luften innan jag var hyfsat nöjd med dagens fattningar, haha. Hon var helt sluuuuut efter, och sjukt grinig på mig, haha.. Löste det senare med lite morötter och andra mutor ;)
 
 
Och på tal om helt slut; kolla dessa små tröttmössor! Snacka om slagna kämpar: först ute i skogen i dryga timmen för första gången i sina liv och sen med på födelsedagskalas hos svärföräldrarna några timmar. De har sovit som stockar hela eftermiddagen/kvällen och öppnade knappt ens ögonen när vi kom hem efter att ha handlat. Pluttarna <3
 
 

ATM

Efter att jag hämtat tårta tidigt imorse och firat Pont med skattjakt och champagnefrulle (dock i omvänd ordning) är vi nu ute på premiärpromenad med kissemissarna! De förstår INTE meningen med detta påhitt men tycker ändå det är ganska kul. Roligt för dem att göra något annat än sova på soffan jämt ;)
 
 
 

Fint sprattel

Hej på er!
En liten snabb update medan jag slänger i mig lite lunch på min 15 minutersrast får ni :) Flismaskinen var så fin när jag longerade imorse! Synligt mycket jämnare i sidorna i framförallt galoppen, men även traven var det stor skillnad på och det såg inte så stumt ut som det gjort tidigare i högerbogen, skönt! Känns som om longeringen - trots alla sina brister - ger henne ganska mycket. Nyttigt för henne att få balansera sig själv och lära sighitta sin egen koordination. Sen är fet svårt att få igenom sidorna ordentligt etc etc när man bara longerar som en vanlig dödlig som jag gör, men den känns ändå nyttig att göra lite då och då :) Himla praktiskt när man har lite tidspress också!
 
 
 
Nu ska jag återgå till att jobba på de sista 2 timmarna innan Stockholm kallar!

Då kör vi

Godmorgon världen! 
05.23 lyckades jag äntligen dra mig ur sängen efter en stunds snoozande, och ligger tidsmässigt helt i linje med vad jag planerat. Blir en lååång dag idag, med start 06.00 i stallet för att släppa ut, mocka och longera Flis, sen jobb 7,5 timme mellan 08.30-16.00 och sen åker jag direkt därifrån och plockar upp lillebror på väg till Stockholm för en kväll i Globen med Sveriges bästa komiker. Kul ska det bli! Men jag kommer nog vara skapligt slut när dagen är över, haha ;) 
 
Vi får se hur uppdateringen blir idag, kommer inte ha överdrivet mycket tid, haha.. 
 
 

TELL ME I'M DUKTIG!!!

Hej på er!
Har nu duschat och preppat lite käk efter att ha utstått 40 minuters ridpass i hällregn. Inte ens mina trosor var torra efter dagens ridpass, hahah! Gick iallafall bra. Eftersom det var lervälling överallt + började bli mörkt och jag inte vet var My har sina reflexer (mina ligger kvar hemma på mammas gård, hehe) blev det ett pass på banan. Kanske var lika bra att rida igenom henne ändå iom att hon bara bli longerad imorgon bitti också. Gjorde lite sidvärtes och red mycket framåt på små volter för att få henen att tänja ut ytterbogarna och framförallt då högerbogen. Gick som sagt hyfsat bra, all things considered (vädret, bakis ryttare osv, hahahaha). Lite nöjd var man ju ändå med att ha trotsat både humör och väder och dessutom inte bedrivit WWIII med pållen som konsekvens.
 
Har plockat bort hennes hönät i boxen nu också. Tyvärr blev hon väldigt öm i undre delen på halsen och utvecklade nästan som underhals av att äta med huvudet högt. Verkligen SÅ synd, för jag gillar verkligen näten! Så även om det blir 10000 ggr jobbigare att mocka ska jag iallafall ha det borta en period och se om det berodde på det eller om jag rider helkasst bara ;) Vad gör man inte för sina pärlor?
 
 
Nu blir det käk i form av fläskfilé! En riktig mysfredag innan jag ska upp klockan 05.15 imorgon....

PS-träns

Ja, nu har jag haft mitt PS träns i snart två veckor och hunnit använda det en del. Jag köpte ett av gamla modellen, vilket enligt uppgift ska innebär att läderkvalitén är sämre än på nuvarande träns. Tyvärr säljs nuvarande träns i helt omöjliga färger så det var ett av gamla varianten eller inget om det skulle gå att matcha. Lädret är visserligen mjukt, men i väldigt dålig kvalité och spricker lätt, men det kanske inte gäller för nuvarande träns - vad vet jag.
 
 
 
High Jump tränset har en mer eller mindre exakt likadan utforming som en bygelnosgrimma med twisten att det är en stålvajer i själva bygeln som går att böja efter egna önskemål. Praktiskt, kan tyckas. Nackstycket är väldigt brett och jag förstod inte hur det skulle få plats först, men det ligger ganska bra. Utskuret för öronen är det dock inte då det ligger emot som ett vanligt nackstycke, så där förstår jag inte riktigt hur de tänkt eller hur de marknadsför. Eller så är Flisan bara inte byggd som en normal häst? Det känns trevligt iallafall och jämnar ut trycket bra faktiskt. Men Flisan går som hon alltid gått och jag har inte märkt någon enorm skillnad på bärigheten, eftergiften eller avslappningen i överlinjen. Hon kanske inte är anatomisk helt enkelt. Eller så märker man kanske ingen skillnad om man ridit med breda nackstycken (Dyons)  sedan tidernas begynnelse. Jag vet inte, men jag gillar iaf hur nackstycket ligger och tryckfördelar.
 
 
 
Men ändå. Nej hörrni. Man betalar 2500,- för ett häftigt nackstycke är min mening i detta. Det finns inget som egentligen är spektakulärt med tränset, som exemeplvis Dyons och CWD's otroliga kvalité eller Xtremehorsemakeovers (de gör väl oftast på Schockemöhles och Schumachers träns) häftiga blingade träns. Kvalitén må vara bättre på PS nuvarande träns, men så höjde de också priserna i samband med att de bytte leverantör. De är väldigt noggranna med att poängtera hur anatomiska deras träns är, men utöver JumpOff tränset är det bara en serie helt vanliga träns med fina nackstycken. Det är nog där skon klämmer hårdast för mig gällande deras produkter tror jag. Hästmänniskor går liksom på all marknadsföring som finns. Såg en kommentar på någon annans blogg som jag inte kunde ha skrivit bättre själv - den speglar exakt allt jag känner för PS, haha. Här är en del av den:
 
"Om man kollar på Micklem-tränset ser man de klara skillnaderna och hur det senare verkligen är utformat efter hästen. Inte lika snyggt, men det är väl en diskussion var och en får ta med sig själv; huruvida man tror att hästen far så illa av ett konventionellt träns att man är beredd att ha något som man inte tycker är snyggt, eller inte.

Jag har inget emot PS produkter. Uppenbarligen tycker jag att de verkar så bra att jag valde att prova ett träns från dem, men jag tycker marknadsföringen är fel och att vi konsumenter borde vara betydligt mer kritiska i vårt köpande än att svälja statements med hull och hår från ett företag som lever på att SÄLJA."
 
Det är bara ett vanligt träns med ett spaceat nackstycke liksom. Jag skulle dock gärna ha fler sådana nackstycken, men de säljer ju inte dem för sig, vilket jag förstår eftersom det skulle underminera deras tränsförsäljning - för lets face it - det är främst nackstyckena man betalar för. Ska dock aila dem och fråga då jag hört från flera håll att det gått att lösa på något vis. Hittar jag någon billig kopia på deras nackstycken tar jag väl dock den alla dagar i veckan, och då är jag ingen som i vanliga fall köper billiga kopior ;)
 
Foto: Linda Andersson
 
Jag kommer nog att ha kvar mitt PS träns då jag "behöver" ha 4 träns så jag slipper byta bett 3 ggr i veckan, men köper nog inga fler. Kommer dock införskaffa en vanlig bygelnosgima inom det absolut närmaste och använda istället för remonten på Flisis, nu när jag upptäckt att den finns i större storlekar än bara island! :D Och går det att få tag på bara nackstycken från PS ska jag kanske införskaffa mig ett sådant också..Vi får se!

GOD"MORGON"

Hej på er!
Lite sliten grek här för tillfället, haha. Hade en SJUUUUUKT rolig kväll igår, tack alla inblandade för den! Bäst var nog mina och min lillebrors 378 schlagerframtädanden under förfesten hos oss, haha! Allt från Roslana- Wild Dances till grekiska deltagare som ingen kommer ihåg - men vi kan dem ALLA :')
 
Under resterande del av dagen ska vi kika på något avsnitt Gossip Girl och så ska vi storstäda lägenheten och kanske till och med putsa fönstren så man ser ut, hehe... Jag har insläppet ikväll så jag beger mig till stallet fram emot kvällningen och rider ut en sväng. Mycket galopp ska det bli så hon får träna flåset lite tänkte jag.
 
 
Imorgon får vi se vad som hinns med ridmässigt.. Jag har utsläppet + att jag ska mocka åt Mys pålle Mikey och så börjar jag jobba 08.30 och det tar 30 minuter att åka ut till jobbet. Om jag räknar med att vara i stallet kl 6 så borde jag hinna med att longera henne iallafall, så hon inte vilar. Bara hon får någon form av motion vore jag väldigt glad då det blivit lite för mycket vila på sistone eftersom jag varit sjuk osv. Men vi får väl se hur morgonpigg jag är..
Hinner inte rida efter jobbet heller för jag och lillebror åker direkt därifrån till Stockholm för STAND UP FOR STOCKHOLM!! Största stand up showen på vääääldigt länge här i Sverige, och alla våra favoriter ska dit! Bra syster som man är fixade jag parkettplaser till honom i födelsedagspresent :'D
 
 
 

RSS 2.0