Bygelnosgrimma

Har tidigare tagit upp att jag tÀnkt köpa en bygelnosgrimma och ha istÀllet för remonten pÄ Flisan. Planen lever men den har inte riktigt blivit av, haha. TÀnkte dÀrför höra lite vad ni som anvÀnt bygelnosgrimma ser för för-/nackdelar med den? Personligen ser jag bara fördelar. Den sitter inte sÄ att den kan hÀmma luftvÀgarna, stör inte bettets placering och Àr dessutom snyggare Àn remont (som ju Àr det fulaste som finns...) Men vad sÀger ni? Nackdelar? Shoot!
 
 
Divorce your horse :

Har ocksÄ varit intresserad av en bygelnosgrimma, blir roligt att se om du fÄr nÄgra bra svar frÄn nÄgon som har anvÀnt en sÄdan :)

Nathalie :

Jag tycker att den Àr bra! Dock nöp den min ena hÀst dÀr sjÀlva bygeln Àr. Annars supernöjd, mina hÀstar gillar den! Dock hÀnger den mest nu iom att jag inte fÄr tÀvla pÄ den.. :)

Ulrika:

Jag har bara positiva saker att sÀga om bygelnosgrimman! Har den pÄ tÀvlingshÀsten som Àr lite stark och tung, hon blir fantastiskt fin pÄ denna, samt att den sitter sÄ mycket bÀttre Àn en remont som bara Àr i vÀgen för bÄde luftvÀgar och bettet. Upplever Àven att vingliga unghÀstar blir mycket stadigare.

Linn:

Jag har bygelnosgrimma och den Àr verkligen super! En nackdel Àr dock att det blir skav/klÀmmer mellan den övre remmen och bettet, typ utsidan av mungipan. Men inget som inte kan lösas med lite fÄrskinn:) annars har jag bara positivt att komma med! Gör att bettet ligger mer still utan att störa som remonten, fritt för luftvÀgarna, snyggare Àn remont, ja jag tycker den Àr skitbra!

Kommentera inlÀgget hÀr: