Bygelnosgrimma

Har tidigare tagit upp att jag tänkt köpa en bygelnosgrimma och ha istället för remonten på Flisan. Planen lever men den har inte riktigt blivit av, haha. Tänkte därför höra lite vad ni som använt bygelnosgrimma ser för för-/nackdelar med den? Personligen ser jag bara fördelar. Den sitter inte så att den kan hämma luftvägarna, stör inte bettets placering och är dessutom snyggare än remont (som ju är det fulaste som finns...) Men vad säger ni? Nackdelar? Shoot!
 
 

Kommentarer
Postat av: Divorce your horse

Har också varit intresserad av en bygelnosgrimma, blir roligt att se om du får några bra svar från någon som har använt en sådan :)

2015-07-14 @ 15:34:05
URL: http://divorceyourhorse.se
Postat av: Nathalie

Jag tycker att den är bra! Dock nöp den min ena häst där själva bygeln är. Annars supernöjd, mina hästar gillar den! Dock hänger den mest nu iom att jag inte får tävla på den.. :)

2015-07-14 @ 21:44:34
Postat av: Ulrika

Jag har bara positiva saker att säga om bygelnosgrimman! Har den på tävlingshästen som är lite stark och tung, hon blir fantastiskt fin på denna, samt att den sitter så mycket bättre än en remont som bara är i vägen för både luftvägar och bettet. Upplever även att vingliga unghästar blir mycket stadigare.

2015-07-15 @ 09:03:16
URL: http://leksandsryttarna.blogg.se
Postat av: Linn

Jag har bygelnosgrimma och den är verkligen super! En nackdel är dock att det blir skav/klämmer mellan den övre remmen och bettet, typ utsidan av mungipan. Men inget som inte kan lösas med lite fårskinn:) annars har jag bara positivt att komma med! Gör att bettet ligger mer still utan att störa som remonten, fritt för luftvägarna, snyggare än remont, ja jag tycker den är skitbra!

2015-07-18 @ 19:08:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0