Bra dag

Hejsan svejsan,
NU har jag käkat middag och sitter äntligen inträngd i en fåtölj mellan alla påsar med saker med en katt i knäet och tänkte skriva lite. Dagen började som sagt med ett pass på Flisan och idag blev det en del galopp snarare än bara skritt och trav. Dock inte så speciellt mycket men hon var SÅ fin! Red först bara i lätt sits och hoppade vattenpölar (haha) och satte mig sedan ner och gjorde skänkelvikningar över vägen för att sedan göra enkla byten när vi kom ut på rakt spår igen. Hon kändes verkligen så himla pigg och fräsch och allt var superenkelt. Önskar någon hade kunnat filma..
 
 
Imorgon fm innan jobbet väntar ett pass på banan. Blir ett enkelt lösgörningspass bara. Exakt vad vi ska göra vet jag inte än, det beror lite på hur hon känns i sidorna och överlinjen. Förmodligen mycket sidvärtes och böjda spår. Får se om jag hinner med Hampus också, vill sitta upp nu!!!
 
Resten av denna kväll blir nog inte märkvärdigare än att jag ska hoppa i säng med mina två mysmonster nu och ladda inför helg-jobb. Är rätt trött efter sen kväll igår, tidig dag idag och långt jobbpass. Nattiii

Allting ordnar sig

Sakta men säkert börjar livet ta form igen. Efter att ha varit hos mina oändligt kloka och stöttande morföräldrar i förrgår känner jag verkligen att jag är på väg in i en helt ny fas i livet, en fas som jag ser fram emot något enormt! I mina tidigare uppbrytanden har min prio ett varit att hitta en ny kille. Har liksom känt att jag inte överlever utan att vara någons no. 1. Så har jag varit sedan jag var 14 ungefär. Men nu, nu är jag redo att ta mig an världen på ett annat sätt. Igår när jag satt i bilen på väg hem insåg jag att jag är banne mig lycklig. Det får tyckas vara hur opassande som helst i ett skede som detta i livet, men när jag satt där med stereon på högsta volym och skreksjöng i min lilla racerHonda så kändes det som att livet äger ändå när man är 20 år och inte vet någonting om framtiden än.
 
 
 
Den absolut största förändringen kommer att innebära en flytt. Både för mig och förhoppningsvis båda hästar.  Förhoppningsvis till en för mig hyfsat välkänd stad som jag tycker väldigt mycket om, nämligen Västerås. Boende har jag inte hittat än men jag kan ju utan problem mellanlanda här hos mamma tills det dyker upp någonting jag vill ha.
   Varför Västerås? Av så många anledningar! Enkelt att pendla till Stockholm med kortare avstånd och tätare tågavgångar, otroligt mycket mer humana priser så att jag i vilket fall som helst kan ta med åtminstone en häst, det är fint, mycket studenter, lagom långt hemifrån och så mycket träningsmöjligheter för hästarna på nära håll med anläggningar som Skästa, Hamre och Jump Club inom 30 minuter med bil.
 
 
Puh. Känns som att jag har en riktning och en plan i livet igen och det var precis vad jag behövde för att komma iordning. Det är inget panik med att flytta, men jag vet åtminstone i vilken generell riktning jag är på väg. Kan inte tacka min mormor och morfar nog för all support de ger mig, så himla guld värda. Älskar er (vet nog att ni läser)! Känner bara bring it on, life!

Uppe och igång

Goddag! 
Är uope med tuppen idag trots att jag inte börjar förrän 10. Är just nu i stallet och skriver medan jag är på väg ut mot beteahagarna. Hinner tyvärr vara motionera Flisan idag, men det är som det är. Blir nog en uteritt även idag, men istället för bara skritt och trav tänkte jag nog även galoppera lite idag. Hon har känts superfräsch de övriga två dagarna så lite galopp tar hon säkerligen ingen skada av :) 
 
 
Sedan väntar jobb mellan 10-20.30 och innan dess ska jag även lämna in min mobil på lagning så att den äntligen kan få en skärm som jag ser något på, haha.. 
 
Vi hörs sen!

Avkoppling

Alla kopplar vi av på olika sätt. För mig som har en relativt konstant stressig vardag och dessutom är en ganska introvert människa som behöver mycket ensamtid är det verkligen jätteviktigt att jag får några stunder varje dag att bara "vara". En av dem är nu när jag sitter och skriver till er på kvällen innan jag ska gå och lägga mig. sitter med minst en katt i knäet och skriver, läser lite bloggar och bara existerar, liksom.
  Min absoluta favorit när det gäller avkoppling är dock att köra bil. Att köra bil med musik på läskigt hög volym är bland det bästa jag vet. På något vis slappnar jag av när jag sitter där med musiken som dånar i hela bilen, gärna tunga house-beat men även lugnare mer normala låtar gör susen för det mesta. Det låter kanske märkligt men det där är verkligen min lilla bubbla för ensamtid mellan alla platser jag ska vara på. Det är något fridfullt över det, speciellt när det regnar lite som idag. Älskar det verkligen. Jag och min racerHonda<3
 
 
Tror att det är viktigt för alla att stanna upp och andas lite några gånger under dagen. För vissa är det kafferasten på jobbet som är helig, för andra är det tiden i stallet. Och visst är det avkopplande i stallet, men för mig är det ändå ett ställe där jag vill vara fokuserad och inte helt avslappnad. Oavsett vad så tror jag att det är viktigt att man unnar sig de där stunderna även under hektiska dagar om man ska överleva som människa.
 

Något att tänka på

Såg denna bild på 9gag för någon dag sedan. Tyckte den var både rolig och väldigt tänkvärd med väldigt talande exempel. Lång text men den var helt klart läsvärd tycker jag!
 
 
 

Torsdag!

Goddag på er!
Är inne på ledig dag nummer två och laddar upp lite inför helgens jobb med en finfin sovmorgon hemma hos mormor och morfar. Jag hann inte blogga så mycket igår då tiden rann iväg med mig och mamma inne på IKEA så det gick i en hiskelig fart från Borlänge för att mellanlanda hemma i Avesta där jag bytte bil och sedan rullade vidare mot Västerås. 
 
Idag väntar ett inte fullt lika hetsigt program, om än mycket att göra ändå ;) ska först hem och skruva ihop lite möbler och sedan ut till stallet för att EVENTUELLT sitta upp på Hampus första gången!! Barbaras ritt igår var som med allt annat med honom helt odramatisk så det känns bara som att "äh nu kör vi", haha. Även Flisan ska få motion såklart och för henne väntar nog en tur i skogen tror jag. Inget allt för krävande efter hennes vila. 
 
 
Efter detta ska jag (om jag hinner) plocka med mig iprincip alla möbler jag ska ha med mig från lägenheten och köra hem dem och därefter är det förmodligen läggdags om jag känner mig själv rätt, haha.. 
 
Vi hörs under dagen! 

Rysningar

Vilken häst och vilken ryttare. Man kan inte bli annat än imponerad. Inte minst över att Rolf inte stressat fram Casall utan haft honom sedan han var 6 år och låtit det ta sin tid för att få honom till den atlet han är idag, 10 år senare. Goes to show att hästarna inte behöver pressas till att ha gjort ALLT vid 8-9 års ålder. Fantastiskt verkligen. Ryser. 
 

Ledig onsdag

Goddagens!
Har två lediga dagar nu mitt i veckan innan jag jobbar fredag- måndag. Skönt! Ska bege mig mot stallet nu för att sko hästarna, därefter sk ade motioneras lite och sedan ska jag hämta hem katterna innan jag och mamma ska upp till Borlänge för att inhandla lite förnödenheter, däribland en BYRÅ så jag kan packa upp lite av mina kläder ur IKEA-påsarna, haha.
    Sen ikväll ska jag hem till mormor och morfar och äta lite mat och prata lite. Ska bli supertrevligt, var länge sedan jag såg dem nu.
 
Vi hörs lite senare, nu är det full fart som gäller :)
 
 
 

Hopplymetoden

Såg denna hemsida när den lanserades för någon vecka sedan. Det är alltså en hemsida där man lägger in sin hästs tidigare resultat varpå hemsidan sedan beräknar vad hästen är värd, baserat på dessa resultat. En intressant idé tycker jag, då många hästar idag värderas enormt högt trots mediokra resultat och noll ridbarhet. Det skulle egentligen behövas någon form av måttstock, om inte annat för att förenkla både som köpare och som säljare. Då skulle man veta direkt inom vilken prisklass man kunde köpa häst, och som säljare vet man ungefär vad man får för pållen, med variation för stam etc.
 
Problemet med metoden är dock just att den endast tar hänsyn till hästens ålder samt resultat. Ingen vikt läggs vid hästens psyke, stam, ridbarhet, teknik, kapacitet, hinderuppfattning, status på tävlingarna den gjort, avelsvärde osv osv. Och det är såklart problematiskt. Å andra sidan finns det nog ingen generaliserad mattefomel i världen som kan räkna ut ett pris med alla dessa individuella variabler, utan då skulle man få olika formler för varenda häst, vilket inte är det man är ute efter här.  Dessutom tar den inte heller hänsyn till det finansiella läget som råder, vilket gör att de priser jag sett är kraftigt inflaterade och bara existerar i någon typ av Beverly Hills - drömvärld.
 
 
Som sagt tycker jag ändå att konceptet är bra måste jag säga, även om det nog behöver finslipas då Flisan med all säkerhet inte är värd 420 000 (i köparens ögon) ;). Med lite finjusteringar så kan det säkert vara en bra måttstock kring var i prisnivå man ligger. Jag menar; det var ju bara 150-200 000 fel på Flisan, haha.
 
Intressant idé hur som helst, hoppas på att den justeras ytterligare framöver. Vad tycker ni om en databeräknad metod för att räkna ut ett värde på häst?
 
 

Plans for le horsies

I dagsläget är allting väldigt oklart med hästarna, men jag har egentligen inte råd att ha 2 stycken uppstallade även om jag betalar ett väldigt förmånligt pris i jämförelse med exempelvis Sthlm. Så som det ser ut just precis nu kommer jag vara tvungen att sälja Flisan under hösten och sedan får jag se lite hur det känns med Hampus. Är han inte min "typ" säljs han också under nästa vår/sommar när han visat lite vad han går för. Men detta är ju planer för ett lite senare skede.
 
Just nu väntar lite igångsättning för Flisis efter sommarvilan. Börjar på onsdag när hon fått på alla skor, och då med lite uteritt tänkte jag, och sedan rider vi nog ut någon vända på torsdag och fredag också innan det blir lite mer allvarligt jobb med lösgjordheten i helgen. Kommer nog vara stelt både här och där, haha ;)
   Hampus ska ridas av Barbara på onsdag och jag LOVAR att tvinga My att filma, haha. Hppas det händer NÅGOT kul, för hittills har han ju bara varit lugnet själv..
 
 

Morning world

Godmorgon på er!
Vaknade 1½ timme före väckarklockan så tänkte att det var lika bra att slå mig till ro och skriva lite. Har ändå saknat att skriva morgoninläggen här, känns bra att skriva up sina do's and dont's för dagen någonstans så man har lite ordning i skallen sedan.
 
Till att börja med skulle jag vilja tacka för era jättefina kommentarer både här, på Instagram och på FB. Ni är bäst! Jag har inte speciellt många vänner men ni där ute är guld värda varenda en av er, verkligen ett jättestort tack! Motivationen kryper tillbaka så mycket snabbare när man inser att någon faktiskt uppskattar det man skriver, haha.
 
 
Idag väntar iallafall jobb mellan 10-20.30. Rätt segt då jag har ögoninflammation och lite feber, men det är sånt man får ta. Hinner dock inte till stallet vilket är supertråkigt men det är som det är helt enkelt. Kände att jag fick lov att prioritera att sova någon timme mer och inte stressa dit på morgonen nu när jag är sjuk. Ibland är det så helt enkelt!
    Eventuellt hämtar jag dock katterna i lägenheten efter jobbet. Beror på hur trött och febrig jag känner mig. De ska iallafall bo med mig, för er som undrade! ;)
 
 

 

Jag lever, men mitt liv är lite.. hmm

Hej på er,
Efter min längsta bloggpaus på 5½ år så börjar jag nu känna mig redo att kika in här och skriva lite igen. Mitt liv just nu är ett enda kaos. Och det kanske är just därför jag vil skriva. Skrivandet ger mig lite ording i tankekaoset. Här är iallafall senaste Doverholt-nytt:
 
Jag och Pont har bestämt oss för att gå skilda vägar, och för närvarande är allting osäkert - från var jag ska bo till om jag ska ha hästarna kvar. Just nu är jag installerad hos mamma i hennes lilla mysiga gäststuga. Här finns inte en enda byrå eller garderob så mina kläder har jag för närvarande i IKEA-påsar, haha. Utöver det så ska jag i veckan hämta den delen av inredningen som är min och se var tusen jag ska göra av den. Allting känns som ett för stort projekt just nu och jag orkar liksom inte riktigt ta tag i någonting, vilket bara det är väldigt olikt mig. Men det som varit mitt liv i 2 år är liksom borta så jag är väl minst sagt lite vilsen, även om det var ett gemensamt och helt rätt beslut.
 
Hur som helst så har inridningen av Hampus fortskridit och han sköter sig verkligen exemplariskt. Han har hittills inte reagerat på NÅGONTING utan tagit allt jag slängt i hans väg med ro. Därför får Mys kompis Underbara Upplåsbara Barbara hoppa upp i veckan och testa om han är redo, haha. Jag tror det kommer gå som en dans.
   I samma veva som Flisan skulle sättas igång så tappade hon en sko, och hennes vila blev därför förlängd med 2 veckor. Så just nu går hon mest och är sommarfet. Ingen har förtjänat det mer än hon, och det passade gaska bra att Hampus fick stå lite i rampljuset, om man nu kan säga att det är bra att pållen tappar en sko. På onsdag fixar vi iallafall pedikyren på dem båda och sen är det väl bara köra på. 3 veckors helvila känns ändå som att det kan ha gjort gott för Flisan då det hänt väldigt myceket med henne både mentalt och fysiskt under året :)
 
 
Utöver det så håller jag mig sysselsatt med jobb som oftast är 6 dagar/vecka och så tänker jag väldigt mycket. På framtiden, på var tusan jag ska bo, på om jag borde byta bil, på allt. Ni vet, vanliga filosoferingar, haha. Just ja, och så var jag ju och färgade håret också, vilket inte blev alls som jag tänkt, haha. Det kan ni få bild på imorgon. Nu ska jag in till mami och äta, det är första gången på 1,5 vecka som jag faktiskt äter lagad mat. Har levt lite nomadliv (spartanskt?) och levt på yoghurt, pizza och tacos den senaste veckan, haha.
    Kan för övrigt inte tacka My och hennes familj tillräckligt för allt de gjort för mig den här veckan när mamma varit borta och jag inte riktigt vetat var jag ska ta vägen. Flyttade helt enkelt in hos dem, haha. Bästa.
 
Vi hörs imorgon, uppdateringen ska nog komma tillbaka sakta men säkert tillsammans med motivationen, förhoppningsvis. Love u all to bits, värmer i hjärtat att se att flera hundra personer fortfarande kikat in här varje dag trots att jag inte levt upp till era förväntningar ;) Puss
 
 

Sömnlös

Hej på er.
 
Känner ingen blogglust alls för tillfället. Ingen lust till någonting egentligen. Försöker liksom trycka in allt i schemat men ingenting blir speciellt bra utan det blir bara gjort till 50%. Jobbar 6-7 dagar i veckan med upplägget att det ofta blir 8 dagar i sträck, en ledig dag mitt i veckan, 8 dagar jobb osv. Det finns liksom inte tid för NÅGONTING annat för tillfället, knappt så att jag hinner ut till stallet och se så att hästarna åtminstone lever.
Så jag försvinner helt härifrån några dagar så får vi se om lusten kommer tillbaka eller om det är dags att lägga ner detta projekt. 
 
Denna natt har jag som många andra den senaste tiden legat vaken. Har passat på att vara effektiv  under småtimmarna och sökt studiemedel, och nu sitter jag med min fondportfölj och gör lite justeringar, samt har jag lagt till ett sparande i kapitalförsäkring och ändrat om i mitt lilla pensionssparade så att även det hamnar i en vettig fond och inte bara i ett stort svart hål, haha . Lika bra att passa på när kroppen ändå inte vill tagga ner. Jobb väntar så småningom mellan 8-20.30.
 
Så ja, hörrni. Vi hörs när vi hörs.  Love u guys. 
 
 

Jävla regn

Har regnat konstant hela dagen idag så förutom att jag putsat all min utrustning och pussat pållarna på mulen så blev det inte så mycket hästeri för mig idag. Klart att det ska regna på min enda lediga dag liksom :) 
 
Har iallafall förberett inför morgondagens loppis och hann dessutom in för att boka klipptid! PÅ MÅNDAG BLIR JAG BLOND! Eller mer eller mindre iallafall! Wiiie, är superspänd verkligen. Vill ha det som bilden nedan, får se om de klarar av det på en gång eller om jag måste gå dit en gång till för att få det riktigt blekt. Är supertaggad på en riktig förändring. 
 
 
 
 
 
 
 

LEDIG

Goddag bloggen!

Tog en lite mer rejäl sovmorgon idag, snacka om välbehövligt och skönt! Åkte sedan och tankade bilen det första jag gjorde (mindre roligt sätt att starta dagen) och handlade lite frulle som jag nu intagit och nu sitter jag mätt och belåten och funderar över dagens planering. För det första ska två pållar motioneras, och sedan ska jag ut till mamma i hede för att ev. hjälpa till med Jasper the Welsh Cob och sedan packa iordning 10 000 grejer inför vår stundande loppis på lördag! jag jobbar dock från morgon till kväll så vår kära granne kommer få sälja våra grejer. Har verkligen miljarder saker att bli av med, så om ni dalfolk inte har något annat för er på lördag så får ni svänga förbi Näs IP och shoppa lite ;)
 
Efter att jag packat ihop alla sakerna som ska säljas så ska jag hem till My för myskväll. Ska bara kolla på film, äta alldeles för mycket kalorier och prata. Göra det vi är bäst på helt enkelt! 
   Sedan laddar jag för en redig jobbhelg.. hoppas det åtminstone regnar konstant så att jag inte går miste om ännu fler soltimmar, haha! ;)
 
Haha vilket troll man är. Babyhair <\3
 

Kingsland I love you

Fick hem denna snygging i posten igår! Dessa jackor är ur en jättegammal kollektion från Kingsland, typ 2009 eller något, och de finns med rött istället för turkos på ärmarna också, samt en brun/beige variant om jag inte minns fel. Har alltid tyckt att alla färgvarianter är så himla fina, men i och med att det är gamla och folk förmodligen är nöjda med dem så har de varit jättesvåra att få tag på begagnade (till hyfsade priser ;)).
 
Denna fining hittade jag dock förra veckan och kunde inte motstå den.  Den är precis lagom tjock så den passar perfekt under kallare sommarkvällar och våren/hösten, samt är den helt vindtät. Vattentät vet jag inte riktigt, men den tål garanterat mer än mina tjocktröjor som jag för närvarande har när det regnar gör ;) Satt som en smäck gjorde den, är helnöjd.
 
Gjorde sig tyvärr inte lika snygg på bild som i verkligheten och hade inte tid att stå med självutlösaren och trixa, haha. Får greja bättre bilder imorgon eller något. Den är SUPERFIN jag lovar!
 
 

Wednesday

Godmorgon! 
Egentligen skulle jag bara kunna ta gårdagens morgoninlägg och kopiera det rakt av, för planen ser mer eller
mindre exakt likadan ut, haha. 
    Ridningen ska klaras av nu på morgonen och sedan jobbar jag 13-20.30. Som tidigare nämnt beror det lite på hur hennes sår ser ut om jag rider ut eller hittar på nån liten bomövning eller någo på banan. Ev kör vi bara markarbete idag och bommar imorgon så jag får rida loss henne lite på böjda spår en dag innan vi ger oss på hinder och grejer, haha. inte för att man int kan rida loss hästen ute i skogen, tvärtom är jag ett fan av det! Men för hennes korta högersida är böjda spår en oundviklig hjälp för att få loss henne ordentligt. 
 
Haha snygg man är ;)
 
 
Fick hem en jacka igår som jag är omåttligt nöjd med också. Dyker upp bild på den i em. ÄNtLIGEn en regnjacka att ha i stallet, har fått offra många blöta timmar när regnet öser enr och det är för varmt för att dunjackan ska åka fram, haha. 
 
 

Sent om sides

Halloj! 
Kom hem lite senare än planerat och har nu intagit en snabbfixad sallad till middag. Jobbar samma pass imorgon, dvs 13-20.30 så det blir lite skönt med ännu en sovmorgon innan min efterlängtade lediga dag på onsdag. 
 
Flisan, jag, My och Mikey var ute i skogen på förmiddagen och tränade lite lågintensiv kondition med långa travsträckor på deras fina grus-/sandvägar. Så himla mysigt! Om såret är lika torrt och fint imorgon så tar vi nog och hoppar lite småhinder imorgon. Var vääääldigt länge sen nu känns det som! Blir lite lydnadssprång isf, men vi får först se hur det ser ut med såret :) 
 
 

Bygelnosgrimma

Har tidigare tagit upp att jag tänkt köpa en bygelnosgrimma och ha istället för remonten på Flisan. Planen lever men den har inte riktigt blivit av, haha. Tänkte därför höra lite vad ni som använt bygelnosgrimma ser för för-/nackdelar med den? Personligen ser jag bara fördelar. Den sitter inte så att den kan hämma luftvägarna, stör inte bettets placering och är dessutom snyggare än remont (som ju är det fulaste som finns...) Men vad säger ni? Nackdelar? Shoot!
 
 

Aloha

Goddagens!
Solen skiner och jag tog mig en liten sovmorgon då jag inte börjar förrän 13 idag. Nu är jag dock på fötter och ska ta mig till stallet. flisan har på något vis hft av två stolpar i nya hagen samt åstadkommit ett ganska imponerande sår på ena bakknäet. Red dock länge med mycket skritt och trav igår utan att det var något problem men ska nog hålla det på den nivån så att det inte dras upp eller något. Hon var ite svullen och öm, men hade ingen värme eller pule i benet och såret är torrt och fint, Men alltså..Knashäst... Blir en liknande lite lugnare tur idag så att hon som sagt inte drar upp såret på något vis. Lite hönsmamma får man väl vara, haha. 
 
 

So sawy

Nu har jag lunch! Är helt sjukt trött idag, riktigt sådär måndagstrött. Känns bra när man har en 6-dagars vecka framför sig! 
 
Tänkte iallafall be om ursäkt för min absence här på bloggeliton. Jobbar så enormt mycket och när jag väl är ledig har jag liksom velat vara just det och inte sitta inne framför datorn och glo. Ni förstår nog.  
 
Idag slutar jag som sagt 18.00 och då hade jag och My tänkt rida ut och galoppera lite intervaller. Det finns ju verkligen så enormt mycket fina vägar så nu ska de utnyttjas till fullo! Beroende på vad klockan blir så kanske Hampus blir longerad också. Vi får se! Hörs sen lovies.
 
 

Jag lever

Hej på er! 
Jag lever. Tänkor bara säga det. Ska iväg och jobba 08.30-18.00 nu, så vi hörs lite senare! Haft en finfin helg iallafall, skönt att ha ledigt när det äntligen blev lite sol :) har i vanlig ordning haft för mycket att göra för att sola dock, men jaja. 
 
 

Filip <3

Hahaha åh vad roligt detta var! Folk blev så glada för oss hahahahaha. 4 år sedan idag vi gjorde det!
 
Om vi kommer tillbaka till verkligheten så tänkte jag bara berätta att solen skiner och jag ska rida + fixa staket idag. Kanske åker och badar eller något också om det hinns med men det tvivlar jag på. Brukar liksom inte hinna med sådant "trams". Är på dåligt humör också då jag knappt sovit en blund inatt. Behöver pussa på mina hästar. Hörs under dagen!!

Ensam

Kom hem för 30 minuter sedan efter att ha jobbat 13 timmar. Är helt slut. Pont är på fest med sina kompisar och ikväll känner jag mig bara ensam och ledsen nu när jag ligger i sängen med två katter som gosat ner sig här bredvid. Är säkert bara fånig för att jag haft ett så långt pass på jobbet idag, samt inte sett röken av mina fina fyrfotingar. Men just precis nu suger livet hur jag än kollar på det och jag känner mig som mitt fjortonåriga mobbade jag igen. Själv hemma medan alla andra är ute och roar sig är nog definitionen av mina tonår, haha. 
 
Jaja. Ska väl proppa i mig mina sedvanliga jordgubbar och sova bort resten av kvällen. Tack gode Gud för att jag har ledig helg iallafall!
 
 
 
 

Träns blabla

Fick hem Hampus efterlängtade Micklemträns igår. Visade sig att säljaren tagit fel på storleken och jag fick hem ett träns i stl. Cob vilket var alldeles för litet för honom och så på gränsen till för litet på Flisan så jag fick lov att sälja det vidare. Sökandet efter träns till honom går alltså vidare, haha. Kanske helt enkelt beställer ett Dyon nackstycke till honom istället och hänger på någon av mina två fina nosgrimmor jag har som inte används - snake style och anatomic. Men å andra sidan gillar jag att Micklem inte ligger emot på någon öm tand någonstans och sådär, speciellt nu när han växer, byter tänder osv. Har verkligen fäst mig vid de tränsen, haha. 
 
Men visst tusan är Dyons nosgrimmor to die for. 
 
 
 
Jaa hörrni, svåra beslut det här ;) Vi får väl se hur jag gör till slut! Är trött på att han inte har ett eget träns iallafall, är för lat för det, haha. 

Godmorgon

Hej på er!

Tidig start idag och laddar upp inför en lååååång jobbdag mellan 08-20.30. Okej inte så lång kanske, men hinner inte rida iallafall. Vilket suger. Men har iallafall helgen ledig och så ska det ridas minsann! 
 
Igår var vi ute och klättrade med Flisan och Mikey. Red Flisan på ett beett jag egntligen bytt till mig till Hampus: ett ganska smalt tredelat Sprengerbett med löpande ringar. Tycker hon gick riktigt bra på det när vi red en kort vända innan klättringen för at värma upp lite. Kanske får bli hennes bett istället ;) 
   Skrittade iallafall upp för en av de längre och brantare backarna 3 ggr, och sedan tog vi galopp i en annan, sandigare backe 4 ggr innan vi gav oss. Båda två var ganska mörbultade efteråt, haha. Bra mjölksyreträning!
 
Hampus fick sig en puss på mulen iallafall, som vanligt blev klockan så mycket så jag hnn inte mer än så idag, och imorgon hinner jag inte ens det.. GAAH. I HELGEN då jäklar...
 
 

Results

Här är resultatet av min möda (och alla mina pengar) idag! Tycker det blev supermysigt. De allra första blomlådorna och utomhuskrukorna jag köpt och planterat i, haha. Är jättenöjd iallafall, blev lite orange som tema, vet inte varför då jag egentligen inte gillar orange. Men orangea blommor är tydligen nice. Den buskiga saken i hörnet kommer bli superfin när den blommar, just you wait ;) 
 
 
 
 
Nu: HÄSTAR.

Goddag!

Ett sent hej blev det idag! Dagen för mig har bestått av jobb mellan 8-14 och sedan åkte jag via blomsterhandeln hem för att äntligen få ordning på vår balkong. Så nu är det lite blommor där ute, äntligen! Ska inhandla en låda till samt en stor kruka att ställa ut, än så länge har jag planterat jordgubbar, oregano och så lite blommor däremellan. Så mysigt med blommor! Får väl se hur länge jag får den här omgången att överleva, haha... Jag och mamma ska inhandla en omgång till lite senare, på en lite större blomsterhandel här i stan :) Mne nu när man kikar ut på balkongen ser man iallafall lite färg!
 
 
 
 
 
Sedan ska bägge pållar motioneras på ett eller annat vis. Tror det får bli klättring för Flisan och så lite fortsatt träning på longering för Hampus :) 

Att prioritera

Som ni säkert märkt har inte updaten varit riktigt på topp nu på sistonet, utan det har blivit ett eller möjligtvis två lite halvtråkiga inlägg. Mycket av livet handlar om att prioritera för att hinna med det man vill på den fritid man har. De senaste månaderna har jag helt klart prioriterat bloggen, för att jag vill det. Men samtidigt har jag prioriterat bort tid med Pont. Jag lägger ner minst 45 minuter på varje inlägg med bildredigering, texter, idéer osv osv. Och i helgen kom vi fram till att både jag och Pont måste sluta prioritera bort varandra hela tiden om vi vill fortsätta ha det så bra som vi haft det hittills. För det blir ju faktiskt så att man inte umgås även om vi bor under samma tak när vi bara sitter framför en skärm hela dagarna.
 
Jag tjänar inga pengar på min blogg. Jag har egentligen ingenting att vinna på den förutom att jag tycker om att skriva och ge uttryck för saker och ting. Och därför vill jag inte att den går ut över mitt vanliga liv och ställer till problem. Jag uppdaterar så mycket jag bara kan och det komemr jag fortsättningsvis också att göra, men aldrig någonsin igen ska den få mig och hjärtisen att glida isär. Det är ni inte värda, era små lymlar ;)
 
Tänkte bara säga det så att ni vet varför updaten kommer och går lite! Jag gör mitt absolut bästa, men har ju ett riktigt liv utanför den här burken också :)
 
Min och Ponts första selfie tillsammans. Lagom nyktra.
 

Hair inspo

Har suttit och kollat hårbilder vid varje ledig stund idag verkligen, haha. För det första ska jag nog klippa av runt 1dm av det för att liksom.. Jag vet inte.. jag känner för det. Just nu iallafall, vi får väl se vad jag säger när jag väl sitter i frisörstolen ;) 
 
Sen ska jag ha någon askig färg, och är nästan lite sugen på att prova en gråaktig väldigt ljus ton, tycker det är otroligt fint! Men skulle nog inte passa mina mörka ögon så bra.. Måste nog bli en brun askig färg och inte en ljus tyvärr, haha. Varför fick jag inte mina svenska gener i håret??!?! Vi får helt enkelt se vad det blir, en blanding av nedanstående bilder kanske. Ska iallafall ha kvar så lite röda toner som möjligt, vill ha bort dem omedelbums! Och så ska det vara lite olika toner i håret och inte bara helt enfärgat för det är lite tråkigt tycker jag :)
 
 
Alltså jag dör så fint detta är!!!
 
 
 
 

Plans for aujourd'hui

Goddag!

Sitter och slänger i mig lite frukost innan dagen ska påbörjas. Jobbar mellan 13-20.30 men har så mycket att göra fram tills dess så det är bara att köra igång liksom :) 

07.30-09.30 Rida Flisan och ev longera Hampus om jag hinner. 
09.35-10.30 duscha, fixa mig, äta något + byta om och packa jobbkläder
10.35 - Ta mig till salongen och boka klipptid (de visste bara att det troligen skulle bli nästa vecka när jag var där igår, deras dator hade havererat)
10.40-11.05 - åka ut till mamma i Hede (+ byta om till stallkläder igen)
11.15-12.00 Rida en welsh cob vid namn Jasper
12.00-12.45 Byta om till jobbet och käka lunch
 
13.00 - 20.30 - JOBB 
 

Japp, såhär ser de flesta av mina dagar ut i mitt huvud. Tycker det är enklare att planera om jag har lite tider att hålla mig efter. Då vet jag att jag hinner så länge jag håller mig till tiden (på ett ungefär, den grekiska tidsoptimismen är rrinner stark i mina ådror, haha) 
 
Vi hörs helt enkelt senare! Ciao
 
 
 
 
 
 
 

Knashäst

Hade Linn S ridit Flisan idag hade hon utan tvekan benämnt henne som "eldsprutande drake". Red bort till en liten åker eftersom banan fortfarande var väldigt kletig efter allt regn. Red loss henne i traven med mest åttvolter där jag gjorde lite varierande arbete. Flyttade ut bakdelen, ställde utåt/inåt osv. Nog var det lite stelt allt, men i traven var hon åtminstone hyfsat lugn. I galoppen sen så var det mest bara att hålla i sig, haha! Bocka vet inte Flisan hur man gör, men däremot bytte hon galopp och studsade runt som en liten gummiboll där ute på åkern, knasen. Kunde knappt hålla i mig för jag skrattade så mycket. Hon vet liksom inte hur man busar utan hon hoppar mest runt och piper och frustar, haha. Fruktansvärt roligt måste det sett ut! Men är hon glad är jag glad. När hon sansat sig lite red jag på lite raka spår och gjorde galoppfattningar från skritt samt lite byten och ökad galopp på rakt spår, vilket hon tycker är svårt. Men som sagt så var målet nite att göra något speciellt ansträngande så jag avslutade så fort hon lugnat sig lite och kunde lyssna på ytter-/innerskänkel utan att hoppa rakt upp i luften.
 
Överlag ett himla roligt ridpass. Man kan inte alltid ställa skyhöga krav känner jag. Imorgon blir det en lugnare tur och på torsdag drar träningen igång på allvar igen :) 
 
 
För övrigt har jag nu testat den omtalade VULKANPIZZAN. Säger bara OMG så god! Måste provas!!
 
 
 

Great things happen when you let your nailtech go bananas

Nu är naglarna nyfixade. Ska inte ha dem så länge denna gång, så Cissi fick gå helt crazy med dem. Blev skitcoola tycker jag! Älskar när det glittrar och är massor av färg och krusiduller. Det ska helt enkelt vara EXTRA ALLT på det lilla jag har til naglar. Sjukt somriga och coola tycker jag! Är toknöjd med dem!
 
 
 
Har även varit och bokat klipptid, så nästa vecka väntar en riktigt rejäl makeover för mitt slitna rödaktiga hår. Måste verkligen se till att fixa före- och efterbilder för det kommer bli stooor skillnad!

Ledig tisdag

Så var min lediga dag äntligen här! Efter en 65 timmars jobbvecka förra veckan och kort jobbdag igår så sitter det väldigt fint med en dags ledighet vill jag lova. Tog en liten sovmorgon, och sedan en låååång dusch innan jag åkte iväg för att kolla staketen till de andra sommarhagarna vi ska flytta hästarna till i helgen.
 
Flisan fick sig en uteritt igår med mycket skritt på hårt underlag samt lite trav. Lite mjukstart sådär. Idag blir det ett pass på banan för att mjuk upp musklerna lite, men inga alltför svåra övningar uten som sagt bara för att smörja systemet lite ;) Hampus fick en promenad i stormblåst igår och han var superduktig! Trots att han tyckte att allt var jääätteläskigt följde han mig som en liten hund och drog inte i kopplet en endast gång. Duktig plutt! Idag väntar longering för honom.
 
 
För övrigt så ska jag strax iväg för att fixa mina katastrofer till naglar. Hampus drog nämligen av 4 av dem sist jag longerade, haha... Ska även in och boka tid för klippning, avfärgning, blekning osv av håret. Får se om någon vill ta sig an det. Hittills är det inte en enda frisör jag frågat som vill avfärga och bleka mitt hår, men jag får väl gå runt och knacka dörr.. Finns ju sisådär 35 frisörer i stan så NÅGON borde väl kunna göra det åt mig!  Vill ha en RIKTIG makeover illafall! Är så trött på mitt hår....

New in

Fick hem ett pannband idag som Hampus ska få på sitt träns. Det är så FINT! Dock är det inga äkta Svaroviskistenar tyvärr, men blingar som tusan och kostade en tiondel av vad ett likadant med äkta stenar hade kostat. Tyckte faktiskt att han skulle ha ett eget fint och inte bara en läderrem i pannan. Pannband i bara läder utan någon mönstersöm eller någonting är det fulaste som finns, haha. 249;- inkl. frakt gav jag!
 
Ska iallafall ut till stallet om en liten stund. Flisan ska ridas ut och Hampus ska nog pysslas lite med och eventuellt longeras också, det beror lite på vad klockan blir. Är iallafall ledig imorgon så då blir det longering 100% säkert iallafall och eventuellt så kan någon kanske fota lite också :)
 
Men visst är väl pannbandet tjusigt? Är helt kär i det. Tycker att de är så fint med blandade färger och material.
 
 
 
 
 

Late nights early mornings

Godmorgon!

När jag kikade på vädret igår och insåg att det inte skulle bli 50 grader varmt idag så bestämde jag mig för att strunta i planen att rida innan jobbet. Kollade istället på film med hjärtisen och kom inte i säng förrän 00.30. Så att gå upp runt 5 kändes lite för motigt helt enkelt.
 
Jobbar iallafall kort dag (8-14) idag och imorgon är jag leeeediiiig! Men nu måste jag åka för jag ska via stallet och plocka av Flisan hennes flugtäcke och luva iom vädret. Så skönt för henne att få vara naken! Vi hörs lite senare iallafall, har bara en kort rast på 15 min idag så om inte annat hörs vi när jag kommit hem.
 
 

Morgonstress

Hej på er! 
Fick lov att börja jobba 10 ist för 13 idag så imorse var det full rulle till stallet för att hinna longera Flisis innan jag åkte hit. Det var lite stelt både lite här och var såg man, men det är väl å andra sidan inte så konstigt när hon vilat i 4 dagar ;) Imorgon tänkte jag rida ut en sväng innan jag börjar jobba kl 8, så vi slipper undan myggorna och värmen. 
 
 
 

Dålig update sorrysorry

Hej svejs!

Nu är jag hemma efter att dagen verkligen har gått i ett med allt från barndop till en tur till stranden och slutligen en helt fantastisk middag som mina underbara svärföräldrar bjöd på. Nu sitter jag i soffan och väntar på att Pont  och hans kompis Dennis ska dra iväg till en relativt nyöppnad nattklubb här i stan. Ska nog ta mig ut till stallet och rida en sväng tror jag. Dock spöregnar det för tillfället men lättar det upp så åker jag ner en sväng och motionerar donnan och kanske tar in Hampus en stund också beroende på vad klockan blir. Är ju redan ganska sent, haha.. Blir nog bara lite longering för Flisan idag iallafall!
 
Har iallafall varit hos dem och pussat på dem och gett dem lite käk. Gosisarna. Tycker så mycket om mina små pluttar! Ska bara hinna med Hampus lite mer nu så är allting perfekt, haha....
 
 

Next up - dop!

Godmorgon! ("morgon"...)
 
Jag har precis kommit ur duschen och ska nu se till att kameran är laddad och redo för Evan´s dop! Evan är Ponts lilla kusin som föddes i mars iår och som nu alltså ska döpas. Ska bli jätteroligt att få vara med! Senare ska vi även ut på middag med hjärtats familj för att fira att hans storebror gått ut universitetet, duktiga han! Längtar till den dagen kommer för mig också, men dit är det minst 1,5 år.. 5 om jag ska gå juristutbildningen, haha..
 
Ikväll ska Flisan iallafall ridas efter tre dagars helvila. Får bli efter restaurangbesöket tror jag, så att det är ordentligt svalt ute. Vid 22-23-tiden kanske. Börjar inte jobba förrän 13 imorgon så det gör inget att det blir en sen kväll i stallet. Ska för övrigt ta in både henne och Hampus innan dopet så att de får vara inne de varmaste timmarna på dagarna och sen gå ut inatt igen. Det är lite mer omständigt än at ha dem ute dygnet runt, men jag skulle storkna av att vra ute hela dagarna i denna hetta, och då har jag inte ens päls, haha.
 
 
 
 
 
 

Flippanbett

Ovanstående bett är nog det absolut bästa jag gjort för mig och Flisan, haha. Jag har en tredelad variant från Nathe som inte går att få tag på längre (köpte mitt begagnat), men jag skulle tro att stången ger ungefär samma effekt.
 
 
 
Mitt problem med Flisan var att hon blev för stark på tränsbett men på ex babypelham rullade hon bara ihop sig till en liten boll och det gick inte att rida markarbetet på henne alls då hon inte gick fram till bettet öht. Provat allt från pessoa till gag för att hitta just rätt. Och med Flippanbettet blev det det. Det är precis "lagom" på alla sätt verkligen. Jag rider gärna lite "tuffare" markarbete på det då jag får lite mer kontroll och kan få igenom saker utan att det blir dragkamp, men också utan att hon krullar ihop sig till en liten boll och släpper ryggen. Och kan som ni vet även hoppa på det och det är alltid perfekt, mycket tack vare att det går att ändra var man sätter tygeln och därmed hur stor hävstång man får. Jag har inte tillräckligt med superlativ att ösa på detta bett!
 
Har sett fler hästar som är ganska heta men lätta i handen som går bra på Flippanbettet så jag är nog inte ensam om att gilla det. Det är verkligen lagom på alla sätt och vis och jag kommer aldrig någonsin att göra mig av med mitt tredelade. Älskar det verkligen, helt klart det bett som gjort störst skillnad i hoppningen för mig och Flismaskinen. Helt klart ett bett jag rekommenderar till alla som har en pigg men känslig häst :)
 
 
 
 
 

This weather though...

Goddagens!

Ännu en dag av tropisk värme stundar och idag är jag glad att jag jobbar i en välkyld och luftkonditionerad ICA-butik och inte i ett bastuliknande kontor. ICA wins! Jag gillar sommaren pga att man är lite ledig, dagarna är långa, jag tjänar ihop lite pengar till resten av året osv. MEEEEN jag gillar inte den här värmen. Inte någonstans faktiskt. Jag hade tänkte bege mig ut till stallet nu vid 7 för att rida innan jag börjar jobba kl 10. Men det är ju verkligen bara att fetglömma alltså. Det är föööör jäkla varmt för både mig och Flisan att göra ens ett halvhjärtat försök till någon form av halvseriöst ridpass. Så det får bli efter jobbet vid 21.30 istället. Kan ju inte tvinga stackaren att röra på sig i 30-gradig värme när jag inte ens orkar liva upp ur soffan pga temperaturen liksom. Någon rättvisa lär det väl finnas.
 
Hampus slipper inte undan lika lätt dock, eftersom han knappt ska röra på sig ;) Så han ska nog få komma in och bli lite ompysslad innan jobbet kallar åtminstone.
 
 
Pont ska nog fixa ett kylaggregat till vårt sovrum så småningom också. Vi köpte ju en fläkt men det är värdelöst mot morgonsolen vi har i sovrummet. Det är inte ens en överdrift att det är 35 grader där inne när vi går upp kl 6 på morgonen. Goodbye sovmorgon liksom. Jag föredrar ungefär halva temperaturen när jag ska sova, haha..
 
Nu ska jag bege mig mot stallet! Hörs lite senare :)
 
 

Koolar vippen

Efter Hampus premiärlongering idag (som för övrigt gick rätt så bra) så märkte jag att något var fel när jag skulle ta ut honom. Jar helt knäsvag, illamående, hade ont i huvudet och det var så ljust ute att det kändes som om ögonen brann. Pupillerna drog inte ihop sig liksom utan ljuset bara flödade in. Fick sätta mig ner flera gånger den lilla biten ut till hagen och på väg tillbaka trillade jag ihop. Vet inte riktigt om jag svimmade eller inte men föll ihop gjorde jag iaf och mobilen hade jag såklart inte på mig heller. Tog mig iallafall in till stallet och åkte efter lite om och men in till akuten. Det gick supersnabbt och jag var klar på 30 min typ. En blandning av vätskebrist och migrän trodde det att de var, pga ljuskänsligheten. Så nu ligger jag i ett mörkt sovrum och skriver till er. Blir ingen ridning av Flisan idag men imorgon jobbar jag 10-20.30 så då ska jag ta mig ut och motionera båda pållar på morgonen tänkte jag, innan det blir för varmt. 
 
 

Äntligen

Hej på er!

Nu är äntligen min och Ponts resa till Grekland bokad. Vårt nästa bekymmer blir att få tag i en hyrbil då ingen hyrfirma i hela världen verkar vilja hyra ut till någon under 21, haha.. Får lägga till kostnaden för ett förfalskat körkort var till reskostnaden kanske ;)
 
Ska iallafall bli underbart skönt och också roligt då vi kommer att bo på ett hotell bara 15 min från stranden vi alltid åkte till när jag bodde i Grekland, samt runt 45 min från Aten och husen/lägenheterna vi bott i där. Så det blir både semester och lite sight-seeing för vår del! Om vi nu får tag på en bil, haha.. ;)
 
 
 

Full fart mot helgen

Hej på er i värmen! Har sovit som i en bastu inatt, fu vad vidrigt det är alltså. Kan det inte vara lite lagom varmt?! Nåja, ska väl inte klaga.
 
Jobbar bort soltimmarna mellan 8-15 idag med och sedan ska jag försöka hinna ut till stallet för att rida Flisan en kortis innan jag beger mig hem till mor min för att hålla i lite träningar :) Hinner jag inte ut till Flisan och Hampus innan träningarna drar igång så åker jag dit efter att jag är klar tänkte jag.
    Utöver det händer det inte så mycket. Tror inte jag hinner så mycket mer innan det är läggdags för mig heller för den delen. kanske åker och badar en sväng ikväll eller något om vi hinner. Varför är dagarna så korta? ;)
 
 

Tandlökarbesök och roligt paket

Hämtade ut ett väldigt efterlängtat paket efter jobbet idag! Hann dock inte ens öppna det innan det var dags för tandläkarbesök, men nu är det öppnat och innnehållet undersökt och godkänt.
   Jag har haft den dåliga vanan att rida utan hjälm (endast på ridbanan och endast på Flisan ska tilläggas) under sommaren för att det blir så varmt att jag får exploderamde huvudvärk, yrsel och illamående när jag har hjälm på huvudet och det är 25-30 grader ute. Jag vet att det är korkat osv, vi behöver inte ta den diskussionen.
 
But no more! Nu har jag fått hem en GPA-hjälm med ventilation så det bara skriker om det för att jag ska kunna rida med hjälm även på sommaren. Och fin är den också, med bling och allt. Inte för att ljusblått är min melodi direkt, men glittrar den tillräckligt mycket kanske man inte tänker på det, haha. Kan heller inte påstå att jag ser ut som något annat än cyklande turist i den, menmen. För hemmabruk blir det perf! Är supernöjd, den kommer fylla sin funktion perfekt :D
 
 
 
 
Råkade vinkla kameran lite fel så därav min halshuggning.. Ni får stå ut med att inte se min dåliga hållning :D
 
 

Halvvägs

Godmorgon!
Onsdagen är här och snart är vi halvvägs mot ytterligare en helg! Herregud vad tiden går fort... Idag och imorgon är jag ledig från ICA men blev inbokad på Miroi bägge dagar. Så dit är ja strax på väg! Fick ledigt på lördag också så helvetesveckan blev ingen helvetesvecka vilket jag inte med ord kan beskriva hur skönt jag tyckder det är. Var verkligen superstressad över allt jag inte får gjort om jag hade jobbat 7 dagar av 7 möjliga denna vecka. Anledningen till att jag blev ledig är för att jag ska på mitt första dop! Ponts lilla kusin Evan ska döpas här i Avesta, känns jättefint att få vara med. 
  Men först och främst är det alltså Miroi i två dagar och sedan ICA på fredag innan det blir en dags ledighet. Efter jobbet idag ska jag dessutom åka och fixa klart min tandjäkel. Idag ska de fila sig ner i rötterna och ta bort nerverna därifrån också.. Hua, läskigt.
 
Hoppas hursomhelst att de 5000 spänn jag får lägga på tanden ska hjälpa! På något vis borde jag dock kunna få tandvården att stå för detta, då min tandläkare själv sa att det nästan helt säkert var den första tandläkarens lagning som orsakat hela birrevippet. Det känns ju som att de borde ha någon form av garanti på sina arbeten, men de verkar väldigt skygga för alla former av ansvarstagande då jag hört fler som gått igenom exakt samma procedur som mig och fått betala för rubbet. Sådant hatar jag. Ska kolla igenom lagboken lite innan jag går dit idag tror jag ;)
 
 
Utöver det så vilar nog Flisan och så ska jag dona lite med Hampus idag. Lite longering kanske. Den som lever får se!
 
 
 
 

RSS 2.0