New in

Tog och bestÀllde ett nytt hemmatrÀns till Flisan att variera med. Ho har tidigare fÄtt skav inne i munnen av att gÄ med samma nosgrimma stÀndigt (ej för att den var för hÄrt Ätdragen förresten) sÄ jag bestÀllde detta superfina frÄn JH collection pÄ Hööks. Tyckte det var superfint. Rip-off frÄn Dyon- + lite Equipedesign givetvis men som hemmatrÀns sÄ fÄr det duga. Jag tycker det var fint ialllafall och riktigt billigt, knappt en tredjedel av vad ett frÄn Dyon hade kostat :)
 
Till skillnad frĂ„n Linn Strelin som ocksĂ„ bloggade om detta trĂ€ns sĂ„ ÄLSKAR jag att det Ă€r mĂ€ssingspĂ€nnen pĂ„ alla Hööks fina trĂ€ns, hahah ;) NejdĂ„, men detta var nog en tiopoĂ€ngare om man utgĂ„r frĂ„n pris och utseende. Tycker om att nosplattan Ă€r bredare och lite "avlĂ„ng" istĂ€llet för helt rund ocksĂ„, ogillar nĂ€r allt tryck hamnar pĂ„ en sĂ„ liten yta. KvalitĂ©n pĂ„ Hööks lĂ€derrejer Ă€r ju dock lite sisĂ„dĂ€r men tar man bra hand om dem blir de faktiskt dugliga tycker jag :D
 
 

Hoppning :D

Hoppade Flisan lite igÄr inför tÀvlingen nÀsta helg, men hann inte blogga nÄgonting dÄ. Tycker inte gagbettet har önskad effekt pÄ henne riktigt dÄ hon börjat hÀnga sig i bettet en hel del, sÄ jag provade faktiskt att rida henne pÄ ett tredelat baby-pessoa. Ogillar pessoabett enormt mycket men jag ville prova iallafall. Tycker inte om att de Àr sÄ överrörliga och att det blir sÄ svÄrtf att fÄ en jÀmn kontakt med hÀsten eftersom det Àr sÄ mycket hÀvstÄng att minsta lilla kontakt med tygeln vÀnder bettet upp och ner nÀstan. Men hon behöver ju nÄgonting med lite hÀvstÄng i hoppningen eftersom hon blir sÄ himla stark och inte lyssnar. 
 
I markarbetet var bettet inte alls bra eftersom det sista hon behöver Àr nÄgot med hÀvstÄng dÀr, i och med att hon gÀrna rullar ihop sig och fuskar pÄ vanligt bett ocksÄ. Men i hoppningen tyckte jag faktiskt att det var helt okej. Fick tillbaka henne vÀldigt bra och hon lyssnade bra pÄ linjerna, med lite protester för att jag kom Ät henne pÄ ett annat sÀtt nu. Dock gillar jag heller inte bettets effekt i sprÄngen dÄ man bli hÀngande i handen om man inte slÀpper tygeln helt, det blir vÀldigt lÀtt att man drar henne i munnen i sprÄnget som bilderna nedan visar och det ogillar jag eftersom hon har ganska lÀtt att slÀppa ryggen som det Àr och detta gör det inte bÀttre alls. 
 
 
 
Överlag fick jag dock en vĂ€ldigt bra kĂ€nsla eftersom jag hade sĂ„ bra kontroll pĂ„ henne. Vet dock inte hur jag ska lösa bettproblematiken. NĂ„gon av er som har tips pĂ„ nĂ„got liknande bett som inte Ă€r lika överrörligt? 
    Funderar pÄ att sÀtta en lÀderrem under hakan, alltsÄ frÄn ena översta pessoaringen (den sidostycket sitter i) till andra, sÄ att man stoppar hÀvstÄngen lite och mildrar effekten. Ska prova det nÀr ajg kommer hem frÄn el Stockholmo igen sÄ fÄr vi se. 
 
 
 
Är vĂ€ldigt nojjig med att dra pĂ„llarna i munnen i sprĂ„ngen men samtidigt sĂ„ kĂ€ndes det sĂ„ himla bra emellan hindren sĂ„ jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Ska som sagt prova sĂ€tta en rem under hakan, men tar mer Ă€n gĂ€rna emot era tips pĂ„ bett som ni tror kan passa!

Trim 2.0

Herregud vilket jĂ€dra humör pĂ„llen var pĂ„ idag. Bitvis riktigt fin men bitvis en riktig satmara, haha. *Ston*. Allt vi jobbade pĂ„ igĂ„r satt dock vĂ€ldigt bra och det mĂ€rktes verkligen att det lossnade en hel del dĂ„. IDag jobbade jag mest med galoppen och jobbade henne utĂ„tstĂ€lld pĂ„ volt och sedn rakriktad utan stakete som hjĂ€lp för att hĂ„lla in yttersidan. Åh hej och hĂ„ va det gick. Åt höger och Ă„t vĂ€nster och rakt upp i luften men inte sĂ„ mycket rakt fram. Försökte sitta sĂ„ still som möjligt och inte överkorrigera utan vĂ€nta ut henne och de sista 5 minutrarna gicck det ganska bra faktiskt. Nöjde mig med det istĂ€llet för att brĂ„ka vidare pĂ„ henne. KnashĂ€st <3
  Sedan satt mÀsterryttaren Pont upp ocksÄ, min hjÀlm passade inte sÄ ja.. Bortse frÄn det faktum att han inte har hjÀlm helt enkelt. Absolut inget jag rekommenderar men han satt stadigt och Flisan var vÀÀÀÀldigt trött, Hade aldrig slÀppt upp honom om jag var osÀker, sÄ no hate please :))
 
Instagram-fotar, hahah..
 
 
 
 
AlltsÄ knasboll. <3