New in

Tog och beställde ett nytt hemmaträns till Flisan att variera med. Ho har tidigare fått skav inne i munnen av att gå med samma nosgrimma ständigt (ej för att den var för hårt åtdragen förresten) så jag beställde detta superfina från JH collection på Hööks. Tyckte det var superfint. Rip-off från Dyon- + lite Equipedesign givetvis men som hemmaträns så får det duga. Jag tycker det var fint ialllafall och riktigt billigt, knappt en tredjedel av vad ett från Dyon hade kostat :)
 
Till skillnad från Linn Strelin som också bloggade om detta träns så ÄLSKAR jag att det är mässingspännen på alla Hööks fina träns, hahah ;) Nejdå, men detta var nog en tiopoängare om man utgår från pris och utseende. Tycker om att nosplattan är bredare och lite "avlång" istället för helt rund också, ogillar när allt tryck hamnar på en så liten yta. Kvalitén på Hööks läderrejer är ju dock lite sisådär men tar man bra hand om dem blir de faktiskt dugliga tycker jag :D
 
 

Hoppning :D

Hoppade Flisan lite igår inför tävlingen nästa helg, men hann inte blogga någonting då. Tycker inte gagbettet har önskad effekt på henne riktigt då hon börjat hänga sig i bettet en hel del, så jag provade faktiskt att rida henne på ett tredelat baby-pessoa. Ogillar pessoabett enormt mycket men jag ville prova iallafall. Tycker inte om att de är så överrörliga och att det blir så svårtf att få en jämn kontakt med hästen eftersom det är så mycket hävstång att minsta lilla kontakt med tygeln vänder bettet upp och ner nästan. Men hon behöver ju någonting med lite hävstång i hoppningen eftersom hon blir så himla stark och inte lyssnar. 
 
I markarbetet var bettet inte alls bra eftersom det sista hon behöver är något med hävstång där, i och med att hon gärna rullar ihop sig och fuskar på vanligt bett också. Men i hoppningen tyckte jag faktiskt att det var helt okej. Fick tillbaka henne väldigt bra och hon lyssnade bra på linjerna, med lite protester för att jag kom åt henne på ett annat sätt nu. Dock gillar jag heller inte bettets effekt i sprången då man bli hängande i handen om man inte släpper tygeln helt, det blir väldigt lätt att man drar henne i munnen i språnget som bilderna nedan visar och det ogillar jag eftersom hon har ganska lätt att släppa ryggen som det är och detta gör det inte bättre alls. 
 
 
 
Överlag fick jag dock en väldigt bra känsla eftersom jag hade så bra kontroll på henne. Vet dock inte hur jag ska lösa bettproblematiken. Någon av er som har tips på något liknande bett som inte är lika överrörligt? 
    Funderar på att sätta en läderrem under hakan, alltså från ena översta pessoaringen (den sidostycket sitter i) till andra, så att man stoppar hävstången lite och mildrar effekten. Ska prova det när ajg kommer hem från el Stockholmo igen så får vi se. 
 
 
 
Är väldigt nojjig med att dra pållarna i munnen i sprången men samtidigt så kändes det så himla bra emellan hindren så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Ska som sagt prova sätta en rem under hakan, men tar mer än gärna emot era tips på bett som ni tror kan passa!

Trim 2.0

Herregud vilket jädra humör pållen var på idag. Bitvis riktigt fin men bitvis en riktig satmara, haha. *Ston*. Allt vi jobbade på igår satt dock väldigt bra och det märktes verkligen att det lossnade en hel del då. IDag jobbade jag mest med galoppen och jobbade henne utåtställd på volt och sedn rakriktad utan stakete som hjälp för att hålla in yttersidan. Åh hej och hå va det gick. Åt höger och åt vänster och rakt upp i luften men inte så mycket rakt fram. Försökte sitta så still som möjligt och inte överkorrigera utan vänta ut henne och de sista 5 minutrarna gicck det ganska bra faktiskt. Nöjde mig med det istället för att bråka vidare på henne. Knashäst <3
  Sedan satt mästerryttaren Pont upp också, min hjälm passade inte så ja.. Bortse från det faktum att han inte har hjälm helt enkelt. Absolut inget jag rekommenderar men han satt stadigt och Flisan var vääääldigt trött, Hade aldrig släppt upp honom om jag var osäker, så no hate please :))
 
Instagram-fotar, hahah..
 
 
 
 
Alltså knasboll. <3
 

Anställningsintervju

Ja, jag vet inte om det är bra eller dåligt men intervjun tog väl max 5 minuter, haha. Antingen så hatade chefen mig så innerligt att han inte stod ut med mig en sekund till eller också lät det så bra så han inte behövde veta mer. Nobody knows. Lät som om han var nöjd och behövde någon mer över sommaren iallafall så det är väl bara hålla tummarna och hoppas :D Vore himla skönt och roligt med lite rikigt arbete över sommaren faktiskt :) Det och lite tillridningshästar + saluhästar så blir det prima ballerina!
 
 
 

Trimmat

Nu står det en trimmad och nöjd naken Flisa och käkar hö ute i solskenet. Rena rama sommarvärmen idag! När JAG rider i T-shirt är det bannemig varmt haha. Skönt så in i norden nu när det inte är några äckliga flygfän efter sig när man rider också. Underbart. 
 
 
Idag gjorde jag iallafall slag i saken och trimmade Flisan ORDENTLIGT. Tog tag i alla hennes svagheter, som framförallt är i höger varv. Flyttade ut bakdelen mycket vilket hon har jättesvårt för. Istället för att böja sig i hela kroppen och flytta ut bakdelen så viker hon in halsen och rullar ihop sig istället för att flytta. Så jag tog ett stadigt tag i yttertygeln och tryckte undan henne några steg i taget och var noga med att låta henne trava rakt fram när hon gjorde rätt för att släppa på trycket lite eftersom hon blir som ett krutpaket när hon tycker att det är jobbigt. Korta intervaller i början för att sedan göra dem längre mot slutet när det gick lite lättare. Jobbade väldigt mycket med det (utan stigbyglar dessutom, hehe..) och sedan med att ha henne rak på volter i båda varven då hon framförallt i höger faller inåt väldigt mycket. Stadig yttertygel var dagens tema med andra ord!
    I galoppen la jag mycket fokus på det vanliga - tempoväxlingar. Tyckte de satt riktigt bra nu, hon blir bättre och bättre! :D Får se vad jag hittar på imorgon, förmodligen så blir det lite samma lika och sedan lite hoppning på söndag :)
 
 
 
 
Nu ska jag skriva klart mitt CV i 180 knyck, duscha och sedan iväg på någon form av anställningsintervju för sommarjobb. Tjohooo

GODMORGON

 
 

Uno hoppövning

Här har vi då den extremt efterlängtade övningen. Förstår att ni inte kunnat bärga er och hoppat upp och ner i stolarna med hjärtklappning och andnöd i väntan på den. 
 
Den är iallafall väldigt simpel, i grund och botten bygger den på en helt vanlig åttvolt, med andra ord en evighetsövning. Den kräver heller inga höga hinder så man kan göra den själv utan att behöva sitta av 85872369820 gånger för att höja/läng/bredda osv. Såhär ser den ut. Och ja, mina skillz i Paint är avundsvärda, jag vet. 
 
 
Poängen med den här övning är lydnad och smidighet. Man börjar vid det stora röda X:et och travar över bommarna på en av diagonelerna (spelar ingen roll vilken man börjar med) för att sedan fortsätta på ett böjt spår till ett kryss med en travbom innan. jag föredrar att ha det som kryss men man kan givetvis också ändra till ett räcke eller bara ha en serie bommar på medellinjen om man föredrar det. Jag gillar böjda spår och poängen här är att verkligen få ut hästen runt innerskänkeln och amtidigt ha den rak i halsen. Svårare än vad det låter jag lovar ;)
 
Efter detta vänder man antingen vänster eller höger, spelar heller ingen roll. För exemplets skull vänder vi vänster. Hästarna kommer förmodligen landa i galopp och här är det trav in i serien som gäller (det är en travbom utritad framför men fick inte plats med texten haha..) Så det gäller ett vara snabb tillbaka till en lugn trav med pållen på bakbenen. Väl inne i serien är det hästens jobb, själv ska man bara hänga med liksom. Syftet med den här serien är att lösgöra bogarna men samtidigt att hästen tar för sig framåt för annars når den inte i kombinationen som kommer efter. Många hästar "fryser" i sprången när de hoppar studs och för dem är denna övning super. Den är dock också riktigt bra för häsar som Flisan som kubbar järnet så fort hon ser hinder. tar de inte en sak i taget och tar tid på sig utan bara kutar igenom blir dt vääääldigt trångt för dem, något Flisan märkte efter första gången hon skenade in i den, haha :D
 
Såhär ska en häst trava bommar. Älskade ponny. 
 
Efter en serie är pållarna oftast ganska starka, så därför ska man givetvis få brottas lite och ta ner dem i trav igen och därefter över travbommarna + travhindret igen och sedan vända höger. I den här serien är det galopp in som gäller och den är också bra för smidigheten och lydnande, både på pigga och mer försiktiga hästar. Viktigt är att behålla galoppen i svängen och inte bromsa bara för att hindret kommer ganska direkt. Och också att hålla kvar på yttertygeln och vända med ytterskänkeln så att hästen är RAK när man vänder upp
 
Sedan är det bara fortsätta ligga och rulla tills hästen är så trött så den lägger sig ner och dör :) Nejdå, man kan rulla några varv men det suger rejält i benen på dem med sådana här övningar så känn efter noga hur de känns, lyssna på andningen osv :) Tycker det är en superövning just för att den är så mångsidig. Lydnand, raka + böjda spår, smidighet, galopp + hinder ur sväng. Några av de allra viktigaste komponenterna i hoppning :) Have fun :D
 
 

Ojdå

Råkade visst somna. Skriver ihop ett inlägg om en av mina favoritövningar imorgon istället. Ligger i sängen och pratar med Pont i telefon nu och håller på att somna. Mys att somna med hans röst i öronen :) 
 
För övrigt så tänkte jag klara upp begreppen lite här. Pont heter alltså Jonathan egentligen och inget annat. (Trodde i likhet med några av er läsare också att han hette Pontus först hehe.. ) så Pont, Jonte och Jonathan är alla smeknamn som kan tänkas dyka upp på le boyfriendo. Har alltså endast en pojkvän atm ;) 
 
 

Morgonupdate

Godmorgon på er! 
För mig är det iallafall morgon... Klev upp vid 10 och ställde mig av någon anledning på vågen. Hann knappt se siffrorna innan jag slängde mig ner på vardagsrums golvet och dödade magen med situps, plankan osv. Haha beach 2014 i am so not ready. 
 
 
Idag väntas lite pluggande. Ska läsa lite marknadsföring så jag vet vad de pratar om på föreläsningen imorgon tänkte jag. SJUKT roligt och intressant ämne, satt och läste i en av skolböckerna igår och ville inte lägga ifrån mig den hehe. Men det är ju faktiskt så det ska vara :) 
 
Kommer upp en hoppövning som jag gillar skarpt på bloggish ikväll, håll utkik :)

Blä

Blä blä blä blä blä. Riktigt skitdag idag. På alla plan. Sovit dåligt, kanske är därför. Tröstshoppade ett par välbehövliga jeans och några icke-så-välbehövliga tröjor på Erikslund i Västerås. Åkte tåg hem till Sthlm och det var ca 1 timme försenat så klev precis in genom dörren här hemma. Irriterande. On the upside beställde jag balklänning idag. Den såg finfin ut på bild iallafall så får hoppas på att den ser bra ut i verkligheten också. En svart blev det. Fick våfflor idag också, det var väl iof bra. Men ändå. Dålig dag helt enkelt.
 
Hoppas på att lill-lördagen för med sig bättre humör! :)
 
  
 
 
 
 

BEWARE kärlekskrank tonåring

Efter att ha spenderat 11 nätter och 11 dagar samt vaknat 11 morgnar bredvid min älskade pojkvän känns livet värdelöst när jag är här och han är däääääääär borta. Usch. Spenderar iallafall kvällen med mina kära morföräldrar i Västerås så får hoppas att de kan lätta upp humöret lite. Det brukar de kunna göra iallafall!
 
Men just nu - ont i hjärtat och blää.
 
 
 
 
 
 
 
Lite depressiva weheartitbilder också för att göra måndagsdepressionen komplett :) :)
 

Död

Hej på er!
Kan ju bara säga att tentaplugg och bloggning inte går ihop någonstans. Pluggade som en dåre hela förra veckan och när tentan väl var gjord i lördags var jag så trött, sliten och grinig resten av helgen så det blev inget då heller. Gick inte alls så bra som jag trodde att det skulle ha gjort efter allt plugg. Så himla trist. Menmen, redovisning var väl inte riktigt min grej ändå. Siffror och Danai drar inte roligt jämt. 
 
Iallafall så så börjar idag kursen jag sett mest fram emot sedan jag anmälde mig till FEK på SU - marknadsföring! Ska bli himla roligt att läsa något jag tycker verkar vara superintressant :D 
 
För övrigt så har Flisan tappat en sko och vår hovslagare är sjuk så hon har haft en lite ledig vecka nu. Det är nog bra för henne ändå eftersom det hänt mycket under våren med medryttare och igångsättning, mer hoppning osv. Så det gör henne nog bara gott tror jag! Tävling den 5e april som jag nämnde tidigare, TJOHO!! 
 
 

Tentaplugg och sena tåg

Hej på er!
 
Här pågår tentaplugg för fullt vill jag lova. Är kvar i Borlänge pga 1000 förseningar och inställda tåg igår med snöovädret och allt. Ska väl pallra mig hemåt idg även om jag mer än gärna skulle boa in mig här hos Jonathan resten av veckan. Tar dock pauser i pluggandet då och då och kikar efter lite fler tävlingar att åka på, jag är så himla taggad på tävlingar nu så ni anar inte, har inte varit på en tävlingsbana på ÅTTA månader! Rekord sedan jag flyttade till Sverige för snart 11 år sedan..
 
 
 
Iallafall så är det tenta på lördag kväll. Otroligt korkad tid att lägga en tenta på. Menmen, det är som det är. Ska läsa igenom lite föreläsningar idag och köra igenom några gamla tentor imorgon och på lördag förmiddag så är det bara att köra på kvällen sen. Ska som alltid med tentor bli så otroligt skönt att ha det gjort.Läste också när jag anmälde mig till höstterminen på SU alldels nyss att jag får välja kurser helt fritt hela andra året på SU. Snacka om underbart?! Ska gå inriktning marknadsföring är det tänkt och då är det helt fritt fram att läsa vad man vill (så länge det stödjer den generella utbildningsinriktningen). Funderar på att lägga in en affärsjuridik kurs, psykologi (såklart, älskar ju psykologi) och neuromarknadsföring som har att göra med hur olika konsumenter reagerar på olika typer av marknadsföring, enkelt förklarat. Ska bli sååå spännande! :D Från och med januari 2015 är det alltså, ska bara klara mig igenom resterande vårkurser samt hösten så är det bara att köra sen!
 
Bjuder på SUPERGAMMAL bild på Filippo och Tango. Snacka om långa ben på den grabben på den tiden, haha!
 
Nu fortsätter plugget, pussss

TATTOOOO

Som rubriken lyder så gjorde jag min första tatuering igår. En text på revbenen som lyder "The good die young but the great will always last". Har funderat länge och väl - nästan ett år- på att göra denna och tyckte att det var dags nu. Kanske inte så intresant för er att läsa en förklaring till varför jag valde just den här texten men jag tycker det är fint att veta meningen bakom en så permanent sak som en tatuering så ni får en liten förklaring ändå. Min tatuering är för Tango, och för Silver. För att de var så himla bra båda två och dog alldeles för tidigt, den ena 14 och den andra 15 år gammal. Och för att den storhet de båda besatt alltid lever kvar, om inte annat så inom mig.
 
För mig är den här texten också ett motto. Jag är extremt rädd för döden. Alltså mer än normalt. Och jag är rädd för att bara försvinna och bli bortglömd utan en endaste människa som minns mig. Men stordåd dör aldrig. Prestationer dör aldrig. Dem minns människor. Jag kanske aldrig åstadkommer något stordåd eller en mäktig prestation som folk kommer minnas i generationer, men försöka ska jag iallafall.
 
För övrigt den värsta smärtan jag någonsin upplevt. SATAN vad det gjorde ont! Lär vara värre än barnafödsel det där alltså. Som om någon satt med en skalpell och skrapade på revbenen på mig samtidigt som man eldade på dem. Comfy värre.
 
Ursäkta de kassa bilderna, har tyvärr ingen systemkamera här uppe och mobilkvalité... Ja ni fattar. Vet också att den ser sne ut vilket den inte är :D Kommer väl kanske bättre bilder senare om jag orkar be någon fota :)
 
Vad tycker ni om tatueringar?

Här var det dött

Ja här har jag inte varit inne på ett tag. Vilken otroligt kass bloggare jag är utan pållarna i vardagen. Menmen, kommer lite uppdatering i eftermiddag iallafall + lite bilder på en smärtsam upplevelse från igår.. 
 
För närvarande står jag dock i Ponts lägenhetshus. Inte inne i hans lägenhet alltså. Skulle gå till tåget eftersom han är i skolan men missade såklart på tiden och kom försent, såg det glida iväg bort från mig när jag kom fram :'( men jag surade inte för det utan gick glatt hem igen för att invänta nästa tåg som kommer om 2 timmar. Upptäckte dock när jag ryckte i dörrhandtaget att nycklar kanske hade varit en toppenidé. Så nu står jag här. Kanske ska glida ner vid något element och ta fram redovisningsböckerna och plugga. Tentaplugg i trappuppgång låter fint. 
 
Jävlar vad jag är klantig :)
 
 

Blöh

Haft en riktig skitdag idag, därav min fråvaro från bloggen. Inte haft någonting vettigt att skriva om helt enkelt. Vädret har varit soligt men extremt kallt och blåsigt och underlaget har varit snöblandat blött klet vilket ledde till att det inte blev någon ridning idag. Synd eftersom jag hade Pont som möjlig fotograf idag. Inte kunde vi åka iväg till ridhus heller eftersom mamma har både bil och släp med sig till Sthlm på någon mässa. Menmen, så kan det vara. Ska försöka vara snäll mot Pont resten av kvällen eftersom jag varit en total bitch hela dagen mot stackaren. Men herregud vad humöret är i botten alltså. Blä. 
    Jaja, nya tag imorgon. 
 
 

Tävling

Woop woop nu är jag och Flisis anmälda till vår första tävling för året! Den 5e april åker vi till Gävle och kör 2 st 110, hennes första i avd. A också :D TAGGAD är bara förnamnet på vad jag är, kan inte beskriva hur kul det ska bli!  Överlycklig över att ÄNTLIGEN få rida utan väst också, nu kommer min kavaj äntligen till sin rätt och jag slipper känna mig som sumobrottare #1 :) 
 
Är hur laddad som helst!
 
 

140313

Hallojsan!
 
Har pluggat flitigt halva dagen åtminstone så tänkte att jag var värd en liten paus för bloggning nu! Var nere på stan efter skolan och köpte en ny barbell till min navel (en piercing alltså). Råkade paja min i duschen igår då den lilla pluppen som man skruvar på på ovansidan flög av och studsade rakt ner i avloppet medan jag förfärat såg på. Visade sig iallafall att han som piercat mig gjort det med ett helskumt mått, vilket innebär att jag aldrig kommer kunna ha "vanliga" piercingar utan kommer behöva specialbeställa alla jag vill ha. En aning irriterande. Dessutom måste jag ha jordens bästa läk-kött för han fick lov att ta en nål och "pierca om" naveln för att såret växt igen inuti. Så en dyr jäkla barbell (med fin äkta swarovskisten i dock, wiie) samt en ny piercing fick jag stå för, underbart. Förlåt plånboken. Beställde dessutom två till när jag ändå var där. En turkos och en lila (SKRÄLL), haha. Bara 10 veckors leveranstid sådär. Inga spontanare här inte.
 
Åker iallafall hemåt ikväll eller imorgon på förmiddagen. Blev en väldigt kort vecka i Stockholm denna gång. Imorgon har vi en repetitionsföreläsning som jag inte tänker gå på då jag verkligen inte tycker att de ger någonting alls inom redovisning. Handlar (för mig) mer om att sätta mig och räkna och kunna alla formler än att gå igenom begreppen för dem lär jag mig ändå om jag räknar ordentligt. 
  Jaja ska sluta tjata nu. Flisan går en markarbetesträning med Johanna för min tränare Sussi idag så rider jag henne lite imorgon. Kanske blir lite gymnastikhoppning då med, vi får se :)
 
 

Byta bett?

Behöver er hjälp i bettdjungeln känner jag.. Hoppar just nu Flisan på ett tredelat gag med dubbla tyglar och det har fungerat jättebra. Men i förrgår när vi hoppade så tyckte jag att hon la sig på bettet lite och bara sög tag i det utan att mjukna liksom. Bara hängde sig i det. Hon är ju lite halvsvår med betsling eftersom hon är otroligt mjuk och fin i munnen förutom just när man vänder upp på hindren och då behöver jag något skarpare för att kunna kontrollera henne.. Några tips?
 
 
 

Trehundrasextiofem dagar

Idag spelar det ingen roll hur mycket solen skiner och hur varmt det är. Idag känns allting hopplöst. För exakt på timmen ett år sedan stod jag i en box på Strömsholm med tårarna forsandes ner för kinderna och kramade världens bästa Tango så hårt så jag trodde armarna skulle gå av. Ringde mormor och morfar och frågade om de kunde betala för Tangos kremering för att vi inte hade råd, och jag ville inte att hon skulle vara någon annanstans än hemma efter sin död. Död? Kremering? Ord jag inte tänkt skulle nämnas i samma mening som Tango på minst 10 år till.
 
Idag hatar jag ödet. Ödet eller Gud eller karma  eller vem/vad det nu än är som spelar ut sina kort så att de orsakar så mycket lidande. Jag hatar det så innerligt jävla mycket för att Tango förtjänade så mycket bättre. Så mycket bättre än lidande och död. Iår skulle vi betäcka henne, och nästa år skulle vi haft en liten skäckbebis här hemma. Men det blir aldrig som man tänkt sig. 
 
Jag kan ärligt säga att det inte gått en endaste dag sedan den 12 mars 2013 som jag inte tänkt på Tango någon gång under dagen. Ibland med glädje och ibland med sorg. Men alltid, alltid med saknad. Vet att hon väntar var man än hamnar efter livet. Vet att hon är där och att jag kommer se henne igen men ibland vill man liksom inte vänta så länge. Vila i frid min älskade vän. 
 
 

Film..

Här är en liten film från hoppningen. Mamma sa inget om det men såg nu på filmen att hon sänker ryggen för att jag låser fast handen ganska mycket. Har aldrig gjort så förut men jag antar att det kommer från att hon är stark in i serierna och jag är lite för hönsmamma av mig för att låta henne ta eget ansvar och springa rakt in i hindren en gång så hon lär sig av sitt misstag. Menmen, ska ut imorgonbitti igen. Hade egentligen tänkt rida mer lösgörande i lång och låg form men blev väldigt sugen på att förbättra dessa kassa språng måste jag säga!
 

Tentaresultat!

Kikade nyss in på SU's studentwebb och såg att resultaten för tentan i organisation kommit in! Fick 83/100 poäng och därmed ett B på kursen totalt. Är så himla himla nöjd! Såklart hade ett A suttit fint det också men ett B känns hur bra som helst verkligen! Bra inledning, nu är det bara tagga till tenta i redovisning på lördag den 22 :D 
 
 
Hoppade förresten Flisis idag (är med andra ord hemma i Hede), film kommer! 
 

Världens finaste skrutt

 


 
 

Flisis

Flisan var så fin idag! Märks verkligen att Johanna gör ett superbra jobb med henne i veckorna för jag möts alltid av en glad genomriden pålle när jag kommer hem. 
 
Idag satte jag iallafall bara upp två sockerbitshinder på en volt. Red fram henne ordentligt med framförallt mycket öppnor då hon kändes lite stel i bogarna. Hon har väldigt svårt för det i höger varv då hon försöker att bara böja nacken och inte sträcka högerbogen så jobbade mycket med att ha henne i en relativt rak form och på yttertygeln i förflyttningen även om hon blev lite hängig i handen då. Tyckte att hon jobbade på väldigt bra även om det kändes att det var väldigt tungt för henne. galoppen gjorde jag inte så mycket med utan jobbade lite tempoväxlingar bara innan jag rullade över sockerbitarna.
 
Tanken med övningen var att få henne att vänta på hindret och inte rusa till det när man vänder upp och jag tycker att det är enklast att öva på det på volt/andra böjda spår där anridningen blir lite kortare samt att hästen har lättare att bära sig själv på böjt spår (i de allra flesta fall). I höger varv drog hon järnet några gånger innan hon fattade att hon hamnade i hindret varje gång hon  inte lydde utan bara sprang så det gick ganska fort att få henne att förstå. I vänster kändes hon så svag i själva galoppen så jag ställde mig upp och lät henne rulla över dem medan jag stod i lätt sits istället och då blev det mycket lättare för henne att bära sig själv och inte sticka iväg. 
    Satte upp ett lite större hinder som sista grej och hon väntade riktigt bra då också. Så himla nöjd med henne idag, hon är så himla rolig att rida :D 
 
 
Mamma tog bilen och stack innan jag hann få ur kameran så bilder får ni ikväll eller imorgon. Men hon var superfin i det blå/orange CS-setet (som ni ser). Blev dock inga superbilder eftersom jag var själv med henne till ridhuset idag (VUXENPOÄNG :D)
 

GODMOOORGON

Hello! 
Är lika dålig som vanligt på att blogga när jag är uppe i Dalarna som ni märker.. bloggar just nu live från sängen jag snart ska kliva upp ur. Jonte ligger och snarkar som en gris här bredvid så no morgonsömn for moi ;) 
 
Min älskade och saknade tränare Ulle var iallafall här igårkväll och även fast jag inte kunde rida för henne pga det hemska vädret + att klockan blev så sent så fick jag massor av tips på övningar för Flisan för att hon ska lära sig vänta på hinder. tänkte sticka iväg till ridhus nu direkt på morgonen och testa någon av dem. Mamma hänger dock inte med och jag vet inte om Jonte följer med heller och blir jag själv så är det rätt svårt att få det filmat. Menmen, vi får se helt enkelt. Bilder på hennes nya fancy kläder utlovas iallafall! 
 
 

Saker man lär sig som student i Stockholm

  1.  Känna igen en Canada Goose jacka på 2 km avstånd

  2. Ät ALDRIG ute, inte ens billig mat som Donken. De där 35 kronorna kan vara skillnaden mellan svält och överlevnad i slutet av månaden.

  3. Den 25e är alltid den bästa dagen i ditt liv.

  4. Den 27e också om du har bostadsbidrag.

  5. Livet består till 99% av en blandning mellan plugg och alkohol

  6. Du får välja mellan att ha ett socialt liv eller lyckas i skolan. Eller ha båda men offra all din sömn.  

  7. Du hatar morgonföreläsningar. Mest av allt.
 

Träningar!

Är nu hemkommen efter en bra träning i Vallentuna. En pålle som strulade rejält men det löste sig i slytet iallafall. Det är så roligt med träningarna för man kan aldrig i förväg förutspå vad som kommer ske i och med att det är levande djur man håller på med. Det gör det så himla omväxlande och roligt!
 
För övrigt så har jag pluggat sedan jag vaknade. Båda tågresor till och från Vallentuna spenderades med näsan begravd i boken och jag ska begrava den ännu lite djupare en stund nu innan jag dör för idag och lägger mig oh slappar framför TV:n med min otroligt nyttiga middag - köpta pommesfrites från en kiosk jag går förbi på väg hem från pendeln. Ibland får man vara så onyttig. Herregud vad trött jag är på redovisningsboken, 6 timmar i sträck göt sitt till. Menmen, bara att kämpa på! :D
 
 

05.40

Godmorgon! 
Klockan är 05.40 och jag går nu in på min andra timme av sömnlöshet sedan jag vaknade 04.30. Har absolut ingenting i huvudet utom balansräkningar hit och dit, drömde till och med om hur uppställningen skulle se ut om man var på fest och någon erbjöd en kokain - skulle det ses som en tillgång eller kostnad, och hur skulle man skriva in det på företagets konto? Så himla sjuk i huvudet haha..
    Utöver det så har jag drömt läskiga mardrömmar så nu är varenda lampa i hela lägenheten tänd vilket iof är skönt men det innebär också att det är på tok för ljust för att sova. Plus att jag grämer mig sååååå mycket över gårdagens dugga så jag vill bara bränna mitt inlämnade papper. Så mycket plugg för att faila på att LÄSA FEL i uppgiften. Bläääää..
 
Jaja vi hörs sen hörrni. Hoppas ni sover gott några timmar till allihop! :) 
 
 
 

FRUSTRERAD

ÅH VAD GRINIG JAG ÄR PÅ MIG SJÄLV. Har dunkat huvudet i bordet 14 gånger sen jag kom
hem från duggan. Löste allt hur enkelt som helst men LÄSTE fel på en uppgift vilket medförde att jag räknade på fel siffror. Räknade helt korrekt men med fel tal alltså. På en hel uppgift (35 poäng) och det medför att jag failade den. Så himla onödigt när jag kunde allt. Så himla korkat. Blir helt tokig på mig själv, herregud så orutinerat. 
 
Jaja, ska lägga mig i sängen och deppa sönder och hata livet ikväll och sedan fortsätta pluggandet imorgon. Ikväll blir det godis också, orkar inget sockerförbud när jag är såhär irriterad. Plus att det är Mardi Gras idag och jag tänker knappast gå utan socker på självaste fettisdagen (uttalas för övrigt "fettis-dagen" inte "fet-tisdagen" när greken talar)
 
Satan. Helvete. Är så arg på mig själv så det ångar ur öronen på mig och om det fanns någon att prata med hade det kommit ut eld istället för ord (stackars flamberade människor). BLÄ. 
 
 
 

Pluggmåndag

Måndagar är aldrig en rolig dag men jag skulle faktiskt vilja påstå att jag har förgyllt min måndag med lite bokföring. Ja, förgyllt. Börjar bli en riktig fena på att bokföra faktiskt, och tycker det är roligt också, hur man nu kan tycka att föra in siffror i kolumner och på olika konton kan vara kul.. 
 
Ska nu laga en extraordinärt fantastisk sen lunch bestående av makaroner och köttbullar innan jag ger mig i kast med nästa pluggsession. PUSS PÅ ER
 
 

Shoppingshopping

JAG VILL ÅKA HEM NU. Idag anländer mamma hemma i Hede med min shopping från GHS. Två CS schabrak, en luva, ett par Dyon gummityglar och ett par ridbyxor (tror hon fick med ett par hem men är inte säker). Vill prova allting på Flisis NU, speciellt det orangea setet ska bli väldigt spännande att se på henne. Är lite osäker på om det kommer se bra ut eller skära sig mot sadeln eller hennes egna färg, men det återstår att se helt enkelt. På lördag blir det med andra ord plåtning!
 
Har inte bilder på något annat än schabraken så ni får hålla till godo med dem. Tycker de ser väldigt fina ut på bild iallafall och vet ju att CS kvalité är bland det absolut bästa jag sett, det är nog bara RG som slår dem. 
 
 
 
Vad tycker ni om orange? Och vad har ni shoppat? LÄNKA era shoppinginlägg, jag vill se!! 

Världens lataste sportlov

Nu har mannen i mitt liv åkt hem och jag sitter och skjuter upp mitt pluggande genom att uppdatera er lite. Har haft min hittills mysigaste och bästa sportlovsvecka (fast jag har ju inte haft lov men Ponts lov räknas). Har knallat runt på stan och kikat på folk, kommit hem till dukat bord och lagad mat, rullat runt på golvet och vridit mig av skratt i hans famn, sträck-kollat jag vet inte hur många Game Of Thrones avsnitt, varit på kungliga AVICII och somnat och vaknat i världens bästa famn i nästan en hel vecka. Vill alltid vakna bredvid min Pont.
   Lägenheten känns alldeles för stor och alldeles för tyst och tom nu när han åkt hem. Ingen sjungande dansande skrattande kille så långt ögat når. Bara lilla jag och mina skolböcker som jag för övrigt ska återvända till nu. Sex månader tillsammans på lördag. Känns som ett helt liv. Och som att vi precis träffades. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar honom. Så stora, vackra, betydelsefulla ord existerar tyvärr inte på något av de tre språk jag behärskar. Som höghus av kärlek som reser sig och rasar och reser sig igen inuti mig och som elstötar som sticker ändå ut i fingerspetsarna och som rosa fluff och regnbågar i huvudet och som en känsla av att jag skulle plocka isär hela mig själv och vända mig ut och in för att laga en liten bit av honom om det behövdes. Kärlek bara. Kaos. Fast ett bra kaos. Tycker om sådant här kaos. 
 
 

RSS 2.0