Satan i gatan

HallÄja!
 
Sitter pÄ lunchen och lÀngtar som tusan tills arbetspasset Àr slut och jag fÄr Äka hem och sova - för nÀr jag vaknar imorgon Àr det FREDAG OCH FLYTT!! 
 
Hade de iallafall Àran att sitta pÄ tvÄ fantastiska hÀstar imorse. Tog tag i Flisans högersida ordentligt och jobbade loss bÄde nacke, bogar och bakben med hjÀlp av att flytta ut bakdelen, rida öppnor och stÀlla utÄt/inÄt i en lite mer framÄt trav. Fortsatte sedan med att göra ganska snabba tempovÀxlingar i galoppen för att fÄ henne som en gummisnodd i munnen/kroppen och tyckte jag fick igenom allting riktigt riktigt bra. Fortsatte sedan med övningen jag satte upp imorse och HELVETE vad hon hoppade!! Fick grabba tag i manen i varje sprÄng och hÄlla i mig för glatta livet. Helt underbar kÀnsla att hÀnga lite löst för att hÀsten hoppar sÄ fantastiskt bra. 
 
 
Katten briljerade ocksÄ med att fatta galopp utan minsta bekymmer idag :D Det har tidigare krÀvts 1 varv travar-trav för att slutligen fÄ igÄng galoppen, haha. Tror att det trots allt gjorde henne gott med 1,5 vecka vila efter intensivkursen i början. KÀnns som om poletten trillar ner och hon tar till sig allt pÄ ett annat sÀtt nu. Go Katten!
 
 

Morgonhoppning

Godmorgon! Idag Àr Flisan först ut och ska fÄ hoppa lite. Har satt upp tvÄ lÄga men relativt breda oxrar med bommar framför, mellan och efter med syftet att hon ska vÀnda upp bakbenen och att hjÀlpa oss bÄda hitta en jÀmn rytm pÄ distanser. Blir lÀtt lite av och pÄ för oss sÄ tÀnkte att denna övning blir perfekt! Den Àr dessutom kanon för att fÄ hÀstarna att tÀnka sjÀlva och inte bara vÀnta pÄ kommando frÄn oss ryttare. Jag Àr expert pÄ att vara överbeskyddande i min ridning sÄ det blir nog finemang med en sÄdan hÀr övning!
 
Efter detta ska Katten gÄ och sedan vÀntar ett 11 timmars jobb-pass. Sista innan flytten imorgon wihoooo!!
 
MÄttligt taggad hÀst haha..
 

Akuten next

TjofrÀs.
 
Snart pĂ„ g till akuten aka mitt andra hem. Fick gĂ„ hem tidigare frĂ„n jobbet idag IGEN pga illamĂ„ende, yrsel och att det svartnade för ögonen och jag var alldeles skakis och kallsvettades ett tag. KĂ€nns hemskt dĂ„ det Ă€r tredje gĂ„ngen pĂ„ kort tid jag fĂ„r gĂ„ hem pĂ„ eftermiddagen, min stackars arbetsgivare mĂ„ste tro att jag Ă€r största hypokondrikern/latmasken. MĂ„r iallafall INTE bra. Hoppas vi fĂ„r nĂ„gra svar om vi kommer ivĂ€g. Men den svenska vĂ„rden brukar imponera med sin vaghet och ovillighet att genomföra ordentliga undersökningar :) Jaja. Är hemma iaf. Ska klunka ner nĂ„gon Ipren och sova ett tag sen ocksĂ„. Sömn Ă€r alltid bra. GAAH, blir tokig pĂ„ detta.