PIRAT AARGGGH

Hej pÄ er!
 
MĂ„r pyton men med mĂ€ngder av Ipren sĂ„ löser sig det mesta :) Taggar för sittning ikvĂ€ll som har tema efter vilken faddergrupp man tillhör (pirates, stoneagers, indians, cowboys, samurais och tvĂ„ till som jag inte kommer pĂ„ för tillfĂ€llet). SJÄLVKLART Ă€r det all in som gĂ€ller dĂ„ det delas ut pris för bĂ€sta utklĂ€dnad. Jag och papegojan Alfred Ă€r rĂ„taggade!!
 
 

Hööks leverarar

Hööks har faktiskt vuxit i mina mÀrkestönt-ögon. Iallafall inom vissa omrÄden, mer specifikt just inom schabrak-omrÄdet. Tycker de har vÀldigt fina och prisvÀrda schabrak som ligger still, har bra passform och bra andas-material. perosnligen Àlskar jag ju schabrak med vÄfflad insida. Tycker dessa var riktiga höjdare! :) Införskaffar sÀkerligen minst ett av dem inom en snar framtid trots att det sista jag behöver Àr fler hemma-/trÀningsschabrak ;)
 
 
  
 
MörkblÄtt/kornblÄtt och brunt/guld Àr helt otroligt fint tillsammans. Har ju lite dille pÄ brunt och guld som ni kanske vet, hela Flisans utrustning Àr byggd pÄ de tvÄ fÀrgerna, haha.
 
 
 

KĂ€rleksprat

Grr. Ibland mÄste jag bara ventilera mina ytterst irriterade kÀnslor hÀr. Har pÄ senaste tiden fÄtt höra frÄn flera olika hÄll att mitt och Ponts förhÄllande Àr "dödsdömt". LÄter kanske som en oskyldig grej som Àr lÀtt att skaka av sig men det gör mig bÄde arg och ledsen och besviken att mÀnniskor kan uttrycka sig sÄ om nÄgot de inte vet nÄgonting om. 
 
Har bland annat fÄtt höra "ni Àr för olika", "man vÀxer ifrÄn sin partner nÀr man börjar pÄ universitetet", "ni har inga delade intressen", "det Àr ingen idé att ha ett seriöst förhÄllande i den hÀr Äldern för det hÄller ÀndÄ aldrig", "distansförhÄllanden funnkar inte i er Älder" och en mÀngd andra bullshit excuses. USCH. Som om vi inte vet hur telefoner fungerar? Som om vi Àr sÀmre Àn en vuxen pÄ att uttrycka kÀnslor för varandra? Tror det Àr tvÀrtom om jag ska vara Àrlig. Ungdomar som oss Àr sÄ naiva. Vi uttrycker betydligt mer kÀnslor Àn vad en rutinerad vuxen som fÄtt hjÀrtat krossat mÄnga gÄnger gör. Vi vaktar inte vÄra hjÀrtan med lika höga murar som en Àldre mÀnniska, vi slÀpper in folk och  öppnar upp oss pÄ en annan nivÄ Àn vad vuxna gör. Vi sÀtter undan tid för att prata timtals i telefon nÀr vi Àr lÄngt bort frÄn varandra medan de vuxna begraver nÀsan i jobb och pratar en snabbis pÄ kvÀllen. Vi pratar om livsdrömmar och ambitioner och önskningar medan en vuxen pratar om en lÀneförhöjning eller befordran. Detta Àr vÀldigt grova generaliseringar sÄklart, men tror ÀndÄ att ni förstÄr grejen. Man Àlskar sÄ mycket nÀr man Àr lite yngre. Man sÀtter inte samma rimliga grÀnser som man gör som Àldre. Man blir alldeles uppslukad och irationell nÀr man Àr riktigt kÀr i vÄr Älder. En vuxen ser alltid rim och reson i saker. Exempelvis Äker hon förmodligen inte hem till honom klockan 2 pÄ natten för att hon saknar honom, hon har jobb dagen dÀrpÄ. Det Àr nÄgot jag utan tvekan skulle göra, hur korkat det Àn Àr med skola dagen efter osv.
 
Och att sÀga att man inte kan vara tillsammans för att jag gÄr pÄ universitet och dÀrför kommer att "vÀxa ifrÄn" Pont Àr för att inte tro pÄ kÀrlek. Usch sÄ irriterande. LikasÄ att sÀga att vi Àr för olika. För mig Àr olikheter sjÀlva kÀrnan i ett förhÄllande. Man vÀger upp varandras styrkor och svagheter. Man kan diskutera saker, vilket man inte skulle kunna om man var exakt likadant funtade för dÄ skulle man bara hÄlla med varandra om allting. Sen Àr det klart att man ska ha i stort sett lika vÀrderingar och samma humor för att förhÄllandet ska bli bra, men just att man Àr olika som personer Àr verkligen en kass ursÀkt. PÄ samma sÀtt Àr det med att "vi inte har samma intressen". Nej okej, fair enough. Jag kunde absolut ingenting om hockey och Pont ingenting om hÀstar och han trÀnar och jag Àr en soffpotatis. Men för oss har det blivit ett vÀldigt, vÀldigt bra sÀtt att komma nÀrmare varandra - att lÀra varandra om saker och ting och se nya saker och sÄ vidare. Har aldrig sett detta som ett hinder utan snarare en tillgÄng som bÀddar för en del roliga upplevelser och intressanta samtal. Vet till exempel vad icing och avvaktande utvisning Àr nu och kan hÄlla koll pÄ pucken en hel match, woop woop! :D Dessutom Àr det jÀtteroligt att kolla pÄ Ponts matcher och sitta och heja pÄ honom dÀr frÄn lÀktaren, kÀnner mig som en stolt förÀlder nÀr jag ser honom pÄ isen, haha!
Vill ocksÄ passa pÄ och pÄpeka att jag Àr mycket, MYCKET vÀl medveten om att vi trÀffats i en Älder dÀr det Àr svÄrt att fÄ det att gÄ ihop och det definitivt inte Àr sÀkert att man hÄller ihop hela livet osv osv. Ibland önskar jag till och med att vi trÀffats senare sÄ at framtiden var mer "sÀker". Men likvÀl som det finns anledningar till att det inte hÄller lÀnge finns det ocksÄ mÀngder av anledningar till motsatsen. Min mormor och morfar (gifta i 55 Är) och hans förÀldrar (tillsammans sedan tonÄren + gifta lÀÀÀnge. Vet inte exakt haha..) Àr levande exempel pÄ detta. Av en eller annan anledning kanske det tar slut, men man ska vÀl ÀndÄ inte kasta in handduken nu och sÀga tack och farvÀl bara för att oddsen Àr emot en en aning? Jag Àr iallafall alldeles för mycket vinnarskalle för att göra en sÄdan sak. Och man kÀmpar vÀl för bövelen för nÄgon om man verkligen Àlskar honom/henne, oavsett hur gammal man Àr?
 
 
Usch, sÄ ofattbart korkade kommentarer. De som uttrycker sig menar sÀkert vÀl och vill sÀkerligen bara förbereda mig sÄ jag inte tar mig vatten över huvudet och drunknar om det skulle ta slut. Men jag skulle vÀnligen men bestÀmt vilja be folk proppa igen kakhÄlen innan de yttrar sig om sÄdana hÀr saker framför mig dÄ det endast irriterar mig och inte har nÄgot alls med dem att göra. Om de anser att mitt och Ponts förhÄllande Àr dÄligt kan de uppriktigt sagt fara dit pepparen vÀxer för jag har dÄ aldrg blivit sÄhÀr bra behandlad av nÄgon förut.
 
Tack och hej, ursÀkta monstertexten.