PIRAT AARGGGH

Hej på er!
 
Mår pyton men med mängder av Ipren så löser sig det mesta :) Taggar för sittning ikväll som har tema efter vilken faddergrupp man tillhör (pirates, stoneagers, indians, cowboys, samurais och två till som jag inte kommer på för tillfället). SJÄLVKLART är det all in som gäller då det delas ut pris för bästa utklädnad. Jag och papegojan Alfred är råtaggade!!
 
 

Hööks leverarar

Hööks har faktiskt vuxit i mina märkestönt-ögon. Iallafall inom vissa områden, mer specifikt just inom schabrak-området. Tycker de har väldigt fina och prisvärda schabrak som ligger still, har bra passform och bra andas-material. perosnligen älskar jag ju schabrak med våfflad insida. Tycker dessa var riktiga höjdare! :) Införskaffar säkerligen minst ett av dem inom en snar framtid trots att det sista jag behöver är fler hemma-/träningsschabrak ;)
 
 
  
 
Mörkblått/kornblått och brunt/guld är helt otroligt fint tillsammans. Har ju lite dille på brunt och guld som ni kanske vet, hela Flisans utrustning är byggd på de två färgerna, haha.
 
 
 

Kärleksprat

Grr. Ibland måste jag bara ventilera mina ytterst irriterade känslor här. Har på senaste tiden fått höra från flera olika håll att mitt och Ponts förhållande är "dödsdömt". Låter kanske som en oskyldig grej som är lätt att skaka av sig men det gör mig både arg och ledsen och besviken att människor kan uttrycka sig så om något de inte vet någonting om. 
 
Har bland annat fått höra "ni är för olika", "man växer ifrån sin partner när man börjar på universitetet", "ni har inga delade intressen", "det är ingen idé att ha ett seriöst förhållande i den här åldern för det håller ändå aldrig", "distansförhållanden funnkar inte i er ålder" och en mängd andra bullshit excuses. USCH. Som om vi inte vet hur telefoner fungerar? Som om vi är sämre än en vuxen på att uttrycka känslor för varandra? Tror det är tvärtom om jag ska vara ärlig. Ungdomar som oss är så naiva. Vi uttrycker betydligt mer känslor än vad en rutinerad vuxen som fått hjärtat krossat många gånger gör. Vi vaktar inte våra hjärtan med lika höga murar som en äldre människa, vi släpper in folk och  öppnar upp oss på en annan nivå än vad vuxna gör. Vi sätter undan tid för att prata timtals i telefon när vi är långt bort från varandra medan de vuxna begraver näsan i jobb och pratar en snabbis på kvällen. Vi pratar om livsdrömmar och ambitioner och önskningar medan en vuxen pratar om en läneförhöjning eller befordran. Detta är väldigt grova generaliseringar såklart, men tror ändå att ni förstår grejen. Man älskar så mycket när man är lite yngre. Man sätter inte samma rimliga gränser som man gör som äldre. Man blir alldeles uppslukad och irationell när man är riktigt kär i vår ålder. En vuxen ser alltid rim och reson i saker. Exempelvis åker hon förmodligen inte hem till honom klockan 2 på natten för att hon saknar honom, hon har jobb dagen därpå. Det är något jag utan tvekan skulle göra, hur korkat det än är med skola dagen efter osv.
 
Och att säga att man inte kan vara tillsammans för att jag går på universitet och därför kommer att "växa ifrån" Pont är för att inte tro på kärlek. Usch så irriterande. Likaså att säga att vi är för olika. För mig är olikheter själva kärnan i ett förhållande. Man väger upp varandras styrkor och svagheter. Man kan diskutera saker, vilket man inte skulle kunna om man var exakt likadant funtade för då skulle man bara hålla med varandra om allting. Sen är det klart att man ska ha i stort sett lika värderingar och samma humor för att förhållandet ska bli bra, men just att man är olika som personer är verkligen en kass ursäkt. På samma sätt är det med att "vi inte har samma intressen". Nej okej, fair enough. Jag kunde absolut ingenting om hockey och Pont ingenting om hästar och han tränar och jag är en soffpotatis. Men för oss har det blivit ett väldigt, väldigt bra sätt att komma närmare varandra - att lära varandra om saker och ting och se nya saker och så vidare. Har aldrig sett detta som ett hinder utan snarare en tillgång som bäddar för en del roliga upplevelser och intressanta samtal. Vet till exempel vad icing och avvaktande utvisning är nu och kan hålla koll på pucken en hel match, woop woop! :D Dessutom är det jätteroligt att kolla på Ponts matcher och sitta och heja på honom där från läktaren, känner mig som en stolt förälder när jag ser honom på isen, haha!
Vill också passa på och påpeka att jag är mycket, MYCKET väl medveten om att vi träffats i en ålder där det är svårt att få det att gå ihop och det definitivt inte är säkert att man håller ihop hela livet osv osv. Ibland önskar jag till och med att vi träffats senare så at framtiden var mer "säker". Men likväl som det finns anledningar till att det inte håller länge finns det också mängder av anledningar till motsatsen. Min mormor och morfar (gifta i 55 år) och hans föräldrar (tillsammans sedan tonåren + gifta lääänge. Vet inte exakt haha..) är levande exempel på detta. Av en eller annan anledning kanske det tar slut, men man ska väl ändå inte kasta in handduken nu och säga tack och farväl bara för att oddsen är emot en en aning? Jag är iallafall alldeles för mycket vinnarskalle för att göra en sådan sak. Och man kämpar väl för bövelen för någon om man verkligen älskar honom/henne, oavsett hur gammal man är?
 
 
Usch, så ofattbart korkade kommentarer. De som uttrycker sig menar säkert väl och vill säkerligen bara förbereda mig så jag inte tar mig vatten över huvudet och drunknar om det skulle ta slut. Men jag skulle vänligen men bestämt vilja be folk proppa igen kakhålen innan de yttrar sig om sådana här saker framför mig då det endast irriterar mig och inte har något alls med dem att göra. Om de anser att mitt och Ponts förhållande är dåligt kan de uppriktigt sagt fara dit pepparen växer för jag har då aldrg blivit såhär bra behandlad av någon förut.
 
Tack och hej, ursäkta monstertexten. 

Sjuk :(

Missar två föreläsningar idag då jag ligger hemma och är stendöd mer eller mindre. Lock i öronen, så snorig att hela huvudet känns igentäppt och tankarna supertröga, ont i halsen, hostig.. ja.. Superförkyld med andra ord. Tänkte att det var lika bra att vara hemma och kurera mig idag så kanske jag mår bättre imorgon. Ska dock pallra mig ut till Vallentuna är det tänkt - bara att ta på sig alla de varmaste kläderna jag har och knapra Ipren så blir det nog kanon!
 
 
För övrigt så håller jag just nu på och läser en av böckerna vi ska analysera och tillämpa i skolan. Trodde den skulle vara tråkig men den är superintressant och behandlar ämnet organisationspsykologi. dvs hur människor fungerar på en arbetsplats. Tidigare har vi bara lagt fokus på själva organisationen ska fungera men det är hur roligt som helst att läsa om hur en människa trivs och reagerar på olika saker på arbetsplatsen. Kanske låter dödstrist men ja... Ville väl egentligen bara säga att jag trivs underbart bra med det här valet av skola och utbildning! :D
 
 

Armbanden

Måga av er har undrat var mitt och Ponts armband är köpta ifrån. De är köpa från Valsta Guldsmed i Märsta. Man kan beställa precis hur man vill ha dem på deras hemsida och så får man dem hemskickade. Det tog lite extra tid men de var snabba att svara när jag frågade om leveranstid osv och väldigt trevliga och enkla att ha att göra med :)

Jag är verkligen kär i mitt. Imorgon ska jag gå och få några länkar avknipsade så att jag (äntligen) kan börja använda det! 
 
 
 

Pirat!!

Man kan inte tala om för mig att det är maskerad och sedan utlysa att det är pris för bästa utklädnad utan att förvänta sig att jag går waaaaaaay over the top med allt. Har nu varit nere på stan och inhandlat en muy speciale piratoutfit, givetvis med tillhörande papegoja och lack att måla tänderna guld med. Om jag inte vinner pris blir jag ledsen. 
Ska givetvis fixa hår + smink osv till på torsdag då det är sittning med pirat-tema! ;)
 
 

Godmorgon!

Hej på er!
 
Vart uppe sedan 7 fast jag börjar klockan 11 för att jag är så nervös inför den pyttelilla muntliga presentation vi ska ha idag. Den är bara 5 minuter lång men de 5 minutrara kommer kännas väääldigt långa. Tränar stenhårt så jag vet exakt vad jag ska säga iallafall, haha. Urfånigt men jaja.
 
Har bra nyheter angående Flisan också! Frågade en tjej som heter Johanna och har sina två hästar i vårt stall hemma i Hede om inte hon kunde rida Flisan 2-3 ggr i veckan och det kunde hon göra :D Så hon provred henne lite igår och det såg sååå fint ut! Är helt överlycklig, känns hur bra som helst att hon kan stå kvar hemma och ändå bli riden 5 ggr/vecka eftersom jag kommer hem och rider på helgerna. Och Johanna är supernoga med allting så jag är helt övertygad om att det blir hur bra som helst. Hon kommer dessutom rida henne på markarbetsträningar för min tränare varannan vecka så det känns verkligen underbart. Kommer blir så mycket mer kontinuitet i ridningen nu och kan till och med pallra mig iväg och hoppa lite i något ridhus framöver om hon rör på sig mer i veckorna.. Wiie!
 
 
 

Morning!

Godmorgon folket!
 
Skulle egentligen ha åkt in till storstan och tagit tåget hem till Stockholm vid 10 idag, men bestämde mig för att boka om och ta ett senare tåg idag eller tidigt tåg imorgonbitti istället så jag hinner rida och umgås lite med familjen utan stress och press. Har varit i Västerås och hos Pont i helgen men ara varit hemma och ridit och sen vänt liksom, inte varit speciellt social med andra ord. Tänkte med andra ord ändra på det!
 
Innan allt detta ska jag dock sammanställa och skicka in en gruppuppgift som jag och tre killar gjort. Den verkar iallafall bli bra, får hoppas på det bästa. Den ska som jag idigare nämnt presenteras muntligt också så jag är väldigt glad att jag fick den enklaste delen eftersm jag blir så fruktansvärt nervös för sådant här, speciellt när jag inte känner så många i gruppen..
 
Vad gäller Flisan tror jag det blir en uteritt idag. det var länge sedan och det är så himla mysigt :D
 
 
 

On my way

God förmiddag på er!
 
Sitter just nu på tåget som snart ska tuffa hem mot Avesta. Gårdagskvällen var en riktig höjdare, vilket fantastiskt ställe! Kommer garanterat pallra mig dit fler gånger, förslagsvis efter löning någon gång, haha.. Hade hur kul som helst med alla pirater, bästa faddergruppen helt klart ;) 
 
Vaknade dock upp imorse till väldigt tråkiga nyheter. Min pensionerade c-ponny Tornado hade under natten somnat in. Förmodligen på grund av ett brustet blodkärl i hjärtat eller hjärnan men vi vet inte säkert. Så himla tråkigt, han var en av de absolut finaste ponnyer jag sett, med mängder av kapacitet. Bara hans ständigt trasiga kropp som satte käppar i hjulen för honom. Vila i frid fina fina pålle. 
 
Vann mitt första gehäng i karriären på Todde <3
 

Vill tävla :(

Åh vilket tävlingssug jag har nu när tävlingarna börjar dra igång igen. Jag vill också!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbara ponny. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Käpprätt åt skogen

Försov mig imorse på grud av ett för intressant samtal med pojkvännen igårkväll. Attans. Menmen, hann in till skolan för att diskutera en seminarieuppgift med de tre killarna som hamnade i min grupp. Skräll att jag hamnade med tre killar, har nog av ren slump aldrig hamnat i ett grupparbete med en tjej. Odd but true. Iallafall verkar alla väldigt arbetsvilliga och siktar stenhårt på en massa A:n, vilket såklart är skönt så att jag inte blir ensam om att ha någon sorts ambitioner. Skulle ta bussen hem vilket som bekant tar ca 5 minuter men den bussen hade tydligen ingen som helst lust att plocka upp mig så han bara zoomade förbi mig. Fick istället ta en buss upp till universitet för att sedan ta tunnelbanan hem. Hoppade såklart på tunnelbanan åt fel håll av okänd anledning osv osv så det tog mig unegfär en timme att ta mig hem, brukar ta 10 minuter. En bra start på fredagen eller? 
 
Hade iallafall tänkt mig att skriva klart min del av uppgiften medan rörmokaren eller teknikern eller vad han nu kallar sig är här eller kanske till och med innan han kommer. Vore väldigt skönt att ha det ur världen. Tydligen ska vi också ha en 5 minuters presentation om det vi skrivit om vilket jag definitivt INTE ser fram emot. Som tur är blev minstingen Danai tilldelad den enklaste uppgiften så förhoppningsvis överlever jag. 
 
Haha alltså bilderna man hittar när man letar igenom datorn :'D
 
 

Min eftermiddag

Ja, detta är väl var större delan av min eftermiddag och kväll har bestått av. Eller hela eftermiddagen och kvällen faktiskt. Rätt slut i huvudet nu, blir en tidig kväll. Haha vad fjuttigt det ser ut när man ställer upp papperna såhär! Tro det eller ej men jag har spenderat flera timmars tankeverksamhet på de här fjuttiga sidorna hahah....
 
 
 
Måste upp tidigt imorgon trots att jag är helledig. Har en helt fullsmockad dag verkligen, usch hatar att stressa mellan olika saker. Skolan, rörmokare hemma i två timmar, sen ska jag till Tangos förra ägare Johanna och fika (WIIIE) och sen ska jag till en kompis som vill kopiera några sidor ur en bok hon inte får tag i och sen är det direkt iväg på förkrök efter det. MEN, dagen avslutas på Café Opera med världens bästa Pirater och det är minsann inte något "usch!"
 
 
 

Storstad vs Landet

Jag måste säga att jag älskar att bo här i Stockholm. Visserligen är det väldigt svårt att hålla igång mitt hästintresse här och allting är mycket dyrare än i lilla industristaden Avesta, men jag trivs verkligen. Bara en sådan enkel sak som att allting alltid är väl upplyst är för en mörkrädd person som jag himmelskt. Sen tycker jag om att det alltid händer något och alltid finns något att göra här, oavsett tid på dygnet. I början upplevde jag det som väldigt stressigt gentemot det ständiga "lullet" som är generellt för Avesta, men nu tycker jag det är skönt på sätt och vis. Dessutom är Stockholm så himla vackert, speciellt nu när det är lite snö också. Fantastiskt fint är det, kan gå runt och strosa och bara kolla på byggnaderna i flera timmar.
 
Eftersom jag bott ganska långt ut på landet tidigare så uppskattar jag också den närhet man har till allting här, men man blir väldigt bortskämd av den. På 10 minuters promenad hamnar du mitt ute i en åker hemma i Dalarna, medan här tycker man att 10 minuter till affären är mycket. Märker att jag ibland hamnar i ett mycket mer tidsplanerande tänk där jag hela tiden prioriterar det som går fortast, vilket inte alltid är så bra. Men det är bara iband, när det är lite mycket att göra och så. Trivs också väldigt bra med att bo hemifrån måste jag säga, bortsett från att Flisan inte är här då. Hade varit perfekt om jag kunde ha henne i en hage här på innergården :D Men trivs bra med livet själv som sagt, och även om jag saknar familjen och Pont varje dag så är det ändå skönt att inte ha alla så tätt inpå hela tiden.. Är urusel på att laga mat och sådant men det kanske jag lär mig någon gång. 
 
Dricka drinkar är jag väldigt bra på iallafall! :D 
 
Allt som allt så skulle jag nog helst av allt bo kvar i Stockholm eller eventuellt någon lite mindre stad som exempelvis Västerås, eller i förorten till någon av dem. Tycker om att det inte är så "inavlat" som i Avesta. Alla är kusiner eller sysslingar eller farbröder till alla och alla i samma åldersgrupp vet vad som händer och sker mellan exakt alla jämnåriga personer, och det ogillar jag. Just småstadsmentaliteten är verkligen hemsk och den är det väldigt skönt att ha kommit bort från. 
 
 

Dålig bloggdag

Hej på er!
 
Haft en dålig bloggdag hittills måste jag säga. Ajabaja. Kom iallafall nyss hem efter en dag full av föreläsningar. Okej det var bara två stycken men har hållit igång nästan non-stop sedan klockan 6 imorse då jag pallrade mig upp trots att kroppen skrek i protest och var ute och powerpromenixade i 45 minuter. Riktigt härligt fast näsan höll på att trilla av pga köld. 
 
Har iallafall haft två föreläsningar idag. Den ena bra och den andra riktigt kass. Båda väldigt lärorika. 8 sidor anteckningar att renskriva, blä. Menmen, så kan det vara. 
 
 
För övrigt så hade jag träningar i Vallentuna igår som gick riktigt bra! Satte upp lite gymnasikövningar som hade som syfte att få hästarna att använda ryggarna mer. Det gick minst sagt bra för allihop, en av pållarna hoppade så bra med ryggen att ryttaren for av till och med, haha... Himla kul att vara igång igen efter vinteruppehållet. Måste bestämma mig för om jag kan ta ner Flisan hit eller hur jag ska göra också. Det är ju en relativt stor kostnad och tar väldigt mycket tid.. Usch vad svårt. 

 
 

Pluggtips

Förstod på era kommentarer att ni var några stycken som ville ha pluggtips! Det viktigaste är egentligen att hitta en pluggstil som passar just den individen, det är väldigt personligt vad som fungerar och inte fungerar. men här är några tips till er iallafall!
 
  • Börja i tid! Själv sistaminuten-pluggar jag helst inte även om det kan bli så ibland ändå av olika anledningar. Det är iallafall nästintill omöjlligt att få in alla information man behöver innan en tenta kvällen innan, det blir helt enkelt för mycket att ta in. Ta istället litegrann varje dag.

  • Gör det roligare än vad du kanske egentligen tycker att det är. Läs tillsammans med kompisar (ska komam från mog inte har några vänner hahahah..), kör ordlekar som har med ämnet att göra osv. Gjorde det under en period då jag faktiskt umgicks med människor i gymnasiet och det fungerade riktigt bra! Man kan även testa att sätta sig utomhus om det är varmt ute osv. Var lite kreativa, man behöver inte sitta hemma själv och ruttna medan man pluggar!

  • Var förberedd. Kolla upp vad som ska gås igenom på nästa lektion/föreläsning och skuma igenom det i boken. Du behöver inte kunna allt, men läs igenom och lär dig några av begreppen åtminstone. 

  • Anteckna och skriv rent! Detta är framförallt bra för personer som mig, som är kinestetiska (lär sig av "görande"). Man kommer ihåg sakerna bättre när man antecknar ne dem och när man dessutom renskriver lagrar man ännu mer i hjärnan och befäster det ännu mer.

  • Är man auditiv (lär sig av att höra) - fråga om du får spela in föreläsningen! Det kan verka väldigt pinsamt men det är verkligen bra att ha en inspelad föreläsning att gå tillbaka till.

  • Skumläs ienom hela boken om ämnet så att du får en övergripande bild om vad författaren vill ha fram och vad hans/hennes ideologier egentligen handlar om. (Gäller främst universitetslitteratur som är mindre "generell" och behandlar specifika individers och författares åsikter)

  • Diskutera. Åh, diskussioner är nästan det bästa. Att höra andras åsikter skapar ofta nya tankar hos en själv och man får väldigt lätt en mycket bredare bild när man får höra hur andra uppfattade ämnet. 

  • Planera när du ska plugga och sätt undan tid för det. Kasta dig inte in i det när du har 5 minuter över utan ta en längre stund i lugn och ro och läs. Man hinner ta minst 30 minuter varje dag, jag lovar. 

  • Ät! Jag älskar att käka medan jag pluggar. Är världens hungermonster och är ALLTID hungrig, så det blir liksom en trevlig stund för mig att plugga om jag får proppa i mig bullar eller mackor eller något annat ätbart. Haha jag är nog lite udda i det avseendet kanske.
Sådär! Det var nog det mesta, det viktigaste är med iallafall.  Det låter inte så komplicerat men det är mer tidskrävande än vad man kanske tror. 
 
 

Paket!!

Nu har mitt efterlängtade paket kommit! :D Det innehöll inget mindre än två graverade silverarmband till mig och Pont. Står vårt datum på framsidan och våra namn inuti. Underbart fina är de, så himla nöjd med dem. Ska gå och korta av mitt lite och sen ha på mig det varje dag, hela tiden. En liten del av världens bästa pojkvän att ha med mig när jag är alldeles för många mil bort. 
 
Visst är de väl fina? :') 
 
 
 

Morning rush

Godmorgon på er! Sitter nu i kräftriket på SU och väntar på min lektion som börjar 10.00. Har suttit här sedan 09.25 hehe.. Kutade som en tok för att hinna med bussen som gick 09.15 hemifrån men inser nu att jag nog hinner ganska lugnt även om jag tar bussen som går 09.35, tar 4 minuter att åka hehe.. Sover hellre 20 minuter extra ;) 
 
Var iallafall hurtig och var ute och promenixade 3 km imorse innan frukost, var vääääldigt trögt att komma upp men vääääldigt skönt när jag väl var ute i snöyran. Man blir så mycket piggare och gladare om man startar dagen med att vara ute en stund :D 
 
Ska läsa på lite nu innan jag börjar. Tack förresten för tipsen på vad jag ska skriva om, bara skriv om det är något mer ni vill läsa om :D
 
 
 

Saker att se fram emot.

Nu drar det minsann ihop sig. Imorgon bokar jag och minn bästa kompis Amanda studentresa till Ayia Napa! Jag har ju som bekant redan varit på studentresa med några andra Avestabrudar, men ville såklart förfölja MandyPandy dit. Mig slipper hon inte så lätt! :D 24:e - 31:e Maj drar vi, har tenta den 3e så det är bara hem och plugga sen, haha.. Missar dock bara en förelsäning så det blir prima ballerina. :D
 
 
Dessutom så ska jag med på Ponts bal. WIIIIE får spöka ut mig i balklänning yet again. Helt sjukt vad jag tycker att det är roligt att klä upp mig. Det är så sällan man får göra det så det ska bli superkul :D
 
 
Utöver det har Ponts föräldrar bokat in en resa som jag ska med på i slutet av Augusti. LÅÅÅÅÅÅÅNGT kvar men det ska bli superroligt det också. Med min underbara svärfamilj bär det av till Fuengirola i Spanien. Har aldrig semestrat i Spanien så det ska bli spännande. Blir ju inte sämre av att få åka dit med le wonderful boyfriendo heller :D
 
 
ÅÅH har så mycket att se fram emot nu är så sjukt taggad på livet. Woop woop ibland är allting lite extra speciellt bra :D
 

Pluggpluggplugg

Hej på er!

Haft mina två första riktiga föreläsningar idag. Visserligen väldigt basala och enkla grejer men himla kul ändå. Jag älskar föreläsningar. Tycker av någon anledning att det är roligt att strukturera upp anteckningar och renskriva dem på datorn sen. Det är så skönt att ha allting ordnat och fint i mappar på datorn, vet inte vad mitt fel är men jag tycker iallafall väldigt mycket om att ordna med sådana saker.

Idag är det egentligen pub och 7-kamp men jag stannar faktiskt hemma. Vill orka med Café Opera på fredag så jag har istället ordnat lagning av min tvättmaskin, ringt Com Hems kundservice och fixat så att jag faktiskt kan se alla de 171 kanaler jag har (har bara kunnat se 3 av dem tidigare, hehe). Har ordnat ett konto på SU's karriärcenter och sitter dessutom och ritar lite bilder åt mamma i PS just nu och ska sen renskriva min anteckningar från dagen så att de blir läsbara. Just nu är de ganska kladdiga.. En nyttig dag med andra ord, känner mig lite duktig. Ska strax kolla ikapp på Paradise Hotel avsnittet jag missade igår och dessutom skriva ner lite diskussionsfrågor till morgondagens seminarium + tvätta mängder av kläder. Herregud så effektiv och duktig jag är, kanske ska laga en fancy trerättersmiddag for one medan jag ändå håller på.

Min utsikt för tillfället.

 
Vet att uppdateringen är sjukt himla tråkig för tillfället. Hemskt ledsen för det, har ingen inspiration alls och så är det ganska mycket med ny skola och allt. Men om det är något ni vill läsa om - KOMMENTERA :D

Skolstart

Halloj!
 
Upptäckte idag att det tar ca 10 minuter för mig att ta mig till SU, inte 45 vilket jag hade trott, haha. Tog rätt buss och visste var jag skulle så idag gick det betydligt fortare än sist. Hade en superhärlig introduktionsdag. Verkar vara ett riktigt järngäng verkligen och en väldigt intressant och rolig utbildning som är betydligt mer i min smak än KTH. 
 
Det är iallafall fullspäckat program varje vecka för att hinna med plugg och festligheter. Ska bli så roligt att komma igång och plugga ordentligt igen, saker jag förstår och kan relatera till, till skillnad från matte, fysik osv osv :) Ligger dessutom en hästbutik på Campus så nu är det bara för Flisan att flytta hit, haha :D 
    Ikväll bär det iallafall av mot någonting som heter Soft Bar och Kök eller något i den stilen. Ska tydligen träffa alla och umgås litegrann. En bra måndagskväll helt enkelt!
 
 
 
 

First day of school

Idag börjar allvaret på riktigt! En månad kvar till första tentan ganska exakt och ingen är mer taggad än jag. Har fått schemat för alla våra aktiviteter med nollningen nu och det ska bli så SJUKT roligt! Ska försöka vara med på så himla mycket jag kan! För socialt inkompetenta människor så som mig själv så är det verkligen en perfekt inkörsport till ett någolunda socialt liv. Ska bli himla roligt, längtar just nu mest till på fredag då vi ska inta inget mindre än Café Opera i Stockholm. Yes! Låt pluggandet börja!
 
 
 
 

GLAD HÄST

Hej på er!
 
Vet att jag varit dålig på bloggning i helgen. Varit minst sagt fullt upp. Ränt fram och tillbaka mellan Avesta och Borlänge, ridit, umgåtts med familj och vänner, varit på party och så vidare och så vidare. Haft en riktigt riktigt rolig helg och det är alltid lika tråkigt att komma hem på söndag kväll och sova själv. Kommer kännas bättre imorgon men söndagskvällarna är normalt sett paxade för hemlängtan och saknad av familj, häst och pojkvän. 
 
Red iallafall Flisan idag igen (såklart :D) och herejösses vad hon var lycklig. Det verkligen sprudlade i hela kroppen på henne! Hon studsade och hoppade och slog bakut och bockade och pep och frustade och gnäggade och var helt genomglad verkligen. Trodde det var något fel först men kände i hela kroppen på henne att hon bara var helt sjukt lycklig. Vilken underbar underbar pålle. En sådan personlighet. Galopperade lite idag och kan lova att jag fick hålla i mig för att sitta kvar i varje byte jag skulle göra för SAATAN vad högt hon hoppade varje gång jag skulle byta galopp, haha! Krävde inte så mycket idag utan lät henne mest springa av sig ruset och vara glad. Saknar henne redan, världens bästa Flisa <3
 
Hehe FINT SMILE :'D
 

Tjofräs

Hej på er!
 
Sitter i skrivande stund i Jonathans lägenhet i Borlänge och ska alldeles strax göra mig iordning för att åka på fest. Han är redan där så jag är för tillfället alldeles ensam i lägenheten. Har roat mig med att kolla på Disneyfilm och käka upp nästintill hälften av vad han hade i kylen, hehe.  
 
Har för övrigt piercat mig! Eller ja, gjort tre stycken snarare. Min mormor och morfar kommer döda mig. Tog två till hål i högra örat + piercade naveln. Tycker all de tre är ganska diskreta och enkla att dölja. Har funderat på det i evigheter men gjorde slag i saken och tog alla tre på en gång innan jag hann ändra mig, haha ;) Gjorde inte i närheten så ont som jag trodde att det skulle göra, men översta hålet i örat håller på och tar kål på mig nu såhär 3 dagar efteråt. Värker konstant, men det är normalt vad jag förstått. Eller har någon av er någon erfarenhet av det? :) Blir nog himla fint sen när jag får sätta i vanliga örhängen istället för punkar-ringarna jag har i nu iallafall, haha...
 
Ska bara skaffa en bränna + träna fram en lite mer slimmad mage så blir det nog bra :D
  
 

Satan i gatan

Satan så fin Flisan var idag! Red och fxade hela stallet imorse och bestämde mig att ta ett lugnt joggpass på henne trots att hon ordinerats vila. Hon var helt makalöst fin, alla spänningar hon haft i kroppen hade släppt tack vare mammas massage och även om hon var pigg så var hon lugn i huvudet och inte det minsta stark. Glad var hon också, kändes i hela kroppen på henne att hon var genomglad. 
 
Helt underbart ridpass trots att jag inte ens galopperade. Joggade henne lång och låg i 20 minuter i sträck och hade kunnat fortsätta i en timme till. Hon var helt perfekt, sög lagom på bettet och sökte sig hela tiden framt nedåt. verkligen kände hur hon jobbade loss bogar och överlinje. Helt underbart ridpass, ljuvligt sätt att starta dagen på.
 
 

BORLÄNGEEE

Åker idag upp till Borlänge för att träffa min pojkvän som jag inte sett på TVÅTUSEN ÅR känns det som. ÄNTLIGEN herregud vad tiden kan gå sakta ibland. Ska bara pallra mig igenom två och en halv timme på tåget nu så får jag äntligen kramas med honom igen. Äntligen äntligen äntligen!
 
Åker hem till Flisis imorgon. Hon ska ju egentligen vila men har jag verkligen rid-abstinens nu så tror hon får gå ett lugnt och avslappnat pass och bara jogga lite nere på banan så att hon får röra lite på sig och jag får stilla mitt rid-begär lite. Älskade häst, ska bli underbart att få pussas med hennes snoriga mule igen!
 
Okej nog för att jag inte blir neger på somrarna men jag tror att den här bilden överdriver min vithet litegrann. Tänkte bara poängtera att jag inte ser ut som ett alvedonpiller i min hudfärg. Okay bye.  
 

Underlag

Det här med vilket underlag man ska rida på är verkligen en hel vetenskap. Och en dyr sådan. Somliga anser att sand blandat med gummiflis är bäst, andra att vanlig "grov" sand är bäst och vissa gillar fibersand bäst. Hoppryttare gillar i allmänhet lite hårdare underlag med mer stuns och "flex" i och dressyrryttare lite tyngre underlag med mer sand på. Personligen tycker jag allra mest om att variera underlag, även om jag tycker att gummiflis är väldigt trevligt att hoppa på då det ger sådan bra stuns i sprången på hästarna. 
 
Det viktigaste för att få en hållbar häst tror jag är att variera underlagen. Vi har inte möjlighet att ha gummiflis på våran bana då det delvis inte är det bästa underlaget på en utebana och dlvis har vi inte maskinerna som krävs för att sköta om det. Vi har vanlig sand på vår bana och jag kan ärligt säga att kag tycker mina hästar har hållit relativt bra, även om vi inte har det allra bästa mest high-tech underlaget. Det är lite halvdjupt när det är blött och blir lätt hårt på somrarna om det inte regnar på ett tag, med andra ord inget perfekt underlag. 
 
 
Men jag tror som sagt på variation. Så länge man inte sitter och plöjer runt på samma dyiga bana varje dag hela året utan växlar den banan med att rida på hårt underlag som grus och asfalt och på åkrar och liknande så tror jag att man skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar pålle. Då får lederna jobba både med att sträcka ut och korta sig 8eller hur man nu ska förklara det) och de får jobba med olika slags belastning, och i mina ögon är det väldigt rätt. Det är ju bara tt tänka hur en människa gymmar. Bara för att någon vill ha fin mage gör jag hen ju inte endast 3000 situps, det finns mängder av olika övningar att göra som gör att man bygger upp hela magpartiet jämnt och inte bara en del av den. 
 
Även om man inte ska förmänskliga hästar så tror jag man kan tänka lite hur det är med människor just i träningsupplägget. Tror att många kanske förstår bättre om man överför samma tänk på en människa. 

Pakeeet

Har väntat hela veckan på ett mycket speciellt paket och blir hur taggad som helst när jag hör brevbäraren komma traskandes uppför trapporna, men hittills har det bara kommit räkningar, reklam och Östermalmsnytt eller vad tusan tidningen nu heter. Handlar om relevanta saker så som att cyklister och gående måste komma bättre överens i trafiken, man måste plocka upp efter sig om man har hund och så vidare. 
 
Hoppas hoppas det kommer idag, då får ni se vad det är för något. Okej det kanske inte är så speciellt för er andra men för mig är det iallafall det och det får ni leva med. 
 
 
 
För övrigt måste jag sysselsätta mig med någonting. Kanske ska pallra mig ut och springa eller något. Måste göra NÅGONTING så jag inte blir galen iallafall. Hörs tack och hejjjj

Läsvärt

Jakob skrev igår ett väldigt läsvärt inlägg agående täckade hästar. Ni hittar det här

Sen att Flisan står och skakar och är väldigt frusen är ju en sak, men i allmänhet så tror jag precis som Jakob att vi ofta täckar för mycket bara för att vi människor fryser. Givetvis ska man ta hänsyn till klippta/oklippta hästar och pållens individuella behov, men då ska man faktiskt göra det och inte bara slänga på alla hästar dubbla täcken utan vidare bara för att "man alltid gör det". Man måste ju ändå känna sin häst så pass bra att man vet sådana här saker kan jag ju tycka. Hur skönt är det när man pälsat på sig själv för mycket och står och svettas och är jättevarm och klibbig under alla kläder? Inte alls. Det är riktigt obehagligt faktiskt. Det tror jag hästarna tycker också men de har ju lksom inget val. Det är vi som måste välja rätt åt dem. 
 
 
 

I survived

Jag överlevde första skoldagen!!
 
Trots att jag dagen till ära vaknade med en finne lika stor som en polkagis MITT i ansiktet så den riktigt lyste rött, tappade bort mig 18 gånger på vägen till skolan och gick in bakvägen till byggnaden vi skulle vara i och fick ropa på hjälp av faddrarna så överlevde jag. Mot alla odds liksom. 
 
Träffade faddrarna för oss pirater, och hör och häpna - en av dem är från Avesta (!!!!) och är storebror till en kille jag tävlat mot sedan ponnytiden. Satt sedan med på uppropet och blev inskriven och sedan var man fri igen. På måndag börjar allvaret, blandat med 7 veckors nollning/fadderi med sittingar och allt vad det är. SJUKT roligt ska det bli, verkar vara mycket härliga människor!
 
Måste även tillägga att om KTH är vackert så är SU 1000 ggr vackrare, iallafall där jag var (Kräftriket). Det var som en egen liten by med massor av tegelhus och små gator och gammeldags skyltar där det stod "apotek", "kirurgi", "anatomi" osv, som en helt bevarad liten småstad. SJUKT vackert, hade kunnat gå runt där i evigheter och bara tittat på de fina byggnaderna som dessutom ligger på en höjd precis vid vattnet. Supermysigt. 
 
Var ju lite sen (och väldigt vilse) så jag hann inte fota men ska garanterat ta med systemisen dit någon fin dag :D
 
 

Första skoldagen

Uuuh, första skoldagen imorgon. Jag är supernervös. Kommer nu att få vara med om nollning och hela köret och är inte helt säker på om jag tycker att det är bra eller dåligt än. Har fått reda på att jag iallafall är en så kallad "micronom", vilket man tydligen är när man går första året och att jag är med i en faddergrupp som heter "Pirates". Himla skönt med en fadder ändå, någon man kan fråga och smo vet hur det är liksom, känns jättebra. 
 
Sen det här med nollning.. Hmm vet inte vad jag ska tycka riktigt.. Blir säkert roligt när jag väl är där men är lite halvrädd såhär innan hehe.. jaja, missar vad det än är de ska göra nu på fredag iallafall för då är jag i Dalarna, får se vad de hittar på nästa veckoslut istället ;) Är VÄLDIGT taggad inför att börja iallafall!!
 
 

Morning from ma bed

God förmiddag! 
 
Ligger i sängen och drar mig lite innan jag ska gå upp och käka frulle. Hamnade hemma hos mormor och morfar i Västerås på ett spontanbesök igår och sov över här. Åker hem i eftermiddag! :) 
 
Får dock se om jag överhuvudtaget tar mig upp ur sängen. Min mage talar nämligen ganska bestämt om för mig att träning inte var något den ville hålla på med. SATAN vilken träningsvärk, tyckte ändå jag var snäll mot den igår men tydligen inte.. Märks att man haft träningsuppehåll hehe... Skulle upp på toa inatt och fick då lov att rulla ur sängen så jag landade på ena axeln på golvet så nu har jag ont i den också, genial idé verkligen! 
 
 
Hörs när jag är hemma, pössss

Medryttare sökes!

Funderar som ni kanske vet på att ta med Flisis till Stockholm. Kommer då behöva en medryttare som kan ta 3 pass i veckan och gärna en fredag eller söndag per vecka. Vill inte ha någon gratisglidare utan letar efter någon som är villig att dela på stallhyran 50/50 (blir ca 2000;- i månaden vilket är vad det vanligtvis kostar att vara medryttare 2 ggr i veckan). Helst en dressyrintresserad ryttare som gärna har erfarenhet av unghästar då jag känner att det är det Flisis behöver mest hjälp med, hoppningen kan jag ju göra själv. 
 
Om ni är intresserade eller vet någon som kanske är det så är det bara att höra av sig. Hoppryttare är givetvis också välkomna med det är ett krav att vara noggran och duktig med dressyrarbetet. Gärna någon som tar sig tid och kan massera henne lite och sådant också.
 
 
Så till Flisan då. Hon är enormt snäll i alla former av hantering och väldigt lättriden och ambitiös. Det bästa hon vet är att vara i centrum och bli klappad och kliad på. Man får vara väldigt lugn när man ska lära henne nya saker för hon kan ha lite svårt att förstå ibland men hon försöker alltid och gör sitt bästa. Hon är även snäll att rida ut på och inte rädd för bilar eller dylikt. Hennes gångarter är väldigt luftiga och trevliga, framförallt galoppen är verkligen bra. Hennes största problem i ridningen är att hon gärna får en spänd överlinje och kan ha svårt att söka sig ned i rätt form, men även det släpper mer och mer. Hon är lätt i handen och lätt att få på bakdelen, verkligen en lättriden häst på alla sätt i mitt tycke :) 
 
Stallet hon (förmodligen) kommer stå i är stallet där jag har träningar i Vallentuna. Ett relativt stort stall med ca 25 hästar, stora fina hagar, möjligheter att rida ut och det finns både utomhusbana och ridhus. Verkar vara väldigt trevligt folk också. 
 
Som sagt, tveka inte att höra av er :) Danai.Doverholt@live.se eller på FB 
 
 

1 månad!

Fyller om exakt en månad 19 år, och ni vet ju vad det betyder eller hur? Bara 1 år och en månad kvar till 20! :D 19 är en så värdelös ålder att fylla. Ingenting nytt liksom, bara ett år man måste stå ut med mellan 18 och 20. Men jaja, födelsedagsfirande är alltid roligt, har dock en tenta i organisation bara 4 dagar efter men det löser sig på ett eller annat vis. 
 
I vilket fall som helst känner jag mig väldigt vuxen då det enda jag önskar mig är lila badhanddukar och matchande badrumsmattor. Väldigt moget och extremt tråkigt men behöver inte direkt något annat, haha.. Svunnen är den tid då man (eller åtminstone jag) hade önskelistor lika långa som nationalencyklopedins alla utgåvor ihopslagna. Tycker egentligen det är roligare att ge presenter än att ta emot dem om jag ska vara ärlig, herregud vad vuxen jag blivit. Skrämmande. Snart sitter jag där med ett 9 till 5 kontorsjobb med villa, volvo och gift sen 23 år tillbaka, haha! Ska dock hinna med att ravea lite mer i mitt liv först. Vill inte bli någon tråkig Svensson som åker till Thaliand två veckor varje vinter, löser korsord på fredagskvällarna och kör en All Inclusive charterresa till Rhodos varje sommar. Det är absolut inget fel med ett sådant liv men jag vill hinna med att göra tusen miljoner spontana saker innan jag lugnar mig och lever ett liv som rullar på ren rutin. Länge leve spontaniteten! 
 
Rätt charmiga fräknar va? Haha ser ut som en prickig korv på somrarna :D
 
 
 
 
 

God förmiddag (eftermiddag?)

Hej på er!
 
Nyss varit ute på en 7 km promenix i vackra Stockholm. Solen skiner och det är ganska kallt ute, -8 eller så. Var nere och gick runt slottet och i Gamla Stan och det är ju så himla fint i denna stad, underbart sätt att starta dagen på. La mig på golvet och körde lite magövningar nyss också (blev visst inget gym haha..) så vi får väl se om jag tar mig upp ur sängen imorgon. Träningsvärk är iallafall skön smärta! Beach 2014 - bring it on liksom.
 
Jaja, iallafall så har jag pratat med mami och förutom att Flisan fryser lite nu när det är snö och kallt så går allt bra och mamma linimenterar henne varje kväll i sina onda halsmuskler samt ser till att hon får ORDENTLIGT med mat i sig och rätt täcken och allting. Är så himla petig och har jättesvårt att lämna över allt ansvar för sådant här till någon annan, men mamma sköter det nog exemplariskt tror jag :)
 
Liten späd Flisa i våras, lite grövre än så här är hon iallafall nu trots det hon tappat. 
 
Återkommer lite senare med ett inlägg då jag behöver er hjälp litegrann. Ha de gött i solskenet :D

1 år

Idag är det ett år sedan jag såg Flisans annons och ringde och köpte henne ca 3 timmar efter det. Gud vad tiden går fort. Ett år sedan jag bestämde mig för att lämna tillbaka två superpållar och köpa en egen för mina egna pengar. Kan inte beskriva hur skönt det är att slippa en hästägares ständiga krav och kunna göra som jag själv vill och det jag litar på är bäst utan att vara orolig för någon annans reaktioner. 
 
Så glad att jag tog beslutet att köpa henne osedd, otroligt lyckligt lottad med en så fin häst. Ska bara komma på något finurligt sätt att lösa allt så att jag kan få rida lite mer på henne, hehe.. Hon kommer aldrig bli som en Tango, men hon är minst sagt en värdig efterträdare och jag är så himla glad som har ett lyckopiller som henne. 
 
 

På väg!

Woop woop 7 minusgrader imorse och snön ligger kvar även här i Stockholm. Gick en liten omväg till pendeln imorse bara för att staden är så fin och mysig och liksom sömnig och seg en söndagsmorgon som denna. Knappt någon trafik och bara jag och några övertaggade pensionärer som var ute och motionerade. Verkligen mysigt och en riktigt bra start på dagen! För övrigt så är bland det roligaste jag sett en längdskidåkare som idag skulle ta sig över en asfaltsväg och sen försöka hitta lite glid på en grusad parkväg.. Han såg ut som en spindel som tappat balansen ungefär, det var armar och stavar och längskidor överallt haha :D
 
 
Har pälsat på mig ordentligt inför dagens övningar för att förhoppningsvis slippa frysa rumpan av mig när jag ska stå i ett ridhus halva dagen. Brukar dock springa med och bli lite överengagerad i allas ridning så håller mig nog varm på ett eller annat vis hehe..

Home sweet home

Hua, idag var det kallt att stå i ridhus och träna folk minsann! Är iallafall hemma nu och har tagit en extra lång varm dusch och tänkte smälla i mig lite varm choklad nu för att öka på värmen inifrån lite, hehe. 
 
Haft en kanonbra dag i Vallentuna iallafall! Alla skötte sig exemplariskt och extra kul med en ny ryttare som inte varit med förut som förhoppningsvis var nöjd. Så himla roligt med så blandade grupper, och extra kul att alla som är med satsar på at komma ut och tävla i både hoppning och dressyr. Det tycker jag verkligen om, för vissa var rena hoppryttare innan och vissa rena dresyrryttare. Himla kul att allihop vågar prova något nytt. 
 
 
 
Idag hade vi iallafall teori först där jag gick igenom mål och målsättning, varför det är bra och hur man sätter upp mål. Blir så himla nervös när jag ska gå igenom sådant här så tror jag missade en del, hehe.. Men alla fick iallafall sätta upp egna mål och delmål samt mål med träningshelgen, vilket också är bra för mig som tränare att höra eftersom jag ju faktiskt är den som ska hjälpa dem dit :) 
 
Sedan gjorde vi bomarbete med fokus på rakriktning och lydnad. Hade två bomserier längs med varje långsida och varierade avstånden i serierna så att det blev mängder av tempoväxlingar och övergångar mellan trav och galopp. En hel del lydnad alltså, och tyckte alla gjorde det jättebra. Tycker det är så himla roligt, tiden bara rinner iväg när jag står och hojtar och får styra och ställa över folk, hehe :D
 
 
Ska hälla i mig min varma choklad nu så jag tinar upp lite och kika på någon Disneyfilm innan det bär iväg på en lång powerpromenix för min del. Ska bara vänta på att det slutar snöa och att allt blir plogat så jag slipper ta längdskidorna för att ta mig någonstans.

Upp och iväg

Vaknade upp imorse till SNÖ i hufvudstaden! Kaos med plogar och saltbilar överallt haha, dom är inte vana vid sånt här inte ;) En decimeter har det nog fallit iallafall, så himla ljust och fint. Bättrade på mitt usla morgonhumör avsevärt kan jag lova! 
 
Befinner mig iallafall nu på Östra Station och väntar på mitt pendeltåg som ska ta mig till Vallentuna där det är dags för lite träningar, ska dit både idag och imorgon. Riktigt kul, är supertaggad! :D
 
Bild från 2010 efter att Pepsi skickat av mig hehe
 
 

Att satsa på skolan istället för hästarna

Jag har inte levt så länge, det erkänner jag. Men jag har hunnit med att göra ett stort val i mitt liv iallafall, och det är att inte satsa fullt ut på hästarna utan att istället satsa på en utbildning. Varför det? Jag hade det ju så bra med superfina både ponnyer och hästar, kände mycket folk och hade faktiskt en hel del förfrågningar om jag kunde ta åt mig andras hästar och rida och tävla dem. Men har helt sagt ifrån mig allting, till och med min egna pålle blir för tillfället lidande. Varför, kan man ju undra. 
 
Jo, från att jag började med hästar när jag var 8 år har jag fått höra att man inte ska satsa enbart på sin sport, utan att utbildning är det viktigaste av allt. Jag kommer från en relativt högt utbildad familj där min morfar varit VD för ABB i Grekland under måna decennier och min morbror är utbildad civilingenjör på KTH och nu är VD för ASSA lås, för att dra två exempel. Yes, den bakgrunden har jag. Jag har vuxit upp med att höra att utbildning är viktigare än något annat, men att man efter sin utbildning kan göra vad man vill. 
 
 
Med åren har jag väl fått en egen uppfattning också, men givetvis formas jag, liksom alla andra i hela världen, väldigt mycket av vad familjen säger. Jag tycker utbildning är viktigt, och jag tycker att de som inte fullföljer hela gymnasiet eller går ett studieförberedande program och sedan hoppar och inte återupptar sina studier på högskola/universitet av gör ett dumt val och det står jag verkligen för. Jag har dock inga ambitioner att bli VD för något superbolag någonstans. Jag vill ha ett jobb jag tycker är roligt, och helst inom marknadsföring. Och jag vill skapa så bra chanser jag kan för att jag ska få ett sådant jobb, för på något vis måste man ju försörja sig. Det är av denna enkla anledning som jag väljer att plugga nu istället för ridningen. Ridning kan jag hålla på med tills jag blir 70 bast sen om jag vill, men jag vill ha en utbildning i ryggen först. Om 3 år är jag ju klar, jag är fortfarande bara 22 då. Visst är jag senior då, men jag kan nog slå de gamla rävarna också om jag så skulle vilja, haha ;) 
 
Antar att många av er funderat över detta eftersom jag trots allt tävlat på relativ hög nivå på både storhäst och ponny. Men nu vet ni iallafall, just nu känns det verkligen inte som om jag vill sluta helt. Vill hålla igång ridningen och hästintresset på det sätt som går. 
 
 

Gymma? Blä

God förmiddag på er.
 
Har absolut ingenting för mig idag utom att tvätta och inhandla det jag glömde köpa igår i matväg. Mina axlar och armar är helt slut idag efter att jag bar hem 17(!!!) kilo mat från affären igår. alltså sjutton kilo mat, förstår ni hur mycket mat jag bunkrat upp med nu? Trodde jag skulle dö efter 100 meter, och affären ligger 1 km bort, hehe..
 
Tänkte även ta mig ut och springa i snöblasket och eventuellt gymma idag. Tycker verkligen inte om att gymma överhuvudtaget men har nu hittat ett gym som ligger hyfsat nära som har en gratis prova-på-månad. Tycker verkligen det är bedrövligt tråkigt med gym men blir ändå väldigt nöjd med mig själv efter att jag faktiskt avklarat ett pas (vilket nästan aldrig sker). Vill dessutom hålla igång krppen på något vis nu när ridningen försvunnit till stor del.. Tycker dock det är fruktansvärt pinsamt med vikter och sådant, som tjej tar man ju absolut ingenting i början, så ser man alla biffar som står där och trycker 200kg som ingenting medan man själv håller på och dör av 15kg. Inser att det verkligen inte spelar någon roll men jag tycker verkligen inte om det. Därför håller jag mig till saker som inte kräver maskiner, gärna i ett mörkt hörn där ingen ser mig också.
 
 
Äh, vi får sehur det blir helt enkelt, ska först och främst tvätta klart iallafall så får vi se sen om jag tar mig i kragen och åker ut till gymmet eller inte. Förmodligen inte men nu har jag tänkt tanken iallafall, har hört att det är det som räknas :)
 

Hemlängtan deluxe

Godafton på er!
Sitter för tillfället och dökollar på Paradise Hotel eftersom jag mssade veckans tre avsnitt. Känns himla skönt att vara igång med bloggandet igen så att ni är med och jag slipper skriva 100 sidor om allt som hänt medan jag varit borta, hehe. 
   Har världens största hemlängtan för tillfället, fy så hemskt det är. Vill hem till mamma som man kan prata med om allt, lillebror som alltid livar upp mig, villa puss på världens bästa Flisa och kramas med min pojkvän. FY säger jag bara, ibland suger det verkligen att bo själv en massa mil hemifrån. Om jag kunde skulle jag åka hem NU och ge alla bamsekramar och sova i min egna säng i mitt lilla rum på vinden hemma med min nalle under armen. Yes, snart nitton år fyllda, beter mig som fjorton yippie! 
 
 
På onsdag nästa vecka börjar iallafall mitt nya liv som ekonomistudent på SU. Är väldigt förväntansfull inför det faktiskt. Tror att det är en linje som komer att passa mig betydligt bättre på alla sätt med ämnen som jag delvis tycker är mer intressanta och delvis är mycket enklare för en person så som mig själv att läsa in. Har min första tenta redan 17e februari - BRING IT ON säger jag bara! 
 
Bra, då vet ni det! Ska nu återuppta mina patetiska försök att somna. Nightynighty lovies

Stockholmmmm

Hello!
 
Har nu åkt tillbaka till Stockholm och sitter i min lilla skrivbordshörna och skriver åt er :) Var extra jobbigt att åka hem idag när jag varit hemma i Avesta så länge, har ju träffat familjen, Flisan och Pont varje dag hela lovet och nu är det bara helgerna som gäller igen. Bläää saknar allihop redan, framförallt mamma och hennes matlagning will be terribly missed.
 
Vad gäller Flisan så kommer hon inte åka tillbaka till där hon varit i höst utan hon blir kvar hemma tills jag listat ut någon bra lösning för henne. Antingen får hon komma hit och jag skaffar en medryttare eller så får jag hitta någon som kan rida henne hemma hos oss några gånger i veckan. Kommer inte låna ut henne igen iallafall.
 
 
 
 

Love and other drugs

Fick en fråga nyligen om loooove. Detta är ju egentligen en ren pålle-blogg men den har på senaste tiden blivit lite mer personlig utanför hästlivet också så tänkte ta med denna fråga iallafall :) 

"Kan inte du berätta lite om tidigare erfareheter av kärlek? Vet att du skrev förut att du knappt varit singel sen 8an. Har du kännt såhär tidigare? Kännt något i närheten av detta? Om inte, hur har dina tidigare förhållanden varit? 


Tack för en underbar blogg!"

Svar: Ja, alltså innan detta så visste jag nog inte vad kärlek betydde riktigt. Har innan mitt förhållande med Pont haft 3 relativt långa förhållanden men inget av dem var särskilt lyckade, haha..

Mitt första förhållande började i åttan och varade i 1½ år och det var väl egentligen inte seriöst alls. Vi var mer som bästa kompisar som pussades hahaha.. Sedan blev jag kär i en annan kille (Ulrik), så då dumpade jag pojkvän #1 (Kevn hette han btw) för UlleBulle hahaha. Så snäll var jag... Ulrik och jag hade väl ett ganska udda förhållande. Vi var väldigt kära och jag tror egentligen att han var min första riktiga kärlek även om jag inte fattade det då, hehe. Vårt förhållande var under en period då vi båda mådde väldigt dåligt osv så det blev väl mest så att vi drog ner varandra liksom. Inte destruktivt, men inte alls ett bra förhållande för någon av oss. Jag totalvägrade inse det men det gjorde Ulrik och gjorde slut med mig i februari 2012. Den 22a var det, haha. Herregud vad jag hatade honom för det då. Dock har vi en jättebra relation nu och har träffats fler gånger som vänner i somras :D
 
Efter att Ulrik gjorde slut var jag helt desperat efter sällskap och kände mig värdelös etc etc. Då hittade jag på Karwan, ca en månad efter och högg tag i honom, haha. Det var väl bra i 2 månader ungefär innan helvetet brakade löst. Har aldrig blivit så smutskastad, degraderad och förnedrad som jag blev av den människan. Varje dag i 1 år och 3 månader blev jag kallad hora, luder, slyna och andra vackra saker. Så fort jag gjorde något som inte passade honom var det skrik och svordomar. Allt var mitt fel, allt allt allt han gjorde och sa till mig var på grund av mitt ständiga felagerande i ALLA situationer. Men vad gör man inte när man verkligen känner att man inte kan vara själv?
    Usch, jag skäms över att jag inte gjorde slut tidigare, över att jag klamrade mig fast så hårt och verkligen försökte göra något bra av en så hemsk person. Kände ju själv hur irriterad och fräsig jag blev mot alla i min omgivning och att jag alltid mådde dåligt eller var arg på mig själv för att "jag förstörde allt jämt". Fy så lättmanipulerad jag var. Ständiga bråk var det, men det som var droppen var när han förolämpade min bror och min mamma som inte gjort annat än att stötta mig och försökt vara trevlig mot Karwan fast de inte tyckte om honom. Då tog det tvärstopp för mig, för min familj ger man sig banne mig inte på. Så när jag slutligen gjorde slut följdes det av hot av alla möjliga slag, mordhot på både mig och min familj och andra trevligheter samt förföljelse och ungefär 300 sms/dag där han kallade mig alla fula saker ni kan tänka er för att jag inte hörde av mig till honom. 
 
 
 
Efter detta var jag avskräckt, minst sagt. Ville INTE ha något mer förhållande på ett bra tag. Ville inte vara med någon, inte träffa någon seriöst och ville bara vara själv. Det botade han iallafall - min rädsla för att vara ensam. Det var så SKÖNT att bara rå om mig själv under sommarlovet haha. 
 
Men så träffade jag ju då den där Jonathan i början på augusti. Ville inte ha någon form av relation utöver vänner med honom heller egentligen. När vi sågs som kompisar skrev en tjej som haft en crush på honom tidigare till mig och berättade vilken kass kille han var och fick höra från alla möjliga håll att han var minsann dålig för mig. Men kär blev jag trots att jag inte ville, och det med besked. Han med tydligen, haha :D 
 
Och nej. Har aldrig tidigare känt något så här stort. Inte ens i närheten faktiskt. För mig är han perfekt. Helt och hållet perfekt. Blir lycklig och ryser i hela kroppen bara jag ser honom. Jag är fullt medveten om hur otroligt ung, oerfaren och naiv jag låter nu men herregud vad man kan bli uppslukad av kärlek till en människa. Varje morgon som jag vaknar bredvid honom är en perfekt morgon (även om vi inte vaknar på "morgonen" speciellt ofta, snarare eftermiddag/tidig kväll när vi slår upp ögonen haha..) och varje dag spenderad med honom är en bra dag. Även om vi bara ligger på soffan hela dagen och verkligen inte rör oss mer än fram och tillbaka till köket för att hämta mer godis/läsk så är det underbart bara för att han är där. Har aldrig bråkat med honom och han känns så trygg att vara med. Alltid glad är han och han står ut med och botar mina ibland rätt häftiga humörsvängningar som om han var skapt för det, haha. Han är så mysig och älskvärd och han är bara, bara min. Sitter och ler som ett fån framför datorn med glädjetårar i ögonen nu när jag skriver detta, haha. SÅ kär och lycklig är jag. Min Pont. Wiie :D 
 
         
 

Lägesrapport på Flisis

Har det väldigt lugnt nu när Flisan har tappat en sko, och hovis kunde inte komma förrän nästa måndag så hon vilar. Var nyss nere med min coach och markarbetestränare Sussi i stallet och kollade på hennes fysik och anatomi och hur hon ser ut rent muskulärt just nu. Konstaterade att hon fallit ur i musklerna och har gått ner i vikt. Hon ser lite stressad ut i kroppen och är öm i muskulaturen. Så nu ska hon vila helt 2-3 veckor med massage och liniment 2-3 ggr i veckan och mängder av mat så att hon går upp i vikt igen och har något att bygga muskler av sen när hon sätts igång igen.
 
Det blir med andra ord en lugn fortsättning på januari för min pärla och sedan ska hon sättas igång i februari igen när hon ökat på fettmängden lite :)
 
 

Ny transport!

I helgen var mor min ner till Jönköping och bytte vårt stora släp med bodel mot en mindre transport. Det är ett i princip nytt Boj Classic-släp med alla möjliga fina detaljer. Luftigt och fint med delade skötardörrar med öppningsbart fönster,  STOR sadel- och klädkammare, hösegel osv osv. Riktigt riktigt fint är det, vi är hur nöjda som helst med bytet eftersom vi inte har användning för jättesläpet längre. Flisan kommer åka som en riktig prinsessa i det här fina!
 
[Namnen kommer vi plocka bort så småningom :)]
 
 

Klädkammare                                                               Sadelkammare
        
 

Madrasserade väggar ifall jag svänger lite för fort haha.. Och dörrar istället för bommar bak vilket jag tycker är överlägset bäst.
 
Och så är det delade dörrar bak så att man kan bestämma helt själv hur man öppnar. Man kan fälla ner hela lämmen, öppna bara en av dörrarna eller båda två åt sidan så att hästen måste kliva in/ut eller öppna en dörr i taget. Hur bra som helst om man har två hästar med sig och en av dem blir orolig när den andra går ut :)
 
 
Transporten är dessutom vägd till 1500kg vilket innebär att jag får köra den på mitt B-körkort. Dock får man bara köra en häst i det men jag har ju bara min Flisa för tillfället så det ska nog bli hur bra som helst. Är verkligen toknöjd med det här fina släpet :D

Kärlek

Känner mig som en kärlekskrank fjortis ibland nu för tiden. Är så himla uppfylld av lycka för att jag har en så perfekt pojkvän och gläds samtidigt åt min kompis Johanna som verkar ha hittat precis lika rätt som mig nästan samtidigt :D
 
Skulle vilja berätta för hela världen hur glad och tacksam jag är för min Pont. Skrika det över hustaken om nätterna och sjunga högt på dagarna (dock sjunger jag ganska hemskt så håll för öronen ni som värderar er hörsel någolunda högt). Vill spendera all min lediga (och icke-lediga) tid med honom. Blir så uppfylld av lycka av att bara se hans namn poppa upp på skärmen på mobilen eller kolla på honom i andra änden av soffan eller vad som helst. Känns som om hjärtat ska spricka. Makalöst är det. Som allt man tänkt sig att kärlek ska vara fast 1000 gånger mer av allt. 
 
 
 

Dålig bloggare :(

Godafton på er!
 
Har varit så enormt omotiverad att blogga den senaste veckan. Vädret suger rent ut sagt, det är grått, blött, lerigt och tråkigt dagarna i ända och Flisan har dessutom tappat en sko så hon har vilat 4 dagar nu. Blä :( Dessutom har hon en diffus svillnad i högra bakkotan som kommer och går. Hon är varken varm, öm eller halt men någonting mystiskt är det. Finns ingen "logik" i svullnaden heller, ibland går den ner när hon rör på sig och ibland ökar den, ibland är hon mer svullen på morgonen och ibland på kvällen. Det är en ytterst liten svullnad som knappt känns men ändå.. Ska ride henen så mycket jag kan nu innan jag åker tillbaka till Sthlm på torsdag eller fredag och se vad som händer med den när man sätter lite press i ridningen. 
 
Hon är iallafall väldigt nöjd med att vara hemma verkar det som. Speciellt nu när hon fått avnjuta massage och lite spa-behandling i 4 dagar :)
 
 

RSS 2.0