SÄ börjar Àven denna sommar lida mot sitt slut

Ja, som rubriken lyder sÄ börjar Àven denna sommar gÄ mot sitt slut nu. Det har varit en ganska lugn sommar med mycket jobb faktiskt, men kommer nog ÀndÄ alltid att klassa denna sommar som en av de bÀsta i mitt hittills ganska korta liv. 
 
Den hÀr sommaren har Flisan utvecklats frÄn en vinglig unghÀst till en betydligt mer mogen vuxen individ. 
[Foto: Rebecka Karlsson]
 
Den hÀr sommaren har jag jobbat hela sommaren för första gÄngen.
 
Den hÀr sommaren var jag pÄ studentresa med min bÀsta vÀn Amanda - och hade sjukt kul.
 
Den hÀr sommaren har jag flyttat in med mitt livs stora kÀrlek i vÄr första helt egna lÀgenhet.
 
Och den hÀr sommaren har jag Äkt pÄ semester med just honom och hans fantastiska familj. 
 
Det kanske inte verkar sÄ hÀndelserikt. Inte heller sÄ fartfyllt och hÀftigt som mÄnga av er andra sÀkert upplevt sommaren. Men för mig var det en perfekt sommar. SÄ himla glad för alla otroliga mÀniskor i min omgivning - min underbara familj som jag Àlskar mest av allt, min fina hÀst, min otroliga pojkvÀn och min goa svÀrfamilj.

Valdagssss

Ja hörni. Det hĂ€r med val Ă€r ju inte det enklaste kan man ju tycka. Jag Ă€r inte speciellt insatt, men har lĂ€st pĂ„ inför valet en del samt följt den mediala debatten och givetis all officiell reklam som görs av de olika partierna. Mitt allra största intryck av reklamen Ă€r att somliga partier gör positiv reklam för sig sjĂ€lva medan andra satsar helhjĂ€rtat pĂ„ att sĂ€nka existerande partier och deras ideal och "smutskasta" dem. Givetvis talar jag om socialdemokraternas alla försök att fĂ„ alliansen att se dĂ„lig ut genom diverse hemsidor (tex "tackalliansen.se"). Jag tycker det Ă€r förjĂ€vligt faktiskt. Riktigt jĂ€vla dĂ„ligt. Har man inga egna styrkor att framhĂ€va sĂ„ ska man definitivt inte spela pĂ„ andras svagheter. Det klingar otroligt dĂ„ligt i mina öron, kĂ€ra lĂ€sare, och ger ett vĂ€ldigt svagt intryck. Vidare har de ocksĂ„ i diverse debatter och hemsidor spridit information som Ă€r mer eller mindre falsk. Som exempel kan tas att S sĂ€ger att regeringen lĂ„nar pengar för att kunna genomföra skattesĂ€nkningar, men statsskulden (lĂ„nen alltsĂ„) har i verkligheten minskat frĂ„n 44 procent av BNP 2006, till ca 35 procent i dagslĂ€get. Det Ă€r med andra ord ren lögn mina vĂ€nner, och det Ă€r fult. Oj vad fult det Ă€r, för befolkningen tar sig inte tid att kolla sĂ„dana hĂ€r saker utan litar blint pĂ„ mediala intryck. BLÄ sĂ€ger jag bara. 
 
 
Finns ocksĂ„ ett uttryck som jag tycker Ă€r vĂ€ldigt bra. "Socialismen kommer sluta att fungera nĂ€r det Ă€r slut pĂ„ de rikas pengar". Ja, för de Ă€r de rika som fĂ„r ta den hĂ„rda smĂ€llen i och med socialism och sĂ€rskilt kommunism (vĂ€nsterpartiet alltsĂ„). Och nĂ€r alla tjĂ€nar lika mycket, alla Ă€ger lika mycket och betalar lika mycket skatt kĂ€nns det som om det har förlorat sitt vĂ€rde att ha en lĂ„ng bra utbildning och jobba stenhĂ„rt för att fĂ„ ett "bra" jobb. Iallafall för mig. Att man inte ska fĂ„ behĂ„lla sina pengar om man jobbar som VD för ett företag utan istĂ€llet betalar över 50%  i SKATT Ă€r helt sjukt för mig (detta Ă€r fakta och inte en siffra tagen ur luften btw). LikasĂ„ att skatta bara för att man Ă€r rik. Jag förstĂ„r inte det resonemanget. Betala pengar till staten för att man sjĂ€lv har en hel drös man sparat ihop. Vad har staten gjort för mig? Har staten gett mig ett arbete? Har staten öppnat ett sparkonto Ă„t mig? Har staten investerat i mina aktier? Köpt fonder Ă„t mig? Jobbar man som VD har man förmodligen ocksĂ„ en lĂ€ngre, mer gedigen utbildning Ă€n en stĂ€dare. Man jobbar mer Ă€n 40 timmar i veckan (tro mig min morbror Ă€r VD för ASSA och han jobbar dygnet runt) och ja, jag tycker helt enkelt att man förtjĂ€nat sina pengar. FörtjĂ€nat att faktiskt BEHÅLLA det man jobbat för. Det man utbildat sig för. 
 
 
 
SD och andra fascist-/extremistpartier tÀnker jag inte ens nÀmna, men av de tvÄ partibjÀssarna vill jag slÄ ett stort slag för moderaterna. Som inte gör det dyrare att anstÀlla unga och som inte tror att de ska lyckas med att införa en 90-dagars grÀns för arbetslöshet. Visste ni för övrigt att de provade en 100-dagars period förut och att den fick slopas för att det inte fungerade rent praktiskt? Nu ska de tydligen sÀnka grÀnsen och tror att det ska fungera. Det Àr för mig ett splittrat parti. JÀmlikhet i alla Àra men inte pÄ de korkade vis som S föreslÄr. Och inte genom att klanka ner pÄ andra och VERKLIGEN inte genom att fara med osanningar. 
 
SÅ. Don't hate me och som vanligt sĂ„ tas alla otrevligt skrivna kommentarer bort :) Kommer för övrigt troligtvis att rösta blankt.

God eftermiddag!

Halloj pÄ er!

NÀst sista dagen i Spanien spenderas pÄ stranden. Idag brassar vi pÄ ordentligt med alla möjliga roliga oljor och grejer för nu ska vi bli BRUNA. Varmt som tusan Àr det ocksÄ (sÄklart, duh). LÀngtar hem lite nu faktiskt. hem till vÄr fina lÀgenhet och hem till Flisan. Johanna har iallafall hÄllit igÄng henne kanonbra under den hÀr veckan, stort tack för det!

NĂ€sta vecka vĂ€ntar tĂ€vling i GĂ€vle för oss ocksĂ„. Är anmĂ€ld till 120 och 130 sĂ„ fĂ„r vi se om piloten kan styra runt planet pĂ„ ett föredömligt vis :) Kör pĂ„ mitt vanliga motto iallafall: "Är man inte bĂ€st sĂ„ kan man iallafall vara snyggast!" :D