Så börjar även denna sommar lida mot sitt slut

Ja, som rubriken lyder så börjar även denna sommar gå mot sitt slut nu. Det har varit en ganska lugn sommar med mycket jobb faktiskt, men kommer nog ändå alltid att klassa denna sommar som en av de bästa i mitt hittills ganska korta liv. 
 
Den här sommaren har Flisan utvecklats från en vinglig unghäst till en betydligt mer mogen vuxen individ. 
[Foto: Rebecka Karlsson]
 
Den här sommaren har jag jobbat hela sommaren för första gången.
 
Den här sommaren var jag på studentresa med min bästa vän Amanda - och hade sjukt kul.
 
Den här sommaren har jag flyttat in med mitt livs stora kärlek i vår första helt egna lägenhet.
 
Och den här sommaren har jag åkt på semester med just honom och hans fantastiska familj. 
 
Det kanske inte verkar så händelserikt. Inte heller så fartfyllt och häftigt som många av er andra säkert upplevt sommaren. Men för mig var det en perfekt sommar. Så himla glad för alla otroliga mäniskor i min omgivning - min underbara familj som jag älskar mest av allt, min fina häst, min otroliga pojkvän och min goa svärfamilj.

Valdagssss

Ja hörni. Det här med val är ju inte det enklaste kan man ju tycka. Jag är inte speciellt insatt, men har läst på inför valet en del samt följt den mediala debatten och givetis all officiell reklam som görs av de olika partierna. Mitt allra största intryck av reklamen är att somliga partier gör positiv reklam för sig själva medan andra satsar helhjärtat på att sänka existerande partier och deras ideal och "smutskasta" dem. Givetvis talar jag om socialdemokraternas alla försök att få alliansen att se dålig ut genom diverse hemsidor (tex "tackalliansen.se"). Jag tycker det är förjävligt faktiskt. Riktigt jävla dåligt. Har man inga egna styrkor att framhäva så ska man definitivt inte spela på andras svagheter. Det klingar otroligt dåligt i mina öron, kära läsare, och ger ett väldigt svagt intryck. Vidare har de också i diverse debatter och hemsidor spridit information som är mer eller mindre falsk. Som exempel kan tas att S säger att regeringen lånar pengar för att kunna genomföra skattesänkningar, men statsskulden (lånen alltså) har i verkligheten minskat från 44 procent av BNP 2006, till ca 35 procent i dagsläget. Det är med andra ord ren lögn mina vänner, och det är fult. Oj vad fult det är, för befolkningen tar sig inte tid att kolla sådana här saker utan litar blint på mediala intryck. BLÄ säger jag bara. 
 
 
Finns också ett uttryck som jag tycker är väldigt bra. "Socialismen kommer sluta att fungera när det är slut på de rikas pengar". Ja, för de är de rika som får ta den hårda smällen i och med socialism och särskilt kommunism (vänsterpartiet alltså). Och när alla tjänar lika mycket, alla äger lika mycket och betalar lika mycket skatt känns det som om det har förlorat sitt värde att ha en lång bra utbildning och jobba stenhårt för att få ett "bra" jobb. Iallafall för mig. Att man inte ska få behålla sina pengar om man jobbar som VD för ett företag utan istället betalar över 50%  i SKATT är helt sjukt för mig (detta är fakta och inte en siffra tagen ur luften btw). Likaså att skatta bara för att man är rik. Jag förstår inte det resonemanget. Betala pengar till staten för att man själv har en hel drös man sparat ihop. Vad har staten gjort för mig? Har staten gett mig ett arbete? Har staten öppnat ett sparkonto åt mig? Har staten investerat i mina aktier? Köpt fonder åt mig? Jobbar man som VD har man förmodligen också en längre, mer gedigen utbildning än en städare. Man jobbar mer än 40 timmar i veckan (tro mig min morbror är VD för ASSA och han jobbar dygnet runt) och ja, jag tycker helt enkelt att man förtjänat sina pengar. Förtjänat att faktiskt BEHÅLLA det man jobbat för. Det man utbildat sig för. 
 
 
 
SD och andra fascist-/extremistpartier tänker jag inte ens nämna, men av de två partibjässarna vill jag slå ett stort slag för moderaterna. Som inte gör det dyrare att anställa unga och som inte tror att de ska lyckas med att införa en 90-dagars gräns för arbetslöshet. Visste ni för övrigt att de provade en 100-dagars period förut och att den fick slopas för att det inte fungerade rent praktiskt? Nu ska de tydligen sänka gränsen och tror att det ska fungera. Det är för mig ett splittrat parti. Jämlikhet i alla ära men inte på de korkade vis som S föreslår. Och inte genom att klanka ner på andra och VERKLIGEN inte genom att fara med osanningar. 
 
SÅ. Don't hate me och som vanligt så tas alla otrevligt skrivna kommentarer bort :) Kommer för övrigt troligtvis att rösta blankt.

God eftermiddag!

Halloj på er!

Näst sista dagen i Spanien spenderas på stranden. Idag brassar vi på ordentligt med alla möjliga roliga oljor och grejer för nu ska vi bli BRUNA. Varmt som tusan är det också (såklart, duh). Längtar hem lite nu faktiskt. hem till vår fina lägenhet och hem till Flisan. Johanna har iallafall hållit igång henne kanonbra under den här veckan, stort tack för det!

Nästa vecka väntar tävling i Gävle för oss också. Är anmäld till 120 och 130 så får vi se om piloten kan styra runt planet på ett föredömligt vis :) Kör på mitt vanliga motto iallafall: "Är man inte bäst så kan man iallafall vara snyggast!" :D

 

 

 

Lazy lazier LAZIEST

Alltså idag har varit lataste dagen ever. Vi gick upp vid 10 som vanligt och uppmärksammade då att det var mulet. "Fuck this" tänkte vi då och gick och la oss igen. Vid lunchtid gick vi och köpte godis och sedan fortsatte vi vårt Paradise Hotel- och filmtittande. Nu är klockan över 6 och vi ska strax göra oss iordning för att fira näst sista kvällen i Spanien med en utgång. FEST TJOHO. 
 
 

Mamsigull

Idag vill jag faktiskt ägna några ord till min mamma, för idag är nämligen hennes födelsedag. Hon är den person jag spenderat absolut mest tid med i mitt liv och förmodligen den enda som jag känner 250% tillit för. Min mor är så himla klok och erfaren och ger alltid det stöd och den närhet man behöver som knasig och förvirrad tonåring. Vidare är hon alltid positiv, och hur jobbigt hon är har det så skulle hon ALDRIG tynga andra med sina egna problem. Hon är en sådan som lyssnar på och ger alla andra råd, men som själv aldrig pratar om sitt stundtals väldigt jobbiga liv. Och tro mig, jobbigt har det varit. Ensamstående med två dryga ungar med en gård på.. 40(?) hektar, ett tiotal hästar och eget företag.. Jag skulle inte ens kunna drömma o att ro runt det själv. Hon jobbar JÄMT. Är det inte med förbättringar på gården så är det eget företag eller som vikarie. En extrem arbetsmyra som blir rastlös om hon måste sitta still allt för länge. 
 
Jag har tidigare nämnt här på bloggen att jag inte har några tydliga förebilder, men här har ni min största. Min mamma är en hjälte i mina ögon. Om jag någonsin bir ens hälften av den starka, drivna och självständiga kvinna som hon är så kan jag skatta mig lyckligt lottad. Catrine Doverholt, du är bannemig fantastisk. Jag älskar dig!!
 
 
 
 

SKA HA

Nu handlar det inte längre om ett "vill-ha-begär" utan ett SKA-HA-begär. Den här jackan ska jag köpa till mig själv i vinter. Helt underbart snygg och jag ÄLSKAR KL's dunjackor. Värda allt man betalar för dem och mer. 
 
 

Time is of an essence

Kom på at jag glömde visa bild på de två nya klockorna! Såhär ser de iallafall ut :)
 
 
 
 

Shopping!

Igår var vi - förutom på stranden - på ett SJUKT stort shoppingcenter här i Fuengirola. Alltsåå vi snackar 3x så stort som Åhlens City i Stockholm. HELT ENORMT: Och iprincip BARA snygga kläder. Hade uknnat köpa något från precis alla butiker tror jag. Fick iallafall med mig sex stycken tröjor och två klockor hem, och är supernöjd. Väldigt bra priser (alltihop gick på ca 1000;-) och väldigt snygga grejer. 
 
 
Coca-Cola tröjan var från herravdelningen faktiskt, haha. Pont kollade på en sådan och bestämde sig för att inte köpa en, men jag had spenderarbyxorna på mig och den satt dessutom bättre än vad de flesta dam-modeller brukar göra på mig, haha.
 
Idag bir det stranden för hela slanten. Dock i skuggan mesta delen av dagen då vi brände oss lite igår. Sorry för tråkig/dålig uppdatering också.. Snart är jag hemma i häst-vardagen igen!

Lite mer djurparksbilder

Här är lite fler bilder från djurparken i måndags. Älskar dem verkligen, tycker de blev väldigt bra med tanke på att jag är total amatör när det kommer till fotografering och att man hamnar i väldigt konstiga vinklar i förhållande till djuren iom att de är i inhägnader. Tycker (som ni kommer att märka) mest om närbilder. De ger så mycket mer känsla tycker jag, och de flesta djur har så häftiga drag i ansiktena och läckra ögon. 
 
Alltså det är är ju helt klart Morgan Freeman i ap-form?!
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här gillar jag så mycket så den ska ramas in och sättas upp i vardagsrummet :)
 
 
 
 
 
 

Market

Idag har vi varit på marknad! Det är mest kul att gå och titta på allting tycker jag, men det blev några mindre fynd iallafall. Bland annat en Vodka-klocka och en nyckelring med en fossilerad sjöhäst. Jättefina tycker jag, är supernöjd. 
 
 
 
 
 
 

Bil!

Nu vet vi iallafall vad vi ska ha för bil. Valet har fallit på en Toyota Rav4. En mindre SUV som är billig att äga, billig att köra i jämföelse med likvärdiga bilar och får dra relativt mycket på B-kort men ändå är ganska stark. Min mor har haft 3 stycken sådana här och har varit toknöjd med alla tre, och vad jag kommer ihåg så har de aldrig krånglat eller varit trasiga osv. Så en sådan här från 2003-2006 blir det! Tycker dessutom att de är väldigt snygga faktiskt, speciellt om man har i åtanke att det är en japanare och inte en tysk bil tex, haha :)
 
 
 
 

Bioparc Fuengirola

Vilka fantastiska djur vi sett denna eftermiddag. Jag är verkligen fascinerad av vilda djur. Fula, vackra, klumpiga, stora, landlevenade, vattendjur, flygande, krälande, hoppande, simmande osv spelar inte så stor roll. Tycker verkligen det är häftigt. Bjuder på lite bilder jag tog, Svårt med glas osv mellan oss och djuren, menmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer nog lite mer bilder imorgon. Har MASSOR, speciellt på leoparden. Mitt absoluta favoritdjur.
 

Vild grek + snäll häst

Här är det! Klippet som ni alla väntat på ;) Nämligen klippet från när jag hoppade Flisan med bara halsrem i torsdags! Skrev inget om det (for no reason, det blev inte av bara), men en del av er såg det nog på Instagram.

Blev tyvärr bara en liten snutt (tror mamma var lite nervös), men utan både sadel och träns körde vi iallafall, och det var sjukt kul! Skulle lätt kunna tänka mig att träna mer på detta. Bara att jag erkänner det faktumet för mig själv är världens största bevis på vilka sänkta krav jag har tävlingsmässigt numer. MAN SKA HA KUL. Det roligaste som finns kommer alltid vara att tävla, men varför inte lära sig rida med halsrem liksom? 
 
 

Lata dagar

Ja hörrni. Kan inte påstå att det blir så speciellt händelserika inlägg om vad vi gör om dagarna här nere. Försöker därför fylla bloggen med lite annat så länge ;) Idag har vi iallafall varit på stranden hela dagen. Det är så skönt att inte ha några måsten utan bara planera lite löst (jag brukar planera varje dag stenhårt annars) och göra vad som faller oss in när det faller oss in att göra det. Senare i eftermiddag/ikväll ska vi iallafall till djurparken här i Fuengirola. Har mitt stora objektiv med så hoppas på fina bilder därifrån helt klart!
 
 
 
 

Bloggen

Det är så roligt att bjuda på bra uppdatering när det märks i statistiken. Har nästan dubbelt så många läsare nu som för bara några veckor sedan. Ska försöka fortsätta i detta flow även om det blir lite klurigt nu när vi är i Spanien, och sedan börjar skolan och då kommer jag bara fara omkring all over the place för att hinna med allt känns det som, haha ;) 
 
Jag är faktiskt inte riktigt säker på att jag vill ha en riktigt stor blogg heller. Just nu har jag ungefär 4500 läsare/vecka, och det tycker jag känns ganska lagom. Kan skriva vad jag vill utan att det blir ramaskri och liksom bara vara mig själv och inte påverkas av vad andra tycker/vill att jag ska skriva osv. Känner ingen enorm press av min blogg heller utan hinner man inte med så hinner man inte med helt enkelt.
 
Jag är ju heller inte som t.ex Strelin - som står för aatt man ska få vara vem man vill och har tydliga förebilder osv. Eller Grant, som blev känd för sina fabulous outfits på Chaboukie och som nu jobbar utomlands osv osv. Jag är bara en helt vanlig ryttare/student. en vanlig människa utan något som helst utmärkande på min blogg egentligen. Älskar bara att skriva och detta är ju trots allt min dagbok. Det är hur roligt som helst att kunna gå tillbaka flera år och läsa vad jag gjorde från dag till dag. Tycker som sagt att allt är på en bra nivå nu. Får inte supermånga kommentarer, men det betyder egentligen bara att jag får mer tid att läsa de som faktiskt kommer in! :D 
 
You go guys, för mig är ni viktiga! :)
 
 

Bil-letande

Det här med att hitta en bil är banne mig lättare sagt än gjort. Jag och Pont ska köpa en bil ihop och det är så sjukt svårt att hitta en vettig. Letar som en tok, till och med här nere i Spanien, haha... Blocket <3

Fram tills i onsdags trodde vi dessutom att det skulle räcka med en liten billig bil, men nu har mor min sagt att jag inte kan låna hennes Volvo om jag ska ut och köra släp - vilket innebär att vi måste köpa en dragbil. Och gärna då en som inte tar i så den DÖR av vårt 1500kg's släp. Blä blä blä vad mycket dyrare allt blev i den sekunden känner jag då. Usch. Jaja, letandet går vidare! 
 
ÖNSKAR AV HELA MITT HJÄRTA ATT JAG HADE BEHÅLLIT MIN ÄLSKADE UNDERBART FINA FANTASTISKA VOLVO XC70 </3
 
 

Kille vs tjej på semester

Nu är vi framme, uppackade matade och har varit och handlat. Jag och Jonathan har ett litet sovrum med eget badrum vilket är guldvärt när man är 6 stycken, haha ;) Blev dock lite skillnad på våra hyllor i badrummet. KANSKE har liiiite mycket saker med, haha. Köpte dessutom en ny Marc Jacobs parfym på flygplatsen, hade ju inte tillräckligt många med menar jag. 
 
 
          
 
 
 

SPANIEEEN

Klockan är 04.30 och vi befinner oss på Arlanda. GAAH. Är så taggad (och sjukt trött). En vecka är vi borta, men datorn är med eftersom jag tror vi har Wi-Fi i lägenheten vi ska bo i. Annars har jag släpat med den i onödan ;) Har fixat några tidsinställda till er iallafall och kameran kommer få hänga med så mycket som det bara är möjligt. Hörs sen (om jag överlever flygresan, hehe). 
 
Bra bild från Napa, haha. 
 
 

Full jäkla fart

Kan inte säga annat än att det varit full fart hela dagen idag. Var uppe med tuppen imorse för att skjutsa Pont till jobbet och åkte därefter ut till stallet och grejade. Hade tänkt rida ut båda två, men Kattens framhovar har slitits som tusan nu den här veckna när det varit så fuktigt och jag ridit på grus, så hon fick sig ett rejält bad med PROB-schampo som lindrar hennes eksem en aning. Hoppas på att hovslagaren kan komma ut och verka henne medan jag är borta. 
 
Flisan fick ett lugnt pass i skogen. Joggade bara och red lite öppnor + gjorde lite galoppfattningar. Inget krävande. Ville bara ha en mysig tur nu när jag ska vara borta i nästan 10 dagar. Johanna rider henne iallafall under tiden jag är borta vilket såklart är suveränt bra! De kommer så bra överens de där två :D
 
 
Efter ridningen var det full fart mot djuraffären för att införskaffa förnödenheter till kissemissen. Nu är det laddat och klart med grejer för att få hem en liten misse här hemma! Fick 2 påsar Orijen- och en påse ACANA-foder att prova också så jag slapp köpa mat - tackar! Orijen är suveränt tycker jag, innehåller iprincip inga spannmål alls och vad jag förstår så är ACANA lika bra. Att mata en katt med spannmål är ju som att fodra en häst med kött tycker jag. Lite fel diet helt enkelt. 
 
 
Efter att detta var införskaffat så for jag hem och har nu tvättat allt som ska med till Spanien och dessutom gjort min plikt som hemmafru och storstädat hela lägenheten. Varenda en av våra 71 kvadratmeter är kliniskt ren och allt luktar superfräscht. Love it. Skönt att komma hem om drygt en vecka till något som inte liknar ett bombnedslag ;) Nu väntar packning och så ska jag ner och skicka iväg lite grejer som blivit sålda. Fullt ös medvetslös. Inatt 01.30 ger vi oss av mot Arlanda :D

Vill haaaa

I vinter ska Flisan få ett Golden Stripe ylletäcke. Ogillar alla billiga fleecekopior som finns numer faktiskt. Jag vill ha det riktiga, tjocka ylletäcket från Newmarket. Dock är de väldigt svåra att få tag på numer, och dessutom DYRA. Har dock sett att Equiline har någon form av kopia i ull, så tänkte att ett sådant kanske jag kan hitta.
 
Golden Stripe täckena är verkligen helt underbara, garanterat mitt all time favorit täcke! Man kan ha dem till allt - stalltäcke, transporttäcke, skritt-täcke, undertäcke på vintern - ALLT. Älskar verkligen mitt men det är för litet för Flisan. Men i vinter ska jag verkligen försöka få tag på ett till fryslort nr 1. 
 
 

Remont- vs Pullarnosgrimma

Som ni kanske märkt så tävlade jag förra helgen Flisan med pullargrimma istället för remonten som jag skrytit med så mycket om att den fungerar så fantastiskt bra. Och det gör den också! Varierar mellan pullar och remont hemma hela tiden och varierar också mellan olika tredelade bett. Ogillar tjocka, raka tvådelade bett och har ännu inte hittat något som är tillräckligt smalt och böjt för att jag ska vilja prova. Men iallafall - jag älskar verkligen remonten även om den är väldigt ful, haha ;) I hoppningen har jag dock provat mer och mer att rida på pullargrimman då jag är väldigt rädd att remonten ska sätta sig i vägen för luftvägarna. Inte för att jag drar åt den för hårt, utan för att den sitter så långt ner så att när hästen vidgar näsborrarna är det nästan omöjligt att få den att sitta så att den inte stör alls tycker jag. Det beror säkert också på hästens anatomi, men på Flisan hamnar den iallafall så långt ner. Pullargrimman däremot förhindrar ju inte hästens andninf överhuvudtaget så som jag ser det. Den trycker ju bara på mitten av nosryggen (tack Zandra för rättningen från "näsben", haha) och inte alls över luftrören som går upp längs med huvudet. Självklart kan man även spänna den så att den hindrar hästen från att andas normalt, men jag tycker det känns som om andningen blir mycket friare när jag har den på. Spänner dock den undre remmen ganska löst just pga detta. 
 
I markarbetet får därför remonten STOR tumme upp, men i hoppningen kommer jag förmodligen att rida på pullarnosgrimman. För säkerhets skull. Tänk själv att ha något som trycker på luftvägarna när man är andfådd? Jag skulle få total panik. 
 
 
Vad tycker ni? Vad rider ni på för nosgrimma och varför?

Om att vara glad

Livet är stressigt just nu. Något annat kan jag inte påstå. Och värre kommer det bir sen när skolan börjar. Men vet ni? Det finns ingen stress i världen som kan ta kål på glädjen jag känner varje dag. Varje dag vaknar jag bredvid den jag älskar mest i hela världen och varje dag är det första jag ser honom. Och det gör mig glad. Trots mitt usla morgonhumör så blir jag verkligen glad av att först krama om honom bara vara i hans famn och sedan gå upp och påbörja dagen. 
 
Bild från i Juli när vi var ute på sjön vid vår sommarstuga halva natten.
 
Det finns inget i världen som kan ta kol på glädjen jag känner över min familj. Jag uppskattar dem mer nu när jag är borta från dem så mycket. Det är en helt annan sorts relation. Tiden med dem är så mycket mer värdefull. 
 
HAHA bild från nyår 2011 när Marcus hade pottfrilla och jag bara var allmänt ful hahahahah
 
Och det finns ingenting i världen som kan gräva ner glädjen över at ha Flisan. Min alldeles egna Flisa. vi har kanske inte kommit så långt som det var tänkt, och det kanske vi aldrig gör heller. Men hon är min. Och det gör mig lycklig att få äga en så underbart fin häst. 
 
 

Lika som bär - PH EDITION

Hahahahahaha dör. 

 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

I skrrivande stund är klockan 07.03 och jag har precis skjutsat Pont de 500 metrarna han har till jobbet. Det är ju kallt för stackaren att gå :( Tänkte börja dagen med att gå och lägga mig och sova några timmar till faktiskt. Är verkligen dödstrött. Vid halv 1 ska jag rida Triad och sedan mina egna. Därefter väntar ridning av en welsh cob vid namn Jasper som ska lära sig galoppera och sedan åker jag direkt till Västerås för att lämna min mormors bil som jag och Jonte lånar för tillfället. Efter det tar jag tåget hem och är framme vid 21.20 här i Avesta igen. LÅNG dag med andra ord! 
 
Lilla Triad :)
 
Nä, lite sömn skulle sitta bra. Nighty ;)

Nails!

Har för första gången i mitt liv varit hos en nagelteknolog och fått min naglar fixade och fina. Tänkte att det vore kul att ha dem fina nu inför skolstart och Spanien och allting. Färgvalet kunde ju givetvis inte hamna på något annat än lila. Och glitter. Såklart. Är hur nöjd som helst, sitter och stirrar kontant på dem, haha :D Superfina blev de tycker jag, stort tack till Cecilia som gjorde dem! Kommer nog bli manisk med att gå dit och få fina naglar nu hehe.
 
Hur tar man ens kort på naglar?! Och på SINA EGNA naglar? Sjukt svårt haha.. Fick ta hjälp av självutlösaren till slut ;)
 
 

It's all in the details

Vi har valt att i vår lägenhet ha ganska neutralt möblemang i svarta, vita och gråa toner och sedan ha "färgklickar" så som dukar, kuddar, blommor och ljus i andra färger. I vardagsrummet valde vi turkos. VET NI HUR SVÅRT DET ÄR ATT HITTA TURKOSA SAKER ELLER?!?! Har iallafall införskaffat de PERFEKTA kuddarna nu. Hyfsat billigt på Åhlens dessutom. Woop woop. Tänk att man kan bli glad pga KUDDAR numer, jag är ju hopplös. Vi har även turkos LED-belysning i ryggen på soffan, men den är lite halvsår att få med på bild när det är såhär ljust ute, haha. 
 
 
 
 

Läääängtar

Längtar tills vi kommit hem från Spanien och får hämta denna lilla tuss. Tycker hon är dö-söt. Eller ja, längtar tills Spanien också, fy tusan vad jag ska sova ut och mysa med Pont och bara "vara", haha. Tycker jag är trött hur många timmar jag än sover om nätterna numer. 
 
 

Dagens

Sitter och slöar i soffan mitt emellan Idol och Paradise Hotel medan Pont lagar finmat - VÅFFLOR :D Tänkte bara checka in och säga att pållarna var superfina idag. Joggade Flisan en kort vända ute i skogen, var så himla otaggad på att trimma på banan så vi var ute och myste lite i dimman imorse istället :) 

Katten var SUPER! Mjuk och fin i övergångarna istället för att vara sådär "ryckig" som unghästar kan vara när de liksom precis lärt sig allting. Minsta lilla tygeltag eller skänkel så blir det liksom ett ryck framåt eller bakåt. Idag var det mjukt och fint, trots att hon vilat några dagar nu. Så kul!
 
 
För övrigt så är som sagt sista jobbdagen på ICA avklarad nu. Har onsdag-fredag ledigt och sedan drar vi iväg till Spanien och sedan börjar skolan. Känns perfekt med en sista ledig och lugn vecka innan helvetet brakar lös, haha. Nu är nog maten klar, vilken man jag har, woop woop ;) 

Säljes

Tänkte att jag iallafall måste sälja detta CS schabrak. Har ingen användning för det :( Har legat på en häst en gång och säljes såklart nytvättat. Det är marinblått med 4 passpoaler (créme, guldglittrig, beige och blå/guld) och beiget kantband. Hur snyggt som helst men det kommer som sagt inte till användning. Stl. Full. 
Nypriset var 850;-
Säljes för 550;- plus frakt
 
 
Så tänkte jag även sälja detta RG schabrak då inte heller det kommer till användning. Det är tydligen inte riktigt "min grej" med bara marin och guld på tävling, även om det är hur snyggt som helst. Använt max 10 ggr. Marinblått med en guld- och en silverfärgad passpoal och blått kantband. URSNYGGT verkligen. 
Nypris: 900;-
Säljes för 500 + frakt 
 
Bättre bilder kan såklart skickas vid intresse. Lämna kommentar med mailadressen ifylld så hör jag av mig, eller maila direkt till Danai.Doverholt@live.se om ni är intresserade!

Dör

Den här bilden alltså.. ÄLSKAR den. TACK till Rebecka som tog den, den är helt underbar. ALLT jag älskar i samma bild liksom. Åh. 
 
 

Morning

Godmorgon!
Ligger i sängen och ska försöka pallra mig upp. Sista arbetsdagen på ICA idag! Jobbar mellan 10-18, så jag ska till stallet nu innan och göra klart allting tänkte jag. Skönt att ha det gjort och bara åka käpprätt hem och förbereda för kvällens PARADISE HOTEL AVSNITT sen. Mitt liv är komplett nu när det börjat igen, haha ;) 
 
Menmen, tanken är att jogga Flisan lite idag och bara få henne lösgjord och fin efter helgen, och Katten ska göra ett lydnadspass. Hörs sen!
 
 
 

Jämförelse

Det här var roligt för mig som ryttare att se kan jag lova! Översta filmen är från söndagens 1,15 i Avesta i slutet på juli 2013, och den understa är söndagens 1,20 på Romme. Förra året tävlade jag på pelham med dubbla tyglar och nu rider jag på en tredelad vanlig parerstång. Kan nog sammanfatta detta år som att Flisan har mognat och utvecklats en hel del. Hon springer inte in  hindren längre och fryser inte i luften som hon gjorde förra året utan nu finns det ett mycket större flyt i hennes hoppning, och lite mer kontroll också, hehe ;) Kul och väldigt nyttigt att se att vardagsslitet hjälper!
 
 
 
 
 

Ännu mer pics

Lite bilder från framhoppningen till fredagens 1,20 som Rebecka tagit. Hon är så duktig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#FAIL

 

Video

Dagens film! Kan inte säga annat än att det är en riktigt bra runda som jag är nöjd med faktiskt. Hängde kvar i innertygeln på planket hon river så det är helt mitt fel. Tycker det är häftigt att se henne länga galoppen på den långa sträckan i slutet. Där syns det att det är fullblod i henne, för jäklar vad långa steg hon tar! det ser lksom inte att ut att gå speciellt fort, men det är ballt att se henne sträcka ut och använda sin galopp till fullo. Superhäftig galopp verkligen. Fina Flisan, är TOKNÖJD med henne!
 

Hon bara fortsätter leverera

Kan väl inte sammanfatta dagen på något annat sätt än rubriken ovan. Ännu ett retligt nedslag idag, även idag helt mitt fel. Hängde kvar i innertygeln så vi kom lite kort på ett plank och då trillade det. Men gud så fin hon var. Det var en njutning att rida idag, inget annat än njutning. Linjerna var perfekta allihop och hade en bra rytm runt hela banan. Hade även tredje bästa tiden vilket såklart är roligt (men skapligt irriterande) också. 
 
Mer än nöjd med dessa tre dagar, hon har mognat något enormt under det här året och verkligen tagit åt sig allt vi tränat på! Film kommer senare ikväll. 
 
Alltså de här två. ÅH VAD JAG ÄLSKAR DEM
 
 
 
 
 
 
Och fy tusan så snygg hon var i det nya setet från Equiline. Mumma kardemumma. 
 
 

New in!

Glömde skriva igår att jag var och hämtade Flisans nya Equiline-set. Hur underbart snyggt som helst tycker jag! Ska nog invigas idag tror jag :)
 
 
 
 
Svårt att göra färgerna rättvisa på bild. Det är iallafall marinblått med royalblå/kornblå passpoal och swarovskistenar. 

På tal om något helt annat

På tal om något HELT annat än tävlingen jag håller på och gör mig och Flisan iordning till: OM KNAPPT EN VECKA ÅKER VI TILL SPANIEN! Det ska bli helt sjukt kul och det känns verkligen som ett helt perfekt sätt att avsluta sommaren på. Åker med Pont (såklart), hans föräldrar, hans bror JB och hans tjej Gabbie. Heeela svärfamiljen är med med andra ord, tjoho :) 
 
Har fakiskt aldrig varit i Spanien förut, så det ska bli väldigt roligt. Landar i Malaga och tar oss sedan vidare till Fuengirola där vi ska bo i en lägenhet som mina underbara svärföräldrar hyrt. Knepigt namn på stället iallafall ;)
Image by undefined
 
 
 

Film!

Här är les filmos från dagen. Jag är så nöjd, så nöjd. Tyckte att flytet var så himla bra idag. Vågade rida framåt och vänta på avstånden istället för att börja måtta, och för mig är det verkligen guld värt. Tyckte Flisan fick den rundan hon förtjänade, även om det blev lite soppatorsk på slutet. Hem och ösa kondition under hösten helt enkelt! 
 

Underbara häst

Dagens 1,20 var riktigt svår. 11 hinder, 13 språng (trekombination) och 5 distanser. Alla linjer satt som en smäck och hade sååå fint flyt hela vägen. Tyvärr trillade allra sista hindret som var på en linje med 5 språng i uppförsbacke (plank in och oxer ut). kom lite kort in på planket och red på som tusan för att nå fram på fem. Tyvärr räckte det inte riktigt och vi fick ett alldeles för kort sista språng (5,5 spårng alltså, haha) och hon fick med sig frambommen. Jag vet att hon måste upp i kondition ännu mer och vi har jobbat mycket med att rida längre pass med mer galopp under sommaren, men idag var det ändå den som ställde till det. Hon var trött helt enkelt, och då är det inte så lätt att länga stegen i uppförsbacke. är hur nöjd som helst iallafall. Hittade ett superbra flyt med fina lägen hela banan igenom och hon hoppade fantastiskt. 
 
Print från filmen
 
 
 
 
 
 

Lite pics från igår

Medan vi är och tävlar idag så tänkte jag att ni iallafall kan få lite bilder från gårdagen. Kommer säkert fler då jag inte fått Beckas bilder som hon tog än. 
 
 
 
 
 
Här kan vi snacka fokusured grek, haha.
 
 
 
 
Hon är för himla snygg iallafall. Och för mig är hon åtminstone bäst :)

Movie time

Ja hörrni. Här är filmen från dagen. Är så himla nöjd med hur Flisan hanterade alla lite snävare svängar (framförallt den till hinder #2) och lite större framåtlägen som blev. Hon tog det med en klackspark tycker jag ändå att man får säga, eftersom hon verkligen inte gått många riktiga omhoppningar. Katstrof på sjuan dock, vet verkligen inte vad jag ska säga. Kan inte riktigt snalysera vad som hände heller. Vet såklart att jag började måtta och dra i henne, men upplevde det inte och ser det inte på filmen som att jag tar en sådan stark förhållning att hon ska börja trava? Kasst ridet av mig iallafall, verkligen. Skapade ett enormt missförstånd oss emellan genom den förhållningen, GAH. Tyckte dock det var viktigt att fortsätta de sista hindren även om hon var spänd, ALLT ger rutin för henne och jag tycker verkligen hon sköter sig utmärkt. Utöver min totalmiss tycker jag rundan är riktigt bra faktiskt, hade ett himla fint flyt runt hela banan. 
 
Rider som sagt 1,20 imorgon. Ingen press, bara en bra runda med lika bra flyt som största delen av dagens runda. Alltså jag kan inte beskriva hur irriterad och besviken jag är på mig själv för att jag fuckade upp det idag. Blä. 
 

50% bra 50% dåligt

Ena hälften av ekipaget skötte sig briljant idag och den andra.. inte speciellt briljant. Jag FATTAR INTE. Blir helt tokig när jag gör sådana nybörjarmissar. Kommer på en lång linje i lite nerförsbacke. Ligger säkert bra, men jag ser inget avstånd så jag börjar backa och måtta allt vad jag har istället för att bara fortsätta och vänta på nästa avstånd. Man ska aldrig ta det första om det innebär stora ändringar i rytmen. Vänta på det andra, det kommer alltid ett till. Har nött in det där i huvudet under flera år och resten av banan var så fruktansvärt bra, så det suger vekligen. Stackars lilla Flisan. Att hon ens hoppade var ju helt sjukt, ärligare häst finns inte! 
 
Har iallafall ändrat så att vi rider 3 st 1,20 i helgen. Det känns schysstare mot henne att inte pressa henne imorgon om hon är lite osäker efter plockepinnet idag. Så 1,20 blir det och så tar vi nya tag. ska drömma om FRAMÅTLÄGEN inatt. Gah, blir helt sinnesjukt tokig på mig själv. Kontrollfreak #1 deluxe limited edition. Film kommer för övrigt, endast för att resten av banan var så himla bra. Nöjdare än nöjdast med Flisans insats!
 
 
 
 
Iallafall hur underbart som helst att träffa Rebecka och hennes kompis Emmie! Rebecka är hur lik mig som helst i allt "häst-tänk" och trots att vi aldrig träffats förut och jag typ hatar folk så hade vi hur trevligt som helst, stortrivdes med hennes sällskap. Sen var hon världens bästa hästskötare idag också! Ser verkligen fram emot att träffa henne igen.
 
 
 
 
 

Kass

Är på väg hem. Supernöjd med världens finaste pålle men har lust att hugga huvudet av mig själv. Är så klantig och gör fel som inte FÅR förekomma när man har den rutin jag har. GAH. 

Nya stövlar

Har insett (med gråten i halsen) att det verkligen inte går att rida i mina älskade underbara Parlanti längre. De har töjt sig så mycket att jag verkligen inte får något stöd alls för fotleden i dem. Så därför är det väl dags för ett par nya. Betalade 9000;- för mina Parlanti och de höll i 3 år, vilket jag ärligt talat tycker är katastrofalt dåligt. vet folk som köpt Cavallostövlar för en spottstyver i jämförelse med Parlanti som de sedan använt varje dag och de är lika fina efter 10-15 år. Skötte mina som den äkta pedant jag är, men det hjälpte inte. Så ett par nya Parlanti blir det tyvärr inte, trots att de är de garanterat snyggaste stövlarna jag vet. 
 
Hade väl tänkt lägga ca 5000;-. Har tyvärr inte råd med mer än så nu när jag är student, så det blir väl ett par medelmåttiga stövlar. Alex Boots och DeNiro är de jag är mest inne på då de går att få lite speciella och inte bara "svart svart svart", haha. Har ni några andra tips? Vill GÄRNA veta isåfall!
 

Julia Sjöströms underbara stövlar från Alex Boots. Skulle lätt kunna tänka mig att kopiera dem rakt av fast i svart, hehe.
 
 

Färdigtrixat

Sådär ja! Nu har jag släpat ut Becka och henne skompis Emmie ut till stallet och vi har ridit och grejat. Becka fick prova Flisan lite innan jag satt upp och de var så fina tillsammans. Tror det såg bättre ut med henne på ryggen än med mig, haha. Trimmade iallafall ett kortare pass med lite öppnor och slutor och la fokus på att flytta ut bakdelen i båda varv då hon tycker att det är lite svårt och gärna bara rullar ihop sig till en lite boll för att slippa jobbet. Föröskte kompensera det genom att rida intervaller och rida rakt fram i lite ökad trav, sedan in på volt och flytta ut bakdelen och så fort hon gjorde det bra så trava rakt några steg igen osv. Gick hyfsat bra. Galoppen satt som en smäck idag iallafall. Lugn och fin och väldigt enkel att både korta och länga. Bra pass överlag känner jag!
 
Utöver det gjorde vi inte så mycket faktiskt. Vi åker inte hemifrån förrän 11.30 imorgon så tvätt av häst och packning osv tar vi imorgon. Kommer vara i stallet från 07.15 så det ska inte vara några problem atthonaa brodda osv heller :)
 

5 saker ni inte visste om Pont

Eftersom jag numer lever ihop med denna människa så får han stå ut med att bli lite uthängd då och då. Ni måste ju veta vad jag dras med om dagarna.
 
  1. Han äter inga grönsaker/frukter överhuvudtaget om han inte måste. Möjligtvis gurka. (Personligen kan jag äta tomater som godis osv)

  2. När han tycker något är lite pinsamt eller är lite osäker så hummar han. Alltid samma melodi. 

  3. Han blir aldrig arg. Eller han har mer eller mindre total avsaknad av alla negativa känslor faktiskt. Stress, ilska, irritation, bitterhet. Det finns liksom inte i hans värld att gå och sura. Tror han varit sur 3 ggr under hela vårt förhållande. 

  4. Han ÄLSKAR att dansa. Med eller utan musik spelar ingen roll, han hittar på någon egen rytm om det inte finns någon. Gärna mycket rumpshake osv. 

  5. Om han inte gymmar/motionerar på annat sätt på några dagar blir han helt outhärdlig att vara med. Kan inte sitta still i 2 sekunder, petar på en i tid och otid och gärna typ i öronen, näsan och munnen om han får. Lite ADHD-varning sådär.
 
 

Finbesök

Godmorgon på er!

Är uppe med tuppen men har inte begett mig till stallet ännu. Håller istället på att göra lägenheten presentabel, för i eftermiddag får jag och Pont kändisbesök! Ingen mindre än Linn Strelins WILDCARD som kommer hit - Rebecka Karlsson! Hon agerar hästskötare till mig och Flisan imorgon eftersom jag skulle ha blivit helt själv annars. Hur snäll som åker hela vägen från Karlstad för det?! Ska bli superkul att få träffa henne in real life. 
 
 

Operation KATTPALATS

Efter att Pont slutat jobbet och vi varit på banken och fixat byte av bank för mannen så har vi åkt fram och tilbaka till Smedjebacken för att införskaffa ett KATT-FORT till vår blivande misse. Givet var att vi skulle ge henne det absolut största vi kunde hitta på klätterställningsmaknaden. Nu är vardagrummet färdigmöblerat kan man säga, för mer får vi inte plats med, haha. OBS: ytterst tillfällig sladd-dragning. 
 
 
 
 

Nu får det vara nog!

Nu är det slut-tragglat här hemma. Jag är så trött på att utvecklingen stannat av och numer går i 2 meter om året och nu vill jag verkligen ha lite resultat. Det är ju några timmar om året som spenderas nere i stallet så man kan lika gärna spendera dem effektivt. Därför ska jag och Flisan ner till Värmland på boot camp! Den 19-21 september är vi nämligen anmälda till Carlstad Horse Show och måndagen innan den helgen beger vi oss ner för att ägna 4 dagar åt träning för världens bästa Ulle. Var 1,5 år sedan jag tränade för henne och jag längtar som en galning. Det ska bli så himla roligt. Och framförallt lärorikt. Får dessutom träffa en av mina absolut bästa och roligaste vänner - FILIP. För några år sedan var jag kapabel att slå honom någon gång då och då men nu är han på ungdoms-OS i Kina och jag är hemma i soffan. Säger väl en del om hur vår utveckling blivit. Men fy tusan vad roligt det ska bli! YES YES YES känner jag bara!
 
 
 

Lever livet

Flisan är så fin, så fin nu och Katten känns bättre och bättre. Underbart! 

Igår hoppade vi iallafall lite. Var tänkt att jag skulle ha hoppat bana men vi blev så sena ut till stallet (Pont vill med) så istället tränade vi bara på ett räcke. Jag ogillar räcken och speciellt höga räcken eftersom Flisan inte riktigt välver sig över hindren utan hoppar lite flackt, och då trillar gärna räckena. Hade först en bom innan och efter hindret för att jag skulle kunna slappna av och lätta i handen i sista språnget och låta henne tänka själv, men sedan tog vi bort den när vi började närma oss 1,30-strecket. Detta för att jag ville känna att jag i lugn och ro kunde hitta en bra avsprångspunkt utan bommen. Var ju ändå ett tag sedan jag red 1,30. Gick hur fint som helst och det blev även några språng på 1,40. Hon kändes dock lite tveksam då, men vi hade bara en bom i luften och en på marken och det var rätt så mörkt, så det var ju inte så konstigt. Hon hoppade utan att protestera iallafall, även om man kände att det var lite tveksamt precis i avstampet.
  Som följd blir ju sprången inte så bra då och marginalerna på de sprången var väl 2-3cm från bommen, haha. Men över kom hon och jag tycker att det är viktigt att man vågar testa sådant här och kliva ur både sin och hästens komfortzon ibland, för annars blir man inte bättre. Massor av lösgörande bog-jobb väntar oss nu också så att hon lyfter frambenen FRAMÅT inåt istället för att ha dem under sig. Nu viker hon ju dock in dem iallafall - en liten bit på väg!
 
Kass kvalité pga mörkret, sorry!
 
 
 
 
Dagens to-do var uteritter för båda. Katten tittade på ALLT eftersom vi inte ridit ut på ett tag, men var duktig i övrigt. Relativt bra galoppfattningar osv. Flisan chillaxade lite efter gårdagens hoppning. Joggade och galopperade på lite åkrar och lät henne rulla på bara. Hon var ENORMT avslappnad, bärig och lätt i handen under hela passet, trots att vi bara var ute och hade lite roligt. Underbart. Imorgon är det trimpass som gäller för henne. 

En prinstscreen eller två

Älskar denns print på Flisan sedan hoppningen förra veckan. Visar att hon äntligen börjar få lite mer höjd i sprången. Liter mer ryggverkan och mer avslappnad ridning med lättare sits och mindre hand från min sida så kommer nog bakbenen så småningom också. Tror hon kan blir riktigt bra den här pållen. 


 

NY FAMILJEMEDLEM

Nej, jag är inte gravid. Everybody calm down. Däremot så har jag och Pont investerat i en misse! Första veckan i september beger vi oss upp till Norrland för att hämta hem henne. En 8 månader gammal Cornish Rex är hon. De flesta av er kommer titta på henne och tycka hon ser ut som en råtta eller liknande, men jag ÄLSKAR katter av den här typen, slanka med långa ben och abnormt stora ögon och öron. Tycker de är helt underbara (och det gör tydligen Pont också). Gör såklart inte saken värre att hon är trefärga. - min favoritfärg på kisse. Är kär.  Wiee!
 
 
 
 
 

Ändrat

Har nu följt magkänslan och skickat ett mail för att ändra klasserna till helgen. Hoppar 1,20 på fredag, 1,30 på lördag och 1,20 på söndag. Planen är att fullfölja alla tre dagar även om hon är lite trött sista dagen. Det kanske låter elakt, men om jag hela tiden ska ge mig för att hon känns trött dag 3 så kommer hon aldrig kunna gå större tävlingar där alla finaler ligger sista dagen, för hon kommer inte vara van vid att behöva orka det. Det blir en ren träningsrunda helt enkelt. Eller det blir alla tre, men speciellt på söndagen blir det väldigt nyttigt och rutinbildande för henne. Är så laddad!
 
 
För övrigt ska jag till stallet på eftermiddagen idag. Brukar klara av det på morgonen men jag och mamma ska hämta hö vid 15.00 så då tar jag det då istället. Hoppning för Flis och kanske en uteritt med Katten om hon känns lugn när jag hoppar upp - ibland är hon som en tidsinställd BOMB när man hoppar upp, haha. Tänkte be mamma filma Flisan också, så eyes open folks!

Dress to impress

Nu börjar tävlingen närma sig och då är ju den stora frågan (SÅKLART): Vad ska Flisan ha för kläder på sig? :D Har alltid lika svårt att bestämma mig..
 
Tror det blir detta en av dagarna iallafall. Tycker det är så fint! Brunt CS schabrak med guldglittrande kant och brun Equiline-luva med silver- och guldpasspoal.
 
 
Marinblått Equline med beige kantband och ofärgade Swarovskistenar. I fint väder är det aldrig fel med Swarovskistenar! ;)
 
Eller kanske ett royalblått RG med tuskor/marin och gulfärgad passpoal? Aldrig tävlat i detta då jag inte har någon luva som matchar.. Men fint är det! Skulle vilja ha en royalblå kavaj och ett royalblått pannband till, då behövs ingen luva..
 
 
 
En av mina absoluta favoriter: marint CS schabrak och luva med orange, blå och blå/guldfärgad passpoal. LOVE
 
 
Beige Equline med bruna passpoaler och vita/ofärgade Swarovskistenar.
 
Förhoppningsvis kommer mitt nya Equiline-set med klarblå passpoal och kristaller nu i veckan också. Svåra val, svåra val. 
 
 

....

"hur tänker du? hästen har inte tävlat på läge och så skall den starta sin andra 130..? :O"
 
Svar: HEJ KÄRA ANONYM. För det första så är "hästen" inte en den utan en HON. HON kallas för Flisan och det verkar inte som om du följer bloggen (träning, utveckling osv här hemma) speciellt bra. 
 
Men ja. Hur tänker jag? Vi har inte tävlat sedan i Maj på grund av mina jobb-omständigheter, så att gå in i en 1,20 första dagen och sedan hoppa en 1,30 dag 2 måste ju helt klart vara korkat. Eller? Det är väl en SJÄLVKLARHET att jag inte startar 1,30 om hon inte känns bra första dagen? Tror alla något så när rutinerade ryttare kan gå ner en klass för hästens skull om den inte skulle kännas fräsch. Jag har ridit.. hmm kanske 70 st 1,30? Och så kan man lägga till alla andra starter jag gjort i MsvB och MsvA. Skulle säga att jag är relativt rutinerad på sådana höjder, och att höja från 1,20 till 1,30 innebär inte någon stress för mig alls faktiskt :) För Flisan är skillnaden att hinderna är 10 cm högre. End of story. Resten är upp till mig som ryttare. Jag kan ärlgt talat inte se någon poäng i din kommentar då 1,20-höjder är en söndagspromenad för Flisan och hon verkligen behöver lite mer av en utmaning för att bli engagerad. Dessutom är det knappast hennes första tävling. Hon vet vad som gäller och om det är 1,20 eller 1,30 spelar henne ingen roll. Det är jag som är pilot och piloten styr planet. Styr jag som jag ska går det bra och styr jag inte som jag ska går det dåligt. Det gäller vilken höjd som helst.
 
 

Ridning

Först och främst: A ROUND OF APPLAUSE FÖR KATTEN SOM HOPPADE 50CM IDAG! Hon var så duktig! Hoppade som om hon aldrig gjort något annat, duktiga lilla Katten. Målet med henne har ju varit att hon ska bli så "lätt" att rida som möjligt eftersom det är barn som kommer att rida henne hemma, och nu börjar allt kännas enkelt. Hade jag fått ha henne kvar i ett helt år hade jag kanske snart börjat fokusera mer på formen och liknande, men just nu är det bara att få allting att kännas enkelt. Och med tanke på att hon inte kunde gå rakt framåt när hon kom så har det hänt mycket. KUL!
 
 
Trimmade Flisan lite lätt idag. Ända sedan hennes stres-attack har hon spänt sig fruktansvärt mycket i galoppen och galopperat i fyrtakt med bakbenen 5m bakom sig. Idag jobbade jag därför mycket med ökningar och minskningar på böjda spår och tyckte att utvecklingen från början till slut var väldigt stor även om hon fortfarande inte var helt där jag vill ha henne. Sådat sätter sig verkligen i huvudet på hennne och gnager så man får vara noga med MYCKET beröm så brukar det släppa efter någon dag. Imorgon ska vi hoppa lite bana (om hon känns avspänd) och sedan blir det lugnare arbete och eventuellt/förhoppningsvis uteritt på onsdag och torsdag :)
 
 

Taggar

På lördag och söndag är det ÄNTLIGEN tävling som gäller för mig och Flisan. Funderar dock på att ändra och hoppa alla tre dagar istället, eller fredag och lördag istället för lördag och söndag. Vill gärna hoppa en 1,30 nämligen. Antingen så ändrar jag så att hon går 1,20 på fredagen, 1,30 på lördag och 1,20 på söndag, eller så struntar jag helt i söndagen. Ska prata lite med mami om detta så får vi se vad hon säger. 
 
Det är iof på gräs och hon är aldrig startad på det förut, men jag tror inte att det ska vara några problem, Speciellt inte när det är såhär torrt och fint ute. Är så sugen på 1,30! Förra gången vi startade var hon inte helt sig själv i förklassen eller 1,30:n och vi båda kan så mycket bättre. 
 
Fina, fina, fina Flisan! Gillar min utstickande tunga, HAHA..
 

Alltså.....

Finner inga ord. So much perfection, genialitet och fantastisk sarkasm så jag smäller av. Tar av den stora hatten och bugar så att näsan skrapar i backen för dig Evelina!! 
 
http://evelinablomqvist.se/2014/august/men-hall-kaften.html
 
 

Hyperventilation

Men hallååå är jag världens sämsta bloggare ELLER? Ja. Förlåt. Här är iallafall filmen på när Flisan hyperventilerar. Godmorgon förresten. (Vad gör jag vaken och uppstigen ur sängen kl.8 på min sovmorgon?!? Det är frågan)
 
 

Hyperventilerarde häst?

Sitter och hets-mobilbloggar på lunchen. Allt för er ;) 
Igår var det dålig på bloggsidan, var helt slut och på värdelöst humör när jag kom hem efter stängning runt 21.00 så jag slängde i mig lite föda, duschade och gick käpprätt och la mig. Stackars Pont hann knappt säga hej, hehe. 
 
Imorse var jag uppe vid 6 och åkte hem och motionerade fyrbeningar. Båda två skötte sig ypperligt! Katten travar bommar och hoppar småkryss som om hon aldrig gjort annat och Flisan rakriktades utan bekymmer idag. Eller jo, på slutet.  När jag skulle sista lilla övningen (vända upp på medellinjen i trav, göra halt och sedan fatta höger galopp) så slog det slint i huvudet på henne. Hon gjorde den prickfritt åt andra hållet men höger galopp GICK INTE. Mycket märkligt eftersom höger är hennes enkla varv. Och som vanligt när Flisan får stopp i huvudet och man försöker övertyga henne så fick hon en total stress-attack och jag var tvungen att hoppa av och avsluta där jag var. Hon stod på gången och hyperventilerade samtidigt som hon gäspade av avslappning.
 
Skrittade av henne i säkert 15 min efter ett ganska lugnt pass pulsmässigt, men ändå andas hon som om hon nyss galopperat 10mil, så
blir hon när hon stressar upp sig. Aldrig sett det förut på en häst faktiskt och hon gör det som sagt bara efter att hon stressar upp sig ordentligt av en eller annan anledning.. Tänkte slänga upp en film på det ikväll när jag kommer hem så får vi se om ni läsare sett något liknande. Tycker det är väldigt märkligt.. Jag gör för övrigt inget annat som stressar henne heller. Tar om övningen någon gång för att se om det går och sen ger jag mig och hoppar av och leder henne. Prestationsångest deluxe? 
 
 

Mormor och moffis

Hej på er!
 
Har precis kommit fram till stallet ute i Hede och ska rida lite. Var hos mormor och morfar i Västerås och åt middag igår kväll, men hade utsläppet idag så det blev ingen sovmorgon direkt ;) Jobbar iallafall idag mellan 13-19, så planen är att få ridning och allting klart innan dess. Återanvänder gårdagens kasserade planer som aldrig blev av och kör lite enklare bomjobb med båda två tror jag. Ska bli spännande att se vad Katten säger om det!
 
 
 

Filmer!

Här är äntligen lite filmer från när vi skuttade lite förra veckan! Hoppade först en lite lägre bana, sedan en lite högre. Det är en hel del finlir kvar att jobba med, som att jag måste få henne tillbaka fortare på linjerna. Vill dock inte vara för överbeskyddande heller - lyssnar hon inte på min första förhållning så får hon ta att hon hamnar i botten och får jobba mer för att ta sig över. Det är en svår avvägning det där tycker jag. man vill ju skapa schyssta fförutsättningar för sin pålle, men att sitta och "tänka för två" utan att hästen tar något ansvar överhuvudtaget tyker jag är jättefel. På det stora hela så tycker jag ändå det kändes bra. Länge sedan vi hoppade ordentligt, men hon var inte sådär hetsig och rusade som hon gjort innan vilket är skönt. 
 
Pont gjorde sin filmnings-debut iom dessa också! Tyckte han var duktig :D
 
 

Blixtar och dunder, tragiska vidunder

God eftermiddag!
 
Som ni kanske vet sedan tidigare inlägg så kommer jag och taklampor inte speciellt bra överens. Idag var det hallens tur att bli pimpad medan Pont är på jobbet. Vi kan summera det hela med att 3 timmars sömn (kunde inte sova ordentligt pga det hemska åskovädret inatt) och taklamps-skruvning á la Danai inte är någon bra idé. 1 av 2 lampor är iallafall uppe och lampa #2 får Mr. Handyman Pont ta när han kommer hem för den får jag inte att lysa vad jag än gör. Är iallafall ytterst stolt över att ha fått upp inte mindre än TVÅ lampor under en 72-timmarsperiod. 
 
Flisan och Katten vilade iallafall idag. Det var inte alls enligt planen, men mamma hade släppt ut dem inatt så de stod ute hela natten med åska och blixtar som om Tor och Zeuz hade riktigt röj där uppe. Alltså blixtarna var som strobelampor! Inte en lite här och var utan det bara blinkade konstant och lyste över hela himlen. Lite maffigt dån på det också. Kändes med andra ord inte schysst att tvinga ut dem på ett ridpass när de troligtvis varit klarvakna hela natten. De fick lite pussar på mulen och godis istället :)
 
 
 
 
 
 
 

Att debutera

Fick en förfrågan om att skriva ett inlägg gällande vad man ska tänka på när man debuterar på en ny höjd, så här är svaret;
 
Tänk inte på något speciellt alls. Om man ska debutera på en högre höjd som är ny både för hästen och ryttaren ska man vara så trygg på höjden under att steget upp bara känns naturligt och inte skrämmande eller utmanande. Jag vet av erfarenhet att det bara blir pannkaka av hela ritten om man går in och hela tiden tänker på att det är en debut. Släpp alla krav och rid som vanligt. Det absolut enda jag alltid är noggrann med - och kanske speciellt på en ny höjd - är att ha en bra grundgalopp. Från start till mål måste grundgaloppen vara så stark att det både går att öka och minska beroende på vilket läge man hamnar i. Speciellt om man själv inte tävlat på höjden blir man lätt lite passiv och börjar dra i hästarna framför hindren (jag gör det jämt om jag inte tänker på det pga mitt kontrollfreaksyndrom), men allting blir så mycket enklare om man landar och tänker "fram" hela tiden, och tänker att man rider framåt ur alla svängar. Inte så att det blir sken givetvis, men så att man landar och sedan fortsätter framåt och hittar ett flyt snarare än att landa och bromsa för att sedan sätta fart igen.
 
Med bra grundgalopp och bra vägar så är avstånden sällan något problem, då flyter det bara på. Men det är som sagt inget speciellt för en debut, det ska man ju alltid tänka på. 
 
Stort lycka till till Alva som frågade också!
 
 

Husmor

 
Pont är och jobbar och drar in lite pengar åt oss och jag sitter hemma i lägenheten själv och bara kostar oss en massa penga, haha. Har varit i stallet imorse och grejat klart allting där. Nu är det husmorssysslor på g, haha. Städar och tvättar och plockar upp grejer och flyttar om saker varteftersom jag kommer på andra idéer osv osv. Ganska mysigt faktiskt. Det är dessutom helgrått från mark till himmel ute på grund av den enorma branden, och brandlukten är påtaglig i hela Avesta, så det är skönt att hålla sig inomhus faktiskt. 
 
Flisan var iallafall fin imorse tycker jag. Hon gick ett rejält pass igår så det var nog inte med bara lite träningsvärk som vi påbörjade ett trimpass, haha. Red ute på en av våra åkrar istället för på banan då hon verkade väääldigt otaggad, haha. Hon bet sig fast ganska mycket i vänstertygeln tyckte jag, så ag jobbade med att flytta utbakdelen i vänster varv och liksom trycka henne från innerskänkel mot yttertygel. Red loss henne så och ställde mycket vänster i höger varv också då jag tyckte hon kndes stel i nacken. Jobbade sedan med galoppfattningar ur en ganska låg form med bakdelen utflyttad. Detta för att verkligen ha henne rund i fattningarna där hon inte kunde hänga i innertygeln i något av varven. Betydligt bättre i slutet av passet, men inte helt nöjd. Imorgon blir det nog ett pass med lite galoppbomar tror jag.
 
 
 
Även Katten skötte sig bra! Galoppfattningarna sitter som en smäck nu även om konditionen bara tillåter några stycken varje pass, haha. Imorgon tänkte jag trava lite bommar för första gången, ska bli spännande.. 
 
 
 
 

Här bor vi

Knäppte några bilder igår kväll. Det var dock ganska knepigt ljus ute så bilderna är väl inte i HD-kvalité direkt. Det är fortfarande kalt och ganska ogästvänligt också, haha. Det tar ju lite tid att få till "hem"-känslan, det är inget man kan köpa sig till första veckan. Men såhär långt har vi kommit nu iallafall! Finns ett rum till men det är förråd för tillfället, haha ;) Befinner mig i en ständig glädjeyra. Här bor vi. Jag och han som jag skulle kunna dela restan av mitt liv med. Älskar det. 
 
 
 
 
 
Bästa påslakanen finns! Haha..
 
 
 
 
 
 

Låt kreativiteten flööööda

Hörrni trogna readers, vad vill ni läsa om? Har helt tappat mitt bloggflow iom flyten och har ingen inspiration men HUR MYCKET TID SOM HELSt för att blogga nu när Pont jobbar och jag är mestadels ledig eftersom de flesta kommit tillbaka från sina semestrar på ICA. Så - förutom övningstips - VAD VILL NI HA? :D
 
 
 
 

Holy motherf*******

Idag har jag lärt mig att inte underskatta hur arg en taklampa kan göra mig. I två timmar har jag stått på en vinglig liten stege utan handtag med händerna stäckta RAKT UPP för att nå taket (lite kort i rocken..) och skruvat... och tryckt... och vridit... och svurit.. och.. GAAAH. SÅ FRUSTRERAD ÖVER ATT EN TAKLAMPA KAN FÅ MIG SÅ AAARG. Men nu sitter den där! Lyckades givetvis även mosa en lampa i uppsättningsprocessen så efter att jag satt upp den och skulle se hur fantastiskt den lyste så var det bara att ställa tillbaka stegen och skruva vidare med mina kramp-armar. Mys. 
 
 
Jag och min favoritbloggare Johanna Grant håller för övrigt på att fixa en ny design. MER ÄN DAGS efter snart 1,5 år med den jag har nu, så det är helt klart dagens plus. 

FLYTT

Alltså när man säger "flyttkaos" så är det ingen mindre än FULLSTÄNDIGT MEGAKAOS som menas, så att ni vet. Det är kartonger och matvaror och halvklara möbler och tallrikar och sopor ÖVERALLT. Men vi flyttar iallafall. Åh herregud vad vi flyttar. Igår skruvade vi ihop det mesta av de större möblerna - soffa, säng och TV-bänk. Tusen tack till världens bästa svärföräldrar som var med och hjälpte till!
 
Idag ska vi fortsätta med att sätta upp lite grejer på väggarna (speglar och sådant) och försöka få in alla kläder och köksgeråd i skåp. Dock är våra skåpluckor inte färdiga så vi har inga lådor/skåpdörrar, haha.. Så länge så befinner sig besticken i påsar på golvet och tallrikar och glas på hyllor utan skåpluckor framför. Men jaja, det är vårt iallafall. Mitt och Jonathans. Det kan vara hur kaotiskt som helst just nu, men att veta att vi kommer bo här tillsammans är tillräckligt för att jag ska trivas som fisken i vattnet. Känns helt galet att vi faktiskt BOR här. Galet och underbart. Bilder kommer när det ser lite mindre hotellrums-stelt ut ;) 
 
Typ exakt såhär jag känner för tillfället. Etremt glad men wtf händer egentligen?!?!?!

RSS 2.0