Lägesrapport

Just nu är jag och Flisan inne i en liten formsvacka, vilket inte alls är konstigt med tanke på hur fort allting annat gått med henne. Och det är inte direkt att hon är sämre än tidigare på något vis, utan vi har en lite jobbig period framför oss helt enkelt. Framförallt är problemet att jag verkligen inte rår på henne i galoppen. Jag får verkligen inte in bakbenen under henne. Hon tar sin långa kropp och hoppar iväg och gör vad tusan hon vill. Så fort jag vill få ihop henne galopperar hon i fyrtakt, drar upp huvudet och struntar fullständigt i mig och gör vad som än krävs för att hon ska slippa jobba. Nu funderar jag därför på att prova en massa andra bett på henne och se vad som händer och vad hon trivs på istället för att jag ska behöva slita som ett djur och ändå knappt åstadkomma någonting :) 
 
Traven å andra sidan är riktigt, riktigt bra. om hon bara vore hälften så fin i galopp som trav så skulle vi inte ha något problem, haha ;) Menmen, ska kämpa på nu och hitta på någon bra lösning!
 
 

Sålt ponny!

Glömde berätta igår att Sessan är såld! Hon besiktades på Mälarkliniken igår och är nu hos sin nya ryttare Elvira i Rimbo. Tror det kommer bli riktigt bra, bara Elvira får lite mer tid på sig att rida in sig på Sessan. Både skönt och tråkigt att hon blev såld. Kan lägga mer fokus på Flisan nu men blev samtidigt av med en väldigt fin och trevlig ponny. Önskar dem verkligen all lycka till i världen med fina Shayra!
 
 

BRÅVALLA

Idag mina vänner åker jag ner till Norrköping och festivalen Bråvalla!Sover över hos några vänner ikväll och kommer hem igen imorgon. Ska bli sååå häftigt att se Avicii, Nicky Romero, Dada Life, Far East Movement osv. DRAG kommer det garanterat vara! Funderade på att ta med kameran med nya objetktivet och allt men har kommit fram till att jag struntar i det. 50 000 personer som trängs med varadra och står och hoppar och troligtvis är ganska fulla (förutom jag som är chaufför då ;)) blir nog ingen bra kombination med min kamera! Riktigt taggad är jag iallafall!
 
 

Spontanköp

Hej mina fina läsare och ursäkta mitt uppehåll igår! Det var verkligen fullt upp, satt inte still en sekund. Bland annat så tog Karwan körkort, så jag var ute och åkte med honom och några kompisar osv. Kulikul!
 
Var inne på Elgiganten på väg hem från jobbet idag och fick syn på ett teleobjektiv till extrapris. Eller ja, vet inte om det räknas som teleobjektiv egentligen, men relativt billigt jämfört med de andra jag kollat på var det, så jag slog till och köpte det medan jag ändå var där. Ett Sigma 70-300mm var det iallafall :D Hittills väldigt nöjd med det, men har bara fotat tråkiga saker som katterna och mitt rum med det än så länge. Kul iallafall! 
 
Nu ska jag sova en liten siesta innan det är riddags! :)
 
 
 
 

Strength and honor

Hello!
 
Flisan gick ett rejält styrkepass idag där jag repeterade det vi gjorde på dressyrträningen i måndags. Tyckte hon gjorde galoppen bättre överlag idag faktiskt. Hon galopperade nästan helt rak två hela långsidor i båda varv och hade bakbenen mer under sig när jag la volter. Kändes väldigt bra även om det inte alltid ser så vackert ut eftersom hon tar up huvudet för att hitta sin balans när hon tycker det är jobbigt (vilket hon tycker väldigt ofta). Riktigt nöjd! Nu blir det chillpass för henne imorgon och sedan vila på fredag och lördag :)
 
 
 

My Sunshine

Var ute och pussade på Flisan ens tund när jag kom hem, inna jag gick upp till huset och åt lite. Vlken underbar känsla det är att ha en så bra vän som henne. Hon gnäggar alltid och kommer och möter mig när hon ser mig och sedan kan hon spendera hur lång tid som helst med att stå och mysa med huvudet i min famn. Hon ställer sig och sover när jag kramar om hennes huvud och börjar alltid gäspa för hon blir så avslappnad och nöjd. Att ha den relationen med en häst är verkligen någonting amazing. 
 
 

Dressyrträningen

Ja, utvärderingen från min och Flisans debut på dressyrträning tog ju sin lilla tid, haha. Tyckte att paset i sig kändel helt ok. Inte gudomligt bra, men inte dåligt (speciellt inte med tanke på att hon sprang och hoppade jämfota i fyrtakt och vägrade galoppera dagen innan). Hon har väldigt svårt i galoppen, och vi jobbade mycket med att hon skulle sätta under sig ordentligt på både raka och böjda spår, vilket inte är så lätt när min väl sammansatta häst plötsligt blir 4 meter lång och stel som en pinne, haha.
 
I traven var hon dock suverän, och hon fick väldigt mycket beröm. Bettan som jag tränade för tyckte hon var en väldigt kapabel häst och hon sa att galoppen kommer bli suverän bara jag jobbar vidare med den. Kändes väldigt bra efter att vi diskuterat lite och tränar gärna för henne igen. Kul att få lite andra träningstips och infallsvinklar!
 
Sötflisan, hon blir nog bra hon också :))
 

AT LAST

ÄNTLIGEN! Har inte kunnat logga in på Blogg.se sen jag kom hem, varken från mobilen eller från datorn. Har haft fullt upp precis hela dagen - är det inte jobba så är det matteplugg eller pållen. Fullt ös med andra ord! Lämnade ifrån mig min Prestige sadel idag också, den är nu ute på prov i en vecka hos en jättego familj. Känns väldigt vemodigt att lämna ifrån sig den ändå. Tangos sadel.
 
Förutom det så jobbar jag på. Det är tufft måste jag säga, jobb, matteplugg, häst och pojkvän. Men det är lika bra att jag vänjer mig, kommer bli 10 gånger värre när jag börjar plugga i höst! ;) Flisan longerades iallafall idag, lite långsam jogging lång och låg efter dressyren igår. Hon var lite spänd i båda varv i början men lät henne hitta sin egen balans och sträcka ut i den takt hon tyckte det var skönt. Hon är så fin - och hon kommer bli så fin.
 
 

Lunchilunchi

Hello! Sitter just nu och intar lite lunch innan jag ska ut med den hemska gästrimmern igen. Den är sååååå tung,  haha. Kommer lite info om dressyrträningen igår när jag kommer hem, tänkte att det var bättre att skriva nu när jag smält allting lite. 
 
Hörs lite senare fina ni, pusss
 
 

Löshoppning

Här är film från löshoppningen! Flisan först, sen Hampus och sedan Jasper. Jasper är en Welsh Cob som står uppstallad hos oss, inte våran alltså. Som ni ser tycker han verkligen inte om att galoppera, haha! :D Flisan och 
Hampus sköttes sig umärkt iallafall, kul att se att lillkillen hoppar så bra!
 
 
 
 
 

Jobbjobbjobb

Jobbar hela dagen idag och hann inte göra några tidsinställda åt er igår. Ni får hålla tillgodo med detta ett tag helt enkelt! :) Direkt när jag kommer hem har jag och Flisan dressyrträning också, kan bli intressant med tanke på hur dryg och brunstig hon är just nu, hehe :) 
 
Bilderna från löshoppningen samt filmer dyker också upp senare ikväll! Puss lovers
 
 

Löshoppning

Löshoppade lite på kvällen. Flisan och vår åring Hampus var med, båda skötte sig kanon. Flisan är ju egentligen för gammal men jag ville se hur hon reagerar på hinder utan ryttare på ryggen, bara för att ha något att jämföra med, och hon var verkligen fin och väldigt avslappnad, vilket är vårt mål inom ridningen också. Hampus ser ut att verkligen kunna bli något. Riktigt fin teknik och hon hoppar avspänt och runt med bra takt för att vara så liten. Kul! :D Fler bilder och filmer kommer imorgon!
 
 
 
 

Tack

Tänkte bara ge alla er läsare ett enormt stort tack. För att ni läser min lilla blogg. För alla era otroliga kommentarer. Jag blir så himla glad av dem. Jag har inte någon speciellt stor blogg inom hästvärlden, och det finns så många bloggar som är lika denna. Men för mig (en grek från dalarna liksom) känns det ganska stort att ha ca 1000 unika besökare om dagen, och det är så häftigt att så många av er tror på lilla, lilla mig. Alla era positiva kommentarer är en guldgruva för mig, ni är amazing. Ni gör verkligen den här bloggen till ett trevligt ställe att vara på och det är jag jätteglad för! Tusen tusen tack för allting fina ni. Att jag är en inspiration för några av er är bland det största jag vet, massa pussar och kramar till er allihop gullisar :D
 
 

Svar på frågestund 2.0

"Känner du någon skillnad på ponnytävlingar och storhästtävlingar? Alltså stämningen på tävlingsplatsen och sådär? Vilket föredrar du?"
Sammanhållningen som finns på ponnytävlingar existerar inte på storhäst. på ponny är man ett gäng allihop som ses på var och varannan tävling och man glädjs åt vaandras framgångar, grillar tillsammans på kvällarna osv. Det är så otroligt härlig stämning när alla är glada för varandra och pratar med varandra, och den kommer jag verkligen sakna. På storhäst är det "every man for himself". man hälsar knappt på folk och ser verkligen bara efter sig själv. Väldigt tråkigt. Föredrar verkligen ponnytävling på det viset. 
 
Hur hanterar du nervositet i tävlingssammanhang? Blir du nervös någon gång och vad är ditt bästa knep mot det?
Jag blir faktiskt inte speciellt nervös. Mer "spänt förväntansfull". Har dock blivit nervös i några få sammanhang, och då tänker jag bara att jag endast gör detta för mig själv, för att jag vill detta och för att jag tycker att det är kul. Vad som står i resultatlistorna och vad alla andra tycker är struntsamma.
 
Kan du inte filma erat stall och gården? :)
Jo det kan jag, så länge jag slipper prata på filmen, hehe :D
 
Har du 2 eller 4-brodd när du tävlar på gräs? Vad har du för boots?
Alltid 2 broddar då 4 blir alldeles för stumt för hästarnas senor och leder. Har ett par Veredus Carbon Shield boots som är fantastiska. Sitter som en smäck och glider inte omkring som vanliga boots gör :)


 
Favoritfärg på häst och ponny?
Svartskäck som prinsessan var så klart :)


Ditt bästa köp? (Hästutrustning)
Min Bruno Delgrange sadel. Inte direkt ett kap prismässigt men den är helt underbar, aldrig suttit i en så bra sadel förut.

Ditt sämsta köp?
Oj, har inget som jag tycker är direkt dåligt faktiskt. Är ganska nöjd med de flesta av mina köp. är så fattig så jag överväger ganska noga allt jag köper innan jag gör det. Skulle väl dock kunna säga min CWD-förbygel och mitt RG-schabrak som jag betalade för i förskott men fortarande inte fått efter 2 månader, det suger ganska rejält.
 
Vad har du för kamera? Din blogg äger! Kram!
En Nikon D3100 och en Nikon D5000 som jag och min bror delar på. Ska snart köpa nytt objektiv eftersom mitt är trasigt, har bara standardobjektiven till dem nu :(
 
Varför började du hålla på med hästar?
Det var min mammas intresse från början, som det så ofta är ;) Hade en liten minishettis i Grekland som ajg dock tröttnade på. När vi sen flyttade från en vilal i grekland till en stor gård i Sverige föll det sig ganska naturligt att jag skulle ha en egen ponny, och på den vägen var det! 
 
Jag och min Minishettis Lucky 1998, haha!
 
Hur känns det att flytta hemifrån?
Spännande. Roligt. Läskigt. Hemskt. Ångestfyllt. Allt. Vet att min relation till min familj aldrig kommer bli likadan när jag flyttar. Att inget kommer bli likadant, inte med Flisan och Karwan heller. Ser fram emot det på ett hemskt sett. Vill så gärna kunna ta vara på mig själv men ändå inte. Himla klurigt det där..
 
Kan du visa en bild elker skriva lite om alla hästar du haft, även om du bara haft dem under en kort tid :)
Finns en länk i menyn som heter "hästar jag haft, haha.. :)
 
Kan du berätta lite om hur du smörjer? ska det löddra? torkar du efter både tvål och balsam? hur mycket har du på osv? :)
Klicka HÄR för inlägget jag skrev om just detta för ett tag sedan.

Vad skulle du välja om du fick välja mellan cwd och veredus skydd? för- och nackdelar med dessa?
Skulle nog ta Veredus då de är mer allsidiga. Inte så kul med läderskydd när det är lerigt osv ute. Tycker CWD's har bättre passform dock, har skrivit ett inlägg om alla mina benskydd HÄR :)
 
 

Damn

Tog visst en sovmorgon utan min vetskap idag. Trodde jag ställde klockan på 09.00 men så var visst inte fallet, hade såklart satt alarmet på fel dag, haha. Full fart ner till stallet nu så jag hinner rida Flisan innan de kommer och ska provrida Sessan klockan 2! :) Sedan ska jag fortsätta svara på era frågor :D Pusshejs
 
 

Ridet och klart

Ridningen avklarad för idag. Flisan och jag chillade lite på gräsbanan och galopptränade lite. Hon var väääldigt stark och låg på ganska mycket. Kortade och längde henne på raka spår på gräset och tyckte hon gjorde det mycket bättre än när hon ålar sig nere på banan. Hon har ju väldigt svårt för att korta men tyckte ändå hon gjorde det bra, lite stark som sagt men ju mer tempoväxlingar jag gjorde, desto finare blev hon :D
 
Trimmade Shayra lite nere på banan bara. Red på tränsbettet och hon var verkligen fin. lösgjord och väldigt avslappnad. Red lite enkla grejer och avslutade med att galoppera henne i låg form vilket hon verkade tycka var superskönt. Riktigt nice pass faktiskt. imorgon kommer de och ska provrida henne igen, spännande :D
 
Ikväll är iallafall jag och bror själva hemma. Vi kör pizzakväll såklart eftersom ingen av oss kan laga mat, hehe. Puss på er fina ni och tusen tack för alla era fina kommentarer, ni ska bara veta hur mycket de värmer.
 
 

My new obsession

Alltså varför började jag kolla på The Vampire Diaries? Och varför finns det så mycket som 4 säsonger ute? DEN TAR ÖVER MITT LIV, haha.. Så fort jag får en liten ledig stund när jag är klar med matteplugget och allt så kollar jag på den. Ser minst två avsnitt om dagen, hahaha... Den är ju helt sjuk! Tycker inte om den mer än True Blood dock, hehe. Min Eric Northman slår man inte så lätt...
 
 

Glengordon

Har nu använt min nya GG gjord några gånger och jag måste bara säga att den är super! Har letat jättelänge efter en ergonomisk gjord som är mjukt fodrad/stoppad men inte hittat någon. Tycker de flesta är ganska hårda och inte känns så sköna. GG:n är dock jättemjukt fodrad och sitter som en smäck på skavsårsdjuret Flisan. Så skönt! Dessutom är det fint med blå elasticitet i gjordar tycker jag. Den har hittills också känns enkel och bra att göra rent. Tummen upp för den verkligen, supernöjd!
 
 

Svar på frågestunden del 1

Jäklar vad ni var duktiga på att ställa roliga frågor den här gången, det tycker jag om! :D MYCKET frågor blev det dessutom, och därför delar jag upp dem i ca tre inlägg, vet inte exakt hur det blir än men jag skulle tro attd et bli tre stycken. Here I go:
 
"Har du några bra tips för envisa ponnyer som vägrar göra som man vill på ridbanan?"
Det beror såklart helt på ponnyn, men jag skulel vara väldigt tuff och konsekvent med den. Gör samma sak hela tiden tills den gör rätt och beröm den jättemycket så fort den gör som du vill. Upprepa samma övningar ofta så stat den lär sig vad som är bra och dåligt. Lycka till :)
 
"Visst har du vart med på meetinget i storbyn? (storbyns ryttare) Ska du va med där iår? Om inte, varför?"
Ja när jag red B-ponny var jag jämt med. Har dock inte ridit mina egan hästar där sedan 2008 om jag minns rätt. Nej jag ska inte vara med, för låga klasser för mig och väldigt dåligt upplägg med klasserna i mitt tycke. Brukar ändå vara en trevlig tävling dock, men den har minskat rejält på några år tyvärr.
 
"Vem är det som ska köpa minnie? :) Har personen någon blogg?"
Nu blev det ju tyvärr inget köp, och jag tror inte hon hade någon blogg tyvärr :(
 
 
"När du flyttar till Stockholm, kommer du fortsätta blogga då? :D"
Självklart! Dock kanske det inte bli lika mycket bloggning, men så gott det går ska jag absolut fortsätta!
 
"Har du någon favoritblogg? Vilken?"
Min egen såklart ;) Nejdå, Johanna Grants blogg är suverän. Får alltid massor av inspiration av henne, Både genom hennes blogg och genom att prata med henne. Hon är en fantastisk person och har helt rätt tänk med sina hästar. Love it!
 
"Vad tycker du om Nellie Berntssons häst Elvis? :)"
Tycker han är jättefin. Ganaterat den finaste ponnyn hon haft i mitt tycke! :D 
 
"Om du skulle fått frågan om du ville rida någon av Rolf Göran Bengtssons hästar,skulle du tackat ja eller nej? Om nej,varför? :)"
Skulle absolut ha tackat ja! Skulle ju verkligen vara en upplevelse att sitta på en så kapabel häst. Allra helst skulle jag vilja rida Casall! 
 
"Skulle inte du kunna göra videosar? T.e.x när du rider hemma? Eller något annat roligt med flisan? :)"
Hmm.. Kanske. Så länge jag slipper prata på dem, hehe. Jag pratar så hemskt och min röst är verkligen bland de värsta jag har hört. menar du förresten att jag ska filma uppifrån med GoPron eller att någon annan filmar? :D
 
"Vad är ditt DRÖMJOBB? Även om det är en "omöjlig" dröm alltså! Och vad TROR du att du kommer att jobba med i framtiden?"
Mitt drömjobb är att bli marknadsföringschef på ett jätteföretag som Coca Cola eller Apple. Tror att jag kommer hamna inom den sektorn på ett eller annat vis :D
 
"Har du någon gång tävlat dressyr? Om inte, varför? Skulle du vilja prova?"
Yes det har jag. Kommit tvåa i alla mina starter (ca 10 st), hehe. Tycker inte bedömningssporter är så roligt om jag ska vara ärlig. Domaren kan ha så mycket personliga åsikter som förstör allting. 
 
 

HEJJ

Jag var nog en av de få ungdomar igår som inte drack en endaste liten droppe gift (alkohol). Satt istället hemma hos Karwan och kollade på Spidermanfilmerna, åt chips och kände mig allmänt tjock och hade det vä'ldigt trevligt med hans familj. Mys! Det var egentligen meningen att jag skulle vara chaufför igårkväll men det var inte alls många som var ute pga regnet, så jag struintade helt enkelt i det och tog en lugn hemmakväll istället! :)
 
Ska alldeles strax åka hem och rida lite. Tänkte att Flisan skulle få träna lite på att korta och länga galoppen på lite rakare linjer. Ska överlag träna mycket rakrtiktning med henne nu då hyon har jättesvårt att hålla balansen på raka spår. Övaövaöva!
 
 

Suttit lite

Suttit lite på jättehästen "Malle" nu. Satt lite på honom idag bara och ska fortsätta jobab lite med honom under den närmaste tiden så det går att rida honom själv så småningom. Han var så lugn och snäll så, jättego är han!
 
 
 
Nu ska jag kasta i mig lite mat och sen ska Flisan och Sessan få sig lite motion! :D

Bilder

Här är lite bilder sen jag red lite på gräset igår. Var meningen att bara ha kul, vilket Flisan verkligen inte förstod innebörden av, haha. Arbetsmyra är vad hon är, men ska nog lära henne att ha roligt också :D
 
Som sagt så är alla bilder gryniga och har dålig kvalité på grund av att det bra objektivet är sönder.. Ska investera i ett nytt efter att jag köpt bil, hehe :)
 
 
 
 
 
 
 

MORNING

Nu är pållarna ute i det varma härliga vädret och jag tog en liten frukostpaus (som också är en ursäkt för att få se ännu ett avsnitt av Vampire Diaries...) Senare ska Shayra och flisan ridas och jag ska även hänga lite på och kanske rida en annan "liten" herre vid namn Malawi på ca 1,80 i manken. haha, kan bli intressant! Ska även ta och svara på alla era intressanta frågor senare på dagen innan det bär ibäg på midsommarfirande inne i Avesta med karwan och några fler kompisar. Riktigt härlig dag ser det ut att bli, GLAD MIDSOMMAR! :D
 
 

Smakprov

Blev några fina bilder trots att stora objektivet är paj så Marcus var tvungen att ta det lilla (som dessutom är kasst..). Ni får två nu, fler kommer imorgon när jag hunnit kolla lite mer ingående på dem och välja ut några fina till er!
 
Den här är helt fantastisk tycker jag :)
 
 
 
 

Tjött

Trött som en gris och har fått en ny obsession med Vampire Diaries. Ska bli bättre med bloggandet från och med imorgon då det är midsommarafton och jag är L E D I G. Ska ner och rida fina Flisan nu, blir ett lite lugnt pass på vår nytrimmade gräsbana bara tror jag :)
 
 

Åh, mitt samvete

Hej på er finisar. 
 
Jag vet inte hur jag ska hinna med mitt liv. Hur gör folk som jobbar heltid och har häst?! Kom precis in från stallet för lite mellis och ska ut igen nu. Jisses. Svaren på frågestunden komer i helgen då det inte finns en chans i världen för mig att hinna svara på dem nu, haha :D 
 
Viade iallafall Shayra nyss och det gick bra tyckte jag! Elvira red henne riktigt bra trots att hon fick lägga om hela sin ridning. tog en lien stund att hitta knapparna men sen såg det kanonbra ut :) Fullt ös är det iallafall, ingen rast och ingen ro överhuvudtaget. Ledig på midsommarafton på fredag iallafall, tjoho!
 
 

Musikalisk kärlek

Ny låtfavorit är Avicii- Wake Me Up. Vilken fantastisk låt och vilket musikaliskt geni han är. Loevlovelove, ska se legenden live nästa helg på Bråvalla också, WIE!
 

Minnen

Ni som varit med sen bloggen startades kanske kommer ihåg dessa bilder. Tycker de är underbara, detta var för övrigt senaste gången jag ramlade av. 28 November 2010 på fina Pepsi när vi busade i snön lite :D
 
 
Hahahaha alltså denna.. FLYGANDE DANAI
 
 

Att ha roligt

Har ett tag funderat på att lära Flisan konster. hon är så himla intelligent och lättlärd och mysig så hon är bara rolig att hålla på med. Hon kan redan "pussas" vilket tog henne 1 minut att lära sig. Tänkte börja med lite små saker som "vacker tass(/hov)" och sådant, och sedan lära henne buga och så vidare. Jag har ju aldrig gjort något liknande med någon häst så jag har ju ingen aning om hur man gör men det är ju värt att testa iallafall. Om inte annat så kommer vi ha kul tror jag :)
 
Jag har dessutom kommit in i en liten down-period med Flisis. Tycker inte jag gör ett tillräckligt bra jobb med henne och tycker jag borde ha utvecklat henne till mycket mer än vad hon är idag under tiden jag haft henne. Så att busa lite och bara ha kul och göra något helt annat med mitt hjärta kan nog vara en väldigt bra idé för mitt psyke också tror jag :) För det är ju ändå därför vi håller på. För att ha roligt och för att vi älskar detta. Världens bästa Flisan, skulle inte byta henne mot någonting i hela världen. 
 
 

An offer I couldn't refuse

Köpte till slut ett rosa Equiline schabrak till Flisan. Hittade ett begagnat för tvåhundrafemtio ynka riksdaler så när jag fått hem det ska jag beställa en rosa luva med vit passpoal från Equiline så är setet komplett. Amazing vilka fynd man kan göra på Hästnet (om jag nu inte blir blåst så in i bänken).
 
 

TONIGHT

IKVÄLL KOMMER FÖRTA AVSNITETT AV TRUE BLOOD UT I SVERIGE!!! GAAAAH har väntat i ett år nästan! Äntligen äntligen äntligen! Bästa serien (tillsammans med Arrow såklart). Åååh så mycket kärlek, som jag längtat efter mina vampyrer <3
 
 
Bästa Eric!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slut som människa

Hej mina vänner.
 
Det är en väldigt trött Danai som skriver detta efter sin första arbetsdag ute i det hårda livet. Har varit ute från 9 imorse till 5 på eftermiddagen och endast mockat hagar. Mina axlar ligger på dödsbädden kan jag lova. Som tur är så är vi 4 stycken sommarjobbare så det blir lite trevligt. Ganska lugnt jobb ändå. go och strosa i solen, jobba på brännan lite och umgås med trevligt folk samtidigt som man mockar ur hagar. Mina axlar är inte riktigt eniga med mig om att tycka det är ett bra sommarjobb, men de lugnar sig nog när det är dags att måla hindren och lite sådant arbete som inte innebär att lyfta osv.
 
Nu ska jag släpa ner min trötta kropp till stallet för lite ridning av en vit ponny och en brun häst.
 
 

Önskelista

Högt upp på min önskelista står just nu pikéer. Ska inhandla 2-3 stycken ganska snart tänke jag. Vill ha marinblå, vita och svarta som passar till det mesta. Tycker dessa är himla fina.
 
    
 
 
  
 
Den här vore ju inte helt fel till mina Animobyxor med bling överallt...
 
 
 

Frågestund

Kör igång en liten frågestund här nu då! Den kommer hålla på fram till imorgon eller i övermorgon kväll, har inte riktigt bestämt mig än. Vet att jag har missat att svara på massor av era frågor så kör på nu för tusan! :)
 

Beslut

Beslutade till sist att inte åka till Sunne GP och tävla Flisan. Tänker istället satsa på att åka ner till Ulle någon helg och trimma, för att jag känner att det är det som behövs mest för att utveckla henne. Jag vill träna mer på att ha henne lydig och reglerbar i galoppen på träning innan jag ger mig ut på en stor gräsbana på henne. Vill satsa sommaren på att bygga upp henne ordentligt och få henne lugnare och mer sansad på hinder. Såklart ett jättesvårt beslut att ta eftersom vi förmodligen missar Breeders och allting. Men det är det absolut värt för att få henne mer ridbar på hinder :)
 
Perlan Sunne GP 2012
 
 
 

Jobb

Jobbar min första dag på Åsebo RS idag. Får väl göra de vanliga man brukar sätta sommarjobbare på: måla, laga staket, mocka, bära hinder och så vidare. Men vad gör det, pengar är pengar och jag vill ha ny bil nu! Hihi ;) Nejdå, om det är fint väder så är det ju bara bra för brännan att vara ute i det fria och fixa. 
 
Idag ska även Minnie besiktigas och förhoppningsvis åka till sina nya ägare. Vi provböjde henne igår utan minsta anmärkning. Personligen tycker jag riktigt illa om böjprov, framförallt när de görs av veterinärer utan minsta hänsyn till hästens anatomi och personliga egenskaper. Vissa går inte att böja så högt som de vill och andra är mycket smidigare, men sådant struntar de tyvärr ofta i vilket resulterar i hältor som inte annars skulle finnas. Tråkigt men sant. Håller iallafall tummarna för att Minnie går igenom för det är en riktig toppenfamilj som är intresserade av henne! :)
 
 

Längtar

Kansäga att jag längtar så himla mycket tills jag och Flisan får flytta hemifrån. Inte för att jag vill bort från min familj direkt, men för att jag vill klara mig själv. Jag vill kunna sköta om mig själv och jag vill kunna göra lite som jag vill. vill ha ett eget hushåll som jag får göra som jag vill med här i livet. Är helt enkelt väldigt ivrig på att få hoppa ur mitt trygga lilla bo här hemma och testa mina vingar.
 
 
 

Chilledilllll

Hello lovers :D
 
Haft den lataste dagen på länge med Karwan. Släppte ut hästarna och gick och la mig och sov till 11.30, vilket ALDRIG händer annars. Kollat på film, käkat glass och chips och nu ska jag ut till stallet :D Så mysigt med lata dagar ibland! Har lite dåligt samvete för att jag inte prioriterat pållrna idag men så kan det vara ibland, de ska få sin beskärda del uppmärksamhet om en stund.
 
 

Hangover-maraton

Ikväll kör jag och mannen min Hangover-maraton! Jag har bara sett 1:an så det ska bli riktigt kul att se de resterande två. Massor av jordgubbar, choklad, chips, läsk och popcorn väntar givetvis (och en rejäl tandborstning efter det). Ha en go lördagskväll världens bästa läsare!
 
HAHA älskar likheten mellan Hangover part 3 och sista HP filmen. Som ni alla vet är jag inbitet HP-fan, hihi 
 

Tävlingssugen

Gud vad jag är tävlingssugen! Var tre veckor sedan sist och det dröjer två veckor till innan jag och Flisan åker till Sunne Grand Prix på meeting. Jag var där med Perlan och lillbabs förra året och klarade även av min 1,40 debut med Lillbabs där. Tyvärr förstörde vädret en hel del då, hoppas på bättre tur på den fronten iår!
 
 
 
           
 
 

Ny mobil

Denna gång har Elgiganten skött sig minsann! På onsdag/torsdag landar en ny mobil med mitt namn på, på Elgiganten här i Avesta. En vit uppdaterad Samsung Galaxy S3 blir det, en något bättre variant på den jag hade innan alltså. Nice, längtar somtusan! Tycker verkligen om Samsungen, mycket bättre än min iPhone 4 jag hade innan :)
 
 

Klaaaar

Klockan är 11.30 och hästarna är färdigridna. Så underbart. Red lite lättare arbete på ponnyerna och desto hårdare jobb på Flisan. fetersom det åskade och störtregnade hela dagen igår så blev det ingen hoppning för henne igår heller, utan körde den delen idag istället. I början var hon ganska dryg, haha. fick göra halt ca 20 ggr innan hon kunde ta en förhållning och hoppa lite lugnare. Fortsatte så på varje hinder tills hon gav med sig och hoppade sedan en hel liten bana utan att hon drog. Höjde lite till ca 1,15 och gjorde samma sak och hon var verkligen superduktig! Drog inte alls och längde sig inte framför hindren heller. Så himla skönt verkligen, fina Flisan!
 
Jag tror att det kommer göra mycket för hennes hoppning (så småningom) att hon lugnar sig lite och kan vänta på hindret mer. Då kommer hon "hinna med sig själv" bättre och få tid hoppa med bättre teknik. Lång väg kvar, men någonstans måste man ju börja!

Det är synd och skam att ingen fick detta språng på bild :(
 
Nu väntar fortsatt panikstäding inför pojkvännens besök!

Wie

Har investerat i en ny sadelgjord åt Flisan nu. Tyckte hon skulle ha en brun eftersom den nuvarande är svart och det matchar ju inte alls, haha ;) Visserligen är det en lite för mörkt brun för att passa till sadeln, men den är ju iallafall brun :D Och det var den mest prisvärda jag kunde hitta ärligt talat. En Glengordon "Winner" i anatomiskt utförande fick det bli. Tycker väldigt mycket om de anatomiska gjordarna faktiskt. Hade svårt för dem i början men nu har jag vant mig!
 

Meeting

Att vara på meeting är kanske inte det lättaste om man inte har varit borta på sådant förut. Nedan skriver jag allt jag gör utöver tävlingsstarten, eftersom den delen är självklar. Men det är ju en del jobb runtomkring också! Såhär ser ett meeting ut för mig:
 
Dagen innan vi åker på meeting trimar jag igenom hästarna ordentligt och känner så det är lösgjorda i hela kroppen. Inget betungande arbete men jag är noga med att allt ska kännas bra.
 
Tävlingarna börjas oftast på fredag, men vi åker iprincip alltid till tävlingsplatsen dagen innan eftersom det ofta är långt. Vi brukar vara framme på eftermiddagen och då rider jag oftast inte utan går en riktigt powerwalk med dem i ca 30-40 minuter direkt när vi kommer fram och ger sedan hästarna chansen att äta och dricka ordentligt resten av kvällen. Innan jag kvällsfodrar (jag gör det ca 22.00-23.00) går jag också med dem ca 20 minuter för att alla slaggprodukter i benen ska släppa.
 
Denna dag är det alltså första tävlingsstarten på g. Går alltid ut och går med hästarna efter att de ätit frukost om jag inte startar väldigt tidigt. Går då ca 25 minuter med dem. Beroende på när jag startar går jag även med dem innan och efter lunch. På kvällen runt 20.00 trimmar jag dem ett kort pass efter dagens start och finslipar lite på sådant som kanske inte riktigt satt som det skulle inne på banan, exempelvis förhållningar eller ökningar. Går även ca 30 min med hästen innan kvällsfodring.

På kvällen ger jag extra elektrolyter (svettersättning) i maten och eventuellt lite havre om hästen är ovan och kan behöva lite extra energi. Ser dessutom till att blötlägga maten med extra mycket vatten så hästarna får i sig ordentligt med vatten. Jag gör alltid detta, oavsett om hästen dricker bra eller inte.
 
 
Gör allting precis som dagen innan. Joggar dock mer på trimpasset på kvällen för att trava bort eventuell mjölksyra och går 5-10 minuter längre på alla passen.

Ger precis som dagen innan elektrolyter, eventuellt havre och mycket vatten. 
 
 
Sista tävlingsdagen promenerar jag med pållarna som föregående dagar. Brukar ge dem lite extra havre på morgonen, annars som vanligt. 
 
 
Efter varje ridpass (oavsett tävling eller trimpass) kyler jag benen med kylande liniment och jag lindar dem varje natt, antingen med BoT eller kallt liniment beroende på vad den enskilda hästen behöver. Efter att vi kommit hem från tävling på söndagen spolar jag framförallt frambenen på dem med kallt vatten i ca 5-10 minuter/ben och sedan linimentar jag dem även då med kylande liniment. Dagen efter ett meeting skrittas hästarna och sedan vilar de 1-2 dagar beroende på hur stort meetinget var och hur högt/mycket de hoppat osv. 

Rambo Micklem

Har sett att detta träns blir allt mer populärt ute på tävlingsbanorna. Har förstått att det ska vara mer anatomiskt korrekt osv för hästarna. Någon av er som har positiv/negativ erfarenhet av tränset? Jag tycker det är otroligt fult iallafall, haha. 
 
 

Fullt upp!

Drog en vända till Karwan mitt i natten igår. Nobody knows why men riktigt kul hade vi iallafall! Satt och pratde och skojade halva natten och hade det allmänt bra med choklad, chips osv. Deta betyder dock att jag ligger lite efter min dagsplanering nu. Ska ner och rida Flisan och Minnie nu och sedan städa städa städa eftersom pedantpojkvännen landar här imorgon. Gah!
 
 

Sommarmatte

Jag kan ärligt säga att jag efter en vecka har abstinens från pluggandet. Vet inte vad jag ska göra med all tid och det slutar med at jag bara sitter kutryggig framför datorn och gör min hållning sämre än vad den redan är. Har ärför beslutat mig för att skriva upp mig på en kurs i sommarmatte :D Tänkte att det nog är väldigt bra inför det naturtekniska basåret i höst och dessutom sköts allting via internet och är gratis samt har jurssen ett samarbete med både KTH och Stockholm Universitet som jag också sökt till. Nu återstår bara att välja vilken av kurserna. Den ena är mest repetition av gymnasiematten och den andra behandlar även lite nya ämnen och är mer "universitetsinriktad". Dock har jag gjort allt de nämnde i presentationen av båda kurserna men jag tror det är kanonbra för mig som inte är så haj på matte att plugga på under sommaren så jag har full koll, eftersom det blir matte, matte och mer matte på högskolan sen. 
 
 
En fråga innan jag avslutar detta inlägg bara. Är jag störd?
 

Tidelag

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2013/6/Tidelag-ska-forbjudas/

NU har regeringen äntligen tagit det oerhört klyftiga beslutet att lägga fram ett förslag om att tidelag (alltså sex med djur) ska förbjudas. Min ponny Silver blev i November 2007 utsatt för tidelag samt blev knivskuren så illa att hon fick alivas. Vet ni vad den rättsliga processen i och med detta blev? Jo, det rubricerades "skadegörelse". Som om någon slagit sönder rutan på min bil. Och vet ni varför tidelag inte varit förbjudet tidigare? Jo för att "vi inte kan bevisa att djuren lider av det". Jag blir så trött på folk. Hela tiden tas steg för att våra tamdjur ska leva i en så naturlig miljö som möjligt - hästar får inte hållas själva, de måste komma ut minst några timmar om dagen  ordentliga hagar där de har full rörelsefrihet och man får inte klippa morrhåren på varken hästar, katter eller andra djur. Men att ha sex med dem ska tydligen ha varit helt okej för att man inte kan bevisa att de lider av det. Hur naturligt är det för ett djur att en människa tvingar sig på det sexuellt? 
 
Inte ett år för tidigt med detta förslag som förhoppningsvis blir lag inom en överskådlig framtid. Som vi stått upp för att tidelag ska förbjudas, jag och mamma. Som vi pratat med personer inom lantbruks- och djursektorn för att få konkreta svar på varför det inte redan är förbjudet. Både jag och mamma har varit med i TV och i åtskilliga intervjuer och reportage angående dessa frågor, det vore bara så skönt om det blev olagligt och straffbart till slut. ÄNTLIGEN.
 
 
Och när vi ändå pratar politik så kollade jag på den politiska debatten i förrgår (tror det var i förrgår? Haha...) och socialdemokraternas förslag med att höja skatterna för de som arbetar och är mellan 18 och 26 (tror jag det var. Poängen var iallafall att höja skatten för de unga som arbetar) kan fara dit pepparen växer. Tänk att de dumhuvudena på riktigt vill göra det systematiskt svårare att anställa unga. Som om det inte redan är svårt nog. USCH.

Bli min, lilla kissemisse

Funderar starkt på att köpa den här missen tills jag flyttar till Sthlm som sällskap till min siameskisse "Izze". Vill inte att han ska vara själv hela dagarna och den här damen är ett år yngre än honom och såååå vacker. Kanske, kanske inte. Är bra sugen iallafall!
 
 

Plans

Dagens planer ser ut som följande:
 
  1. Rida ponny #1 i regnet kl. 15.00
  2. Rida ponny #2 i regnet kl. 16.00
  3. Mocka/fixa klart stallet
  4. Skritta ut Flisan
  5. Städa tills det är läggdags
  6. SOVA
Så spännande blir min dag! Kul med lite markarbetesträning på ponnyerna iallafall. La om planen och låter Flisan vila idag istället, blir en skrittur i skogen lite senare bara så hon får röra lite på fläsket. Kör den fortsatta hoppningen imorgon istället. 
 
Lillbabs 1,40
 
På lördag kommer Karwan hit så därför måste jag sanera mitt rum. Han är största pedanten som får ryck om han ser ett hårstrå någonstans och jag kunde inte bry mig mindre om det ligger kläder överallt eller inte. Menmen, vad gör min inte för kärleken? Hahaha....

Hoppas

 
Hoppas att fler och fler söker sig till Horsetrade så småningom. Så mycket fräschare och finare än Hästnet, hehe. Lär nog dröja ett tag innan det växer till sig men jag hoppas verkligen på att det blir i storlek med Hästnet, mycket trevligare hemsida att vara på.
 
 

Vill ha

Är väldigt sugen på ett Veredus Carbon Gel Vento. Tycker de är ruskigt snygga eftersom de blänker så mycket och de har en frän utforming. Dessutom ska de vara bra för pållarnas ben iom ventilationen. Flisan har ju en tendens att bli lite svullen i sitt vänstra ben om hon överanstränger sig. Har dock märkt stor skillnad när jag använder Eskadron Air Easy skydden som också har bra ventilation. Dock vill jag inte tävla med dem, hehe.. Tänkvärt iallafall, dock kostar de ju en del. 1 499;- får man betala för framskydden, gulp..
 
 
 
 

Dagens Flispass

Flisan var såå duktig idag! Gjorde en relativt enkel övning med två små räcken -  på ena långsidan och ett på diagonalen. Poängen var helt enkelt att hon inte skulle rusa emot hindren som hon gärna gör oavsett om det är 50cm eller 1,30.
 
Värmde upp med lite mer raka spår än vad jag annars använder mig av. Längde henne lång och låg på långsidorna i trav och gjorde volter där jag flyttade ut bakdelen på kortsidorna och upprepade helt enkelt tills hon kändes mjuk och fin i båda varv. Galopperade lite och sen började jag övningen. I början rusade hon ganska mycket men jag var så konsekvent jag kunde och gjorde mjukt halt så fort hon drog. Sista gången gjorde hon det så himla bra på båda räckena. Hon tog visserligen upp huvudet men det är ju för att hon är unghäst och lite osäker. Men hon var jämn i handen hela vägen fram till hindret och längde inte stegen 2 meter som hon annars gärna gör. Så roligt!
 
Det kommer såklart att ta ett tag inann man kan be henne "vänta" ordentligt och lägga in extra språng osv, men det är en bit på vägen iallafall. Tänkte bygga på övningen lite imorgon med lite större hinder så får vi se hur hon reagerar då. Hon är så enormt lättlärd!
 
 
 
 

Boot camp

Idag är första dagen på Flisans nya form av träning - stå inne i stallet själv. Haha det kan låta töntigt men jag tycker att hon ska kunan stå inne själv utan att bli hysterisk. Så nu får hon stå inne dagarna i ända tills hon lugnat ner sig helt enkelt. kan lova att det var en myckeet frustrerad dam jag lämnade i stallet efter att ridningen var klar för dagen nyss. Men så kan det vara, hon måste lära sig detta också :) 
 
 
Har ni några tips/metoder på hur ni fått era hästar att stå lugnt och snällt inne så tas de gärna emot!! Flisan får lära sig den hårda vägen, haha
 

Visste ni att...

De senaste dagarna har jag tappat 4 linser (har månadslinser dessutom, haha..).
 
Flisan blir berserk om hon måste stå inne själv.
 
Jag har världens bästa familj och pojkvän.
 
Jag är mobilberoende på riktigt. Får smärre nervösa sammanbrott nu när jag har en gammal knapptelefon och inte kan kolla instagram, fb, mailen och bloggen löpande.
 
Är väldigt dålig på att laga mat, men älskar att ätaoch gör det mycket och ofta trots min "diet" (FRUKT<333).
 
Är extremt petig med allt som har med Flisan att göra. Alltså inte bara noggrann som jag är med det mesta jag gör utan verkligen petig. Kan utan problem spendera 20 minuter bara för att skydden ska sitta helt som de ska eller att täckesgjorden ska vara helt rätt osv.
 
Jag älskar att handla begagnade saker.
 
Jag älskar att tjäna ihop till riktigt stora inköp själv, så som Flisan och så småningom min bil och ännu lite senare en raskatt. 
 
 

Färdigt

Då var stallet klart för dagen och jag har inget mer inplanerat än att kolla runt på stallplatser och bilar. Om en månad har jag förhoppningsvis en egen bil och om en månad och en dag vet jag var jag kommit in på universitet, spännande spännande!
 
Ridningen blev som vanligt inte riktigt som planerat idag. När jag skulle sadla Shayra skrek min sadel "NEEEEJ" efter att ha avrit ute i två ruggiga regnpass igår. Den var torr och fläckad i färgen och krävde verkligen omvårdnad, stackars liten. Så jag oljade in den och longerade Shayra istället. Hon var lite spänd och övertaggad i början men jag lät henne som vanligt springa på tills hon lugnade sig självmant och insåg att det var enklare och skönare att länga sig till en lägre form. Jobbade mest i trav då jag inte tycker om att galoppera dem på en relativt liten volt för många varv på rad. Fin liten ponny på slutet iallafall, riktigt fin.
 
Tyckte inte sadeln var mjuk och fin nog efter att Sessan var motionerad så jag oljade in den igen och longerade således även Flisan. Hon var super! I början förstod hon ingenting men det kom tillbaka så småningom. hon fick trava lite bommarr och hon gjorde det med bravur. Lugn, fin och taktmässig i alla tre gångarter men framförallt i traven eftersom jag jobbade mest med den som sagt. Väldigt nöjd med tanke på att detta var första gången jag longerade henne under hela tiden jag haft henne, haha!
 
 
Minnie reds iallafall (hon har inte samma sadel, haha..) och jag red henne en sväng på banan med mer fokus på galoppen idag än igår. red inte så länge men gjorde mycket ökningar och minskningar samt slutor på volt, vilket var lätt som en plätt trots att jag inte gjort det så mycket förut. Hon gör verkligen vad man ber henne om hela tiden, snacka om o-stoig häst, haha :))
 
Nu ska jag paketera lite saker jag sålt och sedan har jag hela eftermiddagen fri. Skönt! :D

Älskade ägodel

Åh vad jag älskar min Bruno Delgrange. En av mina mest älskade ägodelar helt klart. Den är verkligen fantastisk på alla sätt, trivs så otroligt bra i den och har hittills inte suttit i en enda sadel som mäter sig med den. Har ridit i märken som CWD, Butet, Prestige osv men min Bruno är ta mig tusan bäst. Massor av materiell kärlek till den <3
 
 
 

Stallplats

Sitter och kikar på lite stallplatser i Stockholm nu medan jag äter frukost, eftersom det faktiskt verkar som om jag kommer in på KTH. Det är dock svårt att hitta på internet, då det inte finns någon bra och välfungerande "samlingsplats" för alla stall så att man har lite översikt. Istället får man snoka runt på enskilda och dåligt gjorda hemsidor, haha. 
 
Det som verkar mest intressant just nu är ett stall vid namn Lövholmen som nästan är för bra för att vara sant. Ridhus och ridbana med jättebra underlag (sand+textilfibrer), skrittmaskin under tak, solarium, uppvärmda stall osv osv - dessutom till ett pris jag har råd med. Tyvärr hade de fullt just nu men det kanske skulle bli en plats ledig i höst - hoppas hoppas!
 
 
 
Om ni har några tips på stallplatser med bra anslutngstrafik från centrum så är de mer än välkomna!
 

Morning!

Strålande sol och jag är uppe i ganska bra tid. Rider alla pållar på förmiddagen och tänkte även be mamma fota lite! :D Ha en bra dag så hörs vi lite senare fina ni!
 
 

Fina hästar

Red som sagt Flisan igen lite senare på kvällen eftersom föregående pass ställdes in pga mobiltrauma. Hon var jättefin! Red första lite mer ordentliga passet sen jag kom hem från Grekland och red mycket galopparbete och jobbade med att korta och länga henne. Hon var lite stel men det kändes som om hon lossnade väldigt mycket i framförallt sin svaga vänstergalopp vilket var himla skönt.
 
Minnie red inte så länge idag. lite lösgörande öppnor och slutor i trav och sedan lite lätt galopparbete med utåt- och inåtställning. Lika fin soma vanligt var hon, fina fina lilla häst :)
 
 

Gör ett nytt försök

Går ner till stallet igen och gör ett nytt försök med att rida Flisan, förra ridpasset i skogen blev ca 15 minuter totalt eftersom jag fik lite panik när moblefonen pajjade. Tar nu en äldre mer tålig lånetelefon och går ner på ridbanan istället där den landar mjukare om den skulle få för sig att hoppa ur min ficka. 
 
 

R.I.P på riktigt

Idag har min älskade Samsug Galaxy S3 somnat in för gott (på riktigt). Har ett antal gånger återupplivat den när läget verkar hopplöst men nu är det nog ganska kört. Tappade den när jag var ute och red på Flisan på grusväg så hon klev på den.. I galopp. Man kan säga att Flisan gjorde "småFlis" av den. Haha åååh, ÅNGEST!! Hoppas trygghetsavatalet jag tecknade och betalade extra för täcker detta...
 
 
 
 

Dyon

Jag måste bara hissa Dyons "Dyon Collection" träns. Visserligen svider de i plånboken och kräver noggrann omvårdnad i början för att bli och hålla sig mjuka och fina, men vilka underbara träns. Så himla fint och smart designade och är väldigt anpassningsbara och sitter som en smäck. De har annorlunda idéer och utforming på sina träns samt utstickande men stilrent utseende.
 
Jag har haft 4 st Dyonträns ur denna kollektion och jag har älskat dem allihop. Helt ljuvliga träns verkligen. Som sagt så krävs det lite i början för att de ska få fin färg och bli mjuka och följsamma och inte spricka, men efter det så är de oslagbara i både utseende och kvalité.

  Tango i sitt svarta "Snake Style" och Pepsi i sitt bruna "Anatomic"
 

Perlan i mitt bruna "Snake Style" och Flisan i sitt nya bruna "Anatomic"
 
 
 Har ni något favritmärke på träns? Vad tycker ni om Dyon?

Morgonpass

Morning dudes.
 
Har hittills varit ganska lugnt denna regniga dag. Släppt ut hästarna och ridit en väldigt fin Shayra är det jag hunnit med på de två timmar jag varit vaken. Ska nu plocka ner tältet vi hyrde till studentmottagningen och sedan ut och rida de andra två prinsessorna. Efter det väntar förmodligen städning av mitt oh-så-smutsiga rum. Ganska chill dag helt enkelt! :)
 
Vacker bild från klassfesten i fredags, haha..

Kväller

Puh, vilken dag. Var som tidigare nämnt på amerikansk fotbollsmatch och kikade på min bror och det tog verkligen hela dagen. han var så duktig, lillebror min! Han är så ung så han har fått speciell dispens för att få spela i laget han spelar i, ganska coolt. Tyckte han skötte sig utmärkt även fast jag inte förstår någonting av hur allt går till ;)
 
Hampus sommarbete blev det inge av för han hoppade på transporten och skar upp sig i ansiktet och fick lov att sys, så istället för sommarbete blir det box och liten hage ett tag framöver, haha stackars liten fjant <3
 
Kom hem väldigt sent så hann tyvärr bara rida Minnie idag. Så tråkigt :( Men så kan det vara ibland, hon var pigg och glad och väldigt fin i hela kroppen, kändes riktigt bra! Red serpentiner, öppnor och slutor i både trav och galopp och hon svarade bra för alla hjälper och kändes väldigt liksidig och fin.
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp tidigt imorgon. Min första och sista lediga vecka börjar imorgon, från och med den 17e Juni till den 5e Juli sommarjobbar jag nämligen! Måste samla pengar till en egen bil så mormor kan få tillbaka sin fina lilla BMW ;)
 

Återkommande frågor

En ständigt återkommande fråga här på bloggen är: "Är inte du 95:a? Hur kan du ta studenten nu?"
Jag är 95:a - JA. Jag har gått upp en klass och därför tar jag alltså studenten med 94:orna iår :)
 
En annan är "Har du bara läst Matte C? Krävs inte mer om du ska in på KTH?"
Jo det krävs åtminstone Matte D för att komma in någonstans på KTH, men jag ska som sagt läsa ett naturtekniskt basår till att börja med, just för att läsa upp matten och alla naturämnena eftersom jag gått samhällsprogrammet på gymnasiet.
 
Så, nu vet ni mina kära vänner!
 
Otroligt tjusig bild, bjuder på den! ;)

Fotografering

Tänkte så fort vädret bli lite bättre slänga mig upp på Flisan barbacka och ta lite sommarbilder ute på någon åker. Jag älskar verkligen sådana bilder och med Flisan kan det bara inte bli fel för hon är så himla vacker. Får se när vi kan få till det, borde laga mitt stora objektiv till kameran innan dess men vi får se helt enkelt. Någon gång ska det bli av iallafall!
 
Tagna 2011 med världens bästa Tango. Tyvärr har vi inget rapsfält i närheten längre :(
   
 

Till salu!

Säljer nu min högt älskade svarta Prestige Arezzo från 2009. Den är 36 i bomvidd och 17,5 tums säte. Väldigt välvårdad och pedantskött. Har suttit som en smäck på exakt alla typer av hästar. Haft den på min c-ponny som var liten och smal med väldigt svängd rygg men också på grövre D-ponny och storhästar med raka ryggar. Passar precis alla typer av hästar och ger otroligt bra stöd. Jag älskar den verkligen.
 
Omstoppningsbar, dock har det inte behövts så det är inte gjort på den. Bommen är omvärmningsbar. Ej snedsutten eller liknande.
 
Säljes utan stigläder/stigbyglar. Splitternytt överdrag från JW medföljer.
Pris: 10 000;-
Nypris: 24 990;-


Maila till danai.doverholt@live.se vid intresse och för fler bilder!

Dåligt

Har nu fått kontakt med Toprider angående mitt RG-schabrak och min CWD-förbygel som jag hittills väntat på i 6½ vecka. RG-schabraket kommer till dem nu i veckan och förbygeln var tydligen inte klar när förra CWD-leveransen anlände hos Toprider förra veckan så den kommer om ytterligare två veckor. Nog för att det är riktig kvalitetsvaror, men hur det kan ta 8 veckor att sy upp en förbygel är för mig ett mysterium.
 
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller vad säger man? Börjar bli lite smått irriterad nu dock. Skönt att få ett svar iallafall så man vet att man inte blir blåst, men ändå.. :(
 

Plans

Todays plans består av stress, vilket verkar vara det stora temat på det mesta nu såhär innan, under och efter studenten, haha. Alldeles strax ska vi iallafall till Leksand med vår åring Hampus på hingstbete. efter det ska jag på amerikansk fobollsmatch och kolla på min kära bror spela, och sedan bär det av hemåt för att rida.
 
Flisan ska nu börja ridas mer ordentligt efter vilan och som jag nämnt tidigare blir det fokus på konditionen nästintill varje ridpass nu. Mycket galopparbete av alla dess slag i intervaller så hon får upp flåset ordenligt. Ponnyerna ska ridas lösgörande idag, vad jag hittar på vet jag inte riktigt än men det blir nog bra! :D
 
 

Imorgon...

Imorgon tänkte jag att den här lilla bloggen ska få återgå till den normala, hästiga vardagen precis som jag själv ska. Ni får ursäkta att jag hamnat på lite villovägar här, ni kanske förstår varför ;) Nu är studenten avklarad och det är fullt fokus på hästar i nio veckor framåt!
 

Studenten

Studenten var en helt sjukt otroligt häftig och underbar dag, trots en kass sång att springa ut till och trots att klassen vägrade hjälpa mig med flaket så var det en fantastiskt upplevelse. Fick även mina betyg som slutligen resulterade i 15 MVG, 11 VG och 1 onödigt G. Är ganska nöjd ändå, kunde ha varit bättre men jaja.
 
Min studentmottagning var verkligen flawless. Det kom folk från när och fjärran, släktingar hela vägen från Värmland, mina kusiner från Stockholm och min barnvakt som jag hade i GREKLAND var och hälade på. Helt underbart, och maten var outstanding. Mamma, Marcus, mormor och morfar gjorde verkligen ett hästjobb för att få till allting och det blev så himla lyckat. Fick en hel del fina och framförallt användbara presenter att ha när jag flyttar hemifrån också - alltid roligt med paket ;)
 
Hade helt enkelt en fantastiskt dag, kväll och natt med fullt ös på Avestas lilla bar som avslut. Sjukt roligt, önskar jag kunde göra om hela den här veckan igen!
 
 

HINNER INTE

Hinner inte säga mer än "JAG HAR TAGIT STUDENTEN!!!!!" just nu, ska kila vidare på klassfest efter en fantastisk studentmottagning här hemma.
 
Puss på er mina fina, förlåt för kass uppdatering den här studentveckan!
 

STRESS

Dagen innan studenten är här och jag har äntligen lyckats lokalisera en vagn till mig och mina "kära" klasskamrater. Har letat med ljus och lykta men inte hittat något förrän nu. Lite panik för att hinna fixa allt iom att inte så många i min klass är mer engagerade än att klaga över saker och ting, haha. Hetsahetsahetsa! Jag tänker INTE cykla runt stan i mina studentkläder!
 
Jaja, imorgon är det studentdags i alla fall! Känns jättekonstigt. Tänk att man faktiskt ska använda studentmössan en hel dag. Tänk att man ska springa ut från skolan en sista gång. Få se sina betyg. Ååh, ska bli så kul allting! Sedan väntar en ångestfylld månad men spänd förväntan inför resultaten av intagning på universiteten som kommer den 12e Juli. Snacka om att jag är nervös. Om jag räknat lite lågt så kommer jag gå ut med 19.98 i snitt inklusive meritpoängen och det ska räcka till KTH men man vet ju aldrig..
  
 

Wie

När jag pallrat mig upp imorse och tagit mediciner i tid för att vara fräsch till provriding av Shayra klockan 9 och stod med henen sadlad och klar och hade väntat i 35 minuter fick jag reda på att spekulanterna tydligen inte ens var på väg utan att hade ställt in allt men inte berättat det för oss. Trevligt..
 
Red iallafall Sessan och sen fick jag ÄNTLIGEN sitta upp på Flisan igen. Har varit alldeles för sjuk i veckan men nu kände jag mig ändå okej så jag passade på medan febern var nere. Jogadde henne i en lite högre form än vad hon ville gå i eftersom hon la sig lite i handen nr jag släppte fram henne. Galopperade några varv i lättsits också - inget hårt arbete med andra ord utan ett kort, ganska lagomt pass nu när hon inte gått på två veckor. Så skönt att äntligen få rida min pärla igen,
 

Tre personer

Det finns tre personer som jobbar på skolan som jag verkligen måste ge ett enormt tack, speciellt för allt de gjort för mg den senaste månaden för att hjälpa mig få så bra betyg och så stora möjligheter som möjligt i framiden. Den första är min mentor som jag haft sedan i ettan - Måns Lindholm. Han har alltid alltid stöttat mig och mina distansstudier och gått i klinsch med flera av mina lärare som satt sig på tvären till allt och alltid stått på min sida. Han har hela tiden ingett hopp och positiv energi och kunnat jobba väldigt flexibelt för att jag skulle hinna lämna in alla mina uppgifter. Dessutom är han en väldigt bra lärare som jobbar med annorlunda och intressanta metoder. Otroligt tacksam och glad som haft denna mentor verkligen.
 
Person nummer två är vår studie- och yrkesvägledare Anki. Som hon kämpat de senaste veckorna för att min studieplan ska bli bra och för att jag ska slippa räkna bort något av mina MVG:n är bannemig omänskligt. Från att sitta i telefonkö hos skolverket i 45 minuter för att ställa en endaste fråga, till att ta sig tid att lusläsa igenom en hel bok angående borträkning av kurser för att det ska bli så bra som möjligt. Verkligen rätt person på rätt plats och hon vill verkligen alla elevers bästa, till skillnad mot många andra.
 
Den tredje personen är kanske något oväntad, med tanke på att vi haft våra diskussioner under åren, inte minst angående distansstudierna. Hon heter Inger Törnquist och har varit min mattelärare från Matte A till Matte C. Hon har tjatat som en tok på mig om hur mycket mer tid jag måste lära mig lägga ned på matten och att jag kan men jag är för ointresserad. Med hennes (och Karwans) hjälp fick jag upp mitt betyg från G i Matte B till VG i Matte C och det är jag verkligen tacksam för.
 
Ville ge dem ett offentligt tack här på bloggen så ni alla får se vilka otroligt bra människor de är och för att de verkligen har varit viktiga.

Sad :(

Mina saker från Toprider har efter 6 veckor (28 arbetsdagar) ännu inte kommit. Har försökt maila dem men de svarar inte. Har dessutom bara kvittot från förbygeln kvar och inte från RG-schabraket. Har alltid tyckt att Toprider varit supersmidiga förut men de har sjunkit rejält i mina ögon nu när de inte ens kan förklara läget eller svara på e-mail. Har trots allt beställt saker till ett värde av ca 3 700 kronor och för mig är det väääldigt mycket pengar.

Hoppas på att kunna kontakta dem snart så jag får reda på vad tusan som händer. Väldigt tråkigt iallafall.
 

Balen

Som alla andra också säger så var balen en av de bästa kvällarna i mitt liv. Att få klä upp sig till tänderna och gå runt och bara titta på hur vackra alla är i sina fanastiska håruppsättningar och klänningar tillsammans med sina stiliga kavaljerer var verkligen något helt underbart och spektakulärt. Maten var jättegod, underhållningen spektakulär och rolig, och John DeSohn var helt amazing live. Vilken DJ, helt fantastisk. Vilken kväll. Att ha haft en av Sveriges största up-and-coming artister på vår scen, på vår bal - i lilla Avesta - är verkligen något utöver det vanliga. Underbar, underbar kväll.
 
Jag har som ni kanske vet också varit med och arrangerat balen, och det värmde en hel del i hjärtat när alla man frågade var otroligt nöjda. Efter allt jobb vi lagt ner och alla tråkiga människor som sagt emot oss angående vårt val av lokal, mat, budget, pengafördelning osv osv så var det bara så roligt att höra att alla var så himla glada och nöjda över hela arrangemanget. Kärlek till alla treor på Karlfeldt som kom och till alla er partners som följde med men inte går på skolan. tack för en otroligt minnesvärd kväll!
 
 
Jag och min stilige kavaljer Daniel (hans smoking är värd mer än min häst)
 
Jag och vår lagledare för elitlaget Carro Karlsson :)
 
Haha, rak klänning och så vidare..


Jag, Danne och vår bil - en rosa Rolls Royce :D
 

Studentbal

Ikväll är det studentbal som gäller för mig. Riktigt taggad men också riktigt nervös. Har inte gjort någon provuppsättning av mitt hr så jag vet inte alls hur det kommer att se ut. Vet inte hur jag ska sminka mig heller. Men jag vet iallafall vilken klänning jag ska ha (för jag har så himla många balklänningar att välja mellan menar jag), vilka skor (oändlliga valmöjliheter i min enorma skogarderob.. eller?), vilka smycken jag ska ha, vilken väska jag ska ha samt vad jag ska ha med mig i denna väska (hostmediciner, halstabletter, febernedsättande, mobil). Hur jag ska hinna med allt idag vet jag inte, jag får sätta i turbon i bilen helt enkelt. Ska bli spännande iallafall, har inte sett vår bil som vi ska åka i än, men kan lova er att det är en riktigt häftig lyxlirare iallafall ;)
 
Fullt upp idag men samtidigt väldigt kul. Får se om ajg kan bära upp min klänning som den är värd att bäras upp, hihi! OBS: inte min klänning på bilderna, dock liknande ;)
 

Död blogg

Hej på er mina vänner! De senaste två dagarna har tiden verkligen inte funnits för att blogga, och därför inte för att sätta mig och göra några tidsinställda inlägg åt er heller. I söndags berodde detta på att vårt flyg blev 4 timmar försenat ochs edan fick lov att flyga en omväg till Milano och mellanlanda där för att vi var tvugna att byta besättning. Väl där fick vi vänta ytterligare en extra timme på att besättningen från Sverige anlände och sedan kunde vi äntligen flyga hem till Sverige, där en två timmars bilresa väntade oss. Allt som allt 7,5 timme försenade och var hemma klockan 00.00 istället för ca 17.00.
 
Dessutom har jag dragit på mig en riktig dunderförkylning och har sånt lock i öronen så jag inte ens hör mig själv prata. Hemskt verkligen, speciellt nu när det är studentvecka och allt!
 
 

Vila

Fick en fråga förut som jag kom på att jag glömt svara på. Det var en av er som undrade om inte Flisan skulle vila något i sommar när jag skrev ut vad vi ska träna på när jag kommer hem.
 
Flisan kommer absolut få vila, men hon har en lite längre vila som pågår nu. Veckan efter tävlingen i Falun gick hon bara två-tre pass och hela den här veckan har hon vilat helt, vilket hon också ska få göra nästa vecka. Veckan efter det tänkte jag börja jogga henne och sedan köra på som vanligt igen. Tror det passar henne väldigt bra att ha en längre viloperiod lite tidigare än annars, för det har hänt så himla mycket båda fysiskt och mentalt med henne så hon behövde verkligen få smälta allt och bara vara häst några veckor.
 
Hon kommer få en lite kortare viloperiod med bete och lösdrift senare i sommar också, dock bara 1,5 - 2 veckor eller något liknande, beroende på hur jag jobbar, när tävlingarna ligger osv.
 
Saknar min Flisis sååå mycket!

Hemlängtan

Har heöt stört mycket hemlängtan. Vill bara att det ska bli kväll så jag får lägga mig och sova och vakna imorgon, kliva på bussen till flygplatsen och åka HEM. Är jättesjuk också. Riktigt jäkla dunderförkyld med feber, ont i alla leder i hela kroppen, snorig i hela huvudet känns det som, huvudvärk och halsont. Tur att jag blev sjuk sista dagen och inte första iallafall, men ändå, haha.
 


Idag är jag med andra ord sängliggande med hemlängtan utöver det vanliga. Ska vara i skuggan hela dagen och dricka massor av vatten och hoppas det blir bättre. Puss på er!

Nattinatti

Nyss hemkommen efter en helt okej kväll ute. Här lite bilder från när vi var ute och åt! :)
 
Road tjej, haha.

 
G'night!

RSS 2.0