You are my heaven

Vad jag skulle gjort utan den här pållen vet jag inte. Vilken himla tur jag hade som fick tag på henne. Säkert 10 stycken som kommit fram och sagt "den där skulle jag köpa, men du hann före". Ja, och tur var väl det. Min ängel.
 
 
 
 
 
 

#failbild

Ibland går det som det går helt enkelt. Satt lite löst där.

 

Tortyrredskap?

Råkade snubbla in på Mikmars hemsida. Det är ett bettföretag som främst säljer bett inom western, men jag har även sett desssa bett användas på några tävlingar, men inte riktigt fattat hur komplexa de är. Tycker verkligen de ser hemska ut för hästens mun. De kanske är jättebra men jag skulle aldrig ens tänka tanken på att sätta något sådant i Flisans mun. De ser verkligen fruktansvärda ut. 
 
 
 
 

Tredelat gag

Åh vad irriterad jag blir. Har ju beställt ett tredelat gag från Horsemeup som visade sig vara helt slut. Så nu är min fråga: Vet ni var man kan hitta ett tredelat gag? Har letat hur länge som helst men inte hittat något. Flisn har egentligen 11,5 i bettstorlek (minimini, hehe) men 12,5 kan eventuellt fungera. Länka jättegärna om ni vet någonstans där de finns, vill verkligen testa det här bettet på henne!
 
 
 

Leta bil

Hello!
 
Trött människa bakom datorskärmen här i Hede. Hade turen att få hjälp med ustläppet av odjuren imorse. jag försov mig en halvtimme men när jag kom ner hade en av våra inackorderingar redan släppt ut dem, guld värt.

Nu är Flisan och Minnie iallafall motionerade. Joggade båda i skogen bara. Det är så himla dammigt på ridbanan så tyckte det var skönare att rida ut en sväng. Inget hårdare jobb för någon av damerna alltså, lite lugnt och skönt sådär. Tror det är bra för dem att vara ute i skogen och göra lite lätt arbete ibland! 
 
Resten av dagen spenderas med bil-letande. Måste ha en ny nu innan jag flyttar. Lutar mot en Volvo XC70 eller någon form av fyrhjulsdriven Audi. Det är faktiskt riktigt svårt att hitta en man verkligen vill ha. Är de inte för dyra så är de fula eller har ingen dragkrok. Blääää, kan ingen bara ge mig lite mer pengar så jag kan välja lite friare? Haha..
 
 

Bilder

Här är bilder från hela meetinget. De allra flesta tagna av Elin Ekroos, som jag precis inlett ett samarbete med. Hon är enormt duktig, så tacksam för dessa fina bilder, minst två av dem ska upp på väggen! :)
Så himla kul med lite mer bilder på flisan, har inte alls många tävlingsbilder på henne!

 
 
 
 
 
 
 
Haha alltså ni får verkligen ursäkta min sista och händer och allt. Det är så sjukt svårt att sitta kvar i hennes jättehopp, får verkligen hålla i mig för kung och fosterland. Så ja.. Ursäkta, haha.
 

Tankar kring Flisis

Har fått ganska mycket frågor angående Flisans och min framtid på sistonet. Vad jag ska göra med henne om jag inte hinner med henne samtidigt som KTH-studierna. Vad jag gör om det visa sig att hon inte pallar för högre klasser osv.
 
Här är svar på alla era frågor:
 
Jag kommer ha med mig Flisan till Sthlm oavsett. Har minst två stycken jätteduktiga ryttare som jag kan fråga om hjälp någon gång i veckan om det visar sig att det behövs. Jag är fullt medveten om att det inte kommer finnas lika mycket utrymme för framförallt tävling om jag ska ta mina studier seriöst, vilket jag såklart kommer göra. Jag vet också att det på grund av min tidsbrist kan bli så att Flisan inte når upp till de klasser hon egentligen skulle kunna gå. Men jag tycker faktiskt inte att det gör någonting. Jag har i och med mitt val att plugga på en högskola som KTH samtidigt gjort valet att inte satsa helhjärtat på hästsporten och därmed även dumpat chansen att tävla på elitnivå de närmaste åren. Jag är helt införstådd med detta och även om det är riktigt tråkigt och jag kommer sakna alla meeting och liknande så tycker jag verkligen inte att det gör någonting. Tänker satsa på att ge Flisan den bästa träningen jag kan och bygga upp henne så långt min förmåga räcker. Jag kommer kanske inte tävla 1,45, men även om jag bara rider 1,20 så tycker jag det är kul. Och det är ju därför vi gör detta. För att det ska vara roligt. Jag har sänkt pressen jag alltid tidigare satt på mig själv och tävlar med en helt annan inställning nu när jag har Flisan. Därmed inte sagt att jag inte är vinnarskalle längre, hehe ;)
 
 
 
Om det visar sig att mina mål och Flisans kapacitet inte går ihop, och hon exempelvis inte går mer än 1,30 och jag egentligen vill rida högre så ändrar det ingenting. Jag älskar den pållen så mycket så jag kommer behålla henne oavsett vad, så länge jag känner att jag ger henne en schyst tillvaro. Kanske betäcker henne eller något. Sådant kan man inte veta i förväg. Men en fantastisk individ som Flisan som jag känner mig så himla bra med gör man sig inte bara av med. Hon får allt dras med mig ett bra tag till hoppas jag!
 
 
 

Filmisch

Här är filmen. Finns mycket att anmärka på och det vet jag mycket väl om. Jag är hur nöjd som helst iallafall, inte minst med hennes fina inställing trots trötthet idag :)
 

FlisanFlisanFlisan

Gjorde en trött runda i dagens 115. Var ganska svårt byggt och relativt stort för att vara en 1,15 med breda oxrar och svåra hinder ur sväng hela tiden. Flisan hade det lite jobbigt idag men kämpe som hon är så hoppade hon runt felfritt idag också. Hon var tittig idag jämfört med hur hon brukar vara, så sprången var väl inte amazing direkt, framförallt inte längs med läktarsidan på banan, haha ni får se på filmen sen ;)
 
Det var som sagt inte alls snällt byggt, speciellt inte mot unghästarna, men jag tyckte Flisan gjorde ett kanonjobb med tanke på att det var sista dagen på ett otroligt varmt meeting. Blev någon miss av mig, men hon rättade till det jättebra, min pärla. Några bra språng, några dåliga. Så är det. 
 
Tre starter och tre felfria rundor. Så otroligt nöjd med stjärnan :)
 
 
 
 

Då kör vi

Idag kör vi ytterligare en 1,15. Vill ha lika bra flyt som igår och satsar på det helt enkelt. Kommer det något nerslag så gör det, ingen är nöjdare än jag efter gårdagens runda ändå. Tar allt för vad det är. Det har varit två supervarma jobbiga dagar för Flisan och hon är ju faktiskt inte tävlad på tre månader. Tycker dock det är viktigt att köra sista dagen med henne ändå, även om hon är trött. Hon måste ju lära sig någon gång, hehe.
 
Och med det sagt så kör vi järnet idag :)

Film

Här är film från dagens 1,15! Fina fina Flisan. Tyckte hon lyssnade så himla bra och vi fick till ett så härligt flyt. Hon överhoppade sig ingenting och var bara jätterolig att rida. Underbara häst.
 
 
 
 
 

Fina Flisan

Tycker Flisis är himla fin i kroppen nu. Börjar bli mer och mer muskler på henne. Saknas så klart jättemycket, men det är helt klart på rätt väg iallafall. Tycker hela hon ser maffigare ut än det spjälstaket hon såg ut som när hon kom och att hela hennes överlinje fått en rundare form. Kul när man ser skillnad - att man kan se att arbetet man lägger ner faktiskt ger resultat.
 
Mars 2013
 
Juli 2013
 

FLISAN ÄR EN STJÄRNA

Åååh mitt gullmonster var så himla fin idag. Det var verkligen en njutning att rida. Satte en otroligt fin, felfri runda i 115 (skrev fel igår) med mycket bättre flyt och jämnare, lugnare språng. Så himla nöjd, det är nog den bästa rundan vi gjort. det var så okomplicerat och jämnt idag. Fina underbara Flisan.
 
Hon var verkligen sjukt snygg i den bruna outfiten också, eller vad säger ni?
 
 
 
Söt min Dajjan.. ;)
 
Världens bästa snyggaste Flisan <3

Morgonfilosofering

Godmorgon mina morgonpigga följare!
 
Här sitter jag klockan 05.45 och är yrvaken. Har varit i ett sådant här stadie sedan jag vaknade av en mardröm klockan 03.00 inatt. Roligt såhär innan man ska tävla och så vidare. Har iallafall filosoferat och begrundat livet under dessa timmar av sömnlöshet och kommit fram till att Flisan får ha det bruna CS-schabraket på tävlingen senare idag, blir fint med nya luvan till nu också. Kommer med all säkerhet hinna ångra mig 27 gånger till innan det är dags men så är den ursprungliga planen iallafall.
 
För övrigt mår jag så otroligt bra just nu. Singel på riktigt för första gången sedan jag gick i åttan. Haha, herregud. Snacka om skönt att kunna göra vad man vill utan att ha någon annan att oroa sig för. Ja, jag har en sådan fas just nu. Vill bara leva livet och umgås med vänner, har liksom inte hunnit med det så mycket med pojkvän, plugg och hästar. Flisan i första hand dock - always. Men ändå. Jag hinner liksom med så mycket annat som jag missat förut. Som att bara dra till Donken mitt i natten helt spontant bara för att det är kul. Eller bli bjuden på middag med goda vänner. Sådana saker som jag missat för att jag lagt så mycket tid och energi på allt annat. LOVE LIFE helt enkelt! :D
 
 
 
 
 
 

Film

Här är dagens runda. Lite missar här och var, som att jag inte rider med tillräckligt mycket ytterskänkel i svängarna så hon får hoppa hinderna på diagonalen i lite vinkel, och hon hoppade så stort in på a i kombinationen att det tog ur lite för mycket kraft ur henne för att hon skulle nå på ett steg till b. Men det ordnar vi till imorgon. Sprången i sig är det ju knappaste något fel på. Sen är vi nog båda lite ringrostiga också, även om jag helst inte erkänner det ;)
 
Sprången på framhoppningen är ju dock verkligen fantastiska. Inte så skönt att sitta på i dem, men bra fina är de!
 

Printscreens

Medan ni väntar på filmen får ni några printscreens från framhoppning + inne på banan. Satan säger jag bara.


           
 
Haha alltså denna... Konstigt att man har svårt att sitta kvar?
 

Duktig Flisis

Flisan var så duktig idag! Märktes dock tydligt att vi inte hoppat så mycket och framförallt inte tävlat på ett tag. Hon överhoppade sig något enormt och kändes lite osäker och gick inte riktigt fram till hindren. Så lite halvkaos var det, men tyckte hon kämpade på bra i värmen och vi var felfria. Tror inte hon var i en enda bom faktiskt. Tog två galoppsprång där det skulle vara ett i kombinationen och sådana där orutin-fel dock, haha. Men STORT hoppade hon och jag blev verkligen urhoppad ur sadeln i varje språng. Hade väldigt roligt inne på banan trots att det inte var det vackraste jag gjort. Hon var verkligen som en bebis idag, hihi.
 
Ändrar iallafall och rider 1,10 imorgon också och försöker få lite mer flyt i rundan. Sötflisan. Film kommer!
 
 
 
 

Fundering

Tycker detta schabrak från Freejump är så himla snyggt. Blir nog nästa inköp till Flisis tror jag. Har ju presentkort på Toprider som säljer dem också så.. Riktigt fint är det, eller vad säger ni?
 
 

Morning

Godmorgon på er.
 
Vaknade nyss efter en rätt skön sovmorgon såhär på tävlingsdagen. Nu är det full fart ner till stallet för putsning av häst och grejer, knoppning och packning. Hoppar som sagt bara 1,10 idag. Det ska bli riktigt kul! :D
 
Hoppas dock att man åtminstone får rida fram i kortärmat idag. Blir det 30 grader varmt är det bannemig inte skönt med kavaj.. Och ja jag vet att man får rida i långärmad skjorta men det är så himla fult så det gör jag aldrig. Äger inte ens en långärmad tävlingsskjorta, haha :)
 

VARNING

NEJ NU JÄVLAR rent ut sagt! Har hört massor av hästar som blivit skurna i underlivet ute i hagen runtom i södra/mellersta Dalarna de senaste veckorna, och tänkt att det är någon ny idiot ute eftersom äcklet som skar min Silver bor någonstans i Emmaboda. Men icke. Han bor i Ludvika, vilket ligger nära alla ställen där hästarna skurits. Lite udda. En vän till oss råkade ut för detta, och när de var hos veterinären konstaterades att deras häst hade likadana repskador på bakbenen som Silver hade. Så otroligt vidrigt. Jag blir så arg, så in i själen jävla förbannad. Vilka sjuka äckel till människor det finns.
 
Vill iallafall berätta för er att människan som skar min ponny och nu är på fri fot efter avtjänat fängelsestraff heter Hans Christer Hussein Nilsson. Han har två barn och är gift. Och låt mig också tala om för er att det är oerhört vanligt för psykopater som går på djur att börja med förgripa sig på djur. Sen går de på (våldtar och misshandlar) barn, och sedan kvinnor. Denne man har dessutom två domar förut - misshandel av kvinnor. Och är konverterad till islam, vilket jag iof inte har någonting emot alls, men det är i allra högsta grad en kvinnoföraktande religion om man drar den till sin spets. Åtminstone med svenska mått mätt.
 
Han är iallafall dömd i både tingsrätt och hovrätt och därmed är domen en offentlig handling och det är helt lagligt att offentliggöra hans domar.
 
Jag blir så bestört och arg. Jag hoppas verkligen att ingen annan någonsin behöver uppleva det jag upplevde. Det min familj upplevde. Den osäkerheten satt i i flera år. Att någon varit på vår gård, gått in i vårt stall och gjort en sådan sak.. Nej hörrni, håll koll på era hjärtan - både i stallet och i hagen.
 
Letar i skrivande stund efter bättre bilder på Hans, ifall det är han. Han ser så ordinär ut, det är det som är läskigt. Han är blond/mörkblond, ganska kort - ca 170 eller något mindre. Ser ni honom i närheten av en häst - RING POLISEN. Lägger ut bättre bilder i detta inlägg så fort jag hittar dem. Han ska hängas ut så det sjunger om det.
 
Vill också påpeka att det inte är jag eller någon jag känner som tagit bilden, fick den anonymt.
 

Gagbett

Har nu beställt ett nytt bett till Flisan som jag tror kommer att fungera bättre än pelhamet. Valet föll på ett tredelat gagbett. Detta för att det har hävstångseffekt, men på en lite mer lagom nivå än pelhamet. Har letat efter ett tredelat gag ett tag men inte hittat något, så när jag nu ändå inte hade något speciellt jag behövde från Horsemeup så använde jag presentkortet jag hade för att beställa ett bett och gag-sidostycken från Dyon till det. Tror att det kan vara en jättebra lösning för Flisis faktiskt. Det trycker ju mer på nacken ju mer hästen tar upp huvudet, vilket egentligen är det Flis behöver eftersom hon i markarbetet inte alls behöver någon hävstång.
 
Jag red Tango på ett sådant här bett ett tag och tyckte hon gick relativt bra på det, men det var ett tjockt tvådelat bett som hon fick skav av i gommen, så förhoppningsvis ligger ett smalare tredelat bättre.
 
 
Vad tycker ni om gag, har ni någon erfarenhet av bettet?
 

Godafton

Hej på er!
 
Här sitter jag nu. Full av dåligt samvete på mitt oklanderligt rena rum och skriver till er. Funderar faktiskt ibland på varför jag bloggar. Om det är för er skull eller för min skull. Svaret är nog en blandning av de båda alternativen. Jag tycker om att skriva och behöver skriva av mig. Och ni vill (av någon anledning) ta del av det jag skriver, vilket gör mig omåttligt glad måste jag säga!
 
För att distansera oss från dessa filosofiska funderingar tänkte jag nu berätat vad jag gjort under dagen: Skjutsat en kompis till sin uppkörning (som han klarade!! :D). Därefter har jag faktiskt inte gjort någonting överhuvudtaget. Solat lite trots att jag tycker det är oerhört tråkigt, men ibland tar fåfängan över, hehe. Ska trimma Flisan inför tävling imorgon lite senare när det är lite svalare ute. 
 
 
Just pecis nu sitter jag dock och ska handla upp några av presentkorten jag samlat på mig på Horsemeup, TopRider och AB Nian Hästsport. Får se vad jag hittar på för något, kul attbeställa saker gratis/rabatterat iallafall!
 
 

Showpannband

Nu måste jag bara fråga er, mina kära läsare. Vad tycker ni om showpannband som dessa?
 
(Bild från Tophorse.se)
 
Personligen tycker jag faktiskt de är ganska snygga, men jag skulle aldrig köpa ett själv. Orkar inte byta pannband till varje outfit för jämnan, och sen tycker jag de är lite "too-much" på storhäst. Vad tycker ni om dem?
 
 

Tralalala

Goddagens på er. 
 
Tog en liten sovmorgon idag, ska strax ut till stallet och bygga en liten bana till Flisan. Tänkte hoppa hene lite inför helgen idag istället eftersom det inte blev någonting igår. Var alldeles för trött efter att ha kört så länge och allt. Minnie får nog också hoppa lite. Ska försöka hitta bjudningen på henne igen, trots attt det är väldigt varmt idag och hon inte direkt älskar att jobba i värme :)
 
Fick nyss besked från CSN att jag kommer att få det studiestöd jag ansökt om också. Himla skönt att veta det! 
 
 
För övrigt så är Icci ganska trött och sover mest. Hon var ganska lugn inatt fast det var första veckan ifrån sina syskon och allting. Jag sov som en stock iallafall så alltfr ljudlig kan hon inte ha varit. Skönt med en så trygg liten valpis :)
 
 

New familymember

Låt mig nu presentera för er alla  - Aspirants Icci! Hon är en bruksschäfer uppfödd på Aspirants kennel. De föder upp hundar som används flitigt av polisen och är otroligt intelligenta och aktiva och betydligt mer hållbara än vanliga schafrär (inget ont om dem, dock en sönderavlad ras tyvärr). Hon är även känd som "huggormen" för att hon bits som bara den Vi får väl se om vi får pli på henne ;) Söt som socker är hon iallafall.
 
Mamma är så glad över detta, och det är så kul att se henne så. Vi har väntat på den här valpen i över ett år och nu är väntan äntligen över. Fina lilla Icci :D
 
 
 
 
 
 
 

Åka bil

Hej mina fina.
 
Idag sitter jag i bilen hela dagen, mer eller mindre. Jag och mamma är på väg ner till Norrköping och jag kör halva vägen dit och hela vägen hem. Vad vi ska göra får ni veta sen. Riktigt spännande är det iallafall, även fast det inte har med hästar  att göra.
 
Får se hur det blir med ridning idag. Om vi kommer hem i vettig tid så ska Flisan hoppa idag, annars tar jag det imorgon helt enkelt :) 
 
 

Grejer

Finderar på vad Flisan ska ha för utstyrsel på tävlingen i helgen. Har fixat en brun luva så det bruna CS schabraket kommer garanterat användas. Utöver det tänkte jag kläder-efter-väder-varianten. Blir det soligt kommer blingblingschabraken fram och blir det inte soligt så blir jag ledsen.
 
 
 
 
 

Dryg häst?

Hur mycket skrapar Flisen egentligen med framtassarna? Det är frågan. Nu har hon slitit ut båda tåkappor på framskorna. Det konstiga med detta är att jag aldrig sett henn skrapa med foten. Mystiskt. Bägge tåkappor är iallafall borta så det bli väl omskoning snart. Hon har dessutom universums torraste hovar, smörjer dem tre ggr/dag men de spricker ändå :(
 
 

Dajjan reporting live

God eftermiddag!
 
Nu är pållarna ridna, stallet fixat och grejerna putsade och fina. Ska alldeles strax åka in till skatteverket och skälla på dem för att de tagit ut skatt på min sommarjobbslön trots att den var låååångt under de tillåtna 18000;-. (Chilla folket, jag har lämnat in skattejämkningen men det har blivit strul med den)
 
Flisan fick jobba på idag. Märkte redan igår när jag joggade henne att hon inte ville sätta under sig höger bak ordentligt. Tog ca 25 minuter att få henne att göra det idag, jäklar så hon stog emot. Gjorde alla möjliga konster för att slippa, men jag är knappast den som ger mig, haha. Löste det till slut och då släppte allting kändes det som. Hon var väldigt fin i galoppen idag också, lite stark men väldigt fin. Överlag en väldigt bra känsla även fast hon var lite trotsig.
 
En som inte är trotsig är iallafall Minnie. Man kan göra vadsomhelst och hon säger aldrig ifrån. Finslipade på skänkelvikningar idag och såg till att hon var ställd i färdriktningen och rak i kroppen, dvs. inte tog fram- eller bakdelen före resten av kroppen. Riktigt riktigt fina skänkelvikningar blev det kan jag lova!
 
 

Ni vet väl?

Ni vet väl att när jag är borta från bloggen uppdaterar jag oftast instagram? Purplefluffyunicornz heter jag där om ni känner att ni vill ha stenkoll på mig, haha. Fråga inte om namnet, det bara blev så.
 
Sen har jag givetvis även FB och där heter jag (chockerande nog) Danai Doverholt.
 

 
 
 

Here I am, once again

Jag lever och frodas. Lite trött. Mycket nöjd.

Kom nyss hem efter att ha varit hos en kompis på middag igår. Sov över inne i stan och blev av någon anledning kvar där. Kollade på film och sov halva dagen. Man behöver sådana dagar ibland, och det har varit så varmt att jag i vilket fall som helst inte hade tänkt rida förrän nu ikväll. Flisan ska gå ett lugnt pass idag och sträcka ut sina troligtvis lite ömma muskler. Tänkte även rida igenom Minnie grundligt idag och kolla så att hon svarar framåt ordentligt eftersom det var det som var problemet på tävlingen sist. Hon kan ju ha haft ont i magen, det vet ju inte jag men det är fullt möjligt :)

 

Fixat och klart

God eftermiddag!
 
Nu är stallet fixat och klart och jag ska läsa lite i fysikboken innan det bär iväg på middag och lite party hos en av mina vänner inne i Avesta. Mår mycket bättre idag så jag har ridit sFlisan och longerat Minnie. ville inte köra slut på krafterna helt så sjukdomen kommer tillbaka innan den ens har försvunnit helt :)
 
Flisan var fantastiskt fin idag! Red loss henne i trav ordentligt i en relativt ökad trav och i låg form för att få loss henne ordentligt innan jag började jobba henne. Red sen öppnor på långsidorna och gjorde volter i trav i alla hörn där jag flyttade ut bakdelen - fortfarande med mycke tryck i traven. Hon skötte sig otroligt bra i alla övningar trots att hon tyckte det var jobbigt. Gjorde sen lite enkelt rakriktningsarbete i galoppen blandat med volter där jag red ihop henne mer. Trots att jag hade tränsbettet kortade hon sig superbra och fick in bakdelen under sig ua att springa iväg som en älg. Makalöst bra pass, så himla nöjd med sjärnan. Så himla skön känsla!
 
 
Longerade som sagt Minnie idag för att inte köra slut på mig själv helt. Longerade henne över galoppbommar i bägge varv och trots att hon överilade sig lite och hoppade över bommarna istället för att rulla över dem i början så blev hon riktigt fin och vspänd i slutet. Imorgon väntar en riktig genomkörare för henne :)
 

Bildz

Flisan var lika medgörlig som en halvdöd ko idag när vi skulle fota. Hon stod med öronen bakåt och blundade 99% av tiden. Herregud vad frustrerande, haha.. och mitt ögonmått är bland det sämsta i världen tror jag. Förbygeln satt som smäck och Flisis var väldigt fin i den. Tog tyvärr inga ridbilder då kroppen sa ifrån och jag vågar inte rida när jag är sjuk med tanke på hjärtmuskelinflammationer och grejer. 
 
Som ni ser är förbygeln alldeles för ljus nu. Jag oljade den dock efter att vi fotat och redan då blev det mycket bättre, så till nästa helgs tävling bör den vara prima ballerina!
 
 

Nästa helg

Nsta vecka får vi hoppas att Flisan tänker behålla alla sina skor på för då ska vi starta på Avestas meeting. Det är ju så nära så man kan ju knappast avstå ;) Hoppar 110 på fredag, 120 på lördag och 1,20 på söndag. Riktigt taggad, var ju drygt två månader sen vi startade nu! Skönt att det är så nära också, tar 25 minuter dit.
 
Får äntligen testa henne på tävling med pelhamet då också, samt inviga CWD-förbygeln (om den nu passar, ska ner och testa nu..)
 

Långa luvor

Dessa luvor blir alltmer populäre har jag märkt. Själv har jag verkligen jättesvårt för dem och tycker de är jättefula. Tycker man täcker så mycket av hästens ansikte med en sån här luva och dessutom att det helt enkelt är fult. Men det är helt klart en smaksak med tanke på hur populära de är :)
 
Bilder från internationalshowjumping.se
 
 
Vad tycker ni om dem och varför? 

CWD

Här är lite bilder på CWD-förbygeln som nyss landat hemma hos mig. Den är alldeles för ljus i färgen just nu men med några inoljningar så kommer den bli hur fin som helst! Har som jag tidigare nämnde lite funderingar gällande storleken för jag tycker att den ser väldigt liten ut för att vara stl. Full (stl. 3), så de har kanske skickat fel storlek.. Men vi får se. Hoppas verkligen att den passar för den är verkligen gudomligt snygg. Tror Flisan kommer bli riktigt fin i den!
 
 
 
 
 
 
 

Home sweet home

Godmorgon på er!
 
Ligger för tillfället i sängen och är riktigt sjuk. Blir nog ingen ridning idag för min del hur gärna jag än vill. Jag kom iallafall hem igår eftermiddag efter att först ha varit i Västerås och shoppat grejer till lägenheten med världens bästa mormor och morfar och sedan sovit Avesta natten mellan onsdag-torsdag för att skjutsa en kompis till hans teoriprov i Falun på torsdag förmiddag. Han klarade det som tur var och efter att han var hemskjutsad så åkte jag hem hit. Käkade lite och sen somnade jag klockan halv 7 och vaknade klockan 8 imorse. Drygt 13 timmars sömn måste vara något slags rekord för mig. 
 
Himla skönt att vara hemma iallafall. Min CWD-förbygel har dessutom anlänt efter 11 veckors leveranstid. Har en liten känsla av att den är i fel storlek dock och isåfall skickar jag tillbaka den och tar pengarna istället, för jag orkar knappast vänta 11 veckor till ;) Menmen, ska givetvis prova den först.
 
Här bor jag :)
 

Saknar

Nu i veckan drar Räkahoppet i Strömstad igång. Himla trist att Flisis inte är riktigt redo att åka så långt för en tävling för det hade varit väldigt kul. Kvalade Lillbabs till SM där förra året (i min andra 1,40 i livet) och tog dessutom meetingpriset med en vinst och två andraplatser den helgen. Sjukt rolig tävling som jag verkligen hade velat åka till igen. Nästa år ska jag definitivt dit!
 
 
 

ÄNTLIGEN

Nu ÄNTLIGEN är Flisans CWD-förbygel på väg till mig från Toprider. Den borde vara framme när jag kommer hem på torsdag, kan lova att den ska testas då! Har väntat på den sen den 26e April, så 11 veckor tog det - 7 veckor försenad.. Otroligt besviken på servicen, men nu äntligen verkar det om om det finns hopp för att Flisan ska kunna vara fin! Inte en dag för tidigt iallafall, som jag har längtat! 
 
 

Herregud

Goddagens!
 
Har farit fram och tillbaka och kikat i affärer efter skrivbord, skrivbordsstol och byrå tll lägenheten idag. Är det inte fel färg s är det fel mått, och är det inte måtten som är konstiga så är de fula. Gud vad svårt det ska vara. Jaja, vi har några möbelaffärer kvar och sen ska vi ju till Stockholm imorgon och kolla på allting. Med andra ord så vilar pållarna idag och eventuellt imorgon beroende på hur lång tid det tar med allting. Vi ska mäta alla utrymmen i lägenheten och sedan bär det av mot MediaMarkt för att beställa TV, kyl & frys, mikro, skrivare och lite annat :) Spännande!
 
 

Hos mormor och morfar

Hello!
Sitter i skrivande stund hemma hos mormor och morfar. Ska hit och äta lite god mat och diskutera lägenheten med dem. Det är mormor och morfars lägenhet jag ska bo i i Stockholm så de kommer vara med och betala en del av de nya saker som ska införskaffas eftersom lägenheten inte tidigare har använts som heltidsboende. Ska bli så spännande allting!
 
 

Trötter

God förmiddag på er!
 
Hästarna är nu ute och Minnie är longerad. Flisan vilar eftersom hovslagaren inte kommit och fixat hennes sko än. Kände mig så dunderförkyld imorse så jag vågade inte utsätta kroppen för mer anträngning än nödvändigt - därav longeringen. Hon fick trava och galoppera lite bommar, och det gick riktigt bra, tyckte att hon hade bra takt och rytm genom hela passet.
 
Måste passa på och tacka er för alla jättebra tips på stall också. Ska kika runt på allting i skrivit nu och välja ut de som är intressanta att åka och titta på. Jättejättestort tack verkligen, det är guld värt för en bonnlurk som mig!
 
 
 

Hjäälp

Håller nu på och letar efter stallplats åt Flisan på riktigt. Gud vad svårt det är. Vill återigen be er om massor av tips. Jag kommer som sagt att bo på Östermalm så det är lika långt till utkanten av storstan åt alla håll, haha. Hört att Äppelviken ska vara bra, samt Gustavsberg och några till. Dock har jag inte oändligt med resurser. Alla tips är jättevarmt välkomna!!
 
 

Angående KTH

Det är ganska så många av er som har funderingar över hur alltinf kommer fungera när jag börjar plugga i höst. Vad jag ska plugga, hur det ska lösa sig ekonomiskt osv.
 
Såhär är det: Jag kommer att läsa först ett tekniskt basår där jag kommer läsa Matte D & E, Kemi A och Fysik A & B. Dette eftrsom jag gick samhäll på gymnasiet och därför inte är behörig för civilingenjörlinjerna. Efter det året kommer jag att gå 5 år till och utbilda mig till civilingenjör inom industriell ekonomi. Tycker detta låter som en väldigt bra linje då den är väldigt allsidig så jag satsar på den :)
 
Ekonomiskt kommer det lösa sig som så att jag kommer att bo i min mormors och morfars lägenhet på Östermalm och betala en mindre summa i månaden för att bo där. Utöver det kommer jag själv stå för Flisans uppstallning och all mat, kläder, skoning, foder till Flisan osv. Träningar och tävlingar får vi se. Det är alltså jag som kommer stå för alla kostnader själv, men lägenheten blir lite rabatterad jämfört mot vad den skulle kosta normalt sett. Det blir lite knapert ett tag men det är ju så det ska vara när man är student!
 
 

Så typiskt

Det är väl ändå himla typiskt att det ska vara perfekt tävlingväder idag? Flisan försökte av någon anledning hoppa ut genom sitt fönster i boxen igår så hon har dragit en sko helt snett och haft sönder hoven en del på samma fot. tyckte hon var lite kort i steget igår också men jag såg ingenting idag när jag släppte ut henne, så förhoppingsvis var det ingenting allvarligt. Hur som helt så blir det iallafall ingen tävling eftersom vår hovslagare inte kan komma ut förrän imorgon. Och därför är det så oerhört typiskt att det ska vara helt perfekt väder. Mulet och lite kyligt. Haha så himla trökigt. Men jaja, sådant är livet.
 
 

MinniePinnie

Kom på nu att jag inte skrev om tävlingen med Minnie igår. Prioriterade att skriva om KTH och sen ville jag inte att alla inlägg jag planerat för dagen skulle hamna i en hög och sen glömde jag bort det. 
 
Iallafall så gick det som det gick. Minnie var kanonfn och då menar jag verkligen kanonfin på framhoppningen. Inne på banan bara dog hon. Så fort jag kom i ett lite framåtläge och bad henne gå fram så hände ingenting och hon trampade om flera gånger och fegade ur. Jag la en volt på en linje och sen kom vi lite stort på en oxer och då stannade hon. Inte alls likt henne faktiskt. Men det är klart, det var sjukt varmt och jag höll på att dö av värmeslag med alla kläder på mig och kan som sagt inte fokusera som jag ska. Lägg till beskedet om KTH och att vi inte tävlat på ett tag så är det ju kanske uppenbart varför det inte gick som det skulle :) Soppatorsk och dålig koncentration helt enkelt. En hel del riktigt fina språng dock, är inte alls missnöjd med fina pållen.
 
 
Tänkte även påminna er om att alla otrevliga kommentarer tas bort, vill ha en trevlig stäming här på bloggen :)

Horsie-plans

Imorgon är det troligtvis tävling för Flisan, så ikväll ska alla saker putsas och poleras och packas. Varför jag säger troligtvis är för att jag inte tänker starta om det blir 30 grader varmt. Framförallt på grund av att jag måste rida med väst, och jag blir så varm under kavaj och väst så jag kan verkligen inte tänka klart och fokusera, och det är inte schysst mot henne. Dessutom är det ju inte superskönt för henne heller. Förhoppningsvis blir det dock lite svalare imorgon så vi kan åka ner och hoppa en 1,20 iallafall :)
 
 

I did it

Jag kom in på KTH. Det känns helt galet. Nu är allt jag tänkt på så länge på riktigt och jag ska flytta till Stockholm inom 1,5 månad. På måndag ska jag och mormor och morfar diskutera vad som ska inhandlas till lägenheten för att man ska kunna bo där på heltid och om några veckor ska jag och mamma ta en tur neråt och kolla på stall till Flisan. Gud vad läskigt det känns. 
 
I sex år framöver kommer jag nu att studera på KTH. När jag är klar kommer jag vara 24. 24 år! Och Flisan kommer vara vuxen och ha fyllt 12. Känns hur långt bort som helst. Det ska bli så himla kul. De kommande 6 åren kommer förmodligen vara bland de jobbigaste jag varit med om pluggmässigt men jag tror garanterat att det kommer vara värt det. Jag är så himla taggad på detta. På livet, för tusan! 
 
 
 
 

Frågor

Gud vad ni frågar saker; det är ju underbart! :D
 
"Hur går det för Pepsi nu? Har ni någon kontakt?"
Svar: Vad jag vet går det bra! De tävlar MsvB med placeringar i Norge och de verkar trivas riktigt bra ihop. Fina Pepsi!
 
"Vad har du för bett på dina hästar och varför har du dom? :)"
Svar: Rider Minnie på ett tredelat med fasta ringar. Simplaste bettet sm finns och hon är ju mjuk i munnen så det behövs inte mer. 
 
Flisan rider jag på ett tredalat med D-ringar och en kopparrulle på mitten för att hon trivs bäst med ett bett som hon kan "pilla" med lite. I hoppningen rider jag henne även på ett tredelat pelham med roterande mittdel som också är ett bett hon kan leka med lite. 
 
"Absoluta bästa rid upplevelsen förutom SM bronset?;)"
Svar: Klurig fråga.. Måste nog ha varit SM kval 2 på Lillbabs. Det var de största hindren jag någonsin sett och vi tog oss runt med ett ynka tramp i vattnet. De kändes helt galet verkligen.
 
"Brukar du följa dina gamla ponnyer med deras nya ägare?"
Svar:  Ja det brukar jag :D
 
"Hur många hästar har ni på eran gård?"
Svar: 11 st för tillfället.
 
"Har din bror också ridit?:)"
Svar: Japp, och duktig var han också!
 
"Vilka är dina favorit serier?"
Svar: True Blood, The Vampire Diaries och The Big Bang Theory.  Har dock inte sett så många serier.
 
"Är Minne såld?"
Svar: Nej det är hon inte.
 
 
"Hur lång är du?"
Svar: Ca 165, inte så lång alltså..
 
"Hur går det för Pepsi och Dennie?"
Svar: Det går jättebra för Pepsi coh dennie har jag inte hört något från på jättelänge så jag har ingen aning..
 
"Ska du till Falsterbo i sommar?"
Svar: Om jag ändå hade råd... Tänkte att Flisan får bli min biljett dit nästa år iallafall ;)
 
 
 
 
 
 

Tävling

Godmorgon!
 
Idag är det alltså tävling med Minnie på g. Ska bli riktigt kul med tanke på hur länge sedan det var vi tävlade. Ska bara hoppa en MsvB (förklaring ser ni under inlägget "Dagens" längre ner) på en klubb som ligger ca 20 minuter bort så det blir en relativt kort tävlingsdag vilket nog är skönt med tanke på hur varmt det ska bli. 
 
Wish us luck! :))
 
 

Svar på frågor

"Ditt mål med Flisan? :D"
Svar: Iår är målet att gå stadiga 1,30, Dock svårt att planera i och med flytt och plugg osv..
 
"Vad är ditt bästa tips på att träna upp hoppsitsen? Att hoppa, såklart, men vet du några mer sätt? :)"
Svar: Haha ja hoppa massor av mindre hinder är det bästa. Men det är också bra för stsen rent allmänt att rida mycket utan stigbyglar, hoppa utan stigbyglar osv. Då hittar man balans och jämnvikt lättare :)
 
Ponny tävling/Storhäst tävling 
Gräsbana/Allvädersbana 
Innomhus/Utomhus 
Glengordon/Dyon 
Parlanti/Freejump skor 
Samshield/John whitaker 
Veredus/CWD 
Equipe/Butet 

Forever Reunited/Hudson Bay 
Poetic Annie/Ubi 
Gabriel Andersson/Eneas Hållsten 
Melanie Ling-vannerus/Julia Hallberg
 
"Hur kommer det sig att du inte gick på studentbalen med din bror ? Vad var det bästa med studentdagen?"
Svar: Marcus var (liksom jag) med och organiserade balen så han fick inte gå eftersom det inte fanns tillräckligt med folk för att vi skulle kunna undvara honom. Han var ju dock där ändå och jag umgicks med honom hela kvällen trots att han jobbade hårt. 
 
Den del av studentdagen jag tyckte var bäst var helt klart studentmottagningen hemma. Mängder av god mat och jättemycket folk som kom från både när och fjärran för att gratta. Studentfesten på kvällen ägde ganska mycket också :D
 
"Vad har du för relation till Per nu/ vad tycker du om han såhär efter att du haft hans hästar?"
Svar: Har ingen kontakt alls med Per. Är tacksam för att ha fått låna Lillbabs och Perlan bara.
 
"Varför rider du inte Babbsan och April längre? Och vad tycker du om hon som rider dom nu?"
Svar: Tyckte jag fick för hög press på mig av ägarna och de fick mig att känna att hur jag än gjorde så nådde jag aldrig upp till deras krav. Kände hela tiden bara press och det roliga liksom försvann ur tränandet och tävlandet. Kanske bara är jag som är mesig men så var det. Mirella är cool och går sin egna väg, hoppas verkligen det går bra för henne med damerna! :)
 
"Hur gör du för att komma ihåg allt du ska ha med dig på ett meeting?"
Svar: Jag är så van vid meetings nu så jag bara packar på automatväxel. Har en mental cheklista som jag går igenom varje gång jag packar.
 
"Vad för program ska du gå på KTH? och vart ska du och flisan bo? :)"
Svar: OM jag nu kommer in (IMORGON FÅR JAG VETA...) så ska jag först gå ett naturtekniskt basår och sedan gå en civilingenjörutbildning med industiell ekonmi som inriktning. Jag kommer bo i vår lägenhet på Östermalm och var Flisan ska bo är änu oklart. På något fint ställe iallafall ;)
 

Dagens

Idag ska Minnie ridas igenom inför tävling imorgon. "TÄVLING?!" Tänker ni nu eftersom jag sagt att hon vilat. Såhär är det: Hon har alltså inte vilat helt och stått still utan hon har joggats under hela perioden lite lugnt, men inte arbetat och inte hoppat. Så vi åker ner till en liten klubb här i närheten imorgon och hoppar en MsvB. Hade tänkt hoppa henne hemma imorgon men det är ju enklare (men betydligt dyrare, haha) att bara åka ner dit och hoppa en klass och åka hem igen. Det blir ingen maxad och extremt svår MsvB på en så liten klubb och det är dessutom bara 7 startande C- och D-ponnyer totalt så det finns ingen anledning för banbyggaren att göra det svårt. Ska bli väldigt kul iallafall :)
 
Flisan ska ridas igenom idag hon också. Tänkte rida henne på pelhamet fram till tävlingen på söndag (blev bara söndag för mamma är bortrest) så hon får vänja sig lite vid det. Idag blir det lite jobb med småhinder. Tänkte träna på att få henne att vänta på hindret och inte rusa iväg och rida lite längre banor på låg höjd. Kanske slänger ut galoppbommar innan och efter så hon får träna uppp sin elasticitet lite också. Får se helt enkelt.
 
 

Skillnad

Tycker verkligen det är kul att jämföra desa två filmer på Flisan. Den översta är från Dalahoppet i början på Maj och den nedre är som ni kanske vet från när vi hoppade i förrgår. Det är ingen större skillnad på sprången, men anridningen blev så mycket enklare och känslan tusen gånger bättre med nya bettet.
 
Tänk vad mycket en sådan sak kan göra. Känner att jag verkligen har full koll och kan be henne vänta nu istället för att alltid leta framåtlägen, vilket blir en stress för mig och får mig att prestera sämre än vad jag egentligen kan. Vågar dessutom använda hennes galopp mer när jag vet att hon inte drar med mig så fort jag vänder upp mot ett hinder, så det blir lättare för henne att hoppa lite större språng. Win-win situation helt enkelt :D
 
 
 
 
 

Effektiv

God förmiddag!
Ni ska bara veta hur effektiv jag varit idag. Släppt ut hästar, ridit två pass och hunnit duscha. Red ut en liten sväng på Flisan eftersom hon hoppade igår. Riktigt mysig skritt-tur faktiskt. Hennes vänstra ben som svällde lite på nätterna och efter att hon ansträngt sig förut är helt normalt hela tiden nu vilket såklart är jätteskönt.Vet inte vad en sådan sak kan bero på men skönt att det är borta iallafall.
 
Minnie gick ett pass med lite högre krav idag. Red mycket öppnor idag också (gjorde även det igår, glömde skriva om Minnie för jag var så glad över Flisan, hehe) och åttvolter med henne omväxlande inåt-/utåtställde för att få loss hennes bogar och nacke. I början var hon lite stel men i och med att jag red på mycket böjda spår samt lossade hennes muskler med öppnorna så blev hon riktigt riktigt fin i slutet av passet. Galopperade även lite idag men ställde inga krav.
 
 

Aha-upplevelse + film

Flisan var SÅ fin när vi hoppade idag Kunde hålla handen helt still och hon blev inte stark alls. Kunde korta oh länga henne innan hindren utan att hon bara drog järnet och resultat blev mycket rundare och bättre språng. Det kändes så himla himla bra verkligen. Kunde givetvis inte hålla mig ifrån att testa henne lite högre när det gick så bra, så vi hoppade en kort bana på 1,25 och hon var verkligen outstanding. Fick en rivning när vi låg lite kort och hon lutade sig lite på bettet, annars var hon klockren. Gud så härligt det kändes.
 
Åker nog ner till grannklubben i helgen och kör 1,10 en dag och 1,20 nästa tror jag. 1,10 mest för att hon inte tävlat på 2 månader. Snacka om att jag fick massor av ny motivation nu när det gick så himla bra!
 
Här är film också, erkänn att det är stor skillnad? :D
 

Dagens bana

Satte ihop en liten bana till Flisan nyss. Väldigt simpel lydnadsbana som går att hoppa åt båda håll.
 
Vackert gjord, jag vet. Som sagt en mycket enkel liten bana som vi ska hoppa lågt bara för att se hur bettet fungerar. Kul ska det iallafall bli! 
 
 

Att rida hästen lång och låg

Fått in lite frågor angående hur jag gör för att rida en häst lång och låg, så jag tänkte ta det nu medan jag väntar på att det ska bli lite svalare ute så jag kan rida.
 
Att rida en häst i låg form är inte bara "göra". Det handlar om att få hästen avspänd genom hela sin överlinje och få den att slappna av och bra "lunka" fram. Det är alltså svårare på en het häst och det kan ofta krävas mer än ett pass för att hästen ska kunna gå lång och låg, framförallt om den inte är van.
 
Ett relativt enkelt sätt att få hästen att söka sig framåt nedåt är dock att ställa den inåt/utåt på en åttvolt. Anpassa intervallen utåt-/inåtställd efter hur svårt hästen tycker att det är och vilket varv som den har lättast/svårast i (ta alltså lite extra mycket i det varv eller åt det håll den har svårt för). När hästen förstått övningen kan man minska tempot och öka böjningen i halsen tills det känns om om hästen ska stanna nästan. Det ska verkligen gå i slowmotion oavsett vilken gångart man rider i, dock tycker jag att framförallt skritt men också trav är bäst för att lösgöra överlinjen. Så småningom kommer ni märka hur hästen tycker att det är ganska skönt att gå i lite lägre form, även om de oftast bara klarar av några steg i taget i början. Då är det bara fortsätta! ;) 
 
 
 
I trav kan man även be hästen att trava på ganska mycket samtdigt som man böjer den inåt ganska mycket. Se till att hästen inte välter inåt utan ha den stadig runt innerskänkeln. Trava på så det nästan känns som slängtrav, så ni känner att hästen verkligen travar genom hela kroppen och böj hela tiden inåt. lätta lite då och då i handen, då brukar hästen ta för sig framåt nedåt. Detta ska man dock inte göra på heta och stressade hästar. Man kan även göra samma sak i galopp när man fått till det i traven!
 
Tänk också på att hästen absolut inte ska ligga på i handen när den är lång och låg. Har ni tungt i handen när hästen är i låg form är den bara framtung. Testa lyft upp handen, gör några övergångar och prova igen isåfall :)
 
 
 
 
 

Sovmorgon

Jag var så himla trött efter att jag släppte ut hästarna vid 7 imorse så jag gick och la mig igen när jag var klar. Så himla skönt att "sova frukost" ibland. Idag står iallafall hoppning på schemat för Flisan och lösgörande arbete med lite travbommar och liknande för Minnie.
 
Jag tänkte rida Flisan på pelhamet idag och se om det blir någon skillnad. Förmodligen blir det inte några större hinder utan en liten lydnadsbana på ca 70 cm bara. Eventuellt kanske jag höjer något enstaka hinder för att testa hur hon är i lite större språng på det nya bettet bara :) Det ska bli spännande!
Frågan är: Vill ni hellre se bilder eller film från när jag hoppar Flisan?
 
 
Om hon fungerar bra och inte springer iväg så mycket med pelhamet blir det ganska mycket lydnadshoppning inom den närmaste tiden för henne. Tänkte mig mycket studsserier och hinder med trav-/galoppbommar innan och efter för att bygga upp hennes elasticitet. Kanske efteranmäler till en liten tävling som är 15 min bort i helgen också. Om hon känns bra. Allt hänger på det, haha.
 
 
 
 

Träning avklarad

Nu är även dinosaurie-Malle riden. Tränade honom som sagt för Bettan som är dressyrtränare. Jag tyckte att han var riktigt duktig med tanke på att det var hans första träning. Han har lite taskig balans och kompenserar det genom att gå bakom lod väldigt mycket i framförallt vänster varv. Jobbade med att få upp hans huvud i traven och sedan lite galoppfattningar och avsaktningar så han inte rusade iväg med sina jumbosteg i galoppen. Han var extremt trött i slutet också, så utan sporrar och spö fick mina ben jobba kan jag lova. Kändes ändå riktigt riktigt bra, han är verkligen trevlig att rida. Lite oförstående och stundtals lat, men villig att lära sig och förstå. Och STOR är han, herregud vad mycket häst det är! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är han fin? :D

MinniePinnie

Har precis landat efter ett lugnt pass på Minnie och ska nu slänga i mig lite mat innan det är dags för träningen på Malle. Eftersom Minnie inte gått på drygt två veckor joggade jag henne bara idag. Hon var som jag väntat mig lite stel i framförallt sina bogar och nacke. Tänkte rida ett ordentligt lösgörande travpass imorgon och sedan galoppera mer och lösgöra vidare på onsdag.
 
 
 
 
 

Life in general

Jag har som ni kanske mäkt haft en lite downperiod i livet nu efter studenten. Eller ja den började väl i och med all stress med studierna innan betygen skulle sättas. Men nu jäklar! Allt har verkligen vänt på bara några dagar! Trots att jag och Karwan gjort slut så känns allting bara så himla bra. Jag umgås med vänner, sitter uppe med dem halva nätterna och bara pratar om livets mening, går på bio, nattbadar osv. Och i och med detta känns det som om jag fått massor av ny inspiration med Flisis och hon går verkligen superbra. Det är så fascinerande att så mycket kan sitta i någons huvud. Tummen upp för att vara back on track!
 
 

Fredag

Denna fredag kommer vara bland de mest nervösa i hela mitt liv. På fredag eftermiddag får jag nämligen besked om vilka universitet/högskolor jag kommit in på. Är sååå himla nervös redan nu. Allting pekar mot att jag kommit in på KTH men jag vet inte.. Man kan ju aldrig vara säker eftersom det beror på vad alla de andra sökande har för betyg, hur måga sökande det är osv osv. Gaah!
 
KTH Campus
 

Morning

Halloj på er!
 
Nu har även jag vaknat til liv efter att ha sovit i hela 9 timmar. Det är nog något slags rekord för mig det senaste halvåret. Jag skulle egentligen ha släppt ut hästarna imorse men av någon anledning gjorde mamma det. Jag har inte pallrat mig ner och frågat henne varför än men det ska jag minsann göra nu.
 
På schemat för idag står ridning av Minnie och Flisan. Anledningen till att Minnie inte nämnts här på bloggen på sistonet är att hon haft en lite sommarsemester och nu är hon ganska fet och väldigt glad, haha :) Senare ikväll ska jag även rida Malle (jättehästen) för dresssyrtränare på ägarens initiativ. Ska bli spännande faktiskt! Först väntar dock frukost. Vi hörs lite senare! 
 
Bild från igår när det var som mest bromsar. Flisan var sååå nöjd med handduken på huvudet, haha.
 
 
 

Sommar

De här bilderna är verkligen sommar för mig. Flisan tyckte det var hur kul som helst även fast det var sjukligt mycket bromsar ute. Första gången jag red barbacka på henne också, hon var betydligt mer bekväm än jag väntat mig, hehe :) 
 
[Edit: Jar efter 15 minuter redan fått ca 10 mail om att jag rider utan hjälm. Jag förespråkar verkligen inte det och jag tror ni som läser min blogg har sett att jag alltid rider med hjälm annars. Detta var endast för bildernas skull under 15 minuters tid ungefär. Tycker absolut att man alltid ska ha hjälm på sig.]
 
Det kommer komma massor av mer bilder under dagarna, det var över 500 stycken så jag tar några lite då och då. Börjar med de finaste iallafall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är de mysiga? :)

Later

Lite senare idag ska jag, mamma och Flisan ge oss ut på lite fotäventyr har vi tänkt. Sen blir det ju aldrig som man planerat, men om allt går som det ska så ska vi göra det iallafall. Det är dock alldles för varmt nu, så vi tar det lite senare när det börjat svalna lite. ska bli riktigt kul om vi får till det!
 
 

Gårdagens Flisa

Det var lite fullt upp igår, därav dålig bloggning. red iallafall ett väldigt lugnt och simpelt pass på Flisan och käde mest hur hon kändes dagen efter hon blev riden med pelhamet. Kan bara säga WOW till galoppen. Hon hängde inte alls i handen och kunde korta sig en hel del utan att tappa balansen. Så cool känsla att så mycket ändrades efter att jag ridit med pelhamet en enda gång! Kan nog bli bra det här :)
 
Måste säga att Flisan nog är en av de få hästar som klär i Sverigeluvan från JW. Jag har vanligtvis lite svårt för den, men jag tyckte hon bar upp den som en äkta prinsessa :))
 
 
 

Landet lagom

Någonting jag verkligen hatar här i livet är folk som skrattar och gottar sig i andra människors misslyckanden och motgångar. Så sent som igår pratade min mamma med en kvinna vi känt genom hästarna och hon tryckte upp mitt beslut att träna Flisan över sommaren och strunta i Falsterbokval osv i ansiktet på mamma flera gånger, tillsammans med ett litet hånskratt. "Jo jag läste att det inte blir några kval för er? Inga 1,40 heller va, hehe). Jag blir tokig. Kan man inte bara glädjas åt andras framgångar? :D Nope, vi är ju i Sverige. Landet Lagom. Där ingen någonsin får utmärka sig. Där det är roligt när folk inte når sina mål, för då har man chansen att höja sig själv istället.
 
Jag tycker verkligen att det är sorgligt, för glädjen i sporten försvinner så mycket iom allt sånthär prat. Försök säg något positivt istället, om det så är att det enda ni gillar med ekipaget är att hästen har fin svans så SÄG DET istället för "gud vad fula skydd" eller "gud vilka dåliga bakben" eller "hon har en snäll häst, det var därför hon vann" osv osv osv. Skydden kanske är fula, hästen kanske har taskiga bakben, det kanske var hästens förtjänst att ekipaget vann och det kanske är rätt åt mig att jag och Flis inte nått upp till alla våra mål. Men för guds skull. Sprid lite glädje i den här satans sporten. Det sista vi behöver i en så dyr och tidskrävande sport är negativa tjuriga människor som inte kan unna någon något bra.
 
 

Dagens Flispass

God eftermiddag på er!
Nu är Flisan riden och stallet fixat så nu återstår bara att duscha, locka mitt hår (vilket tar ca 2 timmar om jag ska göra det ordentligt), sminka mig och byta om innan jag ska dra iväg med några vänner.
 
Testade som sagt pelhamet på Flisan idag, Valde att ha två tyglar på det för att kunna släpa efter på hävstången så fort hon gjorde rätt samt för att kunna jobba henne i traven "som vanligt" eftersom det är i galoppen jag behöver pelhameffekten. I traven blev hon alldeles för djup i formen i början av passet, men jag tyckte det blev bättre ju mer hon vande sig. I galoppen däremot var bettet helt perfekt. Kom åt henne och kunde trycka ihop henne på volterna utan att hon kunde ta sig ur det och kasta sig iväg. Visserligen gick hon lite bakom lod, men bakbenen var under kroppen och jag hittade ett ganska bra tryck i henne trots att hon tyckte det var superjobbigt. Formen är ju det sista som ger med sig, hon får se ut som en rollkur-häst på volterna nu, haha (snälla förstå att jag är oseriös). Nej men formen kommer ju iallafall senare när hon byggt upp styrkan och hittat balansen. 
 
Summa sumarium av detta bli att pelhamet var super för galopparbete på henne, så när det är galopp på schemat bllir det det bettet. Ska även prova hoppa henne på det och se om hon bli lite mer reglerbar. Spännande och roligt att kunna hitta lösningar som passar :)
 
 
 
Den här formen tycker jag är relativt bra, framförallt på rakt spår är det kanon att hon sänker sig så och man ser att hon höjer ryggen.
 
 
Och såhär låg var hon när jag travade av, hehe. 
 
 
 

Relief

Kom nyss hem från sista arbetsdagen. Så skönt! Nu ska jag ner och rida och sen blir det partyparty. Ska bli himla roligt att umgås med lite folk, har inte hunnit med den biten alls känns det som. Från och med nu har även jag S O M M A R L O V! :D
 
 

Fredag!!

Hallå godingar!  Äntligen är det fredag och sista jobbdagen klaras av. Så himla skönt, snart kommer jag hinna med mitt liv igen! 
 
Idag ska jag först och främst testa nytt bett på Flisan. Ska prova mitt tredelade pelham med två tyglar tänkte jag. Vet inte alls om det kommer passa henne, kan tänka mig att hon kommer bli lite för djup i formen och gå lite bakom lod med det innan vi vant oss. Men jag vill iallafall testa henne på det så jag har lite att jämföra med! :)  
 
 
 
 
Ikväll väntar även krogen för att delvis fira att jobbet är avklarat för den här sommaren och delvis fira en nyfylld artonåring. Ska bli riktigt kul faktiskt, bara andra gången jag är på den lilla krogen som finns i Avesta. 

RG

RG är verkligen mina absoluta favoritmärke på schabrak. Äger för tillfället bara två stycken men kunde jag så skulle jag ha många, många fler. Fanatastiskt fina och de har så himla bra form och passform, plus att man kan beställa dem iprincip hur man vill. De är något stora för lilla Flisan kanske men jaja, mer tyg att älska, haha ;) De är dessutom våffelfodrade vilket är mitt favoritmaterial. Rekommenderar dem verkligen!
 
 
 
 
 

Näst sista jobbdagen

Wihoo näst sista jobbdagen idag! Ska bli så himla skönt med lite ledighet på riktigt. Till att börja med ska jag S O V A en hel dag för att ta ikapp alla mina nätter med 5 timmar sömn. Det är för lite för mig till och med, och jag är inte kinkig direkt. 
 
Inleder iallafall denna dag med nada feber och mycket bättre humör. Känner mig faktiskt riktigt bra. Går kanon med Malle (unghästen på 180+ som jag rider, minns ni honom), Flisan får lite för lite motion men är väldigt fin och förmodligen kommer det hit en pålle som ska stå här under en månad och som jag ska rida nästa vecka eller i slutet på denna. Tjoho :D Nu ska jag slänga i mig lite frulle innan det är dags att stick till arbetet, puss!
 
 

Broder

Ikväll vankas det filmkväll för mig och min bror. Min bror är - tillsammans med resten av min familj - (mamma, mormor och morfar) det finaste jag har i livet. Jag och Marcus är som bästa vänner. han vet allt om mig och jag vet allt om honom, och vi står upp för varandra against whatever. Är så oerhört tacksam för att jag har en sådan relation till min bror, han är en fantastisk person. Kommer sakna honom något enormt när jag flyttar. Med honom kan jag verkligen vara precis så onormal och udda som jag egentligen är och det är så himla skönt. Agerar ut alla mina onormaliteter med honom. Bestest!
 
Just ja, detta är vår låt också. Varje ord är oss två på pricken, finns inget jag inte skulle göra för honom och han för mig.
 
 
 

Pictures!

[Edit. Detta skulel ha avrit ett tidsinställt inlägg men jag råkade tydligen lägga det i utkast, hehe. Nej jag är inte ne stressad och virrig människa]
 
Här är bilder på Flisan från igår! Fina, fina Flisan :)
 
 
 
 
 
 
 
Riktigt fina bilder tycker jag. Man har ju en skapligt fotogenisk häst, haha ;)

Finfint

Är nu inne efter ett enkelt men mycket bra pass med Flisan. Travade henne i lite längre/lägre form och ökade tempot för att hon skulle trava genom hela kroppen och det svarade hon väldigt bra på. Galopperade bara lite i lättsista på så raka spår som möjligt och hon kändes gansaka rak och stabil för att vara hon. Mysigt, enkelt pass, ett sådant som man behöver ibland, speciellt nu när min feber vägrar ge med sig.
 
Här är lite smakprov på kvällens bilder med nya schabraket. Tycker verkligen att hon blev dundersnygg i det!
 
Hihi puss!
 
 
 
Minminmin fina totto och jag <3
 
För övrigt är det nya objektivet kanonbra och både jag och mamma trivs jättebra med det. Så skönt att ha ett större objektiv som fungerar!
 

At last

Efter en lååååång arbetsdag idag så satt detta ganska fint i brevlådan. Efter TIO VECKOR har mitt efterlängtade RG schabrak från TopRider kommit, tillsammans med ett presentkort som jag fick pga förseningen. Det tackar man för iallafall, snällt av dem! Tur att schabraket var värt att vänta på, Flisan ska givetvis fotas i det idag ;) Jag tror hon kommer bli kanonfin - det enda problemet är att jag inte äger någon såhär kornblå luva så hon får vara utan tills jag har råd :) Riktigt nöjd med det iallafall!
 
 
 
 
Vad tycker ni? :D
 

TPL

Rubriken ovanför står för "Trött På Livet", haha. Är sjuk med feber och har en så himla down period just nu så det är nästan fantastiskt. Antar att det är en blandning av ångest inför var jag kommer och inte kommer in någonstans, stress för att hinna med jobb + hästar, ganska så dryg belastning på kroppen på jobbet blandat med min vanliga otur när det kommer till timing och sjukdom :) Kurerar mig i sängen och hoppas på att bli frisk nog att gå till jobbet imorgon - need that money till mitt bilsparande, haha..
 
Ska ner och pussa på min prinsessa/solstråle/guldklimp/enhörning snart, då blir jag nog på bättre humör om jag känner Flisan rätt :)
 
Under tiden jag är sängliggande ska jag även roa mig med att fortsätta svara på era frågor (vilket jag helt glömt bort, förlåt). Puss på er finisar, love uuu

Plans

Mår inte riktigt som sig bör idag, tråkigt nog. Tänkte cantra Flisan lite ute i skogen när jag kommer hem från jobbet. Det är relativt icke-ansträngande för mig men väldigt nyttigt för henne eftersom det blir en form av rakriktning, vilket hon som ni vet har jobbigt för. Så så blir det nog! Ganska så härligt väder också, kanske ber någon fota lite med nya objektivet och allt :D
 
 
 

Monday morning blues

Godmorgon finisar!
 
Var föööör trött för att blogga igår. Min kropp var lite trasig efter Bråvalla och min hjärna var ganska sömning efter att ha kört ca 30 mil med alldeles fför lite sömn i bagaget. Blev knuffad, dragen i håret och kunde knappt andas för det var så mycket folk som trängdes och stundom var det inte ens kul och jag funderade på att be vakterna hjälpa mig ut från både Nause och Avicii, men stod kvar och hamnade till slut längst fram på båda, vilket det verkligen var värt! :D Allt som allt en riktigt härlig dag och natt!
 
Idag är jag dock fortfarande helt slut, så jobbet kommer bli seeegt idag. Längtar redan hem till min säng igen, och jag har inte ens klivit upp än. 
 
 

RSS 2.0