Tango

Tango var en korsningsponny imp. England f.1998. Den 12 Mars 2013 lÀmnade hon oss pÄ grund av en skada i vÀnster framben som inte gick att rÀdda.

Jag köpte Tango i December 2009. DÄ var vi bÄda ganska orutinerade och jag var rÀdd för höga hinder. Tillsammans gick vi frÄn regionala LB till att vara ett av Sveriges mest framgÄngsrika ekipage med vinster och placeringar, frÀmst i Sverige men Àven internationellt. Höjdpunkten pÄ vÄr karriÀr var ett SM-brons i BorÄs hösten 2012. SÄ glad som dÄ har jag aldrig varit i hela mitt liv. Vilken kÀnsla!

Hon var en helt fantastisk ponny med ett hjÀrta av renaste guld. Hon gjorde allt för sin ryttare, hur högt och svÄrt det Àn var sÄ försökte hon alltid. Inte en enda gÄng pÄ de 3 Är jag hade henne stannade hon. Inte pÄ en enda tÀvling kom vi hem utan en placering eller vinst i bagaget. Hon Àlskade att arbeta och hennes hjÀrta brann verkligen för hoppning, och ju högre det var desto roligare tyckte hon att det var.Hon var min allra bÀsta vÀn. En mycket speciell dam som alltid ville ha allting gjort pÄ sitt sÀtt och som gjorde precis allt för att göra mig glad. Hon accepterade absolut inte vem som helst och jag kÀnner mig verkligen hedrad som fick ha henne som vÀn och tÀvlingsindivid under de hÀr Ären.Trots perioder med skador hÀmtade hon sig flera gÄnger, och kom hösten 2012 tillbaka med storm efter en lÀngre skadeperiod. Vid nyÄr blev hon dock halt igen, och vi Äkte direkt in för att kolla vad som var fel. VeterinÀren konstaterade att det var en blödning i djupa böjsenan som komplicerats av en benhinneinflammation. Trots Äterbesök och vila blev hon inte mindre halt, utan hon fick snarare ondare och ondare. Den 12:e Mars Äkte vi med henne till en annan klinik som konstaterade att det inte alls var djupa böjsenan, utan en vrickning som var sÄ kraftig att hela hennes hov- och kotled lagt sig snett. Förmodligen hade hon ocksÄ en lite sned led nÀr hon föddes, vilket gjorde att hon var mer utsatt för en sÄdan hÀr typ av skada. Det fanns inget att göra.

Vila i frid finaste vÀn. Jag saknar dig.

 

Rebecka:

Shit vilken fin ponny.. Början av ditt
InlÀgg fick mig att tÀnka pÄ mig och min ponny. NÄr jag fick henne sÄ stannade hon pÄ 50cm. I sommar ska vi debutera 110cm och nÀsta Är Àr mitt sista Är, dÄ vill jag satsa pÄ kval till MSV. Ni var verkligen super fina!

Tack vare Johanna Grant sÄ hittade jag din blogg och Àr hÀr för att stanna. Shit vilken vacker storhÀst du har! LÀngtar sjÀlv tills min unghÀst Àr inriden och klar. Detta var inte min sista kommentar pÄ din blogg, de kan jag lova! :D

Tilde:

Åh, sĂ„ synd :( Men hursomhelst var ni jĂ€ttefina tillsammans!

Jossan:

SÄg din blogg och klickade in. Shit, du tjejen kommer komma lÄngt! Det ser jag!

NÀr jag lÀste det hÀr fÄr jag tÄrar i ögonen. Det fÄr mig att minnas dem mÄnaderna jag fick med min stjÀrna. DÄ vi aldrig kom ut pÄ tÀvlingsbanorna. Det Àr svÄrt att ryckas frÄn en fin vÀn.

FortsÀtt med det du gör, du klarar det! Del lovar!

Kommentera inlÀgget hÀr: