Tango

Tango var en korsningsponny imp. England f.1998. Den 12 Mars 2013 lämnade hon oss på grund av en skada i vänster framben som inte gick att rädda.

Jag köpte Tango i December 2009. Då var vi båda ganska orutinerade och jag var rädd för höga hinder. Tillsammans gick vi från regionala LB till att vara ett av Sveriges mest framgångsrika ekipage med vinster och placeringar, främst i Sverige men även internationellt. Höjdpunkten på vår karriär var ett SM-brons i Borås hösten 2012. Så glad som då har jag aldrig varit i hela mitt liv. Vilken känsla!

Hon var en helt fantastisk ponny med ett hjärta av renaste guld. Hon gjorde allt för sin ryttare, hur högt och svårt det än var så försökte hon alltid. Inte en enda gång på de 3 år jag hade henne stannade hon. Inte på en enda tävling kom vi hem utan en placering eller vinst i bagaget. Hon älskade att arbeta och hennes hjärta brann verkligen för hoppning, och ju högre det var desto roligare tyckte hon att det var.Hon var min allra bästa vän. En mycket speciell dam som alltid ville ha allting gjort på sitt sätt och som gjorde precis allt för att göra mig glad. Hon accepterade absolut inte vem som helst och jag känner mig verkligen hedrad som fick ha henne som vän och tävlingsindivid under de här åren.Trots perioder med skador hämtade hon sig flera gånger, och kom hösten 2012 tillbaka med storm efter en längre skadeperiod. Vid nyår blev hon dock halt igen, och vi åkte direkt in för att kolla vad som var fel. Veterinären konstaterade att det var en blödning i djupa böjsenan som komplicerats av en benhinneinflammation. Trots återbesök och vila blev hon inte mindre halt, utan hon fick snarare ondare och ondare. Den 12:e Mars åkte vi med henne till en annan klinik som konstaterade att det inte alls var djupa böjsenan, utan en vrickning som var så kraftig att hela hennes hov- och kotled lagt sig snett. Förmodligen hade hon också en lite sned led när hon föddes, vilket gjorde att hon var mer utsatt för en sådan här typ av skada. Det fanns inget att göra.

Vila i frid finaste vän. Jag saknar dig.

 


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Shit vilken fin ponny.. Början av ditt
Inlägg fick mig att tänka på mig och min ponny. Når jag fick henne så stannade hon på 50cm. I sommar ska vi debutera 110cm och nästa år är mitt sista år, då vill jag satsa på kval till MSV. Ni var verkligen super fina!

Tack vare Johanna Grant så hittade jag din blogg och är här för att stanna. Shit vilken vacker storhäst du har! Längtar själv tills min unghäst är inriden och klar. Detta var inte min sista kommentar på din blogg, de kan jag lova! :D

2013-03-26 @ 09:39:40
URL: http://justjumping.blogg.se
Postat av: Tilde

Åh, så synd :( Men hursomhelst var ni jättefina tillsammans!

2013-07-12 @ 22:37:14
Postat av: Jossan

Såg din blogg och klickade in. Shit, du tjejen kommer komma långt! Det ser jag!

När jag läste det här får jag tårar i ögonen. Det får mig att minnas dem månaderna jag fick med min stjärna. Då vi aldrig kom ut på tävlingsbanorna. Det är svårt att ryckas från en fin vän.

Fortsätt med det du gör, du klarar det! Del lovar!

2014-02-15 @ 13:39:36
URL: http://skeeronja.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0