Min sadel

Tänkte dra ett inlägg såhär på morgonkvisten om en av mina sadlar. Har två stycken fantastiska sadlar - en Prestige Arezzo och en Bruno Delgrange Partition. I detta inlägg tänkte jag dock endast ta upp Bruno Delgrangen eftersom jag använder den mest nu :)
 
För det första är sadeln fantastiskt snygg om jag får säga mitt. Den är väldigt indivudell eftersom man själv får välja färg på loggan - och det finns allt mellan himmel och jord! Funderade allvarligt på att få min i lila, men tog guld istället. Man får även välja storlek och material på vulstren och om man vill ha slätt eller.. ehm.. "knottrigt" (vad det nu heter på sadelspråk) läder på resten av sadeln. Min är knottrig eftersom jag tycker det ger bättre grepp och skänkelläge. 
 
Jag är mediumtjocka knävulster i normal storlek med memory foam i dem på min sadel, vilket gör att de formar sig efter mina knän. Det känns som en Tempurmadrass och ger perfekt stöd för överskänkeln. Stöden på min är små (man kanske kan välja storlek på dem också förresten, men det lovar jag inte), men de är helt perfekta för mig iallafall. Upplever att min skänkel är helt stilla och jag sitter som gjuten i sadeln. Sätet är helt otroligt skönt, och trots att min Prestige också är en gudomligt skön sadel så känns den som en Stübben efter att ha ridit i Brunon!
 
Här syns det hur färgen ändrats på den. Tycker färgen är hur snygg som helst nu - den var lite för ljusorange när jag fick den ;)
 
Den ligger även bra på alla möjliga olika sorters hästar. Min är normal bomvidd och valde att få den lite utskuren för att kunna ha den på hästar med mycket manke utan att den trycker någonstans, men den ligger lika bra på hästar som inte har mycket manke alls. Man får en känsla av att vara väldigt nära hästen när man rider i den, och man känner väldigt bra hur ryggen jobbar osv. Med vissasadlar upplever jag att man liksom hamnar "ovanför" hästen, men absolut inte med denna.
 
Rekommenderas verkligen varmt till alla, läderkvalitén är super också! Älskar verkligen den här sadeln, är så himla glad att vi köpte den :D

Kommentarer
Postat av: Julia - bildtävling på bloggen!

Intressant inlägg!

2013-01-26 @ 11:53:13
URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Lovi

Ponnysanning har skrivit om ponnyprakt och dig..

2013-01-27 @ 14:14:49
URL: http://lovisaandersson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Fin blogg! :D

2013-01-27 @ 14:24:42
URL: http://lindblad.blogg.se
Postat av: kajsa

Sadeln är riktigt snygg!

2013-01-27 @ 14:36:11
URL: http://kajsashastliv.blogg.se/
Postat av: Moa

Vad kostar dem? Håller på o ska köpa sadel till min unghäst (hon fyller 5 iår) vad skulle du rekomendera för sadel? :)

Svar: Den kostar ca 30 000. Skulle rekommendera ett av de lite dyrare märkena (CWD, Delgrange, butet osv) eftersom de ligger bra på många olika typer av hästar, och eftersom din unghäst kommer ändra sig i kroppen så är det värt att satsa på en sadel som du kan ha även om hon ändras! :)
Danai Doverholt

2013-01-28 @ 21:19:21
URL: http://stallevert.blogg.se
Postat av: caroline lundqvist

Vart hittar man återförsäljare av denna sadeln? Funderar på att ta ut och prova ut någon :)

Svar: Vi gick genom generalagenten, som du kan hitta på runo Delgrange hemsida, googla runo Delgrange bara :)
Danai Doverholt

2013-01-29 @ 10:52:51
URL: http://bissextum.blogg.se
Postat av: caroline lundqvist

okej! tack! :)

2013-01-29 @ 11:28:15
URL: http://bissextum.blogg.se
Postat av: sanna

Vem provar ut dessa sadlar här omkring ? :)

2013-01-29 @ 14:07:55
Postat av: Emma

Oj vad färgen förändrats! Har du putsat mycket på den och hur lång tid tog det innan den blev så mörk? Jag vill att min ska vara så ljus som din var från början och skulle ni börjar gråta om min blev så mörk som din är nu! haha!

2014-05-05 @ 15:06:36
Postat av: Emma

Oj vad färgen förändrats! Har du putsat mycket på den och hur lång tid tog det innan den blev så mörk? Jag vill att min ska vara så ljus som din var från början och skulle ni börjar gråta om min blev så mörk som din är nu! haha!

2014-05-05 @ 15:06:42
Postat av: Amanda

Såg att det här var ett gammalt inlägg men skulle så gärna vilja veta hur du gjort för att få sadeln mörkare :) tack på förhand!

Svar: Olja en gång i veckan ungefär (Brunos egna) annars funkar vanlig matolja också men jag föredrar att använda olja som är framtagen för läder. Bara smörja på så mörknar den efterhand! :)
Danai Doverholt

2014-10-21 @ 20:38:31
Postat av: Amanda

Såg att det här var ett gammalt inlägg men skulle så gärna vilja veta hur du gjort för att få sadeln mörkare :) tack på förhand!

2014-10-21 @ 20:38:32
Postat av: Lisa

Hur kan man veta hur stor storlek man ska ha? Tänkte köpa en sån sadel till min häst... tack i förhand!

Svar: Man får ta ut en sadelutprovare som tittar.. Eller låna någon bekants och lägga på så man ser ungefär, men rekommenderar absolut att betala den förhållandevis lilla summan som det kostar för en expert att kolla vilken bredd, kåpstorlek osv man ska ha :) Lycka till!
Danai Doverholt

2015-05-20 @ 15:35:31
Postat av: Agnes

Vad för modell har du på den? :) Tack på förhand!

Svar: Vet inte faktiskt, haha. Partition tror jag..
Danai Doverholt

2015-06-24 @ 22:01:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0