Gårdagens ridpass + fiiiiilm

Hej och ursäkta för dagens dåliga bloggning!
 
Jag har under hela igår eftermiddag/kväll och idag varit borta och gjort ohästiga saker, men nu är jag här igen!
 
Gårdagens ridpass var joooobbigt för stackars Flisan. Hon ar så trött så hon såg ut som om hon aldrig skulle gå en meter till efteråt, lilla pluttan. Hade iallafall två cavallettiblock uppställda på medellinjen och red volter över dem. Detta är för henne som är väldigt unhästig bra på alla sätt. Det stärker hennes balans, hennes uppfattning på hinder, och hon måste jobba med inner bak ordentligt eftersom hon hoppar på böjt spår. Dessutom jobbar hon med båda sina sidor - länger yttersidan och kortar innersidan. Och så fick hon dessutom träna att vända in ifrån ridhusväggarna och inte gå längs med dem hela tiden, vilket hon gärna gör.
 
Testade ett annat bett på henne också, nämligen ett tredelat med parerstänger. Det var verkligen "hennes" bett, hon gick super på det! Tyckte hon var duktig på övningen också, jätteduktig faktiskt! Hon orkade och gjorde det superbra i väldigt korta perioder, så när jag kände att hon blev trött så tog jag ett varv till och sen skrittade jag någon minut så hon hann återhämta sig rent muskulärt och balansmässigt innan jag tog andra varvet. För henne handlar det mycket om att förstå övningen. När hon har förstått vad som krävs klarar hon allting med bravur och hon gör enorma framsteg från ridpass till ridpass. Tycker även att de små skrittpauserna under ridpassen är perfekta för henne att fundera lite så poletten trillar ner liksom :)  
 
Försökte rulla på i ett jämnt tempo och hålla henne intill hindren och inte låta henne flänga iväg så som hon gärna vill. Är medveten om att det blir lite för nära några gånger men hellre det än 2 meter ifrån :) Hon skötte sig verkligen jättebra och överhoppade inte alls efter de första två sprången som säkerligen var 1,30 höga över 40cm sockerbitar, haha. Åh, fina fina fina häst! :D
 
 
 
Anledningen till att skritten är med i slutet är för att jag var/är överlycklig över hur lugnt och avspänt hon skrittade och vilken lång fin överlinje hon hade. Tänk att man kan bli glad av något sådant, jag är nog lite tokig. Hoppas ni tycker hon var lika fin som jag tycker, hihi! :)
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Hon är verkligen jättefin och ser ut att trivas med dig på ryggen :) Ska bli så kul att följa er!

2013-01-27 @ 18:25:27
URL: http://jonssonjulias.blogg.se
Postat av: caroline lundqvist

snygging! Ser verkligen super trevlig ut!

2013-01-27 @ 19:39:14
URL: http://bissextum.blogg.se
Postat av: Julia

Hon ser väldigt trevlig ut!

2013-01-27 @ 19:57:32
URL: http://ohjuliet.blogg.se
Postat av: Johanna

Detta är första gången jag kikar in på din blogg och herregud vilken fin häst du har! Och du rider henne grymt bra! :)

Svar: Ååh, tusen tack! :D
Danai Doverholt

2013-01-31 @ 11:16:46
URL: http://skogensgard.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0