Dagens ridpass

Vi tog oss ivÀg till ridhus idag trots allt! (DÀremor kom vi inte ivÀg till Gbg pÄ vÄrt uppdrag, men det Àr en annan femma).
 
Min markarbetestrÀnare Sussi var med idag och jag red mycket lösgörande och fick mycket tips pÄ hur jag ska lÀra henne flytta undan för skÀnkeln. Vi hittade hennes svagheter i höger varv, och hon har svÄrt att strÀcka och sÀtta höger bak under sig. Varvade inÄt-, utÄtsÀllning och kÀnde pÄ sidorna och Àven hÀr kom svagheterna i höger fram. Jobbade pÄ smÄ volter för att jobba med att lÀra henne flytta ut bakdelen och sedan bytte vi och jobbade med öka och minska storlekern pÄ en volt genom att trycka in bogen/ut bakdelen. Allt detta is kritt alltsÄ, för det Àr i skritten hon Àr svagast (och skritten bygger galoppen, hur konstigt det Àn lÄter!)
 
Även nĂ€r jag lĂ€t henne vial frĂ„n övningen med lite jogg stĂ€llde jag utĂ„t och inĂ„t och hon bara svĂ€vade fram. Hon har sĂ„dant schvung i steget sĂ„ nĂ€r man sĂ€tter sig ner sĂ„ studsar man upp igen nĂ€r man rider lĂ€tt, haha :) Och hon har en fantastisk instĂ€llning till allt - sĂ„ fort hon förstĂ„r vad hon ska göra sĂ„ jobbar hon pĂ„ som tusan!
 
 
DETTA BÖR LÄSAS INNAN NI KOLLAR PÅ FILMEN NEDAN:
 
Efter markarbetet sÄ gjorde vi en liten övning med en galoppbom framför ett hinder. Vi la ut bommar framför och efter som en "korridor" för att hÄlla henen rak eftersom hon blir lite som en ostbÄge och lite svÄrsvÀngd och sÄ. PÄ filmen syns det allra allra första sprÄnget i bÄda varv och jag ville ha med det för att jag tycker det visar sÄ otroligt bra hur den hÀr hÀsten tÀnker och hur fort hon förstÄr sin uppgift. Hon har inte den blekaste aning om vad hon ska göra, men hon tar sig över hindret pÄ nÄgot vis och det finns aldrig en endaste liten tendens till att stanna. Det Àr sÄ sunt!
 
Mina hÀnder Àr inte optimala, det vet jag. Men hon Àr mycket svÄrare att vÀnda Àn vad det ser ut, hehe ;) Sen att hon kommer lite nÀra en gÄng i högervarv beror pÄ att jag hÄller i henne, men om hon vÀljer att inte lyssna pÄ det sÄ fÄr hon skylla sig sjÀlv. Hon (och alla andra unghÀstar) mÄste lÀra sig att ta eget ansvar och jobba med hindret sjÀlva, och dÀrför lÀgger jag mig inte i sÄ mycket. Tycker hon jobbar pÄ jÀttebra och det roliga Àr att man redan nu ser skillnad pÄ galoppen. IstÀllet för att ha lÄÄÄÄng hals med nÀsan rakt fram i lÄnga galoppsprÄng sÄ kommer hon upp med nacken lite i högre, bÀttre sprÄng med mer bÀrighet. Och sÄ överhoppar hon sig inte en endaste gÄng. Nej, bara massor av positiva saker idag! Tycker om henne mer för varje gÄng jag rider henne!
 
(Hahaha jag ser ut som en liten flygande ponnyunge pÄ henne. Herregud vad hemskt, haha!!)
 
 
Ni fÄr hemskt gÀrna ge konstruktiv kritik och sÀga vad ni tycker! Alla negativa och dumma översittar-kommentarer tas bort sÄ ni behöver inte göra er besvÀr ;) Jag Àr iallafall tok-kÀr i Flisan och hon Àr verkligen en helt underbar individ att jobba med pÄ alla sÀtt.