Dagens ridpass

Vi tog oss iväg till ridhus idag trots allt! (Däremor kom vi inte iväg till Gbg på vårt uppdrag, men det är en annan femma).
 
Min markarbetestränare Sussi var med idag och jag red mycket lösgörande och fick mycket tips på hur jag ska lära henne flytta undan för skänkeln. Vi hittade hennes svagheter i höger varv, och hon har svårt att sträcka och sätta höger bak under sig. Varvade inåt-, utåtsällning och kände på sidorna och även här kom svagheterna i höger fram. Jobbade på små volter för att jobba med att lära henne flytta ut bakdelen och sedan bytte vi och jobbade med öka och minska storlekern på en volt genom att trycka in bogen/ut bakdelen. Allt detta is kritt alltså, för det är i skritten hon är svagast (och skritten bygger galoppen, hur konstigt det än låter!)
 
Även när jag lät henne vial från övningen med lite jogg ställde jag utåt och inåt och hon bara svävade fram. Hon har sådant schvung i steget så när man sätter sig ner så studsar man upp igen när man rider lätt, haha :) Och hon har en fantastisk inställning till allt - så fort hon förstår vad hon ska göra så jobbar hon på som tusan!
 
 
DETTA BÖR LÄSAS INNAN NI KOLLAR PÅ FILMEN NEDAN:
 
Efter markarbetet så gjorde vi en liten övning med en galoppbom framför ett hinder. Vi la ut bommar framför och efter som en "korridor" för att hålla henen rak eftersom hon blir lite som en ostbåge och lite svårsvängd och så. På filmen syns det allra allra första språnget i båda varv och jag ville ha med det för att jag tycker det visar så otroligt bra hur den här hästen tänker och hur fort hon förstår sin uppgift. Hon har inte den blekaste aning om vad hon ska göra, men hon tar sig över hindret på något vis och det finns aldrig en endaste liten tendens till att stanna. Det är så sunt!
 
Mina händer är inte optimala, det vet jag. Men hon är mycket svårare att vända än vad det ser ut, hehe ;) Sen att hon kommer lite nära en gång i högervarv beror på att jag håller i henne, men om hon väljer att inte lyssna på det så får hon skylla sig själv. Hon (och alla andra unghästar) måste lära sig att ta eget ansvar och jobba med hindret själva, och därför lägger jag mig inte i så mycket. Tycker hon jobbar på jättebra och det roliga är att man redan nu ser skillnad på galoppen. Istället för att ha låååång hals med näsan rakt fram i långa galoppsprång så kommer hon upp med nacken lite i högre, bättre språng med mer bärighet. Och så överhoppar hon sig inte en endaste gång. Nej, bara massor av positiva saker idag! Tycker om henne mer för varje gång jag rider henne!
 
(Hahaha jag ser ut som en liten flygande ponnyunge på henne. Herregud vad hemskt, haha!!)
 
 
Ni får hemskt gärna ge konstruktiv kritik och säga vad ni tycker! Alla negativa och dumma översittar-kommentarer tas bort så ni behöver inte göra er besvär ;) Jag är iallafall tok-kär i Flisan och hon är verkligen en helt underbar individ att jobba med på alla sätt.
Trackback
RSS 2.0