Hästar jag haft

Här nedan är en liten "lista" på alla hästar jag haft genom åren. Vissa är lånade och andra har vi ägt, väldigt mycket fina hästar är det iallafall :D
 
Min karriär började på tiden då jag fortfarande bodde i Grekland. När jag fyllde 3 fick jag en 3årig minishettishingst vid namn Lucky. Honom hade jag dock bara i ca 1 år - var inte så intresserad ännu ;)

 
Tommy. B-ponny valack f. 93 imp. Holland. Vi tävlade framgångsrikt till LA + 5 hoppning och LB dressyr med paceringar i nästan varje start. Vila i frid bästaste kompis <3

 
Meybooms Tornado - Valack f. 96 imp. Holland. Tävlade på LB-nivå på honom. Han var tyvärr lite för mycket häst för mig och hade lite för svårt huvud för hoppning. Nu är han triangelmärkt och går här hemma på gården och äter ;)

 
Castrol - Gotlandsruss valack f. 95. Ja.. Ett tvättäkta russ. Köpte honom endast för att rädda honom från slakt. Tävlade LC på honom och det hände några gånger att jag ramlade av 14 gånger på en ridtur. Ja. äkta russ som sagt.


Silver - sto f.94 imp. England. Hann endast tävla henne en säsong innan hon dödades av en galning. (Det kan ni läsa om HÄR) Tävlade upp till LA hoppning. Vila i frid fina du.


Kungsbro Dental -
 Welshponny valack kat. C f. 2002 e: Candide - Rotherwood State Ocassion
Världens sötaste ponny. Tävlade framgångsrikt med massor av vinster upp til MsvB innan jag var tvungen att sälja honom pga min längd.
 
 
 
Miclas Ally McBeal - Newforest sto kat. C  f. 03 e: Stackarps Pablo - Silverlea Flash Harry.
Gullig liten köttbulle som jag tävlade upp till LB när jag hade henne som femåring.
 
 
Tess - D-ponny sto f.96. Tävlade upp till LA på henne. Hade henne endast några månader. 
 
Kungsbro Poetic Free - Connemarasto f.04 e: Poetic Justice - Holliday Prince. 
Riktigt svår ponny som jag hade som 4-5åring. Tävla LB ungponnyklasser på henne.
 
 
Pepsi Light E - D-ponny sto f.02
Otroligt viljestark och svår ponny som det tog lite tid att få ner på jorden. Tävlade upp till MsvA framgångsrikt, såld till Norge 2012.
 
Tango - D-ponnysto f.98 imp. England. 
Den mest fantastiska ponny som någonsin levt. Tog mig från botten till toppen och vi tävlade upp till MsvA och internationellt med mängder av vinster och placeringar. Vila i frid bästa, finaste du. Saknar dig varje dag.

 
 April Love 2 K - Halvblodssto f.00 e:Cortez-Wagner. Min första storhäst som jag lånade. Tävlade upp till 1,35 under mitt försa storhästår 2012.  Otroligt fin häst med mycket kapacitet.
 
 
 
Bahia Cabana - Halvblodssto f. 02 e:Cortez-Wagner (helsyster till April Love 2 K). Lånade även denna häst under 2012- Startade några 1,40 och red bl.a Baltic Cup och Junior SM.
 
 
 
Felicity Flash -  Oldenburgsto f.07 e: Lordanos-Grandero. Detta är mitt senaste tillskott i stallet och för närvarande den enda hästen jag äger. Importerade hene själv från Holland i Januari 2013 och hoppas på att hon kommer kunna gå åtminstone 1,40 :)
 

Felicity Flash

Felicity Flash (”Flisan”) är ett Oldenburg sto f. 07 e: Lordanos – Grandero, ca 167 cm hög.

Hon är född i Tyskland men jag köpte henne från det Holländska handelsstallet Veldstar.
Hon blev min den 12:e Januari 2013 när jag ringde och köpte henne efter att jag sett en film på henne på internet och blev helt kär. Hon stod då i Holland och därför var det omöjligt för oss att åka ner och prova, så jag bestämde mig på direkten. Torsdagen den 17:e Januari hämtade vi hem henne och jag har inte ångrat det lite knasiga köpet en endaste gång.Flisan hade när hon kom till oss inget namn. Det var alltså jag som döpte henne, vilket är lite speciellt. Troligtvis har hon bara flyttat runt mellan olika handelsstall i hela sitt liv fram tills hon kom till oss. Hon ska vara tävlad 110 i Holland, men det kan vi inte veta säkert eftersom det inte finns något namn att söka på.

 

Hon är en otroligt intelligent och vänlig häst på alla sätt. Hon är alltid glad och vill alltid göra rätt. Ett riktigt lyckopiller att vara omkring. Det absolut bästa hon vet är att mysa och gosa och hon vill helst krypa upp och sätta sig i knäet på alla som håller på med henne
  I ridningen är hon fortfarande outbildad och det är mycket jobb kvar. Hon har dock en enorm kapacitet och fantastisk inställning, så jag tror och hoppas att hon ska kunna gå åtminstone 1,40 så småningom.

 
 
 
 

Tango

Tango var en korsningsponny imp. England f.1998. Den 12 Mars 2013 lämnade hon oss på grund av en skada i vänster framben som inte gick att rädda.

Jag köpte Tango i December 2009. Då var vi båda ganska orutinerade och jag var rädd för höga hinder. Tillsammans gick vi från regionala LB till att vara ett av Sveriges mest framgångsrika ekipage med vinster och placeringar, främst i Sverige men även internationellt. Höjdpunkten på vår karriär var ett SM-brons i Borås hösten 2012. Så glad som då har jag aldrig varit i hela mitt liv. Vilken känsla!

Hon var en helt fantastisk ponny med ett hjärta av renaste guld. Hon gjorde allt för sin ryttare, hur högt och svårt det än var så försökte hon alltid. Inte en enda gång på de 3 år jag hade henne stannade hon. Inte på en enda tävling kom vi hem utan en placering eller vinst i bagaget. Hon älskade att arbeta och hennes hjärta brann verkligen för hoppning, och ju högre det var desto roligare tyckte hon att det var.Hon var min allra bästa vän. En mycket speciell dam som alltid ville ha allting gjort på sitt sätt och som gjorde precis allt för att göra mig glad. Hon accepterade absolut inte vem som helst och jag känner mig verkligen hedrad som fick ha henne som vän och tävlingsindivid under de här åren.Trots perioder med skador hämtade hon sig flera gånger, och kom hösten 2012 tillbaka med storm efter en längre skadeperiod. Vid nyår blev hon dock halt igen, och vi åkte direkt in för att kolla vad som var fel. Veterinären konstaterade att det var en blödning i djupa böjsenan som komplicerats av en benhinneinflammation. Trots återbesök och vila blev hon inte mindre halt, utan hon fick snarare ondare och ondare. Den 12:e Mars åkte vi med henne till en annan klinik som konstaterade att det inte alls var djupa böjsenan, utan en vrickning som var så kraftig att hela hennes hov- och kotled lagt sig snett. Förmodligen hade hon också en lite sned led när hon föddes, vilket gjorde att hon var mer utsatt för en sådan här typ av skada. Det fanns inget att göra.

Vila i frid finaste vän. Jag saknar dig.

 


FILM

Här är film från dagens ridpass. Hon är för fin lilla Flisan! 
 
 
Enjoy och feel free att kommentera vad ni tycker :)
 

Dagens

Dagens ridpass var både bra och dåligt faktiskt. Hon var väldigt fin även om hon knäppte av lite i nacken idag och inte tog lika bra stöd som igår. Men hon var mycket finare i sidorna och det gick att flytta henne undan för skänkeln några steg i båda varv i trav utan att hon sa emot! :)
 
 
Jobbade lite med travbommar - det hade hon aldrig sett förut. Hon testade alla möjligt varianter frutom att sätta ner fötterna mellan bommarna. Hon trodde helt enkelt att det var ett hinder. Men hon förstod det också så småningom, kloka lilla underbara häst. Jobbade henne ganska mycket markarbete med tre travbommar - galoppfattning på rakt spår - kryssoxer, och hon skötte det jättebra. Hon hade dock svårt att koncentrera sig på bommarna när det var ett hinder efter, så det blev lite plockepinn några gånger men det är sådant hon ska lära sig. Hoppade några högre språng på henne i slutet och blev besviken på hennes bakben faktiskt. Inte att de var direkt dåliga, men väldigt.. normala.. Haha, hade inte förväntat mig som på försäljningsvideoon såklart men liiiite iallafall. ;) Däremot spelade det ingen roll hur mycket mamma höjde, hon blev bara bättre ju högre det blev, för då backade hon av lite själv istället för att bara plöja på. Finns inte en endaste liten gnutta tvek i henne iallafall, hon kör på bara, gärna i fullt ös också! :D
 
Men sen slog det mig också att hon var nog helt slut efter markarbetsövningarna, både i huvudet och i kroppen. Det är så mycket nytt för henne att ta in varje gång jag rider, så det är verkligen inte konstigt om hon helt enkelt inte orkade hoppa igenom sig ordentligt :) Hon ger iallafall en helt fantastisk känsla när man hoppar även om det inte ser helt otroligt ut från marken, haha. Känns som om man svävar verkligen. 
 
Oerhört skarp och vacker bild! :D
 
Nu ska hon bara skrittas i två dagar och sen på söndag så åker vi ner till ridhus och hoppar henne lite mer renodlat. Tänker alltså inte jobba med några nya/svåra/alltför jobbiga saker när jag rider fram då och sen bara hoppa fram vanligt och hoppa en liten bana eller något så får vi se hur hon beter när hon "bara ska hoppa", så att säga :) Spelar egentligen absolut ingen roll om hon hoppar bra eller dåligt för jag tycker hon är världens bästa i vilket fall, men det kan vara kul att se ändå :) 
 
Film kommer troligtvis! 

Materiell kärlek

Åh vad lycklig jag blev när jag stannade vid brevlådan på väg till skolan idag och hittade ett paket till mig där! I det låg dessa skönheter, synd att jag redan ridit idag (utförligt inlägg kommer sen) annars hade hon fått inviga dem idag.
Men så fina, och sådan sjukt härlig kvalité! Hoppas bara de passar nu!
 
Har ni skydd eller några andra saker från CWD? Vad tycker ni om dem? Håller de länge, spricker lädret lätt osv? 

Om mig

Jag som driver den här bloggen heter Danai Doverholt. Jag är en halvgrek/halvsvensk född 1995 och pluggar nu på Stockholms Universitet där jag läser företagsekonomi. Tanken är att så småningom rikta in mig på ämnet marknadsföring och sedan jobba med reklam, PR och liknande. Jag är en otroligt målinriktad och för det allra mesta positiv och glad människa som verkligen brinner för hästhoppning.

 Jag är född i Aten i Grekland och där bodde jag med min mamma och lillebror Marcus tills jag var 8. 2003 flyttade vi till gården min familj fortfarande bor på i Södra Dalarna, och det var i och med den flytten som mitt hästintresse tog fart på riktigt. Jag pendlar för tillfället mellan Avesta och Stockholm. Jag har en lägenhet i centrala storstaden, men är egentligen bosatt i Avesta där jag och min sambo Jonathan har en liten 3a.

 Jag har sedan vi flyttade till Sverige haft ett antal olika ponnyer och hästar i alla kategorier (se "Hästar jag haft"), och tävlat upp till internationell nivå i hoppning. Har ridit ungponnychampionat, elitlag sedan 2006, SM på både ponny och häst osv osv. Jag har mest ägnat mig åt att rida in och rida till ungponnyer under min ponnytid och fick inte någon äldre, mer färdig ponny förrän vi köpte min D-ponny Tango år 2009.

SM - brons med Tango 2012

 

 

Just nu har jag två egna hästar och det är Felicity Flash (”Flisan”), ett Oldenburg sto f.07 e: Lordanos-Grandero som jag köpt själv och Hammerhead ("Hampus" f.12 e: Baltimore-Everest). Tävlar med måtta just nu och har sänkt mina prestationskrav rejält. Målet 2014 är att starta några 1,30. Under hösten ska Hampus även sittas in lite.

 

Här på bloggen kommer ni att få ta del av allt som händer i mitt liv. Träningar, tävlingar, tips på övningar, plugg, utrustning, bilder- allt. Jag hoppas ni finner bloggen trevlig och kikar in regelbundet ;) Puss och kram


Bloppis tjohoooo

Har lite grejer som inte används här hemma som jag tänkte försöka kränga iväg till någon som faktiskt använder dem istället för att de bara ska hänga i min sadelkammare och göra ingenting. Alla priser är eklusive frakt.
 
JW förbygel
Svart med mässingsspännen, stl. Full men sitter prima på D-ponny också. Har bara använts på tävlingar och är i jättebra skick och pedantskött. Hel, blank och fin. 
Nypris: 1499:- Mitt pris: 550;- 400
 
 
Scapa Sports Schabrak
Gammal modell av Scapa Sports schabrak. Mörkblått med beiga detaljer. Endast använt ett tiotal gånger men någotmissfärgat på övre delan av den beiga "randen som går ner. Detts syns dock inte när sadeln ligger på men därav priset.
Nypris: 999;- Mitt pris: 400;-
 
After Riding Sadelgjord
Brun After Riding sadelgjord i stl. 135. Endast provad, aldrig riden med. Otroligt mjuk och skön sadelgjord i jättefin färg, liknar HV Polos men är lite ljusare Superfina detaljer på den och D-ringar för martingal/hjälptyglar. 
Nypris: 1 300;- Mitt pris: 650
 
RXR Säkerhetsväst
Har efter mycket om och men eslutat mig för att sälja min RXR-väst. Den är stl. S och passar dig som är 160-167 lång ungefär. Det är den asolut skönaste västen jag någonsin haft - man känner inte ens att man har den på sig! Den fungerar genom att man pumpar in luft i den med en helt vanlig pump och luften agerar sedan som stötdämpare vid ett fall genom att stöten kanaliseras genom kanaler som är inbyggda i västen. Genial och som sagt otroligt skön väst. Aldrig avramlad i och endast använd ett tjugotal gånger.
Nypris: 2 200;- Mitt pris: 900;-
 
 
Om ni är intresserade av något så lämna en kommentar om vad och fyll i er emailadress så hör jag av mig! :) Ni kan även nå mig på Danai.Doverholt@live.se 

Flisans pappa

har kollat runt lite på Flisans pappa Lordanos och hittat lite bilder och filmer. Han har tydligen gått upp till 1,50 hoppning iallafall, men jag hade faktiskt aldrig hört talas om honom innan vi köpte Flisan.
 
Han är f. -93, därav den dåliga kvalién på allt :( Enligt hans resultat så har han vunnit några Svår hoppningar, och det är ju inte så tokigt :D
 
 
 
 
 
 
Ingen superfantastisk häst som Cardento eller så kanske, men jag tycker han ser väldigt trevlig ut. Och hans lite tråkiga bakben smittade definitivt inte av sig på min lilla dam iallafall, haha :)
 

Dagens ridpass

Vi tog oss iväg till ridhus idag trots allt! (Däremor kom vi inte iväg till Gbg på vårt uppdrag, men det är en annan femma).
 
Min markarbetestränare Sussi var med idag och jag red mycket lösgörande och fick mycket tips på hur jag ska lära henne flytta undan för skänkeln. Vi hittade hennes svagheter i höger varv, och hon har svårt att sträcka och sätta höger bak under sig. Varvade inåt-, utåtsällning och kände på sidorna och även här kom svagheterna i höger fram. Jobbade på små volter för att jobba med att lära henne flytta ut bakdelen och sedan bytte vi och jobbade med öka och minska storlekern på en volt genom att trycka in bogen/ut bakdelen. Allt detta is kritt alltså, för det är i skritten hon är svagast (och skritten bygger galoppen, hur konstigt det än låter!)
 
Även när jag lät henne vial från övningen med lite jogg ställde jag utåt och inåt och hon bara svävade fram. Hon har sådant schvung i steget så när man sätter sig ner så studsar man upp igen när man rider lätt, haha :) Och hon har en fantastisk inställning till allt - så fort hon förstår vad hon ska göra så jobbar hon på som tusan!
 
 
DETTA BÖR LÄSAS INNAN NI KOLLAR PÅ FILMEN NEDAN:
 
Efter markarbetet så gjorde vi en liten övning med en galoppbom framför ett hinder. Vi la ut bommar framför och efter som en "korridor" för att hålla henen rak eftersom hon blir lite som en ostbåge och lite svårsvängd och så. På filmen syns det allra allra första språnget i båda varv och jag ville ha med det för att jag tycker det visar så otroligt bra hur den här hästen tänker och hur fort hon förstår sin uppgift. Hon har inte den blekaste aning om vad hon ska göra, men hon tar sig över hindret på något vis och det finns aldrig en endaste liten tendens till att stanna. Det är så sunt!
 
Mina händer är inte optimala, det vet jag. Men hon är mycket svårare att vända än vad det ser ut, hehe ;) Sen att hon kommer lite nära en gång i högervarv beror på att jag håller i henne, men om hon väljer att inte lyssna på det så får hon skylla sig själv. Hon (och alla andra unghästar) måste lära sig att ta eget ansvar och jobba med hindret själva, och därför lägger jag mig inte i så mycket. Tycker hon jobbar på jättebra och det roliga är att man redan nu ser skillnad på galoppen. Istället för att ha låååång hals med näsan rakt fram i långa galoppsprång så kommer hon upp med nacken lite i högre, bättre språng med mer bärighet. Och så överhoppar hon sig inte en endaste gång. Nej, bara massor av positiva saker idag! Tycker om henne mer för varje gång jag rider henne!
 
(Hahaha jag ser ut som en liten flygande ponnyunge på henne. Herregud vad hemskt, haha!!)
 
 
Ni får hemskt gärna ge konstruktiv kritik och säga vad ni tycker! Alla negativa och dumma översittar-kommentarer tas bort så ni behöver inte göra er besvär ;) Jag är iallafall tok-kär i Flisan och hon är verkligen en helt underbar individ att jobba med på alla sätt.

Tango då och nu

 
Tangos och min första tävling januari 2010
 
 
En av våra första Msv i Maj 2010
 
 
Debuten i MsvA November 2011 - herregud vad rädd jag var
 
 
MsvA SM kval 2 November 2012 på samma ställe som debuten<3
 
 
MsvB vinst Grevagården December 2012, vår näst sista start tillsammans.
 
 
Vilken fantastisk resa vi gjort ändå. Känns helt sjukt att jag aldrig kommer rida in på min lilla skäckponny på banan igen. Världens finaste, önskar hon bara kunde må bra :/

Urk

Hello!
 
Min stackars mami är sjuk så det blev inget ridhus idag. Tog en liten skritt-trav tur runt de belysta ridvärgarna som finns eftersom lamporna på ridbanan pajat.. Flisan var lika glad som vanligt, inget mer att säga om det direkt. Usch vad tråkigt det är att blogga nu. Inga filmer, inga roliga ridpass, inga filmer, no nothing!
 
Inpackad, trött häst haha ;)
 
Ska verkligen försöka komma iväg till ridhus imorgonbitti inan jag och mamma sticker ner till Gbg på lite uppdrag. Ska isåfall träna lite för mina markarbetstränare och få lite hjälp och inspiration med hur och var jag ska lossa henne nu i början. DET SKA FOTAS OCKSÅ! Hatar att inte ha några bilder att lägga ut, det gör allt så tråkigt.
 
Har ni läsare tips på övningar för en stel och outbildad liten dam så skriv jättegärna ner dem i en kommentar! Jag har också massor men det är så roligt att prova nya övningar! Får jättegärna innehålla bommar och småhinder, det är bara nyttigt för henne!
 

Valet av magplatta

Valet av magplatta hamnade till slut på en Prestige Pro-Tech.  Har en likadan till Tango och jag älskar den . Den har plastutsida och är titaniumlackad (nåpgot de säkerligen gör bara för att kunna ta ut en tusenlapp till..). Jag valde en med läderinsida men det finns även med neopren. Dessutom är den geléfodrad så den känns lite skönare på något visa än andra plattor.  Och så är den snygg som satan också!
 
 
 
Den finns att köpa här, men alla återförsäljare för Equalityline kan ta hem dem på beställning!
 

Favorit

Detta är mitt favorit tävlingsset. Så otroligt snyggt. Schabrak + luva från Equiline 1 700:- tillsammans. Oh god så värt, så himla fint med Swarovskistenarna som glittrar som tusan i ljuset. Lovelovelove!
 
 
Vad har ni för favoritgrejer till tävling? Har ni något speciellt märke ni tycker om lite extra mycket?

When the beating of your heart echoes the drumming of hooves

Var ner till stallet för en stund sedan och kunde inte motstå en skrittur på Flisan, så vi skrittade ut en sväng. Känner mig så hemma på den hästen. Inte som på Tango, men som Tango blir det aldrig med någon annan. Fina lilla Flisan, hon är så gosig och mysig och kelig och snäll. Är helt såld på henne och så himla himla nöjd på alla sätt med att jag tog det knasiga beslutet att köpa henne, osedd och allt.
 
Jag vet att det blir bra långt ifrån alla gånger man gör något sånthär, och framförallt när man ska ha en tävlingsindivid. Men ojojoj så rätt det kan bli också. Min fina lilla pålle. Felicity Flash<3
 

Hallåhallå

Jag har blivit en väldigt social människa. Idag var jag med en kompis hela dagen eftsrom Flisis ska vila. Blir nästan förvånad över mig själv - sociala aktiviteter som inte inkluderar hästfolk tre dagar i rad nu! AND IT'S A RECORD!!
 
Haha, som sagt så ska Flisan vila idag så har väl inte så mycket att säga. Ska ringa världens bästa tränare (tillsammans med min markarbetestränare Sussi) Ulle snart och hitta på lite roliga övningar som vi ska göra i ridhuset imorgon. Blir nog lite småhinder och galoppbommar om jag känner Ulle rätt :D Men det blir finfint, så Flisan är redo för vår första hoppträning den 15e Februari!
 
Myshäst och världens bästa bästa bästa mami
 
Satt i bilen på väg hem idag när jag bara blev så otroligt himla lycklig. Vet inte om det var för att jag körde favoritlåtarna på högsta volym eller vad det var men herregud vad glad jag blev. Tänkte mig hur jäkla fin Flisan kommer vara om några månader, på studentbalen, på flytten till Sthlm (om jag nu kommer in på KTH), alltalltallt bara for igenom huvudet. Shit så mycket roligt det finns i ens liv när man tänker efter! :D Ska ner och putsa mina grejer nu, kommer ett till inlägg ikväll och imorgon ska jag uppdatera för fullt! :D Ska hem till en kompis (EN TILL, herregud vad många jag har när jag tänker efter!) och rida på förmiddagen, sedan direkt till skolan därifrån och sedan hem för att skjutsa Flisan till ridhus ch rida igenom henne där. Åh, kulkulkul! :D
 
Haha tungan..
 
Hörs senare, puss på er mina älskade fina duktigapåattkommenterafinasnälla saker Doverhoppar! :D

Magplatta

Måste köpa en ny magplatta till Flisan då min inte passar. Tänkte höra om ni har tips på några fina? Ska vara ljus/mellanbrun och inte alltför röd. Jag kikade på Hööks, men jag gillade inte formen på den ena och den andra var för mörk  :(
 
Tycker inte om när det är en såndär "spets" fram på dem, känns som om det stör (det gör det säkert inte, men jag vil inte ha en sådan iallafall, haha ;)) Den är väl egentligen lite för mörk också, men det skulle funka iallafall.
 
Och denna var som sagt för mörk, men bättre form :)
 
Funderar faktiskt på att tigga en CWD i födelsedagspresent eller spara ihop till en. Men det finns ju roligare saker att spendera pengar på än en grunka som ska sitta under magen på pållarna.. Den här färgen är förresten ungefär så som den ska vara, lite olja på detta så blir det perfekt :D
 
 
Så om ni har några tips på fina, bra hopplattor så är det bara säga till!
Eller om ni är intresserade av min magplatta så får ni hojta ;) Lämna er mailadress i så fall så hör jag av mig, den är 125cm och i bra skick och givetvis pedantskött!

Gårdagens ridpass + fiiiiilm

Hej och ursäkta för dagens dåliga bloggning!
 
Jag har under hela igår eftermiddag/kväll och idag varit borta och gjort ohästiga saker, men nu är jag här igen!
 
Gårdagens ridpass var joooobbigt för stackars Flisan. Hon ar så trött så hon såg ut som om hon aldrig skulle gå en meter till efteråt, lilla pluttan. Hade iallafall två cavallettiblock uppställda på medellinjen och red volter över dem. Detta är för henne som är väldigt unhästig bra på alla sätt. Det stärker hennes balans, hennes uppfattning på hinder, och hon måste jobba med inner bak ordentligt eftersom hon hoppar på böjt spår. Dessutom jobbar hon med båda sina sidor - länger yttersidan och kortar innersidan. Och så fick hon dessutom träna att vända in ifrån ridhusväggarna och inte gå längs med dem hela tiden, vilket hon gärna gör.
 
Testade ett annat bett på henne också, nämligen ett tredelat med parerstänger. Det var verkligen "hennes" bett, hon gick super på det! Tyckte hon var duktig på övningen också, jätteduktig faktiskt! Hon orkade och gjorde det superbra i väldigt korta perioder, så när jag kände att hon blev trött så tog jag ett varv till och sen skrittade jag någon minut så hon hann återhämta sig rent muskulärt och balansmässigt innan jag tog andra varvet. För henne handlar det mycket om att förstå övningen. När hon har förstått vad som krävs klarar hon allting med bravur och hon gör enorma framsteg från ridpass till ridpass. Tycker även att de små skrittpauserna under ridpassen är perfekta för henne att fundera lite så poletten trillar ner liksom :)  
 
Försökte rulla på i ett jämnt tempo och hålla henne intill hindren och inte låta henne flänga iväg så som hon gärna vill. Är medveten om att det blir lite för nära några gånger men hellre det än 2 meter ifrån :) Hon skötte sig verkligen jättebra och överhoppade inte alls efter de första två sprången som säkerligen var 1,30 höga över 40cm sockerbitar, haha. Åh, fina fina fina häst! :D
 
 
 
Anledningen till att skritten är med i slutet är för att jag var/är överlycklig över hur lugnt och avspänt hon skrittade och vilken lång fin överlinje hon hade. Tänk att man kan bli glad av något sådant, jag är nog lite tokig. Hoppas ni tycker hon var lika fin som jag tycker, hihi! :)
 

Min sadel

Tänkte dra ett inlägg såhär på morgonkvisten om en av mina sadlar. Har två stycken fantastiska sadlar - en Prestige Arezzo och en Bruno Delgrange Partition. I detta inlägg tänkte jag dock endast ta upp Bruno Delgrangen eftersom jag använder den mest nu :)
 
För det första är sadeln fantastiskt snygg om jag får säga mitt. Den är väldigt indivudell eftersom man själv får välja färg på loggan - och det finns allt mellan himmel och jord! Funderade allvarligt på att få min i lila, men tog guld istället. Man får även välja storlek och material på vulstren och om man vill ha slätt eller.. ehm.. "knottrigt" (vad det nu heter på sadelspråk) läder på resten av sadeln. Min är knottrig eftersom jag tycker det ger bättre grepp och skänkelläge. 
 
Jag är mediumtjocka knävulster i normal storlek med memory foam i dem på min sadel, vilket gör att de formar sig efter mina knän. Det känns som en Tempurmadrass och ger perfekt stöd för överskänkeln. Stöden på min är små (man kanske kan välja storlek på dem också förresten, men det lovar jag inte), men de är helt perfekta för mig iallafall. Upplever att min skänkel är helt stilla och jag sitter som gjuten i sadeln. Sätet är helt otroligt skönt, och trots att min Prestige också är en gudomligt skön sadel så känns den som en Stübben efter att ha ridit i Brunon!
 
Här syns det hur färgen ändrats på den. Tycker färgen är hur snygg som helst nu - den var lite för ljusorange när jag fick den ;)
 
Den ligger även bra på alla möjliga olika sorters hästar. Min är normal bomvidd och valde att få den lite utskuren för att kunna ha den på hästar med mycket manke utan att den trycker någonstans, men den ligger lika bra på hästar som inte har mycket manke alls. Man får en känsla av att vara väldigt nära hästen när man rider i den, och man känner väldigt bra hur ryggen jobbar osv. Med vissasadlar upplever jag att man liksom hamnar "ovanför" hästen, men absolut inte med denna.
 
Rekommenderas verkligen varmt till alla, läderkvalitén är super också! Älskar verkligen den här sadeln, är så himla glad att vi köpte den :D

Riktig ridtur numero uno

Hallo!
LÄS HELST ALLT INNAN NI KOLLAR FILMEN SÅ NI FATTAR VAD VI HÅLLER PÅ MED
 
Vi var ju iväg till ridhus med Flisan till slut! Bilen startade och filmkameran fungerade, men för att jämna ut den enorma turen så gick min ena stövel sönder i dragkedjan (att jag inte förutspådde det är ju skrattretande), så fick rida med mina fina stallskor :D Menmen, frös inte om fötterna iallafall för i dem får man minsann plats med ullstrumpor!
 
Hon var otroligt spänd idag och jag jobbade nästan bara på att hon skulle släppa fram nosen och länga överlinjen, vilket gör att det ser förjävligt ut eftersom jag rider med halvlånga tyglar iom att hon är väldigt lätt i handen, haha ;) Även om hon längde sig lite så går hon ändå bakom lod, vilket jag är medveten om och kommer jobba med mycket. I galoppen är hon som en 4åring ungefär, lilla sötnosen. Gick inte att styra för 5 öre, så fort jag satte mig ner och skulle svänga så tryckte hon ihop sig till ett litet krutpaket med nosen i bringan och flöt ut låååååååångt åt sidan, haha. Så galoppen ska vi iväg och jobba vidare på imorgon igen. 
 
 
Hon är iallafall otroligt glad och välvillig. Alltså sprången på filmen är katastrof verkligen. Stackars lille häst. Men hon hoppade hur dåligt vi än kom och bara körde på :) Så fort hon såg hindret så drog hon upp huvudet och glömde vad broms var, vilket resulterade i sprången ni ser på filmen - lite allmänt kaos sådär :D Höll handen så still jag kunde och försökte få henne intill hindret på inte allt för knasiga avstånd. Men sen ska hon ju ändå lära sig ta eget ansvar och att hon inte bara kan springa på hur som helst mot hindren så håller inte emot för mycket ändå. Är väldigt glad över hennes inställning iallafall, hon är bara glad hela tiden hon!
 
Men hur svårt det än var att svänga så är jag så otroligt kär i den hästen. Och hade det inte varit jobb med henne hade det inte varit lika kul! Hon är för övrigt en ren dröm att rida, lyssnar mycket på rösten, väldigt lätt i handen och försöker verkligen vara till lags hela tiden. Hon kommer bli otrolig, och det är ju mycket lättare att bygga nya muskler än att försöka "renovera" gammalt skit som ligger begravt, och hon är ett fantastiskt råmaterial att jobba med. Det kommer bli så jäkla bra det här! Ska köpa ett bett med parerstänger till henne också, för att hjälpa henne få näsan åt rätt håll när vi ska svänga :)

UTRUSTNING WOHOOOO

Går inte till skolan idag pga personliga reasons. Istället klädde jag på hästen tre av mina tävlinsset och fotade. SKAPLIG LUST MAN FICK ATT TÄVLA NÄR HÄSTEN BLEV SÅ JÄDRA SNYGG!!
 
Vilket tycker ni var finast? Jag vet vad jag tycker men vill ju veta vilket allmänheten faller hårdast för när hon ska ut och glänsa! ;)
 
Beige Equiline med Swarovski (kommer inte ihåg vad modellen heter, hehe)
 
 
Grönt Anna Scarpati med beige och grön kant 
 
 Blått RG med guld+silverpasspoal ochEquiline Luva med Swarovski
 
So, what do you think??
 

Pest eller kolera?

Haha alltså just nu går verkligen ingenting rätt. Hur kul är det att starta åde torsdag och fredag med en flock lösa hästar? Hur kul är det med punka på bilen precis när man ska iväg? Hur roligt är det att ha glömt nyvkeln till tanklocket på bilen och måste tanka för att komma hem (seriously, detta hände igår)? Och så vidare och så vidare. Haha orkar inteeeeee. Menmen, det är väl lika bra att ta all skit på några dagar istället för att sprida ut det över hela året :) Så är det för kallt för att rida en stackars kortklippt holländare, även om vi åker till ridhus. Ja far åt helvete med alla planer då, haha..
 
Hahah knashäst
 
Som ni vet så lämnades även Perlan och Lillbabs iväg till en ny ryttare igår. Sara Nathanson tror jag hon heter, verkade vara jättetrevlig och noga med hästarna så de får det nog väldigt bra hoppas och tror jag :) Känns lite tungt, men ändå skönt att kunna fokusera ordentligt på Flisan nu. Det var LÄNGE sedan jag bara hade en häst att rida. Känns mycket märkligt att hela "stallrundan" bara kommer ta 1-2 timmar nu mot 4 timmar förut. Och ingen pojkvän heller. Vad ska jag göra med all tid?! Önskar verkligen svaret på den frågan var "Plugga som en galning så jag får MVG i allt", men svaret är tyvärr "Slappa. Äta. Sova. Med mera". Jaja. ska äta lite frukost med goa mamsi nu. Vi hörs sen!
(Skulle förresten mobilblogga igår när vi äntligen kom hem från att ha lämnat hästarna, men då fungerade blogg.se, varken hemsidan eller appen. Såklart. Men jag försökte iallafall!)
 
Bjussar på en somrig bild på världens bästa Tango<3
 
Hörs sen. Jag SKA iväg till ridhus med Flisan idag och inte ens vädergudarna shall stop me. Kommer vi iväg utlovas film också, men med min tur just nu så startar väl varken bilen eller filmkameran ;) Jag är inte bitter! :D Pussss

Så mycket skit så det är skrattretande

Ovanpå allt som hänt de senaste två dagarna (gjort slut med Karwan, Tango kommr inte kunna tävlas på väldigt länge, lämna tillbaka med storhästarna osv osv osv osv) så får vi dessutom punka på bilen nu innan vi ska åka. Haha alltså DET RÄCKER NUUUU. Jag är ledsen att jag inte är guds bästa barn, för att jag ätit lördagsgodis alla dagar i veckan, inte ätit upp mina grönsaker varje dag och inte städat mitt rum tillräckligt ofta! DET RÄCKER. LÄGG AAAV.
 
Hahahaha alltså jag vet inte om det är något fel på mig, men jag är 100% ärlig när jag säger att jag skrattar åt allt skit just nu. Vet inte vad jag annars ska göra. Tänker och vill inte bryta ihop, så nu jävlar ska jag köra på mer än någonsin och tröstshoppa för sådana enorma summor så jag helt enkelt måste bli glad igen! Yeahyeah, nyckeln till glädje är att shoppa, alla vet att det är sant. Puss på er mina Doverhoppare, återkommer ikväll :)
 
Bild från 2011, live with it :D

Murphys law

Idag har allt gått fel. Precis allt. Och imorgon åker Perlan och Lillbabs, till råga på allt. Men jaja. Det blir bättre imorgon. Godnatt

JANTELAGAN SKA FARA OCH FLYGA

Åh herregud.
 
Senast idag sa jag till min bror att jag trivs bra i Sverige och inte tycker svenskar är så jobbiga. Nope. I was wrong. Fick en kommentar på bloggen om att hon själv (hon som lämnat kommentaren alltså) skrivit om mig och hittar då detta:
 

"Exempel på ”dagens-skryt”?

Fick tips av en läsare om en blogg där en ungdom skriver en del om just det här med utrustning som vi började diskutera igår.

Och vad får jag se på hennes blogg om inte en bild på en ridhjälm som bloggaren stolt förkunnar att hon nyligen fått…till det facila priset av ca 9.500 kronor….

Och nej, jag är INTE avundsjuk eftersom hjälmen enligt mig är jätteful :) .

Men bara ett exempel…."

http://birgittashastsida.com/2013/01/22/exempel-pa-dagens-skryt/#comments om ni vill läsa kommentarerna och lämna er egna "arga ”fjortisar”kommentar" som hon så vänligt fortsätter med att säga i en kommentar :)

Japp, vad trevligt skrivet, gud så besviken jag blir på medelålders svenska jantelagsälskare när jag läser sådant här, oavsett vem och vad det handlar om. Ja, jag fick min Samshield och jag är förbaskat tacksam för den också, jag förväntar mig inte sådana presenter och blev så glad så jag grinade när de berättade att jag skulle få en efter bronset i SM. Jag brukar inte yttra mig när folk skriver skit om mig eller någon annan heller för den delen, men att bli hackad på av en 30 år äldre kvinna över en present jag fått är att ta jantelagen till en lite väl hög nivå. Hon får tycka min hjälm är hur ful hon vill, men om jag vill spendera 500, 700, 3000, 7000 eller 100 000 på en hjälm har ingen utom jag med att göra. Men det är väl så, alla ska vi vara lika i landet brunsås! :)

Här är bilderna på min "fula" Samhield som köptes för det "facila priset 9 500:- " av min fantastiska mormor och morfar som ville ge sitt barnbarn en present. Det är inte bara respektlöst mot mig, utan mot dem också att skriva så som hon gjorde. Far och flyg "Birgitta", min mormor och morfar är bäst.

 Gud, detta var verkligen det sista jag behövde ikväll. Usch, godnatt


Tango

Jag har lite tråkiga nyheter om Tango att dela med mig av.
Hon har varit halt några dagar, och trots att vår "hemmaveterinär" sa att det bara var en vrickning så bestämde vi oss för att åka upp till vår favoritveterinär i Rättvik för att verkligen fastställa att det inte var något farligt. Det visade sig vara betydligt värre än en vrickning. Hon har lyckats trampa igenom när hon busat i hagen och dragit på sig en blödning i djupa böjsenan - något som innebär att hon blir konvalescent i 6 månader. Och att sätta igång henne kommer ta minst 6 månader till om hon ska hålla. Känns iallafall väldigt skönt att skadan inte har någonting med hennes föregående skador att göra och inte kommer av en överbelastning utan är något hon ådragit sig själv med en hel hög otur.
Ännu en gång ändras alla planer om för Tango och jag tror inte att hon någonsin kommer komma igång så som hon har varit nu. Och jag och hon har garanterat gjort vår sista start tillsammans.Vill bara lägga mig i ett hörn och gråta. Tänk att aldrig mer få gå in på banan på den underbara ponnyn. Jag har så otroligt mycket att tacka henne för. Grinar som ett barn medan jag skriver detta. Hade räknat med att rida eliten och ett SM till på henne, men livet vill annorlunda. Världens finaste bästa ponny. Vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Känns helt tomt inuti och jag vill bara ge henne det bästa livet har att erbjuda henne. Hon är värd precis allt. Alla pussar och kramar, hinder och mariekex i hela världen.
 
Den här fina underbara ponnyn köpte jag alltså i December 2009. Jag var höjdrädd då. Och hon var inte så jätterutinerad, dessutom var hon 200kg mer häst än vad jag var van vid att rida. Men herregud vilken resa vi gjort. På alla våra säsonger (2010-2013) så har vi lämnat två tävlingar utan vinst/placering med oss hem. Jag har helt glömt bort vad höjdskräck är även på andra hästar och inne på banan litar jag på Tango till 110% för hon ställer alltid upp på allt. Det finns ingen situation hon någonsin backat för och hon har alltid gjort sitt yttersta för att vara det bästa hon kan. Tack vare Tango var övergången på häst inte det minsta svår, för hon är verkligen en hel häst att rida. Tack vare Tango har jag självförtroende och kan rida och hoppa andra hästar utan problem. Tack vare henne såg Per Bentele mig och jag fick låna två underbara storhästar under 2012. Tack vare henne är jag så framgångsrik.
 
Just därför är detta så jäkla tungt. För att vi varit med om så mycket, och för att hon har så mycket att ge. Och för att hon älskar hoppning mer än någonting annat. Men att sätta igång en 15åring efter att de stått i ett halvår är svårt, och jag kommer inte hinna göra det om jag pluggar i Sthlm. Och jag litar inte på någon annan att göra det. Så därför är vi väl egentligen tillbaka i betäckningstankar igen.
 
Fina, älskade, underbara Tango. Stort jäkla tack ska hon ha. För alla stunder hon gett mig, för hur stolt hon gjort mig så många gånger, för hur hon utvecklat mig som ryttare och för att hon alltid gjort detta med en aldrig sinande glädje och positiv attityd. Aldrig någonsin har jag älskat en häst som henne. Världens allra bästa ponny.

Nya bensskydd + promenaaad

Idag när jag kom hem låg Flisans Eskadronskydd i brevlådan, tjoho! :D
 
Hon har stått inne hela dagen idag pga kylan (stallet fryser annars). Hon är dock väldigt nöjd med att vara inne, det är nog det hon är van vid. Kände igenom hennes ben och hon var lite svullen i bägge bakben, så valde att bara gå ut och gå en sväng med henne för säkerhets skull. Passade på att prova benskydden då också och de var på gränsen till för stora, speciellt bakskydden var lite för vida för hennes pinnsmala fullblodsben ;) Men det var inget som störde, ska dessutom bara ha dem hemma och eventuellt på träningar.
 
Svinbra ljus och kvalité jag veeeet!! :D Flisan har förresten de absolut längsta karlederna jag någonsin sett på en häst! Hahaha fullblod, fullblod..
 
 
Svullnaden försvann när vi var ute och gick, och det är väl egentligen inte så konstigt att hon är lite svullen heller. Nytt grovfoder. nytt kraftfoder, nytt klimat, nytt underlag i stallet - det är många omställningar och det var verkligen inte mycket svullet. När det dessutom gick ner efter en kort promenad så är det inget att oroa sig för :) Tränade lite stanna, backa, vända och sådant när vi gick också, väldigt bra med lite sådan ledasrskapsträning när man ändå är ute och går. Hon är otroligt uppmärksam och alert vilket gör henne supertrevlig att hantera och jobba med! :D  
 

Flisis mål

Tänkte skriva lite om Flisans mål för iår, så ni vet vad vi jobbar emot här uppe i norr ;)
 
Jag måste ha ett mål. Kan inte liksom rida bara för ridandets skull utan jag vill hela tiden ha ett mål att kämpa mot, jag blir motiverad av det. de här målen för Flisan är såklart väldigt preliminära, men det är iallafall mål att kämpa mot! Vet ju inte alls vad hon går för en, men om jag skulle få som jag vill så skulle det se ut såhär:
 
De stora målen är:
  • 6-årschampionat i Falsterbo. Krävs två felfria 1,30.
  • Breeders 6-årschampionat/Svenska avels- och sportchampionatet. Krävs 2 felfria 1,30.
  • Debutera 1,40 (Avd. B) i slutet på året.

Man kan tycka att det här är för mycket, för fort osv. Men som sagt, detta är drömmen och inte direkt "konkreta" mål än. Delmålen är ganska självklara egentligen:

  • Stadiga 1,20
  • Stadiga 1,30
  • Mer avspändhet
  • Mer genomsläpplig och lösgjord i hela kroppen
  • Bygga långa muskler och "länga överlinjen"
Det kommer så klart läggas til fler här ju mer jag lär känna henne, men såhär ser det ut just nu!
 
Förresten - gud vad ni kommenterar bra! Fortsätt så, det gör mig supermotiverad! Så himla goa är ni också, ni har så mycket bra saker att säga. Världens bästa bloggläsare! :D
 
EDIT: Fick denna kommentar: "Unghästar får inte hoppa 1,40!! Har du någonsin sett en avd.b i 1,40??"
Såhär står det i TR, har redan kollat innan jag skrev ut det men kopierar precis vad det står nu så det inte blir diskussioner.
"6-åriga hästar får starta högst 1,40/MsvA". Så, kort och gott - det är tillåtet, men ovanligt :)
 

Vilket träns?

Tänkte höra med er vilket träns ni tycker Flisan är finast i? Personligen tycker jag det undre, men vad säger ni?

Ni får bortse från att hon blundar ;)
 

Samshield

Tänkte lägga ut lite bilder på min älskade Samhield eftersom det har efterfrågats lite. Designade den själv på www.samshield.com och beställde den sedan genom Toprider. Fick hem den efter 3 veckor och det hade blivit ett missförstånd mellan mamma och han på Toprider så de hade missat att det skulle vara Swarovskistenar längs med hela den guldfärgade "randen" och "bara" satt 5 stycken fram på hjälmen. Tycker dock inte att det gör någonting, det är totalt 800 Swarovskistenar på ovansidan av den ändå ;) Denna fick jag alltså i present av min fantastiska mormor och morfar när jag vann SM-brons med Tango. Den kostade drygt 9 500:-
 
Kunde inte fota den inomhus så tog ut den och la den i en snöhög - prima! Haha nej men ha lite överseende ;)
 
 
 
 
 
Det är egentligen mycket mer guldfärgat på ovandelen, det ser lite silveraktigt ut på bilderna. Jag tycker iallafall enormt mycket om den och rekommenderar verkligen dessa hjälmar! Snyggaste jag sett och skönaste jag någonsin haft på mig. Go for it! :D
 

Dagens

Hallåååå i stugan! :D
 
Gud vad jag känner mig duktig på uppdatering, kör ju på som tusan nu ju! Tjoho :D Har som ni kanske förstått ridit Flisan nu (de andra vilar idag) och idag joggade jag henne litegrann faktiskt. Skrittjobbade henne mer än tidigare idag för att få loss henen lite i sidorna och se lite vad hon kan och inte kan, och tänkte då passa på att byta av jobbet med lite travintervall. Det kändes som att flyga. Inte för att hon var spänd, bara schvung. 
 
Upplevde att hon blev mycket mer i avspänd i traven och kunde länga hälsen ner i en lägre form mycket lättare i traven än i skritten. Det svåra idag var att få henne att förstå inåt- och utåtställlningen,  detta blir ju lite eVtra svårt när hon inte riktigt vet hur man flyttar undan och reagerar på inner- och ytterskänkel. Men när hon väl förstod det i skritt var det inga problem att göra det i trav heller. Hon är otroligt arbetsvillig och verkligen skötsam. Och idag spände hon av och var ännu lägre i form än igår - duktig duktig! :D
 
Första fula mobilbilden yeeeey
 
Hon känns bra mycket större än de andra två damerna iallafall. Kanske är för att hon har så långa en för det är tamejtusan inte lätt att kravlsa sig upp på den madamen. Känns när man hoppar av också att det är längre till marken, gissar på att hon är mer åt 170 än 165-167. Ojojoj tur att hon är lätt i typen..
 
Nu ska jag ta in stoligan! Ha det gött, pussheejjjj

Veldstar/Stall Västerbo

Hallå på er!
 
Tänkte ta och skriva lite om handelsstallet och förmedlaren som vi köpte Flisan av eftersom det är väldigt många som velat köpa därifrån men inte vågat köpa en osedd häst och så vidare. För det första - lite info som efterfrågats om Flisan,
 
Felicity Flash heter hon egentligen, och det är alltså jag som döpt henne då hon inte haft något namn i varken Tyskland eller Holland där hon varit (usch, gör lite ont i hjärtat faktiskt..). Hon är en tyskfödd Oldenburgare f.07 e: Lordanos - Grandero. Vi köpte henne genom Stall Västerbo från Veldstar Stables i Holland och jag är verkligen hur nöjd som helst med deras service.
 
Det var ju alltså främst Lotta Krantz på Stall Västerbo som jag och mamma hade kontakt med, och det var hur smidigt och enkelt som helst. Veldstar skickade röntgenplåtar och var hur snabba som helst med att svara på våra frågor - likaså Stall Västerbo har verkligen varit hur trevliga och effektiva som helst. Fast de bara hade några dagar på sig att ordna så hon kom med transporten på torsdagen så ordnade de allt hur fort som helst, men allt var fortfarande noggrant skött. Rekommenderar dem vekrligen, 5/5 guldstjärnor!
 
Transportören som Flisan åkte med var inte Stall Västerbos vanliga. Hon åkte med ett transportföretag som heter Marcel Jordan. Hon åkte i en stor, modern fin lastil med gott om plats - hon stod inte alls inträngd utan mer som i en lite smal spilta. Hon stod lös och hade en full hink vatten och en höpåse så hon hade mat och vatten under hela resan och verkade ganska utvilad med tanke på att hon åkt i 30 timmarnär vi hämtade henne (givetvis hade de stannat och sovit, men det var på färjan över till Sverige, så hästarna fick sova i lastilen). Vi hade kontakt med föraren från det att han hämtade henne och dagen efter ringde han också och frågade om allt var bra med hästen och kollade så vi kommit hem ordentligt och allt. Superföretag!!!
 
Även Lotta på Stall Västerbo hör av sig och frågar hur Flisan sköter sig - något jag verkligen uppskattar och tycker är jätteproffsigt. Trots allt så har de ju inte ens sett hästen utan bara förmedlat den. Känns verkligen hur bra som helst med allting måste jag säga, och jag rekommenderar verkligen både Stall Västero och Veldstar!
 
 
Det har också kommit in kommentarer om hur otroligt barrerad  Flisan ser ut att vara, och även om att alla hästar därifrån är sjukt barrerade och många är slutkörda. Jag har hört raka motsatsen - alla har haft otroligt positiva saker att säga om stallet, hästarnas ridarhet och kapacitet och hur de är mentalt. Måndagsexemplar finns det överallt och det är ju såklart tråkigt om man råkar få ett sådant. Verkligen..Vad det gäller barreringen så tror jag säkert att Flisan fick känna på någon bom innan de filmade, men det syns ju väldigt tydligt att hon överhoppar sig väldigt mycket och är väldigt unghästig också - ålar sig lite genom en sväng, tar fram huvudet mycket mot hindren osv. Så ärligt talat så är jag inte det minsta orolig. Man får titta på andra saker - lättheten från marken, galoppen, inställningen, sådana saker är ju det som egentligen avgör hur högt en häst kan gå - titta på Shutterfly som hoppade med så sänkt rygg så god knows hur han klarade sig utan ryggproblem.  Eller Quintero La Silla som har lika fina framen som en säl - ara Roffe lägger honom på lite större avstånd så klarar han allt! :) Och sen får man inte glömma ryttaren. Ryttaren kan göra väldigt mycket för en hästs teknik, så man få rannsaka sig själv lite också (no offence mot någon) :)
 
Jag tror inte att Flisan kommer se ut precis som på filmen när jag rider henne. Verkligen inte. Men det jag köpte henne på var inställningen, smidigheten och kapaciteten - inte just precis den hopptekniken, för även om den är väldigt spektakulär så är den väldigt överdriven också. Så så är det! Hoppas ni som funderar på Veldstar fått svar på era frågor! :) Självklart kan man inte dra alla över en kam och säga att "deras hästar är bra punkt slut", hästar är hästar och alla hästköp är så klart på egen risk. Men har kollat runt på bloggar och infosidor och alla jag läst om var väldigt positivt inställda till just Veldstar.
Hoppas fler av er som köper häst därfrån blir nöjda!

I just can't get enough

 
 
 
 
Kan inte få nog. Sitter och tittar på bilderna och bara ler (ser säkert jättekorkad ut) och känner mig så glad. Så mycket förändring på så kort tid, men trots allt känns det väldigt bra. Tror stenhårt på den här hästen, så länge hon får rätt matchning och inte behöver stressa bara för att hon har fantastisk kapacitet så tror jag att hon kan hoppa hus. Vad skönt det är att göra en sån här "galen" grej och allt känns bättre för varje dag som går. Underbart att gå och lägga sig på kvällen och känna att allt är bra.
 
Så himla bra helt enkelt.

ELO

Nu är även de andra damerna ridna i halvmörkret. De är lite småfeta efter julmaten fortfarande men det gör inget tycker jag :) De ser så gosiga ut! Båda två fick gå en sväng i skogen och galoppera av sig lite på de belysta vägarna. Lillbabs tyckte det var SÅHÄÄÄÄÄÄR roligt och för första gången någonsin bockade hon till och med! Haha snacka om överlycklig häst. Satt och skrattade som en tok, jäkla knaspålle :')
 
Perlan skötte sig finfint och var sitt vanliga vackra jag, inga konstigheter där inte ;) På torsdag åker de. Kommer bli tomt utan dem, men samtidigt så är allt så himla spännande med Flisan nu så saknaden dämpas väl lite av det. Men ändå.. :/
 
 
Har iallafall beställt ett par CWD framskydd till Flisan nu. Hade inte råd med bakskydden, haha.. Vet dessutom inte om de är godkända för unghäst så hon får klara sig med Veredus Young Jump skydden tills hon är stor nästa år ;) Herregud vad grejer den här hästen kommer ha.. FLEST MÄRKESSAKER PER HÄST NÄR DEN DÖR VINNER OCH I LEDNINGEN HAR VI DAJJAN!! Haha ungefär så känns det, menmen. WORTH IT, hon ska ha de finaste bästaste vackraste dyraste finaste sakerna. Mm, damn right she should! Haha skämt åsido - skönt att sadeln ligger som en smäck på henne iallafall för den skulle det svida i hjärtat att sälja/byta ut. Oh god kan inte vänta tills jag får känna på gångarterna på damen. Kanske fuskar lite imorgon och travar lite... Liiiiiite kanske inte skadar..
 
 

Ridtur 2.0

God eftermiddag kära läsare!
 
Idag var det dags för ridtur nummer två på Hispiga Hilda (Flisan)! Haha nejdå, eftersom vi ändå bara skulle skritta bestämde jag mig för att risa ut en sväng. Det hade hon tydligen aldrig varit med om förut. Hon gick som en ostkrok i serpentiner över hela vägen stackarn, haha. Sen tittade hon på allt och tyckte allt var hur spännande som helst, inte rädd för någonting utan bara väldigt, väldigt nyfiken. Hennes största prolem var att ute i skogen fanns inga andra hästar, så hon skrek lite efter kompisarna men när hon inte fick något svar coolade hon ner sig. Hon har väl aldrig varit ensam förut - i alla handelsstall är det ju alltid minst 10 hästar i sikte. Men det vänjer hon sig vid ganska fort tror jag, hon är inte så svårhanterlig ;)
 
 
 
Trots att det inte blev en direkt avspänd tur så kändes det ändå bättre att rida ut så hon sträckte på nacken och tittade på saker istället för att krulla ihop sig. Skrittade sen några varv på ridbanan och då slappnade hon faktiskt av mycket för att vara henne. Duktig häst. Tror att hon mår väldigt bra psykiskt av att bara gå helt kravlöst litegrann. Känns som om hon haft så otroligt mycket och höga krav på sig jämt. Hon är ju bara bebis!
 
Föredrar när hon höjer huvudet lite såhär. Det ser normalt ut och känns mycket bättre. Tycker dock det var skillnad från igår ändå. Mycket lugnare idag :)
 
 
Hahaha alltså sötaste pållen ever

Nu ska jag plugga körkortsteori. Dööööööö, haha.. Puss på er!

Första ridturen

Idag har jag suttit på Flisan för första gången!
 
Det var en lite annorlunda upplevelse kan man säga. Den stackars hästen vet inte hur man skrittar på lång tygel! Så fort jag hoppade upp så bara rullade hon ihop nacken, trots att jag inte rörde henne i munnen. Hela tiden hade hon en väldigt spänd överlinje och tog inte alls för sig framåt nedåt.
Tror det är ganska mycket stress i henne nu även om hon inte visar det utåt, hon har mycket fullblod i sig och hos dem är det ofta så att stressen är "inåtgående". Så nu ska jag bara skritta henne på lång tygel tills hon tar för sig ordentligt och inte rullar ihop sig och bara väntar på krav. Hon ska må bra helt enkelt, och bli avspänd.
 
Här syns det väldigt tydligt, har dock inte hellånga tyglar här, men ni förstår grejen iallafall, haha ;)
 
Här syns det också, hon ville liksom inte ta fram näsan mer än så här
 
Efter ett tag gick hon såhär avslappnat iallafall, frustade och hade sig. Men som sagt - hela nästa vecka ska vi bara skritta så hon får komma loss både muskulärt och mentalt. Fina underara häst.
 
 
Fina tjejen

Säljer lite grejer

Hallooo godingar!
 
Tänkte bara säga att jag säljer lite grejer på Hästnet, kompispris är det kan jag lova! Sök bara på Danai så kommer de upp, kommer upp fler saker imorgon också om jag hinner med! Billigt billigt, först till kvarn! Bl.a Veredusskydd, JW förbygel (TANGOS förbygel!), Tretornstövlar och lite annat :)
 
För övrigt så är jag nu hemma hos Karwan och avnjuter fredagskvällen med honom samt Diablo 3 - länge sedan jag spelade nu! Hahaha... Puss på er, imorgon kommer troligtvis fler bilder på Flisan - hon är ganska tacksam att ta kort på ;)

Bilderbilderbilder

Haha stackars lilla Flisan måste tro att vi är galna. Springer och tar kort på henne och klappar på henne och ger henne morötter hela tiden. Här är lite fler foton på henne iallafall. Gudomligt jäkla vacker häst!
 
 
Lite litet täcke, men jaja. Tänkte ta helt utan täcke men hon frös så mycket stackaren!
 
 
 
 
 
Ååååååh är så kär i den här hästen.

So happy I could die

Godmorgon!
 
Har nu släppt ut hästarna och jag kan inte säga annat än att jag är chockad över hur ra Flisan sköter sig. Trots allt är hon ju bara 6 år, men hon eter sig som vilken världsvan häst som helst! Föruom att hon sprang omkring lite i hagen imorse så har hon skött sig som om hon bott här bra länge! Jätteskönt verkligen. Ska ut och gå med henne om en liten stund, ska bara försöka komma på någonstans där det inte är halt, stackarn är sommarskodd och har inga broddhål i skorna :( Dessutom är hon huuuuuuuuur mager som helst efter resan, så nu är det fri tillgång på mat för lillan!
 
Innan jag går härifrån måste jag bara säga att jag är så himla glad. Nästan lika glad som när vi tog SM-brons. Så fort jag ser den där lilla hästen blir jag tårögd för jag är så glad. Tusen tusen tack världens bästa mormor och morfar som gjorde det här möjligt, om ni bara visste hur lycklig jag är!
 
 
Puss och kraaaaaam från en rosa-moln-svävare, och tack för alla fina kommentarer jag fått för henne hittills! Ni är bäst, love u <3

Ny häst!

Ja hörrni, nu händer det grejer! Klockan är nu 00.05 och vi har precis kommit hem efter 12,5 timme på resande fot för att hämta hem en ny häst. Min nya häst! Den här donnan är köpt med hjälp av mormor och morfar, som betalat ungefär en fjärdedel av hennes hela belopp - resten är köpt för mina egna pengar. Är evigt tacksam till mormor och morfar som kunde göra ett snabbt beslut och lägga ut pengarna som fattades för att jag skulle kunna köpa den här underbara pållen. Tusen, tusen, miljarder tack.
 
 Jag hittade den här fina för bara ett par dagar sedan, precis efter att vi bestämt att lämna tillaka Perlan och Lillbabs. Såg en film på henne och sedan var jag fast., Frågade då mormor och morfar om de kunde betala mellanskillnaden och de gick de med på - detta är alltså ingen häst för flera hundra tusen ska ni ha klart för er. Jag tog alla mina pengar som jag skulle ha köpt bil för och köpte en brun liten häst i stället, så kär blev jag i henne ;)
    Iallafall så stod hon i Holland, så jag ringde den svenska kontaktpersonen och sa att vi ville ha henne. Så var det gjort. Jag har inte sett henne live förrän ikväll, köpte henne endast på filmen jag såg. Inget namn hade den lilla kraken heller, så vi döpte henne till Felicity Flash. Hon är f.07 e:Lordanos - Granderos och jag tror hon kan bli hur bra som helst. Jag är redan kär i henne iallafall, hon verkar vara väldigt sund i huvudet och klok. Det gillar vi!
 
BILDER KOMMER IMORGON!!!!
Här är filmen jag såg på henne innan jag köpte henne, lite fin va?! ;)
 
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp och släppa ut stomaffian där nere imorgon bitti! Stackars lilla "Flisan" lär nog vara skapligt stel efter att ha åkt transport i 36 timmar.. LÅÅÅÅÅÅNG promenad väntar!
 
Godnatt och puss från en överlycklig Danai :*
 

Nya benskydd?

Har funderat lite på ett par nya tävlingsskydd till mina pållar. Nu kommer jag ju inte ha några pållar att sätta dem på så jag får vänta lite med att köpa ett par, men jag tycker att CWD's skydd är himla snygga. HAde väldigt svårt för dem första gången jag såg dem men nu tycker jag de är ett väldigt snyggt och stilrent alternativ till de väldigt uttjatade Veredusskydden. Om jag köper egen häst ska jag nog investera i ett par sådana!
 
 
 
 
Fick en fråga om hur jag kommer göra iår också:
 
"Hej Danai, ska du köpa/låna någon annan häst nu när du ska lämna tillbaka hästarna eller ska du bara satsa på Tango i år? :)"
Svar: Jag kommer att leta häst iallafall, vi har inte råd med någon dyr fin i Perlans och Lillabs klass, men en unghäst av något slag kanske vi kan hitta och kan köpa. Vill helst ha en egen nu :) Kommer köpa eller eventuellt låna en om det finns några fina så snart som möjligt. Vill liksom inte "backa tillbaka" till att bara rida ponny iår, men kommer tävla Tango fram tills utomhus-SM ungefär, efter det kommer hon troligtvis hyras ut. :)

Hejhejhejhejhej

Godmorgon på er mina små Doverhoppare :D Oooh, känner mig så himla känd.
 
Idag har jag en riktig slappdag framför mig. De två lektionerna jag hade idag är inställda så jag tar och är hemma hela dagen. Har lite plugg kvar, lite ridning och kanske hinner med lite övningskörning också! Okej, alla vet att jag inte kommer vara sådär produktiv, men man kan ju drömma iallafall :)
 
Har iallafall oljat sadlarna, så idag får hästarna vila, så deras utrustning hinner torka lite. Jag älskar verkligen hur fin Delgrangen blir efter att man oljat den! Är fortfarande inte riktigt nöjd med färgen utan jag vill ha den aningens mörkare fortfarande, så att den lir lite mindre röd/orange och mer chokladfärgad :)
 
Ungefär såhär vill jag att den ska bli när den är "klar", och vad jag sett på Zettermans sadlar så är det ungefär såhär de ser ut efter ihärdigt putsande och användande.
 
 
Min var ju väldigt ljus när jag fick den, men den blir bara finare och finare nu!
 
Idag eller imorgon kommer nog mina beställda skydd och min förbygel också, spännande spännande! Och på torsdag/fredag kan ni vänta er något annat lite speciellt som dyker upp... Ja hörrni, nu är det bara börja gissa! ;)
 
Puss från Dajjaaaaan
 

Ännu en dags bloggning - another success

Godkväll på er!
 
Idag har varit en lite jobbig dag. Idag har vi nämligen bestämt oss för att lämna tillaka både Perlan och Lillbabs. Dels har det varit lite mycket fram och tillbaka med dem från ägarnas sida, men en stor del för mig är också att jag inte vet vad som händer efter studenten iår. Förmodligen kommer jag flytta till Stockholm och jag vet inte om vi kommer ha de ekonmiska förutsättningarna att ha ens en häst där. Och jag kan inte planera kortsiktigt till sommaren. I allt jag gör planerar jag långsiktigt och bygger hästarna under flera år. Känns verkligen jättetråkigt då jag verkligen lagt ner min själ på de här pållarna och jag trivs så himla bra med dem båda.Men man ska väl tänka vad som är bäst för dem också, och det är enklare att lämna dem till en ny ryttare nu innan säsongen börjat än att göra det mitt i sommaren. Så vi tycker det är schystare mot dem att göra så här.
 
Känns iallafall bra att familjen Bentele förstod oss och tar det hela på rätt sätt. Vi vill absolut inte göra oss ovän med någon, och jag kan bara tacka för förtroendet jag fått iom att rida de här två fantastiska stona under 2012. Det har varit ett fantastiskt år och jag kommer sakna de här två damerna otroligt mycket.
 
Önskar verkligen nästa ryttare all lycka till i världen och om de läser de här så ska de veta att det bara är att höra av sig om de undrar något om pållarna.
 
 
 
 
 
 
 

Träna framben/framensteknik

Hello mina kära läsare. Detta är ett ådant här fiffigt tidsinställt inlägg för just i denna stund sitter jag nämligen och har körletion (god help me, jag är sämst på att köra bil..) Iallafall så fick jag som förslag att skriva omövningar som tränar upp hästens frambensteknik och eftersom er önskan är min lag så kommer inlägget här!
 
Innan jag tar upp övningarna för er tänkte jag bara berätta för er att övningarna som komnmer stå aknske inte vekar så självklara och ni kanske inte tycker de tränar hästens frambensteknik alls - för deallra flesta jag gör görs utan hinder. Detta beror på att hästens frambensteknik sitter i bogarna, inte i själva benen. För att hästen ska kunna rycka in frambenen högt och snabbt krävs väldigt lösgjorda bogar - om bogmusklerna är stela kan hästen helt enkelt inte dra in frambenen. Sedan ska ni inte tro att bara för att hästen är lite lösgjord i bogarna så får den superteknik, det finns så klart genetiska och individuela faktorer som också bidrar till hur hästen hoppar, men är den mjuk i bogarna så har man gett pållen en mycket ärligare chans!
 
Tango har som ni ser inga större problem med sina bogar ;) Här ser man också ganska tydligt att "lyftkraften" i frambenen kommer från bogen :)
 
Studs
Detta är såklart den mest  "självklara" frambensövningen, och det finns tusen varianter på hur man kan göra den. En variant är tre studsar - ett galoppsprång - tre studsar, en annan är tre studsar - ett galopppsprån - hinder osv osv osv osv. Det finns tusentals, så jag tänker faktiskt inte gå in på detaljerna i studsen. Det viktiga med den här övningen är nämligen att man inte gör den för svår. Den ska såklart vara lite jobbig, men blir den allt föär svår får hästarna alldeles för mycket mjölksyra och till slut rusar de bara igenom och så har hela arbetet i övningen försvunnit.
 
Hästarna ska "hoppa" runda, avspända språng genom en studsserie och ta tid på sig mellan, uppe och över varje litet hinder. Då lösgörs bogarna samtidigt som ryggen och bakbenen och träningen blir högeffektiv. Studsarna behöver absolut inte vara höga och man bör heller inte ha kortare avstånd än vanligt emellan (vilket många har för att hästarna ska bli "kvicka") eftersom det ofta leder till hets. Trots att mina hästar är rutinerade studshoppare ställer jag oftast bara upp tre studsar (ca 50cm höga) på rakt eller böjt spår och jobbar med det istället för att rusa in i mer komplicerade övningar som ger mindre i slutändan.
 
Less is more!
 
 
 
Öppnor
När någon säger öppnor tänker jag Grand Prix dressyr och dör av uttråkning. MEN, det finns enkla s'ätt att göra öppnor och på så vis lösgöra bogarna! Det går till så att man rider på rakt spår och böjer hästen ganska kraftigt inåt - tänk på att hålla emot med innerskänkeln för annars kommer hästen antingen "välta" eller svänga inåt. Man kan börja med att bara göra det i skritt tills det känns enkelt och bra :) Smartast är även att göra det längs med en långsida s att sargen/staketet ramar in hästens yttersida, annars skjuter de gärna ut ytterbogen ;)
 
Man kan även göra detta på böjt spår, och jag tycker att en ganska kraftig böjning utåt på en volt fungerar bäst då eftersom det är enklare (iallafall på¨mina hästar) att trycka ut dem för innerskänkeln om den vill svänga/välter än att försöka hålla in dem med ytterskänkeln, även om det såklart också är ett alternativ! :)
 
 
Bakdelsvändningar
Tror att de flesta av er vet hur en bakdelsvändning går till, men ifall att så tänkte jag förklara! Det är som i en piruett, hästen står still (eller trampar på stället) med bekbenen och trampar runt i en cirkel med frambenen.
 
Hittade dne här filmen, dock rör den här pållen bakbenen ganska mycket, men ni ser tydligt hur den sträcker sina bogar iallafall :)
 
 
Väldigt simpel övning som ska göras i skritt och som måste upprepas 100 gånger i varje varv för att ge effekt ;) Man kan även göra halt innan om hästen har svårt att första, bara göra halt, trycka med yttterskänkeln, leda lite med innertygel och hållakvar på ytter så att hästen trampar runt sin bakdel och inte bara vänder sig om ;)
 
Detta var väl det jag kunde komma på lite snabbt nu, dessa är de jag brukar använda mig av oftast. Finns såklart alla möjliga olika travbommar och grejer man kan använda men jag föredrar ganska simpla medel ;) Hoppas det hjälper, känner att jag är väldigt dålig på att förklara eftersom jag går på hur det känns när jag rider och inte efter regler egentligen, haha :) Men det är som vanligt bara att fråga om det är något som är oklart eller något ni undrar över! Ursäkta 70 00000000 stavfel också, är lite trött nu :*

Olika bloggstilar

Det finns ju en del olika sätt att blogga på. Vardagsblogg, utrustningsblogg, instagramblogg (innebär att man uppdaterar en gång i timmen med en bild och en eller ma två meningar), tränings/tävlingsblogg osv.
 
Jag måste säga att jag tycker om bloggar som är som min egna bäst, och det är därför jag bloggar såhär :) Något eller några enstaka inlägg om dagen, och så ganska mycket text varvat med bilder.   Känner att det funkar bäst såhär, och tycker om lite längre, mer berättande och genomtänkta inlägg istället för bara en bild och en rad text. Förstår givetvis att man inte får flest läsare i världen genom att blogga på det här sättet, men jag tänker iallafall fortsätta såhär. Det här är min dagbok, haha :)
 
 
Vad tycker ni mest om? Små inlägg med korta intervaller eller lite längre inlägg med längre intervaller?

Tjolahopp tjolahej leverpastej

God förmiddag mina trogna followers!
 
Jag har under morgonridturerna idag ägnat 90% av min ganka begränsade hjärnkapacitet till att fundera ut ett namn på er Danai-följare,  ni vet som att Justin Bieber har "Beliebers", One Direction (blä, vet inte varför men jag har någonting emot dem) har "Directioners", Lady Gaga har sina "Monsters" osv. Vad tror ni om Danais Änglar? Eller Doverhopparna? Ja, ni får fundera på vad ni vill bli kallade så jag kan trycka tröjor åt er ;)
 
Ja hörrni, detta var i Grekland 2011. Don't hate on the Bieberlugg.
 
Blir nästan förvånad över hur duktigt jag uppdaterat den senaste veckan, blir inte ni det?!?! Blir ju alldeles chockad när jag ser hur mycket bilder jag laddat upp och hur många läsare jag har. Ni är bra ni!!
 
IALLAFALL, till det ni faktiskt vill läsa om - hästar. För några dagar sedan fick vi det tråkiga beskedet att Lillbabs är till salu igen. Känns lite jobbigt att det är så många vändor fram och tillbaka, man vet inte vad man ska jobba emot riktigt eftersom jag inte vet hur länge hon blir kvar. Dessutom kanske hon ska till en beridare eller annan ryttare nu i vår eftersom jag inte levt upp till familjen Benteles krav och önskemål riktigt, och det får man väl ta i så fall. Jag har iallafall haft grymt kul med denna fantastiska häst och jag är oändligt tacksam till Kicki och Per som gett mig förtroendet att få rida henne. Jag har fått så otroligt nycket rutin och min ridning har verkligen utvecklats och det är oersättligt! Så nu får vi se hur det blir, inget är säkert än :)
 
Sunne Grand Prix 1,40 debut
 
Rock on, mina Doverhoppare! x'D

För mycket saker, för lite tid.

Uschuschusch vad stressad jag är. Skolan är dum, körskolan ännu dummare och att mitt rum inte kan städa sig självt är också lite irriterande. Menmen, ska skriva lite på min historiauppsats nu innan jag går ner och lär mig hur man gör en säkerhetskontroll av bilen, vilket jag ska kunna på måndag, Sen ska jag ta in hästarna, och sen ska jag plugga ännu lite mer historia och även pedagogiskt ledarskap.
Wäää, jag vill inte :(((
 
 
Vet inte ens vad styr- och bromsservo är för något men äh - google is my friend!
 
Tänkte göra lite varm choklad och plugga lite nu jag! Pusssssssss
 
Är det något speciellt ni vill läsa om förresten, nu när jag äntligen ägnar er stackars övergivna läsare lite tid? Hojta till i så fall! :D

Jobbajobbajoooobba

Här går det undan! Idag var vi till ridhuset på förmiddagen med båda stora. Tango gick ett pass på vår snöiga ridbana innan, stackaren ;) Perlan hoppade ju i förrgår, så idag jobbade vi på med galoppbommar, låga studsar och travbommar med henne. Hon var en riktig njutning! Väldigt mjuk och avspänd från början till slut och hon kämpade på riktigt bra även fast hon var trött på slutet. Hade en riktigt riktigt fin känsla på henne, skönt att ha henne genomriden i ridhus också :)
 
 
 
Lillbabs fick hoppa samma sak som Perlis gjorde i onsdags. Lite småhinder bara för att komma igång liksom. Hon var spänd som en fiolströäng hela tiden och hade svårt att komma till arbete för att hon var så övertaggad, men det är sådant man får leva med. Hennes språng var iallafall bra idag med fina bakben, inga spännisar under magen utan utsträckta fina :) FILM FRÅN IDAG KOMMER
 
 
Efter det var jag iväg till skolan, hade elevkårsmöte och sen har vi lekt en massa teambuildinglekar och sådant. Riktigt kul! Avslutade det med en pizza också för att göra dagen riktigt perfekt.
 
Nu ska jag plugga vidare lite. Eller så struntar jag i det och läser en bra bok med en kopp varm choklad framför brasan istället. Ja, jag tror det blir bra. Puss

Shoppar

Hallååååååå igen :D
 
Nu är Danai i farten igen. Knappar hem lite grejer bara för att jag är en shopaholic och nu var det väldigt länge sedan jag spenderade mina pengar på hästgrejer.  Lite sena julklappar/tidiga födelsedagspresenter till mig själv, hehehe... Dessa är iallafall snart på väg hem till mig!
 
Bruna Eskadron Flexisoft fram+bakskydd att ha hemma och på tävling. Har inga hela benskyddsset i stl. full, men har däremot 70 set i stl. ponny haha..  Älskar för övrigt Eskadrons skydd. De är så enkla och klassiskt snygga och har sjukt bra passform. Love them. Tycker dessutom om att de är mjuka på de grå fältet så att de inte nyper i knävecket när hästarna hoppar :)
 
 
 
Och en Equipe förbygel till Lillabs som går med en för liten martingal nu stackaren. Hon kan inte ha någon av de andra hästarnas förbyglar och den andra martingalen jag har är som sagt för liten så tyckte hon förtjänade en sådan här. Den jag har beställt är dock med mässingsspännen :)
 
 
Så nu är det färdigshopat för ett tag! Ska bli sååå kul när de anländer  :D

Film från igår

Här är Perlisens film från igår. Batteriet var kasst i kameran så det var därför ni inte fick se mer markarbete :( Menmen, joade på at ha henne intill hindren så hon hoppade upp till mig och avslutade med att hoppa en söt liten bana på ca 1m-1,10. Hon kändes riktigt riktigt fin måste jag säga :D Pigg och väldigt glad var hon också!
 
 
Idag blev det faktiskt ingen ridning. Vi har haft snöstorm hela dagen så kunde inte rida hemma och än mindre köra bort till ridhuset.. Blir en sväng dit imorgon förmiddag för båda storhästar istället tror jag. Tango får stå ut med att gå hemma på banan, ponny som hon är så är hon inte lika kinkig med sådant där ;) Nu ska jag plugga körkortsteori (woohooooo...) Puss på er!
  

Nu är jag här igen!

Hallåja, nu sitter fröken fräken och knappar igen minsann!
 
Idag var vi till ridhus med Perlis och hoppade henne litegrann. Gjorde inget avancerat, tre små studsar och sedan tre hinder, räcke på långsidan, oer snett igen, räcke på långsidan. Mest för att känna lite på henne liksom. Hon var otroligt fin från start till mål! Riktigt härligt avspänd och väldigt glad över hoppningen - om mamma hinner lägga upp film får ni se lite glädjesprång, haha. Hoppade inte heller högt men hon kändes riktigt, riktigt fin. Som jag sagt förut så får man en såpdan otroligt härlig känsla på henne, finafina häst!
 
Tycker hon har blivit riktigt snygg också, även om just denna ild kanske inte ger henne så mycket rättvisa ;)
 
 De andra två fick gå varsin vända i skogen, det är så mysigt :D Galopperade dem lite och Lillabs blev SÅHÄÄÄÄÄÄR taggad, knasfian ;) Inget speciellt annars, bara två väldigt härliga turer :) Nu ska jag käka lite, puss på er godingar!

Fröken Doverholt ska ha smisk!

Godafton kära vänner och gott nytt år på er, lite i efterskott såhär!
 
Som ni kanske förstår är min dator fortfarande inte lagad.. (men den är iallafall inlämnad nu!). Så här sitter jag framför mammas gamla dator och försöker skriva och ser ut som en dyslektisk säl som trycker på 7 tangenter  samtidigt eftersom den här gamla saken inte har sådana där ytterst  lägliga små mellanrum mellan tangenterna.
 
MEN IALLAFALL. Här sitter jag nu,och herrejösses vad mycket det är att göra när man heter Danai Doverholt och fyller 18 om drygt en månad.Sätter just nu igång 3 otroligt fina damer som verkligen mått bra av vintervilan, övningskör så mycket jag hinner, skriver 4 uppsatser samtidigt, pluggar körkortsteori som en tok, jobbar stenhårt med mitt projektarete,  och försöker hitta någon som vill åka på studentresa med moi. Dock ser det dåligt ut på den fronten, men jaja. Vad är väl en bal på slottet..?
 
Av någon outgrundlig anledning känner jag mig ungefär såhär just nu ändå, trots all stress och press.
 
Första tävlingen är inplanerad 19e Januari men vi står på reservlista så antagligen så får jag vänta till 16e Februari då det är Högbo för de stora vackra havremopparna som gäller. Då ska allt julfett vara bortbränt!
 
 
Ser tillaka på året som gått och inser vilken himla tur jag har. Trots lite motgångar som att Tango missade hela utesäsongen och att Lillbabs var svullen i ett ben på finaldagen i utomhus SM så har 2012 varit fantastiskt. Inte minst för Perlan som varit skadad fram och tillbaka innan jag fick henne, men som nu inte visat minsta tillstymmelse till hälta. Höjdpunkten var dock givetvis SM-bronset. Gråter fortfarande glädjetårar när jag tänker på det.
     Inleder alltså mitt sista år som junior med strålande humör och förhoppningar om att detta år blir ännu bättre än det förra, trots att jag aldrig i mitt liv kommer plugga så mycket som det kommande året (och nästa fem år efter det, om allt går som det ska ;)
 
 
Puss på er trogna läsare!

RSS 2.0