HĂ€star jag haft

HÀr nedan Àr en liten "lista" pÄ alla hÀstar jag haft genom Ären. Vissa Àr lÄnade och andra har vi Àgt, vÀldigt mycket fina hÀstar Àr det iallafall :D
 
Min karriÀr började pÄ tiden dÄ jag fortfarande bodde i Grekland. NÀr jag fyllde 3 fick jag en 3Ärig minishettishingst vid namn Lucky. Honom hade jag dock bara i ca 1 Är - var inte sÄ intresserad Ànnu ;)

 
Tommy. B-ponny valack f. 93 imp. Holland. Vi tÀvlade framgÄngsrikt till LA + 5 hoppning och LB dressyr med paceringar i nÀstan varje start. Vila i frid bÀstaste kompis <3

 
Meybooms Tornado - Valack f. 96 imp. Holland. TÀvlade pÄ LB-nivÄ pÄ honom. Han var tyvÀrr lite för mycket hÀst för mig och hade lite för svÄrt huvud för hoppning. Nu Àr han triangelmÀrkt och gÄr hÀr hemma pÄ gÄrden och Àter ;)

 
Castrol - Gotlandsruss valack f. 95. Ja.. Ett tvÀttÀkta russ. Köpte honom endast för att rÀdda honom frÄn slakt. TÀvlade LC pÄ honom och det hÀnde nÄgra gÄnger att jag ramlade av 14 gÄnger pÄ en ridtur. Ja. Àkta russ som sagt.


Silver - sto f.94 imp. England. Hann endast tĂ€vla henne en sĂ€song innan hon dödades av en galning. (Det kan ni lĂ€sa om HÄR) TĂ€vlade upp till LA hoppning. Vila i frid fina du.


Kungsbro Dental -
 Welshponny valack kat. C f. 2002 e: Candide - Rotherwood State Ocassion
VÀrldens sötaste ponny. TÀvlade framgÄngsrikt med massor av vinster upp til MsvB innan jag var tvungen att sÀlja honom pga min lÀngd.
 
 
 
Miclas Ally McBeal - Newforest sto kat. C  f. 03 e: Stackarps Pablo - Silverlea Flash Harry.
Gullig liten köttbulle som jag tÀvlade upp till LB nÀr jag hade henne som femÄring.
 
 
Tess - D-ponny sto f.96. TÀvlade upp till LA pÄ henne. Hade henne endast nÄgra mÄnader. 
 
Kungsbro Poetic Free - Connemarasto f.04 e: Poetic Justice - Holliday Prince. 
Riktigt svÄr ponny som jag hade som 4-5Äring. TÀvla LB ungponnyklasser pÄ henne.
 
 
Pepsi Light E - D-ponny sto f.02
Otroligt viljestark och svÄr ponny som det tog lite tid att fÄ ner pÄ jorden. TÀvlade upp till MsvA framgÄngsrikt, sÄld till Norge 2012.
 
Tango - D-ponnysto f.98 imp. England. 
Den mest fantastiska ponny som nÄgonsin levt. Tog mig frÄn botten till toppen och vi tÀvlade upp till MsvA och internationellt med mÀngder av vinster och placeringar. Vila i frid bÀsta, finaste du. Saknar dig varje dag.

 
 April Love 2 K - Halvblodssto f.00 e:Cortez-Wagner. Min första storhÀst som jag lÄnade. TÀvlade upp till 1,35 under mitt försa storhÀstÄr 2012.  Otroligt fin hÀst med mycket kapacitet.
 
 
 
Bahia Cabana - Halvblodssto f. 02 e:Cortez-Wagner (helsyster till April Love 2 K). LÄnade Àven denna hÀst under 2012- Startade nÄgra 1,40 och red bl.a Baltic Cup och Junior SM.
 
 
 
Felicity Flash -  Oldenburgsto f.07 e: Lordanos-Grandero. Detta Àr mitt senaste tillskott i stallet och för nÀrvarande den enda hÀsten jag Àger. Importerade hene sjÀlv frÄn Holland i Januari 2013 och hoppas pÄ att hon kommer kunna gÄ Ätminstone 1,40 :)
 

Felicity Flash

Felicity Flash (”Flisan”) Ă€r ett Oldenburg sto f. 07 e: Lordanos – Grandero, ca 167 cm hög.

Hon Àr född i Tyskland men jag köpte henne frÄn det HollÀndska handelsstallet Veldstar.
Hon blev min den 12:e Januari 2013 nÀr jag ringde och köpte henne efter att jag sett en film pÄ henne pÄ internet och blev helt kÀr. Hon stod dÄ i Holland och dÀrför var det omöjligt för oss att Äka ner och prova, sÄ jag bestÀmde mig pÄ direkten. Torsdagen den 17:e Januari hÀmtade vi hem henne och jag har inte Ängrat det lite knasiga köpet en endaste gÄng.Flisan hade nÀr hon kom till oss inget namn. Det var alltsÄ jag som döpte henne, vilket Àr lite speciellt. Troligtvis har hon bara flyttat runt mellan olika handelsstall i hela sitt liv fram tills hon kom till oss. Hon ska vara tÀvlad 110 i Holland, men det kan vi inte veta sÀkert eftersom det inte finns nÄgot namn att söka pÄ.

 

Hon Àr en otroligt intelligent och vÀnlig hÀst pÄ alla sÀtt. Hon Àr alltid glad och vill alltid göra rÀtt. Ett riktigt lyckopiller att vara omkring. Det absolut bÀsta hon vet Àr att mysa och gosa och hon vill helst krypa upp och sÀtta sig i knÀet pÄ alla som hÄller pÄ med henne
  I ridningen Àr hon fortfarande outbildad och det Àr mycket jobb kvar. Hon har dock en enorm kapacitet och fantastisk instÀllning, sÄ jag tror och hoppas att hon ska kunna gÄ Ätminstone 1,40 sÄ smÄningom.

 
 
 
 

Tango

Tango var en korsningsponny imp. England f.1998. Den 12 Mars 2013 lÀmnade hon oss pÄ grund av en skada i vÀnster framben som inte gick att rÀdda.

Jag köpte Tango i December 2009. DÄ var vi bÄda ganska orutinerade och jag var rÀdd för höga hinder. Tillsammans gick vi frÄn regionala LB till att vara ett av Sveriges mest framgÄngsrika ekipage med vinster och placeringar, frÀmst i Sverige men Àven internationellt. Höjdpunkten pÄ vÄr karriÀr var ett SM-brons i BorÄs hösten 2012. SÄ glad som dÄ har jag aldrig varit i hela mitt liv. Vilken kÀnsla!

Hon var en helt fantastisk ponny med ett hjÀrta av renaste guld. Hon gjorde allt för sin ryttare, hur högt och svÄrt det Àn var sÄ försökte hon alltid. Inte en enda gÄng pÄ de 3 Är jag hade henne stannade hon. Inte pÄ en enda tÀvling kom vi hem utan en placering eller vinst i bagaget. Hon Àlskade att arbeta och hennes hjÀrta brann verkligen för hoppning, och ju högre det var desto roligare tyckte hon att det var.Hon var min allra bÀsta vÀn. En mycket speciell dam som alltid ville ha allting gjort pÄ sitt sÀtt och som gjorde precis allt för att göra mig glad. Hon accepterade absolut inte vem som helst och jag kÀnner mig verkligen hedrad som fick ha henne som vÀn och tÀvlingsindivid under de hÀr Ären.Trots perioder med skador hÀmtade hon sig flera gÄnger, och kom hösten 2012 tillbaka med storm efter en lÀngre skadeperiod. Vid nyÄr blev hon dock halt igen, och vi Äkte direkt in för att kolla vad som var fel. VeterinÀren konstaterade att det var en blödning i djupa böjsenan som komplicerats av en benhinneinflammation. Trots Äterbesök och vila blev hon inte mindre halt, utan hon fick snarare ondare och ondare. Den 12:e Mars Äkte vi med henne till en annan klinik som konstaterade att det inte alls var djupa böjsenan, utan en vrickning som var sÄ kraftig att hela hennes hov- och kotled lagt sig snett. Förmodligen hade hon ocksÄ en lite sned led nÀr hon föddes, vilket gjorde att hon var mer utsatt för en sÄdan hÀr typ av skada. Det fanns inget att göra.

Vila i frid finaste vÀn. Jag saknar dig.